|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
I wiem, że teraz pewnie dostanę jakiś opieprz ale mimo wszystko pomyślałbym nad ściągnięciem Sebastiana Mili. To dobry grajek wbrew pozorom
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
I zawsze będzie trwała, bo ludzie wierzą w ten klub 63.5 KG. Jednak Wisła przyzwyczaiła nas do sukcesów i dlatego też ludzie kupują te bajki
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Paradoks, bo moim zdaniem Sobiech i Sadlok to w przyszlosci moga byc pilkarze pokroju Zurawskiego i Glowackiego.
Do nich dwoch bramkarz, skrzydlowy, ofensywny pomocnik i moze jakis defensywny o cehcach podobnych do Sobola i jedziemy Lecha. Ale jesli tylko ta dwojka wyzej wymieniona przyjdzie to tez bedzie swietnie. |
|
|
|
Joker the Great
Od: 06.2003
Offline |
|
|
Tylko że jest jeszcze kwestia tego, jak ewentualnie wprowadziliby się do drużyny. "Gwiazd" u nas co niemiara i obie mogą nie ułatwic asymilacji. Ciężko u nas być nowym, a co dopiero młodym.
![]() 90minut.pl o tabeli 2005/2006 napisał(a):
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2008
Offline |
|
|
Wg mnie Wisła nie jest klubem do ogrywania młodzieży . Wisła zawsze gra o zwycięstwo i zawsze trzeba wystawiać najlepszych piłkarzy . Nie można sadzać na ławce jakiegoś starszego piłkarza lepszego i wystawiać młodego niedoświadczonego tylko dlatego żę ten jest młody i trzeba dać mu szansę, grać mają najlepsi bez względu na wiek a jak jakiś młody zawodnik jest dobry to sam wywalczy miejsce w składzie - tak kiedyś było z Kalu Uche , tak było z Błaszczykowskim i tak jest z Marcelo . Młodzi mogą się ogrywać na wypożyczeniu , tam wywalczyć miejsce w 11 i pokazać na co ich stać i że należy się im miejsce w drużynie Wisły. Przykład dobry- Boguski , poszedł do Bełchatowa tam się pokazał z dobrej strony , wrócił do Wisły ,początkowo wchodził z ławki, nieraz zaczynał od początku a z czasem stał się naszym podstawowym piłkarzem i taką drogą powinni iść młodzi zawodnicy którzy mało grają w Wiśle . Wszyscy mówią żeby dawać szanse młodym , kiedyś dostawali szansę w Pucharze Ekstraklasy i w grupie zbierali baty , chyba tego nie chcecie w lidze?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
Nie do końca. Chłop gra na stoperze, bo tam jest mała konkurencja w Ruchu i łatwiej się przebić, dość powiedzieć, że jego partnerem jest Grodzicki. Natomiast na bokach jest Nykiel- świetny sezon, Grzyb- ogrom doświadczenia i również bardzo dobry sezon, był Brzyski- dobry w ofensywie, jak na naszą ligę wybitne stałe fragmenty gry, doświadczony i w warunkach ligowych solidny Jakubowski plus kilku piłkarzy, którzy na bokach mogą grać, a nie schodzą poniżej pewnego poziomu. Natomiast Sadlok w Ruchu zaczynał na boku, np. w PE przeciwko Legii gdzie zobaczyłem go po raz pierwszy( sezon 2007/2008). W tym samym sezonie w lidze grywał nawet końcówki spotkań na bokach pomocy. Sadlok ma kawał kopyta, szczególnie ze stojącej piłki, do tego przyzwoite dośrodkowania, z tego co pamiętam zdarzało mu się nie tylko wolne, ale i rożne bić.
Moim zdaniem cena 7,5 mln PLN( ok. 1,8 mln ojro) za parę Sadlok Sobiech jest uczciwa, za dwa lata będą to zapewne podstawowi piłkarze naszej reprezentacji na turnieju Euro, przy dobrym marketingu możnaby to ładnie przekuć na koszulki itp. Szkoda, że raczej nie dysponujemy niezbędną kwotą. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Dokładnie, podajcie mi przykład zawodnika, który nie dostał u nas szansy jako "młody i zdolny" a teraz w innym klubie odgrywa kluczową rolę? Przykład Kokoszki uznam za niedorzeczny.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
Wybili się Marcelo, Uche i Błaszczykowski, gracze na miarę polskiej ligi - wybitni. Małecki czy Boguski by zaistnieć potrzebowali wypożyczenia i też swoją rolę w różnych okresach czasu pełnili, czy też pełnią przyzwoicie. No to skoro nie ma dobrego trenera, nie ma akademii piłkarskiej z prawdziwego zdarzenia, a Młoda Ekstraklasa to IV ligowa kopanina - to moim zdaniem dla dobra klubu należy zachować obecny "system wprowadzania młodzieży".
Ostatnio edytowane przez Arturo Qr2nów : 23.05.2010 o godz. 14:17.
|
|
|
|
Joker the Great
Offline |
||
Był juz jeden pakiet kiedys do łyknięcia. Matusiak i Garguła, jeszcze przed sezonem konia mieli kosztować chyba 350 tyś ojro i niestety nie podjeto tematu, a wtedy naprawdę mozna było zyskać sportowo i finansowo, ale to okazało sie trochę później. Więc moze lepiej zainwestowac w prawdziwego trenera dla młodzieży i dać mu jedno pełnowymiarowe trawiaste boisko na wyłączność, ale u nas to jest już utopia.
Ostatnio edytowane przez gigant : 23.05.2010 o godz. 14:24.
![]() 90minut.pl o tabeli 2005/2006 napisał(a):
|
||
|
|
Guest
|
|
|
Powrót forumowej kasandry (ooona) mam wrózy mam nadzieję to samo co stało się latem2007.co do Jopa-cóż po sportowej złości jak się po prostu cienko gra w piłę.niech czaruje w innym klubie..
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
Taa, kupić Sobiecha i Micańskiego. Chłopie, jak jeden to nie drugi. Janukiewicz? Widziałeś go w jednym meczu.. Ja wierzę, że Ruch troszeczkę zejdzie z ceny, a my nie poskąpimy pieniędzy, mając na uwadze historię z Lewandowskim. Pocieszające jest także to, że dla Niebieskich korzystniejszym rozwiązaniem jest sprzedaż Sadloka i Abdula w pakiecie. Może to być handicap Wisły w ewentualnej walce o Sobiecha z Lechem, gdyż jak wiadomo potrzebujemy też lewego obrońcy, a na takiej pozycji może grać Sadlok. Wiadomo, że z kupnem obu tych piłkarzy wiąże się realna szansa zarobienia w przyszłości i myślę, że jest to droga, którą należy podążać. Zresztą było o tym tutaj pisane wiele razy. Niech ci, którzy mają wątpliwość dotyczące Sobiecha, czy jest tylko rewelacją jednego sezonu zauważą, że zainteresował się nim Panathinaikos, a więc solidny europejski klub, który raczej wie co robi. Kupno chorzowskiego pakietu + solidny bramkarz i to okienko ukontentowałoby z pewnością każdego kibica Wisełki. Mam nadzieję, że tak będzie i szkoda, że nie udało się z Onyszką. Mimo zaawansowanego wieku jest solidnym bramkarzem, a do tego był za darmo. Optowałbym za sprzedażą Głowackiego. Z Turcji wpłynęłaby na pewno niemała kwota, a jednocześnie mogłoby to zahamować transfer Marcelo. |
|
|
|
Junior Member
Od: 01.2003
Offline |
|
to proste - kibic zawsze zostanie przy swoim klubie - wiec zalezy mu bardziej na przyszlych sezonach niz na obecnych. Jest w stanie poswiecic pare pkt zeby w przyszlym sezonie miec dobrego gracza. Trener ktopry przychodzi do klubu wie, ze po pierwszej porazce moze wyleciec. Dlatego nie liczy sie dla niego nic poza dniem dzisiejszym i najblizszym miesiacem. ![]()
Demokracja jest wtedy, kiedy dwa wilki i owca głosują, co zjedzą na obiad. Wolność jest wtedy, kiedy dobrze uzbrojona owca podważa wynik głosowania!
— Benjamin Franklin |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
||
, Sobiech 47, Sadlok 54). |
||
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
http://www.wislakrakow.com/www/showa...rticleid=23174
1,5 mln euro za Głowackiego. Wiadomo, szkoda, bo to nie jest pierwszy lepszy kopacz, tylko nasz wieloletni solidny stoper i kapitan. Ale jeżeli rzeczywiście Turcy położyli na stół 1,5 miliona euro... to po tak słabym sezonie nie było innej opcji niż sprzedaż. Za Głowackiego już nigdy więcej nikt nam by tyle nie zaproponował. No i wydaje mi się, że skoro ma odejść Głowacki to na pewno w tym okienku zatrzymamy Marcelo, co mnie bardzo cieszy! |
|
|
|
Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Czy może ktoś z osób naprawdę zorientowanych napisać ile wynosi tzw. dług Wisły względem Cupiała. Jakieś 4 lata temu podawana była kwota 80 mln zł. Od tego czasu Cupiał zgarnia kasę z każdego transferu z Wisły. Może ktoś ma dostęp do sprawozdań finansowych spółki za ostatnie lata. ( niektóre są publikowane w Monitorze B). Można by wtedy sprawdzić ile kasy w ostatnich latach wyszło ze spółki i wtedy mielibyśmy jasność gdzie podziały się transfery, wzmocnienia i inwestycje w klub.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
Kwiek i Gołoś nigdy nie byli najlepszymi młodymi w swoich rocznikach. Sadlok z Sobiechem są, juz nawet do reprezntacji sa powoływani. Od nich sie ustala skład trzeciej drużyny w kraju. Gołoś to w drugiej lidze (obecniew pierwszej) brylował. Jak przychodził miał pierwszy sezon w Ekstraklasie gdzie zdobył tylko jedną bramkę, a jego Polonia walczyła o utrzymanie. Kwiek miał 2 gole na 20 meczy w lidze w Odrze która też przed spadkiem sie broniła. Także oni to się wyróżniali w swoich klubach. Sadlok i Sobiech się wyróżniają w całej lidze.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Wiemy już czemu Wisła chce Sobiecha i Sadloka...czyli kwota jaką może zaoferować Wisła nie może przekroczyć jakiś 6mln 200tys złotych.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
Haha. Wychodzi na to, że miałem rację
Co do tego co napisał Ejdzbiol Nie wiem, czy chodziło Ci o następcę jako kapitana, czy stopera. Jeśli o stopera to biorę pod uwagę oczywiście sprzedaż Głowy i kupno Sadloka. A jeśli chodzi o opaskę kapitana to jest Sobol, są Brożki. Bez obaw. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Gdyby Głowa odszedl za te 1,5 mln E to mysle ze nie bylby to taki glupi pomysl. Wzamian za ta kase kupic mlodych Sobiecha i Sadloka i nie byloby tak zle. Oczywiscie Glowa to gwarant dobrej gry, nasz kapitan ale on tez zyl wiecznie nie bedzie. Nie mozemy z roku na rok polegac na Glowie Sobolu itd bo oni beda musieli odejsc w przyszlosci tak czy siak i co wtedy? Uwazam ze jak jest szansa na odmlodzenie ekipy (w tym przypadku Glowa za 1,5 mln out a wzamian za to bierzemy Sadloka Sobiecha) to powinnismy to zrobic
![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
Natomiast trzeba przyznać, że jeśli udałby się wariant sprzedaży Głowy za 1,5 mln i w zamian do nas przyszliby Sobiech i Sadlok, a do tego zostałby z nami jeszce Marcelo (Cleber w obwodzie) to byłbym bardzo zadowolony. Stoperów mielibyśmy już załatwionych. W napadzie też ktoś nowy i w miare wartościowy by się pojawił. Sadlok też chyba na boku obrony gra więc linia obrony wyglądałaby nieźle. Czekam z niecierpliwością na jakieś oficjalne info o transferach bo już się nawet nie chcę niesprawdzonymi wiadomościami denerwować ani podniecać. Ale pewnie najwcześniej w czerwcu takowe się pojawią |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
Głowacki nie odejdzie na 95%.
To nie ten typ człowieka, on na pewno będzie chciał zostać, chyba, że to Wisła będzie chciała go na siłę sprzedać. |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|