|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Właśnie sobie uświadomiłem że my nie mamy polityki transferowej. Bierzemy tylko tych którzy sami się zgłaszają :/
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Weszlo napisał(a):
Hmm ci to zawsze wyskoczą z jakimś info. |
|
|
|
Banita
Od: 05.2009
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
|
Cóż robić, jeśli Wojciechowski przebił zdecydowanie naszą ofertę to wiadomo że nie mieliśmy szans. Przecież my liczymy każdą złotówkę.
Przykre ale tak jest. Stąd następująca kolejność "dziobania finansowego" 1. Amica (mają najwięcej kasy) 2. Legia 3 Polonia 4 Inni średniacy (w tym Wisła) Takie realia ale nie ma co płakać ![]() ![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Kiedyś dominowaliśmy bo Cupiał - tak jak teraz Wojciechowski - płacił najwięcej. Nie stworzył jednak nic co pomogłoby klubowi, nie przygotował go na taką naglą zmianę strategii. Teraz pieniędzy nie ma, a Cupiał, właściwie TF więcej finansować Wisły nie będzie.
Brak pieniędzy, ok zdarza się. Ale brak struktur klubowych, kompetentnych kadr zarządzających i planu działania tego już wybaczyć nie można. Stawia to Wisłę w bardzo złej sytuacji i może skończyć się bardzo źle. Z obecnym właścicielem daję nam max kolejne 3 lata walki o podium. Później można się szykować psychicznie na miejsca 5-10. |
|
|
|
Junior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
Bardzo dobrze ze nie wzielismy Onyszki jak dla mnie Pawelek ma takie same umiejetnosci. Natomiast Onyszko jest za stary juz w bramce powinno zostac tak jak jest Juszczyk i Pawelek.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2008
Offline |
|
|
Szkoda trochę z tym Onyszko ale z drugiej strony czy był sens bicia się z Wojciechowskim i przebijania jego ofert? Był sens dawania bramkarzowi jednego z najwyższych kontraktów? Wg mnie takie kontrakty trzeba oferować napastnikom czy skrzydłowym a nie bramkarzowi. Wojciechowski jeśli uprze się to przebije każdą naszą ofertę ale dawanie dużych kontraktów takim zawodnikom jak Gancarczyk, Brzyski, Cortes z czasem mu bokiem wyjdzie. I nie wiemy jakie kwoty oferowała Wisła a jakie Wojciechowski. Ostatnio czytałem że on przebił oferty Legii ,Lecha ,Wisły dotyczące Sobiecha - zaproponował mln euro(nie wiem czy to prawda) więc nie zdziwiłbym się gdyby Onyszce dał ,np. 250 tyś euro rocznie co jest dużym kontraktem dla bramkarza w Polsce i głupie byłoby przebijanie tej oferty czy nawet dawanie tyle samo. Trzeba być cierpliwym.
Ostatnio edytowane przez fanfan : 20.05.2010 o godz. 15:46.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Haha i potym newsie jak jest jeszcze ktoś kto wierzy w transfery w tym sezonie i kase od Bogusia to niech lepiej się stuknie w czoło.... nie ma kasy nie ma transferów, nie ma struktur, nie ma polityki transferowej, klubowej, nie ma niczego . Została prowizorka i równia pochyła. Cięzkie czasy nadchodzą...a co do reszty zostaje wiara i wierność...
![]()
WIERNY ZAWSZE WIŚLE
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
Wnioskuję, że stwierdzasz to jedynie patrząc na tabelę z minionego sezonu bo nieoszukujmy się ale Wisła od dobrych paru lat zjeżdża po równi pochyłej i 2 miejsce z tego sezonu może być dla nas wkrótce traktowane w kategorii sukcesu. Wystarczy przeanalizować naszą obecną kadrę, zarówno piłkarską jak i zarządzającą żeby dojść do wniosku, że będzie tylko coraz gorzej... Polonia, Legia, Lech wzmacniają się i będą to robiły w dalszym ciągu, a my możemy jedynie liczyć na cudy przypominające te w stylu Marcelo czy Kuby Błaszczykowskiego, chociaż i to jest mało realne bo ilu jest jeszcze w Polsce dobrych wujków, którzy przyprowadzą bratanka na testy do Wisły... Pozostaje nam wierzyć w "potencjał" Łobodzińskiego, Jirsaka, Ba, Boguskiego, Kirma, Garguły i kilku innych niespełniających pokładanych w nich nadzieji zawodników naszego ukochanego klubu... bądź w nagłą odmianę podejścia Bogusława Cupiała... Wracajać do rozważań transferowych chciałbym wyrazić wielkie niepocieszenie ze względu na "stratę" takiego bramkarza jak Onyszko, który w najbliższych kilku sezonach mógł być zarówno wielkim liderem drużyny jak i ostoją całej defensywy... Co do Kosy i Żurawia to analizując stan naszej kadry jak i całej ligi uważam, że nawet będąc już piłkarskimi emerytami(młodszymi od Franka) z miejsca ponownie staną się gwiazdami Wisły jak i całej ligi... oczywiście nie ma co liczyć na szał w Lidze Europejskiej ale w tej chwili naszym zmartwieniem powinno stać się ligowe podwórko gdyż i ono zaczyna nam odjeżdżać co najprawdopodobniej zauważymy w nadchodzącym sezonie... Tyle z mojej z mojej strony... Do "usłyszenia" wkrótce... Pozdrawiam Reiro
Ostatnio edytowane przez Reiro : 20.05.2010 o godz. 15:49.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
Nasze Neverending Story przerodziło się z komedii w dramat, albo odwrotnie . Zależy od punktu widzenia.![]()
Mały motywator - http://i40.tinypic.com/28lxdlv.jpg
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
A co tu dziwnego?
Wojciechowski jest w stanie aktualnie przebić Wisłę, Legię i Lecha, jeśli będzie tylko chciał. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
Z Lechem i Legią nic nie wygrał (na razie) i nie wiem czy byłby w stanie. Pomijam siłowanie się na zasadzie kaprysu, tu Wojciechowski może o czasu do czasu zabłyszczeć. ![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
nie wiem czy mi się wydaje, ale czy tylko ja zauważyłem te nie pewne interwencje Onyszki w meczu z Nami
![]()
Jechałeś gdzieś kiedyś na 90 minut
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2003
Offline |
||
:/ PS. a może w końcu! się przełamie ![]() Cytat:
Ostatnio edytowane przez szczebrzeszcz : 20.05.2010 o godz. 16:12.
![]()
|
||
|
|
Member
Offline |
|
|
nie panikujcie z tym Onyszka, jak dla mnie dobrze sie stało że do nas nie trafił...
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
Ja się pytam gdzie jest kasa z transferu Ćwielonga...? W czarnej du*ie....dziurze znaczy się... Uogólniając nasi zawodnicy starczeją się obniżając swoje umiejętności bądź klub ich sprzedaje, a nikt nie robi nic w celu uzupełnienia dziur...nie mówię już nawet o wzmacnianiu zespołu bo tego to ja już od dobrych kilku lat nie pamiętam... Co okno transferowe to my jesteśmy słabsi zamiast na odwrót :/ Powtórze słowa jednego z moich poprzedników... "Kończ waść, wstydu oswzczędź..." |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Znaczy kolejny sezon będziemy walczyć max o środek tabeli? Zabawni jesteście, co rok to samo czytam, że uciekają nam wszyscy, że w tym sezonie to o pucharach można zapomnieć a poza jednym sezonem to co roku walczymy o mistrza.
Najlepsze jest zdanie że wszyscy się wzmacniają a my nie. To ja zapytam takiego delikwenta, kto się niby wzmocnił poza Polonią Warszawa? (Onyszko i Tosik) Nie przypominam sobie ŻADNEGO transferu. A co do Onyszki to prawda jest taka że Wojciechowski na zasadzie kompleksu i dobrego humoru mógł zadzwonić do Onyszki i powiedzieć że daje dwa razy tyle co Wisła i tyle nasi działacze mogli zrobić. Ja wiem że wy dalibyście Onyszce nawet 400 tys euro rocznie a potem narzekali jakby grał słabo ale w klubie na szczęście pracują bardziej odpowiedzialni ludzie. PS. Przypomina mi się sytuacja jak Dong przyszedł do Legii w zimie. Ile tutaj płaczów było że taki świetny gracz a nasi go przegapili. Że amatorka straszna, że powinniśmy szybko dzwonić do skośnego i przebijać ofertę Warszawiaków. Ciekawe ile takich osób dzisiaj potrafi uderzyć się w pierś i powiedzieć że za szybko go oceniło. ![]()
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2008
Offline |
|
|
Ale płaczecie . To że Onyszko otrzymał lepszą propozycję i wybrał Polonię to jedno ale żeby zaraz z tego powodu jechać po klubie i właścicielu to już przesada i totalna głupota - kibice sukcesu (oczywiście nie wszyscy). A co mieli robić? Przebijać każdą ofertę Polonii i bić się z Wojciechowskim tak że kontrakt Onyszki urósłby do bardzo dużych rozmiarów ? Już jednemu daliśmy bardzo wysoki kontrakt żeby przyszedł do nas i jakoś z tego wielkich korzyści nie mamy a solidnie obciąża budżet - mam tu na myśli Łobo, to że Wojciechowski teraz szasta kasą na lewo i prawo to jest jego sprawa i zobaczymy czy daleko tak zajedzie... My musimy być cierpliwi i czekać na rozwój wydarzeń.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2008
Offline |
|
|
Przepraszam jak Lech się wzmacnia? Jak na razie tylko setki plotek, a jeedyne potwierdzone wieści z Wronek to odejście ich 2 najważniejszych zawodników. Wiem że oni są wspaniali i mają fantastyczny scouting ale jak na razie z transferami ruszyli tak samo jak my.
|
|
|
|
WISŁA KRAKÓW
Od: 06.2008
Offline |
|
|
Tylko żeby ta nasza cierpliwość nie polegała na tym że pod koniec okienka za ''pięć dwunasta'' zakontraktujemy wspaniałych zawodników typu Beto, Dawidowski, Kryszałowicz itp. Najwyższy czas aby przestać zbierać ''odpadki'' i budować drużynę a nie łatać dziury. Uzupełniać skład to można wychowankami a wzmacniać to trzeba klasowymi zawodnikami, tylko za co i tu tkwi cały nasz pieprzony problem od lat, daleko tak nie zajedziemy.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
Po drugie - zastanów się, ile mogło kosztować wypożyczenie Hristova i kontrakt dla niego. A okienko wcześniej - wypożyczenie Alvareza i zakup Kirma. Jak już to zrobisz, to nie powtarzaj więcej bzdur. "Kończ waść, wstydu oszczędź..." - dobra rada. Może warto się do niej zastosować? Jeżeli ktoś ma zamiar przeżywać tu trudy okresu dojrzewania, to niech lepiej przemyśli to jeszcze raz. To, że robi obciach sobie mało mnie obchodzi, tyle, że to jest forum kibiców Wisły Kraków. I radzę o tym pamiętać. ![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
a.k.a. morgenes
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Abstrahując od tego, czy Onyszko jest lepszy od Pawełka czy nie, dla mnie dzisiejsza sytuacja ma zgoła inny wydźwięk.
Otóż pokazuje dobitnie, jak bardzo zmieniły się czasy od wejścia Cupiała. Wtedy to mu sprzątaliśmy sprzed nosa zawodników innym klubom (Kałużny), dzisiaj inni nam. Skończyły się czasy, kiedy grać w Wiśle chciał każdy polski piłkarz. Skończyły się czasy naszej dominacji finansowej czy organizacyjnej. Transfer Onyszki jest tego najlepszym przykładem, że powoli inne kluby nas doganiają/przeganiają. Taki znak czasów... |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2008
Offline |
|
|
W ogóle z tym Onyszką to jakaś dziwna sprawa. Bo media huczały bez przerwy, że jest on już zawodnikiem Wisły, ale ze strony naszego zarządu w ogóle tego nie komentowano. A teraz taka niemiła niespodzianka...
|
|
|
|
Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
|
Junior Member
Od: 03.2010
Offline |
|
|
Pierwszy to Lewandowski. A drugi? Peszko? Ktoś potwierdził? Onet? Interia?
![]()
wafle? nie, dziękuję
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|