|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Jeżeli Marcelo przez kolejne 2 lata będzie grał na takim poziomie jak teraz (może nawet lepszym) to jego wartosć na pewno nie spadnie , a wzrośnie....
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
Myślę, że w Polsce bardziej (nawet za bardzo) patrzy się na wiek niż za granicą. W pierwszej kolejności liczą się umiejętności, a że te u naszych piłkarze są żenujące, na czymś trzeba się skupić
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
Właściwie to mam nadzieję że Brożek uzna, że na wyjazd już za późno. Jakby na to nie patrzeć ten chłop ma na swoim koncie 11 asyst i 10 bramek w sezonie przy czym wszyscy mu mówią, że stracił formę! Strzelecką, tak, ale nadal nie widzę w tej drużynie kogoś kto zrobił tyle dla tej drużyny w ataku. Fakt wirtuozem nie jest obecnie, ale lepszego w tym momencie nie mamy.
Powód: głupi błąd x2
Ostatnio edytowane przez Ejdzbiol : 23.05.2010 o godz. 10:47.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Wisła złożyła propozycje Ruchowi kupna Sobiecha i Sadloka, http://goool.pl/ekstraklasa/2302-wis...-zestawie.html
szkoda że cena za tych dwóch graczy jest 7,5 mln zł (za Sobieach 4,5 mln a za Sadkola 3 mln.).Za Sobiecha myśle że warto bo za darmoche to można znaleźc ale takich napastników jak Hristov czy Beto co nie umieją strzelac bramek.Jeśli chodzi o Sadloka to uważam że można w Eurpie poszukac klasowych obrońcó za free (Marcelo,Cleber,Singlar) i nie trzeba za nich płacici odstępnego.
Ostatnio edytowane przez AYALA : 23.05.2010 o godz. 10:54.
|
|
|
|
Member
Offline |
|
A ja mam nadzieje , że uda się go sprzedać i zarobić jeszcze na nim.... I za pieniądze z jego transferu kupić młodego dobrze zapowiadającego się napastnika.... |
|
|
|
Militaris
Od: 01.2006
Offline |
|
Nawiasem mówiąc widzę dużo analogii między Sadlokiem a Głową jak do nas przychodził. Jestem na tak. ![]()
Pro Fide, Rege, Lege et WISŁA.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Tak ale z drugiej strony AYALA, Sadlok jest dobrym obrońcą, którego mamy tu na miejscu, którego widzimy co tydzień w lidze i możemy o nim powiedzieć coś więcej. Lepiej i pewniej go ściągnąć niż liczyć na kolejny fart w postaci Marcelo. Poza tym nie zapominajmy, że jest to Polak, a jakby nie było w zawodników, którzy mają jakieś opory z opuszczeniem rodzinnego kraju opłaca się inwestować bo to gracze na lata, tu mamy dużo przykładów: Sobolewski, Brożek, Małecki, Głowacki. Oni nie odejdą tak szybko bo są tu w jakimś sensie wynoszeni pod piedestał, zarabiają pieniądze, szacunek ludzki własną pracą, przyzwyczajają się i zostają. Co do Alvarez'ów, Marcel'ów i innych tego typy wynalazków to nie jestem tego taki pewien czy nie odejdą w pewnym momencie od tak. Poza tym Sadlok jest młody i może się spokojnie rozwijać, w ten sposób że jeszcze możemy na nim porządnie zarobić. Taka sama sprawa z Sobiechem, przede wszystkim Sobiech strzela bramki ale obawiam się, że w Wiśle siądzie na ławce.
|
|
|
|
Banita
Od: 07.2005
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Pamiętasz żeby Wisła kupiła kogoś młodego, kto by wskoczył do pierwszego składu i wygryzł starego wyjadacza? W Wiśle mamy irytujący zwyczaj przyzwyczajania się do starych zawodników i nie dawania szansy młodym. np. Jak w Wiśle był Cleber, to Marcelo grzał ławę
nie chcę myśleć, co by było gdyby już wtedy Skorża go wpuszczał do I składu. Może byłby nawet lepszy niż teraz. Obawiam się też właśnie z tego powodu Sobiecha, bo kupimy do za te 7-set czy 8-set tysięcy i no co nam to da? Siądzie na ławie, straci formę w najlepszym okresie rozwojowym, przez to też umiejętności i będzie takim kolejnym Jirsakiem ![]() EDIT: Chociaż trzeba przyznać, że ma niecałe 20 lat, a na koncie 10 bramek w ekstraklasie i 5 asyst. Godne podziwu Powód: niepełna opinia
Ostatnio edytowane przez Ejdzbiol : 23.05.2010 o godz. 11:15.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
Sadlok to stoper czy boczny obrońca?
![]()
WISEŁKA NIGDY NIE ZGINIE
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Kamson: stoper
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
Na lewej obronie też gra i z początku można by było grać:
Singlar-Marcelo-Głowa-Sadlok, wtedy Brożek na skrzydło Jeśli kupią oczywiście i nikt nie odejdzie. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
W ogóle to obmyślam cały czas ten skład na przyszły sezon i cały czas mi lata po głowie jedna myśl: dzięki Ci Boże za zapchajdziurę Diaza
|
|
|
|
WISŁA KRAKÓW
Od: 06.2008
Offline |
|
I nie tyczy się to tylko Sobiecha ''gdyby'' trafił do Wisły, tylko też innych młodych zawodników. Rok temu bodaj zdobyliśmy Mistrzostwo Polski w Młodej Ekstraklasie i czy któryś z tych zawodników, grających w tamtym zespole dostał szansę pokazania swoich umiejętności na boisku ekstraklasy Taki Krzysztof Mączyński jest rocznikowo jak Marcelo (23 lata) i co chłopak wchodzi na końcówki spotkań a Marcelo gra w pierwszym składzie, nie wiem boimy się stawiać na młodych zamiast Jirsaka w środku chciałbym zobaczyć Mączyńskiego chociaż 1 pełny mecz a nie 10- 15 minut. Rzadko się zdarza żeby młody zawodnik zyskał uznanie trenera i wprowadził się w zespół - Patryk Małecki akurat tego doświadczył jemu się udało. Polityka naszego klubu polega na tym, aby sprowadzić z za granicy zawodników z większym doświadczeniem sportowym, rozumiem ale dlaczego nie daje się więcej pograć młodym zawodnikom. To samo jest na pozycji bramkarza ściągnęliśmy Jarosińskiego chłopak nie miał udanego debiutu i od razu Młoda Ekstraklasa gdzie kisi się do dziś dnia, następny Filip Kurto znając życie skończy podobnie jak Jarosiński chyba że wcześniej zdecyduje się odejść jak to zrobił Kokoszka ( nie wnikam jak czy dobrze czy źle) po prostu nie widział dla siebie szans na grę spakował sie i gra w podstawowym składzie w Serie B. Podobnie będzie z Burligą, Mączyńskim, innymi młodymi wolą grać po 1 ligach niż być wiecznym talentem i grzać ławę czekając na swoją szansę bo mogą jej nie otrzymać. Melodia przyszłości, jeszcze dostaną szansę nie dobrze się robi jak się słyszy takie teksty, jesteśmy daleko z tyłu za innymi państwami, tam zawodnicy 21-23 letni stanowią trzon zespołu a u nas to zawodnik ''wchodzący'' w dorosłą piłkę. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Trzeba mieć na kogo stawiać, a nie oszukujmy się, we Wiśle nie ma.
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
Może Kasperczak nie będzie bał się tak jak Skorża wpuszczać co jakiś czas młodych gracza na boisko....
|
|
|
|
Guest
|
|
|
Sadlok i Sobiech to naprawdę dobre ruchy transferowe. Pierwszy może grać także na lewej obronie, moim zdaniem przypomina Głowacki parę lat temu. Mając na uwadze to że mam właściwie tylko JEDNEGO napastnika nie uważam za takowych Małeckiego i Boguskiego to myślę że Sobiech powinien grać w pierwszym składzie. Według mnie to jest największy talent po Robercie Leandowskim w tej lidze. Technika, dosyć szybki, wysoki, budowa ciała odpowiednia dla typowej "9" a na pewno z wiekiem nabierze jeszcze trochę więcej krzepy, myśli na boisku do tego sprawia wrażenie ułożonego chłopaka. Jeśli do nas przyjdzie boję się tylko o jedną rzecz, nie łatwo jest grać z Małeckim i Brożkiem z przodu, oni mogą zakrzyczeć tego chłopaka dlatego trzeba będzie na niego odważnie postawić i pokazać Brożkowi że on już tu nie będzie najważniejszy. Obejrzyjcie Sobie bramki Sobiecha. To nie są jakieś przypadki, rykoszety, bramki strzelane do pustej itp. Widać, że on wie co chce zrobić. Kupno Arutra uważałem za obowiązek Wisły już rok temu.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 23.05.2010 o godz. 12:25.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
|
westersyl
Sam chyba w to nie wierzysz co piszesz. Sobiech grający z Małeckim dobrze się dogada na boisku.(Grali ze sobą w młodzieżówce) Stawiam orzechy przeciw kasztanom że tak samo będzie z Brożkiem i Sobiechem. Problem to będą mieć jak zwykle nasze za przeproszeniem niedojdy jak Jirsak czy Kirm. Nie siej niepotrzebnego fermentu. Wiadomo że nie lubisz Małeckiego czy Brożka stąd to twoje demonizowanie ich szkodliwości. Szkoda że zaciemnia ci to rzeczywistą ocenę wartości naszych kopaczy (przykład Kirm a Małecki) ![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
Tylko o co ta cała dyskusja? O artykuł z serwisu goool.pl który służy do podbijania cen podopiecznym managera Osucha? Który jeszcze chyba nigdy nie podał informacji, która potem się sprawdziła?
![]()
the end
|
|
|
|
Guest
|
|
Ostatnio edytowane przez westersyl : 23.05.2010 o godz. 12:37.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Sadlok to nie ten co się popłakał w prasie, kiedy Mały grzecznie go spytał "Kim ty kur... jesteś pedale?!"
Lepszy jest napewno od Glika i Kowalskiego, chyba najciekawszy zawodnik w lidze z tych do wzięcia, grających w obronie, ale 3 mln zł? Historia pokazuje, że potrafimy wyciągnąć obrońcę z kartą w ręku, który się sprawdza lepiej niż gracze w innych klubach, którzy przychodzą za kasę. Chyba że coś w stylu "My wam Kowalskiego i 1,5 mln zł, a wy nam Sadloka. A Jopa nie chcecie może?". Co do Sobiecha to taki transfer tylko i wyłącznie, jeżeli nie mamy żadnej alternatywy, a Ruch opuści cenę do 2,5 mln zł. No i można też się spytać działaczy Ruchu czy nie chcą Łobo albo Hristova. Nie jestem zwolennikiem jego talentu, ale lepszy w sumie taki Sobiech, niż darmowy odpad wyciągnięty z jakiegoś śmietnika za 5 dwunasta.
Ostatnio edytowane przez Szarny : 23.05.2010 o godz. 12:39.
![]()
Mały motywator - http://i40.tinypic.com/28lxdlv.jpg
|
|
|
|
Lokalny Patriota
Od: 05.2005
Offline |
|
Ostatnio edytowane przez _ukoL : 23.05.2010 o godz. 12:41.
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jak to nie ma? Mamy przynajmniej 3 młodych zawodników w wieku porządnego gracza, bez jakiejkolwiek szansy na grę! Mamy Burligę, Mączyńskiego i bodajże wyróżniającego się za czasów Skorży Kamila Rado, z tego co pamiętam Chrapek też nieźle grał. O casusie Leszczaka nie wspomnę.
Z tych zawodników, najlepszy na ową chwilę jest Mączyński, który po sposobie grania, pokazuje że ma umiejętności by grać już w naszej lidze i się w niej wybijać! Z uwagi na takich pomocników jak Ba, Garguła, Jirsak, Sobolewski, Diaz ten chłopak nie ma tu możliwości rozwoju i mam nadzieję, że wypożyczą go do przysłowiowej Polonii Bytom. Wiele osób pisze o nim, że nie jest taki dobry, ale powiedzcie to ŁKS'owi, który chciał chłopaka wykupić! Zagrał 13 meczów w pierwszej lidze z czego 8 a nawet 9 (zmiana w 89 minucie) w pełnym wymiarze czasowym! Takim dorobkiem może się pochwalić tylko Kowalski, który zagrał 17 meczy w piaście. Burliga przecież też był na wypożyczeniu we Flocie i z tego co pamiętam nieźle sobie radził. Tak trudno ich wypożyczyć jeśli nie mają szansy gry? Może wyrosną nam nowe Brożki czy coś w tym stylu! A jak nie wypożyczać to dawać szansę gry ze słabymi zespołami! ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
![]() A z Sadlokiem grają w kadrze i się jeszcze nie pobili znaczy jest OK Chyba z Sadlokiem też się ściął ale nie wiem kiedy Masz rację Szarny Powód: Poprawka - słaba pamięć
Ostatnio edytowane przez Ogryzek : 23.05.2010 o godz. 12:50.
![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Guest
|
|
|
Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
A poza tym tak mówimy, że jest ten Kowalski, a on ma chyba do 2013 to wypożyczenie...
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jednak dobrze pamiętałem
![]() http://www.weszlo.com/news/4146 westersyl napisał(a):
![]() Fakt że Lewy grał wtedy w 1 lidze, a Sobiech gra w Ekstraklasie, ale bez jaj. Za ponad 1 mln euro można wyciągnąć z Rumunii, Szwajcarii, Belgii, Austrii jakiegoś przyzwoitego i obytego w pucharach napastnika. Poza tym ten 1 mln euro to my wydamy, ale pewnie łącznie w najbliższych 3 okienkach transferowych, więc to totalne s-f. ![]()
Mały motywator - http://i40.tinypic.com/28lxdlv.jpg
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|