The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
unpredictable_wislaczka
Senior Member

Od: 11.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 31.07.2009, 21:53
Oni już w zeszłym sezonie mieli ostro zawojować. Bo Robinho,bo nowi właściciele itp. A skończyli w środku tabeli. Teraz ich największym wzmocnieniem jest na pewno Tevez, a dla Manchesteru United moim zdaniem nawet duża strata, której jednak nie muszą znacząco uzupełniać. Bramki strzelać potrafi, to na pewno,więc będą mieli z niego pożytek. No i ten transfer doda także uroku derbom
M. Skorża:"Głowackiego,Sobolewskiego,czy odchodzących z klubu Baszczyńskiego oraz Zieńczuka,ale i braci Brożków zazdrościć mi mogą nie tylko inni trenerzy.Sam jestem wdzięczny losowi, że mogłem z nimi pracować."

M. Szymkowiak:"Radek Sobolewski,Marcin Baszczyński, Paweł Brożek,Marek Zieńczuk czy Patryk Małecki.Oni daliby się za Wisłę pokroić."

Niektórym wydaje się,że stadiony piłkarskie to wyspy.Nie wiedzą,że są one raczej lustrami,w których odbija się obraz świata,do którego wszyscy należymy
Odpowiedz cytując
jaitylkoja
Senior Member

Od: 01.2008

Stary 01.08.2009, 13:24
Transfer Pirlo do Chelsea jest prawie przesądzony. Włoch ma już tylko złożyć podpis na kontrakcie. Kontrakt ma obowiązywać przez 4 lata, opiewa na 6 mln E za sezon. Na konto AC Milan ma wpłynąć około 20 mln E.

Czyli Chelsea też zaczyna wreszcie jakieś ruchy transferowe
ćwicz to co chcesz, nawet gdy kumple nie ćwiczą..

Odpowiedz cytując
spartan
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 16.08.2009, 12:15
Sven Goran Eriksson będący obecnie dyrektorem sportowym IV ligowego angielskiego Notts County chce sprowadzić do swojej drużyny Pavla Nedveda. Czech odszedł z Juventusu i wciąż nie podjął decyzji co do swojej przyszłości. Sponsor Notts County postawił przed Erikssonem jasny cel - w ciągu 5 lat ma z drużyną awansować do Premier League dlatego też Szwed zamierza namówić do powrotu do gry poza Czechem także Luisa Figo, Patricka Vieirę oraz pozyskać Sola Campbella. Pierwszym dokonanym transferem jest przyjście Kaspera Schmeichela.
http://fotbal.idnes.cz/trener-erikss..._zahranici_rou

Kopanie się po kostkach dla takich zawodników to chyba byłby już wózek inwalidzki. Ale jestem ciekaw co z tego wyniknie...
ANTY-RABBIN-FRONT
Odpowiedz cytując
unpredictable_wislaczka
Senior Member

Stary 18.08.2009, 10:03
Barcelona podobno już nie będzie robić transferów do końca tego okienka, a jednak cały czas interesują się Vidićem i szykują ofertę dla Manchesteru. Nemanja na początku nie chciał słyszeć o przenosinach, a teraz jego agent twierdzi,że to wielkim marzeniem Vidića jest gra w Barcelonie. Ale jakoś nie chce mi się wierzyć, że Ferguson zdecydowałby się sprzedać jednego ze swoich najlepszych piłkarzy, mając jeszcze na uwadze ostatnie kontuzje Ferdinanda.
M. Skorża:"Głowackiego,Sobolewskiego,czy odchodzących z klubu Baszczyńskiego oraz Zieńczuka,ale i braci Brożków zazdrościć mi mogą nie tylko inni trenerzy.Sam jestem wdzięczny losowi, że mogłem z nimi pracować."

M. Szymkowiak:"Radek Sobolewski,Marcin Baszczyński, Paweł Brożek,Marek Zieńczuk czy Patryk Małecki.Oni daliby się za Wisłę pokroić."

Niektórym wydaje się,że stadiony piłkarskie to wyspy.Nie wiedzą,że są one raczej lustrami,w których odbija się obraz świata,do którego wszyscy należymy
Odpowiedz cytując
iiYama
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 31.08.2009, 14:19
Barcelona podpisała dziś 5-letni kontrakt z 22-letnim ukraińskim obrońcą Dmytrem Czychryńskim. Został wykupiony z Szachtara Donieck za ... 25mln euro. Podobno zgodził się na obniżenie kontraktu aby transfer doszedł do skutku.
Ave
Wisła
Odpowiedz cytując
matusz
Member

Od: 07.2009

Stary 31.08.2009, 14:27
mozdzierz napisał(a):Wyświetl post
Barcelona podpisała dziś 5-letni kontrakt z 22-letnim ukraińskim obrońcą Dmytrem Czychryńskim. Został wykupiony z Szachtara Donieck za ... 25mln euro. Podobno zgodził się na obniżenie kontraktu aby transfer doszedł do skutku.
Masakra.. ukraiński piłkarz, do tego obrońcą, za 25 mln euro. Kiedy Polacy będą tyle kosztować..
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 31.08.2009, 16:01
matusz napisał(a):Wyświetl post
Masakra.. ukraiński piłkarz, do tego obrońcą, za 25 mln euro. Kiedy Polacy będą tyle kosztować..
Jak się nauczą grać.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
Pan Jotka
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 02.09.2009, 15:40
Marszałek napisał(a):Wyświetl post
Jak się nauczą grać.
Albo jak zdobeda kiedyś jakikolwiek Puchar. Nie liczą się : Puchar Polski i Pasztetowej ;-)
Swoją drogą to bardzo dużo jak na obrońce.
Odpowiedz cytując
maksinho
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 08.11.2009, 12:09
http://sport.interia.pl/pilka-nozna/...nu,1393858,100 Czy serial pt. "Transfer Ribery'ego" dobiegnie końca Ja osobiście uważam że transfer do Manchesteru City nie byłby świetnym rozwiązaniem. Chociaż myślę, że na pewno lepszym niż Real.
Odpowiedz cytując
kosaTS
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 08.11.2009, 12:14
http://chelsea.pl/news_8316.php
Zakaz transferowy dla Chelsea zawieszony
Odpowiedz cytując
maksinho
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 08.11.2009, 12:21
kosaTS napisał(a):Wyświetl post
http://chelsea.pl/news_8316.php
Zakaz transferowy dla Chelsea zawieszony
Trochę im przywalili z czasem bo do 2011 roku to hoho.. Ale kara powinna być chociaż dwa najbliższe okienka transferowe.
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 16.01.2010, 15:29
Klasa po k.rewsku... Tfu, chciałem powiedzieć - królewsku:

http://sport.interia.pl/raport/Barce...walida,1425175

Cóż, klasa Realu chyba do czegoś zobowiązuje. Najwyraźniej Florentino Perez o tym zapomina.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
Pan Jotka
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 02.02.2010, 22:32
http://sport.wp.pl/kat,1750,title,Pe...wiadomosc.html

Real to jednak chory organizm. Jak chca grac młodzieżą to po kiego chuja kupuja po pieciu nowych napastników i pomocników co sezon? A myślałem ze tylkow Wisłe głowa co poniektórych działaczy boli...
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 03.02.2010, 16:14
Pan Jotka napisał(a):Wyświetl post
http://sport.wp.pl/kat,1750,title,Pe...wiadomosc.html

Real to jednak chory organizm. Jak chca grac młodzieżą to po kiego chuja kupuja po pieciu nowych napastników i pomocników co sezon? A myślałem ze tylkow Wisłe głowa co poniektórych działaczy boli...
Hiszpanie to nie są jacyś ginganci myśli. Goście mają ten problem,że muszą duże raty kredytów spłacać(gotowką tego cyrku nie kupili) dlatego kombinują na zasadzie kupić,zarobić a gwiazdy zostawić. Los tych młodych jest taki,że grają,bo klub chce ich wypromować i sprzedać z zyskiem. Zarobek zawsze jakiś to jest,ale i tak mniejszy niż w przypadku koszulek Ronaldo czy Benzemy. Ot,tak to widzę. Ciężko to wszytko pogodzić i stąd te śmieszne sytuacje. Poza tym nie widzę w budowaniu tego zespołu myśli. Znaczy myśl jest taka. Jakby Chińczycy płacili dobrze za udział w jakimś turnieju przez nich organizowanym w czasie półfinału LM to Real zaraz by kopał się u Skośnych,a nie grał w LM. Zresztą żeby był to jakiś silny zespół.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 08.05.2010, 21:50
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/lig...wiadomosc.html

W skrócie: Messi, 120 mln funtów.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
grzesiek632
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 19.05.2010, 12:41
No to szykuje nam się "Borussia Dortmund PL"

Piszczek będzie grał z "Kubą" w Borussii!
Borussia Dortmund będzie najbardziej polskim klubem w 1. Bundeslidze. Klub Jakuba Błaszczykowskiego podpisał trzyletni kontrakt z Łukaszem Piszczkiem! A przecież lada dzień szeregi BVB zasili gwiazda Lecha Poznań - Robert Lewandowski.

- Łukasz rozwinął się bardzo dobrze i jest bardzo uniwersalnym zawodnikiem - powiedzał dyrektor sportowy Borussii, Michael Zorc. Piszczek, grający ostatnio w Herthcie Berlin, związał się z klubem z Dortmundu umową ważną do 30 czerwca 2013 roku. Polska kolonia w Dortmundzie byłaby jeszcze większa, ale Sebastian Tyrała odszedł do VfL Osnabrueck.
Transfer Piszczka to tylko jeden z przejawów "wietrzenia" kadry Borussii. Oprócz umowy z Polakiem, niemiecki klub podpisał kontrakt ważny do czerwca 2014 roku z Australijczykiem Mitchellem Langerakiem (zastąpi Marka Zieglera, który odszedł VfB Stuttgart), bramkarzem Melbourne Victory. Borussię zasilił także japoński talent - pomocnik Shinji Kagawa (Cerezo Osaka). Z kolei do MSV Duisburg przeniósł się Julian Koch. Możliwe, że Westfalię opuszczą także: Nelson Valdez, Tamas Hajnal, Dimitar Rangelov i Florian Kringe.

O ile nie odejdzie Kuba Błaszczykowski. Ciekawie to będzie wyglądało. Na prawej pomocy Kuba, na prowej obronie Piszczek a w ataku Lewandowski. I mamy już trzon reprezentacji na Euro 2012
"Wisła to nasz nałóg, to nasza heroina
i gdyby nie ONA - świat mógłby się zatrzymać.."

Odpowiedz cytując
For_FuN_
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 19.05.2010, 13:33
Super sprawa. Jeszcze podobno Obraniak rozmawia z Borussia, wtedy to juz wogole .

Lewandowski nie bedzie tam gral, bo wystarczy popatrzec na napastnikow(Barrios, Zidan, Valdez) i systemem jakim gra klub z Dortmundu. Bedzie pewnie pierwszym lub drugim rezerwowym, jesli chodzi o atak.
Odpowiedz cytując
rafalek
Senior Member

Stary 19.05.2010, 13:42
FC Barcelona dokonała już pierwszego transferu - do klubu za 40 mln € został sprowadzony napastnik Valencii - David Villa
Косово је СРБИЈА!!
Odpowiedz cytując
przemek1902
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 19.05.2010, 13:53
For_FuN_ napisał(a):Wyświetl post
Super sprawa. Jeszcze podobno Obraniak rozmawia z Borussia, wtedy to juz wogole .

Lewandowski nie bedzie tam gral, bo wystarczy popatrzec na napastnikow(Barrios, Zidan, Valdez) i systemem jakim gra klub z Dortmundu. Bedzie pewnie pierwszym lub drugim rezerwowym, jesli chodzi o atak.
no i tutaj w błędzie jesteś - Valdez nie spełnia pokładanych nadziei i ma być sprzedany, a Zidan ma kontuzję i moze pauzować az do wrzesnia. Jedynie Barrios strzela jak nieokrzesany. Lewy w opinii trenera pasowałby do Borussi jak ulał, maja nawet przejsc na stary system 4-4-2 z 2 napastnikami.
Odpowiedz cytując
For_FuN_
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 19.05.2010, 14:04
przemek1902 napisał(a):Wyświetl post
no i tutaj w błędzie jesteś - Valdez nie spełnia pokładanych nadziei i ma być sprzedany, a Zidan ma kontuzję i moze pauzować az do wrzesnia. Jedynie Barrios strzela jak nieokrzesany. Lewy w opinii trenera pasowałby do Borussi jak ulał, maja nawet przejsc na stary system 4-4-2 z 2 napastnikami.
Zobaczymy, kto ma racje , bo po nazwiskach jest 4 czwartym napastnikiem tego klubu. Ja obstawiam, ze nie bedzie wiele gral. Juz Matusiak pasowal(podobno) tez do koncepcji trenera, a co sie potem okazalo...
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 19.05.2010, 17:12
For_FuN_ napisał(a):Wyświetl post
Zobaczymy, kto ma racje , bo po nazwiskach jest 4 czwartym napastnikiem tego klubu. Ja obstawiam, ze nie bedzie wiele gral. Juz Matusiak pasowal(podobno) tez do koncepcji trenera, a co sie potem okazalo...
Zapomnieliscie, ze Borussia ma jeszcze dwoch innych znanych i wcale nie gorszych zawodnikow od Zidana czy Barriosa - chodzi mi dokładnie o Kevina Großkreutza i Dimitara Rangelova. Oni tez walcza o podstawowy skład tak wiec i z nimi Lewandowski bedzie konkurował i wcale nie musi tego pojedynku wygrac. Zobaczymy jak to sie wszystko potoczy. Piszczek z tego co ostatnio pokazywał moze miec pewne miejsce w składzie podobnie jak Kuba Błaszczykowski a z Lewandowskim moze byc roznie. Ubedzie mu jeden konkurent ale bedzie miał innych. Co do Polskiej Borussii wiazany z tym klubem jest rowniez Dariusz Dudka, ktory podobno ma tez oferty z Werderu Brema. Moze niedługo wyjsc, ze bedzie 5-ciu a nie 3-ech polskich zawodnikow w BVB. Piszczek, Kuba, Lewandowski, Dudka, Obraniak Pozyjemy, zobaczymy.
Odpowiedz cytując
masterlag
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 19.05.2010, 17:53
mitmichael napisał(a):Wyświetl post
Zapomnieliscie, ze Borussia ma jeszcze dwoch innych znanych i wcale nie gorszych zawodnikow od Zidana czy Barriosa - chodzi mi dokładnie o Kevina Großkreutza i Dimitara Rangelova. [...].
Großkreutz chyba częściej grał na skrzydle, nie? Tak mi się coś kojarzy jak widziałam kilka meczy na Eurosporcie

Poza tym, Barcelona w końcu sfinalizowała transfer Villi. Dziwię się, że nie zrobili tego rok temu... Taka głupota bym powiedziała troche... Mimo wszystko, ten zawodnik powinien się wkomponować do składu Barcy perfekcyjnie, o wiele lepiej niż Ibra. Ale zobaczymy jak będzie w praniu.

Swoją drogą, to szybko nawet to wszystko ruszyło. A u nas (w Wiśle) pewnie sie obudzą w sierpniu...
Krakowska Wiślaczka!
Odpowiedz cytując
Proud
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2007

Stary 19.05.2010, 18:00
Ciekaw jestem czy prawdą jest zainteresowanie Barcelony Fabregasem i Torresem. O ile ten drugi jest dla mnie doskonałym napastnikiem i idealnie pasowałby do tego klubu, to do Fabregasa mam wątpliwości. Nie dlatego, że stylem nie pasuje, czy jest słaby...ale coś za dużo tych małych zawodników w środku pola. Xavi i Iniesta są lepsi od Cesca, a Toure i Keita stanowią dla nich świetne uzupełnienie.
Osobiście nie wymieniłbym Cesca za Toure.

Ale...Xavi, Iniesta, Messi, Torres, Villa...kur** masakra
Odpowiedz cytując
Donki
Banita

Od: 05.2009

Stary 19.05.2010, 18:02
masterlag napisał(a):Wyświetl post
Großkreutz chyba częściej grał na skrzydle, nie? Tak mi się coś kojarzy jak widziałam kilka meczy na Eurosporcie
Tak Großkreutz gra na lewym skrzydle
Odpowiedz cytując
Kamson
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 21.05.2010, 19:01
Arsenal pozyskał Chamakha na zasadzie wolnego transferu.
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/lig...wiadomosc.html
Ale jak słucham takie gówniane teksty
Cytat:
- Bez żadnego wahania mogę powiedzieć, że Arsenal to mój ulubiony klub. Ta drużyna i jej historia sprawiły, że marzyłem o transferze do niej. Byłem jej fanem od dziecka. Jestem podekscytowany, że będę miał okazję występować na Emirates Stadium przed kibicami Arsenalu. Słyszałem wiele wspaniałych rzeczy o nich i nie mogłem się doczekać momentu, w którym ubiorę koszulkę Kanonierów. Zrobię wszystko, żeby wspomóc ten klub, klub, którego od zawsze byłem kibicem - dodał reprezentant Maroka.
to mi sie k**wa niedobrze robi.

I to czego brakowało Barcelonie, czyli David Villa za 40mln€
http://sport.interia.pl/raport/Barce...-barcy,1482255
WISEŁKA NIGDY NIE ZGINIE
Odpowiedz cytując
ToTylkoJa
Senior Member

Stary 21.05.2010, 19:19
Proud napisał(a):Wyświetl post
Ciekaw jestem czy prawdą jest zainteresowanie Barcelony Fabregasem i Torresem. O ile ten drugi jest dla mnie doskonałym napastnikiem i idealnie pasowałby do tego klubu, to do Fabregasa mam wątpliwości. Nie dlatego, że stylem nie pasuje, czy jest słaby...ale coś za dużo tych małych zawodników w środku pola. Xavi i Iniesta są lepsi od Cesca, a Toure i Keita stanowią dla nich świetne uzupełnienie.
Osobiście nie wymieniłbym Cesca za Toure.
Barca powinna kupić Cesca. Powodów jest sporo. W systemie gry Barcelony jest dwóch rozgrywających na boisku (Xavi i Iniesta). Gdy jeden z nich wypada, to nie ma go kto zastąpić. Cesc byłby idealne. Toure to DM, a Keita to nie ten poziom (dobry w odbiorze, ale w rozegraniu już mu sporo brakuje). Dlatego Fabregasie- przybywaj! Barcelona jak zwykle będzie chciała grać na 3 frontach (liga, LM, CdR). Więc 3 piłkarzy (Iniesta, Xavi, Cesc) na 2 pozycje, to idealne rozwiązanie. W sezonie jest do rozegrania ok 60-70 spotkań (wliczając reprezentację). Wszyscy trzej nagraliby się wystarczająco. Poza zwykłą rotacją, dochodzą kontuzję (często łapie je Iniesta), zawieszenia za kartki itp.

Chciałbym aby w Barcelonie w napadzie grało trio: Torres - Villa - Messi. To by była miazga. Na rezerwie Jeffren - Bojan - Pedro. W razie potrzeby Iniesta mógłby iśc na lewy atak (dlatego potrzebny jest Cesc).

Villa, Cesc, Torres, prawy obrońca- 4 transfery spokojnie wystarczą na przyszły sezon.
Pozbyłbym się: Chygra, Henry, Keita, Zlatan(ale tylko w przypadku przyjścia Torresa. Inaczej bym go zostawił)

---Torres, Villa, Messi---
-----Iniesta, Xavi-----
----------Toure----------
Abidal,Puyol,Pique,Alves
----------Valdes---------
Odpowiedz cytując
qchar90
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 21.05.2010, 19:37
Cesc jest Barcelonie potrzebny gdyz Iniesta ostatnio bardzo czesto kontuzje łapie, a Xavi juz nie da rady grac kazdego meczu od 1 do 90 minuty, tez musi miec odpoczynek. Tylko ciekawe czy przyjdzie do Barcelony w tym sezonie, pewnie Laporta bedzie do tego dazyl. Mam wielka nadzieje ze Yaya Toure nigdzie nie odejdzie, on jest Barcelonie potrzebny.

Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 21.05.2010, 19:37
To mi wygląda jak skład z jakiegoś FMA. A Torresa skąd żeś wytrzasnął ? Mając Ibrę i Villę i 200 milionów długu.

BTW. Nie podoba mi się, że Pep nie jest przekonany do Yaya Toure. Przecież to jest prze koleś jak na 1.9 jest zwinny, świetny technicznie i masakruje odbiorem piłki.
Odpowiedz cytując
ToTylkoJa
Senior Member

Stary 21.05.2010, 19:51
Real ma jeszcze wieksze długi i jakoś daje rade. Poza tym Barca w ostanim okresie miała więcej przychodów, niż wydatków (tak wynika z raportów przedstawionych przez klub).
Torres sam nie raz mówił, że chętnie zagrałby w Barcelonie. Dał również do zrozumienia, że wyrwałby się z PS, ponieważ jest to siłowa liga, co mu za bardzo nie odpowiada. Ponoć Rosell chce, aby Torres był jego kartą przetargową w wygraniu wyborów na prezydenta.
I zaznaczyłem- widziałbym Torresa, gdyby odszedł Zlatan.

Może i skład jak z FM-a, ale całkiem blisko realizacji-brakuje tylko jednego ogniwa- Torresa
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 21.05.2010, 20:58
A gdzie w tym wszystkim "Checks" Fabregas ?
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów