The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na:
Platforma Obywatelska 68 10,66%
Prawo i Sprawiedliwość 159 24,92%
Twój Ruch 9 1,41%
Polskie Stronnictwo Ludowe 6 0,94%
Sojusz Lewicy Demokratycznej 17 2,66%
Solidarna Polska 4 0,63%
Polska Razem 37 5,80%
Kongres Nowej Prawicy 165 25,86%
Ruch Narodowy 97 15,20%
Dziękuje nie głosuje! 76 11,91%
Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
PvD
Armia Białej Gwiazdy

Od: 11.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 19.05.2010, 15:44
Sędzia napisał(a):Wyświetl post
To akurat nie ma większego znaczenia, chodzi o pokazanie mechanizmu.
ja tylko tak informacyjnie
Cytat:
Decydując się na grę w Wiśle i podpisując z nią kontrakt piłkarz powinien automatycznie przyjąć świadomość panujących przy R22 zwyczajów. A jednym z kanonów który powinien przyświecać każdemu wiślakowi jest poszanowanie trójkolorowych barw. Szanować powinien je każdy z nas ( i umieć się z nimi obchodzić) bez względu na to czy w danym momencie owładnął nami strach, panika, euforia, złość czy cokolwiek innego.
Są bowiem pewne granice, których nigdy się nie przekracza.
zig
Senior Member

Stary 19.05.2010, 15:47
Sędzia napisał(a):Wyświetl post
To akurat nie ma większego znaczenia, chodzi o pokazanie mechanizmu.
w obu tekstach tak samo- ze znakiem zapytania, chyba, że już zdążyli poprawić
Greeg
Senior Member

Od: 12.2003

Stary 19.05.2010, 15:49
Aż dziw bierze, że nikt z mieszkańców zatopionych miejscowości nie wyciągnął Tuskowi przed kamery pakietu projektów hydrologicznych z czasów PiSu, które utrącili po dojściu do władzy a o których wspominane było wcześniej.

Wiem, że w obliczu tragedii zabrzmi to cynicznie, ale cóż. Okazja do marketingu politycznego jest świetna i cios w ten sposób zadany pewnie byłby dosyć skuteczny.

Wystarczyłoby pytanie kogoś kto dopcha się do premiera przed obliczami kamer.
Sędzia
Senior Member

Stary 19.05.2010, 15:50
zig napisał(a):Wyświetl post
w obu tekstach tak samo- ze znakiem zapytania, chyba, że już zdążyli poprawić
Tak, zmienili już po tym, jak napisałem posta
Miała być demokracja, a tu każdy ma własne zdanie - Lech Wałęsa
AS82
Banita

Od: 07.2005

Stary 19.05.2010, 16:13
Greeg napisał(a):Wyświetl post
Aż dziw bierze, że nikt z mieszkańców zatopionych miejscowości nie wyciągnął Tuskowi przed kamery pakietu projektów hydrologicznych z czasów PiSu, które utrącili po dojściu do władzy a o których wspominane było wcześniej.
.
Bo mieszkancy pierd*lą plany,pakiety jednej czy drugiej partii, im zalalo mieszkania,jakby ci zalalo dom ,to bys pakiety sprzed 2 lat poakzywal ?
Zbychu
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 19.05.2010, 17:39
Dla znużonych PO-PiSem.

http://www.facebook.com/group.php?gi...1625658&ref=mf
By dostawać więcej od życia, dawaj więcej od siebie.
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 19.05.2010, 17:52
robin hood napisał(a):Wyświetl post
wolfy ja rozumiem problem wykreślania i wpisywania inwestycji, uwierz mi patrząc wstecz od okresu międzywojennego kiedy to ktoś miał wizję, żadna ekipa rządząca nie ma koncepcji walki z powodziami. Nawet jeśli PIS miał zaczątki wizji opartej na budowie zbiorników to niestety nas jako Państwa nie stać na ich budowę. Problem jest tym większy że nakłada się kilka kwestii, zgoda ludności, ekolodzy no i przede wszystkim pieniądze.
Sam w 1997 roku zostałem zalany i do tej pory rodzice spłacają kredyt na remont mieszkania, i wiem co oznacza rozpacz i strach ludzi, niestety zdaje sobie sprawę z tego że tak jak napisałem nie stać nas na pewne rzeczy i nie prędko będzie nas na nie stać. Kwestia ochrony powodziowej to z punktu widzenia infrastruktury i logistyki jest najbardziej (nie wiem jak to napisać) finansożerną częścią infrastruktury ogólnie. Nie stać nas nawet na remonty tego co mamy.
Czy Po jest winna pewnie tak podobnie jak PIS, SLD itd itp. Nie chodzi o bronienie kogokolwiek, tylko o trochę obiektywizmu mam tylko nadzieję że w końcu nie poniosą odpowiedzialności politycy jak to było w zwyczaju, a Ci którzy personalnie odpowiadają za to że ktoś nie wyjechał, nie poinformował, podpisał albo nie podpisał zgody.
Ale jakimś cudem inwestycja została wznowiona w tym roku.
Czy nas na nią nie stać? A stać nas na opisane wcześniej przeze mnie straty?

Powiem Ci, na co naprawdę nas nie stać - na socjal.

Notka o zaniedbaniach kolejnych rządów w kwestii infrastruktury.

Dorn.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 19.05.2010 o godz. 18:21.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
sambo
dziarski chłop

Od: 04.2005

Stary 19.05.2010, 18:53
jeszcze nigdy Tusk mnie nie wk**ł tak bardzo jak wczoraj - może dlatego, że pierwszy raz miałem z nim do czynienia "oko w oko", może dlatego, że jestem związany różnymi więzami z zalanymi terenami na Bocheńszczyznie.

Przyjechał samochodzikiem, wyskoczył jak filip z konopii w gównianej kurteczce, popatrzył postękał oskarżył wszystkich świętych o powódź i pojechał.

Nie przywiózł ze soba NIC - ani koców, ani nawet konserw z jakichkolwiek rezerw żywności, które jego agencje wyprzedają. Nie zapewnił nawet o osobistym nadzorze jaki może zastosować przy tego typu sytuacjach wobec działań wojewody, jak ównież o tym, że te koce i tą żywnosć dotrze.

Nie pomógł W OGÓLE.

Najątrzył, zaognił sytuację - do kamer wyszczerzył zęby i w eter poszło, że to wszystko co sie wydarzyło i co się wydarzy to na pewno nie jego wina ino wójtów.

Taki był cel tej wycieczki krajoznawczej bożyszcze wykształciuchów
Ostatnio edytowane przez sambo : 19.05.2010 o godz. 18:56.
"Zachowanie się publiczności krakowskiej, a raczej zwolenników Cracovii na ostatnich jej meczach, stało się naprawdę skandalicznem. Tylko ten sędzia jest dobry, sprawiedliwy i obiektywny, który jej dogadza, każdy inny jest "kaloszem", "papuciem", "zbrodniarzem". Doprowadziło to do najzwyklejszego terroru. " Tygodnik Sportowy rok 1924, nr 43
robin hood
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 19.05.2010, 19:05
wolfy napisał(a):Wyświetl post

Powiem Ci, na co naprawdę nas nie stać - na socjal.

Nie wiem co miałeś na myśli pod pojęciem socjal ale jeśli powszechne rozdawnictwo socjalne i działalność związków zawodowych to tak masz rację na to nas nie stać

sambo napisał(a):Wyświetl post
jeszcze nigdy Tusk mnie nie wk**ł tak bardzo jak wczoraj - może dlatego, że pierwszy raz miałem z nim do czynienia "oko w oko", może dlatego, że jestem związany różnymi więzami z zalanymi terenami na Bocheńszczyznie.

Przyjechał samochodzikiem, wyskoczył jak filip z konopii w gównianej kurteczce, popatrzył postękał oskarżył wszystkich świętych o powódź i pojechał.

Nie przywiózł ze soba NIC - ani koców, ani nawet konserw z jakichkolwiek rezerw żywności, które jego agencje wyprzedają. Nie zapewnił nawet o osobistym nadzorze jaki może zastosować przy tego typu sytuacjach wobec działań wojewody, jak ównież o tym, że te koce i tą żywnosć dotrze.

Nie pomógł W OGÓLE.

Najątrzył, zaognił sytuację - do kamer wyszczerzył zęby i w eter poszło, że to wszystko co sie wydarzyło i co się wydarzy to na pewno nie jego wina ino wójtów.

Taki był cel tej wycieczki krajoznawczej bożyszcze wykształciuchów
No jeśli od premiera czy prezydenta oczekujesz żeby woził koce wodę i inne rzeczy to ok faktycznie nie zachował się Ok, Mi osobiście wydaje się że od kocy wody są inni ludzie ale może tylko mi się tak wydaje
Ostatnio edytowane przez wolfy : 19.05.2010 o godz. 19:07.
sambo
dziarski chłop

Stary 19.05.2010, 19:12
robin hood napisał(a):Wyświetl post

No jeśli od premiera czy prezydenta oczekujesz żeby woził koce wodę i inne rzeczy to ok faktycznie nie zachował się Ok, Mi osobiście wydaje się że od kocy wody są inni ludzie ale może tylko mi się tak wydaje
taak - to od czego był tam on? Spowiednikiem? Spowiednicy są w kościołach. Poza tym, juz w tej drugiej tv o której wspominał Wajda pojawił sie komentarz, że Tusk pomaga. -w czym sie pytam. Tusk pomaga - tak ale sobie. Robi wszystko, żeby czasem nie dostało mu się po dupie. To jest k** premier?.

A sytuacja w Bochni jest tragiczna - nie ma ani wody, ani koców ani ludzi, nie ma nic.

Czasami naprawdę nie należy i nie warto bronić bożka - nie musisz mu pomagać
"Zachowanie się publiczności krakowskiej, a raczej zwolenników Cracovii na ostatnich jej meczach, stało się naprawdę skandalicznem. Tylko ten sędzia jest dobry, sprawiedliwy i obiektywny, który jej dogadza, każdy inny jest "kaloszem", "papuciem", "zbrodniarzem". Doprowadziło to do najzwyklejszego terroru. " Tygodnik Sportowy rok 1924, nr 43
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 19.05.2010, 21:34
POkazywali też w TV , że pupę do Szczucina (a więc Małopolskę nawiedził premierek i marszałek- jakaż łaska nas spotkała) ruszył Bronek i oznajmił, że winę ponoszą ......władze lokalne bo.... plany zagospodarowania itp. Chłop dwoi się i troi. Kilka dni temu podczas Nocy Teatrów oprowadzał po SEjmie publikę, nawet przygotowane przez sztab książki podpisywał i opowiadał bajeczki o Sejmie. Na następny dzień poinformował telewidzów, ze po co tam ogłaszać stan wyjątkowy skoro woda ....spłynie w końcu do Bałtyku . A dzisiaj przyjechał i opierd..ił narzekających na władze powodzian. Teraz zapewne zmęczony wrócił do Warszawy do swojego Komitetu Obrony Bronka, do Waydy, Bartoszewskiego itp. dziwolągów.
Greeg
Senior Member

Od: 12.2003

Stary 19.05.2010, 21:40
AS82 napisał(a):Wyświetl post
Bo mieszkancy pierd*lą plany,pakiety jednej czy drugiej partii, im zalalo mieszkania,jakby ci zalalo dom ,to bys pakiety sprzed 2 lat poakzywal ?
Oczywiście nie zrozumiałeś przesłania posta i głupio się śmiejesz. A praktyka polityczna pokazuje, że w Polsce i nie tylko takie rzeczy mające dyskredytować kandydatów w oczach opinii publicznej się dzieją, vide odpalenie Cimoszewicza i gra Cugier-Kotką.

Następnym razem radzę przeczytać cały post i odnosić się do niego merytorycznie.
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 19.05.2010, 22:36
Naprawde zalosne są twarze Tuska czy Bronka ,ktorzy płaczącym mieszkańcom opowiadaja ze wójt zły ,pocoscie go wybierali , itd.
Ludzie tracą wszytsko i nikt im nie pomoze ,nikogo to nie interesuje ,a tu nagle przyjezdza świta samochodów ,zeby pokazac ze jednak premier im pomoze.

Tak samo jak kiedys jak kiedys ówczesny premier Buzek pojechał porozmiawac z powodzianami,ale najpierw stwierdził ze bez kamer tego nie zrobi.

Dla mnie takie jezdzienie i udawanie ze "jestem z wami" ,nic nie jest warte,trzeba bylo myslec o tych ludziach tworzac strategie od 1997 roku.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
JEDREK76
konserwa

Od: 06.2004

Stary 19.05.2010, 23:26
Od siebie jedynie dodam, że ta powódź zobrazowała jedynie niekompetencje tego rządu. Rząd potrafi z dnia na dzień zlikwidować, pobór do wojska, rzecz jasna dopiero po czasie przygotowując ustawę o powołaniu Narodowych Sił Rezerwowych. Nie chodzi tu o to, abym miał pretensje o zlikwidowanie tegoż poboru wojskowego, chodzi mi tylko o robienie tego z głową, o płynne przejście z poboru do NSR, bo w tej chwili to jesteśmy w ciemnej d..., oficerowie czy nawet podoficerowie przecież "machać łopatami" nie będą.
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 20.05.2010, 00:08
Wojtas napisał(a):Wyświetl post

Dla mnie takie jezdzienie i udawanie ze "jestem z wami" ,nic nie jest warte,trzeba bylo myslec o tych ludziach tworzac strategie od 1997 roku.
Nic nie daje ale sunie każdy bez wyjątku, gdy tylko coś się wydarzy tragicznego a z tą strategią od 97 to podobnie jak z samolotami od 93, gdzie tu pewnie problem większy bo i koszty ogromne.Pewnie cały czas były tzw 'ważniejsze sprawy' i mamy totalną ruletkę.
Już nawet patrząc tylko na nasze miasto - jest szansa że uda się bez jakiś ogromnych szkód ale pewnie jak by wczoraj i dziś zdrowo nadal lało(a spokojnie mogło), to byśmy mieli po mostach i pół Krakowa zalane doszczętnie by było.
Powódź minie - powołają wielki sztab , znów na papierze wszystko rozkminią a jak przyjdzie do realizacji to wszyscy wiemy jak to będzie.

No i dziś (dziwnym trafem nikt nie wspomniał), Ruskie coś tam przemówiły.Wiele nie powiedziały ale wychodzi na to że mamy do czynienia tak z gigantycznym skandalem jak i gigantycznym wstydem, bo to co powoli wychodzi na wierzch to jest chyba największa kompromitacja od czasów targowicy.
Sam lot to chyba jakiś piknik był tam - komórki w użyciu, drzwi do kokpitu otwarte, włażą tam jacyś ludzie(jeśli potwierdzi sie że faktycznie łaził tam dowódca sił powietrznych to nic tylko zamilknąć chyba bo cóż można dodać) - jeszcze tylko zabrakło żeby grilla sobie na środku zrobili a sam ten lot to jest przecież tylko wierzchołek góry lodowej.
Generalnie na umarłych nie ma co siadać a skoncentrować się na tych co żyją bo ktoś to przygotowywał, ktoś wydawał zgodę, ktoś odpowiada za młodocianą załogę, ktoś totalnie olał to co było 2 lata temu w Mirosławcu itp

ps = żeby mi ktoś znów nie zarzucał kosmicznych porównań = szukałem po prostu jakiś równie wstydliwych i ważnych wydarzeń i nic innego mi do łba nie przychodzi.Ta katastrofa nie miała prawa się wydarzyć.
Ostatnio edytowane przez 1q2 : 20.05.2010 o godz. 00:33.
94 - Allah Akbar!!
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 20.05.2010, 00:32
1q2 napisał(a):Wyświetl post
Nic nie daje ale sunie każdy bez wyjątku, gdy tylko coś się wydarzy tragicznego a z tą strategią od 97 to podobnie jak z samolotami od 93, gdzie tu pewnie problem większy bo i koszty ogromne.Pewnie cały czas były tzw 'ważniejsze sprawy' i mamy totalną ruletkę.
Już nawet patrząc tylko na nasze miasto - jest szansa że uda się bez jakiś ogromnych szkód ale pewnie jak by wczoraj i dziś zdrowo nadal lało(a spokojnie mogło), to byśmy mieli po mostach i pół Krakowa zalane doszczętnie by było.
Powódź minie - powołają wielki sztab , znów na papierze wszystko rozkminią a jak przyjdzie do realizacji to wszyscy wiemy jak to będzie.

"Madry Polak po szkodzie "

zauwazcie ze w tych wywiadach poszkodowani zatopieni ludzie wielkrotnie powtrzaja ze sami apelowali o naprawienie wałow ,czy wrecz ich budowe

oczywiscie bez zadnego oddzewu

i to jest najtragiczniejsze ,ze decyzyjni ludzie ktorzy mieli to w dupie ,beda w dniu wyborów uśmiechac sie i wyliczac kto co zrobi.,i jak pod jego rzadami zycie w gmnie czy powiiecie stanie sie lepsze.

i kolejna zlota mysl kolejnego wspanialgo polityka mi sie przypomniala

poszkodowany"No ale my wszytko stracilismy,nasze domy byly nie ubezpieczone"

polityk na to "to sie trzeba bylo ubezpieczyc"

niepamietam dokladnie kto to powiedzial ale ten tekst jakos tak zapadl mi w pamieci.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 20.05.2010, 00:41
Wojtas napisał(a):Wyświetl post
"Madry Polak po szkodzie "

.
Gdyby był mądry to ta powódź miała by o wiele mniejsze skutki niż to jest i będzie gdzie wiadomo że nikt nie wymaga cudów.

To zresztą co napisałeś, prawdopodobnie odnosi się też idealnie do katastrofy Tupolewa i niestety wychodzi na to że mądry Polak(na stołku)to może dopiero po armaggedonie bo szkoda już na nim nie robi wielkiego wrażenia
94 - Allah Akbar!!
Proud
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2007

Stary 20.05.2010, 00:42
Do Wojtas:

Cimoszewicz.

Nie wiem co złego powiedział.

przykład:

u mnie w miejscowości pozrywało niedawno dachy. Na mojej ulicy mój był tylko ubezpieczony...oczywiście po fakcie płacz i lament...efekt?

odszkodowanie dla moich rodziców wyniosło mniej niż pomoc z gminy(czy tam powiatu, nie wiem) dla sąsiadów, którzy nie ubezpieczyli. Oczywiście my nie dostaliśmy nic, bo dom był ubezpieczony.
Ostatnio edytowane przez Proud : 20.05.2010 o godz. 00:45.
wolfy
Senior Member

Stary 20.05.2010, 01:05
Proud napisał(a):Wyświetl post
Do Wojtas:

Cimoszewicz.

Nie wiem co złego powiedział.

przykład:

u mnie w miejscowości pozrywało niedawno dachy. Na mojej ulicy mój był tylko ubezpieczony...oczywiście po fakcie płacz i lament...efekt?

odszkodowanie dla moich rodziców wyniosło mniej niż pomoc z gminy(czy tam powiatu, nie wiem) dla sąsiadów, którzy nie ubezpieczyli. Oczywiście my nie dostaliśmy nic, bo dom był ubezpieczony.
Zachował się po prostu nietaktownie, choć miał rację. Nie jest zadaniem państwa wspieranie czyjejś lekkomyślności.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
sambo
dziarski chłop

Stary 20.05.2010, 09:09
1q2 napisał(a):Wyświetl post

to jest głównie wina "polactwa". Polactwo bowiem uwielbiało i uwielbia igrzyska, które im się funduje - a fundują politycy a przede wszystkim media w tym tzw. opiniotwórcze.

Zamiast zająć się ważnymi rzeczami - jak prąd, gaz, obronność, drogi, wały przeciwpowodziowe to zajmują się gejami, in vitro, systemem prezydenckim, srakim i owakim

a polactwo sie cieszy i skacze sobie do oczu
JEDREK76
konserwa

Od: 06.2004

Stary 20.05.2010, 11:08
Ktoś tutaj chyba pisał wcześniej, albo w innym temacie o kompletnym braku przygotowania Rządowego Centrum Bezpieczeństwa do sytuacji kryzysowej. Po poniższych informacjach sytuacja wydaje się być bardziej czytelna
http://fakty.interia.pl/polska/news/...robilo,1481425
Nieudolność i niekompetencja tego rządu jest doprawdy porażająca.
Zbychu
Senior Member

Stary 20.05.2010, 11:11
kacpergawlo napisał(a):Wyświetl post

Temat Korwina jest na tyle złożony, że nie stawiałbym go obok wiejskiego parobka, który wypłynął na wysypywaniu zboża, a jego pomysły kończą się na "Balcerowicz musi odejść" (pomijająć, że takie teksty uwałaczają człowiekowi uznamu przez swiat za bardzo dobrego ekonomiste, jedynie plebs sie burzy kalajac jego imie). Oczywiście, że sam Korwin nie byłby dobrym premierem, bo jego poglądy są w niektórych kwestiach kretyńskie (opinie na temat kobiet chocby). Jest człowiekiem nie uznającym kompromisu, w wielu głównych kwestiach ma też dziwne zdanie jak choćby z ogólnym posiadaniem broni, gdzie kupując dropsy kupiłbyś sobie broń. Jednak w innych aspektach ja absolutnie się z nim zgadzam. Kara śmierci powinna być obecna w nasyzm kraju, bo obecnie przestępcy czują się bezkarni (dostanie dożywocie, wyjdzie po 20 latach...). Pomysły z prywatyzacją wszystkiego też są moim zdaniem dobre. Może Korwin w tym przesadza, ale ogólnie ma rację. Dlaczego ja (przykład, bo obecnie jeszcze się edukuje ;d) jako inteligentny i dobrze zarabiający Polak mam płacić na nierobów? Dlaczego mam utrzymywać bezrobotnych i innych, którym się nie chce, albo sie nie chciało uczyć. Dlaczego nie mam wyboru i muszę odkładać na ubezpiecznie, które w przypadku śmierci mi przepadnie? Argument, że ludzie by nie odłożyli jest głupi, bo można by dać wybór: możesz dawać na fundusz ubezpieczeniowy, albo odkładac samemu, każdy wybrałby co mu pasuje, a nie jak jest obecnie. Prywatne szpitale też są dobrym wyjściem, obecnie żeby się wyleczyć i nie czekać i tak trzeba się leczyć prywatnie, a przynajmniej nie wydawalibyśmy kase na publiczne ośrodki. Zachowałbym jedynie nieliczne świadczenia dla ubogich. KRUS też jest absurdem, bo rolnicy, ktorzy nie mają nic wspólnego z rolnictwem mają obecnie przywileje. Prywatne szkolnictwo by na siebie zarabiało, nie trzeba by do niego dokładać. Oczywiście dobrze brzmi to w teorii, a praktyka jest inna i nie żyjemy w utopijnym spoleczeństwie, takie radykalne decyzje wywołały by szereg strajków, o latach ludzie nie odkładajacy na emeryture też wyszli by na ulice, daltego te plany nie są doskonałe i trzeba by je wprowadzać krok po kroku, stopniowo. I to jest coś stanowiącego alternatywe dla POPiSów.
Racja nie ma co stawiać na równi Leppera z Korwinem.Lepper to taki współczesny "Janosik".Chce rabować bogatych i dawać biednym.Korwin odrwotnie chce rabować biednych i dawać bogatym aby byli jeszcze bogatszymi.Z dwojga złego wole "Janosika"

I nie obchodzi mnie ile JKM skończył kierunków studiów,fakultetów itp.Już takich arystokratycznych wykształciuchów mieliśmy jak on w XVIII wieku co chcieli się za wszelką cene wzbogacić.Czym to się skończyło dla Polski nie musze dodawać.I niech kogoś nie zmyli to szermowanie patriotyzmem Korwina,który jest de facto zwolennikiem liberum veto - W wypowiedziach dotyczących ustroju Polski szlacheckiej doszukiwał się jego liberalnych elementów, m.in. broniąc instytucji liberum veto
http://pl.wikipedia.org/wiki/Janusz_Korwin-Mikke
Proud
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2007

Stary 20.05.2010, 12:03
Zachował się po prostu nietaktownie, choć miał rację. Nie jest zadaniem państwa wspieranie czyjejś lekkomyślności.
No właśnie. Jedyne co, to nie powinien mówić tego wprost. Albo inaczej to ująć.
cpc
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 20.05.2010, 12:09
Zbychu napisał(a):Wyświetl post
Racja nie ma co stawiać na równi Leppera z Korwinem.Lepper to taki współczesny "Janosik".Chce rabować bogatych i dawać biednym.Korwin odrwotnie chce rabować biednych i dawać bogatym aby byli jeszcze bogatszymi.Z dwojga złego wole "Janosika"
Dodatkowo Kopacz zakłada inne możliwości finansowania publicznej służby zdrowia.
Płacenie w publicznych szpitalach. Będą one miały
prawo pobierać opłaty bezpośrednio od pacjentów, oferując w zamian krótsze terminy oczekiwania na zabiegi
.

Ubezpieczenia zdrowotne. Powszechne mają być prywatne polisy zapewniające lepszy standard usług w publicznych szpitalach – jednoosobowy pokój, możliwość wyboru lekarza i szybszy dostęp do zabiegów. Na przykład na operację zaćmy czy kolana czeka się do 500 dni. Za taki zabieg zapłaci firma ubezpieczeniowa, a nie NFZ.

http://www.dziennik.pl/gospodarka/ar..._kieszeni.html

Kogoś kogo stać na podwyżkę składki + wykup dodatkowego ubezpieczenia lub płacenie wprost dodatkowej kasy w szpitalach publicznych za krótszy termin nie poczuje dotkliwie zwiększenia kosztów poniesionych na usługi medyczne. Proponowane zmiany uderzą w najbiedniejszych.
Co więcej uderzą w nich w ramach systemu służby zdrowia działającej w oparciu o filozofię... Janosikową
Zbychu
Senior Member

Stary 20.05.2010, 14:14
cpc, to jaką masz recepte na uzdrowienie służby zdrowia? W tych kwestiach nawet prawicowemu Kaczyńskiemu bliżej do Leppera niż Korwina.

Kaczyński wygrywa w sondzie na interia.pl

http://fakty.interia.pl/raport/wybor...a/wyniki,18606
Ostatnio edytowane przez wolfy : 20.05.2010 o godz. 17:24.
crazykaro
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 20.05.2010, 17:21
Powinno być więcej takich rankingów. Niech się ludzie przestraszą i niech wybiorą byle kogo ale nie jego
wolfy
Senior Member

Stary 20.05.2010, 17:25
crazykaro napisał(a):Wyświetl post
Powinno być więcej takich rankingów. Niech się ludzie przestraszą i niech wybiorą byle kogo ale nie jego
Ile wart jest ten ranking niech wskaże fakt, że JKM uzyskał w nim 10%. To jest jakieś dziesięciokrotne przeszacowanie.

Do tego ma więcej, niż Napieralski i Pawlak razem wzięci
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Sędzia
Senior Member

Stary 20.05.2010, 18:25
Jeśli komuś kiedyś po głowie chodziło poparcie dla eutanazji, to polecam:

http://www.lifesitenews.com/ldn/2010/may/10051903.html

i skrót http://fronda.pl/news/czytaj/w_belgi...zgody_pacjenta

Cytat:
Ankiety pokazują, że przy 208 przypadkach celowego uśmiercania pacjentów wykorzystano specjalne substancje kończące procesy życiowe, 142 osoby zostały pozbawione życia „na wyraźne życzenie, a 66 osób zabito bez ich zgody (sic!). Badacze zaznaczają, że w większości przypadków eutanazji bez zgody pacjenta, większość chorych miała nadzieję, że lekarze podjęli leczenie, które miało im uratować życie.
Cytat:
Specjalny raport z badań został opublikowany przez magazyn branżowy „Canadian Medical Journal”. Czytamy w nim m.in., że z większością pacjentów zabitych „bez wyraźnej prośby” (77,9 proc.) nie przeprowadzono wcześniej rozmowy na ten temat. Na dodatek okazuje się że,w przypadku pacjentów, którzy nie domagali się eutanazji a zostali zabici, istniało duże prawdopodobieństwo wyleczenia. Z badań wynika też, że lekarze zaniedbują obowiązek konsultowania swojej decyzji o uśmierceniu pacjenta z drugim medykiem.

To już zaczyna przypominać obóz koncentracyjny.
Miała być demokracja, a tu każdy ma własne zdanie - Lech Wałęsa
UniaTarnówZKS1928
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 20.05.2010, 18:36
Ile wart jest ten ranking niech wskaże fakt, że JKM uzyskał w nim 10%. To jest jakieś dziesięciokrotne przeszacowanie.

Do tego ma więcej, niż Napieralski i Pawlak razem wzięci
każdy sondaż jest g**** wart bo wszystko się rozstrzygnie 20 czerwca. W sondzie TVN24 Korwin ma 22% na prawie 400 tys głosów także trudno że UPRowcy się mobilizowali na ankiety.

Prawda jest taka że sondaże w TV bardziej wpływają na ludzi.jak Napieralski się lansuje cały czas na 3 to powtarzane kłamstwo staje się prawdą...

Nie chciałbym zwycięstwa JKM (zbyt radykalny jest) ale chciałbym żeby miał 10% i miałby wtedy coś do powiedzenia w społeczeństwie.
wolfy
Senior Member

Stary 20.05.2010, 18:54
UniaTarnówZKS1928 napisał(a):Wyświetl post
Nie chciałbym zwycięstwa JKM (zbyt radykalny jest) ale chciałbym żeby miał 10% i miałby wtedy coś do powiedzenia w społeczeństwie.
Napiszę tak - nie widzę szans, żeby przekroczył 3%. Sam daję mu max 1,5%.
Nic do JK-M nie mam, ale zrobił bardzo wiele, żeby społeczeństwo nie traktowało go poważnie. A przecież Prezydent to u nas funkcja głównie reprezentacyjna.

A tutaj mam hit, specjalnie dla Marqa, naszego samozwańczego eksperta sondażowego. Mam nadzieję, że da mu to do myślenia...
Żebyśmy się zrozumieli - to jedynie bardzo uproszczone przedstawienie pewnych mechanizmów rządzących sondażami. Jednak powinno mimo wszystko ostudzić zapędy różnych osobników, którzy chcieliby łopatologicznie podchodzić do tego typu danych (Marqowi wystarczyło wykonanie różnicy, aby otrzymać rzekomy "wzrost" poparcia ).

A tak BTW - jest to jeden z powodów, dla których matematyka musi być obowiązkowa na maturze. Jak czytam niektórych dziennikarzy próbujących odczytywać sondaże, to dostaję spazmów. A potem Mareq odejmuje sobie wyniki jednego sondażu od drugiego i jest git.
Ech...
Ostatnio edytowane przez wolfy : 20.05.2010 o godz. 19:55.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów