|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Czy uważasz, że nowy, stary trener poradzi sobie i wyciągnie Wisłe z kryzysu? | |||
| Tak |
|
433 | 41,88% |
| Nie |
|
250 | 24,18% |
| Pożyjemy, zobaczymy |
|
351 | 33,95% |
| Głosujących: 1034. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 02.2009
Offline |
|
|
MOim zdaniem Henio powinien zostac!! Tak mi sie wydaje ze on wie co robi! Jedynie co mi sie nie podobalo to to ze Krzysio Maczynski dostawal zbyt malo szans!! Nie ma co Henia obarczac strata MP to poprostu slabe przygotowania do sezonu a pozniej nie moc strzelecka przez ktora stracilismy wazne punkty
![]()
JAZDA JAZDA JAZDA BIAŁA GWIAZDA
|
|
|
|
WISŁA KRAKÓW
Od: 06.2008
Offline |
|
|
Jeżeli Cupiał zwolni Kasperczaka to mam nadzieję że w jego miejsce nie przyjdzie dinozaur z drugiej strony błoń - Lenczyk. Bo to już będzie szczyt szczytów i głupota w jednym.
Możliwe że ''przymierzany przez media '' do Wisły Ulatowski trafi do Krakowa ale na drugą stronę... Zostawić Kasperczaka, dać mu przepracować okres przygotowawczy i dopiero potem rozliczać. Nie oceniajmy go po paru meczach na wiosnę, bo przejął drużynę w trudnym momencie, choć na pozycji lidera. Zmiana trenera poprawi nasz byt na parę meczy a potem znów może wrócić poprzednia padaka i co wtedy, piłkarze poczują że w klubie trener nie ma nic do gadania i co chwilę będą go zmieniać a piłkarze bezkarnie będą sobie truchtać po boisku bo będą wiedzieć że Cupiał prędzej zmieni trenera niż przewietrzy szatnię, z zbędnego szrotu. |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2005
Offline |
|
|
Lenczyk już jest wolny i do wzięcia....
|
|
|
|
Guest
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2005
Offline |
|
|
Nie jestem zwolenniczką p. Lenczyka, podałam tylko fakt że jest wolnym trenerem w kontekście kolegów tu piszących
|
|
|
|
Junior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
Poważnie mówisz?
Skąd ta informacja? Źródło jakieś? Ulatowski jest świetny, jeśli zastąpi go, to będę wniebowzięty... jeden z moich ulubionych trenerów... Kasperczak jest taki sobie... nie wiem, co z losami naszej Wisełki teraz... |
|
|
|
Junior Member
Od: 01.2003
Offline |
|
|
jak juz tu 100 razy powiedziano - problem nie lezy w trenerze, a w dostepnych graczach i stafie zapewniajacym ich
![]() Ulatowski moze wynalesc 2-3 juniorow, moze miec dobry sezon - ale sam tego nie pociagnie ![]()
Demokracja jest wtedy, kiedy dwa wilki i owca głosują, co zjedzą na obiad. Wolność jest wtedy, kiedy dobrze uzbrojona owca podważa wynik głosowania!
— Benjamin Franklin |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
Jak dla mnie to jest tylko dwóch kandydatów z Polski na zastąpienie Henryka Kasperczaka w Wisle-Probierz lub Janas senior
.Pierwszy oczywiście wywalczył puchar kraju,ale bardziej chodzi mi o styl w jakim grała Jagiellonia , grali dość fajną piłke,no a Janas,doświadczony trener,dobre wyniki z Widzewem w 1 lidze..;-) Niezależnie kto będzie trenerem w przyszlym sezonie,bez transferów i tak niczego wielkiego nie osiągnie,a juz na pewno nie tego czego wszyscy po Wiśle oczekują. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
![]() fakt wydał parę groszy ale jednocześnie zostawił sobie najlepszych stoperów w lidze Wasiluk Polczaki na dokładkę Tupalskiego ![]() jakby nie Agrest to C. spadłaby jak nic Agrest jest kontrowersyjny. Można go lubić lub nie. Uważać że jest dorbym trenerem lub jakimś wynalazkiem zdziwaczałym w dodatku. Jedno jest pewne. To człowiek uczciwy i żadnych wałków trasferowo menagerskich nie kręci. Jak słyszę że Filipiak bredzi o szerokim otwarciu na kontakty międzynarodowe, bo w Polsce "menadżerowie żądają absurdalnych cen" to i jeszcze raz ![]() jak zacznie gadać z tymi z zagranicy to dopiero mu się patrzałki otworzą ![]() zresztą to nie mój biznes. W każdym razie Ulatowski lub wuefista otwarci na kontakty międzynarodowe paradne ps. superziomus Ulatowski nie ma być u nas. On ma być u tych z niewłaściwej strony Błoń. Czytaj uważnie bo inaczej narażasz się na śmieszność ![]()
Ostatnio edytowane przez emjot : 25.05.2010 o godz. 07:24.
![]()
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2003
Offline |
|
|
|
a.k.a. morgenes
Offline |
|
|
Jeśli się okaże prawdą, że Wisłę czeka wysprzedaż zawodników bez równoczesnych zakupów nowych, to na miejscu Kasperczaka bym odszedł.
Nie firmowałbym swoim nazwiskiem takiego chłamu. Bo per saldo będzie i tak wszystko na niego. |
|
|
|
Guest
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
Bo pewnie ma jak większość opinie o nim którą ukształtowały prześmiewcze filmiki, demotywatory, obrazki i artykuły z nim (zwłaszcza po jego konferencjach na MŚ 2006). hehe co prawda były śmieszne i wyglądał jakby nie mógł zdania sklecic ale przykład Widzewa pokazuje, że jak druga strona też wyraża chęci to sie da. Z kolei Probierz moim zdaniem nie wygląda na takiego przyjemnego Maciusia S. który przyjedzie do dużego miasta i będzie dobrym kolegą, bo twardy charakter.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
To widze ,że masz jakieś błędne informacje na temat Pana Probierza bo z tego co ja wiem to jest to dosyć charakterny gość, dla niego nie było problemem sadzanie na lawie Franka czy Grosickiego,nie miał problemu z wywaleniem tego drugiego ze zgrupowania gdy ten przyszedl na trening ''wczorajszy'',ale potrafił na niego wpłynąć do tego stopnia,że teraz chłopak nie krzywi sie nawet gdy na murawe wbiega z ławki,nie bryluje w dyskotekach czy kasynach..
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2006
Offline |
|
|
Zamiast interesować się Janasem, radzę się zainteresować jego asystentem w Widzewie. I jego wziąć.
Raz już to zrobiliśmy, z dobrym skutkiem. ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2004
Offline |
|
|
Kasperczaka należy zostawić na stanowisku. Przegrał mistrzostwo pechowo, w dodatku objął drużynę w kryzysie po kilku przegranych meczach. Świetnie ustawił taktycznie Wisłę na mecz z Lechem.
Zmiany w grze Wisły po zmienia Skorża -> Kasperczak: - podwajanie, a czasami potrajanie krycia, - momentami wysoki i agresywny pressing, - ofensywne usposobienie. Moim zdaniem Kasperczak nawet mając obecny skład Wisły do dyspozycji w kolejnym sezonie wywalczy MP, przy założeniu że nikt już nie odejdzie. Obarczanie Kasperczaka za utratę MP w tym sezonie to totalna paranoja. ps. Przy nim nawet Łobodziński zaczyna grać sensowną piłę ;-) |
|
|
|
P.N.R.I.
Offline |
|
![]()
Boia chi molla !
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2004
Offline |
|
|
A jeszcze apropo Janasa - oszaleliście?
Trener ma trenować i ustawiać drużynę ale wypada żeby w takim klubie jak Wisła Kraków trener był również dla kibiców, wypowiedział się na konferencji i dostosował się do polityki marketingowo-wizerunkowej (jeśli w Wiśle taka jest ;-) ). Już widzę Janasa na konferencji prasowej po przegranym meczu Wisły... |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2007
Offline |
|
|
Ja to Probierzowi do dziś nie mogę wybaczyć Jaskółki nad nogą Ryśka Czerwca w Zabrzu...
zawsze taki cwaniak z Niego był. Ale trenerem jest dobrym. |
|
|
|
Lokalny Patriota
Od: 05.2005
Offline |
|
Potem chrząknąłby, wziął odpowiedzialność na siebie i zajął się polowaniami na dziczyznę. ![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
Na konferencje po meczowe chodziłby kucharz
Tak na serio Janas to dobry trener jak dla mnie, ale nie ma sensu go sprowadzać, bo od Kasperczaka lepszy nie jest. Generalnie jestem zdania, że albo ktoś z zagranicy albo Heniek. |
|
|
|
Member
Od: 07.2009
Offline |
|
Chcesz polemizować? Proszę bardzo, ale z faktami nie wygrasz. Ani jeden Polski trener nie trenuje nawet ŚREDNIEGO klubu w ŚREDNIEJ zagranicznej lidze. O czym to może świadczyć? Tylko o jednym. Piłkarski świat ma każdego naszego trenejro głęboko.. bardzo głęboko gdzieś. Pamiętacie jak Franz był niby przymierzany do Celticu? Pół gazet się wtedy śmiało i miało racje.. Nie te progi, nie ta piłka, zupełnie inne dwa piłkarskie światy. ![]() "Nie płacz, że coś się skończyło, tylko uśmiechaj się, że ci się to przytrafiło" Gabriel García Márquez
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
Ostatnio edytowane przez AYALA : 26.05.2010 o godz. 14:43.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
Ktoś jednak jest ![]() ![]()
"(...)Był oskarżony o organizowanie w sezonie 2003/2004 wśród piłkarzy zrzutki pieniędzy, z których później opłacali sędziów pomagających Kolporterowi Koronie w awansie do II ligi. W trakcie śledztwa prowadzonego w ubiegłym roku przez wrocławską prokuraturę obaj przyznali się do winy(...)"
"(...)wciągał w handel meczami i młodych, i starych, i Polaków, i obcokrajowców, i tych, którzy na kupowanie wyników mieli, i tych, którzy nie mieli (tym przecież pożyczał).(...)" |
|
|
|
Member
Od: 07.2009
Offline |
|
![]() "Nie płacz, że coś się skończyło, tylko uśmiechaj się, że ci się to przytrafiło" Gabriel García Márquez
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2009
Offline |
|
|
Kasperczak: Odpowiedni ludzie już pracują, żeby Wisła była mocniejsza
http://www.gazetakrakowska.pl/sport/...byla,id,t.html |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
|
http://********/news/show/4980_specj...adal_trenerem_ Kolejny śmieszny artykuł Skwk aż się śmiać chce
Wiadomo dlaczego Skwk go tak broni, bo pytał czy Frankowski może wrócić i oni to zaakceptują liczył się z ich zdaniem i noszą go na rękach : ) Pogratulować, przekupności. |
|
|
|
Armia Białej Gwiazdy
Offline |
|
|
Kolejny śmieszny post na forum TWSD aż smiać się chce
. Szkoda, ze o Heniu nic złego nie napiszą, przecież on jest taki dobry i podlizuje się się forumowiczom, więc nie ma mowy o tym by byl słabym trenerem i odpadł z Tbilisi i Oslo czy przegrał z Koroną Kielce,. I to Heniowi należy się tytuł Bohatera wygranych , wiadomo dlaczego niektorzy forumowicza tak go bronią, bo nie liczył się ze zdaniem innych i robił samowolkę w klubie z którym się sądził. Pogratulować większej miłości do Henia niż do Wisły.Można i tak ![]() Faktycznie lepiej współpracować z byłym SB-kiem niż rozmawiać z kibicami klubu w którym się pracuje. Cupiał powinien wszystkim zabronić rozmawiać z SKWK wtedy fety mistrzowskie i wyjazdy będzie organizował forumowicz Marcinnno I do prezydenta Majchrowskiego pójdzie, i z Niedziałkowską z ZIKiTu porozmawia bo przecież SKWK o zdanie pytać nie można wręcz nie wolno!!!A jak już pocisnąłeś i wyśmiałeś SKWK to idź i zrób teraz dla Wisły czy to SA ,TSu i kibiców Wisły coś pożytecznego. Wtedy myi ocenimy i albo pogratulujemy albo wyśmiejemy i obrzucimy błotem na forum.
Ostatnio edytowane przez PvD : 27.05.2010 o godz. 13:37.
![]() Cytat:
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|