|
|||||||
| Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
Poziom wody w Wiśle przestał rosnąć! Utrzymuje się obecnie na wysokości ponad 950 centymetrów.
za http://www.mmkrakow.pl/9219/2010/5/1...?category=news To w końcu jak jest? |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
no rany, dodajcie moze tą strone
http://www.pogodynka.pl/podest/hydro.php?s=2 do pierwszego posta, tam wszystko jest, klikasz w kropke i widzisz jak rosło co 30 minut cały dzien. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2003
Offline |
|
|
Pamiętajcie, że pomiary są porównywalne tylko dla konkretnego punktu pomiarowego.
Nie siejcie paniki. Jest niedobrze, ale żadna fala 1,5 metrowa nie idzie. Ja się raczej boję, że jak taki napór będzie trwał dłużej, to most nie wytrzyma, mimo super ekspertyz prezia Majchrowskiego. Niebezpieczeństwo jest niestety realne bo decydują centymetry o przelaniu a godziny naporu wody, którego może nie wytrzymać most. Budujące są te relacje, że ludzie sami zaczęli układać worki z piaskiem. Warszawa trzyma za Was kciuki! ![]()
Niszcz socjalizm!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
|
Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
W sumie to jedyny Nasz ratunek w zbiorniku Goczałkowice i 16.800 mln m3 rezerwy,oby panowie zarządzający nim szybciej ruszyli głową,bo może być za ciekawie
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2009
Offline |
|
|
co do Tyńca to wspóczuje mieszkańcą którzy mieszkają bliżej odemnie ...
Tor kajakowy jest tak zalany że nie widać namiotów które były 2 metrowe. Można też powiedzieć że wszystkie łąki wokół Tyńca to baseny a nie łąki ![]()
[SIZE=6][COLOR=Red][COLOR=Blue][COLOR=Red][center]AVE WISŁA[/center][/COLOR]
[/COLOR][/COLOR][/SIZE] |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2008
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
ma ktoś fotki Zarabia w Myślenicach?
|
|
|
|
Member
Od: 07.2003
Offline |
|
|
Myślenice, Zarabie: http://miit.pl/blog/archives/305
Zwłaszcza druga strona galerii jest przerażająca. |
|
|
|
sssssssss..
Od: 10.2003
Offline |
|
|
z tej pogodynki wygląda na to, że między Smolicami a Czernichowem gdzieś woda ucieka czyli mogło wał przerwać skoro nagle w ciągu pół godziny o ponad 40cm spadł poziom
no ale czy tak jest w rzeczywistości ciężko powiedzieć z naszej pozycji )![]()
|
|
|
|
WISŁA KRAKÓW
Od: 06.2008
Offline |
|
|
|
Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
W Smolicach na razie wały stoją. Możliwe że gdzieś dalej.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
Nie ma żadnych kamerek internetowych przy mostach lub coś w tym stylu ?
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
szukałem od 2 dni, nie ma, a szkoda, bo była fajna kamerka na zakole Wisły firmy dipol ale nie działa.
A tak na marginesie. Na bank po tej powodzi w górnym dorzeczu Wisły wywalą wyższe wały i umocują co spieprzyli do tej pory. To spowoduje fakt, że kulminacje na wąskiej Wiśle pod Jubilatem będą coraz wyższe. Pytanie. Poczekamy aż w końcu nas zaleje czy może podwyższymy wały?
Ostatnio edytowane przez Devonisch : 18.05.2010 o godz. 22:00.
![]()
STELLA BIANCA FOREVER - SOCIOS WISŁA KRAKÓW
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
Witam wszystakich. Właśnie wróciłem do domu. Jako żołnierz przeżyłem dzisiaj cholernie ciężki dzień. W nocy rozdzwoniły się telefony i ruszyliśmy ewakuować ludzi i uszczelniać wały. Cholernie ciężko to wygląda. W Myślenicach narazie spokój, okolice Bochni i Brzeska to masakra, a wody przybywa. Byłem w sztabie i mówią że narazie Kraków bezpieczny, ale spodziewają się gorszej sytuacji. Niestety to co widziałem dzisiaj to przerosło moje wyobrażenia o powodziach. Co do mostu Dębnickiego, to słyszałem, że jak napór wód wzrośnie to przęsła mogą nie wytrzymać. To tyle bo muszę się kimnąć, a pewnie jeszcze ruszamy w teren niedługo.
![]()
Semper Fidelis
,, Spadochroniarze nie umierają, tylko idą do piekła aby się przegrupować''
|
|
|
|
Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
Może nie przypadkiem puściły.
![]()
"Po burzy słońce wychodzi zza chmur . . ."
|
|
|
|
Junior Member
Offline |
|
|
obozeeee jak moja dziołszka do roboty dojedzie :|
![]()
ObeRschlesien jak Rzecz święta
Na muRach niebieska eRka To pRawda w tych weRsach pRzez wielu nie pojęta.. Myślami wciąż uciekam, wyciszam się i widzę zadymione niebo, któRego się nie wstydzę.. Bo, gdyby nie te niebo i ogRom tych kopalni to nie jeden z was nie miałby co wsadzić w gaRnki.. Nie wieRzysz to pRzypomnij kto utRzymywał Polskę?! TeRaz nazywacie to tylko bRudnym Śląskiem. |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2008
Offline |
|
|
zawsze może dopłynąć
![]() ps. popraw pisownię ![]()
Armia Białej Gwiazdy- z nią się liczy każdy, honoru Wisły i Krakowa strzeże
ta sławna brygada! |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
|
|
Junior Member
Offline |
|
|
I co sie czepiocie? niy ma źle, ona w Krk od zawsze mieszko
![]() ![]()
Na muRach niebieska eRka To pRawda w tych weRsach pRzez wielu nie pojęta.. Myślami wciąż uciekam, wyciszam się i widzę zadymione niebo, któRego się nie wstydzę.. Bo, gdyby nie te niebo i ogRom tych kopalni to nie jeden z was nie miałby co wsadzić w gaRnki.. Nie wieRzysz to pRzypomnij kto utRzymywał Polskę?! TeRaz nazywacie to tylko bRudnym Śląskiem. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2005
Offline |
|
|
nie zerwało tych głównych mostów, takie mniejsze dwa bardziej w głąb miejscowości, nie te od Zakopianki. boisko pomimo bardzo bliskiej odległości od Raby nieuszkodzone, inne kluby nie miały takiego szczęscia ...
Ostatnio edytowane przez rzep : 18.05.2010 o godz. 22:23.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2006
Offline |
|
|
Akurat usłyszałem jakiegoś strażaka w telewizji ITI, z tego co mówi poziom Wisły stabilny, jest jakiś optymizm, ale tego,ze naporu takiej ilości wody most dębnicki może nie wytrzymać nie powiedział.
Choć z drugiej strony myślę, że najgorsze nas minęło i powinno wszystko wytrzymać, trzeba być dobrej myśli ![]()
"...Przed meczem fani obu drużyn śpiewają swoje klubowe hymny ;kibice Wisły: Jak długo na Wawelu, kibice Cracovii: Wisła to *****..."
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2008
Offline |
|
|
Jesteś na forum kibiców z Polski, więc pisz po Polsku a nie jakaś śmieszną gwarą.
A jak sytuacja wygląda w Tyńcu? orientuje sie ktoś czy klasztor może w jakiś sposób sie obsunąć? ![]() Forza Wisła!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 12.2006
Offline |
|
|
miedzy tymi ptk jest tama w łączanach, moze cos tam regulowali, bo od tamy do czernichowa wał nienaruszony, nie wiem jak wyzej
![]()
TYLKO WISŁA
|
|
|
|
Junior Member
Offline |
|
|
Se byda pisoł jak kce
dlaczemu wszyskie mosty som zamkniente? ;( ![]()
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
W Czernichowie wysokośc wody wróciła do stanu sprzed "tąpnięcia" i utrzymuje się na wysokości 1104 cm.
|
|
|
|
semper fi
Od: 09.2003
Offline |
|
|
Panikujecie
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]()
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Według Majchrowskiego, jeśli poziom Wisły w Smolicach dojdzie do 10 metrów to rozpocznie się ewakuacja Krakowa. Szacuje się, że wówczas na ewakuacje będzie około 8h.
Na razie jest nieco ponad 8,60 m i ten poziom utrzymuje się od dłuższego czasu. Kocur: tyle że Kraków był wówczas dużo słabiej przygotowany na wodę. Przy dzisiejszym jej poziomie po prostu w całości by utonął. |
|
|
|
Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
podnosi się poziom w Czernichowie - następny pomiar to Bielany tam jest poziom na razie utrzymany na tym samym poziomie dokladnie -1cm.
![]()
"Po burzy słońce wychodzi zza chmur . . ."
|
|
|