|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Banita
Od: 12.2006
Offline |
|
|
Zadnym szpiegiem... Kibicem... Fuks w tym sensie, że Franek mówił ze nie ma "taniego" planu odbudowy drużyny... Ze dalej się tak nie da trwać i Cupiał musi troche wyłozyc, ale w naprawde dobrych piłkarzy, a nie tylko łatac dziury DUDU i jemu podobnymi... Gdzieś mi sie obiło o uszy, że się mówi o 6 nowych piłkarzach, ale co z tego wyjdzie...? Nauczony doświadczeniami czekam cierpliwie.... aha... Ponoć Małęcki ma tez dostac podwyżkę... A Kapka był we Włoszech rozmawiac z Regginą o Alvarezie ( odejdzie na bank bo nas nie stac na kontrakt - 350 tys euro) i własnie w Rzymie, rozmawiać z Lazio o Makinwie... To ten bramkarz http://www.youtube.com/watch?v=cIJ4O0NiSm4
Ostatnio edytowane przez maci0s : 26.05.2010 o godz. 14:08.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
On teraz bez klubu jest ?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
maci0s a wiadomo coś w sprawie trenera. Bo jak dla mnie to na ten moment powinna być pierwsza sprawa do wyjaśnienia. Bo z tego co piszesz i gdzieś już w gazetach było Kasperczaka na tych całych obradach nie było.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
Heniu Kasperczak przebywa obecnie we Francji.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
Boguski bardzo dobrze grał przed Kontuzją... oby równie dobrze jak przed tą kontuzją grał w nowym sezonie Powód? złe przygotowanie? strach przed nawrotem kontuzji... nie wiem sam ![]()
Zawsze Wierni i Oddani - WISŁY KRAKÓW chuligani !!
|
|
|
|
Forumowiczka z jadem. Nietrującym.
Od: 10.2003
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
kurde to jest posrane w naszym klubie taki Łobo ma kontrakt z 300tys euro rocznie
a na Alvareza juz nie mamy.. szkoda ze chlopak nie chce obniżyć swoich żądań... ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Czyli mam rozumieć, że w strachu przed kontuzją zawodnik mając w meczu 3 dogodne sytuacje zamiast uderzyć technicznie/mocno w bramkę strzela jak chłopak z podstawówki? Nie nie.. Nam chyba nie o to chodzi.
![]() "Nie płacz, że coś się skończyło, tylko uśmiechaj się, że ci się to przytrafiło" Gabriel García Márquez
|
|
|
|
Offline |
|
|
A to baaardzo ciekawe ... to w takim razie mamy dwóch Henryków!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
Jeśli ktoś chce wyrzucić Boguskiego to jest nie spełna rozumu. Zacznijmy od tego że w sezonie 08/09 to był jeden z lepszych naszych zawodników. Później kontuzja i właściwie to tydzień przed startem ligi bez przygotowania musiał wskoczyć do składu bo w ataku nie miał kto grać w Bełchatowie. Moze i ma problemy z przyjęciem, ale jak jest w formie to jest jednym z najbardziej wybieganych zawodników w lidze ktory bardzo dużo widzi i przedewszystkim mysli na boisku. Dobrze ze kontrakt z nim przedłużamy.
Co do reszty która odchodzi, to właściwie nie żal mi nikogo. Ba nie potrafi zagrać 90 minut, Ma co prawda dobrą technike jak na tą ligę, ale ryzyko jest duże. Połamać sie może w każdej chwili i dobrze że potrafimy uczyć sie na błędach. Alvarez z kolei jest słabiutki według mnie. Najgorsza wrzutka w lidze (piszę poważnie) go zupełnie dyskredytuje. Jego zarobki są astronomiczne jak na obrońcę. Kogoś lepszego od niego nie powinno być problemem by pozyskać, w dodatku Singlar się wyleczył, a jest piłkarzem lepszym. Po Baszczu nie ma co płakać, bo odkąd odsszedł to też kontuzjowany nonstop. Z piłkarzy których bym jeszcze się pozbył to Burliga i Kowalski, już zaawansowany wiek, a pierwszy ile ma wystepów w lidze 2-3? drugi ostatnio w Piaście sie nawet nie łapał do pierwszego składu. Co do tego co powiedział forumowicz. To cieszy że ktoś powiedział wprost dla Cupiała, że bez wydatków będzie tylko staczanie sie w dół, bo finansowo juz nas dogoniono, a właściwie przegoniono. Cieszy też że jedynymi Polakami z ligi którymi się interesujemy to Sadlok i Sobiech, obaj młodzi i byliby z miejsca wzmocnienie. Oby za 2-3 lata spokojnie sprzedamy z nawiązką. Reszta z Nowakiem na czele jest przereklamowana i nie warta wysiłków. Ewentualnie Nykiela by jeszcze można spróbować wyjąć jako rezerwowy za Singlara ale to nie w tym temacie. Co do tego bramkarza, to ten filmik wygląda jak z lat 80-siątych niby prezentuje się nieźle na nim, ale jest on tak zmontowany że widać wynik 2-5, a bramek nie widać ![]()
Ostatnio edytowane przez Baala : 26.05.2010 o godz. 14:19.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
||
internet to jednak jest potęga , haha to mnie naprawde rozbawiło Cytat:
)PS. ledwo ktos dał filmik z utube z bramkarzem, a juz sie trafil jakis co skomentowal "welcome to wisla". Jak jest ktos kto nie zna sytuacji w Wisle, ale przeglada sobie filmy bramkarzy na utube, to musi miec niezłą mine jak w co drugim widzi "Welcome to Wisła"
Ostatnio edytowane przez Fuks : 26.05.2010 o godz. 14:22.
|
||
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Guest
|
|
Boguski jeden z naszych może 5 graczy na poziomie mistrzowskim. Pół roku czy więcej przerwy - dajcie Mu czas - jeszcze będzie kleił i strzelał jak przed kontuzją, to nie jest inwalida ani zgrany emeryt.
Ostatnio edytowane przez arti : 26.05.2010 o godz. 14:37.
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
Zastanowcie sie... Cupiał jest w Polsce od przedwczoraj chyba... Jak Kasperczaka miałoby nie być ? Panowie mają sporo do obgadania |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jak to nie jedziemy do Francji ? są dwa zgrupowania, jedno w Zakopanym a drugie właśnie we Francji
![]()
Piggy oddaj hajs
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2005
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Offline |
|
Co do zgrupowania to zobaczymy ... ![]() |
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
OZnaczac to ma ze z jednym sie z Tobą Żmijka zgadzam a z drugim juz nie...
ale to niewazne... jak dla mnie to mogą jechac do Barcic kolo N. Sącza byleby mieli tam względne warunki i potem grali całą rundę dobrze... |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2003
Offline |
|
|
Robił to u nas? Przecież ten filmik w większości pokazuje jak bronił w rozgrywkach juniorskich (2002 albo 2001 rok) , na końcu jest tylko pokazany jak grał w Fortalezie (2007). W piewszej drużynie Sao Paulo nie zagrał żadnego meczu, nawet w lidze stanowej. Prawdopodobnie Juszczyk ma dużo większe doświadczenie w piłce seniorskiej niż ten brazylijczyk.
![]()
Wisła Kraków
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2003
Offline |
|
|
Sezon 4 "Testow" zostal rozpoczety
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Myślę że zamiast Kapki lepszym skautem by była jakaś ładna dziewczyna, przynajmniej by żaden piłkarz na jej widok nie uciekł.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Pozwolę sobie zacytować Mickiewicza odnośnie bramkarza nr 44.
Cytat:
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2003
Offline |
|
|
Tak jak już napisałem nasz nowy testowany goleiro nie zagrał żadnego meczu w Sao Paulo. Sprawdziłem również jak mu się wiodło klubach do których był wypożyczany.
W 2007 dołączył w trakcie sezonu do drugoligowej Fortalezy, zagrał tam 2 mecze w lidze po czym dokończył sezon na ławce rezerwowych. W 2008 był wypożyczony również do drugoligowego Santo Andre, od początku sezonu rywalizował o miejsce na ławce rezerwowych z innym golkiperem. We wrześniu dostał szansę ligowego debiutu i zagrał w jednym meczu. Później już ani razu nie był w składzie Santo Andre, nawet na ławce rezerwowych. Jako komentarz do powyższego wypada chyba tylko przytoczyć słowa trenera Łaciaka: "dobry chłopak". ![]()
Wisła Kraków
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2005
Offline |
|
|
Ciekawe czy ten brazyleiro to wynalazek Clebera ? bo kiedys w wywiadzie cos wspominał ,ze bedzie sprowadzał zawodników z ojczyzny
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Mickiewicz największym wieszczem Wisły, a to dobre
![]() A na serio to chciałbym zauważyć, że trójka zawodników, którymi się rzekomo interesujemy wygląda całkiem przyzwoicie, a szczególnie Mario Djurovski. Makinwa natomiast może okazać się zawodnikiem pokroju Ba czyli próbującym się wyleczyć i odbudować formę, aczkolwiek nie skreślałbym go tak szybko i spróbował pozyskać. Co do Czarnogórca to cena ok. 250 tys Euro nie jest jakoś wygórowana, szczególnie patrząc na ilość bramek, które strzelił w lidze Czarnogórskiej. Cała trójka z pewnością warta jest zainteresowania ale czy informacje faktu można brać na serio...? W sumie sam nie wiem bo ponoć w każdej informacji jest ziarnko prawdy ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Cóż, sprawę z bramkarzami można też skomentować krótkim: paranoja trwa dalej. Już mam dość używania słowa "patologia".
![]()
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...) "Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze" |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|