|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
Sevilla kupuje Kube. Wisła dostaje te 25% czy tam ile z transferu Ciekawostka - Z Dortmundu do Sevilli jest około 2000 km Troche mniej, ale w duużym zaokrągleniu
Ostatnio edytowane przez Szarny : 18.05.2010 o godz. 15:04.
![]()
Mały motywator - http://i40.tinypic.com/28lxdlv.jpg
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Kuba Blaszczykowski albo K.Uche.ps pierwszy raz pisze posta na telefonie
![]() ,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
Przecież to na pewno nie chodzi o Głowackiego.
Jestem niemal pewny, że chodzi o Jakuba Błaszczykowskiego, który odejdzie do Racingu Santander. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2003
Offline |
|
|
Goscie z weszlo co by nie powiedziec o poziomie artykulow to zrodla maja raczej dobre. Pija z pilkarzami, dzialaczami wiec jestem sklonny uwierzyc w ten news.
Napewno nie chodzi o nikogo z Wisly. Mowa jest o gigantycznej kasie. Wisle przydaly by sie kazde pieniadze, ale w przeszlosci sprzedawalismy juz zawodnikow za ponad 3 melony euro. Wiec jak dla mnie gigantyczna kasa to wiecej niz 3 mln. A jesli my bysmy mieli tylr dostac za jakis tam procent o obecny klub danego zawodnika by chyba z 40 mln musial wyhaczacyc. Nierealne jesli chodzi o polskich grajkow. A dodatkowo Uche skonczyl sie kontrakt w Almerii, wiec tyle kasy za niego widzielismy. Pewnie chodzi o Peszke lub Sobiecha. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Faktycznie, jeśli chodzi o Kubę to Santander wchodzi w grę. Nie doczytałem zasad konkursu
![]() Tylko czy to my dostaniemy pieniądze (jeżeli faktycznie jest w kontrakcie Kuby taki zapis), czy Raków Częstochowa, którego jest wychowankiem? ![]()
Mały motywator - http://i40.tinypic.com/28lxdlv.jpg
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
,,który już liczy GIGANTYCZNĄ kasę, jakiej się nigdy nie spodziewa''
Jak rozumiem ta gigantyczna kasa w kontekście Wisły , to musiało by być min. 4 mln E , więc Kuba musiał by przejść do jakiegoś klubu za min. 20 mln E , co należy włożyć między bajki. Chodzi pewnie o Sobiecha w PAO , zresztą media już wspominały o tym transferze. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
Sobiech .... z Ruchu do Panaty ![]()
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2008
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
wiesz co nie wiem na jakiej podstawie tak sądzisz ale co do Ba to zgodze się jest dobry technicznie i mysli... lecz ma głupie straty i bawi się z piłką spowalniając akcje jak Cantoro... ja wole postawić na Gargułe, który wróci z pewnością do formy ![]()
Zawsze Wierni i Oddani - WISŁY KRAKÓW chuligani !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2008
Offline |
|
|
Co do głupich strat to zgoda ale może je wyeliminuje ze swojej gry , on ma już pewne nawyki z gry we Francji i pewnych musi się oduczyć i przystosować się do stylu gry w Polsce. Nie mam nic przeciwko jakby w drużynie byli i Garguła ,i Ba którzy rywalizowaliby ze sobą o miejsce w 11.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Jeśli Ba i Garguła byliby w dobrej dyspozycji, to nic nie stoi na przeszkodzie, by obaj grali. Świat nie kończy się na ustawieniu z dwoma środkowymi pomocnikami (chociaż nie wiem, czy akurat Kasperczak jakieś inne zna)
![]()
Dziś tylko wiara pozostała w nas
Że przyjdzie kiedyś taki czas, Że na drzewach zamiast liści Będą wisieć komuniści! UWAGA!!! Z OKAZJI OTWARCIA STADION ZAMKNIĘTY! |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
mam nadzieje że w letnim okienku transferowym będą bardziej przemyślane transfery niż w zimowym (Hristov za słaby a Ba to ciągły rekonwalescent).Pozatym licze że nowi zawodnicy zostaną zakontraktowani nie na 2 godziny przed pierwszym meczem ligowym ale pod koniec czerwca bo przecież 15 lipca ruszają puchary !!!! a przecież chcemy do ligi europejskiej awansowac a nie że przyjedzie 1300 km autobusem zespół i nas oklepie.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
A kiedy widziałeś Gargułę w formie? Ja wolałbym postawić na kogoś kto istnieje nie tylko w pamięci tych, którzy na prawdę dobrą pamięć mają. To nie jest fifa, gdzie kolesiowi z danym dniem kończy się kontuzja i wchodzi do składu i gra na miarę swoich możliwośći, szczególnie po półtora roku bez kopania piłki. Ba pokazał się z dość korzystnej strony, a jak przepracuje pełen okres przygotowawczy + przystosuje do naszego stylu - może być jeszcze lepiej
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
Garguła może też grać jako lewoskrzydłowy schodzący do środka - swego czasu tak ustawiany był w Bełchatowie. A wobec posuchy na skrzydłach może być to całkiem sensowne rozwiązanie.
Powód: literówka
Ostatnio edytowane przez Charlie : 18.05.2010 o godz. 17:47.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
Dla mnie to czarna wersja Stilica. Dobra technika, dobre podanie i wyczucie gry ale za to słabo w obronie. Szybkość też średnia. I jak go dobrze pokryć to się gubi albo wywraca. Jedyne w czym jest gorszy od Stilica to stałe fragmenty gry. Nigdy bym nie pomyślał że Ba może być piłkarzem bazującym na szybkości i technice z przebojowymi rajdami na skrzydle jak Uche Jak się odbuduje fizycznie może być dobrym elementem 11 ale nie podejrzewam go o to że fizycznie (szybkościowo) osiągnie poziom Uche. Za stary i po zbyt wielu kontuzjach. ![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2004
Offline |
|
![]()
Colin McRae[*] Żegnaj Mistrzu. Teraz pewnie ścigasz się z Ryśkiem i Januszem pilotowany przez "Beefa" po niebiańskich OSach...
"Heroes don't die, they just move on to the next stage" |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 12.2006
Offline |
|
![]()
TYLKO WISŁA
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
mam nadzieje że te wzmocniena będą najpóźniej na początku lipca bo przecież 15-tego są pierwsze mecze w pucharach europejskich a nowi zawodnicy potrzebują troche czasu na wkomponowanie się.Oby nie były to transfery na 2 godziny przed pierwszym meczem ligowym jak w zimie było z Hristovem.
Żeby potem nie było że przyjedzie jakaś drużyna 2000 km autobusem i nas oklepie.
Ostatnio edytowane przez AYALA : 18.05.2010 o godz. 21:11.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2003
Offline |
|
|
Naprawdę wyobrażacie sobie Wisłę awansującą to fazy grupowej Ligi Europejskiej z takimi zawodnikami jak Glik czy Nowak. Ci piłkarze ledwo co wybijają się w koszmarnie słabej polskiej lidze. Jeśli chcemy podnosić jej poziom i liczyć się w rywalizacji międzynarodowej to musi pozyskiwać piłkarzy z poza, żenującej póki co, Ekstraklasy. Piłkarzy grających w Polsce, którzy wzmocniliby Wisłę, można policzyć na palcach jednej ręki, przy czym moim zdaniem jest to tylko Micanski.
Musimy szukać wzmocnień za granicą. Do tego oczywiście potrzeba poważnych pieniędzy i odpowiednich fachowców. Póki co nie zanosi się na spełnienie tych warunków ale jakaś nadzieja pozostaje. Jeśli w tym sezonie nie poczynimy ruchów kadrowych na miarę klubu o europejskich aspiracjach to nie mamy co liczyć na istotną poprawę gry zespołu. A jeśli Legia i Lech spełnią swoje buńczuczne zapowiedzi to w przyszłym sezonie o mistrzostwie możemy pomarzyć. Mam nadzieję, że w Cupiale odezwie się podrażniona duma i sięgnie głębiej do kieszeni bo oglądanie któryś rok z rzędu takiej mizerii w wykonaniu naszych piłkarzy zaczyna być irytujące. Przydałoby się jakoś wypełnić ten 34-tysięczny stadion. ![]()
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Też chciałbym,żeby w tym roku transfery zostały dopięte PRZED pierwszym obozem letnim. No, ewentualnie jakiś jeden może przed drugim obozem. Bo jeśli jak co roku zawodnicy przed eliminacjami LE odbędą 3-5 treningów z zespołem sami będziemy kusić los i druga Levadia może nas znowu zaskoczyć
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
Niech Cleber przejdzie wreszcie na sportowa emeryture i leci di kraju po rodaków pokroju Marcelo.. ![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
|
Raczej chodzi o Sobiecha - u nas faktycznie nikt nie spełnia warunków . Błaszczu?Spoko, tyle że sezon miał nie najlepszy więc o jakiejkolwiek gigantycznej kasie w naszym kontekście nie może być mowy, bo on musiał by pójść najpierw za gigantyczną kasę a to czysta abstrakcja.
A co do tematu - ja bym nie skreślał Nowaka - faktycznie ten koleś gdy tylko jest zdrowy, to daje radę - ma spokój i technikę - czego na dziś dzień brakuje naszemu każdemu grajkowi w przodzie(oprócz Ba) Tyle że czy on jest w stanie zagrać sezon bez kontuzji? , czy znając nasze szczęście - rozleci się, że będziemy mieli kolejnego do kolekcji. ![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
przecież można podpisać Nowaka na zasadach bardzo lukratywnego kontraktu motywacyjnego grasz dostajesz kasę, poza tym to nie jest raczej dla nas duże ryzyko podpisać zawodnika prawie za darmo? Jak złapię jakąś poważniejszą kontuzje to i tak chyba jest płacony przez ZUS a jakby miał skonstruowany kontrakt w oparciu o mecze i bramki to tak naprawdę warto spróbować.
A co do Clebera to uważam że obecna sytuacja rok dwa żeby był odpowiedzialny za scouting a później dyrektor sportowy, może nawet moglibyśmy się pokusić o wysłanie go na jakiś kurs UEFA Pro potem staż trenerski i moglibyśmy mieć z niego naprawdę wiele pożytku to jest człowiek o stalowych zasadach i drugie takiego piłkarza z tak profesjonalnym podejściem do swojego zawodu podkreślam ZAWODU nigdy nie mieliśmy i możliwe że mieć nie będziemy.
Ostatnio edytowane przez pawelwislak : 19.05.2010 o godz. 00:13.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
Kto wie może to być strzał w 10 .Pamiętam , że najlepszy występ w barwach Wisły Kuba Błaszczykowski miał występując na pozycji prawego obrońcy w pierwszym meczu z PAO . Chociaż Małecki wydaje mi się , że stara się na boisku zrobić za dużo - kiwa się z 3 obrońcami, strzela z dystansu choć nigdy mu to nie wyszło itp a obrońca nie może pozwolić sobie na taką nonszalancje .
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
Malecki nie dość że niski,to jeszcze słabo gra głową,czasami zbyt pochopnie podejmuje decyzje,choć może i byłby z Niego drugi Mijajlovic,w Polsce pewnie by przeszło,w europejskich pucharach nie wiem.Co do tematu,Nowak-czy potrzebny jest Nam kolejny czlowiek ze szkła,Micański po wypowiedziach widać że ma poznanska krew-po co nam gracz któremu będzie żal bramkę Lechowi strzelić,ogólnie w Polsce wyboru nie ma,sezonowe gwiazdki,bądź piłkarze których do siebie nie wyciągniemy,lepiej by postarali się o powrót Kosowskiego,i znaleźli w końcu jakiegoś sensownego napastnika-jak dobrze poszukają to znajdą,inna sprawa że obecnie nie ma kto szukać,ale to już inna historia.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Dziwią mnie plany zostawienia Ba w Wiśle.To najwolniejszy piłkarz w lidze.Rozumiem,że był fizycznie zaniedbany i przez to miał siły na pół meczu,ale szybkość nie ma nic do tego.Co mu z wyszkolenia technicznego,skoro każde złe"sklejenie"piłki kończy się stratą,a potem dramatycznym wślizgiem by ratować sytuację,bo inaczej nie jest w stanie nadążyć za rywalem.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
|
A ja dowiedziałem się że suma za Pablo Alvareza została już zbita z 400tys euro do 250 tys euro a ponoć Reggina jest jeszcze w stanie zejść trochę z ceny. Kością niezgody w pozostaniu Pablo w Krakowie mogą być jego zarobki. Do tej pory miał wysoki kontrakt ( taki jak we Włoszech ) na który składała się Wisła i Reggina ( dopłacając ).
Dlatego jeśli Alvarez nie obniży "trochę" swoich wymagań to najprawdopodobniej się z nim pożegnamy.. ![]()
"Wisła to nasz nałóg, to nasza heroina
i gdyby nie ONA - świat mógłby się zatrzymać.." |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
zgadzam się z Tobą... juz wole młodego Mączyńskiego za Isse... a takie dramatyczne wślizgi jakie prezentował Ba chcąc odebrać piłkę nie przyniosą żadnej korzyści z tego, ponieważ może złapać kartke i potem będzie problem... A co do zaniedbania fizycznego.. to szybkość do tego nie ma aż tak wiele jak się wydaje.. Można być szybkim ale jak się nie ma kondycji to dużo się tak nie pobiega ;] ![]()
Zawsze Wierni i Oddani - WISŁY KRAKÓW chuligani !!
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|