|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Sobiech mu nie musiał uciekac, bo sytucje miałby dobrą, tyle ze go Bosacki sfaulował w polu karnym
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Jeśli info jest pewne to na krótką metę nie brzmi to źle
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Na przygotowaniu fizycznym się nie znam więc nie wypowiadam się w tej kwestii. Wiem tylko, że fajnie byłoby gdyby najbardziej utytułowany klub XXI wieku miał sztab szkoleniowy na bardzo dobrym poziomie. Przecież to jest podstawa. Nawet jeśli przyjdzie dobry grajek i trafi w ręce słabego "specjalisty" to kwestia miesięcy kiedy zacznie obniżać swoje loty.
Nie wiem czy Bahr jest wystarczająco dobry. Nie wiem za co dokładnie ten Włoch odpowiadał. Ale zachowujmy się godnie i jedźmy po nim tylko dlatego że już go zwolnili. Kluvi, gdyby Jop nie strzelił samobója z Craxą to Paolo byłby wg Ciebie dobrym specjalistą? Bo taki wniosek nasuwa się z Twojej wypowiedzi. Marzy mi się taki fachowiec jak Dowhań w Legii. Jest tak dobry w tym co robi, że niezależnie kto jest trenerem zespołu, on zajmuje się bramkarzami. Ma tak silną pozycję jak chyba nikt w całym klubie. Nie mówię już ile klub zarobił dzięki jego pracy. Gdyby zrobić bilans transferowy bramkarzy Legii i pensje przeznaczane dla Dowhania to podejrzewam, że byłyby to najlepiej zainwestowane pieniądze ostatnich lat. Powód: fizjoterapia ;)
Ostatnio edytowane przez QBAS : 27.05.2010 o godz. 01:05.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
QBAS ale żeś wniosek wyciągną masakra ;/
człowieku nawet mi przez myśl nie przeszło takie stwierdzenie, odniosłem się do całego sezonu i do poprzednich, gdzie na finiszu górowaliśmy zawsze dobrym przygotowaniem, co nam pomogło zdobywać MP (szczególnie to ostanie). Poza tym o co Ci chodzi z tą fizjoterapią? Że niby od niej zależy przygotowanie fizyczne piłkarzy? ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2004
Offline |
|
![]()
Colin McRae[*] Żegnaj Mistrzu. Teraz pewnie ścigasz się z Ryśkiem i Januszem pilotowany przez "Beefa" po niebiańskich OSach...
"Heroes don't die, they just move on to the next stage" |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Oczywiście nie o fizjoterapię mi chodziło ino o fizyczne przygotowanie. Godzina robi swoje
A swoją drogą to sam sztab medyczny też od lat zalicza sporo wpadek.Wniosek może nie po Twojej myśli wyciągnąłem ale wcale nie musimy się zgadzać. Co do meritum, to przypominam sobie wywiad z Włochem zaraz po jego zatrudnieniu. Mówił w nim, że był bodaj wykładowcą i nigdy (albo dopiero od niedawna) nie pracował w piłce (nawet się nią podobno niezbyt interesuje). Poproszono go żeby dołączył do sztabu Skorży Macieja. Powiedział też, że jego zadaniem będzie w zasadzie "opiekowanie się" o zdrowe odżywianie się zawodników. Czyli co powinni jeść, kiedy itd. Co więcej, nie miał on żadnej siły żeby zmuszać zawodników do danej formy odżywiania. Mógł jedynie informować ich o tym co dobre dla sportowca, a co nie. No chyba że masz wiedzę, że jego rola podczas okresu współpracy uległa zmianie Nie zmienia to faktu, że piłkarze w ostatniej rundzie nie zachwycili na murawie także pod względem przygotowania fizycznego. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
QBAS wejdź na oficiajną stronę naszego klubu i spr w archiwum co robił Paolo. Bo nawet jest tam udokumentowane zdj. że zawodnicy po kontuzjach ćwiczyli z nim indywidualnie, więc chyba jednak miał większe pole do popisu niż tylko układanie diety.
![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Może rzeczywiście Paolo Terziotti miał więcej obowiązków. Nie wiem na pewno a nie chce mi się teraz tego szukać. W każdym razie jestem co do zasady przeciwny zwalaniu całej winy (w tym przypadku słabego fizycznego przygotowania piłkarzy) na jedną osobę. Można by wskazać co najmniej kilka osób, które miały na taką sytuację wpływ. Nie licząc samych piłkarzy, którzy jak będą chcieli mieć w meczu nogi z waty to będą je mieli. Na prawdę lub na pokaz
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
|
Banita
Od: 01.2010
Offline |
|
|
http://sport.interia.pl/raport/wisla...rezesa,1484303
Jedynym piłkarzem, jakiego Wisła może stracić w letnim okienku transferowym jest Marcelo. Arkadiusz Głowacki na pewno pozostanie w klubie, tak samo jak do niego przyjdzie stary-nowy prezes Bogdan Basałaj, który ma już zielone światło na działanie od właściciela Bogusława Cupiała.
Ostatnio edytowane przez KOMINEK : 27.05.2010 o godz. 08:03.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2009
Offline |
|
Poczekajmy do 1 czerwca - wczesniej mówiono i pisano wiele rzeczy nie mających nic wspołnego z rzeczywistością jakoby na transfery Cupiał gotów był przeznaczyć 20 mln złotych - odpowiedz czy to prawda czy fałsz poznaliśmy wczoraj gdy na testy przyjechał kolejny ogórek... Już to widzę, że Kapka znajdzie nam wzmocnienia na przyszły sezon - grunt to optymizm hehe... |
|
|
|
Junior Member
Od: 01.2007
Offline |
|||
Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
Member
Offline |
|
|
Zapomnieliście chyba jak nasz zespól wyglądał na przykład w dwumeczu z Tottenhamem,problem z przygotowaniem fizycznym pojawił się już zdecydowanie wcześniej niż gdy przyszedł Terziotti,ale latwiej zrzucić spiep., robote na kogos innego,poprzednik Kasperczaka nie potrafił przygotować zespołu do sezonu i tyle,z kazdym miesiącem szliśmy powoli na dno,tak jak rok temu wyglądało to źle tak w tym roku już tragicznie.Co do transferów,z odejściem Marcelo trzeba się pogodzić,to nie jest polski ligowiec co boi się wyjazdu zagranice,tylko zawodnik dla którego mieliśmy być przystankiem do lepszego klubu,a przynajmniej do ta takiego co więcej zapłaci,zainteresowanie swoja osoba przyciągnął i choć o tym jeszcze głośno nie mówi to teraz zapewne liczy na transfer,Bundesliga czy Holandia to zdecydowanie większe pieniądze,większe perspektywy rozwoju i o tym pewnie myśli.Z wywiadów z osobami z klubu wyraźnie wynika że będzie dobrze,tylko wystarczy trochę poczekać,jeszcze nawet czerwca nie ma,a wy już tu chcecie nie wiadomo kogo,z brania hurtem pierwszego lepszego nic dobrego raczej nie wyjdzie,tak na razie tylko Polonia postępuje,w innych klubach dużo się gada jak i u Nas,ale każdy wie że jeszcze jest czas.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() i zajęło mu to JEDEN DZIEŃ ![]() ![]()
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
To ze może od nas odejść tylko Marcelo, znaczy że mamy zawodników którymi się nikt ,albo prawie nikt nie interesuje.
Czy to dobrze ? No nie wiem. Jednak wystarczy że drużyna zacznie grać i to grać dobrze i już w sierpniu mogą pojawić się oferty. Taki jest los drużyn ,które dysponują podobnym budżetem jak Wisła. Mozna się obrażać i nie zgadzać ,ale to pieniądz rządzi piłką. ![]()
"Ścieżka sprawiedliwości wiedzie przez nieprawości
samolubnych i tyranię złych ludzi"...... |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Od kilku lat mam budżet na podobnym poziomie, sprowadzamy de facto zawodników za darmo ewentualnie za pół -darmo, na okazjach i chcemy tą polityką zawojować polską ligę (do niedawna to się udawało) i Europę (w to mógł uwierzył tylko idiota)... Przepraszam, ale Wisła chcąca się liczyć w przyszłości na kilku frontach naraz musi mieć wyrównaną kadrę, przynajmniej dwóch zawodników na każdą pozycję, co okienko powinniśmy sprowadzać zawodników klasowych - nie za miliony (chociaż w naszym wypadku 1 mln euro nie powinien być też znowu problemem jeżeli właściciel ma takie ambicje jakie ma vide LM) a przede wszystkim należy się pozbywać z zespołu tych, którzy od dłuższego czasu nic nie wnoszą do zespołu nawet za darmo Łobodziński, Jirsak etc.. przez to w drużynie rodzi się marazm brak chcęci podnoszenia kwalifikacji skoro widać że bez względu na formę można w tym klubie grać ładnych parę lat za niezłe pieniądze - żyć nie umierać chciałoby się powiedzieć.. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
coś napisze od siebie...... wy mówicie o rynku transferowym ....
![]()
ale to już było i nie wróci więcej tyle meczy sie przeżyło a za WISŁĄ ciągle bije moje serce
|
|
|
|
Member
Od: 02.2009
Offline |
|
|
http://sport.interia.pl/pilka-nozna/...-wisla,1484430
Proponuje zapoznać się z lekturą. Takie są w Wiśle realia. Zero pomysłów, brak jakiegokolwiek profesjonalizmu. Kpina co się dzieje. Cytat:
Wytłumaczy mi ktoś co tu jest grane? |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
ogórkowy sezon czas rozpocząć! jak zwykle testowanych będzie całe multum przeciętnych nigdzie nie łapiących się "bramkarzy" tzw noname'ów... z youtuba.... szkoda mi Wisły... bo to taki zasłużony klub, ale tak słabo zarządzany...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
jest zgoda na 3 transfery, tylko szkoda ze nie dodali ze na 3 darmowe, bramkarz juz jest.....
pisza ze moze odejsc "tylko" Marcelo, ładne mi tylko, przecież to najlepszy nasz obronca, a w miejsce jego pewnie ktos z karta w reku albo Kowalski. Nic sie nie zmienia..... |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|