The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
zbymak
Senior Member

Od: 02.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 28.05.2010, 13:58
W tym co Macios pisze jest wiele prawdy bo dzisiaj rozmawiałem z bylym pilkarzem Wisły i pare informacji mi udzielilł na temat obecnej sytuacji w klubie.Prawdą jest ze maja być transfery za gotówke i za free ale wszystko zalezy od tego jaki humor bedzie miał BC i dlatego Kapka ma dlugą liste zawodników okolo 30 nazwisk takich za pieniądze i takich z kartą w reku.Sprawa Onyszki upadła z powodu braku checi płacenia jego menago prowizji (podobno Kołakowski )Z samym Onyszką byliśmy dogadani ale poszlo własnie o prowizje .Jeśli chodzi o Sadloka i Sobiecha rozmowy trwaja i załatwia to Rogala jaki efekt bedzie zobaczymy.Generalnie na R22 wraca stary układ Basałaj Kasperczak i Kapka i raczej napewno w najblizszym okresie wróci J.Kowalik jako asystent Henka a nie wykluczony jest powrót Szula ( oby nie) .Dlatego musimy być cierpliwi i liczyć na dobry humor naszego bossa a nie powinno być żle w nadchodzacym sezonie
Odpowiedz cytując
Mati04
Junior Member

Od: 05.2010

Stary 28.05.2010, 14:05
Kolejny zorientowany kibic wisły zbymak . Fajnie że coraz więcej tutaj takich osób zorientowanych co się w Wiśle dizeje. Wiem że to zły temat ale chciałbym się dowiedzieć czy będzie jakiś sponsor
Mati04
Odpowiedz cytując
skeba
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 28.05.2010, 14:16
Mam nadzieję, że ruch prezesów Legii Warszawy trochę zdenerwuje Cupiala i pokaze mu wlasciwy kierunek prowadzenia druzyny.

Zrobili to przed pierwszym zgrupowaniem, by mogli sie zgrac, a my jak zwykle pod koniec zgrupowania, a pozniej polowa sezonu, by zgrac druzyne.
Odpowiedz cytując
Chesteroski
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 28.05.2010, 14:18
zbymak napisał(a):Wyświetl post
W tym co Macios pisze jest wiele prawdy bo dzisiaj rozmawiałem z bylym pilkarzem Wisły i pare informacji mi udzielilł na temat obecnej sytuacji w klubie.Prawdą jest ze maja być transfery za gotówke i za free ale wszystko zalezy od tego jaki humor bedzie miał BC i dlatego Kapka ma dlugą liste zawodników okolo 30 nazwisk takich za pieniądze i takich z kartą w reku.Sprawa Onyszki upadła z powodu braku checi płacenia jego menago prowizji (podobno Kołakowski )Z samym Onyszką byliśmy dogadani ale poszlo własnie o prowizje .Jeśli chodzi o Sadloka i Sobiecha rozmowy trwaja i załatwia to Rogala jaki efekt bedzie zobaczymy.Generalnie na R22 wraca stary układ Basałaj Kasperczak i Kapka i raczej napewno w najblizszym okresie wróci J.Kowalik jako asystent Henka a nie wykluczony jest powrót Szula ( oby nie) .Dlatego musimy być cierpliwi i liczyć na dobry humor naszego bossa a nie powinno być żle w nadchodzacym sezonie
Czy to ten były piłkarz?

http://futbolnet.pl/wiadomosci/andrz...ula-w-cracovii
Nie! Jeszcze trochę! Mamy czas! Bo widzicie
Do stracenia nikt z nas nie ma nic - i tyle!
A więc krzyczmy! Krótką chwilę - całe życie!
Nim znikniemy - głośno krzyczmy krótką chwilę!

Kasperczak trzymaj się!!!
Odpowiedz cytując
zbymak
Senior Member

Stary 28.05.2010, 14:21
Chesteroski napisał(a):Wyświetl post
Czy to ten były piłkarz?

http://futbolnet.pl/wiadomosci/andrz...ula-w-cracovii
Z tego okresu co Zuraw ale to nie ten
Odpowiedz cytując
Illargui
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 28.05.2010, 14:30
zbymak napisał(a):Wyświetl post
W mojej opinii jest masakrycznie źle skoro transfery naszego klubu już od wielu sezonów zależą od dobrego lub złego humoru właściciela!!! I efekty tego podejścia widzimy.

Niestety, ale Bogusław Cupiał już od dawna bardziej szkodzi niż pomaga Wiśle - jego sposób podejścia do ludzi, prowadzenia klubu, kierowanie się emocjami, brak jakiejkolwiek wizji doprowadziły do tego, że słowo "profesjonalizm" jest obce Wiśle pod każdym względem, nie tylko polityki transferowej - gdzie nasz dział marketingu? gdzie dyrektor sportowy? gdzie rzecznik prasowy z prawdziwego zdarzenia? gdzie wychowankowie? itd. itp.

Nie mamy również szansy na naprawdę profesjonalną kadrę kierowniczą, bo wyobraź sobie, że jesteś nowym prezesem w Wiśle i masz pełną świadomość, że możesz wylecieć w każdej chwili bez względu na wyniki Twojej pracy, bo np. właściciel wstał lewą nogą. Co zatem robisz? - siedzisz cicho i nie wychylasz się wg starej zasady "ciszej będziesz dalej zajedziesz". I tak to działa od lat, a klub pod względem organizacji stacza się w dół.

Nie chcę być złym prorokiem, ale jeśli Lech zarobi jakieś konkretne pieniądze na Lidze Mistrzów lub Europejskiej, to zestawiając prowizorkę u nas i w miarę poukładany klub u nich, obawiam się, że może nam "odjechać".
Odpowiedz cytując
Kamil_mchw
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 28.05.2010, 15:10
ale zdaje się że Guła już w ostatnich meczach ligi był gotowy do gry... tylko nie miał formy dlatego Henio go nie wystawiał... na 100% w ME zagrał jakiś mecz... ale też chyba nie za długo.
Odpowiedz cytując
Żmijka
Forumowiczka z jadem. Nietrującym.

Od: 10.2003

Stary 28.05.2010, 15:16
45 min, z Legią.
Odpowiedz cytując
Hives4
Banita

Stary 28.05.2010, 16:14
Burliga jednak (chyba) zostanie jeszcze na trzy lata.
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...em_dalej_grac/
Odpowiedz cytując
zbymak
Senior Member

Stary 28.05.2010, 16:21
Hives4 napisał(a):Wyświetl post
Burliga jednak (chyba) zostanie jeszcze na trzy lata.
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...em_dalej_grac/
Kasperczak tylko sobie zastrzegl ze Burliga nie bedzie przychodził do niego w nocy na bani i nie bedzie sie wydzierał po nocach pod oknami tak jak to było w przypadku Skorzy
Odpowiedz cytując
Blacha92
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 28.05.2010, 18:14
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/pol...wiadomosc.html
Odpowiedz cytując
Griszka30KR
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 28.05.2010, 18:18
Tak q...a teraz ktokolwiek się pojawi(jako mozliwy transfer),to do wyscigu przyklejają Wisłe,obojetnie czy w nim uczestniczy czy nie...
Bednarz=Landryna=......
Odpowiedz cytując
zbymak
Senior Member

Stary 28.05.2010, 18:20
Zurawia nie chcą bo za stary to jego chyba też nie
Odpowiedz cytując
migifan83
Junior Member

Stary 28.05.2010, 18:24
Jak temat może dotyczyć czegoś co w tym klubie nie istnieje. 43 zawodników sprowadzonych przez ostanie 3 lata, z czego sprawdzili się Cleber, Małecki i Marcelo.
"Polityka" :W amerykańskiej literaturze współcześnie popularne jest definiowanie polityki jako sztuki bycia wybieranym (zdobywania władzy). Inne definicje zakładają, iż "Polityka" to stosunek między tym, co rząd próbuje robić, a tym, co się naprawdę dzieje.
Jeżeli każdy z nas widzi że brakuje: Bramkarza, bocznych obrońców,wysokiego napastnika to "co się naprawdę dzieje"?
Ostatnio edytowane przez migifan83 : 28.05.2010 o godz. 18:28.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 28.05.2010, 19:51
Fanklub Maciosa niech lepiej przestanie offtopować...
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
marcin19876
Senior Member

Stary 28.05.2010, 20:22
mam takie male pytanko, kto gra w europejskich pucharach - Wisła czy legia? oni kupili juz 3 pilkarzy i podobno na tym ma sie nie skonczyc a my? wlasnie co my zrobilismy....chcemy odzyskac mistrzostwo i grac w fazie grupowej ligi europejskiej ale ja sie pytam z nim, skoro my nawet nie potrafimy kupic bramkarza przez 2 lata, Basałaj bedzie dopiero od 1 czerwca, on powinien byc zaraz po sezonie powolany! na co my czekamy? no to ze Ruch odda nam swoich najlepszych zawodnikow za 1mln czy 1,5mln euro, coraz wiecej sie z jedej strony slyszy ze Cupiał pomoze Wisle w trudnej sytuacji i da kase a z drugiej ze jesli dalej klub bedzie tak prowadzony to staniemy sie polskim sredniakiem i dopiero wtedy bedzie zle....moze by sprobowac doprowdzic do spotkania kibicow z władzami klubu, zebysmy jasno wiedzieli ilu chca kupic zawodnikow, ile maja pieniedzy, bo znowu jest okienko, znow sie napalamy, przyjdzie koniec okna nagle sie pojawi jakis zawodnik i uslyszymy ze reszta ogladanych zawodnikow byla wysokiej klasy ale niestety wybrala inne klubu a ten zawodnik ma nas uratowac, to nie tak powinno byc, nie tak...
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 28.05.2010, 20:33
marcin19876 napisał(a):Wyświetl post
bo znowu jest okienko, znow sie napalamy, przyjdzie koniec okna nagle sie pojawi jakis zawodnik i uslyszymy ze reszta ogladanych zawodnikow byla wysokiej klasy ale niestety wybrala inne klubu a ten zawodnik ma nas uratowac, to nie tak powinno byc, nie tak...
My się nie napalamy. Ty się napalasz.
Ja na przykład mam wzmocnienia Legii w głębokim poważaniu.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
zbymak
Senior Member

Stary 28.05.2010, 21:26
http://www.gazetakrakowska.pl/sport/...ktem,id,t.html
Odpowiedz cytując
ardianek
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 28.05.2010, 21:56
Wisła prowadzi także rozmowy o przedłużeniu umowy z Mariuszem Pawełkiem. Kontrakt 29-letniego bramkarza wygasa z końcem roku, ale już 1 lipca może związać się z nowym klubem. Już teraz pracodawcę może zmienić Marcin Juszczyk, drugi bramkarz krakowian. Na razie Wisła nie ma dla nich alternatywy, bo testy zakończył już Mateus Versolato Junior. Brazylijski bramkarz przebywał w Krakowie od poniedziałku i wyjechał przed czasem. Pod Wawel już raczej nie wróci.

Źródło: Gazeta Wyborcza Kraków

My chyba w zyciu nie bedziemy miec innych bramkarzy ;/
Jazda, Jazda, Jazda - BIAŁA GWIAZDA!!!!
Odpowiedz cytując
jasnyGwint
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 28.05.2010, 22:11
marcin19876 napisał(a):Wyświetl post
mam takie male pytanko, kto gra w europejskich pucharach - Wisła czy legia? oni kupili juz 3 pilkarzy i podobno na tym ma sie nie skonczyc a my? wlasnie co my zrobilismy....chcemy odzyskac mistrzostwo i grac w fazie grupowej ligi europejskiej ale ja sie pytam z nim, skoro my nawet nie potrafimy kupic bramkarza przez 2 lata, Basałaj bedzie dopiero od 1 czerwca, on powinien byc zaraz po sezonie powolany! na co my czekamy? no to ze Ruch odda nam swoich najlepszych zawodnikow za 1mln czy 1,5mln euro, coraz wiecej sie z jedej strony slyszy ze Cupiał pomoze Wisle w trudnej sytuacji i da kase a z drugiej ze jesli dalej klub bedzie tak prowadzony to staniemy sie polskim sredniakiem i dopiero wtedy bedzie zle....moze by sprobowac doprowdzic do spotkania kibicow z władzami klubu, zebysmy jasno wiedzieli ilu chca kupic zawodnikow, ile maja pieniedzy, bo znowu jest okienko, znow sie napalamy, przyjdzie koniec okna nagle sie pojawi jakis zawodnik i uslyszymy ze reszta ogladanych zawodnikow byla wysokiej klasy ale niestety wybrala inne klubu a ten zawodnik ma nas uratowac, to nie tak powinno byc, nie tak...
Dopóki kibice nie współfinansują klubu, nie ma my tylko jest Cupiał z jego zabawkami w jego piaskownicy jaką jest Wisła Kraków. Z niczego nie musi się tłumaczyć, nic nie musi robić. Ot taki przywilej właściciela klubu.
Odpowiedz cytując
rospun
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 28.05.2010, 22:18
jasnyGwint napisał(a):Wyświetl post
Dopóki kibice nie współfinansują klubu, nie ma my tylko jest Cupiał z jego zabawkami w jego piaskownicy jaką jest Wisła Kraków. Z niczego nie musi się tłumaczyć, nic nie musi robić. Ot taki przywilej właściciela klubu.
Ależ współfinansujecie klub, kupując karnety/bilety. Nie rezygnujcie z praw konsumenckich...
Odpowiedz cytując
PANDEM0NIUM
Senior Member

Stary 28.05.2010, 22:36
Dobra Pany.
Dosyc bredni które czytam na portalach plotkarskich typu Onet, dosyc bredni które czytam tutaj na tym forum.
Po pierwsze dzisiaj przeczytałem że Wisła JEST ZAINTERESOWANA Marcinem Żewłakowem.
Powiem krótko jeśli to prawda to nie mam pytan. Powiem więcej bo to że Wisła jest fatalnie zarządzana to wszyscy doskonale wiemy. Pytaniem głównym jest dlaczego tak się dzieje? Co jest tego przyczyną? Głupota zarządzających czy może ograniczone pola manewru (finanse), brak szczęścia, umiejętności, a może wszystkiego po trochu?
Oto Wisła Kraków potęga piłki klubowej w 40 milionowym narodzie, w którym piłka nożna to sport numer1 ubiega się o sprowadzenie ex reprezentanta Polski 34 (?) letniego Marcina Żewłakowa. Quo vadis Wisło?
Ten Żewłakow to niby gdzie miałby robic różnicę, w Polskiej lidze? W Pucharze Polski? a może w Pucharze Ekstraklasy? ... no comments\
Po wtóre wielu twierdzi że Cupiał rządzi klubem kierujac sie emocjami... a tak naprawdę skąd Wy to wiecie?
Jestem gotów się założyc że o Bossie 98% czytających czerpie swoją jedyną wiedzę wyłącznie z internetu. Skąd tak naprawdę wiecie jak zarządzany jest klub przez Bogusława Cupiała skoro tak naprawdę nawet 98% z was nie widziała go na żywo. Czy to nie jest może przypadkiem wasz wizerunek Bogusia stworzony przez waszą wyobraźnie. I teraz najważniejsze pytanie. Dlaczego wcześniej Wiśle nie przeszkadzało w odniesieniu sukcesów (Puchar UEFA) zły charakter Cupiała?

pOOZDRO DLA KUMATYCH
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Stary 28.05.2010, 22:48
szczebrzeszcz napisał(a):Wyświetl post
a patrząc na to co się działo w ostatnich latach z bramkarzami nie dziwi fakt nowej umowy dla Pawełka
A mnie by zdziwiło i to bardzo - Różne rzeczy się w klubie działy ale nie pamiętam żebyśmy kiedykolwiek przedłużyli umowę z graczem słabym a Pawełek taki jest.Nawet zawodnicy średni, jak Zieniu czy Paulista, czy nawet bardzo solidny Baszczu musieli odejść

Dlatego przedłużanie umowy z Pawełkiem to dla mnie jakiś kosmos - chyba że na max rok i mniej niż zarabia dotychczas ale to i tak będzie znak że na prawdę jest źle.Pewnie następni do przedłużenia to Łobo,Juszczyk i Jop
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
szczebrzeszcz
Senior Member

Od: 05.2003

Stary 28.05.2010, 23:00
1q2 napisał(a):Wyświetl post
A mnie by zdziwiło i to bardzo -...
napisałem, patrząca na ostatnie lata na znalezienie dwóch bramkarzy w przeciągu pół roku szanse są małe,
ja bym chciał chociaż jednego
stąd umowa dla Pawełka który może być tym drugim, albo pierwszym jak znowu z transferem nie trafią :(

jak to mówią lepszy rydz niż nic

1q2 napisał(a):Wyświetl post
chyba że na max rok i mniej niż zarabia dotychczas ale to i tak będzie znak że na prawdę jest źle.Pewnie następni do przedłużenia to Łobo,Juszczyk i Jop
raczej nie będzie to 5-letnia umowa z podwyżką, tylko od biedy :(

pozostałą trójkę to w formie żartu dopisałeś
Łobo, Jop, - tego się nie powórnuje, bramkarz a piłkarz z pola t dwa inne światy, to że Brożek został obrońcą nie oznacza, że równie dobrze na bramce posadzić można Arka
a Juszczyk - szukamy i szukamy, trzeba zrobić miejsce z dwojga złego został Pawełek
Ostatnio edytowane przez szczebrzeszcz : 28.05.2010 o godz. 23:06.
Odpowiedz cytując
krzysztofff
Senior Member

Stary 29.05.2010, 12:35
http://futbolnet.pl/wiadomosci/marce...ja-nieobecnosc mysle,ze posumowywuje to pierwsze dwa tygodnie okresu transferowego,po prostu dziennikarze non stop wymyslaja nowe historie zeby cos sie sprzedawalo...chociaz na razie legia prowadzi 3-0...
Odpowiedz cytując
Grzadq
Senior Member

Od: 09.2006

Stary 29.05.2010, 12:39
Jeżeli to prawda ... brak słów po prostu.
Odpowiedz cytując
Simao1
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 29.05.2010, 12:50
Grzadq napisał(a):Wyświetl post
"informuje 'Super Express"

Tyle w temacie.
Odpowiedz cytując
krzysztofff
Senior Member

Stary 29.05.2010, 13:03
Grzadq napisał(a):Wyświetl post
bra slow dla glupoty Wojciechowskiego,dal pewnie pensje na poziomie 400 tys euro dla szklanego chlopaczka,ktory bedzie non stop na l4...
Odpowiedz cytując
daniel123
Member

Od: 07.2006

Stary 29.05.2010, 13:23
on jest za słaby by u Nas grać,i do tego co chwile łapie kontuzje,niech go biorą.Mi brak słów ale na zachowanie takich ludzi jak prezesa KSP,co myślą że za pieniądze można mieć wszystko,pierw miejsce w ekstraklasie,teraz mistrzostwo skopując ligowe gwiazdki za zdecydowanie wieksze pieniądze niż sa warte,w Bełchatowie tylko zacierają ręce.
Odpowiedz cytując
snyrting
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 29.05.2010, 13:29
daniel123 a przypomnij sobie jak wyglądała polityka transferowa po wejsciu do Wisły p. Cupiała. Wszystkiego za pieniadze nie można kupić, ale na pewno nie tyczy się to nowych zawodników do klubu piłkarskiego.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów