The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 23.05.2010, 14:50
AYALA napisał(a):Wyświetl post
spróbowałbym jeszcze raz do Wisły ściagnac Jacka Kowalczyka, w Odrze spisywał sie solidnie.Teraz chyba wiele nie będzie kosztował.Napewno to pewniejszy stoper od Jopa.
Nie wiem czy tylko mi się wydaje, że on bardzo niedawno był w naszym klubie ;]
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 23.05.2010, 14:53
Incognito2192 napisał(a):Wyświetl post
Nie wiem czy tylko mi się wydaje, że on bardzo niedawno był w naszym klubie ;]
no ja go doskoanale pamiętam, swego czasu zapowiadał sie jak teraz Sadlok ale coś sie nie przebił,wiadomo że pozycja Marcelo i Głowy jest niepodważalna ale na zmiane taki doświadczony stoper jak Kowalczyk by sie przydał bo potem są takie sytuacje że wchodzi taki kiksiarz jak Jop i zawala pewne mistrzostwo
Odpowiedz cytując
dynek.pl
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 23.05.2010, 15:54
Jesli chcemy pozyskac jakiegos bramkarza tani kosztem zeby rywalizowal z Pawelkiem to moznaby z Lecha
sprobowac wziac tego Kasprzika - u nich spadl chyba w hierarchii na pozycje 3-ego bramkarza wiec moze
nawet by go puscili za darmo. Jest po kontuzji zerwania wiezadel ale gdyby dobrze przygotowal sie do sezonu (kto u nas w ogole jest trenerem bramkarzy ?) to moze cos by z tego bylo - przeciez jak ktos umie bronic to tego sie nie zapomina, a czy on czasem nie byl w "'11" sezonu rok temu ?
Puchar jest na5z!
Odpowiedz cytując
anthony09
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 23.05.2010, 18:11
dynek.pl napisał(a):Wyświetl post
Jesli chcemy pozyskac jakiegos bramkarza tani kosztem zeby rywalizowal z Pawelkiem to moznaby z Lecha
sprobowac wziac tego Kasprzika - u nich spadl chyba w hierarchii na pozycje 3-ego bramkarza wiec moze
nawet by go puscili za darmo. Jest po kontuzji zerwania wiezadel ale gdyby dobrze przygotowal sie do sezonu (kto u nas w ogole jest trenerem bramkarzy ?) to moze cos by z tego bylo - przeciez jak ktos umie bronic to tego sie nie zapomina, a czy on czasem nie byl w "'11" sezonu rok temu ?
Może jeszcze zakontraktujmy Andersona Cueto ...? Do Amikorza się kolesie nie nadają a do nas się mają nadawać ? Kolejorz jest słabiutki bez Lewandowskiego i zobaczycie to w przyszłym sezonie ... No chyba że kupią porządnych napastników i młodego Sobiecha na którym zarobią kokosy ;/ Zagra jeden sezon i już będzie za niego kuchenkorz brał 3mln euro ;/ Najbliższy sezon jest na oczyszczenie i powinniśmy odmłodzić kadrę, zastąpić starych młodymi, na początek Białkowski na bramkę, Sobiech do ataku.
Cóż kase trzeba znaleźć bo inaczej przejeb*ć możemy cały sezon. Dość Kirmów, Pawełków, Jopów, Boguskich, i być może Łobodzińskich (chociaż na ławkę się nadaje chociaż)
Jeżeli mamy kupować to młodych za których możemy zyskać pare baniek ojro.
Możemy spróbować:
1. młodego Jutkiewicza
http://www.transfermarkt.de/de/lukas...ler_33507.html
2. Bialkowskiego, zakończony kontrakt za free jest!
3. Janote nie mamy lewoskrzydłowego, a ten nadawałby się bdb
4. Krychowiaka ;D ale to takie sci-fi bo na pewno nie chciałby robić kroku wstecz, jeżeli już miałby do nas przechodzić to tylko na wypożyczenie ;/
Za Kirma kupmy Grosickiego jeżeli będzie kasa
Odpowiedz cytując
gizmowisla
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 23.05.2010, 19:00
Sprobowac sprzedac Brozia za ok2 mln euro i za ta kase kupic Nowaka i Micanskiego - to bylby atak
Odpowiedz cytując
masterlag
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 23.05.2010, 19:05
*anthony09*- O właśnie, jeszcze Białkowski mi się gdzieś zapadł w pamięci. Janotę, jeśli by chciał przyjść myślę, że warto byłoby sprobować. Krychowiak to wiadomo, też bdb pomysł, ale jak sam mówisz, kroku wstecz to gość pewnie nie zrobi.
Kirma sprzedać by można, bo się ewidentnie nie umie odnaleźć- gra przeciętnie, ale Grosicki... Nie tędy droga- w Krk za dużo pokus a poza tym, to tylko szybko biega. Wszyscy się nim tak zachwycają, ale on zachwycająco nie gra. Skupmy się lepiej na kimś innym.
Krakowska Wiślaczka!
Odpowiedz cytując
Żuczek
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 23.05.2010, 19:12
gizmowisla napisał(a):Wyświetl post
Sprobowac sprzedac Brozia za ok2 mln euro i za ta kase kupic Nowaka i Micanskiego - to bylby atak
Po pierwsze - Brożka nikt nie kupi za 2 mln euro.
Po drugie - po co nam drugi Dawidowski?
Po trzecie - te 2 mln i tak by pewnie na tych zawodników nie starczyły...
Odpowiedz cytując
Kamil_mchw
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 23.05.2010, 19:19
Żuczek napisał(a):Wyświetl post
Po pierwsze - Brożka nikt nie kupi za 2 mln euro.
Po drugie - po co nam drugi Dawidowski?
Po trzecie - te 2 mln i tak by pewnie na tych zawodników nie starczyły...
1. jeśli kiedyś Gore udało się sprzedać głupim ruskom to Brozia też by się komuś wcisnęło za 2 mnl euro.
2. fakt
3. Nowak jest za darmo więc tylko kontrakt trzeba by mu opłacić... a Micański wyceniony na 1 mln. euro... taka cena mi się kojarzy z wywiadu z jakimś tam prezesem miedziowych.

mimo wszystko jestem przeciwny sprzedawaniu Brożka, tudzież podpisywania Nowaka, tylko ten Micański to ciekawa opcja;]
Odpowiedz cytując
blackluk
Senior Member

Od: 12.2007

Stary 23.05.2010, 19:54
Maciński ma chyba klauzule 600 albo 800 tyś E
Odpowiedz cytując
dynek.pl
Senior Member

Stary 23.05.2010, 20:26
blackluk napisał(a):Wyświetl post
Maciński ma chyba klauzule 600 albo 800 tyś E
a kto to i gdzie gra
Ostatnio edytowane przez dynek.pl : 23.05.2010 o godz. 20:45.
Puchar jest na5z!
Odpowiedz cytując
cisse1906
Member

Od: 05.2010

Stary 23.05.2010, 20:53
Jeżeli 1,5mln euro z Głową to prawda, to powinniśmy kupić w pakiecie Sadloka z Sobiechem. Sadlok do nauki przy Marcelo, Sobiech przy Brożku. Gdyby do tego doszedł Kosa to jestem pewny, że Sobiecha sprzedalibyśmy jeszcze drożej niż amika Lewandowskiego
Odpowiedz cytując
masterlag
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 23.05.2010, 21:12
cisse1906- z tym, że Marcelo również może odejść. Ja tylko mam nadzieję, że już pan Bogus nie da się znowu wrobić w Jopa tak jak przed tym sezonem. Pietrasiak byłby dobrym wyborem myślę zamiast Głowy (bodajże za free). Do tego zostaje Cleber jeszcze przez jakiś czas, wraca Kowalski noi pytanie co właśnie z Marcelo. Jeśli Marcelo zostanie to sprowadzić można by tego Sadloka i w rozliczeniu można oddać Kowalskiego, albo po prostu na Mateusza postawić. Z obroną nie powinno być problemu o ile znajdzie się w końcu ktoś, kto będzie odpowiedzialny za transfery!
Krakowska Wiślaczka!
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 23.05.2010, 22:35
Możliwe, że w nast. sezonie obrona, czyli jedyna solidna dotąd formacja będzie wyglądać tak:
Singlar(Burliga), Cleber, Kowalski, Pi.Brożek. Ale pakery.
Odpowiedz cytując
cisse1906
Member

Od: 05.2010

Stary 23.05.2010, 23:14
+ Kurto, bo Pawełek kontuzja, a Juhu kończy się kontrakt śmiać się czy płakać?
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 23.05.2010, 23:29
Swoja droga gdyby tak zliczyc wszytskich pilkarzy ktorzy juz siedzieli w samolotach i do nas lecieli to bysmy wczoraj o final LM z Interem walczyli
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
Jagul
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 24.05.2010, 07:31
Warto sprawdzić tego Janukiewicza z Pogoni. Oglądałem parę spotkań 1 ligi i PP z jego udziałem i w ani jednym nie zawiódł.
Odpowiedz cytując
dynek.pl
Senior Member

Stary 24.05.2010, 12:13
Radosław Janukiewicz na dłużej w Pogoni

http://www.90minut.pl/news/124/news1...-w-Pogoni.html

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

pewnie wraz z odejsciem Skorzy juz nie szukamy wysokiego napastnika ale taki gosc mi wpadl w oko:
http://pl.soccerway.com/players/darko-pavicevic/35269/

staty ma dobre w czolowej druzynie wegierskiej
Ostatnio edytowane przez dynek.pl : 24.05.2010 o godz. 21:19.
Puchar jest na5z!
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Stary 25.05.2010, 07:15
to co http://sport.onet.pl/pilka-nozna/tra...wiadomosc.html że stary ale jary heh rozmarzyłem się
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
tomaso
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 25.05.2010, 15:00
"Wszystko za sprawą zapisu w kontrakcie reprezentanta Polski, który mówi, że w przypadku wcześniejszego odejścia zawodnika z Lecha niż przewiduje kontrakt, zarówno Lewandowski, jak również jego menedżer Cezary Kucharski mają otrzymać po 10 procent kwoty transferowej.''
to dla tych ktorzy sie tak dziwili dlaczego tak trudno bylo podpisac lewandowskiego
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 25.05.2010, 15:19
tomaso napisał(a):Wyświetl post
"Wszystko za sprawą zapisu w kontrakcie reprezentanta Polski, który mówi, że w przypadku wcześniejszego odejścia zawodnika z Lecha niż przewiduje kontrakt, zarówno Lewandowski, jak również jego menedżer Cezary Kucharski mają otrzymać po 10 procent kwoty transferowej.''
to dla tych ktorzy sie tak dziwili dlaczego tak trudno bylo podpisac lewandowskiego
Pokazuje to dobitnie,iż gadki o super menagmencie w Amice sa przesadzone. Podpisali coś co u nas w życiu by nie przeszło,i nie przeszłono chyba,że taka sytuacja miałby miejsce na początku inwestowania kasy przez Cupiała.
W tym względzie mamy tak duże doświadczenie,że na taki numery nikt u nas się nie nabierze. Mamy coś czego nikt nam nie zabierze. Doświadczenie. Amica jest na etapie wzmacniania się polskimi kopaczami. życzę szczęscia.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
bridgeburner
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 25.05.2010, 15:30
Marszałek napisał(a):Wyświetl post
Pokazuje to dobitnie,iż gadki o super menagmencie w Amice sa przesadzone. Podpisali coś co u nas w życiu by nie przeszło,i nie przeszłono chyba,że taka sytuacja miałby miejsce na początku inwestowania kasy przez Cupiała.
W tym względzie mamy tak duże doświadczenie,że na taki numery nikt u nas się nie nabierze. Mamy coś czego nikt nam nie zabierze. Doświadczenie. Amica jest na etapie wzmacniania się polskimi kopaczami. życzę szczęscia.
Z tego co pamietam z matmy to 90% z 4,5 mln
to jest nadal więcej niż 100% z 0
a my odpuszczając Lewego właśnie takiego dorobku sie pozbawiliśmy
o świetnym piłkarzu na 2 lata nie wspominając
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 25.05.2010, 15:37
bridgeburner napisał(a):Wyświetl post
to jest nadal więcej niż 100% z 0
c
Racja w zupełności. Z tym,że my takich umów raczej nie podpisujemy od dawien dawna,bo jak pokazuje praktyka kończy się tak jak w przypadku Lewandowskiego. Gorszącymi i niesmacznymi scenami któtni o kase.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
bridgeburner
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 25.05.2010, 15:54
No bo to jest typowo polskie
żeby mieć w dupie co sie podpisało
i patrzec tylko jak tu sie najwięcej dorobić
Jak go nie puszcza to Lewandowski powinien cały sezon strzelać wszędzie byle nie w bramkę
a na koniec rozwiązać kontrakt na mocy prawa Webstera za 300 tys E i tyle
Albo respektujemy umowy( w tym ustne) albo bedzie tak jak jest
w tej przaśnej lidze
Odpowiedz cytując
Tenzen
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 26.05.2010, 09:17
Co do transferów to moja wizja:

Odejdą:
Mariusz Jop
Georgi Christow
Konrad Gołoś
Issa Ba "problemy zdrowotne."
Pablo Álvarez "problemy zdrowotne."

Andraž Kirm - gdyby tak dobrze pokazał się akurat na Mistrzostwach można by go dobrze sprzedać. Nie ma życia w klubie po tym jak zrobił rękę w ostatniej minucie meczu z Cracovią. Generalnie też się nie sprawdził. Jestem za tym by odszedł.
Mariusz Pawełek - koniec kontraktu i czy zdrowie pozwoli podpisać nowy...
Paweł Brożek - jest chęć by go sprzedać ze strony klubu
Marcelo lub ewentualnie Głowacki - jeśli ktoś da ile trzeba

Przyjdą
Sobiech
Sadlok
jeden lub dwóch w bramkarzy w zależności od sytuacji Pawełka
jeden lub dwóch pomocników w zależności od Kirma
napastnik w razie sprzedaży Brożka
napastnik za Chrostova może ten połamany z Lazio
Odpowiedz cytując
Ejdzbiol
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 26.05.2010, 09:26
Ogólnie nie ma co gdybać bo do 1 nic nie zrobią ;p
Odpowiedz cytując
tomasz_19
Senior Member

Stary 26.05.2010, 09:45
powiem tylko: Adin Dzafic!
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 26.05.2010, 12:27
Marszałek napisał(a):Wyświetl post
To ich problem, w każdym razie min. 3 bańki im wpadną. My mieliśmy tylko 2 takie strzały przez 12 lat - Żuraw i Kuba. Przy czym tylko zysk na Kubie był mniej więcej podobny bo Żuraw też swoje Wisłę kosztował...
Odpowiedz cytując
gianbuffon
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 26.05.2010, 22:22
A może by tak zainteresować się kimś z Widzewa? Ten klub zdetronizował resztę w 1 lidze. Lisowski, Oziębała, Robak... Warto też dodać, że w 31 meczach stracił jedynie 15 bramek, także można by się przyglądnąć obronie. Dudu (świetne stałe fragmenty), Ukah, Radhia. Bieniuk chyba za stary będzie
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Stary 26.05.2010, 22:29
gianbuffon napisał(a):Wyświetl post
A może by tak zainteresować się kimś z Widzewa? Ten klub zdetronizował resztę w 1 lidze. Lisowski, Oziębała, Robak... Warto też dodać, że w 31 meczach stracił jedynie 15 bramek, także można by się przyglądnąć obronie. Dudu (świetne stałe fragmenty), Ukah, Radhia. Bieniuk chyba za stary będzie
Widzew miał wg. PS w 1 lidze budżet 25 milionów zł więc raczej nikogo za drobne nie muszą sprzedawac.
Odpowiedz cytując
polska.mysl.szkoleniowa
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 27.05.2010, 00:17
Mało tego, Widzew interesuje się piłkarzami z Ekstraklasy. I słusznie, bo ci, którzy deklasowali resztę w I Lidze to trochę truchło - nie wiem, czy widziałeś jakiś skrót, mecz.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów