The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na:
Platforma Obywatelska 68 10,66%
Prawo i Sprawiedliwość 159 24,92%
Twój Ruch 9 1,41%
Polskie Stronnictwo Ludowe 6 0,94%
Sojusz Lewicy Demokratycznej 17 2,66%
Solidarna Polska 4 0,63%
Polska Razem 37 5,80%
Kongres Nowej Prawicy 165 25,86%
Ruch Narodowy 97 15,20%
Dziękuje nie głosuje! 76 11,91%
Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
harimata
Senior Member

Od: 09.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 20.05.2010, 19:46
Marszałek Komorowski odpowiedział na zadane przez dziennikarza pytanie :
- Jest Pan za abarcją ?
-(Komorowski) - Tak w obecnej formie.

Marszałek Komorowski zachowuje się jak Adolf Hilter, który w latach swojego panowania morodował ludzi chorych umysłowo i nieprzydatnych rasie aryjskiej.
Niestety ale tacy ludzie jak Komorowski nie powinni ubiegać się o kandydaturę na tak wysokie stanowisko.
Jest bardzo zażnowany jego postawą. Człowiek, który opowiada się jako praktykujący katolik a postępuje jak komunista.

Kościół kontra supermarket

Niezależna.pl:

Klienci sieci sklepów MarcPol przez ostatnie dni mogli oddać swój głos poparcia na kandydata Platformy Obywatelskiej w wyborach prezydenckich. Na drzwiach wejściowych wisiały informacje o prowadzonej akcji, a przy kasach czekały listy do podpisu.

Ale o tym w TV nie powiedzą ! Hieny z PO nawet zakupów nie można zrobić normalnie !
Ostatnio edytowane przez harimata : 20.05.2010 o godz. 20:00.
Kod:
               W czasach powszechnego fałszu, mówienie prawdy jest rewolucyjnym aktem

9 października wywal Tuska do śmietnika !
orzeu
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 20.05.2010, 19:46
JEDREK76 napisał(a):Wyświetl post
Ktoś tutaj chyba pisał wcześniej, albo w innym temacie o kompletnym braku przygotowania Rządowego Centrum Bezpieczeństwa do sytuacji kryzysowej. Po poniższych informacjach sytuacja wydaje się być bardziej czytelna
http://fakty.interia.pl/polska/news/...robilo,1481425
Nieudolność i niekompetencja tego rządu jest doprawdy porażająca.
Ciekawa rzecz w kontekscie wczorajszych slow Tuska "zapamietac co kto zrobil i rozliczyc podczas wyborow"
WISŁA PANY !!
murray
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 20.05.2010, 20:08
Nie wiem, czy ktoś już poruszył ten temat, a myślę, że to jest bardzo ważne.
http://www.rp.pl/artykul/482348.html
" Jak dowiedziała się„Rz”, rząd ma ogłosić projekt w październiku, by wszedł w życie 1 stycznia 2011 r."
Znowu zrobią coś na ostatnią chwilę i oczywiście będzie spieprzone.
Po drugie, jak MON, jeden z ważniejszych resortów może pozwalać na odejście z wojska tylu oficerów?
Coś takiego może zrobić tylko minister pacyfista....
AS82
Banita

Od: 07.2005

Stary 20.05.2010, 20:09
harimata napisał(a):Wyświetl post
- Jest Pan za abarcją ?

Marszałek Komorowski zachowuje się jak Adolf Hilter, który w latach swojego panowania morodował ludzi chorych umysłowo i nieprzydatnych rasie aryjskiej.
Niestety ale tacy ludzie jak Komorowski nie powinni ubiegać się o kandydaturę na tak wysokie stanowisko.
Jest bardzo zażnowany jego postawą. Człowiek, który opowiada się jako praktykujący katolik a postępuje jak komunista.
To juz rece opadaja...

a dla relaxu,obejrzyj sobie to na swe skołatane katolickie nerwy
http://www.youtube.com/watch?v=YOQNMsGDe0I
Ostatnio edytowane przez AS82 : 20.05.2010 o godz. 20:15.
harimata
Senior Member

Stary 20.05.2010, 20:51
AS82 napisał(a):Wyświetl post
To juz rece opadaja...

a dla relaxu,obejrzyj sobie to na swe skołatane katolickie nerwy
http://www.youtube.com/watch?v=YOQNMsGDe0I

Niektórym się nie wytłumaczy, że nie trzeba popierać ani słuchać RM aby głosować na prawicową partię
Tak samo nie trzeba być inteligentem aby głosować na PO.

PS. Masz już opaskę sztab Bronka rozdaje : dla relaksu
Kod:

BRTS39
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 20.05.2010, 21:15
Niektórym się nie wytłumaczy, że nie trzeba popierać ani słuchać RM aby głosować na prawicową partię
Tak samo nie trzeba być inteligentem aby głosować na PO.

PS. Masz już opaskę sztab Bronka rozdaje : dla relaksu
Polityk jest dla Ciebie tak ważny, że urządzasz mu w miejscu na podpis ołtarzyk? Hahha parodia. Prawda jest taka że na ten moemnt żaden polityk nie jest chociażby dobry. Wiec nie rozumiem jak mozna byc zakochanym w jednym albo w drugim. Ot tak musimy poprostu wybrac mniejsze zło.

Ojciec Tadeusz jak Prometeusz , dla kazdej gminy kazdej rodziny.... no nawet muzykę mają dobra Ci sekciarze... Dlaczego oni nie śpiewają o Bogu tylko o Tadeuszu?
Ostatnio edytowane przez BRTS39 : 20.05.2010 o godz. 21:29.
Jovanovic - masz plusa.
murray
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 20.05.2010, 21:20
kacpergawlo napisał(a):Wyświetl post
A przynajmniej bzdurne składki odpadną. Po za tym wedle wyliczeń płacimy zdecydowanie więcej składek niż wynosi kwota za jaką sie leczymy.
Tu nawet nie trzeba wielkich wyliczeń, bo składki idą na NFZ, a przecież ktoś musi tam tymi pieniędzmi zarządzać, więc spory procent idzie na pieniądze dla urzędników.
Cały problem służby zdrowia polega na państwowym monopolu. Jeżeli dopuszczone byłyby prywatne ubezpieczenia, to po pierwsze byłyby tańsze, a po drugie oferowano by lepszej jakości usługi.
Natomiast brak systemu ubezpieczeń (łącznie z prywatnymi) powoduje jeszcze większy spadek cen, a jednocześnie wzrost jakości. Każdy lekarz pracuje na własny rachunek, czyli musi być konkurencyjny. Tak samo jest z placówkami.
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 20.05.2010, 23:13
- Jest Pan za abarcją ?

Ze ****a co?
Uważasz że obecna ustawa(jedna z najbardziej restrykcyjnych w Europie) to faszyzm a ludzie ją popierający to hitlerowcy
Zejdź na ziemie bo domyślam się że nie masz kompletnie pojęcia o czym piszesz

ps aż se podpis zmienię bo tak pojechanego tekstu to nie uświadczyłem od dobrych kilku lat
Ostatnio edytowane przez 1q2 : 20.05.2010 o godz. 23:23.
94 - Allah Akbar!!
harimata
Senior Member

Stary 20.05.2010, 23:31
1q2 napisał(a):Wyświetl post
Ze ****a co?
Uważasz że obecna ustawa(jedna z najbardziej restrykcyjnych w Europie) to faszyzm a ludzie ją popierający to hitlerowcy

Mam pojęcie Odniosłem to konkretnie do Komorowskiego a konkretniej do nazwania przez niego ustawy o zabijaniu chorych dzieci ,,znakomitą ustawą''. Jak masz znajomości w PAP to sobie sprawdź tą wypowiedź.
Lepiej zabić niż podjąć leczenie. To samo z artykułem wyżej o eutanazji.

I przepraszam za porównanie aborcji do hitlerowskich Niemiec. Bo Niemcy mogą poczuć się urażeni.
Dziwne, że wszyscy zwolennicy aborcji i eutanazji zdążyli się urodzić i nie zdążyli umrzeć.
Kod:

1q2
Socios Wisła Kraków

Stary 20.05.2010, 23:37
Mam pojęcie Odniosłem to konkretnie do Komorowskiego a konkretniej do nazwania przez niego ustawy o zabijaniu chorych dzieci ,,znakomitą ustawą''. Jak masz znajomości w PAP to sobie sprawdź tą wypowiedź.
Lepiej zabić niż podjąć leczenie. To samo z artykułem wyżej o eutanazji.

I przepraszam za porównanie aborcji do hitlerowskich Niemiec. Bo Niemcy mogą poczuć się urażeni.
Dziwne, że wszyscy zwolennicy aborcji i eutanazji zdążyli się urodzić i nie zdążyli umrzeć.
- najarałeś się czegoś? - piszesz o aborcji a nie o zabijaniu chorych dzieci których lepiej zabić niż podjąć leczenie - wiesz co to jest aborcja?wiesz na czym polega konsensus uzyskany w naszym kraju w tej sprawie? wiesz w jakich okolicznościach można dokonać aborcji?

Poczytaj a potem pisz i nie brnij
94 - Allah Akbar!!
Mareq
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 20.05.2010, 23:40
Harimata jak ,,dobrze'' , że się pojawiłeś po kilkunastu dniach nieaktywności w temacie.

Cytat:
,,Harimata myślisz , że jak wykasujesz cześć swojego posta to ja dostanę napadu zaniku pamięci ?
Bierz pełną odpowiedzialność za swoje słowa , nie bądź tchórzem.

Cytat:
Harimata mam do Ciebie trzy pytania , które będę powtarzał aż do skutku.

1) Czy żydzi udzielili któremuś kandydatowi w wyborach na prezydenta Polski oficjalnego bądź nieoficjalnego poparcia ? Jeżeli tak to któremu ?

2) Wskaż 11 osób pochodzenia żydowskiego które zasiadają w obecnej radzie ministrów .

3) Czy Bronisław Komorowski jest żydem ?

Oczywiście w odpowiedziach podaj jakieś źródła.''
harimata
Senior Member

Stary 20.05.2010, 23:44
- najarałeś się czegoś? - piszesz o aborcji a nie o zabijaniu chorych dzieci których lepiej zabić niż podjąć leczenie - wiesz co to jest aborcja?wiesz na czym polega konsensus uzyskany w naszym kraju w tej sprawie? wiesz w jakich okolicznościach można dokonać aborcji?

Poczytaj a potem pisz i nie brnij
Wiem co piszę i o czym piszę. To Ty zarzucasz mi brak wiedzy samemu jej nie posiadając na ten temat. Piszesz nieskładnie. Obrażasz mnie bo nie posiadasz żadnych argumentów. Proszę napisz co napisałem źle i wytłumacz gdzie jest błąd. Bo ja nie widzę żadnej nieścisłości.
Kod:

JEDREK76
konserwa

Od: 06.2004

Stary 20.05.2010, 23:53
Ze ****a co?

ps aż se podpis zmienię bo tak pojechanego tekstu to nie uświadczyłem od dobrych kilku lat
Komorowski deklaruje się jako katolik, więc jeżeli tak powiedział to rzeczywiście jest to skandal, bowiem katolik powinien być przeciwko zabijaniu (bo tym właśnie jest tzw. aborcja) w każdej formie. To, że obecna ustawa jest kompromisem to inna sprawa.
dj_ibutti
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 21.05.2010, 00:01
BRTS39 napisał(a):Wyświetl post
Polityk jest dla Ciebie tak ważny, że urządzasz mu w miejscu na podpis ołtarzyk? Hahha parodia. Prawda jest taka że na ten moemnt żaden polityk nie jest chociażby dobry. Wiec nie rozumiem jak mozna byc zakochanym w jednym albo w drugim. Ot tak musimy poprostu wybrac mniejsze zło.

Ojciec Tadeusz jak Prometeusz , dla kazdej gminy kazdej rodziny.... no nawet muzykę mają dobra Ci sekciarze... Dlaczego oni nie śpiewają o Bogu tylko o Tadeuszu?
Słuchałeś kiedyś tego radia, czy tak powtarzasz to co w modzie? Ja z ciekawości parę razy słuchałem (żeby sprawdzić o co ten szum robią) i niestety nic takiego nie uświadczyłem...
KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
Mareq
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 21.05.2010, 00:06
Cytat:
Komorowski deklaruje się jako katolik, więc jeżeli tak powiedział to rzeczywiście jest to skandal, bowiem katolik powinien być przeciwko zabijaniu (bo tym właśnie jest tzw. aborcja) w każdej formie. To, że obecna ustawa jest kompromisem to inna sprawa.
Komorowski mówił , że jest przeciwko aborcji na życzenie i że popiera obecny konsensus prawny.
Lech Kaczyński wyrażał podobne poglądy, a doskonale zdajemy sobie sprawę , że gdyby to on był kontrkandydatem Bronisława Komorowskiego , to fundacja PRO nie woziła by banerów prezentujących sylwetki obu polityków połączone z hasełkami , których używa w tym momencie.
Zresztą Jarosław Kaczyński też się zachował tak a nie inaczej w przypadku kiedy LPR próbowała przy kompromisie majstrować.
Dlatego jest to gówniany cios poniżej pasa , który kompromituje stowarzyszenie , nawet jeżeli by uznać iż ogólny cel jego istnienia jest słuszny.

Cytat:
,,Harimata myślisz , że jak wykasujesz cześć swojego posta to ja dostanę napadu zaniku pamięci ?
Bierz pełną odpowiedzialność za swoje słowa , nie bądź tchórzem.

Cytat:
Harimata mam do Ciebie trzy pytania , które będę powtarzał aż do skutku.

1) Czy żydzi udzielili któremuś kandydatowi w wyborach na prezydenta Polski oficjalnego bądź nieoficjalnego poparcia ? Jeżeli tak to któremu ?

2) Wskaż 11 osób pochodzenia żydowskiego które zasiadają w obecnej radzie ministrów .

3) Czy Bronisław Komorowski jest żydem ?

Oczywiście w odpowiedziach podaj jakieś źródła.''
Ostatnio edytowane przez Mareq : 21.05.2010 o godz. 00:29.
zimiok
Senior Member

Od: 10.2008

Stary 21.05.2010, 00:15
Bardzo podobne zdanie w sprawie aborcji co Komorowski ma również J. Kaczyński. Idąc Twoim tokiem rozumowania i on zachowuję się jak AH ale to nie przeszkadza Ci żeby wkleić sobie jego zdjęcie w podpisie.

http://jazmig.salon24.pl/180196,jaro...latwia-aborcje
1q2
Socios Wisła Kraków

Stary 21.05.2010, 00:17
JEDREK76 napisał(a):Wyświetl post
Ech Jedrek...czemu zamiast pisać dziwne rzeczy nie wytłumaczysz harimacie ma czym polega jego ignorancja?
Po drugie - jeśli już takie działa wyniosłeś - mniejszym skandalem jest to że Jarek deklaruje się jako katolik a jawnie popiera karę śmierci? - cytuję Ciebie - 'bowiem katolik powinien być przeciwko zabijaniu'.Podobnie Lech..rozumiem że byłeś za tym że zamiast pochować go na Wawelu z wszelkimi kościelnymi ceremniałami - to zrobić mu pogrzeb cywilny bo za zabijaniem był.
To drobna złośliwość była
Meritum.
Połowa ludzi w Polsce jest za aborcją na życzenie(różne badania były - daje średnią).Przytłaczająca większość jest za obowiązującą ustawą - czy uważasz że skandalem jest że uważają się oni za katolików i większość z nich uczestniczy w katolickich obrzędach?
Czy zatem uważasz że
a)to że mamy tylu katolików(praktykujących) to skandal
b)czy uważasz że kościół powinien coś z tym zrobić = wywalić zdecydowaną większość ludzi z kościoła i zostać religią paru procent 'prawdziwych katolików'?

c) czy jesteś aż tak 'opętany' przez wiarę że dał byś umrzeć swojej żonie w zamian za potencjalne życie dziecka?

Szczególnie obchodzi mnie odpowiedź na podpunkt c bo to że zakazał byś aborcji żonie którą ktoś zgwałcił to jest dla mnie oczywiste.

I wybacz mi Jędrek za tak ostry ton(podpunkt c) - szanuję tak Ciebie jak i Twoje poglądy, natomiast zawszę jak prowadzę jakieś dysputy w tzw realu(w kwestii kary śmierci czy abrocji), z różnymi znajomymi - to zadaje im konkretne pytanie.
Np. Jak ktoś jest przeciw każe śmierci to pytam się go czy też by był przeciw gdyby jakiś pojeb mu rozwalił najbliższą osobę , czy też posiłkował by się pojęciem humanitaryzmu - czy podobało by mu się to że delikwenta by do końca życia utrzymywał a do tego taki delikwent miał by w nagrodę zapewnione wszystkie niezbędne rzeczy by sobie żyć i o nic się nie martwić.

Podobnie z aborcją(w tych 2 konkretnych przypadkach w których w Pl jest możliwa) wiec nie bierz tego jako jakiś atak a odpowiedz bez nerwów czy złośliwości bo łatwo być za czymś czy w tym wypadku przeciw czemuś - gdy Ciebie to nie dotyczy.
Ostatnio edytowane przez 1q2 : 21.05.2010 o godz. 00:23.
94 - Allah Akbar!!
dj_ibutti
Senior Member

Stary 21.05.2010, 00:20
Z jedną różnicą - Kościół dopuszcza karę śmierci.
1q2
Socios Wisła Kraków

Stary 21.05.2010, 00:30
dj_ibutti napisał(a):Wyświetl post
Z jedną różnicą - Kościół dopuszcza karę śmierci.
Ale odkąd żyje był jej przeciwny

ps. ja w temacie nie siedzę bo 'nie należę', natomiast słyszałem o dopuszczalności już wcześniej, tyle że nie można być za a nawet przeciw.
Ostatnio edytowane przez 1q2 : 21.05.2010 o godz. 00:35.
94 - Allah Akbar!!
dj_ibutti
Senior Member

Stary 21.05.2010, 01:19
Jest za, ale w szczególnie uzasadnionych przypadkach.
JEDREK76
konserwa

Od: 06.2004

Stary 21.05.2010, 01:42
Ech Jedrek...czemu zamiast pisać dziwne rzeczy nie wytłumaczysz harimacie ma czym polega jego ignorancja?
Po drugie - jeśli już takie działa wyniosłeś - mniejszym skandalem jest to że Jarek deklaruje się jako katolik a jawnie popiera karę śmierci? - cytuję Ciebie - 'bowiem katolik powinien być przeciwko zabijaniu[...]
Dziwne rzeczy mówisz... Próbujesz porównywać zabijanie dzieci pod sercem matki tam gdzie powinny być najbezpieczniejsze, z zabijaniem zwyrodniałych bandytów, którzy sami pozbawiali życia Do tej pory pomimo różnicy w poglądach miałem wrażenie, że jesteśmy w stanie ze sobą polemizować na poziomie (pomimo skandalicznych dla mnie porównań a'la Leni Rifenstahl wobec Pośpieszalskiego), ale w tej chwili stosujesz demagogię z którą nie sposób polemizować na jakimkolwiek poziomie.
Zwolennicy kary śmierci tłumaczą ją jako prewencję vel ratowanie życia niewinnych ludzi, których taki zwyrodnialec mógłby jeszcze tegoż życia pozbawić. Ja jestem przeciwnikiem zarówno zabijania zwanego aborcją, jak również kary śmierci i o ile dobrze sobie przypominam w tej chwili PiS odpuścił sobie z hasłem wprowadzenia "kary śmierci". A jeśli nie to przytocz mi obecny ich program (czy też z wyborów w 2005 i 2007 roku), gdzie znalazłby się taki postulat

1q2 napisał(a):
[...]Podobnie Lech..rozumiem że byłeś za tym że zamiast pochować go na Wawelu z wszelkimi kościelnymi ceremniałami - to zrobić mu pogrzeb cywilny bo za zabijaniem był.
To drobna złośliwość była
I to jest właśnie Twoja demagogia. Przytocz mi gdzie L. Kaczyński popierał zabijanie a'la aborcja, eutanazja

1q2 napisał(a):
[...]Meritum.
Połowa ludzi w Polsce jest za aborcją na życzenie(różne badania były - daje średnią).Przytłaczająca większość jest za obowiązującą ustawą - czy uważasz że skandalem jest że uważają się oni za katolików i większość z nich uczestniczy w katolickich obrzędach?
Badania sondażowe... Równie dobrze może zrobimy badania dopuszczające eksterminację Żydów, Romów i innych nacji nie darzonych sympatią Dopuszczasz taką możliwość, czy może to według CIebie złośliwość tym razem z mojej strony

Słowa, które mial wypowiedzieć komorowski, a zostały przytoczone przez harimatę brzmiały wyraźnie

Czy jest Pan za aborcją
Tak,
w obecnej formie.

Więc jeżeli powiedziałby, że jako katolik jest przeciwny aborcji ale popiera kompromisową ustawę, która ratuje wiele istnień ludzkich, to byłoby to zgodne z również moim poglądem, jak i stanowiskiem KK. Natomiast przytakiwanie i wyrażanie poparcia dla zabójstwa/aborcji jest dla mnie jako dla katolika niedopuszczalne w każdej formie.

1q2 napisał(a):
[...]c) czy jesteś aż tak 'opętany' przez wiarę że dał byś umrzeć swojej żonie w zamian za potencjalne życie dziecka?
Gdyby moja Mama wychodziła z Twojego założenia, które tak tutaj troszeczkę maskując się próbujesz przemycić pewnie nigdy bym się nie narodził. Moja Mama miała 43 lata kiedy nosiła mnie pod sercem, lekarz powiedział Jej, że musi mnie zabić bowiem ryzykuje swoim życiem (ma przecież jeszcze dwójkę Dzieci do wychowania), a pewnie jak się urodzę to i tak będę niepełnosprawny (sugerował zespół downa). W ten sposób w latach 70-tych w PRLu traciło życie setki tysięcy dzieci. Mamuśka jedyne co zrobiła to zmieniła lekarza. Dzięki Bogu Mamuśka żyje, ja skończyłem studia. Powiem CI tak nie związałbym się z Kobietą, dla której zabicie dziecka byłoby dopuszczalne.

1q2 napisał(a):
[...]Szczególnie obchodzi mnie odpowiedź na podpunkt c bo to że zakazał byś aborcji żonie którą ktoś zgwałcił to jest dla mnie oczywiste.

I wybacz mi Jędrek za tak ostry ton(podpunkt c) - szanuję tak Ciebie jak i Twoje poglądy, natomiast zawszę jak prowadzę jakieś dysputy w tzw realu(w kwestii kary śmierci czy abrocji), z różnymi znajomymi - to zadaje im konkretne pytanie.
Np. Jak ktoś jest przeciw każe śmierci to pytam się go czy też by był przeciw gdyby jakiś pojeb mu rozwalił najbliższą osobę , czy też posiłkował by się pojęciem humanitaryzmu - czy podobało by mu się to że delikwenta by do końca życia utrzymywał a do tego taki delikwent miał by w nagrodę zapewnione wszystkie niezbędne rzeczy by sobie żyć i o nic się nie martwić[...]
Nie wiem jakbym się zachował w przytoczonych przez Ciebie przypadkach tak samo jak nie wiem jak zachowałbym się żyjąc w czasie II wojny światowej gdzie dla ratowania Ojczyzny także zabijało się ludzi którymi byli agresorzy czy to niemieccy czy to sowieccy. Choć mam nadzieję, że miałbym na tyle odwagi aby stanąć z bronią w ręce i tak jak przodkowie zabijać wrogów naszej niepodległości. Jednocześnie z pewnością nie porównywałbym tego z zabijaniem czy to dzieci nienarodzonych, czy też osób starszych, chorych i niepełnosprawnych.
I nie wiem po jaką cholerę stosujesz takie demagogiczne chwyty, w swojej wypowiedzi odnosiłem się do klarownej sytuacji, czyli tego co powiedział/czy też miał powiedzieć Komorowski odnośnie aborcji, obnoszący się jednocześnie z tym, iż jest praktykującym katolikiem i konserwatystą. Jak do tego cytatu i mojego komentarza mają się przytoczone przez Ciebie przykłady Słyszałeś o czymś takim jak zabicie w obronie własnej bądź obronie innego człowieka Chcesz to porównywać z zabijaniem niewinnych dzieci

1q2 napisał(a):
[...]Podobnie z aborcją(w tych 2 konkretnych przypadkach w których w Pl jest możliwa) wiec nie bierz tego jako jakiś atak a odpowiedz bez nerwów czy złośliwości bo łatwo być za czymś czy w tym wypadku przeciw czemuś - gdy Ciebie to nie dotyczy.
Widzisz sam posługujesz się złośliwostkami, a jednocześnie prosisz aby ich nie używać. CHoć w tym miejscu, chyba sam widzisz, że się mocno przejechałeś ze swoimi osądami.
Ostatnio edytowane przez JEDREK76 : 21.05.2010 o godz. 01:58.
1q2
Socios Wisła Kraków

Stary 21.05.2010, 02:35
Nie odpowiedziałeś mi na pytania i co gorsze zarzucasz mi coś czego nie napisałem.
Nie dyskutujemy tu o aborcji takiej jak jest respektowana w większości krajów europejskich ,tylko o aborcji w takiej formie jak to ma miejsce w Polsce.
To że Pis(łącznie z L.K.) był za karą śmierci(i chwała im za to - jeśli chodzi o mnie)to rzecz oczywista.Idealnym dowodem na to była ich reakcja gdy jeszcze rządzili - czyli byliśmy jedynym krajem który nie podpisał jakiejś tam uchwały przeciwko tej karze i przez to ta uchwała nie weszła w życie - Oczywiste jest to że nic się w tej kwestii nie zmieniło.
I niestety - powtarzam - nie odpowiadając mi na praktycznie żadne pytanie, sam siebie umieszczasz jako demagoga.
Wrzucasz eutanazje o której słowa nie napisałem, wrzucasz jakieś teksty o wojnie....co to w ogóle ma być?
Ja mam banalnie proste pytanie
Obecna ustawa jest prosta i przejrzysta i pozwala na aborcje w 2 przypadkach
1.jeśli płód zagraża poważnie zdrowiu i życiu matki - i jeśli byś nie wiedział to wszystko zależy od matki a nie lekarza, więc jeśli chce zaryzykować to nikt jej takiej możliwości nie odbierze.Po prostu ustawa daje jej wybór.
2.Jeśli ciąża jest efektem gwałtu. -dokładnie taka sama procedura - jeśli kobieta chce urodzić to żaden szalony lekarz nie będzie jej latał ze swoim aborcyjnym sprzętem - Prawo wyboru się kłania...negujesz to?Powiedz to w realu temu komu powinieneś powiedzieć.

I przykro mi, jeśli Ty masz zdanie że **** z życiem matki i **** z tym że kobieta została zgwałcona a liczy się dla Ciebie tylko płód - napisz to wprost i powiedz to własnej wybrance

I jeśi ktoś ma podobny pogląd do Ciebie czyli żadnej aborcji nawet jak moja żona/kobieta ma mi umrzeć i żadnej aborcji pomimo też że jakiś zboczeniec zgwałcił moją żonę/kobietę - niech tu się wpiszę a co najważniejsze niech powie to swojej wybrance.Że ważniejsze jest życie płodu niż jej życie - jeśli się na to godzi to chwała jej a jeśli boicie się jej o to zapytać to?....no właśnie.Demagogia czy rzeczywistość?

A co najśmieszniejsze to takie zasady wymyślają ludzie(kościół) którzy z rodziną/dziećmi - mają tyle wspólnego co ja z kradzionymi samochodami

ps i tak na marginesie - piszesz - Więc jeżeli powiedziałby, że jako katolik jest przeciwny aborcji ale popiera kompromisową ustawę, która ratuje wiele istnień ludzkich, to byłoby to zgodne z również moim poglądem, jak i stanowiskiem KK

i podkreślasz Tak - gdzie przecież czarnym na białym jest napisane 'Tak w obecnej formie' - czyli że popiera kompromisową ustawę...Jaka jest obecna forma?ech...dobranoc.
Ostatnio edytowane przez 1q2 : 21.05.2010 o godz. 03:44.
94 - Allah Akbar!!
dostuffca
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 21.05.2010, 07:11
OT
Cytat:
Wraz z trwaniem dyskusji w Internecie, prawdopodobieństwo przyrównania czegoś lub kogoś do nazizmu bądź Hitlera dąży do 1 (ang. „As an online discussion grows longer, the probability of a comparison involving Nazis or Hitler approaches 1.”)

„w większości dyskusji dobrą zasadą jest, że pierwsza osoba, która wyzwie drugą od nazistów, automatycznie przegrywa dyskusję”
http://pl.wikipedia.org/wiki/Prawo_Godwina

orzeu
Senior Member

Stary 21.05.2010, 07:12
Ustawa aborcyjna w Polsce jest raczej dobra ale 1q2 prosta zagadka:
Czy nie jest morderstwem dopuszczonym prawnie zabijanie plodu do 12-tygodnia gdy wiadomo ze jego serce bije od kilku tygodni i uklad nerwowy jest juz czesciowo wyksztalcony? Chodzi mi o zwykle nazwanie zabojstwa zabojstwem. A nie bawienie sie w eufemizmy "aborcja", "usuniecie ciazy" czy wrecz obrzydliwe "skrobanie". Nazwijmy rzeczy po imieniu.
Chcialbym tez poznac liczbe "kobiet ocalonych dzieki aborcji" bo ciaza zagrazala ich zyciu. Argument numer jeden dla zwolennikow aborcji a odsetek takich przypadkow jest znikomy.

O aborcji w UE i USA nawet mi sie nie chce gadac...
Ostatnio edytowane przez orzeu : 21.05.2010 o godz. 11:11.
WISŁA PANY !!
QBAS
Senior Member

Stary 21.05.2010, 08:19
Show must go on
http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomos...rezydenta.html
Ela
Pro Publico Bono

Od: 08.2003

Stary 21.05.2010, 09:48
Znamienne, że na temat aborcji zwykle najwięcej mają do powiedzenia mężczyźni.
AS82
Banita

Od: 07.2005

Stary 21.05.2010, 13:40
PO i PIS maja w kwestii aborcji to samo zdanie ,ale Komorowski jest SSmanem ,a Kaczynski nie - czyli jak znowu sztucznie wywolac konflikt miedzy PO i PIS gdzie jedni robia za prawice inni za lewice a roznicy nie ma zadnej miedzy tymi partiami
pan_premier
Senior Member

Od: 01.2003

Stary 21.05.2010, 15:11
http://www.rp.pl/artykul/482731.html

dość fajny wpis Wildsteina, z niektórymi teoriami można dyskutować, niemniej ma dużo racji
Ci kibice potrafią uczynić niesamowity kocioł rytmicznie uderzając nogami - informuje Wojciech Łobodziński, który grał na tym obiekcie z reprezentacją Polski.
Zbychu
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 21.05.2010, 15:37
Cytat dnia z dzisiejszego dodatku ekonomicznego rzepy:
Cytat:
Rozpad strefy euro pogłębiłby tylko problemy,wywołał ekspolozje stóp procentowych,anarchie dewaluacji,wzrost deficytów i niepohamowaną spekulacje.Bez euro Europa zniknęłaby z historii
Edouard Balladur(były premier Francji)
By dostawać więcej od życia, dawaj więcej od siebie.
Illargui
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 21.05.2010, 15:54
Na początek parę cytatów z powyższego artykułu P. Wildsteina:

"W Polsce zwarty medialny front propagandy prorządowej osłonił władze przed tego typu konsekwencjami i rozmył sprawę".
"W sporej mierze skuteczna blokada debaty pokazuje, jakie trudności napotyka w naszym kraju wolność słowa i jak kiepski jest stan większości naszych mediów"
"Tymczasem rząd i usłużni dziennikarze próbują wątpliwości wobec jego postawy pokazać jako naruszenie polskiej racji stanu, a krytykę przedstawić jako dokonywaną na zlecenie opozycji zbrodnię obrazy majestatu".
"Powinniśmy także sprawdzić, czy w tej sytuacji dziennikarze zachowują się jak rzecznicy społeczeństwa czy propagandyści rządu."

Powiem tak - oczywistym jest, że TVN czy Wyborcza sprzyjają rządowi, ale przecież aby uchronić się przed "zwartym medialnym frontem propagandy prorządowej" wystarczy włączyć TVP czy poczytać Rzeczpospolitą i już biedny obywatel może z powodzeniem poddać się "zawartemu medialnemu frontowi propagandy proopozycyjnej".

Wmawianie mi zatem przez Pana Wildsteina, że inne niż prorzadowe zdanie czy opinie nie mają się szansy w Polsce przebić, gdyż napotykają na skuteczną blokadę debaty, a jednocześnie formułowanie tych słów w gazecie o nakładzie powyżej 170 tys. egzemplarzy jest czystym nadużyciem i robieniem ze mnie idioty. Opozycja ma przecież również w rękach telewizję publiczną,w tym jeden kanał informacyjny, liczne programu publicystyczne i program "Wiadomości" o średniej oglądalności ok. 4 mln osób, stanowiące tubę propagandową PiS-u.

I jeszcze jedno - rozumiem, że w opinii Pana Wildsteina sformułowania typu "usłużni dziennikarze", "medialny front propagandy", "kiepski stan większości naszych mediów", "propagandziści" odnoszą się jedynie do tych, których brak obiektywizmu wynika z sympatyzowania z PO, natomiast jeśli brak optymizmu wynika z sympatyzowania z PiS-em wówczas mamy do czynienia z niezależnymi mediami.

Ja też mam sporo wątpliwości odnośnie różnych posunięć rządu w kontekście wyjaśniania katastrofy smoleńskiej, natomiast zastosowana przez Pana Wildsteina koncepcja wypowiedzi nie pozwala mi na traktowanie jego słów jako wyniku obiektywnej i rzetelnej analizy dziennikarskiej.

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów