The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 29.05.2010, 15:16
Czas drużyn Afrykańskich. Jak na swoim kontynencie nie dadzą czadu, to już chyba nigdy
W każdym razie wykluczam europejskie starsy z walki o trofeum. Szybko poodpadają.
Wg mnie mistrzem Brazylia.
Odpowiedz cytując
_ukoL
Lokalny Patriota

Od: 05.2005

Stary 29.05.2010, 15:20
Jak w półfinałach nie będzie Hiszpanów, Brazylijczyków, Włochów i Niemców to będę mocno zaskoczony.
Liga niezwykłych dżentelmenów: Retro Liga

Odpowiedz cytując
speedfashion
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 29.05.2010, 15:25
Ja będę trzymał kciuki za Paragwaj, Chile i Słowenię. Z dwiema pierwszymi reprezentacjami łączą mnie wspomnienia z młodości - Chilavert oraz Salas i Zamorano. Słowenia - wiadomo - Kirm!

Mam nadzieję, że będzie to wspaniała piłkarska uczta!
Odpowiedz cytując
Sylwek1906
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 29.05.2010, 15:32
Kibicował będe Argentynie i Holandii, ale jak zwykle te drużyny odpadną szybciej niż sie wydaje, a mistrzem bedzie Anglia ;D
Odpowiedz cytując
qchar90
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 29.05.2010, 16:09
a ja bede bacznie obserwowal WKS, na ostatnim mundialu bardzo mi sie ich gra podobala, mam nadzieje ze wyjda z grupy razem z Brazylia
A faworyt to Hiszpania i Brazylia mimo wszystko( choc Dunga bardziej stawia na taktyke )

Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 29.05.2010, 16:19
Hiszpania oczywiście faworyt numer 1 mam nadzieję, że Holandia sporo namiesza na pudle może Brazylia
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
igortsw
Senior Member

Od: 12.2006

Stary 29.05.2010, 18:05
Anglia i nie wiem czemu ale wydaję mi się że USA może namieszać, naprawdę nieźle rozgrywają stałe fragmenty gry, dosyć silna ofensywa, chodź patrząc na ostatni sparing z Czechami to muszą znaczenie poprawić dyscyplinę gry w obronie.
<<Każdy z nas ma własny patent by nie stac się JUDASZEM>>
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 29.05.2010, 18:07
Nie będę oryginalny. Moim zdaniem faworytem jest Brazylia, bo nie ma słabych punktów. Z Europejczyków - liczę, że Hiszpania dotrze co najmniej do półfinału. Wymarzony finał to Brazylia-Hiszpania właśnie.

Oczywiście fajnie by było, gdyby któraś z reprezentacji afrykańskich namieszała w turnieju.

Dziwię się, że nie mówi się wiele o Francuzach. Moim zdaniem ta ekipa może być tzw. "czarnym koniem" turnieju (choć w kontekście byłych Mistrzów Świata i Europy to określenie brzmi śmiesznie).
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 29.05.2010, 19:03
!!IRIVER!! napisał(a):Wyświetl post
a nie 13?

Swoją drogą , nie mogę się doczekać.

Na kogo stawiacie?
Ja juz wyjawiłem ale zrobie to jeszcze raz - oczywiscie od bardzo dawna kibicuje Francuzom i to własnie na nich stawiam. Przegrali z Hiszpanami w meczu towarzyskim ale na MS wygrali z nimi pokazujac, ze moga zaskoczyc wszystkich. Licze na to samo teraz Jezeli jednak Francja szybko odpadnie - bede kibicowal Holendrom a szczegolnie van Persiemu. Jezeli jednak Holandia takze szybko zakonczy te mistrzostwa - bedzie dla mnie obojetne kto zostanie Mistrzem Swiata. Nie lubie Włochow i Niemcow dlatego sa to dwa wyjatki odnoszac sie do poprzedniego wpisu
Ostatnio edytowane przez mitmichael : 29.05.2010 o godz. 19:06.
Odpowiedz cytując
Gargamel
Senior Member

Od: 10.2008

Stary 29.05.2010, 19:20
Do momentu, aż trenerem Argentyny nie został Maradona, to byłem właśnie za Argentyną. Drugą drużyną, której od dziecka kibicowałem była Francja i chciałbym, aby to właśnie oni wygrali mistrzostwa. W każdym razie każda drużyna, byle nie dojcze.
Odpowiedz cytując
masterlag
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 29.05.2010, 20:24
Kciuki trzymać będę za... USA i Anglię. W dalszej kolejności za Hiszpanię, Argentynę (Messi). Dobrze życzę drużynom afrykańskim [poza gospodarzem, bo nie mają nic do zaoferowania] oraz co by sie nam Kirm dobrze pokazał i wypromował może trochę
Mam tylko nadzieję, że nie wygrają Włochy, Niemcy lub.. Francja. Do tych ostatnich nic wielkiego nie mam, ale za Domenecha mi się bardzo nie podobają no i jednak ten awans był jaki był.
Krakowska Wiślaczka!
Odpowiedz cytując
7 kotów
P.N.R.I.

Od: 11.2002

Stary 29.05.2010, 20:36
Tradycyjnie Anglia.
Z doskoku bede kibicowal tez Hiszpanom.
Boia chi molla !
Odpowiedz cytując
SZYMEK_TSW
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 29.05.2010, 20:55
Kibicować będę chyba najbardziej Hiszpanom, ale tez wielki sentyment od dzieciństwa mam do Brazylii, Holandii czy Argentyny

Śląsk Wisełka Lechia Gdańsk & Unia Tarnów
Odpowiedz cytując
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Od: 06.2008

Stary 29.05.2010, 20:58
Jak dla mnie może to być w jakimś stopniu turniej niespodzianek, najpierw napiszę kogo typuje do wyjścia z grupy:

Grupa A:
RPA - bądź co bądź gospodarz i kibice i nie tylko im pomogą.
Francja - wydaje mi się że dadzą radę z grupy wyjść.

Grupa B:
Argentyna - Leo Messi Carlos Tevez Kun Aguero drużyna może na mieszać.
Nigeria- Super Orły będą się prezentować na Czarny Lądzie bardzo dobrze.( Jedna z niespodzianek turnieju)

Grupa C :
Anglia - jeden z faworytów mundialu, obowiązkiem zatem wyjście z grupy po za tym mają Rooney'a
Słowenia- europejska niespodzianka

Grupa D:
Niemcy - choć ich nie lubię to pewnie awansują choć osobiście wolę Serbów
Ghana - kolejny czarny koń rozgrywek, liczę że daleko zajdą choć nie mają zbytnio doświadczenia na Mundialach.

Grupa E:
Holandia - mój faworyt obok Hiszpanii i Brazylii
Dania powalczy o awans z Kamerunem.

Grupa F:
Włochy - Mistrzowie Świata- porażką było by zakończyć udział już na grupie.
Paragwaj- pokonają rywali doświadczeniem, choć Słowacja może namieszać ale czy na tyle aby wyjść z grupy.

Grupa G:

Brazylia - wygra grupę, kandydat do MŚ
Portugalia/ WKS - walka o 2 miejsce będzie zacięta tak mi się wydaje przynajmniej.

grupa H:
Hiszpania - Faworyt turnieju.
Szwajcaria - ciężko im będzie awansować ale doświadczeniem pokonają Honduras i Chile.

Bardzo chciałbym zobaczyć finał:
Brazylia - Hiszpania lub Hiszpania- Argentyna.

Uważałbym na drużyny afrykańskie w szczególności na Ghanę, Nigerię i mimo wszystko na nie obliczalny Kamerun.

Kibicował będę z Europy: Hiszpanii, Holandii z Ameryki: Brazylii i z Afryki: Ghanie.
Odpowiedz cytując
murray
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 29.05.2010, 21:03
Ja będę trzymać kciuki za Anglię, Holandię i Hiszpanię. Anglikom kibicować jak co cztery lata a teraz mają największe szanse na dobry wynik na mistrzostwach. Holandia to może nie jest faworyt, ale zawsze pokazuje piękną piłkę mimo, że nie zawsze przynosi dobre rezultaty. Hiszpanii kibicuję od meczu z Koreą w 2002, gdzie ich orżnęli i chciałem, żeby kiedyś w końcu im się udało.
Nie będę płakał po zwycięstwie jakiejkolwiek innej drużynie z Europy, bo nigdy jakoś nie lubiłem Brazylii lub Argentyny. Ale o ile się nie mylę nigdy Europejczykom nie udało się wznieść Pucharu Świata poza Starym Kontynentem. Może teraz się uda
Odpowiedz cytując
LanceTS
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 29.05.2010, 21:04
Stawiam na Hiszpanie, chociaż kibicował będę Holandii, Słowenii i WKSowi.

Mysle ze pokażą się też z dobrej strony Anglicy, Brazylijczycy i gospodarze.
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 29.05.2010, 21:14
W grupie A spokojnie powinien sobie dać radę Urugwaj i Francja. Urusi to niedoceniany zespół, a zobaczcie jaką mają siłę rażenia. Forlan, Luis Suarez, Edison Cavani, Loco Abreu.
Ponadto solidna obrona z Caceresem, Lugano i Fucile, w pomocy odkrycie Porto czyli Álvaro Pereira.
Podoba mi się ta drużyna.
Ogólnie grupa z gospodarzami może być ciekawsza niż się komuś wydaje, bo Meksyk tez nie ogórek.
Ostatnio edytowane przez tofik : 29.05.2010 o godz. 21:16.
Odpowiedz cytując
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Od: 06.2008

Stary 29.05.2010, 21:23
tofik, grupy z gospodarzami zawsze są ciekawe, wydaje mi się jednak że RPA z tej grupy powinno awansować mimo wszystko wiadomo jak to gospodarz.

Też się zastanawiałem nad Urugwajem jednak uważam, że Francja wyjdzie z grupy po walce bo po walce ale się jej uda.
W Meksyku też jak mówisz gra paru dobrych zawodników z Barcelony, West Ham, Manchester Utd, Arsenalu ale czy to wystarczy większość jednak występuje w rodzimej lidze.
Odpowiedz cytując
JacaTS
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 30.05.2010, 07:56
Zdecydowanie Hiszpania. Na Euro chyba obalili mit, ze nie sa druzyna turniejowa i powinni siegnac po tytul. Poza tym sciskam tez kciuki za Holandie i, sentymentalnie, Francje.

Troche prywaty. Mam do sprzedania oryginalna koszulke reprezentacji RPA. Kupiona na poczatku roku w Johannesburgu. Rozmiar L. Wiecej zapraszam na prv.
Tylko Wisła
Ukochana Wisła
Odpowiedz cytując
Mario Nh
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 30.05.2010, 08:41
flamengista napisał(a):Wyświetl post
Dziwię się, że nie mówi się wiele o Francuzach. Moim zdaniem ta ekipa może być tzw. "czarnym koniem" turnieju (choć w kontekście byłych Mistrzów Świata i Europy to określenie brzmi śmiesznie).
Awansowali "rzutem na taśmę" do turnieju, takie drużyny często potrafią zaskakiwać.

Dla mnie osobiście, wielka szkoda, że Chorwatów zabraknie w RPA.
Tak jak napisałem wcześniej. Czarnym koniem WKS lub Korea Południowa, zwycięzcą Anglia.
Odpowiedz cytując
Bartosz
JLB

Od: 01.2006

Stary 30.05.2010, 08:55
Liczę na europejskie półfinały ( jak na MŚ w 2006 )

szanse wg bet-at-home:

Malvivente napisał(a):Wyświetl post
Nie bądź gejem, rzuć na spreje!
Odpowiedz cytując
Mario Nh
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 30.05.2010, 08:58
Stosunkowo wysoki kurs na Włochów.
Odpowiedz cytując
sandomingo
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 30.05.2010, 11:21
Jak dla mnie to brak wyraźnego faworyta, chyba największe szanse ma jednak Brazylia.
Hiszpania gra naprawdę świetnie ale coś mi się wydaje że na tym turnieju nie poszaleje.
Argentyna ma niestety bardzo słaby punkt w postaci trenera, coś nie może Maradona poskładać drużyny, choć nazwiska imponujące.

Z sympatią i nadzieją na niespodzianki będę patrzył na Chile i Urugwaj. Robią tam dobre wino, niech im się wiedzie.
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
Odpowiedz cytując
pawelwislak
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 30.05.2010, 11:30
Brazylia powiadasz wg mnie to oni będą mieć problem z wyjściem z grupy czego serdecznie im życzę bo ile razy mieli świetny skład to im się w piłkę nie chciało grać tylko przyjeżdżali sobie pokopać to mam nadzieje że im WKS dokopię i to mocno!!
Odpowiedz cytując
Krissu
Militaris

Od: 01.2006

Stary 30.05.2010, 16:09
Jeszcze nigdy kraj z Europy nie wygrał Mistrzostwa poza Starym Kontynentem.

Ja będę kibicował Serbii i chyba Anglii. Jakby Hiszpanie zaszli daleko to się nie obrażę.

Wygrają pewnie Brasileiros.

Z Ameryki Pd lubię Argentynę, ale nie za Maradony.
Pro Fide, Rege, Lege et WISŁA.
Odpowiedz cytując
LAB
Senior Member

Stary 30.05.2010, 16:22
Korea północna - im będe kibicowac,niech maja chociaz odrobine radosci ci ludzie : )
Odpowiedz cytując
Kyno
Senior Member

Stary 30.05.2010, 16:53
Wszyscy, tylko nie dumna Anglia.
Odpowiedz cytując
tomo
Senior Member

Od: 12.2003

Stary 30.05.2010, 16:58
Kyno napisał(a):Wyświetl post
Wszyscy, tylko nie dumna Anglia.
Mimo wszystko kibicuję Anglii, typowy wyspiarski styl gry podoba mi się najbardziej. Na Niemców też popatrzę.
Odpowiedz cytując
Ela
Pro Publico Bono

Od: 08.2003

Stary 31.05.2010, 14:22
Krissu napisał(a):Wyświetl post
Z Ameryki Pd lubię Argentynę, ale nie za Maradony.
Ja podobnie
Choć Maradona mnie irytuje, to nie aż tak aby nie kibicować podczas MŚ Argentyńczykom.

No i oczywiście Italii
Odpowiedz cytując
rocco_1906
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 31.05.2010, 14:29
LAB napisał(a):Wyświetl post
Korea północna - im będe kibicowac,niech maja chociaz odrobine radosci ci ludzie : )
ja rowniez i oby pilkarze nie trafili pozniej do obozów,,
a w walce o mistrzostwo jestem za Argentyną-ze wzgledu na Maradone
ALEXANDER
THE GREAT
OVECHKIN
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów