The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
bridgeburner
Senior Member

Od: 06.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 25.05.2010, 09:35
Dajcie spokój z wklejaniem takiego chłamu
Ten artykuł jest tak wiarygodny jak jego ostanie zdanie:
Cytat:
W czasach rządów Cupiała jeszcze nie zdarzyło się, by Wisła w dwóch sezonach z rzędu nie była mistrzem
I zdanie klucz:
Cytat:
mówi anonimowo jedna z osób w klubie

Jarosz czy Kapka W końcu nikt inny w dziale sportowym nie pracuje
Ostatnio edytowane przez bridgeburner : 25.05.2010 o godz. 09:37.
Odpowiedz cytując
snyrting
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 25.05.2010, 09:37
Ten artykuł nie mówi nic nowego.

Autor połączył istniejące już newsy o sprzedaży Głowackiego, braku Zarządu klubu i podpisaniu kontraktu z Polonią przez Onyszkę.
Potem dodał do tego niczym nie poparty wniosek -
"Bogusław Cupiał nie ma bowiem zamiaru wydawać pieniędzy na nowych piłkarzy."

Tak oto drodzy koledzy pan zarobił pieniadze za wierszówkę, a my mamy sie czym podniecać. Mimo wszystko apelowałbym o nie wyciąganie pochopnych wniosków przed 1.06.2010, bowiem dopiero wtedy będziemy mogli oprzeć nasze wnioskowanie o tym jak będzie wyglądała polityka transferowana naszego klubu na faktach.
Odpowiedz cytując
fanfan
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 25.05.2010, 09:43
Ku..wski Fakt puścił jakąś plotkę i teraz na wszystkich stronach wielka sensacja : Cupiał przestaje inwestować w Wisłę ale to nie ma żadnego sensu. Jeszcze pół roku temu zatrudniając Kasperczaka mówiło się że nasz Boss znów chce głębiej sięgnąć do kieszeni , że znów chce wielkiej Wisły, Wisła nie zdobyła Mistrzostwa ale zarobiła nie mnie niż Lech za swoje 2 miejsce a w Lidze Europejskiej też można zarobić duże pieniądze , nie oszukujmy się LM nie jest dla polskich klubów , najwyżej awans do fazy grupowej jest w zasięgu ale w LE Polska drużyna może zajść zdecydowanie dalej jeśli będzie wystarczająco mocna i też można zarobić niemałe pieniądze. W dodatku budowany jest większy stadion dla Wisły który zwiększy możliwości naszego klubu , już w trakcie najbliższej rundy powinien być ukończony ( najważniejsze elementy). Jaki byłby sens teraz rezygnować z Wisły? Bo ja takiego sensu nie widzę , teraz rodzą się większe możliwości i właściciel Wisły też to wie . Nie wiem czy będą duże wzmocnienia ale z pewnością można być spokojnym o to że Cupiał teraz Wisły na lodzie nie zostawi . Dodatkowo świadczy o tym oferta złożona Ruchowi za Sobiecha i Sadloka . Jeśli chciałby zrezygnować z finansowania klubu chyba nie proponowałby Niebieskim 5 baniek. Jednym słowem : Fakt i wszystko jasne.
Odpowiedz cytując
emjot
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 25.05.2010, 10:05

warto przeczytać kto się podpisał pod tym czymś
naprawdę warto
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
Odpowiedz cytując
bridgeburner
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 25.05.2010, 10:15
Specjalnie wszedłem chyba pierwszy raz w życiu na stronę faktu
żeby zobaczyć, ktoż to się tak natrudził nad tym newsem...
i delikatnie mówiąc lekko sie zdziwiłem
Odpowiedz cytując
felipe
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 25.05.2010, 10:22
Skąd zdziwienie? Kolega M.M. już dawno w Fakcie siedzi... O Wiśle też pisywał.
Odpowiedz cytując
Hives4
Banita

Od: 06.2008

Stary 25.05.2010, 10:25
Cytat:
Pierwszym sporym sukcesem autora witryny, Mateusza Migi, było opublikowanie TWSD na łamach miesięcznika WWW. Miało to miejsce w kwietniu 1999 roku.
Ten sam?...
Odpowiedz cytując
michu-k
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 25.05.2010, 10:26
Kto to jest ten Mateusz Miga?
Odpowiedz cytując
bravelukas
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 25.05.2010, 10:28
wszyscy dobrze wiemy ze nie bedzie w Wisle zadnych transferow, moze jedno wypozyczenie albo jakis zawodnik z karta....powiedzmy sobie szczerze nie bedzie transferów i tyle, pogodzcie sie z tym wszyscy, ja juz sie pogodziłem, a to co z polskiego rynku jest dobrego Amica zabierze, bo tam teraz gra atrakcyjniejsza i perspektywiczna...tyle w tym temacie
Odpowiedz cytując
avangarda
Senior Member

Stary 25.05.2010, 10:31
Żal, że takie artykuły wypisuje autor TWSD...
http://wislakrakow.com/www/showartic...rticleid=11379 tu artykuł o historii TWSD
Odpowiedz cytując
willow
a.k.a. morgenes

Stary 25.05.2010, 10:36
michu-k napisał(a):Wyświetl post
Kto to jest ten Mateusz Miga?
Z tego co pamiętam, jeden z założycieli TWSD, kiedyś mocno angażował się w ruch ultras, nie widziałem go chyba z 6 albo 7 lat...
Odpowiedz cytując
tomo
Senior Member

Od: 12.2003

Stary 25.05.2010, 10:46
Ktoś z redakcji TWSD wypowie się na temat Mateusza Migi ? może być na PW
Odpowiedz cytując
Żmijka
Forumowiczka z jadem. Nietrującym.

Od: 10.2003

Stary 25.05.2010, 16:00
Ale co ma Ci ktoś napisać?
Mateusz pisze od dawna w Fakcie, zaczynał na twsd zakładając stronę i potem (nadal) pisząc.

Wiele osób związanych z różnymi nieoficjalnami potralami klubiwymi potem "idzie" do innych mediów (inne ogólnopolskie portale, gazety, telewizje).

Co do treści artykułu to po pierwsze nic nowego tam nie ma, a po drugie - niestety - sama prawda ...

EDIT: miałam na myśli ogólną treść, nie jakieś "szczegóły".
Ostatnio edytowane przez Żmijka : 25.05.2010 o godz. 16:43.
Odpowiedz cytując
avangarda
Senior Member

Stary 25.05.2010, 16:07
Żmijka napisał(a):Wyświetl post
Ale co ma Ci ktoś napisać?
Mateusz pisze od dawna w Fakcie, zaczynał na twsd zakładając stronę i potem (nadal) pisząc.

Wiele osób związanych z różnymi nieoficjalnami potralami klubiwymi potem "idzie" do innych mediów (inne ogólnopolskie portale, gazety, telewizje).

Co do treści artykułu to po pierwsze nic nowego tam nie ma, a po drugie - niestety - sama prawda ...
Nie sama prawda. Osoba, która jakby na to nie patrzeć, była (jest?) związana z Wisłą napisała, że Wisła Cupiała jeszcze nigdy nie utraciła dwóch mistrzostw pod rząd. 2006 i 2007 rok - mistrzami odpowiednio Legia Warszawa i Zagłębie Lubin. Nawet laik słuchający jedynie sportu po wieczornych Wiadomościach potrafiłby spamiętać historie sięgającą czterech lat. M.M. będąc kibicem Wisły musiałby to wiedzieć, napisał inaczej. Zwykły błąd rzeczowy...? Nieznajomość tematu? Trudno orzec...
Odpowiedz cytując
fond
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 25.05.2010, 16:14
Cóż, trochę szkoda, że osoba podobno kibicująca Wiśle nie oprze się pobijaniu bębenka sensacji wokół klubu. Chyba nam tego najmniej potrzeba.
Odpowiedz cytując
it
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 25.05.2010, 17:04
http://sport.interia.pl/pilka-nozna/...wiazde,1483553

Tekst sprzed 2 godzin Białońskiego

Ciekawe na ile prawdziwa jest opisana sytuacja z Marcelo?
Odpowiedz cytując
Kluvi
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 25.05.2010, 17:17
żadna ludzie już pisano wcześniej że ruchy transferowe rusza od 1 czerwca, a do tego czasu co piszą gazety to będą pewnie bajki. Nie chce mi się wierzyć że Marcelo obraził się za to że Wisła ma 2 miejsce. Przecież będziemy grać o LE. W zeszłym sezonie mieliśmy klapę w eliminacjach i sie nie obraził i teraz nagle miałby strzelić focha? To nie w jego stylu, jest zbyt profesjonalnym grajkiem

Odpowiedz cytując
Kamson
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 25.05.2010, 17:17
Białoński jest tak samo wiarygodny jak i fuckt.
Nie macie co robić tylko przejmować się pseudo-artykułami?
WISEŁKA NIGDY NIE ZGINIE
Odpowiedz cytując
Pan Jotka
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 25.05.2010, 17:19
siuśmajtek napisał(a):Wyświetl post
Nie sama prawda. Osoba, która jakby na to nie patrzeć, była (jest?) związana z Wisłą napisała, że Wisła Cupiała jeszcze nigdy nie utraciła dwóch mistrzostw pod rząd. 2006 i 2007 rok - mistrzami odpowiednio Legia Warszawa i Zagłębie Lubin. Nawet laik słuchający jedynie sportu po wieczornych Wiadomościach potrafiłby spamiętać historie sięgającą czterech lat. M.M. będąc kibicem Wisły musiałby to wiedzieć, napisał inaczej. Zwykły błąd rzeczowy...? Nieznajomość tematu? Trudno orzec...
Rozumiem że czytałeś weszło.com bo nawet sformułowania te same. Może i nie pamiętał. Ja też nie pamiętam , a jeżdz ena wyjazdy więcej od Wojtka Kowalczyka. To jestem kibicem czy nie jestem?
Poza tym 100% prawdy w tym co pisze Mateusz Miga, bo jego wiadomości nie sa z innych gazet tylko wprost spod szatni. Więc ochłońcie zanim wyrazicie swoje sądy.
Odpowiedz cytując
lazy
Senior Member

Od: 10.2003

Stary 25.05.2010, 17:20
it napisał(a):Wyświetl post

hmm... ciekawy tekst - daje do myślenia przynajmniej co do organizacji działania klubu w ostatnich dniach.
O ile oczywiście to prawda, choć jak pamiętam to w tekstach Białońskiego zwykle ziarno prawdy było...

Natomiast nie rozumiem jak Cupiał może sobie pozwolić na taką prowizorkę struktur w swojej bądź co bądź firmie.
c.d.n.
Odpowiedz cytując
Alov
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 25.05.2010, 17:26
Smiać mi się chce jak codziennie czytam coś o Wiśle raz Wisla chce kupić po kolei wszystkich wybijających się w lidze nazajutrz - nie Wisła chce sprzedać wszystkich co sie w niej wybijają albo kiedyś się wybijali - słowem codziennie zwrot o 180 stopni czesto na jednej stronie arykuł koło artykułu. Az prawie współczuję tym wszystkim pismakom - mają coś napisać o Wiśle ale nie mają żadnych informacji, Wisła nikogo nie kupuje, nikogo nie sprzedaje a coś napisać trzeba, Legia nie gra w pucharach, Ruch to kleska bo ile mozna pisac tylko o sprzedazy Sadloka, Sobiech i Niedzielana. Dobrze ze jest jeszcze telenowela "Sprzedajemy napastnika na zachód", wprawdzie pierwszy sezon pt. P.Brozek sie skonczyl ale za to drugi R. Lewandowski ma sie swietnie .

Czekam teraz tylko na pewne frustracji wyznanie Arka który stwierdzi że od małego kibicował Trabzonowi, co roku słał do Gunesa pocztówki z wakacji i jak w koncu udało mu się zwórcić na siebie uwagę to niedobry Cupiał nie chce go puścić. A tak wogóle to Kraków mu się nie podoba i nie potrafi się zaaklimatyzować
Odpowiedz cytując
element
Senior Member

Stary 25.05.2010, 17:29
Według Białońskiego to od paru miesięcy grają u nas Costly, Makinwa i wielu innych.
Do czasu był jednym z nielicznych, któremu można było zaufać, potem zaczął wariować jak reszta hien szukających taniej sensacji.
A to że Marcelo może odejść wie choćby Pani Jasia z warzywniaka, która nie interesuje się piłką. To logiczne. Rozpierdalają mnie takie niusy z dupy.

Cytat:
Marcelo był bardzo rozczarowany faktem, że Wisła na finiszu rozgrywek straciła mistrzostwo Polski, a przez to szansę na walkę o Ligę Mistrzów. Na skutek niesnasek, do jakich miało dojść w ekipie "Białej Gwiazdy" po ostatnim meczu sezonu z Odrą Wodzisław, Marcelo wyprowadził się z szatni, zabrał z niej wszystkie swoje rzeczy i zapowiedział, że więcej tu nie wróci.
Zawiało grozą. A telewizor, meble i łóżko wziął ze sobą? Nie wiem jak Brożkowie, Głowa czy Sobolewski ale nie wydaje mi się żeby oni też planowali do tej szatni wrócić. Chyba że któryś z nich zapomniał fona.

I brakuje mojego ulubionego zdania
"..mówi anonimowo jedna z osób w klubie..",
które ostatnimi czasy stało się bardzo modne.

Nie dać się stłamsić to priorytet. Rok w rok po stokroć zamieszczają bzdury by wywołać jak najgorszą atmosferę wokół klubu. Wieszczą nam hieny koniec końców. Ale sie nie doczekają. Marcel obrażony, Głowa chce odejść, zaraz że Sobolewski ma dość, za tydzień że Małecki chce przejść na stronę sąsiadki.
Szkoda tylko że siarę wywołują tego typu osoby jak Białoński czy Miga. W sumie to ten drugi już dawno zmienił priorytety. A z pierwszego to taki sympatyk Wisły że gdyby nie opłacane wyjazdy i sprzęt to by dupska nie ruszył nawet na Reymonta.

I zapomniałbym o tym że przez takie niusy - mimo że mogą okazać się stekiem kłamstw wszystkie słabe głowy łykną to i zaczną krzywo spoglądać na Marcelo, że niby chciał odejść, a co gorsza uciec jak szczur. Chłopina będąc w Brazylii na jednej z plaż nie zdaje sobie sprawy że ktoś w jego imieniu tego typu słowa puszcza w eter.
Ostatnio edytowane przez element : 25.05.2010 o godz. 18:28.
"Chuligani Wisły rzucili serpentyny..."
"Kibole Wisły odpalili race. Właśnie dlatego w Polsce nie będzie wielkiej piłki"
"Będziemy zamykać stadiony, żeby ludzie mogli przychodzić na mecze"
"Posunięcia kibiców Wisły przypomniały mi o zamachach na World Trade Center"
cdn..
Odpowiedz cytując
anthony09
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 25.05.2010, 17:48
http://www.igol.pl/article,21804.html
Widać gołym okiem, że nasza polityka jest tragiczna, klub działa w chaosie i nawet taka Lechia Gdańsk potrafi wziąć nam ciekawych piłkarzy, już nawet nie Lech jest lepszy od nas ale dochodzimy do takiej sytuacji, że takie kluby jak Lech, Legia, Polonia W., Śląsk, Jagielonia czy chociażby Lechia są dużo lepiej zarządzane z lepszą polityką transferową. My testujemy 21 bramkarzy robiąc przy tym ubaw innym... staczamy się niestety i bez odpowiedniego szkieletu transferowego nie będziemy w stanie grać na odpowiednim poziomie ;/ Mamy potencjał na transfery (przykład Marcelo, Isa Ba, choćby Andraż Kirm -jako rep. Słowenii )ale nie wykorzystujemy go ;/
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 25.05.2010, 18:08
element napisał(a):Wyświetl post
Zawiało grozą. A telewizor, meble i łóżko wziął ze sobą? Nie wiem jak Brożkowie, Głowa czy Sobolewski ale nie wydaje mi się żeby oni też planowali do tej szatni wrócić. Chyba że któryś z nich zapomniał fona.

Ale dał do pieca.

Z drugiej strony - chyba nie wiadomo jeszcze, czy R22 będzie gotowy, więc może być tak (tfu, tfu!) że będą musieli wrócić...

Współczuję wszystkim, którzy kupują teksty o upadku Wisły, żeby następnego dnia podniecać się kolejnym transferowanym do nas zawodnikiem, o którym w klubie nawet nie słyszeli.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
avangarda
Senior Member

Stary 25.05.2010, 18:36
Pan Jotka napisał(a):Wyświetl post
Rozumiem że czytałeś weszło.com bo nawet sformułowania te same. Może i nie pamiętał. Ja też nie pamiętam , a jeżdz ena wyjazdy więcej od Wojtka Kowalczyka. To jestem kibicem czy nie jestem?
Poza tym 100% prawdy w tym co pisze Mateusz Miga, bo jego wiadomości nie sa z innych gazet tylko wprost spod szatni. Więc ochłońcie zanim wyrazicie swoje sądy.
ostatni raz czytałem weszło.com żeby przeczytać blog Niedzielana po tym, gdy mu Cionek głowę rozwalił. Nie pamiętasz kto był mistrzem 3 i 4 lata temu? Ale nawiązujesz od razu, że jeździsz na wyjazdy. Gratuluję. I zazdroszcze, szczerze, ja nie mam takich możliwości. Ale nie wywyższaj się przez to.
Odpowiedz cytując
kibicwisły1906
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 25.05.2010, 18:47
Pan redaktor Białoński niech lepiej zajmie się czymś pożyteczniejszym niż pisaniem pseudo-artykułów dotyczących Wisły Kraków. Od pewnego czasu widać że ów jegomość fantazjuje średnio raz na tydzień. Spotkanie na "szczycie" odbyło się po meczu z Odrą Wodzisław od tamtego czasu Basałaj nie rozmawiał z Cupiałem w cztery oczy chyba że telefonicznie. Co do centrum treningowego - ono i tak ma w planach powstać przy stadionie (też mi nowość).
Faktem jest, że wczoraj obradował zarząd Telefoniki i RN celem ustalenia strategi działania wobec spółki - córki Wisły Kraków. Wieści z Myślenic nie są dla naszego klubu pomyśle, ale o tym będziemy dowiadywali się począwszy od przyszłego tygodnia. Wisła ma dwa wyjścia przejść w prywatne ręce Pana Cupiała albo wyprzedaż drużyny i jej sprzedaż potencjalnemu nabywcy. Nikt w Telefonice nie traktuje Wisły poważnie - jesteśmy piątym kołem u wozu od kilku lat. W klubie przez te wszystkie lata nie wypracowano żadnego modelu funkcjonowania opartego na realnym systematycznym działaniu w kierunku budowy profesjonalnych struktur kończąc na infrastrukturze sportowej (boiska treningowe).

Temat polityki transferowej powinien zostać zamknięty aż do rozpoczęcia okienka transferowego - dla świętego spokoju...
Odpowiedz cytując
63.5 Kg
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 25.05.2010, 19:03
A moze wkoncu przestaniemy pieprzyc o wypocinach tego debila Bialonskiego

Tutaj wystarczy puscic fame pokroju ze stary Cupiala jest Albanczykiem a jego stara robi za wielblada i nagle sie pojawia 15 stron o niczym....

Przepraszam ale nie chodzilo o obraze Bogusia taka metafora mi przyszla do gloway...
Odpowiedz cytując
willow
a.k.a. morgenes

Stary 25.05.2010, 19:08
A cóż Wy się dziwicie, sezon ogórkowy, redaktorzy muszą o czymś pisać bo z tego żyją.
To, o czym napisał Białoński to rzeczy wiadome każdemu kibicowi Wisły, no może oprócz tego rzekomego incydentu w szatni. Wystarczy ubrać to w odpowiednie słowa i już wychodzi spod pióra mądry artykuł.
Na prawdę nie trzeba czytać tych wypocin żeby wiedzieć, jaki bajzel mamy w klubie i kto może odejść.
Żenada.
Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 25.05.2010, 19:10
anthony09 napisał(a):Wyświetl post
http://www.igol.pl/article,21804.html
Widać gołym okiem, że nasza polityka jest tragiczna, klub działa w chaosie i nawet taka Lechia Gdańsk potrafi wziąć nam ciekawych piłkarzy, już nawet nie Lech jest lepszy od nas ale dochodzimy do takiej sytuacji, że takie kluby jak Lech, Legia, Polonia W., Śląsk, Jagielonia czy chociażby Lechia są dużo lepiej zarządzane z lepszą polityką transferową. My testujemy 21 bramkarzy robiąc przy tym ubaw innym... staczamy się niestety i bez odpowiedniego szkieletu transferowego nie będziemy w stanie grać na odpowiednim poziomie ;/ Mamy potencjał na transfery (przykład Marcelo, Isa Ba, choćby Andraż Kirm -jako rep. Słowenii )ale nie wykorzystujemy go ;/
Co to ****a znaczy "nawet taka Lechia" ?A my to kim jesteśmy byś mógł pisac w takim tonie o naszej zgodzie?

Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”):
http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/
Odpowiedz cytując
zając1
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 25.05.2010, 19:11
it napisał(a):Wyświetl post

Dla pełnego zobrazowania sytuacji... Gość pisze cokolwiek nie zwracając uwagi na to czy ma to logiczny sens czy nie, ważne żeby było. Jakby co najmniej płacili mu od każdej zapisanej linijki słowotoku.
Przeczytajcie sobie dwa fragmenty tego samego artykułu...

"Ostatnio doszło do spotkania "na szczycie", w którym nad przyszłością Wisły z Cupiałem debatowali B. Basałaj, selekcjoner reprezentacji Franciszek Smuda i skaut Kapka..."

a dosłownie 2 zdania wcześniej...

"Mało tego, z właścicielem Bogusławem Cupiałem nie ma kontaktu. "

Zastanawiam się czy Białoński czasami czyta to co sam napisze, czy jest to dla niego na tyle żałosne że czytanie zostawia innym. A jeśli czasami to czyta to ciekawe czy rozumie co pisze czy nie jest mu to konieczne? Przecież te 2 zdania się wykluczają...
Naprawdę nie ma się czym podniecać i emocjonować... Nie takie newsy czytaliśmy już o Wiśle w ostatnich choćby kilku latach.
Pozdrawiam.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów