The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
wojtole14
Senior Member

Od: 02.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 21.05.2010, 22:37
Chyba na początku sezonu i chyba zrobił to Jasiński z Zagłębia. Później te dośrodkowania wyglądały tragicznie w jego wykonaniu.
Ostatnio edytowane przez wojtole14 : 21.05.2010 o godz. 22:47.

Odpowiedz cytując
Marcinnno
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 21.05.2010, 22:40
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Peter Singlar.
Który może geniuszem nie jest, ale trzyma poziom i z przodu, i z tyłu.

300 tys. euro, to w naszej lidze zarabiają gwiazdy w Wiśle i Legii, bo już w takiej Amice Lewandowski zarabia 150 tys. euro. Nikt, nawet Wojciechowski, nie da takich pieniędzy przeciętnemu obrońcy. Po prostu nie jest tyle wart.

EDIT: Zaczynamy banowanie. bystrykuk dostał dwa tygodnie za Cueto. Kto następny?
Singlar popisał się tym w pamiętnym meczu z Lechią Po za tym Singlar jest za mało zwrotny robią go jak chcą.
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 21.05.2010, 22:49
As napisał(a):Wyświetl post
Baszczynskim chlopak nigdy nie bedzie.
- a przepraszam bardzo - z Baszcza niby to był technik i zawodnik grający świetnie w ofensywie?Chyba że chodzi Ci o nazwisko - z tym się zgadzam, Alvarez Baszczyńskim nie będzie.

A co do Alvareza - wydaje mi się że to będzie spora strata, zresztą podobnie gdyby zabrakło Piotrka Brożka z drugiej strony.Nie jest dobrze gdy psuje się to co dobrze działa a akurat cała obrona to była jedyna formacja o której złego słowa nie powiem(pomijając Jopa)

Ale jak nas nie stać to nie stać.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
As
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2002

Stary 21.05.2010, 23:09
1q2 napisał(a):Wyświetl post
- a przepraszam bardzo - z Baszcza niby to był technik i zawodnik grający świetnie w ofensywie?Chyba że chodzi Ci o nazwisko - z tym się zgadzam, Alvarez Baszczyńskim nie będzie.

A co do Alvareza - wydaje mi się że to będzie spora strata, zresztą podobnie gdyby zabrakło Piotrka Brożka z drugiej strony.Nie jest dobrze gdy psuje się to co dobrze działa a akurat cała obrona to była jedyna formacja o której złego słowa nie powiem(pomijając Jopa)

Ale jak nas nie stać to nie stać.
Nie wiem z czego sie zmiejesz bo jesli chodzi ofensywe to Marcin byl o wiele lepszy. Kilka asyst w sezonie mial, czasem dorzucil gola. Poza tym byl jednym z tych ktorzy ciagneli ten wozek w odpowiednia strone.
http://www.youtube.com/watch?v=f8zpoocgVXA - technik moze i nie wyborowy ale Pablo sie tak nigdy nie wlaczyl.
Ostatnio edytowane przez As : 21.05.2010 o godz. 23:13.
Odpowiedz cytując
Lemoniadowy Joe
Socios Wisła Kraków

Od: 12.2002

Stary 21.05.2010, 23:19
Nie wiem z czego sie zmiejesz bo jesli chodzi ofensywe to Marcin byl o wiele lepszy. Kilka asyst w sezonie mial, czasem dorzucil gola.
ale najczęściej szukał faulu i nieudolnie sie przewracał ja rozumiem że jak od nas odchodził (walczył o dobry kontrakt) to akurat grał świetnie ale przecież nie cały czas tak było. Alvarez od początku jest solidny nie wiadomo co by pokazał jak zespół grałby dobrze

zresztą Singlar tez jest OK
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Stary 21.05.2010, 23:21
Nie wiem z czego sie zmiejesz bo jesli chodzi ofensywe to Marcin byl o wiele lepszy. Kilka asyst w sezonie mial, czasem dorzucil gola. Poza tym byl jednym z tych ktorzy ciagneli ten wozek w odpowiednia strone.
Ile miał tych asyst przez powiedzmy ostatnie 3 lata pobytu w Wiśle?Ile goli? - nie przekonasz mnie że Baszczu był choć o deko lepszy w ofensywie niż Alvarez bo nie był - gdzie ja Baszcza zawsze szanowałem za jego grę i ofiarność i uważam go za zdecydowanie jednego z najlepszych zawodników jakiego Wisła przez ostatnie kilkanaście lat miała.Tyle że Baszczu w przodzie to był jeszcze słabszy niż Argentyńczyk i nie przekonasz mnie że jest odwrotnieJak tego nie pamiętasz to przynajmniej posil się statystykami.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
As
Socios Wisła Kraków

Stary 21.05.2010, 23:38
Hehehe Lemoniadowy, nawet mi sie nie chce odpowiadac.

1q2 Pytasz ile goli? Ile asyst? Odpowiem, ze nie znam dokladnej liczby ale wiem jedno - wiecej niz Alvarez.

Uwazam, ze Alvarez jest najlepsza opcja ktora teraz mamy w zasiegu ale z calym szacunkiem dla Urugwaiczyka Baszczu byl w jego wieku lepszy.

Wogole dziwnie sie z wami dyskutuje, jeden wysmiewa Baszczynskiego a drugi mysli, ze Singlar jest OK.
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Stary 21.05.2010, 23:53
.

Wogole dziwnie sie z wami dyskutuje, jeden wysmiewa Baszczynskiego a drugi mysli, ze Singlar jest OK.
Ale nikt Ci nie karze dyskutować - napisałeś co myślisz i musisz się liczyć z tym że ktoś się z Tobą nie zgodzi - np ja.
Tak na marginesie to kto wyśmiewa Baszcza?

Z baszcza wysmiewasz sie Ty w poscie numer 23334.
Nie wyśmiewałem się(z ręką na sercu) - po prostu tyle czasu Baszcza oglądałem i teraz Alvareza by mieć taką opinię jaką mam.I na tym zakończmy bo odbiegliśmy od tematu.
Ostatnio edytowane przez 1q2 : 22.05.2010 o godz. 00:05.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
As
Socios Wisła Kraków

Stary 21.05.2010, 23:59
Nie powiedzialem, ze nie chce z wami dyskutowac tylko, ze dziwnie sie dyskutuje.

Z baszcza wysmiewasz sie Ty w poscie numer 23334.
Odpowiedz cytując
St@chu
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 22.05.2010, 02:31
1q2 napisał(a):Wyświetl post
był jeszcze słabszy niż Argentyńczyk
Jaki k.... Argentyńczyk?
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 22.05.2010, 02:38
St@chu napisał(a):Wyświetl post
Jaki k.... Argentyńczyk?
Mauro Cantoro?
Chyba
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Stary 22.05.2010, 03:35
St@chu napisał(a):Wyświetl post
Jaki k.... Argentyńczyk?
Ciekawe że nie odniosłeś się do meritum , tylko przyjebałeś się do szczegółu nie będącego przedmiotem sporu - Dla Twojej wiadomości - Nie ****a z Argentyny tylko z Urugwaju - zadowolony?
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
Hives4
Banita

Od: 06.2008

Stary 22.05.2010, 10:15
Kolejna bajka:
http://www.goool.pl/ekstraklasa/2302...-zestawie.html

Krakowscy działacze złożyli... - od tych słów przestałem w to wierzyć
Odpowiedz cytując
MCX
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 22.05.2010, 10:32
Wisła chce w zestawie... a może frytki do tego? 7,5 miliona złotych, nie chce mi się w to wierzyć. Nie miałbym jednak nic przeciwko miłemu zaskoczeniu.
Odpowiedz cytując
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2008

Stary 22.05.2010, 10:39
tofik napisał(a):Wyświetl post
Heh teraz to słaby, a jak odejdzie, to znowu będzie płacz. Będzie grał na prawej jakiś kołek co rusza do przodu 2 razy na mecz i wtedy nie to już nie będzie, ale słaba wrzutka, tylko "czego on dupy nie rusza gdy jest okaza?"
Faktycznie ma Urus swoje wady, ale czego oczekiwać po graczu za 250k euro ?
Kupmy gościa za 3 miliony. Wtedy będzie dobry i w defensywie i w ofensywie.
A ocenianie po kilku meczach, że Burliga jest lepszy, albo płakanie po Baszczu, który wrzutkę miał równie żałosną, a gola strzelał raz na ruski rok jest wg mnie śmieszne.
Dlaczego to skierowane było do mnie to nie mam pojęcia.

Reiro napisał(a):Wyświetl post
Ja z wielką chęcią Ci ich wskażę...
Tak więc zacznijmy od Wojtkowiaka, który z całą pewnością nie jest gorszy od Alvareza, a moim skromnym zdaniem jest znacznie lepszy. Ponadto Jakub Tosik były już gracz Bełchatowskiej jedenastki również nie odstaje od Alvareza,
a także zawodnik na podobnym poziomie jakim jest Rzeźniczak... Ogólnie rzecz biorąc Alvarez nie jest jakimś wirtuozem żeby wydawć na niego oraz jego kontrakt krocie, których w obecnej sytuacji najwidoczniej nie mamy.
Uważam, że w chwili obecnej ktoś powinien poszukać nowego zawodnika na ową pozycję gdyż Burliga jest zwyczajnie za słaby w kontekście walki o pierwszą jedenastkę. Pozycja bramkarza w naszym zespole wymaga zawodnika, który będzie prezentował klasę przynajmniej podobną do Pawełka, a najlepiej jeśli będzie on pewniejszy w swoich interwencjach. Dodatkowo przynajmniej jeden napastnik powinien dołączyc do naszej drużyny ale o Dawidzie Nowaku możemy raczej zapomnieć i tyle...
Podsumowując, musimy pozyskać przynajmniej trzech zawodników(Bramkarz, prawy obrońca, napastnik) i liczyć na brak transferów z klubu...
Wojtkowiak, Tosik, Rzeźniczak. Wirtuozi nie ma co. Kto to w ogóle jest Tosik?
Odpowiedz cytując
Vuko
Senior Member

Od: 08.2009

Stary 22.05.2010, 10:49
Hives4 napisał(a):Wyświetl post
Kolejna bajka:

Znowu podbijają cenę? Nudne już się robią te sztuczki menadżerów.
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 22.05.2010, 10:50
Incognito2192 napisał(a):Wyświetl post
Dlaczego to skierowane było do mnie to nie mam pojęcia.

Wojtkowiak, Tosik, Rzeźniczak. Wirtuozi nie ma co. Kto to w ogóle jest Tosik?
A kto to w ogóle jest Alvarez?

Tosik nie grał gorzej od Alvareza w naszej lidze więc w czym problem?
Proponuje więcej meczy oglądać(skoro Tosika nie widziałeś) a nie ulegać iluzji którą wielu 'europejczyków" lansuje na forum. Zagraniczny znaczy z urzędu lepszy. Nie zawsze tak jest. A analizując grę Alvareza przez pryzmat koszty/umiejętności to tylko Łobo jest bardziej przepłacany u Nas.
Ostatnio edytowane przez Ogryzek : 22.05.2010 o godz. 10:54.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
speedfashion
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 22.05.2010, 10:54
Hives4 napisał(a):Wyświetl post
Kolejna bajka:

Jedni piszą, że będziemy kupować, kupować i kupować. Inni oznajmiają, iż będziemy brać za darmo a najlepiej za dopłatą. Koszmar, bo doświadczenie uczy nas, że pewnie i tak nie będzie transferów, ewentualnie jakieś zapchajdziury z końcem okienka. No a z drugiej strony, każdy bardzo chciałby, żebyśmy coś działali.

Pozostaje nam tylko oficjalna i jej kamienne milczenie.
Odpowiedz cytując
STARY WIŚLAK
Senior Member

Stary 22.05.2010, 10:56
MCX napisał(a):Wyświetl post
Wisła chce w zestawie... a może frytki do tego? 7,5 miliona złotych, nie chce mi się w to wierzyć. Nie miałbym jednak nic przeciwko miłemu zaskoczeniu.
Wisła od dawien dawna bardzo chce a co z tego wychodzi to wszyscy widzimy jakie są to efekty!!!

Sadlok i Sobiech w zestawie Dlaczego nie!!! A do tego frytki No może "sałatkę cypryjsko-grecką"...czyli "Żuraw" z "Kosą"!!!

A zatem czekamy...może będzie miłe zaskoczenie...choć sam nie wierzę w to co piszę...niestety!!!
WISŁA KRAKÓW – MISTRZ POLSKI1927, 1928, 1949, 1950, 1978, 1999, 2001, 2003, 2004, 2005, 2008, 2009, 2011…cdn.
Odpowiedz cytując
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Od: 06.2008

Stary 22.05.2010, 10:57
szczepek19 napisał(a):Wyświetl post
Moim zdaniem jak chcą kogoś szukac na Balkanach powinni sciagnac albo przynajmniej to slynne "przetestowac" Samira Bekricia http://transfermarkt.de/de/samir-bek...ler_47149.html bo cos slyszalem ze Lech sie moze nim zainteresowac a z bramkarzy to juz nie mam pomyslow kogo by chcieli... :(

A ja coś słyszałem, że Wojciechowski już go kupił... ble ble ble
Bezsensu jest wklejanie jakiś linków z zawodnikami bo i tak wiadomo, że nikt z klubu tu nie zagląda więc szkoda waszego czasu na wyszukiwanie zawodników a jak macie takie zdolności to zatrudnić się jako skauci w Wiśle i szukać.
Zdzisek Kapka już uruchomił swoje kontakty na Bałkanach więc nic tylko czekać na jakieś transfer stulecia.

Nie wiemy kto będzie trenerem(! o zgrozo!) więc po co teraz zatrudniać zawodników którzy być może nie spasują do koncepcji nowego trenera i co wtedy pieniądze wydane w błoto, a my nie możemy sobie pozwolić na szastanie pieniędzmi tu i tam bo ich nie mamy, więc znów najprawdopodobniej będziemy oglądać ''Casting na bramkarza - I ty możesz bronić w Wiśle Kraków", oraz kolejne testy wysokich napastników.

Szara rzeczywistość podpowiada że i tym razem obudzimy się z ręką w nocniku i zbierzemy gwiazdorów chwilę przed zamknięciem okienka. Oby tak nie było i oby w klubie znalazła się w końcu kompetentna osoba do zawierania kontraktów i szukania piłkarzy.

Odnośnie Sobiecha i Sadloka wolałbym żeby do Krakowa trafił Sadlok, o ile oczywiście Wisła się niem interesuje a nie jest to kolejna bajka. Z obrońcami z Chorzowa mamy przynajmniej dobre wspomnienia - Baszczyński a napastnicy to wiadomo Ćwielong, który niczym nie błysnął, więc może i Sobiech jest graczem jednego zespołu...
Póki co obaj grają w Chorzowie, a nie uwierzę póki nie zobaczę w koszulce Wisły.
Czas pokaże.

edit:

Faktycznie zapomniałem o Gorawskim.
Ostatnio edytowane przez WISŁAZWE : 22.05.2010 o godz. 11:04.
Odpowiedz cytując
Ejdzbiol
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 22.05.2010, 12:16
Dla mnie Ćwielong był młodym Żurawskim :] Sobiecha raczej moim zdaniem się nie opłaca ale za Sadloka by się dalo troszkę kasy
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 22.05.2010, 12:18
Ejdzbiol napisał(a):Wyświetl post
Dla mnie Ćwielong był młodym Żurawskim :] Sobiecha raczej moim zdaniem się nie opłaca ale za Sadloka by się dalo troszkę kasy
W jakim elemencie gry Ćwielong przypominał Żurawskiego? Bo pośmiałeś się a nic nie napisałeś.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
Fuks
Senior Member

Stary 22.05.2010, 12:26
To ty chyba nie widziałes stylu gry i w ogole Żurawskiego na oczy, skoro Ćwielong ci go przypominał

Ja bardzo bym chciał, zeby chociaz w jednym takim newsie ktos napisał i odszyfrował to okreslenie " Krakowscy działacze " .
Odpowiedz cytując
As
Socios Wisła Kraków

Stary 22.05.2010, 12:30
w obecnej sytuacji powinno sie chyba uzywac okreslenia niedzialacze bo mam ostatnio wrazenie ze ty nic nie dziala
Odpowiedz cytując
securus
Junior Member

Od: 02.2009

Stary 22.05.2010, 12:48
Tak czy siak, po raz kolejny Lech poznań a nawet Polonia Warszawa podbiera nam zawodników. Co jak co ale Onyszko nie jest przecież kiepskim bramkarzem - jest na polska ligę świetny i szkoda że nie będzie grał w Wiśle. Wydaje mi się że tacy zawodnicy jak Sadlok, Sobiech, Kiełb być może sprawdzą się w Lechu Poznań .. ale nie w Wiśle ... tak było prawie zawsze, ponieważ jest ostatnimi czasy tak że zawodnicy wolą grać w Lechu Poznań niż w Krakowie- ładniejszy stadion, więcej kibiców ---> z tego słynie Poznań, tymczasem u nas zawsze to samo --> czy prezes Cupiał rzuci groszem czy nie Dla mnie jest to biznesmen, które wie jak zarabiać pieniądze, co pokazuje w "kablach", a jeśli zespół piłkarski może mu przynieść straty to zrobi wszystko, żeby je zminimalizować, zrobić miękkie lądowanie --> Wisła Kraków nie jest dla niego priorytetem w sprawach finansowych. Dlatego też kwestią czasu jest sprzedaż takich zawodników jak Marcelo, Małecki, Brożek ... ale liczę, że to się zmieni ...
Odpowiedz cytując
SopeLLoo
Junior Member

Od: 11.2008

Stary 22.05.2010, 13:28
Wlasnie ogladam OrangeSportInfo i widzę, że trener Ulatowski za porozumieniem stron rozwiązał kontrakt z Bełchatowem. Jak dla mnie to jest znak, że to wlasnie Ulatowski bedzie nowym trenerem Wisły i wraz z Nim do Wisły przyjdzie Dawid Nowak... a może i Cetnarski<marzyciel> Ahhh, co pomarzyć nie można?
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 22.05.2010, 13:30
Cytat:
Jak niegdyś Żurawskiego i Głowackiego z Lecha :]

Choć ja bym się nie podniecał.

Zobaczymy co z tego wyjdzie, jeśli rzeczywiście coś jest na rzeczy.
Odpowiedz cytując
For_FuN_
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 22.05.2010, 13:53
Pismaki sobie zartuja...7,5 mln zlotych ? Wisly nie stac na 100 tys. euro pensji dla bramkarza...

Priorytetem jest utrzymanie obecnej kadry, bo na transfery do klubu nie ma co liczyc(jak w poprzednich 2 sezonach), przynajmniej ja jestem bardzo sceptyczny w tej kwestii.
Odpowiedz cytując
Jędruś
Junior Member

Od: 05.2010

Stary 22.05.2010, 13:59
Jestem podobnego zdania, iż tego typu info to zwyczajne plotki czy kaczki dziennikarskie. Jak zwykle, pożyjemy, zobaczymy. Tradycyjnie będę ślepo wierzył, iż jakoś znów sobie poradzimy. Co prawda, coraz ciężej jest mi iść takim tokiem rozumowania, ale cóż... Wiara czyni cuda, podobno.
Odpowiedz cytując
wisl@k_TS
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 22.05.2010, 13:59
A ponadto uważam, że Wisła powinna ściągnąć Kosowskiego i Żurawskiego...

Na bramkarza nawet nie liczę, ale mieć tych dwóch "emerytów" (jak to tutaj są często określani) to same profity, zarówno w kwestii sportowej jak i marketingowej. Szkoda tylko, że nikt się tym nie zajmie. Oj szkoda...
the end
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów