|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
pawelwislak nie wiem czy wiesz ale w Egipcie w tamtejszej lidze spora kasa się obraca więc ciężko kogoś stamtąd wyciągnąć to po pierwsze, a po drugie dać mu kontrakt, który zaakceptuje - jeszcze trudniejsze
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Junior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
W tym roku mija 10 lat od meczu z Realem Saragossa. Po obejrzeniu tego meczu zostałem kibicem Wisły
Proponuję więc powrót Żurawskiego i Frankowskiego. Do tego Kosowski, Szymkowiak i Uche |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Może jeszcze Olo Moskalewicz i Rysiek Czerwiec? (:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
![]()
Nawet kłamać trzeba umieć. Można się tego uczyć od „cyngli” „Gazety Wyborczej”. Jak oni pięknie potrafią rzucić pomówienie czy insynuację w sposób chroniący przed odpowiedzialnością cywilną! Używając niejasnych określeń w stylu „faszyzujący”, „oskarżany o…” i temu podobnych.......
Rafał Ziemkiewicz. http://blog.rp.pl/ziemkiewicz/2011/0...t-kazdy-widzi/ |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Gdybym był dyrektorem sportowym Wisły postarałbym się o taką kadrę na przyszły sezon.
![]() Na czerwono ci, którzy pojawiają się w spekulacjach prasowych, na niebiesko s-f. Pozbywamy się Juszczyka, Jopa, Alvareza, Łobodzińskiego, Kirma, Jirsaka i Hristova. A w ich miejsce Onyszko, Kowalski (powrót), Kosowski, Grosicki i Nowak. Jeszcze tylko darmowy prawy obrońca, którego załatwi nam z Brazylii Cleber i jakiś przyzwoity zmiennik dla Garguły od Kapki. ![]() I miażdżymy tą ligę, a w pucharach dochodzimy daleko jak nigdy dotąd. Była by rzeź. Oczywiście pod warunkiem, żę nie połamią się znowu Guła, Nowak, Brożek, Boguski, Ba i kilku innych i o ile starczyłoby ojro na Grosika. Trenerem oczywiście Heniu. ![]()
Mały motywator - http://i40.tinypic.com/28lxdlv.jpg
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jeżeli udałoby się naprawić Kirma; do optymalnej formy powróciliby: Garguła, Boguski, Brożek; jeżeli Ba zostałby i zaczął grać dla drużyny i wybrał się na siłownię; do tego przyszliby: Onyszko, Kosowski i Nowak (w zestawie niezbędny dobry lekarz) to na prawdę byłaby solidna paka. Może też zaskoczą nas czymś innym. Jednak jak czytam w spekulacjach, że pojawić się może jako trener Ulatowski i że w klubie pracuje Kapka, to zabija to we mnie jakikolwiek entuzjazm związany z transferami.
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
Szarny
Jakoś nie widzę Garguły na skrzydle po tej kontuzji. Gdybyśmy sprowadzili napastnika, to na prawym skrzydle mielibyśmy Małeckiego, który pokazuje, że potrafi się przystosować. Ma szybkość, robi wiatru dużo, potrafi wziąć odpowiedzialność, przejść jednego czy dwóch rywali. Jeżeli mielibyśmy o nim mówić 'dobry skrzydłowy' to musi poprawić dośrodkowania. Łobo - wiadomo, jeden mecz na rundę ma, to nie jest poziom vice :( mistrza. Kiro - może się przebudzi. Może nie. Na obronie wolałbym już młodszego i lepszego Glika niż Kowalskiego. Cytat:
Jako napastnika Sobiech lub Micański. Sobiech jest bardziej perspektywiczny, Micański łatwiejszy do wyciągnięcia, chociaż on sam wolałby do Lecha. Nowak? Szklany. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2009
Offline |
|
|
Można by sprowadzić Onyszko i Kosę z wolnej stopy, Clebi może wyszukałby jakiegoś Brazyliano na obronę i gdyby jeszcze zarząd zdołał wyszukać te 2-3 mln na Sobiecha (zwłaszcza, że Ruch ma kłopoty finansowe) to nie byłoby źle.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ruch chce za Sobiecha 1,5 mln ale € .Lech szykuje transfery Kiełba i Cetnarskiego a kogo Kapka sprowadzi żeby powalczyc o mistrza ? Mam nadzieje że równie dobrych zawodników ale trzeba sie spieszyc a nie tak jak w zimie w ostatniej chwili sprowadzono Ba i Hristova którzy uważam że zawiedli.Hristov za słaby a Ba co chwile kontuzjowany.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
|
|
Oto bramkarze z ekstraklasy których możemy mieć teraz za darmo (kontrarkty kończą im się 30 czerwca):
Adam Stachowiak (Odra Wodzisław) 23 lata Arkadiusz Onyszko (Odra Wodzisław) 36 lat Krzysztof Pilarz (Ruch Chorzów) 29 lat Andrzej Bledzewski (Arka Gdynia) 32 lata Można więc spokojnie pozbyć się Juszczyka lub Pawełka,albo obu naraz i w ich miejsce zakontraktować dwóch bramkarzy.Jeżeli prawdą jest,że Onyszko już się z nami dogadał,to można również sprowadzić mu konkurenta.Uważam,że najlepszy bylby Stachowiak-młody,rozwojowy i z potencjałem,może się sprawdzić w Wiśle. |
|
|
|
Banita
Od: 05.2009
Offline |
|
|
Konfidentów nam nie trzeba, już lepszy był by Pilarz.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Stachowiak jest słaby.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
Stachowaik
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
No to mój pomysł z Egiptem obalony a w sumie zastanawiałem się czemu nikt o tym nie myślał a odpowiedź prosta jak nie wiadomo o co chodzi to chodzi o kasę. No ale to może jacyś algierczycy, te rejony arabsko-afrykańskie piłkarsko na takim PNA się prezentują całkiem dobrze zwłaszcza pod względem boiskowej waleczności i szybkości bo już algierczycy mistrzami techniki nie są ale przy nas to w sumie można powiedzieć że potrafią bardzo dużo.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
z tej Reprezentacji U-17 możnaby w kilku chłopaków zainwestowac.W Estończyków też.Za 2-3 lata możemy miec z nich pocieche a wiadomo ile teraz kosztuje Sobiech 1,5 mln € czy Kiełb. Więc inwestujmy w młodych jak Wenger w Arsenalu !!!
http://www.90minut.pl/news/123/news1...3-Estonia.html
Ostatnio edytowane przez AYALA : 18.05.2010 o godz. 20:53.
|
|
|
|
Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
Z tego co kojarzę rozgrywane są turnieje eliminacyjne U-17, U-19 oraz turniej w Toulon, we Francji. Obejrzenie kilku meczy na Eurosport nie byłoby grzechem, bo zakładam z góry, że żaden "pseudo-działcz" nie ruszy tyłka, by zerknąć na młode talenty. A naprawdę warto! Sądzę, że możnaby wyłowić zawodników, którzy byliby chętni grać w Wiśle - nie każdy idzie do szkółki Arsenalu w końcu.
Mowa o polskiej młodzieżówce? Jeśli tak to pozwolę sobie nawiązać. Próbowałem się skontaktować i polecić świetnego chłopaka. Regularnie strzelał w zespołach juniorskich około 40 bramek na sezon. Powoływany do kadry, dziś zawodnik rezerw jednego z zespołów. Bez nazwisk, ani klubów. Po prostu - to nie w tym klubie! Wisła nie ma zaplecza.. Jestem z Dolnego Śląska. Macie pojęcie jak wygląda szkolenie młodzieży w Lubinie albo Głogowie? W Lubienie mają do dyspozycji 14-15 stołów (pełne zaplecze), Głogów (IV liga) około 8-10 świetnych płyt treningowych. Polityka jest zupełnie inna, tutaj ściąga się zawodników, którzy mają szansę na grę w reprezentacji - w Zagłębiu skupiona jest połowa kadry Dolnego Śląska wszystkich roczników. Gdyby tylko ktoś rzucił okiem na tych chłopaków, obojętnie czy w Lubinie czy Krakowie - naprawdę są tam ludzie, którzy potrafią kopać piłkę! Myślę, że wiek 17-18 lat to odpowiedni wiek, by wprowadzać takiego zawodnika do 1-szej drużyny. Ale znając polską mentalność ..młodym zawodnikiem nazywać będziemy 23-latka - co więcej - trzeba uważać, by się nie przegrał, bo ciągle się rozwija. Z takim podejściem nie zajdziemy daleko. Na zachodzie zawodnik 19-20 lat stanowi o sile drużyny. U nas wciąż powiewa komunizmem i systemem. Bez obrazy oczywiście.. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
|
|
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/pol...wiadomosc.html
W przypadku odejścia Głowy do Trabzonsporu to dobra alternatywa na środek obrony. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
A nie potem po fakcie powiesz "o ten ten" ;P [to tak z żartem]2. Fakt faktem z tym zapleczem. Skoro my nie mamy i nie umiemy zrobić to podpiszmy z np. takim Głogowem jakiś kontrakt czy coś a zasadzie jakiejś szkółki... Coś jak Gwarek chciał z Górnikiem ale Górnik nie chciał czy jakoś tak to było... ![]() Krakowska Wiślaczka!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
Piggy oddaj hajs
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Kurde coś słabo z nimi. Kosa tylko 3 gole i 4 asysty w 30 meczach to tyle samo co słabiutki Kirm. A 7 goli Żewłakowa też nie powala na kolana. Nie śledzę ligi Cypryjskiej, ale spodziewałem się, że lepiej tam grają.
Ale Kosa to Kosa, może nie miał już motywacji tam grać ![]() |
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
A co myślicie o D. Mące z Polonii Warszawa?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2007
Offline |
|
|
A u nas nagle będzie miał ciekawe. Poza tym p. Cupiał raczej nie wyrazi zgody na jego powrót, jednak mogę się mylić. Moje zdanie jest takie ze Kosa jest juz mocno wypalonym graczem który nie bedzie gryzł trawy. Wtedy co wrócił w zeszłym roku zasuwał bo wiedział ze mu się kontrakt kończy i chciała żeby ktoś go woził. Mam wielki sentyment do niego jednak czy na pewno to będzie nasz zbawiciel.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2007
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Widziałeś kiedyś Kose który by nie walczył ? Nie obrażaj go bo jeszcze się taki u nas nie pojawił co by mógł z nim rywalizować.... Zarzucać mu brak motywacji, determinacji czyi walki to po prostu hamstwo i ignorancja. Gdybyśmy go mieli w meczu z TT czy z Levadią to nasze sezony by się zupełnie inaczej potoczyły
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2007
Offline |
|
![]()
"Not to touch the earth not to see the sun"
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
I dziś pierwszy ciekawy zawodnik, z Wybrzeża Kości Słoniowej: Gerard Bi Goua Gohou ![]() http://www.transfermarkt.co.uk/en/ge...er_141796.html Obecnie zawodnik ósmej drużyny ligi szwajcarskiej - Neuchatel Xamax. Według transfermarkt.de jego wartość, to 200.000 euro. W dzisiejszym meczu, (reprezentacji U21) WKS - Kolumbia zdobył dwie bramki.
Ostatnio edytowane przez Arturo Qr2nów : 20.05.2010 o godz. 18:36.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Carlos Fernandes
![]() Kraj: Angola Klub: Rio Ave Pozycja: Bramkarz Data urodzenia: 08-12-1979 Wzrost: 188 cm Kontrakt: 30.06.2010 Poprzednie kluby : Boavista Porto FC, Steaua Bukarest, Foolad Khuzestan FC ------------------------------------------------------------------------------------------------- Ruud Boffin obecnie drugi bramkarz VVV-Venlo ![]() Kraj: Belgia Klub: VVV-Venlo Pozycja: Bramkarz Data urodzenia: 05.11.1987 Wzrost: 196 cm Kontrakt : 30.06.2010 Poprzednie kluby : RC Genk, PSV Eindhoven, FC Eindhoven, MVV Maastricht --------------------------------------------------------------------------------------------------- Tomas Micola ![]() Kraj: Czechy Klub: Banik Ostrava Pozycja: Lewy Skrzydłowy Data urodzenia: 26.09.1988 Wzrost: 178 cm Kontrakt : 30.06.2010 Patrick N'Koyi-Kiabu ![]() Kraj: Holandia Klub: FC Eidhoven Pozycja: Napastnik Data urodzenia: 01.01.1990 Wzrost: 183 cm Kontrakt: 30.06.2011 Poprzednie kluby : - ------------------------------------------------------------------------------------------------------- Guyon Fernandez Kraj: Holandia Klub: Excelsior Rotterdam Pozycja: Napastnik Data urodzenia: 18.04.1986 Wzrost: 184 cm Poprzednie kluby : Den Haag ----------------------------------------------------------------------------------------------------- Rodrigo Galo Brito ![]() Kraj: Brazylia Klub: Gil Vicente Pozycja: Prawy Obrońca Data urodzenia: 19.09.1986 Wzrost: 176 cm Poprzednie kluby: Avaí Futebol Clube
Ostatnio edytowane przez Sancezz : 20.05.2010 o godz. 22:49.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
do usunięcia! już nieaktualne
|
|