The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
licoo
Senior Member

Od: 04.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 21.05.2010, 23:31
Kuba napisał(a):Wyświetl post
ps. jeśli ktoś ma czas, zdolnosci graficzne i chce się troche pobawic w projektowanie ukłądu krzesełek na trybune zachodnią to od razu zachecam
Ja niestety nie mam zdolności graficznej, ani odpowiedniego programu dlatego mogę kogoś prosić o wykonanie tego samego projektu napisu oraz całości trybuny czerwona, poza narożnikami które by były koloru białego.

Dalej uważam że nasza trybuna powinna być cała czerwona, w razie pustych miejsc ( oby jak najmniej ) zawsze lepiej będzie wyglądać trybuna czerwona wraz z kibicami ubranymi również na czerwono.
Odpowiedz cytując
PiotrG
Senior Member

Od: 10.2009

Stary 21.05.2010, 23:58
rav napisał(a):
Słyszałeś o wymogach bezpieczeństwa, które wymuszają instalację takich barierek, gdy wysokość "schoda" jest większa niż 50 cm?
W sumie sam do końca nie wiem co to normuje. Są stadiony (nawet budowane obecnie) gdzie tych barierek nie ma nawet na bardziej stromych trybunach niż II poziom na R2, chociaż zdecydowanie więcej jest stadionów gdzie one są.
Cytat:
To prawda decydujące są tutaj względy bezpieczeństwa. Dodam tylko, że owych barierek mogło by nie być, gdyby zastosowano taką sama szerokość stopni jak na trybunach za bramkami, gdzie jest 90cm. W przypadku 2 poziomu C wielkość ta wynosi 84cm, a więc mniejsza szerokość przejścia, a co za tym idzie mniejsze bezpieczeństwo. Zaznaczyć też trzeba, iż na wspomnianym przykładzie trybun za bramkami wysokość górnych rzędów wynosi 52,5cm, a więc więcej niż na nowych trybunach, gdzie jest 51cm. Nachylenie jest podobne, a mimo to za bramkami ów barierek nie zastosowano.
Dlaczego zrobiono rzędy 81/84cm zamiast 90cm? Ano dlatego że między boiskiem a UL. Reymana nie ma zbyt dużo miejsca i trzeba było zrobić tak, aby dało się wcisnąć ich jak najwięcej. Oczywiście można było - albo zrobić trybuny bliżej boiska, albo zrobić mniejszą promenadę za trybuną, a wówczas zmieścili by się szersze rzędy..
Na SN rzędy zwykłych kibiców mają 80cm i barierek na I poziomie nie będzie (a jest on bardziej stromy niż na R22), będą za to barierki na poziomie II. Jedynie sektory fanklubu i business mają 90cm (I poziom trybun), a balkony lóż VIP - 100/120cm. We Wrocławiu rzędy też mają 80cm szerokości, tylko nie wiem jak tam z barierkami - czy będą na całości poziomu czy dopiero tam, gdzie zacznie robić się dosyć stromo.
Odpowiedz cytując
yoda79
Senior Member

Od: 12.2003

Stary 22.05.2010, 08:23
19sebawro06 napisał(a):Wyświetl post
sorry ze nie w temacie ale gdzie (dokładnie na jaki e mail) można zapytać kogoś kompetentnego w klubie czy po oddaniu stadionu do użytku będzie można kupować bilety na mecze przez neta
nie jestem z Krakowa dlatego pytam

a i czy mógłby ktoś wrzucić fote z kamerki 1 bo mi nie działa ?
Jako,że też nie z Krakowa odpowiem Ci-na mecze Wisły poza wielkimi hitami nie ma problemu kupić w kasie przed meczem biletów (nawet na mecze inauguracyjne w dniu meczu kupowałem,pół godzinki w kolejce i bilety masz).
A ja mam pytanie - czy na temat cen biletów odzywał się ktoś kompetentnyz klubu? W sumie w Warszawie już wiedzą po ile będą wchodzić.
Tylko Wisła!
Odpowiedz cytując
orzeu
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 22.05.2010, 08:41
Na zachodniej pierwszy napis jaki przychodzi do glowy to "Biała Gwiazda".

Pytanie, czy do wystroju szatni mozemy cos wniesc? Bo mam pewien pomysl.
WISŁA PANY !!
Odpowiedz cytując
bravelukas
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 22.05.2010, 08:56
wyglada na to ze zmieni sie jednak pozycja kamerki z pawiolnu medialnego bo znow ona nie działa wiec pewnie cos przy niej masjstruja
Odpowiedz cytując
As
Socios Wisła Kraków

Stary 22.05.2010, 09:18
Orzeu czy chodzi Ci o "J*%ac stare baby!!!"?

Mogliby dac cos w stylu: "Winners Never Quit. Quitters Never Win"
Odpowiedz cytując
bravelukas
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 22.05.2010, 09:27
mieli rozebrac dzwig z murawy do konca tygodnia i nawet nie zaczeli
Odpowiedz cytując
Vinci
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2005

Stary 22.05.2010, 09:29
bravelukas napisał(a):Wyświetl post
mieli rozebrac dzwig z murawy do konca tygodnia i nawet nie zaczeli
A zapomniales już jaka w Krakowie była pogoda i co się działo w mieście?
"Kradzione szczęścia nie daje..."
Odpowiedz cytując
joyrider
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 22.05.2010, 09:42
Ma ktoś może dostęp do jakiś planów trybuny północnej
Proszę o ewentualny kontakt...
W umyśle Wisła w herbie siekiera
KRZESZOWICE
Nas wiecznie z Wisły duma rozpiera!

Poszukuję ludzi jeżdżących na Wisłę z okolic Krzeszowic.Pisać PRIV
Odpowiedz cytując
sayek89
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 22.05.2010, 09:53
Na prawdę nie mogli wybrać lepszego miejsca z którego ma wyjeżdżać sprzęt do konserwacji murawy.

Po patrzcie że 6 akurat wypada w tym miejscu gdzie jest ta "dziura"
Bóg, Honor i Wisła!
Odpowiedz cytując
LukL
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 22.05.2010, 10:05
^^ Dlatego tym bardziej u dołu nie powinno być żadnych napisów...
Jak dla mnie powinno wyglądać to tak:

przy okazji 2 rzuty trybuny północnej:

poziom -0,92

poziom +3,925
Odpowiedz cytując
joyrider
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 22.05.2010, 10:11
Ok dzięki, jeszcze interesują mnie wymiary tej trybuny. Zna ktoś?
W umyśle Wisła w herbie siekiera
KRZESZOWICE
Nas wiecznie z Wisły duma rozpiera!

Poszukuję ludzi jeżdżących na Wisłę z okolic Krzeszowic.Pisać PRIV
Odpowiedz cytując
LukL
Senior Member

Stary 22.05.2010, 10:19
szerokość u podstawy: ok 24m
długość: ok 100m
wysokość od 1 do ostatniego rzędu: ok 15,5m
Odpowiedz cytując
licoo
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 22.05.2010, 11:20
A wie ktoś, czy jest możliwość rozbudowy trybun za bramkami, powiedzmy za jakieś 10 - 15 lat, jakby okazało się że nasz stadion jest za mały? Zwykle to właśnie trybuny za bramkami są najwyższe. Z góry dzięki za odpowiedź.
Odpowiedz cytując
wislacki
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 22.05.2010, 11:22
licoo napisał(a):Wyświetl post
A wie ktoś, czy jest możliwość rozbudowy trybun za bramkami, powiedzmy za jakieś 10 - 15 lat, jakby okazało się że nasz stadion jest za mały? Zwykle to właśnie trybuny za bramkami są najwyższe. Z góry dzięki za odpowiedź.
odpowiedź na podobne pytanie do inżynierów Polimexu z oficjalnej:

Obecny projekt stadionu spełnia wszystkie wymogi FIFA i UEFA odnośnie wielkości i pojemności stadionu. W związku z tym obecna realizacja jest ostatnim etapem przebudowy tego obiektu i nie wydaje mi się, aby w przyszłości wystąpiła konieczność powiększania trybun.
Jednak z technicznego punktu widzenia należałoby rozebrać istniejące trybuny i wybudować je od podstaw jako przygotowane pod względem konstrukcyjnym do budowy dwóch lub więcej pięter trybun.

Odnośnie krzesełek: Dlaczego na zdjęciach (czy raczej wizualizacjach) kolorystyki krzesełek wjazd dla kosiarek nie został uwzględniony?
Ostatnio edytowane przez wislacki : 22.05.2010 o godz. 11:49.
...Lubelszczyzna jest za Wisłą !!!
Odpowiedz cytując
Kordel_Walker
Banita

Od: 07.2006

Stary 22.05.2010, 11:23
Moja propozycja, oczywiście bez 1906, wrota kosiarkowe wszystko psują. Prawdopodobnie krzesełka na wschodniej już są robione pod projekt SKWK, jeśli tak to kicha...Sayek 89 dobrze to spostrzegł. Jeśli krzesełka mają być montowane w przyszłym tygodniu to pewnię są już gotowe..pytanie czy z napisami 1906?
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/...96ca0a395.html
Odpowiedz cytując
orzeu
Senior Member

Stary 22.05.2010, 11:35
Nie dosc ze projekt fatalny to jeszcze nie zauwazyles ze rozmowa dotyczy zupelnie innej trybuny. Ech..
WISŁA PANY !!
Odpowiedz cytując
Kordel_Walker
Banita

Od: 07.2006

Stary 22.05.2010, 11:42
orzeu napisał(a):Wyświetl post
Nie dosc ze projekt fatalny to jeszcze nie zauwazyles ze rozmowa dotyczy zupelnie innej trybuny. Ech..
Ja nawiązałem do C, gdzie ma być napis Wisła i pod spodem 1906. Nie ma miejsca na szóstkę jak widać, dlatego proponuję mój projekt na C a na zachodnią projekt SKWK, który miał być na C. Chyba, ze tam także jest wyjazd na kosiarke..
Odpowiedz cytując
Fuks
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 22.05.2010, 12:11
tzn chcesz dwa takie same napisy z dwoch stron? genialne.

Wyjazd kosiarek rzeczywiscie troche nie pasuje, ale miejsca na 6 jest wystarczająco, bedzie troche przerwy w cyfrze, ale nie ma co płakac..
Odpowiedz cytując
rafalek
Senior Member

Stary 22.05.2010, 12:36
A może ten wyjazd dla kosiarek będzie na mecze "zamykany" przenośnymi krzesełkami? I nie będzie wtedy dziury. Poczekajcie aż wszystko zamontują, dopiero później narzekajcie.
Косово је СРБИЈА!!
Odpowiedz cytując
crazykaro
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 22.05.2010, 12:38
Kordel_Walker napisał(a):Wyświetl post
Moja propozycja, oczywiście bez 1906, wrota kosiarkowe wszystko psują. Prawdopodobnie krzesełka na wschodniej już są robione pod projekt SKWK, jeśli tak to kicha...Sayek 89 dobrze to spostrzegł. Jeśli krzesełka mają być montowane w przyszłym tygodniu to pewnię są już gotowe..pytanie czy z napisami 1906?
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/...96ca0a395.html
Co do krzesełek to nawet gdyby stał sie jakiś cud i projekt w ostatniej chwili się zmienił to z krzesełkami które ewentualnie by pozostały nie byłoby problemu bo jeszcze jest druga trybuna a wykonawca ten sam
Ostatnio edytowane przez crazykaro : 22.05.2010 o godz. 12:40.
Odpowiedz cytując
orzeu
Senior Member

Stary 22.05.2010, 12:47
Kordel_Walker napisał(a):Wyświetl post
Ja nawiązałem do C, gdzie ma być napis Wisła i pod spodem 1906. Nie ma miejsca na szóstkę jak widać, dlatego proponuję mój projekt na C a na zachodnią projekt SKWK, który miał być na C. Chyba, ze tam także jest wyjazd na kosiarke..
Fajnie ze nawiazujesz do trybuny C ale:
1. Wzor na trybune C jest juz ustalony, teraz pojawil sie jedynie problem z tym wjazdem, ktory mozna wg mnie rozwiazac przez zrobienie napisu 1906 na pierwszych czterech sektorach i zostawienie 5 wolnego.
2. Ten projekt juz kiedys widzialem wiec albo nie jest on Twoj albo jestes jego autorem i uporczywie go promujesz pomimo iz wyboru juz dokonano i wygral inny wzor.
WISŁA PANY !!
Odpowiedz cytując
Donki
Banita

Od: 05.2009

Stary 22.05.2010, 12:55
Mogłby ktoś zrobić projekt WISŁA i własnie 1906 na pierwszych czterech sektorach, Ciekawy jestem jak to by wyglądało
Odpowiedz cytując
LukL
Senior Member

Stary 22.05.2010, 12:56
orzeu napisał(a):Wyświetl post
Fajnie ze nawiazujesz do trybuny C ale:
1. Wzor na trybune C jest juz ustalony, teraz pojawil sie jedynie problem z tym wjazdem, ktory mozna wg mnie rozwiazac przez zrobienie napisu 1906 na pierwszych czterech sektorach i zostawienie 5 wolnego.
.
Jak najbardziej popieram. Przynajmniej będzie rok 1906, a nie 19 czerwca.... ale i tak będzie to wyglądało jak na jarmarku..

Donki napisał(a):Wyświetl post
Mogłby ktoś zrobić projekt WISŁA i własnie 1906 na pierwszych czterech sektorach, Ciekawy jestem jak to by wyglądało
Ostatnio edytowane przez LukL : 22.05.2010 o godz. 13:16.
Odpowiedz cytując
crazykaro
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 22.05.2010, 13:17
LukL napisał(a):Wyświetl post
Jak najbardziej popieram. Przynajmniej będzie rok 1906, a nie 19 czerwca.... ale i tak będzie to wyglądało jak na jarmarku..
To przy okazji przerzućmy czerwone krzesełka z poziomu I na II .

A wybrana wizualizacja przekłamała zasłaniając podjazd dla urządzeń do pielęgnacji murawy i chyba nikt do dzisiaj tego nie zauważyl. Chociaż ten kto to ostatecznie projektował (w firmie architektonicznej) musiał chyba widzieć że nie da się na dole zmieścić tej 6. Ciekaw jestem jak wyglądał ostateczny projekt ułożenia krzesełek, na podstawie którego była zliczana liczba zamawianych "kolorów".
Ostatnio edytowane przez crazykaro : 22.05.2010 o godz. 13:20.
Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Stary 22.05.2010, 13:18
O mój Boże.1906 architektów mamy na forum.Jeden mądrzejszy od drugiego

Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”):
http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/
Odpowiedz cytując
QBAS
Senior Member

Stary 22.05.2010, 13:33
As napisał(a):Wyświetl post
Orzeu czy chodzi Ci o "J*%ac stare baby!!!"?

Mogliby dac cos w stylu: "Winners Never Quit. Quitters Never Win"
Kolego, ale który z naszych ligowych kopaczy zrozumiałby angielską mowę? No, może 7 by się znalazło...
Odpowiedz cytując
sayek89
Senior Member

Stary 22.05.2010, 13:50
Faktycznie może być tak jak już ktoś pisał powyżej, że w planach jest coś co zasłoni ten wyjazd. Przenośna rampa z krzesełkami, albo coś w tym stylu.
Bóg, Honor i Wisła!
Odpowiedz cytując
Fuks
Senior Member

Stary 22.05.2010, 14:13
wy chyba sami nie wierzycie w to co piszecie, przy całym burdelu z tym stadionem jeszcze o jakiejs rampie ... dajcie spokoj
Odpowiedz cytując
PiotrG
Senior Member

Od: 10.2009

Stary 22.05.2010, 15:56
LukL napisał(a):Wyświetl post
przy okazji 2 rzuty trybuny północnej:

poziom -0,92

poziom +3,925
Czyli zaplecze dla kibiców jest na piętrze trybuny, ciekawe jak oni mieliby to tymczasowo robić. Jedno jest pewne, nie zdążą z nim do lipca, a nawet z październikiem mogą być wielkie problemy, zwłaszcza że inwestor nie spieszy się ze zleceniem tego.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów