The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 25.05.2010, 15:25
U nas takie numery by nie przeszly. Za duzo z tym mamy doświadczenia. Amica jest zielona w temacie i pokazuje ile jej jeszcze brakuje aby być dobrym i skutecznym graczem na rynku transferowym. A w sumie pokazali jak traktuje się tam zawodników. Zesłali do rezerw Rengifo,bo nie chciał podpisac nowej umowy,teraz przejechali się mocno na Lewandowskim. Zobaczymy jak na to zareagują. No cóż,amatorszczyzny nie zakryje nawet metr pochwalnych wypocin ku czci Amiki,jaki to mega i super klub Rada jest jedna. Muszą za Lewandowskiego zażądać z 10 mln,wtedy im się to opłaci.
I co pasjonuje tak kibiców AGD,za ile ich pracownik odejdzie z klubu. Przedszkole takie.
Ostatnio edytowane przez Marszałek : 25.05.2010 o godz. 15:28.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 25.05.2010, 15:49
4.5 to absolutny max jaki można dostać za grajka kopiącego w Polsce.Chyba że na wschód.
Kontrakt jest jasny i to trzeba być grubo bezczelnym by teraz szantażować zawodnika
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
rospun
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 25.05.2010, 15:58
1q2 napisał(a):Wyświetl post
4.5 to absolutny max jaki można dostać za grajka kopiącego w Polsce.Chyba że na wschód.
Kontrakt jest jasny i to trzeba być grubo bezczelnym by teraz szantażować zawodnika
No właśnie, na wschód. Szachtar miał ponoć dawać 7 mln w zeszłym roku. Zatem BVB to też pójście Lewemu na rękę. Dużo tego.

Napiszecie, że z tym Szachtarem to była plotka? Zważcie zatem, że o tym sporze o kontrakt poinformował Bild. Taki niemiecki Fakt. Bo z mojej wiedzy (też niepotwierdzone plotki kibicowskie) wygląda to troszkę inaczej, na przykład agent żadnych 10% nie ma dostać, a Lech nie namawia zawodnika do rezygnacji z kasy, tylko chciałby, żeby ten koszt wzięła na siebie Borussia. Oczywiście może być jeszcze inaczej.

Napisał Bild, skomentowało Weszło. Nie będę przypominał, z jaką arogancją ten wątpliwej rzetelności portal chełpił się, że jako PIERWSI W POLSCE wiedzą, że Niemiec zostanie trenerem Wisły. Gówno z tego wyszło. Same wiarygodne źródła...
Odpowiedz cytując
Arturo Qr2nów
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 25.05.2010, 15:59
rospun napisał(a):Wyświetl post
Jeżeli Lewandowski jest zdeterminowany by grać w Dortmundzie, a klub ten nie chce dać więcej, to niech sam zawodnik zrezygnuje z przysługującej mu kasy. Może też wybrać inny klub. Jeśli ostatecznie zostanie w Poznaniu, to w perspektywie zbliżających się eliminacji LM jeden problem z głowy.
Zaraz, zaraz Przyjacielu. Gdybyś pracował w jakiejś firmie i za wyrobienie pewnej normy miałbyś na piśmie zagwarantowaną jednorazową premie w wysokości podwójnych rocznych zarobków, to czy byś z niej zrezygnował? Lewy zaprezentował się nieźle w lidze - wyrabiając tym samym pewną normę (transfer za ogromną jak na polskie warunki kasę) i teraz należy mu się premia w postaci przejścia do dobrego klubu, ale i kasa ZAGWARANTOWANA W KONTRAKCIE - 450tys. euro. Gdyby wszystkie firmy działały tak jak Amica, to sądy pracy nie nadążałyby z rozpatrywaniem powództw. A większe pieniądze za Lewego, o których piszesz, to jakiś kosmos - chyba sam w to nie wierzysz. He... Łatwo powiedzieć "niech zrezygnuje z kasy".

Co do Szachtara, to gdyby oferowali 7mln. euro, ale wymagali żeby na pożegnanie Lewy pomachał kibicom Amiki kutasem, to dziś by go nie było w klubie a wy byście mieli okazję obejrzeć Lewego machającego kutasem.
Ostatnio edytowane przez Arturo Qr2nów : 25.05.2010 o godz. 16:15.
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 25.05.2010, 16:02
Cytat:
Jakby za Lewandowskiego BVB dawała 1 mln to też mieliby go puścić? Mieli nie robić problemów o ile będzie rozsądna oferta.
ale nie daja 1 mln tylko ponoc 4,5 mln. Czy to zla cena dla Lecha za sprzedaz Lewego? Moze zla jesli odliczyc te 10% dla pilkarza i menedzera ale chyba sie pogubiles w tym wszystkim. Ty chyba rozumuiesz tak ze te 4,5 mln jest zle bo Lech dostanie z tego cos kolo 3,5 mln czyli zle na tym wyjdzie. Tylko ze Borussia nie daje 3,5 tylko 4,5 wiec chyba wszystko gra, a ze Kucharski zrobil w konia Lecha to juz nie powinno nikogo obchodzic. Idac dalej rozumiem ze maja dac za niego 6 mln zeby Lech wyszedl na swoje? To moze niech kazdy podpisuje umowe ze bierze z transferu 50% kwoty a wtedy za kazdego pilkarza beda musialby nam kluby doplacac po kilka mln zebysmy wychodzili na swoje? Cwane by to bylo wtedy i wilk syty i owca cala a te glupie kluby by placily full kasy Polakom ale takie rozumowanie to chyba tylko Ty prezentujesz i Twoj klub
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
dynek.pl
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 25.05.2010, 16:05
Haha - juz widze jak to stajecie po stronie zawodnika gydby to na miejscu Lecha byla Wisla - wtedy nie liczyly by sie zapisy w umowie, ze pilkarzyk leci na kase i chce prefidnie wykorzystac klub, ktory go wypromowal (np. sprawa Kokoszki czy Dolhy).
O ile mi wiadomo kontrakt Lewandowskiego jest jeszcze wazny przez jakis czas - jesli ktos kogos puszcza przed koncem obowiazywania umowy to zazwycaj odbywa to sie za porozumieniem stron i poprzez negocjacje niekotre
zapisy w umowie przestaja byc wazne.
Puchar jest na5z!
Odpowiedz cytując
Arturo Qr2nów
Senior Member

Stary 25.05.2010, 16:17
dynek.pl napisał(a):Wyświetl post
O ile mi wiadomo kontrakt Lewandowskiego jest jeszcze wazny przez jakis czas - jesli ktos kogos puszcza przed koncem obowiazywania umowy to zazwycaj odbywa to sie za porozumieniem stron i poprzez negocjacje niekotre
zapisy w umowie przestaja byc wazne.
No to niech go zostawią w klubie i po sprawie. A jak się godzą na sprzedaż - niech płacą. Proste jak drut.
Odpowiedz cytując
rospun
Senior Member

Stary 25.05.2010, 16:25
Jaroo1 napisał(a):Wyświetl post
ale nie daja 1 mln tylko ponoc 4,5 mln. Czy to zla cena dla Lecha za sprzedaz Lewego? Moze zla jesli odliczyc te 10% dla pilkarza i menedzera ale chyba sie pogubiles w tym wszystkim. Ty chyba rozumuiesz tak ze te 4,5 mln jest zle bo Lech dostanie z tego cos kolo 3,5 mln czyli zle na tym wyjdzie. Tylko ze Borussia nie daje 3,5 tylko 4,5 wiec chyba wszystko gra, a ze Kucharski zrobil w konia Lecha to juz nie powinno nikogo obchodzic.
Nie, nie rozumuję, że 3,5 to za mało. Ale aby obalić argument muszę opierać się na plotkach kibicowskich i doniesieniach medialnych, dlatego załóżmy, że są prawdziwe.

W ostatnim czasie cztery kluby dość poważnie interesowały się Lewandowskim. Co zrobi w takiej sytuacji większość klubów? Skorzysta z najatrakcyjniejszej oferty. Jednak piłkarz chce do klubu, który daje ofertę najgorszą (przy okazji, Borussia ponoć chce dać 4 mln, nie 4,5). Czy 4 miliony to za mało czy za dużo to już każdy ma własne zdanie, nie jestem wielbicielem Lewego. Ale jest klub, który daje prawie dwa razy więcej, dwa inne też są hojniejsze. I dlatego mówię "za mało", nie oceniając zysk netto po przejściu do BVB, tylko licząc potencjalny zysk.

Oczywiście jak to faktycznie było z ofertami innych klubów nie wiem. Wy też nie wiecie. Ale na czymś się trzeba opierać, więc równie dobrze można na powtarzających się doniesieniach prasowych. Lepiej na tym niż na: "nie wierzę, że ktoś da więcej niż..."
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Stary 25.05.2010, 16:37
Jak dla mnie Kucharski powinien poszukać klubu na wschodzie. Amica dostałaby ile oczekuje,Lewandowski miałby ile chciał, Kucharski to samo. No tylko trzeba dobrze Lewandowskiego zareklamować. Że młody,zwrotny,zdolny,wątroba zdrowa. Wschód jest rynkiem nieobliczalnym,takie drewo Kuranyi zarabia 6 mln euro rocznie!Wystarczy tylko dobrze ich nakręcić a kasę wyłożą. Tylko problem polega na tym,że nikt tak naprawdę więcej od tych 4 mln raczej nie da. I za rok,nawet jakby Lewandowksi strzelił 40 bramekto cena wcale nie podskoczy. To jest naprawdę szokująco wysoka cena za zawodnika z naszych klepisk. Dlatego uważam,że jeśli chca więcej to tylko wschód,a znając ich to góra bańkę by więcej dali. Trzeba sobie zdac sprawę,że 4 mln to bardzo duże pieniądze za polskiego zawodnika z słabej ligi.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
Proud
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2007

Stary 25.05.2010, 16:38

Ciekawe jaki zespół daje 8mln E za Lewego?

I na pewno w takiej sytuacji Lech, byłby tak miłosierny i kierował się wolą zawodnika. (A teraz nagle o 900tys się przekomarza) Na bank

Kolego drogi, Lech zrobiłby wszystko, aby sprzedać go jak najdrożej.
A różnica między tymi klubami nie jest na tyle duża aby Lewy się szczególnie opierał. Nie chodzi przecież o Barcelone -- Rubin Kazań, tylko zapewne Borussie -- Sampdorie, (PSV czy inny klub z tej półki).
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 25.05.2010, 16:44
Marszałek napisał(a):Wyświetl post
Jak dla mnie Kucharski powinien poszukać klubu na wschodzie. Amica dostałaby ile oczekuje,Lewandowski miałby ile chciał, Kucharski to samo. No tylko trzeba dobrze Lewandowskiego zareklamować. Że młody,zwrotny,zdolny,wątroba zdrowa. Wschód jest rynkiem nieobliczalnym,takie drewo Kuranyi zarabia 6 mln euro rocznie!Wystarczy tylko dobrze ich nakręcić a kasę wyłożą. Tylko problem polega na tym,że nikt tak naprawdę więcej od tych 4 mln raczej nie da. I za rok,nawet jakby Lewandowksi strzelił 40 bramekto cena wcale nie podskoczy. To jest naprawdę szokująco wysoka cena za zawodnika z naszych klepisk. Dlatego uważam,że jeśli chca więcej to tylko wschód,a znając ich to góra bańkę by więcej dali. Trzeba sobie zdac sprawę,że 4 mln to bardzo duże pieniądze za polskiego zawodnika z słabej ligi.
Ja bym Ruskim pokazał screeny z Football Manager. Ta gra rzadko się myli co do potencjału graczy. A Lewandowski to chyba najzdolniejszy polski napastnik w tej grze
Odpowiedz cytując
7 kotów
P.N.R.I.

Od: 11.2002

Stary 25.05.2010, 16:46
(przy okazji, Borussia ponoć chce dać 4 mln, nie 4,5).
Moze to 0,5mln ma wlasnie isc dla Lewandowskiego, skoro Amika sie nie umie bawic w kontrakty.

tofik napisał(a):Wyświetl post
Ja bym Ruskim pokazał screeny z Football Manager.
A oni by Ci pokazali dolary z Monopoly.
Boia chi molla !
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 25.05.2010, 16:52
Zauważyłem, że kupują tych zdolnych Brazylijczyków z FMA na pęczki
Odpowiedz cytując
mr_kwolf
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 25.05.2010, 16:59
Jak czytam że kibice Lecha wierzą w tą ofertę z Szachtara to mnie pusty śmiech ogarnia Przecież jakby naprawdę była taka oferta to już dawno Lewandowski by grał na Ukrainie.
Nie mówiąc już że "chwalenie się" nie przyjęciem takiej oferty to totalny kretynizm, który biorąc pod uwagę że po takim sezonie chcą go sprzedać za marne 5 melonów ośmiesza osoby odpowiedzialne za transfery w Lechu.
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
Odpowiedz cytując
rospun
Senior Member

Stary 25.05.2010, 17:00
To oczywiście, że klub robił wszystko, aby sprzedać jak najdrożej. Ale by transfer doszedł do skutku, zgodzić się musi też sam zawodnik

Dobra, nie ma sensu spierać się o niepotwierdzone doniesienia. Jeżeli oferta BVB była najlepsza z możliwych dla klubu (lub bliska najlepszej), to Lech zachowuje się nieładnie. Jeżeli były oferty na przykład o milion wyższe, to działania Lecha mają dla mnie sens. Jestem jakoś przekonany, że do porozumienia z Borussią dojdzie tak czy inaczej, choć detali i tak pewnie nie poznamy.
Odpowiedz cytując
studio2
Banita

Stary 25.05.2010, 17:24
To nie Lech chce sprzedać Lewandowskiego, to Lewy chce odejść! Lech poszedł mu na rękę, a on jeszcze o kasę się kłóci (choć podejrzewam, że bardziej zależy agentowi).
Ale oni tego nie rozumieją A już post Marszałka o transferach to chyba post roku
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 25.05.2010, 17:35
Marszałek napisał(a):Wyświetl post
co ty kurde manager piłkarski czy co? A może za dużo Fm
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
Arturo Qr2nów
Senior Member

Stary 25.05.2010, 17:37
Cytat:
To nie Lech chce sprzedać Lewandowskiego, to Lewy chce odejść! Lech poszedł mu na rękę, a on jeszcze o kasę się kłóci (choć podejrzewam, że bardziej zależy agentowi).
studio2 napisał(a):Wyświetl post
Ale oni tego nie rozumieją A już post Marszałka o transferach to chyba post roku
To jak "Lech" go nie chce sprzedać to niech nie sprzedaje - proste. To chyba Ty nie rozumiesz o co chodzi.
Cytat:
Zaraz, zaraz Przyjacielu. Gdybyś pracował w jakiejś firmie i za wyrobienie pewnej normy miałbyś na piśmie zagwarantowaną jednorazową premie w wysokości podwójnych rocznych zarobków, to czy byś z niej zrezygnował? Lewy zaprezentował się nieźle w lidze - wyrabiając tym samym pewną normę (transfer za ogromną jak na polskie warunki kasę) i teraz należy mu się premia w postaci przejścia do dobrego klubu, ale i kasa ZAGWARANTOWANA W KONTRAKCIE - 450tys. euro. Gdyby wszystkie firmy działały tak jak Amica, to sądy pracy nie nadążałyby z rozpatrywaniem powództw. A większe pieniądze za Lewego, o których piszesz, to jakiś kosmos - chyba sam w to nie wierzysz. He... Łatwo powiedzieć "niech zrezygnuje z kasy".
Odpowiedz cytując
sq
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 25.05.2010, 18:24
Bild, Fakt, weszlo... jeden pies.
Cezary Kucharski napisał(a):
Nie wiem, skąd Bild ma takie informacje. Mogę zapewnić, że ja i Robert niczego od Lecha nie chcemy, poza realizacją tego, co uzgodniliśmy w sprawie tego transferu
Andrzej Kadziński napisał(a):
Rozmowy z Borussią utknęły w martwym punkcie. Jeśli nie wiadomo, o co chodzi, to chodzi o pieniądze.
Jacek Rutkowski napisał(a):
Nie byłbym taki pewien, że do transferu w ogóle dojdzie. 50 procent na 50 procent
Odpowiedz cytując
spartan
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 25.05.2010, 19:42
W Poznaniu takie obyczaje są
Umowy w doopie maja wciąż
czy to transferowe czy licencyjno-rozliczeniowe....

Klub zbudowany na kłamstwie i oszustwie więc fałszem stoi. Mam nadzieję, że Lewy zostanie w krainie kwitnącej bulwy co będzie doskonałym sygnałem dla reszty grajków (Sobiech i inni) jak "profesjonalnym" menago jest Rutkowski.

Chociaż pewnie się dogadają "dżentelmeni"....
ANTY-RABBIN-FRONT
Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 25.05.2010, 20:03
Lewandowski może teraz poleżeć pół roku do góry worem i w zimie zadzwoni Borussia że daje 2 mln za niego i na tym się skończy walka o 400tys euro.

Był zapis, to płać. Ktoś się na to zgodził składając pod umową podpis.
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe?
jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest.
Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało?
jackass: -Tak, oni to robili.
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Stary 25.05.2010, 20:17
spartan napisał(a):Wyświetl post
Mam nadzieję, że Lewy zostanie w krainie kwitnącej bulwy co będzie doskonałym sygnałem dla reszty grajków (Sobiech i inni) jak "profesjonalnym" menago jest Rutkowski.
Jak Lewy zostanie to albo zakończy kariere jak wiekszość naszych pseudonapastników (bo strzeli focha i za rok będzie grał na poziomie Brożka czy Grzelaka - mówię o aktualnym poziomie, zapominam celowo o zasługach, zdajac sobie sprawe, że pare lat temu różnica była kolosalna, teraz nie jest) albo zaakceptuje tą sytuacje (równie dobrze mozna powiedzieć, że podpisał kontrakt na kilka lat i klub NIE MUSI GO SPRZEDAWAĆ, TO JEST WYŁĄCZNIE WIDZIMISIE KLUBU) i wtedy ani Wisła, ani Śląsk, ani Ruch ani żaden inny klub raczej mistrza za rok nie zdobędzie.*

* Jeszcze niby jest średniak z Warszawy, ale chyba nikt juz poważnie nie traktuje zapowiedzi Mariusza.
Habemus Dubletum

LEG14

White Star Awards w kategorii:

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Stary 25.05.2010, 20:20
studio2 napisał(a):Wyświetl post
Nie wiem co dziwnego w tym co napisałem.Nie ogarniasz,czy jak? Przykład Jańczyka czy Kowalczyka pokazuje,że średniego kopacza można za całkiem niezłą kasę sprzedać. Nie wiem co w tym ciekawego,że nobilitujesz z ironii ten wpis do postu roku?normalna racjonalne ocena faktów.

A i podpis masz nieprawdziwy. Powinno być Amica Poznań.

0 22,przecież Mariusz to stary jajcarz,teraz dopiero to zauważyłeś
Ostatnio edytowane przez Marszałek : 25.05.2010 o godz. 20:37.
Odpowiedz cytując
ToTylkoJa
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 25.05.2010, 20:20
MatMario napisał(a):Wyświetl post
Lewandowski może teraz poleżeć pół roku do góry worem i w zimie zadzwoni Borussia że daje 2 mln za niego i na tym się skończy walka o 400tys euro.
Tak, poleży sobie co na pewno nie będzie miało wpływu na jego formę. W ciągu pół roku może zmienić się wszystko (złapie kontuzję, Borussia kupi sobie innego zawodnika, Lewy straci formę itp).

Obie strony mogą sobie zaszkodzić i to bardzo. Lewy nie będzie chciał grać, to ześlą go do rezerw (vide Rengifo). Oczywiście Lech również będzie na tym tracił, ale jest w dośc dobrej sytuacji, ponieważ Robert ma jeszcze 2 lata kontraktu. A Euro 2012 zbliża się wielkimi krokami. Lewy musi grać, starać się, nawet jak go Rutkowski nie zechce sprzedać. Obijając się i strojąc fochy Lewandowski zrobi na złość przede wszystkim sobie.
Odpowiedz cytując
bridgeburner
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 25.05.2010, 21:27
Za rok może wykupic swój kontrakt
na mocy prawa Webstera vide Kokoszka
za sume oscyluąca wokół 500k E
( pozostałe zarobki do konca umowy plus premia za bycie reprezentantem)
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 25.05.2010, 22:31
Amika była budowana na fundamentach przekrętów i oszustw wiec czego sie mozna po nich spodziewac.

jak dla mnie nawet te 4 banki euro to dla powiedzmy wybijajacego sie zawodnika z tak miernej ligi jaka jest Polska ,gdzie cala Europa omija nas duzym krokiem ,to kwota duza i tu nie ma co wybrzydzać.
A on odejsc raczej musi ,bo motywacji to on chyba zeby zostac w Polsce raczej nie ma.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
blanco
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 25.05.2010, 22:35
Kolejne wzmocnienie Polonii Warszawa:

http://s24.pl/jakub_tosik_pilkarzem_polonii-s74170.html
Należę do Socios Wisła Kraków od 11/2018
Odpowiedz cytując
zbymak
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 25.05.2010, 23:02
Do czegoś takiego nasz doradca Rogala nadaje sie idealnie http://futbolnet.pl/wiadomosci/sobie...-rudy-slaskiej
Odpowiedz cytując
Buziek_LG
Senior Member

Od: 09.2009

Stary 26.05.2010, 04:15
Ale wy tutaj serdecznie *******icie to nie Lechowi/Amice zależy na sprzedaniu Lewandowskiego tylko Lewandowskiemu zależy na odejściu. Jeśli chce odejść, a Borussia chce zapłacić mniej niż Lech/Amica żąda logicznym jest że klub będzie się starał powetować sobie tą stratę w inny sposób. Np. poprzez renegocjacje umowy. Cała ta przepychanka skończy się tak że Lech/Amica dostanie zawieszenie wypłaty 5% dla menadżera, a na pozostałe 5% dostaną umorzenie. Przypominam że Lewandowskiemu kontrakt kończy się za dwa lata i klub idzie mu na rękę rozwiązując go szybciej. On nie robi żadnej łachy jeśli będzie musiał grać przez te dwa lata w Poznaniu.

ps. Marszałek nie dalej jak w styczniu pisałeś że za Lewandowskiego nikt nie da więcej jak 2.5-3 mln euro. Może kontroluj swoje wypowiedzi bowiem stajesz się mało wiarygodny.
pps. Jeszcze odniosę się do tego jak bardzo Rengifo został "skrzywdzony" przesunięciem do ME. Polecam obejrzenie meczów w Stalowej Woli czy z Odrą we Wronkach
Ostatnio edytowane przez Buziek_LG : 26.05.2010 o godz. 04:25.
Odpowiedz cytując
studio2
Banita

Stary 26.05.2010, 07:23
Marszałek chodziło mi o Twoj wcześniejszy post odnośnie naszych transferów, jak widać, te ruchy były skuteczne skoro mamy mistrza.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów