The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
jabadabaryba
Senior Member

Od: 06.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 24.05.2010, 19:50
http://www.gazetakrakowska.pl/sport/...okoj,id,t.html
Odpowiedz cytując
DeadOrAlive
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 24.05.2010, 20:04
Chociaż tyle dobrze. Naprawdę dobrze byłoby pozyskać przynajmniej jednego z dwójki Sobiech - Sadlok...
Po co iść na łatwiznę, warto czasem złapać bliznę od życia..

We were the Kings and Queens of promise... !
Odpowiedz cytując
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2008

Stary 24.05.2010, 20:08
wolfy napisał(a):Wyświetl post
IMHO może grać w naszej lidze. W Amice, Legii albo Cracovii
Byle nie u nas.
Rzekłbym, że nawet wszędzie oprócz zaprzyjaźnionych drużyn. Przecież spalony psychicznie człowiek na bramce rywala to jak Cabaj lub Przyrowski - otwarta droga do gry ofensywnej.
Odpowiedz cytując
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Stary 24.05.2010, 20:09
Przy ul. Reymonta dementują natomiast prasowe informacje dotyczące zainteresowania bułgarskim bramkarzem Iwanem Karadżowem. Te doniesienia w Wiśle określa się jako fakt medialny. Nie znaczy to, że "Biała Gwiazda" nie szuka bramkarza. Kandydatów jest ponoć kilku - i są to głównie piłkarze zagraniczni.

Czyli od czerwca zaczynamy Casting ''I Ty możesz bronić w Wiśle Kraków'', może być ciekawie, teraz to przynajmniej kandydatów jest paru a nie parunastu.

Więc koniec dyskusji na temat tego bramkarza w Wiśle.
Odpowiedz cytując
kubawislak
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 24.05.2010, 20:24
mersik1906 napisał(a):Wyświetl post
hahaha
a imie jego 44

takze juz juz juz bedzie
haha,
ale racja koniec już o mowy o wesołych chłopcach
Odpowiedz cytując
CebulTSW
Member

Od: 10.2008

Stary 24.05.2010, 20:33
http://niebiescy.pl/?id=6626
Gurny Ślunsk
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 24.05.2010, 20:36
Najlepszy jest fragment: "Na razie nie podjęto ostatecznych decyzji, jak np. będzie wyglądała polityka transferowa klubu" . Doskonałe. Prawdziwa esencja zarządzania i długofalowego planowania. . Karcz może niechcący trafił w samo sedno. Okno się otwiera, a my dopiero jesteśmy na etapie planowania co dalej, jak ma wyglądać, opartego jak zwykle na bieżącej krótkofalowej kalkulacji, tudzież aktualnym humorze właściciela. W normalnych klubach strategia układana jest na kilka lat, a taktyka transferowa planowana z dużym wyprzedzeniem, ale u nas zamiast o tym myśleć, kiedy był na to czas, wdrażano cięcia i przywracano Zdzisia. Ot, takie swojskie przygotowanie klubu na przyszłość.

Jak widać u nas pewne rzeczy nigdy się nie zmieniają i za cholerę nie zmienią.
Ostatnio edytowane przez Markus : 24.05.2010 o godz. 20:58.
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...)
"Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze
"
Odpowiedz cytując
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Stary 24.05.2010, 20:42
Zgadzam się Markus i podzielam Twoje zdanie.
Niestety w naszym klubie pojęcie Polityka Transferowa odkurzane jest raz na pół roku przy okazji okienka transferowego i dopiero wtedy zastanawiają się kogo/gdzie/ za ile.
Brak sieci skautingu jest tu jak nigdy zauważalny.
Nie mamy strategii działania na lata tylko na pół roku do następnego okienka itd. Straszne to niestety, bo z taką polityką to my zajedziemy ale na środek tabeli.
Przyszłość- to najbliższe pół roku wg zarządu.
Odpowiedz cytując
firstborn
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 24.05.2010, 20:42
Ogryzek napisał(a):Wyświetl post
Markus,

Nie jesteśmy jakieś śmierdzące St. Pauli czy inne Livorno!
a co ty chcesz od St. Pauli?ja wiem, ze wszyscy tu kochamy Wisle, ale ja bym sobie np. zyczyl przy Reymonta tak wiernych fanow,jak ma ST. Pauli. U nas, juz po wicemistrzostwie jest sranie i narzekanie i dupcenie jacy jestesmy do bani. tam kibice sa wierni klubowi niezaleznie od ligii, w ktorej gra.

a jesli Ci chodzi o poglady polityczne, to wierz mi, wiele lewactwa zasiada na trybunach przy Reymonta.

a zeby nie bylo totalnego off topa.

jak bedziemy mieli mocna obrone i pomoc i bedziemy grali jak za dawnego kacpra, tzn. strzelali wiecej niz tracili, to i z pawelkiem podbijemy LM. dla mnie priorytety to gracze z pola. deal z Niebieskimi uwazalbym za doskonaly, pytanie, czy jest to realne...
"... Ja zrobię wszystko dla tego klubu i będę walczył na boisku dopóki będę miał siłę, nawet jeśli kibicom nie będzie się podobać moja gra."Konrad Gołoś

El Toro: Gra w Wiśle to dla mnie prestiż

Tylko Wisła TS!!!!
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 24.05.2010, 20:55
Watts napisał(a):Wyświetl post
Pierwszy dzień Karadżowa w klubie.

Małecki: A kim ty ****a jesteś, pedale?!

To się nazywa - pytanie retoryczne

Incognito2192 napisał(a):Wyświetl post
Rzekłbym, że nawet wszędzie oprócz zaprzyjaźnionych drużyn. Przecież spalony psychicznie człowiek na bramce rywala to jak Cabaj lub Przyrowski - otwarta droga do gry ofensywnej.
A jak wiadomo - naszym napastnikom potrzebna jest każda możliwa pomoc, z interwencją kępy murawy włącznie.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 24.05.2010 o godz. 21:01.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 24.05.2010, 20:56
firstborn napisał(a):Wyświetl post
a co ty chcesz od St. Pauli?ja wiem, ze wszyscy tu kochamy Wisle, ale ja bym sobie np. zyczyl przy Reymonta tak wiernych fanow,jak ma ST. Pauli. U nas, juz po wicemistrzostwie jest sranie i narzekanie i dupcenie jacy jestesmy do bani. tam kibice sa wierni klubowi niezaleznie od ligii, w ktorej gra.
Takich żuli i komuchów ze "stadionu" przypominających kurnik z kałuży, w dodatku zakompleksionych względem wielkiego HSV nie chciałbym brać za wzór.
Odpowiedz cytując
daniel123
Member

Od: 07.2006

Stary 24.05.2010, 21:05
ludzie ale co wy oczekujecie że Marcelo będzie u Nas grał do końca kariery,dla Niego to tylko przystanek być może do wielkiej kariery,więcej niż 3.5 mln euro i tak za Niego nie dostaniemy,polska liga wiec o więcej możemy pomarzyć,a lepiej go sprzedać teraz gdy jest okazja wyrwać nie jednego młodego dobrze zapowiadającego się obrońce,gdy mamy jeszcze Głowackiego,Clebera niż gdy ich już nie będzie,niż gdy będzie trzeba szukać wyłącznie za granicą-liczyć że się zaaklimatyzuje itp.Marcelo jest bardzo ważnym,może nawet obecnie Naszym najlepszym zawodnikiem ale z jego odejściem trzeba się po prostu liczyć,mam nadzieje że zrobi dużą karierę za granica i milo będzie wspominał Nasz klub,Nas kibiców,czytać pierwszym europejskim klubem w jego karierze była Wisła Kraków,dając w przyszłości dobra ocenę Nam oraz naszemu klubowi łatwiej będzie ponownie ściągnąć takie perełki,w kontekście kwalifikacji do Ligi Europejskiej bez Niego będzie trudniej,ale i z Nim bez 2-3 wzmocnień szanse są małe,patrząc kto na Nas czeka w 4 rundzie,trzeba mieć jedynie nadzieje że przynajmniej 50 % kwoty z jego sprzedaży przeznaczone zostanie na paru zawodników(takie 1,75 mln E starczyło by zarówno na Sobiecha,Sadloka,na kontrakt dla tego Bułgara jak i na przykład dla Żurawskiego).
Odpowiedz cytując
fialo
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 24.05.2010, 21:07
Żeby życie miało smaczek, raz dziewczynka raz chłopaczek

Takie mi sie powiedzonko przypomniało. Jeżeli koleś faktycznie jest gejem, no to wstępu na R22 nie ma, nie zostanie zaakceptowany zarówno przez nas kibiców jak i przez samą drużynę. Ale jeżeli cyknięto mu fotki gdzieś na jakimś melanżu gdzie był już lekkopółśredni, wisiał na swoich kumplach, a nawet jednego z nich pocałował, to się mozna zastanawiać. Mimo tego, że mam dziewczynę to po kilku kolejkach tez czasem wezmę kumpla za bary i to nie oznacza od razu, że jestem gejem. Oczywiście, nie zdarzyło mi się żadnego z nich pocałować Trzeba pamiętać o tym, że w Bułgarii jest inna kultura i sam będąc w tym kraju kilka razy na wakacjach widziałem mężczyzn całujących się "po przyjacielsku", a to chyba jednak nic złego. Piłkarsko wydaje się naprawdę dobry. Więc tak jak już ktoś wcześniej powiedział - najlepszym rozwiązaniem byłoby gdyby przyjechał do Krakowa wraz ze swoją partnerką
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly

Listen fucking stars - you're breaking our hearts!!
Odpowiedz cytując
zbymak
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 24.05.2010, 21:08
W Wiśle cisza i spokoj http://www.gazetakrakowska.pl/sport/...okoj,id,t.html
Odpowiedz cytując
Arkas
Senior Member

Od: 02.2007

Stary 24.05.2010, 21:13
Nie wyobrażam sobie tego żeby on został przyjęty tutaj, jeśli jest gejem.
Zresztą to by musiała być ironia losu, kilkadziesiąt testowanych bramkarzy a tu przyjęty homoś.
Ale trzeba przyznać że niezły przeskok - z Onyszki na tego ci*la.
Nie wstydź się patriotyzmu.
WP.
Odpowiedz cytując
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Stary 24.05.2010, 21:17
Zamiast dalej najeżdżać na chłopa poczytajcie artykuł wyżej

Cytat:
Przy ul. Reymonta dementują natomiast prasowe informacje dotyczące zainteresowania bułgarskim bramkarzem Iwanem Karadżowem.
Jeżeli dementują to oznacza że w ogóle nie było jego tematu gry w Wiśle, więc zakończmy temat tego bramkarza.
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Stary 24.05.2010, 21:19
wolfy napisał(a):
To się nazywa - pytanie retoryczne
Wy jeszcze o tym?

Swoją drogą, widzimy jak źle musi być z polityką transferową Wisły skoro jej motywem przewodnim staje się orientacja seksualna jakiegoś całkowicie anonimowego Bułgara łączonego z klubem przez trzeciorzędny internetowy brukowiec o wątpliwej wiarygodności...
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...)
"Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze
"
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 24.05.2010, 21:25
Markus napisał(a):Wyświetl post
Wy jeszcze o tym?

Swoją drogą, widzimy jak źle musi być z polityką transferową Wisły skoro jej motywem przewodnim staje się orientacja seksualna jakiegoś całkowicie anonimowego Bułgara będącego póki co zwykłym faktem medialnym...
najciekawsze jest to że w końcu doczekaliśmy się dementi a potrzebne do tego były aż kontrowersje z orientacją - Normalnie przecież klubowi w ogóle nie przeszkadza że wypisywane są niestworzone historie o potencjalnych wzmocnieniach.

To też pokazuje jak niewiele miejsca powinniśmy poświęcać doniesieniom w stylu 'Wisła się interesuje' bądź Wisła wysłała ofertę - strata czasu
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
AdiWiślak.
Member

Od: 07.2009

Stary 24.05.2010, 21:26
Markus napisał(a):Wyświetl post
Wy jeszcze o tym?

Swoją drogą, widzimy jak źle musi być z polityką transferową Wisły skoro jej motywem przewodnim staje się orientacja seksualna jakiegoś całkowicie anonimowego Bułgara łączonego z klubem przez trzeciorzędny internetowy brukowiec o wątpliwej wiarygodności...
Masz na myśli weszło ?
No tak , lepiej czytać interie , onet czy inne wp. Tam to jest wiarygodność informacji.
Odpowiedz cytując
KOMINEK
ANAJNARAB

Od: 05.2004

Stary 24.05.2010, 22:45
Wchodzę na forum i ku.rwa nie wiem czy to pomponiki.pl, czy plotek.pl; czy też jakieś inne gówno. Wspaniały nigdy nie kłamiący obiektywny portal weszło pisze Nowe ciacho dla Wisły lub Legii po czym daje zdjęcia z jakiejś imprezy gdzie jakiś bułgarski bramkarz robi sobie idiotyczne fotki podpisując że tak się bawi piłkarz o którego biją się Legia i Wisła i dwie strony forum jest o tym że pedała w Wiśle nie chcemy noż k.urwa m.ć

Nie tak dawno zadymę na forum zrobiono podając że już kupiliśmy Carlo Costly'ego i Kowalewskiego nie można było nadążyć kasować postów podniecających się tym - po czym pół Krakowa i cały Poznań i Warszawa lały z nas. Nic was to nie nauczyło

Przy ul. Reymonta dementują natomiast prasowe informacje dotyczące zainteresowania bułgarskim bramkarzem Iwanem Karadżowem. Te doniesienia w Wiśle określa się jako fakt medialny. Nie znaczy to, że "Biała Gwiazda" nie szuka bramkarza. Kandydatów jest ponoć kilku - i są to głównie piłkarze zagraniczni. - http://www.gazetakrakowska.pl/sport/...okoj,id,t.html

Koniec możecie mnie nazywać jak chcecie ale ucinam temat.
Ostatnio edytowane przez KOMINEK : 24.05.2010 o godz. 23:02.
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 25.05.2010, 07:43
KOMINEK napisał(a):Wyświetl post
Wchodzę na forum i ku.rwa nie wiem czy to pomponiki.pl, czy plotek.pl; czy też jakieś inne gówno. Wspaniały nigdy nie kłamiący obiektywny portal weszło pisze Nowe ciacho dla Wisły lub Legii po czym daje zdjęcia z jakiejś imprezy gdzie jakiś bułgarski bramkarz robi sobie idiotyczne fotki podpisując że tak się bawi piłkarz o którego biją się Legia i Wisła i dwie strony forum jest o tym że pedała w Wiśle nie chcemy noż k.urwa m.ć

Koniec możecie mnie nazywać jak chcecie ale ucinam temat.
Kominku sezon ogórkowy - trzeba się jakoś rozerwać...
A w dzisiejszej żydorczej...

Krakowianie muszą więc kontynuować trwający trzy lata serial pod tytułem "Szukamy bramkarza". Przetestowali już ponad 20 kandydatów, a kilka dni temu ich ofertę odrzucił Arkadiusz Onyszko (wybrał Polonię Warszawa). Tym razem Wisła ma nóż na gardle, bo kontuzję kolana leczy Mariusz Pawełek, a Marcinowi Juszczykowi z końcem czerwca wygasa umowa (krakowianie prawdopodobnie będą chcieli ją przedłużyć).

Wicemistrzowie Polski szukają także napastnika, więc kilka tygodni temu ponownie pytali o możliwość zatrudnienia Makinwy. Na razie temat jednak ucichł. - Jeden z działaczy Wisły powiedział, że będzie się jeszcze z nami kontaktował - przyznaje Paolo Fabbri, menedżer zawodnika.

27-letni Nigeryjczyk w minionym sezonie zagrał w Lazio tylko 39 minut w lidze, 20 w Pucharze Włoch i 126 w Lidze Europejskiej. Stracił nawet miejsce na ławce rezerwowych i w klubie już na niego nie liczą. - Wszystko skomplikowała kontuzja kolana. Teraz potrzebuje czasu i zaufania, by rozpocząć karierę od nowa - przyznaje Fabbri.

Makinwa od 2003 r. - z przerwą na jedną rundę - gra we włoskiej serie A. Reprezentował sześć klubów, ale furory nie zrobił (102 mecze ligowe i 16 bramek). Przez ostatnie trzy lata do siatki trafił raz. Według włoskich mediów interesują się nim także klub z Bundesligi i Emiratów Arabskich. Lazio gotowe jest wypożyczyć napastnika na pół roku za darmo z opcją sprzedaży. Wisła interesowała się Makinwą także zimą. Temat upadł, bo w ostatniej chwili wypożyczyła na rok Georgiego Christowa. Bułgar nie dostał jednak szansy od trenera Henryka Kasperczaka, choć poniżej oczekiwań grali także Paweł Brożek i Rafał Boguski.
Odpowiedz cytując
Ejdzbiol
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 25.05.2010, 08:03
Czyli znowu wracamy do tematu Makinwy? Przydałby się bo mógłby być takim drugim Ba, może odzyska tu formę a na pewno błyśnie nie raz, nie dwa. Z kolei zatrudniać go na cały etat potem nam się nie uda, więc czy to nie będzie trochę bez sensu? Łatanie dziur na ślinę nie jest chyba dobrym pomysłem. Oby wykupić Alvareza, oby wykupić Alvareza, oby wykupić Alvareza!
Odpowiedz cytując
PiotrG
Senior Member

Od: 10.2009

Stary 25.05.2010, 08:15
Może nie jestem w temacie, ale czemu skreślacie Arka Głowackiego ze składu przyszłego sezonu? Ja rozumiem, ma oferty z innych klubów, ale gość gra u nas 10 lat, jest kapitanem i co ważne chce grać w Wiśle do końca kariery, co sam zapowiadał. Gdyby chciał odejść, zrobiłby to już wcześniej, bo na pewno miał taką możliwość.
Odpowiedz cytując
snyrting
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 25.05.2010, 08:31
Arek ma ponad 30 lat i niewiele już lat czynnego grania w zawodową piłkę. To jest inteligentny człowiek i na pewno zdaje sobie sprawę, że musi odłożyć trochę pieniędzy na przyszłość. Lepszej okazji niż teraz pewnie mieć nie będzie.

Myśle, że w jego systemie wartości mimo wszystko wyżej niż Wisła jest dobro jego rodziny i to żeby miał ją z czego utrzymać.
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Stary 25.05.2010, 08:45
Sobiech chce do Lecha.
http://goool.pl/ekstraklasa/2337-sob...kolejorza.html
Odpowiedz cytując
willow
a.k.a. morgenes

Stary 25.05.2010, 09:08
Ejdzbiol napisał(a):Wyświetl post
Czyli znowu wracamy do tematu Makinwy? Przydałby się bo mógłby być takim drugim Ba, może odzyska tu formę a na pewno błyśnie nie raz, nie dwa. Z kolei zatrudniać go na cały etat potem nam się nie uda, więc czy to nie będzie trochę bez sensu? Łatanie dziur na ślinę nie jest chyba dobrym pomysłem. Oby wykupić Alvareza, oby wykupić Alvareza, oby wykupić Alvareza!
A skąd wytrzasnąłeś nagle tego Makinwę? Gdzie jest napisane, że wznawiamy z nim rozmowy?
Odpowiedz cytując
szlaQ
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 25.05.2010, 09:17
morgenes napisał(a):Wyświetl post
A skąd wytrzasnąłeś nagle tego Makinwę? Gdzie jest napisane, że wznawiamy z nim rozmowy?
http://www.sport.pl/sport/1,65025,79..._za_darmo.html

Tu jest o Makinwie ....
Odpowiedz cytując
willow
a.k.a. morgenes

Stary 25.05.2010, 09:21
'Teraz potrzebuje czasu i zaufania, by zacząć karierę od nowa" -
mówi o Makinwie jego menedżer w kontekście ostatniej kontuzji kolana Niheryjczyka.

Hm. Zaufanie - proszę bardzo. Ale czasu na rehabilitacje nie ma.
Czy Wisła to klinika w Schwarzwaldzie?
Klubom się chyba myli Freiburg z Krakowem...
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Stary 25.05.2010, 09:23
a tu piszą że nie będzie żadnych wzmocnień bo Boguś nie chce inwestowac w drużyne i że Apoel Nikozja chce Boguskiego
http://ekstraklasa.wp.pl/kat,32282,t...wiadomosc.html
Ostatnio edytowane przez AYALA : 25.05.2010 o godz. 09:28.
Odpowiedz cytując
Ravers
Senior Member

Od: 04.2010

Stary 25.05.2010, 09:30
Cupiał wyciąga pieniądze z Wisły

http://goool.pl/ekstraklasa/2338-cup...ze-z-wisy.html

hmm... Ciekawe...

Ups... AYALA mnie wyprzedził...
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna