|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 04.2010
Offline |
|
|
Z tego wynika, że gdyby nasi świetni zarządcy szybciej zaklepali Onyszkę to Wojciechowski nie zdążyłby się nawet włączyć do gry skoro jego oferta pojawiła się dopiero wczoraj.
Podpisuję się pod tym co piszecie wyżej: my po prostu nie mamy działaczy. Zanim oni zakończą z kimś negocjacje to już jest po ptokach. edit Dokładnie. Sam Kirm kosztował z 0,5 mln euro więc nie w pieniądzach czy braku transferów główny problem, ale w nieudolności ludzi, którzy je przeprowadzają. O prezesie, który ma Wisłę w d... już pisałem wcześniej.
Ostatnio edytowane przez Areo : 20.05.2010 o godz. 21:26.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2002
Online |
|
|
Bo na poczatku jak byly nowy to sie Malecki z Brozkami krepowali go jebac po kazdym zagraniu wiec chlopak mial troche pewnosci siebie. Potem jak juz sie im troche opatrzyl to sie przestali krepowac i zniszczyli typa psychicznie.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2005
Offline |
|
|
Sprawa prosta - kasy brak............
Wypada nie być naiwnym i porzucić nadzieję, przecież i tak ona matką głupich. Będziemy ligowym średniakiem to będziemy, wszak bywało gorzej. T co dziś mamy to efekt kilkuletnich "działań" ludzi zarządzających klubem, więc nie oczekujmy teraz jakiś cudów. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
||
Z pionu sportowego to jest Kapka i Jarosz. Ja nie wiem z kim Onyszko negocjował, o ile faktycznie rozmawiał z Wisłą.
![]() ![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
||
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
o negocjacjach onyszki z polonia mówili już w zeszłą niedziele w cafe futbol ![]() "W tym burdelu, jakim jest polski futbol, nic mnie już nie dziwi" ![]() Jan Tomaszewski |
|
|
|
Banita
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Jeśli nie mamy działaczy to kto kończy negocjacje? Powiedzieć trzeba sobie szczerze, że działaczy mamy chujowych, Cupiał o tym wie, dlatego nie daje im kasy na transfery...W klubie budują dom od dachu...a tu trzeba fundamentów w postaci człowieka który chwyci wszystkich za jaja i poustawia po kątach. Nie módlmy się o transfery tylko o przyjście gościa, który się na nich zna. Kupić Jirsaka za 700tys e nie problem...
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Przepraszam Cię bardzo ale który z nich okazał sie wzmocnieniem ? Pierwszy chyba myśli o tym żeby nie złapac kontuzji,drugi zawalił mistrzostwo,Clebi ma 36 lat a Alvarez to nie grał w meczach z Lewadią i chyba lepiej atakuje niż broni
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2007
Offline |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
Junior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
Myslalem ze po nie zdobyciu mistrzostwa klub sie obudzi i zaczniemy budowac nowa wisle ale widze ze coraz bardziej sie pograzamy:( to jest przykre. Pozostalo nam czekac na transfer pokroju hristova, juszczyka.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2010
Offline |
|
|
|
|
|
Banita
Offline |
||
Cytat:
Ostatnio edytowane przez Kordel_Walker : 20.05.2010 o godz. 21:36.
|
||
|
|
Socios Wisła Kraków
Online |
|
|
Ktos go obserwowal i ktos go wybral.
Mimo wszystko 99% ludzi po przeprowadzce to innego kraju gdzie byliby jebani przez kolegow z druzyny pewnie by mialo problemy z pokazaniem pelni swoich umiejetnosci. W Polsce sciaga sie typa z innego kraju i zostawia go samemu sobie tak jakby facet przyszedl z Bielska Bialej. Jak sobie ma poradzic obcokrajowiec w obcym miejscu kiedy wsparcia nie okazuja mu nawet koledzy z druzyny? Nie chce sie jawic jako obronca ucisnionych czy 'ofiar losu' ja mowisz ale uwazam ze sprawa jest wieloplaszczyznowa i trzeba spojrzec obiektywnie na wszystkie aspekty. Zurawwski - polak - przyszedl z Poznania a rok sie aklimatyzowal. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Gdybysmy. Wisla to jedyny klub gdzie transfery robi sie nie przed najwazniejszym momentem sezonu ale planuje na po.
To tak jakby przygotowywac sie do egzmianu z podejsciem: moze uda sie zdac na jakims fuksie, a potem sie tego naucze - bezsensu ![]()
Puchar jest na5z!
|
|
|
|
Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
Ja też myślałem, że utrata korony wpłynie jakoś na organizację klubu. Do pucharów jeszcze 2 miesiące, do rozpoczęcia treningów miesiąc. Mam nadzieję, jak co roku, że przestaną popełnianie być te same błędy i budowany będzie klub europejski, z pomysłem i przyszłością...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2003
Offline |
|
|
To jest nasz podstawowy problem. A właściwie jest to problem Bogusława Cupiała, który kompletnie chyba tego nie rozumie. Nasza drużyna osiągnęła taki poziom, że bez konkretnych inwestycji nie mamy co liczyć na sukcesy na miarę oczekiwań. A te są jednak spore. Wisła wyrobiła sobie już jakąś markę w Polsce i kiedyś w Europie. Wypadałoby nie rozmieniać się jeszcze bardziej na drobne.
![]()
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Online |
|
Wiec na powazny egzamin przygotowalibysmy sie po Levadii |
|
|
|
Banita
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
Myślisz, że Marcelo kocha Wisłę? Nie, on przyjechał się wypromować, a to można zrobić tylko dobrą grą. Tak samo było z Uche. Ale to są wyjątki, bo większość naszych piłkarzy jest bardzo zadowolona z tego, co ma. ![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2007
Offline |
|
|
Tak wychwalacie transfery innych, ale jeśli mnie pamięć nie myli to Lech w zeszłym sezonie sprowadził Krivca i Kasprzika za pierwszego wydał 400 tyś
My za Kirma wydaliśmy 500 tyś To że na razie sie nie przyjął nie znaczy ze jest to totalny nie wypał. Kto to mógł przewidzieć ? chyba nawet troszkę dłużej. Nie panikujmy narazie nie mamy stadionu, prezesa, dyrektora sportowego, a wy myślicie o transferach. Ja uważam ze jeśli uda sie ściągnąć 2-3 graczy i nie będzie nam dopisywał taki pech z kontuzjami jak w poprzednich przygotowaniach wszyscy porządnie przepracują okres przygotowawczy ja będę spokojny. |
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
Szkoda mi tego Onyszki ,bo nawet jesli ktos mowi ze mial podobne umiejtenosci do Pawelka,to dawal by wiecej pewnosci siebie kolegom z obrony i mniej nerwowosci.
Ale ze u nas nawet nie mial by kto pilotowac sprawy tego trnaferu ,a dodatkowo pan Wojciechowski sypnał wiecej gorsza ,zostajemy z Juszczykiem i Pawelkiem,ostojami spokoju i ładu. Wiekszosc z kibcow widze zyje dalej ogarnieci pamiecią o "tamtej erze" Wisly. jak proponuje troche jednak zejsc na ziemie,bo mamy zupelnie inne realia.... Mamy naprawde mocna druzyne tylko jeden warunek musimy zatrudnic FACHOWCA poczynajc od lekarzy ,masaszystow,fizjologow ,trnera bramkarzy i co najwaznjsze trenera od przyg fizycznego. tamta runda moglaby wygladac zupelnie inaczej gdyby oni wszytscy byli zdrowi ,albo mieli w 100% wyleczone urazy.,ale do tego potrzebi sa prawdziwi spece od w/w zawodów.
Ostatnio edytowane przez Wojtas : 21.05.2010 o godz. 00:08.
![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
"Józef Wojciechowski to konkretny człowiek. Zadzwonił do mnie we środę. Dogadaliśmy się w kilka godzin. Z Wisłą negocjowałem przez kilka tygodni, ale zawsze czegoś brakowało, by podpisać umowę.- Arkadiusz Onyszko o swoich rozmowach z Wisłą po przejściu do Polonii Warszawa"
i wszystko jasne...
Ostatnio edytowane przez Kluvi : 21.05.2010 o godz. 00:22.
![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Transferów nie będzie, a jeśli jakieś, to na ostatnie minuty przed zamknięciem okienka. Teraz będą mówić, że nie dadzą kasy, bo nie gramy o LM. Gdybyśmy zdobyli mistrzostwo, nie byłoby kasy, bo przecież skład dobry. Nie ma się co oszukiwać, bez konkretnego zastrzyku gotówki nie da się przebudować składu.
Pan Bogusław powinien się teraz określić. Albo pompuję kasę, albo wysysam i wypluwam co zostało. Może czas najwyższy sprzedać klub komuś z pasją i chęcią włożenia konkretnej kasy. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
Jak ktoś mówił o jakiejś tam kasie i jeszcze jakiejś za występy, o kontrakcie na pół roku z opcją przedłużenia, podczas gdy ktoś powiedział żeby zagrał dla Polonii Warszawa, bo budują ciekawą ekipę, a do tego rzucił niezłą kasę, to się gość zdecydował. Ma swoje lata i nie chciał się obudzić z ręką w nocniku, wiedząc jak wygląda cyrk transferowy w Wiśle. Płakać nie ma co, choć na pewno jest szkoda.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Marcelo negocjuje z PSV
http://ekstraklasa.wp.pl/kat,32282,t...l?ticaid=1a33f
Ostatnio edytowane przez AYALA : 21.05.2010 o godz. 06:12.
|
|
|
|
Guest
|
|
|
Oby naszym działaczom nie przyszło do głowy przygarnąć Przyrowskiego.
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|