The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
sztyryga
Junior Member

Od: 05.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 27.05.2010, 13:25
emj10 napisał(a):Wyświetl post
JKasy na pewno trochę wpłynie, bo znajomi jak się dowiedzieli o transferach od razu ruszyli po karnety
Gratuluję znajomych.
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 27.05.2010, 13:28
Cytat:
Zobaczymy czy będzie to faktyczna zmiana na lepsze. Kasy na pewno trochę wpłynie, bo znajomi jak się dowiedzieli o transferach od razu ruszyli po karnety
I wlasnie te transfery to moze byc sposob na "chuliganow" na Lazienkowskiej. Oby Was ITI nie wyr.. i zeby nie doprowadzili do zmiany :gorszych" kibicow na "lepszych". A patrzac na to co piszesz to moze tak byc. Jesli jeszcze do glosnych transferow dojdzie lepszy poziom sportowy to brn Panie Boze fanatykow na Ł3...
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Stary 27.05.2010, 13:32
sztyryga napisał(a):Wyświetl post
Gratuluję znajomych.
Przecież w ostatnim czasie pojawianie się na Łazienkowskiej na meczach nie było powodem do dumy. Ci którzy chodzili/kupywali karnety byli uważani za osoby solidaryzujące z ITI. Większość znajomych stała z boku konfliktu, ale nie chodziła na mecze z przekonania, że obecna Legia ma mało wspólnego z tą którą oglądali powiedzmy w połowie lat 90. Nowy stadion i transfery mogą przyciągnąć ludzi.
Odpowiedz cytując
snyrting
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 27.05.2010, 13:38
emj10 błąd.
Nowy stadion i transfery _przyciągną_ ludzi. Nie wiem czy nie jesteśmy świadkami początku końca pewnego sposobu kibicowania w Polsce.
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Stary 27.05.2010, 13:50
snyrting napisał(a):Wyświetl post
emj10 błąd.
Nowy stadion i transfery _przyciągną_ ludzi. Nie wiem czy nie jesteśmy świadkami początku końca pewnego sposobu kibicowania w Polsce.
Ja jestem pewien, że tamten sposób kibicowania nigdy nie wróci. Przynajmniej nie na Łazienkowską. I to nie dlatego, że race są zakazane, czy takie osoby jak staruch i jego poplecznicy są persona non grata na nowym stadionie, a głownie dlatego że nie będzie komu uczestniczyć w tym zorganizowanym dopingu. Bilety na pojedyncze mecze skutecznie odstraszą część niezbyt zamożnej młodzieży, która zawsze najłatwiej było sterować. Wiem bo sam jako dzieciak wpadałem w taką euforię podczas meczów i wtedy człowiek nie wie co czyni.

Rewolucja na trybunach ma właśnie miejsce.
Odpowiedz cytując
szczebrzeszcz
Senior Member

Od: 05.2003

Stary 27.05.2010, 14:03
Stadion "yuppie&gruppie"

+ "słuchających" Boney M
Ostatnio edytowane przez szczebrzeszcz : 27.05.2010 o godz. 14:07.
Odpowiedz cytując
7 kotów
P.N.R.I.

Od: 11.2002

Stary 27.05.2010, 14:03
Wzmocnienia Legii robia wrazenie.
Glowa wolna od pucharow, Skorza na lawce - moglby postawic jakies pieniadze, ze zrobi wynik Wisly sprzed 2 lat.

Klub sportowy JWConstruction duzo ryczy a malo mleka daje. Narazie maja Onyszke, Tosika i katalonska pierdoe na lawce.
Tym ktorzy porownuja rozmach tynkarza spod Koszalina do inwestycji Cupiala z 98, przypominam ze my wtedy sciagnelismy zarabistych pilkarzy zza granicy. Czerwiec, Bukalski, Zajac, Kaliciak. To nie byly Tosiki tylko reprezentanci kraju.
Pozniej do takiej ekipy dochodzili wyrozniajacy sie pilkarze z ligi. Groclino-polonia ma szarych pilkarzy, szarego trenera i celuje w szarych pilkarzy. W przyszlym sezonie znow beda szarzy.

W czubie ligi namieszac moze Widzew.
generalnie typuje podium 2010/2011:
1 Legia
2. Wisla
3. Amika
Boia chi molla !
Odpowiedz cytując
bridgeburner
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 27.05.2010, 14:09
7 kotów napisał(a):Wyświetl post
W czubie ligi namieszac moze Widzew.
generalnie typuje podium 2010/2011:
1 Legia
2. Wisla
3. Amika
Za daleko idące wnioski póki co
Legia piłkarsko jest w tak ciemnej dupie
że jeśli przynajmniej jeszcze 3 takich nie ściągnie to o walce o mistrza nie mają co marzyć
A i to pod warunkiem, że każdy sie jako tako sprawdzi
Odpowiedz cytując
przemek1902
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 27.05.2010, 14:24
http://transfery.info/news-full-12164.html

Na głównej Legii jest już potwierdzenie, że trzech zawodników wylądowało na Okęciu. Jednak szefostwo nie było gołosłowne mówiąc, że w najbliższych dniach o transferach Legii będzie głośno na naszym piłkarskim podwórku.
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 27.05.2010, 14:27
Legia musi dokupić jeszcze kilku dobrych grajków,bo przedież to co mają to nędza okropna. Ale mimo to nie odmawialbym im szans na pierszą trójkę. Przeciez ta liga jest tak nędzna,że nic nie grająca Legia z Grzelakkiem z przodu, miała szanse na puchary. Teraz doszłedł napastnik,a jak dla nich to skok jakościowy.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
ToTylkoJa
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 27.05.2010, 16:35
Cytat:
O przeprowadzce "Dixiego" mówiło się już w kwietniu. Choto ma zastąpić w nowym klubie brazylijskiego obrońcę Fábio Alvesa da Silva "Bilica". 29-letni obrońca ma kosztować Turków między 2,5 a 3 miliony euro.
To już wiadomo, skąd iti będzie miało kasę na transfery. Od siebie nic nie dołożą.
Odpowiedz cytując
7 kotów
P.N.R.I.

Stary 27.05.2010, 16:36
Przeciez to jest interes zycia. Spasiony murzyn, 75% czasu sie leczy i taka kasa ?
Boia chi molla !
Odpowiedz cytując
ToTylkoJa
Senior Member

Stary 27.05.2010, 16:44
Nie mówię, że to zły interes. Lepszej oferty za niego już nigdy nie będzie.

Ale co do samego Choto, to może i był spasiony, ale na nasza ligę spokojnie wystarczał. Ciężko będzie go zastąpić. Jak wyglądała linia obrony Legii bez niego, każdy mógł zobaczyć w rundzie rewanżowej, gdzie taj jak napisałeś, często był kontuzjowany.
Odpowiedz cytując
tormenthor
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 27.05.2010, 17:32
http://ekstraklasa.wp.pl/kat,32284,t...l?ticaid=1a3da

Ku pokrzepieniu serc.

A co do Choto to nie wierze żeby ktoś go chciał za więcej niż 1 mln E. Spasiony, kontuzjogenny, wolny, 29 letni.
Ostatnio edytowane przez tormenthor : 27.05.2010 o godz. 17:37.
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 27.05.2010, 17:57
Dokładnie tak jak w linku powyżej. Bardziej wierzę miejscowym kibicom modlącym sie o jak najszybsze opuszczenie ich klubu niż w to co marketingowo wypisują najemnicy medialni. Gdy do nas przechodził Hristov kibice w Bułgarii cieszyli się , ze ten miękkim robiony piłkarz znalazł jeleni. Życie pokazało, ze mieli rację.
Co do Legii to niedawno tez przeżywaliśmy wielką hiszpańską transferową ofensywę. A Descarga czy Aru mieli rzucic na kolanach polską ligę. Pomni tego poczekajmy i nie dajmy sie ponosić emocjom.
Odpowiedz cytując
mr_kwolf
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 27.05.2010, 18:47
Choto do Fenerbahce? No litości, Fenerbahce kupuje piłkarzy z zagranicy pokroju Roberto Carlosa czy Guizy a nie kopaczy z Polski. Litości. Oni z tego co mi wiadomo mają w Turcji limit piłkarzy "nie Turków" więc nie będą sobie blokować miejsca takiego pokroju kopaczem. Nie wspominając już że oni są tam zakochani w Brazylijczykach i jak Bilica odejdzie to pewnie na jego miejsca sprowadzą jakiegoś wysokiej klasy Brazylijczyka.

PS. Chyba że to o inny klub chodzi ale Bilica gra obecnie w Fenerbahce.
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
Odpowiedz cytując
ToTylkoJa
Senior Member

Stary 27.05.2010, 20:26
Z tym Choto musi być coś na rzeczy. Informacja o tym pojawia się już nie pierwszy raz. Zazwyczaj wymysły dziennikarzy pojawiają się raz i nastepnie znikają, nie ciągnie sie dalej tego tematu.

Zostanie- dobrze, jak dla mnie to dobry środkowy obrońca

Odejdzie- też dobrze- wpadnie trochę kasy za niego, to ostatni dzwonek (przewijają się kwoty 2,5- 3 mln euro)
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 27.05.2010, 20:48
A ja jednak twierdzę, że transfer Ivicy Vdorljaka to spore wzmocnienie Legii. Moim zdaniem większe, niż wypożyczenie Mezengi (wielka niewiadoma, podstawowym problemem będzie aklimatyzacja) i kupno prawego obrońcy.

W Legii jednak wyraźnie widać było brak porządnego defensywnego pomocnika. Ariel Borysiuk cofnął się w rozwoju, chłopak jeszcze 1,5 roku temu wyglądał na wielki talent. Dziś - upadek podobny do Zahorskiego. Jarzębowski ciągle łapał kontuzje, więc też niewielki był z niego pożytek.

Ten Chorwat grał w Dinamo przez parę sezonów, był solidnym jak na tamte warunki piłkarzem. W naszej lidze - jeśli tylko ma odpowiedni charakter (a to Chorwaci na ogół mają) - może być zawodnikiem wyróżniającym się. Takim legijnym Radkiem Sobolewskim. Warszawiacy strasznie potrzebowali kogoś takiego, w zespole bab i pączków.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 27.05.2010, 20:55
Ariel Borysiuk wielki talent? To media warszawskie (tym samym ogólnopolskie) lansowały go na wielki talent i następce Vukovica. Wcześniej podobnie było ze Smolińskim - też okrzykniętym za wielki talent, tylko dlatego że gra w Legii a to zwykły przecinak tylko bramkę Austrii Wiedeń strzelił
Talent to ma Rybus a nie żaden Borysiuk (słabe warunki fizyczne + kiepska technika jak na defensywnego gracza - czyli żadnych atutów). A zapomniałem "legendarną bramkę" Odrze W strzelił (ile miał lat?)
Ostatnio edytowane przez Ogryzek : 27.05.2010 o godz. 20:57.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
spartan
Senior Member

Stary 27.05.2010, 20:55
flamengista napisał(a):Wyświetl post
A ja jednak twierdzę, że transfer Ivicy Vdorljaka to spore wzmocnienie Legii.
W naszej lidze - jeśli tylko ma odpowiedni charakter (a to Chorwaci na ogół mają) - może być zawodnikiem wyróżniającym się. Takim legijnym Radkiem Sobolewskim. Warszawiacy strasznie potrzebowali kogoś takiego, w zespole bab i pączków.
Nie wiem, nie widziałem, nie znam go ale zawsze jest nadzieja, że będzie takim legijnym Wojtkiem Łobodzińskim.
ANTY-RABBIN-FRONT
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 27.05.2010, 20:58
Rybus? Talent?

Habemus Dubletum

LEG14

White Star Awards w kategorii:

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Stary 27.05.2010, 21:03
0 22 napisał(a):Wyświetl post
Rybus? Talent?

Tak uważam, w porównaniu z Borysiukiem to niebo a ziemia. Ja chętnie widziałbym Rybusa w Wiśle. Fakt - gra bardzo nierówno, to cecha typowa dla polskich młodych kopaczy. Ustabilizuje formę, będzie częściej dostrzegał kolegów z zespołu (Kiełbowicz) na boisku a sam zobaczysz.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
blanco
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 27.05.2010, 21:08
Rybus? Talent?

A talent do robienia sweeet foci to kto ma ?
Należę do Socios Wisła Kraków od 11/2018
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 27.05.2010, 21:10
Ogryzek napisał(a):Wyświetl post
Ja chętnie widziałbym Rybusa w Wiśle. Fakt - gra bardzo nierówno,
Moim zdaniem gra bardzo równo (no, ale ja niestety mam go przyjemność widzieć w jakis 30 meczach rocznie..). Jakbym był właścicielem jego karty, a Ty właścicielem Wisły to bym Ci dopłacił.
Habemus Dubletum

LEG14

White Star Awards w kategorii:

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Stary 27.05.2010, 21:14
Moim zdaniem gra bardzo równo (no, ale ja niestety mam go przyjemność widzieć w jakis 30 meczach rocznie..). Jakbym był właścicielem jego karty, a Ty właścicielem Wisły to bym Ci dopłacił.
No cóż niestety nie będziemy mogli tego dealu zrobić
Odpowiedz cytując
spirit
Senior Member

Od: 09.2003

Stary 27.05.2010, 22:32
A po co dopłacać. Bierzesz Jopa i jesteśmy kwita

UPD: Albo nie Jopa, on i tak odchodzi. Weźmiesz Wojtka
Ostatnio edytowane przez spirit : 28.05.2010 o godz. 00:41.
Feci quod potui faciant meliora potentes
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 27.05.2010, 22:34
Widac Legia zaczeła z mocnego kopyta ,ale oni mieli taką bide w składzie ze transfery byla dla nich konieczne.

Liga staje sie coraz ciekawsza ,choc dalej jestesmy zasciankiem Europy to jednak malymi kroczkami a cos tam nadrobimy.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
szczebrzeszcz
Senior Member

Od: 05.2003

Stary 28.05.2010, 09:13
http://www.90minut.pl/news/124/news1...-Warszawa.html
ciekawy zawodnik ten Bruno
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 28.05.2010, 10:07
Póki co jedyną zaletą Mezengi jest to że był zmiennikiem Adriano i Love. Mam taką teorię,że średnio kopiący Brazylijczyk jeśli ma rozpocząć kopanie w Europie to zaczyna od Portugalii. Wyjątkiem tutaj jest Marcelo,choć ciężko tak naprawdę powiedzieć jaką wartość by przedstawiał w starciu z solidną ekipą europejską. Tak więc ten Mezenaga to może być dobry kopacz ale na nasze warunki. Poza tym dzwi,że go nie zostawili skoro Adriano i Love wrcają do Europy. Bez ataku zostaną? Ciekawy jestem co sobą będzie prezentowć.
Ostatnio edytowane przez Marszałek : 28.05.2010 o godz. 10:09.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
pawelwislak
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 28.05.2010, 10:14
Legia musi się wzmocnić piekielnie, przecież oni wywalili prawie cały skład(bądź też wywalają). Wg mnie powinni kupić z 2 wyróżniających się graczy z Polski żeby nie robić z siebie drugiej Pogoni. Choć kilku młodych mają jakby oni zaczęli mocno trenować a nie bawić się po knajpach i robić "słit foci" to może by coś z nich było. A sytuacja dla SKLW wygląda nieciekawie zarząd robi to co chcieli szum transferowy, nowy trener baaaa nawet trener z nazwiskiem . Więc coraz bardziej prawdopodobne jest że kibice zostaną wymienieni na "lepszy" model myślę że SKLW żeby być obecnymi na stadionie muszą chyba zmienić strategie. A zarząd zrobił minimalny krok w ich stronę chyba z herbem. Ale nie mi to rozsądzać nie znam obecnej sytuacji widzę za to że ITI chyba wyciąga asy z rękawa, a z drugiej strony argumentów przetargowych zaczyna brakować. Bo Warszawę niestety stać na kibiców sukcesów którzy z czasem mogą złapać fazę kibicowania i nie będzie już miejsca dla SKLW.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów