The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Wyświetl wyniki ankiety: Czy masz ochote kopac jeszcze w tym roku
Tak bardzo chetnie (Liga rzadzi Liga radzi Liga nigdy Cie nie zdradzi) 490 57,11%
Prawdopodobnie tak, ale jeszcze nie wiem na 100% 94 10,96%
Wolalbym nie, chyba ze pod partyjnym przymusem 36 4,20%
Nie ma ch.... wole wpierdalac karpia 181 21,10%
Decyzje zostawiam innym i dostosuje sie do niej 57 6,64%
Głosujących: 858. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Uran235
Senior Member

Od: 08.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 29.05.2010, 17:58
Widziałem mecz od jakiejś 40 minuty i powiem, że największe wrażenie na plus zrobił na mnie Mierzejewski. Chłopak już w lidze pokazywał, że ma coś w sobie, dzisiaj to potwierdził. Dobra dynamika, dobra technika i pomysł jak to wykorzystać na boisku. Fajnie zagrał też Sadlok, nie jego pozycja, więc momentami był trochę zagubiony, ale jak się rozegrał to kopał jak profesor. Reszta niestety co najwyżej poprawnie, szczególnie nie popisali się napastnicy, którzy grając trójką zamiast ze sobą współpracować- rywalizowali.
Odpowiedz cytując
rafkur
Socios Wisła Kraków

Od: 10.2007

Prawda jest taka że właściwie tylko Kuba grał do momentu jak miał siły. Poza tym Mierzejewski faktycznie dziwnie dobrze i to by było na tyle. A do obrońców Lewandowskiego pytanie: to kto waszym zdaniem był gorszy od niego, bo ja nie mam pomysłu.
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Żenujący mecz. Z takimi ogórasami jak Finowie nasi mają obowiązek zwyciężać i to w niezłym stylu. Co z tego, że były okazje?

Mecz oglądnąłem tylko z patriotycznego obowiązku i żałuję, bo były inne opcje (Hiszpania na Polsat Sport).

Pochwalić można Mierzejewskiego i Jodłowca. Rozczarowany jestem Matuszczykiem - zagrał bojaźliwie, bez ikry, w ofensywie bezproduktywny. Mecz też nie wyszedł Lewandowskiemu i Błaszczykowskiemu, motorom napędowym naszej kadry.

A już przegięciem był występ Ireneusza Jelenia. Kto mu kazał biegać pod nasze pole karne i odbierać piłkę? To rola obrońców i defensywnych pomocników. Po takich rajdach w obronie Irek nie miał sił, by na prędkości minąć fińskich defensorów.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
Awe
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 29.05.2010, 17:59
Smuto się robi jak cały świat się przygotowuje na mundial a my gdzieś na prowincji gramy mocno przeciętny mecz z Finlandią.
Na plus Błaszczykowski, Piszczek, Mierzejewski, Jodłowiec, Sadlok, może Jeleń. Na minus Dudka i Lewandowski (choć druga połowa trochę lepiej).
Po burzy słońce wychodzi zza chmur,
i nad Krakowem zaświeci znów.
O jednym marzę, o jednym wciąż śnię,
Mistrzem będzie Wisełka, na pewno to wiem.
Życie bym dał, za krakowską Wisłę
O jakże bym chciał, by znów była mistrzem
O jakże bym chciał

Odpowiedz cytując
kha1
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 29.05.2010, 17:59
Widziałem mecz od 70 minuty i mam kilka wniosków, którymi chciałbym się podzielić.

1. Maciek Rybus grał najgorszą możliwą piłkę, gubił się, ślizgał, zagrywał niecelnie, brakowało mu tylko na ukoronowanie całości samobója.
2. Akcent z Wisły - Małecki wszedł tylko na chwilę, ale podobało mi się jak przeglądał pole karne przy tym ostatnim dośrodkowaniu.
3. Sobiech - widać, że mu dużo brakuje, przyjęcie dobre, strzał katastrofalny. Nie ma go co oceniać po jednej akcji na jaką miał czas, ale... już mi podpadł ;-)
4. Sadlok - fantastyczny. W pewnym momencie Szczęsny świetnie go skwitował "zachowuje się jakby miał 90 meczów w Reprezentacji". Mam nadzieję, że on trafi do Wisły!

Graczy występujących poza polską nie oceniam
Odpowiedz cytując
martinius028
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 29.05.2010, 18:02
Lewandowski wydawał się mało skoncentrowany pewnie w głowie miał transfer.
Odpowiedz cytując
qchar90
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 29.05.2010, 18:03
dla mnie bardzo dobry mecz rozegral Adrian Mierzejewski
Sadlok takze dobrze zagral, w pierwszej polowie bardzo widoczny byl Jodlowiec
z przodu Jelen i Blaszczykowski dobrze
Lewandowskiemu nie wyszlo.

Odpowiedz cytując
Donki
Banita

Od: 05.2009

Stary 29.05.2010, 18:05
A najbardziej mnie smieszy to podniecanie komentatora ( Iwanski? )
MY gralismy z Finlandią którą powinnismy pyknąc przynajmniej 2-0, a ten matoł sie cieszy ;/
Odpowiedz cytując
fanTS1906
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 29.05.2010, 18:07
Brac tego Mierzejewskiego, akurat bedzie za Sobola za rok - dwa. Jak Wojciechowskiemu nie zalezy, tak szasta kasa i za tyle kupuje to moze i go tanio sprzeda
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 29.05.2010, 18:10
Dla mnie Mierzejewski rozegrał dobry mecz. Szkoda że nie trafił do Wisły a był za darmo do ściągnięcia z Płocka. No ale wcześniej przespaliśmy darmowego Peszke (też z Płocka) to nie ma w tym nic dziwnego. Ale tak po prawdzie to trochę kuriozalne - nie mamy kasy na dobrych kopaczy (skrzydłowych). A jak mamy to kupujemy 2 "wirtuozów" jak Łobo i Kirm (skrzydłowych) kiedy w z Płocku (w odstępie roku) można było wziąć obu za darmo (Peszko i Mierzejewski)

PS
I o obu pisałem na tym forum - no ale w tym czasie już zaczął tu na forum pokutować mit "Polscy piłkarze to syf, dobrzy tylko cudzoziemcy". Mam nadzieje że niektórzy ochłoną i zobaczą że paszporty nie grają. Po prostu dobrze grają dobrzy piłkarze.
(Chętnie oddałbym Łobo z Kirmem za Peszkę i Mierzejewskiego)

Sadlok zagrał jako defensywny pomocnik przyzwoicie. No ale jego też pewnie prześpimy
Powód: Zapomniałem o Sadloku
Ostatnio edytowane przez Ogryzek : 29.05.2010 o godz. 18:16.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
daniello1987
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 29.05.2010, 18:12
Niech MAŁECKI uczy sie od Mierzejewskiego jak powinno sie wykonywac rzuty rożne! wykonuje ja poprostu zajebiscie. ostre,na 6-8 metr. jesli chodzi o cornery Małego to zostawie je bez komentarza...(tymi wysokimi lobami zygac sie chce)

co do meczu to pozytywnie. duzo ciekawych akcji.szkoda ze bez goli. na + Jodłowiec,Sadlok,Mierzejewski,Jeleń,Błaszczu.
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Stary 29.05.2010, 18:14
Zgadzam się, że należy chwalić Mierzejewskiego, ale bez przesady. Wypadł dobrze na tle przeciętnych Finów, o tym nie można zapominać. Te centry fajne, ale wiele z nich dochodziło do celu dlatego, że fińscy drwale tkwili w miejscu i patrzyli na naszych.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Stary 29.05.2010, 18:17
Ogryzek... to bierzesz Rybusa?
Habemus Dubletum

LEG14

White Star Awards w kategorii:

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Stary 29.05.2010, 18:18
0 22 napisał(a):Wyświetl post
Ogryzek... to bierzesz Rybusa?
Oczywiście

A Ty po tym meczu pewnie zrezygnowałbyś z Sobiecha?

Z Rybusem może być problem jak z Majewskim - duże miasto mu nie służy. Kraków trochę mniejszy, odnajdzie się i jeszcze mógłbyś żałować

PS
Oczywiście w tym meczu Rybus słabiutko, ale jak dobrze popracuje to pokaże na co go stać
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
Mishau
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 29.05.2010, 18:24
Mierzejewski, Błaszczykowski, Żewłakow, Jodłowiec, Matuszczyk, Sadlok, Piszczek i reszta Najgorszy Dudka
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Stary 29.05.2010, 18:24
Nie zrezygnowałbym, bo Sobiecha widziałem w 3-4 meczach w tym sezonie i nie mam aż takiego rozeznania. Natomiast zapewniam Cię, że Rybus pokazał w tym występie wszystko co pokazywał cały rok. To była wręcz kwintesencja rybusowego sezonu. Dramat na kazdym polu i spuchnięcie po 10 minutach grania.

Z Rybusem jest problem, że jest debilem. Zaczął zarabiać 20 tys miesięcznie i woli sushi od treningu.
Habemus Dubletum

LEG14

White Star Awards w kategorii:

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Stary 29.05.2010, 18:27
Nie zrezygnowałbym, bo Sobiecha widziałem w 3-4 meczach w tym sezonie i nie mam aż takiego rozeznania. Natomiast zapewniam Cię, że Rybus pokazał w tym występie wszystko co pokazywał cały rok. To była wręcz kwintesencja rybusowego sezonu. Dramat na kazdym polu i spuchnięcie po 10 minutach grania.

Z Rybusem jest problem, że jest debilem. Zaczął zarabiać 20 tys miesięcznie i woli sushi od treningu.
No to mamy odpowiedź jego zniżki formy
Ale jak wiesz jest młody (o rok młodszy od Małeckiego) to może mu jeszcze naskoczy dobrze pod deklem i się weźmie za siebie.
Odpowiedz cytując
huehuecoyotl
Junior Member

Od: 10.2008

Stary 29.05.2010, 18:32
Słabiutki występ przeciwko poważnie osłabionej Finlandii

Poza Mierzejewskim, żaden z naszych nie potrafi dokładnie dośrodkować. Znakomita większość wrzutek na aferę. Żałosne.

Dudka na lewej obronie to kompletne nieporozumienie (już kilka razy to potwierdzil). Dziwne, że na te 3 mecze Smuda powołał tylko jednego lewonożnego kopacza - Sadloka, a w dodatku wstawił go do drugiej linii (całkiem nieźle wypadł).

Zmiany przeprowadzone zdecydowanie za późno. Wydawało się, że ci słabsi, pukający do kadry, jak Sobiech, Nowak, Małecki itd. zagrają w tym meczu dłużej, no bo kiedy ich sprawdzać, w Murcii ?

Obrona fatalna, przy niemal każdej akcji Finów pachniało utratą gola.

Ciekawe z kim i jak słabo nasi musieliby zagrać, żeby komentatorzy nie piali z zachwytu.
Odpowiedz cytując
_ukoL
Lokalny Patriota

Od: 05.2005

Stary 29.05.2010, 18:39
Mnie się bardzo podobał Sadlok. Chłopak rozgrywać potrafi i co ważne, ma niezłą kiwkę. Widać, że to nie jest już drewno a'la Mariusz Lewandowski czy inni polscy "defensywni pomocnicy". To na pewno na plus. Na minus skuteczność, bo dzisiejsza Finlandia ( albo jak to powiedział Błaszczu: Finlandczycy ) powinni dostać 3-0 i wracać do domu.
Liga niezwykłych dżentelmenów: Retro Liga

Odpowiedz cytując
7 kotów
P.N.R.I.

Od: 11.2002

Stary 29.05.2010, 19:20

Hola hola zly czlowieku.
Tez wole sushi od treningow a debilem nie jestem.
Boia chi molla !
Odpowiedz cytując
rafkur
Socios Wisła Kraków

Od: 10.2007

Stary 29.05.2010, 19:26
Sushi jest zajebiaszcze - w przeciwieństwie do Rybusa )))
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 29.05.2010, 19:31
Na plus

Kuba,Jeleń,Piszczek,Mierzejewski

Minus

Lewandowski,Rybus

Co do obrony do póki był Żewłakow to jakoś to się kleiło,ale jak zszedł zaczęło się sypać.
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
murray
Senior Member

Stary 29.05.2010, 21:12
Wszystko wyglądało naprawdę spoko do pola karnego. Dużo strzałów nieprzygotowanych, zbyt często słabe wrzutki. Podobała mi się gra Sadloka jako pomocnika, Mierzejewskiego no i Kuby. Widać było, że Jeleń i Lewy są już myślami w innych klubach. Dudka jak zwykle słabo. W pierwszej połowie brakowało ataków z lewej strony, ale to wynikało z ustawienia Jelenia. Z racji wyniku mecz trzeba jednak ocenić jako słaby. Jednak cieszy zdecydowana poprawa względem poprzednich meczów w utrzymaniu się przy piłce oraz w próbach jej odzyskania. Ostry pressing na połowie rywala przynosił efekty i przy skutecznych napastnikach można było strzelić gola albo dwa.
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 29.05.2010, 22:14
Rozumiem, ze chce nauczyc powstrzymywania sie od głupich komentarzy Smuda Małeckiego - nawet rozmawiał z nim ale powinien go wczesniej wpuscic np zamiast Rybusa, ktory jak dla mnie na pewno nie jest lepszy od Patryka. Mały wszedł i od razu zaliczyłby super asyste. No nic - miejmy nadzieje, ze Patryk dostanie wieksza szanse w dwoch pozostałych spotkaniach towarzyskich. Ciekawe jak bedzie wygladał mecz z Hiszpania, ktora dzisiaj strasznie sie meczyła z Arabia Saudyjska. Wydawałoby sie, ze spokojnie wygraja a tu przeciwnik ich zaskoczył. A moze jakims cudem wygramy z nimi jak z Włochami w 2003 roku
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 29.05.2010, 23:07
Ogryzek napisał(a):Wyświetl post
Dla mnie Mierzejewski rozegrał dobry mecz. Szkoda że nie trafił do Wisły a był za darmo do ściągnięcia z Płocka. No ale wcześniej przespaliśmy darmowego Peszke (też z Płocka) to nie ma w tym nic dziwnego. Ale tak po prawdzie to trochę kuriozalne - nie mamy kasy na dobrych kopaczy (skrzydłowych). A jak mamy to kupujemy 2 "wirtuozów" jak Łobo i Kirm (skrzydłowych) kiedy w z Płocku (w odstępie roku) można było wziąć obu za darmo (Peszko i Mierzejewski)

PS
I o obu pisałem na tym forum - no ale w tym czasie już zaczął tu na forum pokutować mit "Polscy piłkarze to syf, dobrzy tylko cudzoziemcy". Mam nadzieje że niektórzy ochłoną i zobaczą że paszporty nie grają. Po prostu dobrze grają dobrzy piłkarze.
(Chętnie oddałbym Łobo z Kirmem za Peszkę i Mierzejewskiego)

Sadlok zagrał jako defensywny pomocnik przyzwoicie. No ale jego też pewnie prześpimy
Bo to syf. Śmieszne jest zachwycanie się kimkolwiek po takim spotkaniu.
Odpowiedz cytując
Mishau
Senior Member

Stary 29.05.2010, 23:29
Cytat:
Bo to syf. Śmieszne jest zachwycanie się kimkolwiek po takim spotkaniu.
Bo najlepiej ganić za wszystko. No tak przecież bycie antypolskim jest ostatnio takie modne :| Powodzenia...
Odpowiedz cytując
Arturo Qr2nów
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 29.05.2010, 23:37
Nie będę chyba oryginalny jak powiem, że w tym meczu in plus zaskoczyli mnie Mierzejewski i Jodłowiec. Dobrze zagrał też Kuba, choć to zaskoczeniem żadnym nie jest. Ogólnie cieszy gra, utrzymywanie się przy piłce, pressing i widoczne wypracowane pewne schematy rozegrania ataku. Zobaczymy, co teraz pokażą na tle zdecydowanie silniejszych rywali. Na początku było o pozytywnych zaskoczeniach, to teraz będzie o rozczarowaniach, szczególnie o Jeleniu - więcej się spodziewałem po tym gościu. Co do Lewandowskiego, to nie pokazał więcej ani mniej niż w meczu z Wisłą. Myślę, że w Poznaniu wybito sobie z głowy kwoty większe niż te - i tak wysokie - 4,5mln. euro. Dla przykładu Błaszczykowskiego sprzedaliśmy za 3mln., a Marcelo ponoć mógłby odejść za 2,5mln. Wydaje mi się też, że Smuda trzymał go czekając aż coś strzeli albo błyśnie jakąś akcją. żeby ułatwić mu transfer. Przez tą chwilę, która grał podobał mi się jeszcze Sadlok. Jak się rozkręciłł, to fajny luz, do tego rozegranie, a i kiwka niezła - mógłby się u nas jeszcze rozwinąć. Sobiecha trudno ocenić bo był krótko na boisku, choć setkę zdążył spieprzyć. Gdyby jednak miał trafić do nas, któryś z nich, to wyższe notowania ma u mnie jednak Sadlok.
http://wislakrakow.com/forum/signaturepics/sigpic26075_1.gif
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 30.05.2010, 09:45
Mishau napisał(a):Wyświetl post
Bo najlepiej ganić za wszystko. No tak przecież bycie antypolskim jest ostatnio takie modne :| Powodzenia...
Ta, antypolskie. Weź się człowieku ogarnij. Od kiedy o polskości świadczy kibicowanie bandzie skórokopów ?
Odpowiedz cytując
Kamson
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 02.06.2010, 19:57
Póki co - o dziwo - dobrze wygląda nasza gra. Wysoki pressing, dużo podań. Serbowie nie istnieją.
WISEŁKA NIGDY NIE ZGINIE
Odpowiedz cytując
avangarda
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 02.06.2010, 20:11
kto komentuje z Iwańskim? Juskowiak?
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów