|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Member
Od: 12.2006
Offline |
|
Widocznie Kurto nie jest za dobry jak nie gra.... U bramkarza wiek nie jest najważniejszy. Van der Sar ma 40 lat i gra dalej na wysokim poziomie. Jak na ten okres,w którym Wisły nie było stac na kupno nowego bramkarza Onyszko był najlepszym kandydatem za darmo... Jeszcze raz nic ,tylko pogratulowac osobom odpowiedzialnym za transfery. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Czyli komu?
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Banita
Od: 06.2008
Offline |
|
|
Do czego doprowadził brak spektakularnych transferów w Wiśle Kraków?
Część kibiców rozpacza na stratą 36 letniego bramkarza, który miał jedną w miarę dobrą rundę i bił własną żonę... Wisła stawia na zawodników zagranicznych. W każdym okienku klub kogoś sprowadza i nie są to złe transfery, więc weźcie się, k..wa, ogarnijcie! |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Może byście zaczęli dyskutować na temat?
Bo ja nie mam zamiaru co chwilę usuwać jakichś głupich postów, zaraz zacznę usuwać użytkowników. ![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
Tak więc nadal twierdzę, że pieniądze zarobione na sprzedaży Pepe przepadły bez słuchu...
Ostatnio edytowane przez wolfy : 20.05.2010 o godz. 17:53.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Z drużyny odejdą prawdopodobnie lub na pewno Pablo Alvarez, Konrad Gołoś, Łukasz Burliga, Mariusz Jop, Georgi Christow i Krzysztof Mączyński.
Dodajmy też od siebie, iż nie można wykluczyć także transferu któregoś z czołowych piłkarzy Białej Gwiazdy. Przez zagraniczne kluby namierzani są Marcelo, Patryk Małecki, Paweł Brożek i Arkadiusz Głowacki. by Przegląd i wp.pl ![]()
Piggy oddaj hajs
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2009
Offline |
|
|
Cała akcja z "przejściem Onyszki do Wisły" mogła być na podbicie kontraktu.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Alvarez i Kirm zostali zakontraktowani za wpływy, których ostatecznie - dzięki genialnej postawie z Levadią - nie było. W budżecie powstał deficyt. Skoro nie bardzo się orientujesz w temacie, to może nie próbuj ironizować? A to, że transfery okazały się nietrafione, to inna sprawa. Pisałem już o tym i nie zamierzam się powtarzać, żeby nie drażnić fanów Skorży. Faktem jest, że pieniądze za Ćwielonga nie zniknęły, jak sugerowałeś - zostały wydane na transfery. Ja już wspominałem Costly-ego w kontekście Onyszki. Zresztą - kto miałby przeprowadzić ten transfer? Kto go zatwierdzić? Nawet nie wiemy, kto będzie trenował Wisłę...
Ostatnio edytowane przez wolfy : 20.05.2010 o godz. 18:03.
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
a.k.a. morgenes
Od: 11.2002
Offline |
|
Równie dobrze ta kasa mogła by iść na rachunki za prąd... W budżecie tak się nie przyporządkowuje wpływów i wydatków. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
w klubie nie ma kto to przyporzadkowac bo wszyscy zostali zwolnieni ![]()
ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY
PRZEMYŚL |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Całą sagę pt. "Onyszko w Wiśle" można zakończyć słowami KALECTWO ! Bo to jest nieprawdopodobne, że vice mistrz Polski przegrywa walkę o piłkarza z drużyną, która broni się przed spadkiem. Ja rozumiem, że to może być piłkarz, który nie koniecznie musi dojść do składu i tylko ma być uzupełnieniem, ale żeby nie pozyskać kogoś kto ewidentnie jest potrzebny. I znowu sprowadzimy jakiegoś Juszczyka? Paranoja. Nie wierze, że zarząd nie był w stanie zaproponować Onyszce lepszego kontraktu. No chyba, że jest jakaś alternatywa ... Jak tak dalej będzie to krucho widzę tą Ligę Europy
Jak nie zobaczę jakiegoś piłkarza z koszulką w rękach to nie uwierzę, że go mamy.
Ostatnio edytowane przez Billy : 20.05.2010 o godz. 18:18.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
To frajerstwo, żeby stracić takiego dobrego (jak na naszą ligę) bramkarza. Poza Muchą nie było lepszego. Ale skoro go już nie pozyskamy to ja nie skreślałbym Juszczyka. Nie zapominajcie, że w meczu chociażby z Cracovią wyratował nas parę razy. Wg mnie jest pewniejszy niż Pawełek
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
[QUOTE=Hives4;902340]Do czego doprowadził brak spektakularnych transferów w Wiśle Kraków?
Część kibiców rozpacza na stratą 36 letniego bramkarza, który miał jedną w miarę dobrą rundę i bił własną żonę... Podobno wcale nie bił tylko trzymał w piwnicy ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Wiadomo, co u nas generuje koszty przede wszystkim - piłkarze. Na wszystkim pozostałym się oszczędza, zwolniono nawet sprzątaczkę. Chyba nie będziesz nam tu wciskał, że problemy finansowe wzięły się z rachunków za prąd i wodę? Albo - że nie dogadali się ze sprzątaczką w sprawie przedłużenia kontraktu, bo jej menedżer chciał za dużo za podpis?
Ostatnio edytowane przez wolfy : 20.05.2010 o godz. 18:34.
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
No właśnie chodzi mi o to, że sprzedaliśmy jednego z napastników, których mamy raczej niewielu...i jeśli już potrzebne był pieniądze do łatania dziur budżetowych to sprzedany powinien byc ktoś za kogo mozna otrzymać na tyle dużą gotówkę żeby za część owych pieniędzy zakupić odpowiedniego zastępcę... Łatać dziurę można było także sprzedając kogoś kto przeżera więcej niż potrzebuje dajmy na to Łobodzińskiego...bądż zawodnika który nie jest nam potrzebny jak Jop/Cleber... No ale wybrano sprzedaż napastnika i na dobrą sprawę zostaliśmy jedynie z Pawłem i to kontuzjowanym/w złej formie. Wracając do moich poprzednich wypowiedzi chciałbym zauważyć, że moim celem nie jest obrażanie klubu, a jedynie obnażenie błędów w jego prowadzeniu...które mam nadzieję zostaną wyeliminowane(Marzenie ściętej głowy). Wybacz mi moją wcześniejszą agresję ale wpienił mnie fakt, że ktoś może twierdzić, iż staram się robić złą opinię Wisełce...tak więc zapomnijmy o tej krótkiej sprzeczce i w przyszłości dajmy na wstrzymanie ![]() Żeby nie rozmywać tematu...faktycznie ktoś nazwą naszego klubu mógł podbijać wysokość kontraktu Onyszki z Polonią ale jak mniemam większości osób nie chodzi nawet o to, że przegraliśmy z Polonią walkę o zawodnika, a bardziej o to, że rezygnujemy/przegrywamy walkę o zawodnika z wolnym kontraktem, który prezentuje dość wysoki jak na polską ligę poziom. Natomiast jeśli odpuściliśmy ową walkę(Mam nadzieję, że ją podjeliśmy) ze względu na szaleństwo J.Wojciechowskiego to bardzo dobrze gdyż zawodników mających kontrakty za wysokie w stosunku do swoich umiejętności(Przynajmniej tych pokazywanych w czasie spotkań) nam już wystarczy... Jak dla mnie najlepszym wyjściem była by sprzedaż Marcelo/Głowy/Brożka w celu uzyskania 2-3 mln euro, a następnie zakup za owe pieniądze 2-3 zawodników w tym jednego mającego zastąpić sprzedanego. Oczywiście najlepiej sprzedać Marcelo, który w naszej lidze juz się nie rozwinie i z czasem jego cena rynkowa może juz tylko spadać, a w chwili obecnej wyciągnięcie 3mln euro jest całkiem realne. Pozdrawiam Reiro
Ostatnio edytowane przez wolfy : 20.05.2010 o godz. 18:41.
|
|
|
|
Member
Od: 08.2009
Offline |
|
|
Co wy chcecie ostatnie mecze Pawełka przed kontuzją były dosyć dobre.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2003
Offline |
|
|
wolfy:
a nie więcej w jednym z artykułów było: średnia w lidze 72% budżetu - wynagrodzenia piłkarzy ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
A może po prostu Cupiał zobaczywszy dwa babole Onyszki w meczu z Wisłą, w tym jeden zakończony bramką dla nas, stwierdził iż nie ma sensu wydawać kasy na kontrakt dla kolesia, który wiele nie różni się od Pawełka.
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
||
Uwaga techniczna - w tym temacie nie piszemy o własnych pomysłach transferowych - odsyłam do postów KOMINKA. I nie chodzi o niekrytykowanie, tylko o nie pisanie postów pełnych emocji albo wróżących nam upadek. Zwykła krytyka wystarczy, inaczej temat znów się stoczy.
Tak czy siak - nie ma się co oszukiwać: zdecydowana większość pieniędzy idzie na kontrakty i transfery. Dlatego właśnie taki Kirm czy Hristov mogą naprawdę nas pogrążyć, raz - kosztami ich sprowadzenia, dwa - kosztami utrzymania. Jeżeli dołożyć do tego Levadię - nie wygląda to ciekawie.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 20.05.2010 o godz. 18:47.
![]()
Już za cztery lata,
|
||
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
Może i nie różni się umiejętnościami, ale charakterem już tak. Pewny bramkarz => pewna obrona.
|
|
|
|
a.k.a. morgenes
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2010
Offline |
|
Onyszko do nas nie przyszedł bo prezesem jest ciągle człowiek, który nie ma pojęcia o piłce, a Wisła to dla niego piąte koło u wozu. Wszystko rozbija się o organizację. Jedyna nadzieja w tym to, że gorzej na tym stanowisku już być nie może i Basałaj, który obejmuje fuchę ma przynajmniej doświadczenie i nie traktuje Wisły jak wstydliwego bękarta Telefoniki. |
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
Przestań się ośmieszać..
Co do tematu Onyszki to jednak szkoda...nigdy nie byłem zwolennikiem sprowadzania piłkarzy po 30tce, życiorys żonobójcy także nie powala, ale jestem juz tak sfrustrowany postawą Pawełka, że wszyscy wydają sie być lepsi. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
Cytat:
-- Nieciekawie. Ze ten gosc ma jeszcze cierpliwosc? Chociaz moze to normalne, tylko my sie przywyczailismy do innej polityki. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2009
Offline |
|
|
http://www.wislaportal.pl/news.php?id=17812
Na to wygląda że czekamy na nowego trenera po powrocie z zagranicy Bogusława Cupiała - a do tej pory lepiej gazeta nie czytać odnośnie Wisły (zwykłe wróżenie z fusów). Kosa nie mógłby wrócić - odchodząc podpadł Cupiałowi!!! |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
IMHO wydaliśmy na tę dwójkę więcej, niż zyskaliśmy sprzedając Ćwielonga. Do tego Piotrek zarabiał znacznie mniej, niż którykolwiek z w/wym. ![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
ANAJNARAB
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Onyszko gra na takim samym poziomie jak Pawełek raz genialnie raz jako tako i do czasu do czasu babol. 36 letni zawodnik (nawet bramkarz) nie może stanowić o sile Wisły w pucharach. Gdyby był do wzięcia na przyzwoitych warunkach można by się zastanowić ale po przebitce Wojciechowskiego wg mnie nie było się sensu bić.
Ostatnio edytowane przez KOMINEK : 20.05.2010 o godz. 19:30.
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|