|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
No cóż, mam mieszane uczucia co do tego sezonu. Niby mistrzostwo było na wyciągnięcie ręki, ale gubienie punktów z outsiderami zrobiło swoje. Dodatkowym faktem jest pełen sezon "na wyjeździe", bo nie mogę nazwać inaczej gry w Sosnowcu (gdzie straciliśmy tak wiele punktów), czy na Suchych Stawach. Jedynym pozytywem w tym wszystkim jest to, że gramy w eliminacjach Ligi Europa. Wreszcie na R22. Nowym i przede wszystkim NASZYM stadionie. Możemy się cieszyć, że w ostatnim meczu nasi zawodnicy powalczyli, pomimo świadomości tego, że Lech prowadzi 2:0. Czekam z niecierpliwością na zmiany, które powinny nadejść. Czekam na reakcję Bogusława Cupiała i transfery, które, mam nadzieję, wreszcie nadejdą. Do końca wierzyłem w ostateczny sukces. Nie udało się - trudno. Jestem z Wisłą na dobre i na złe, bez względu na to, czy jest w fotelu lidera, czy na 8. lokacie. Kiedyś słońce wyjdzie zza chmur. Mam nadzieję, że nastąpi to już w połowie lipca, kiedy zagramy pierwszy mecz w kwalifikacjach do LE. Nasza Wisła była, jest i BĘDZIE ZAWSZE wielka!
...W sercu moim WISŁA! I na dobre i na złe! |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2009
Offline |
|
|
Jak ja się cieszę że ten sezon jest już tylko historią!Cały sezon na wyjeździe i mamy LE a przy odrobinie szczęścia mogła być LM.Ja już czekam na puchary i pierwszy mecz na nowym R22.I do naszej sytuacji pasuje takie powiedzenie:"Jak się nie ma tego co się lubi to się lubi co się ma"Czytaj LE !!!
|
|
|
|
ANAJNARAB
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Cytat:
Żenad i wstyd |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2010
Offline |
|
|
Ten mecz obnażył przygotowanie fizyczne do rundy. Przez większość meczu jechali z Odrą jak z paralitykami przy czym brakowało skuteczności. W końcówce zaczęli człapać po boisku oddając pole rywalom co skończyło się frajerską bramką. Bardzo mi to przypomina snucie się po boisku z Koroną gdy też graliśmy któryś mecz z rzędu co 3-4 dni. Mam nadzieję, że ten sam błąd nie będzie więcej popełniony i drużyna zostanie lepiej przygotowana na rundę jesienną.
Po ostatnich meczach może naszym działaczom nie przyjdzie już do głowy przedłużać kontraktu z takimi mistrzami jak Issa Ba, Juszczyk czy Jop. Poziom panów J. jest znany od dawna, natomiast Issa to chyba najbardziej przereklamowany pomocnik w naszej lidze. Strzał do pustej bramki w Małeckiego powinien trafić do filmu futbolowe jaja, podobnie jak walnięcie panu Bogu w okno w jeszcze prostszej sytuacji na Cracovii. Poza końcówką z Piastem, jedyne co dotychczas pokazał to jak efektownie zaliczyć glebę i zrobić bezproduktywną sztuczkę techniczną. To już wolę Jirsaka, który przynajmniej nie ma tyle strat i nie spowalnia każdej akcji. Żeby nie ograniczać się do narzekań widać, że przez większość meczu starali się grać krótką piłką z klepki i naprawdę fajnie to wychodziło. Pozytywnie zaskakuje mnie Łobo. Kolejny mecz, w którym ten piłkarz jest jednym z wyróżniających się graczy w ofensywie. Może przy Kasperczaku odżyje. Za rok wracamy na R22 i powinno być lepiej. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
Jak dla mnie w tej chwili jedynym u niego mankamentem jest brak tężyzny, chłop nie jest przyzwyczajony do walki walk bark w bark.Wczesniej Diaz tez był patyczakiem, ale nabrał masy i jest o wiele lepiej. Technicznie, to dla mnie zdecydowanie najlepszy piłkarz ligi, i nie patrze się przez pryzmat jego sztuczek technicznych, tylko jego czasami genialnych piłek. Smiać mi się natomiast chcę z tego pierd olenia na temat tego, że "pokazał strzelając w słupek". Po pierwsze, widać, że drużyna jeszcze nie dokońca mu ufa, po drugie, nie mamy napastników, by te jego piłki wykańczać, a po trzecie on nie jest ****a napastnikiem. Idąc tym tokiem rozumowania, Małeckiego, Boguskiego a przedewszystkim Brożka powinniśmy ukrzyżować, za te kilkadziesiąć 200 procentownych sytuacji , niecelne podania na 5 metrów, błędy techniczne, błędy przy przyjęciu, marne strzały. Ba się zdecydowanie wyróżnia i gdy da się mu przepracować okres przygotowawczy z drużyną ma szansę stać się najlepszym piłkarzem tej ligi ![]() ![]() Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”): http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/ |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2009
Offline |
|
|
Areo, jeśli chcieć krytykowac tych zawodnikow jak ty, to całą naszą linie ofensywna bys skrytykowal i co? Marcelo by Ci tylko na ataku został?
![]() FORZA WISŁA
'Gdybym mógł cofnąć czas i pomyśleć nad wyborem, nawet drugi ten raz wybrałbym tą samą droge.' |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
To my Wiślacy spierdzieliliśmy tyle spotkań w całych rozgrywkach, że to oni dzisiaj tryumfują!!! I to mnie najbardziej w.k.u.r.w.i.a!!! ![]()
WISŁA KRAKÓW – MISTRZ POLSKI…1927, 1928, 1949, 1950, 1978, 1999, 2001, 2003, 2004, 2005, 2008, 2009, 2011…cdn.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Mnie bardziej boli, że zabrakło dosłownie 10 sekund do mistrzostwa.
I jeszcze coś. P.S http://www.wislakrakow.com/www/showa...rticleid=23151 Tego typu transfery (?), pozytywnie nastawiają na przyszłość.Budując drużynę na tego typu ludziach, ma szansę stać się charakterną, której boją się inni. Onyszko,Sobolewski,Głowacki,Marcelo -czyli szkielet drużyny, wzbudzał by respekt.Mieć w składzie tylu charakternych ludzi to skarb- np Legia na dzień dzisiejszy nie ma nikogo takiego.Po pierwsze, będą naturalnym motywatorem dla piłkarzyków, którym nie będzie się chciało zapierdalać, po drugie, będa potrafili zmotywować w cięzkich chwilach.
Ostatnio edytowane przez Pablo84 : 15.05.2010 o godz. 21:31.
![]() ![]() Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”): http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/ |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
Co do pozostałych, którzy w chwilach glorii i chwały( czytaj po zwycięstwach) utożsamiają się z naszymi barwami wstrzymam się od jakiejkolwiek oceny bo nie chciałbym nikomu sprawić przykrości. Teraz główna ocena sezonu należy do włodarzy klubu czyli do Bogusława Cupiała a w dalszej konsekwencji sztabu szkoleniowego...to w ich mózgach zrodzi się przyszłość kolejnego sezonu, to za sprawą ich (czytaj Bogusława Cupiała) wniesionych środków finansowych będziemy mogli oczekiwać sezonu, który przyniesie nam powrót na należne nam miejsce w najwyższej klasie rozgrywek. ![]()
WISŁA KRAKÓW – MISTRZ POLSKI…1927, 1928, 1949, 1950, 1978, 1999, 2001, 2003, 2004, 2005, 2008, 2009, 2011…cdn.
|
|
|
|
Banita
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Prowadząc 1-0 ,majac tyle sytuacji ,nalezalo rywala dobić ,bez wzgledu na wynik z Poznania,ale indolencja naszych grajków w mijajacym sezonie to glowny powod 2 giego miejsca
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
było ?
http://kiks.tv/2010/05/zaloba-w-krakowie/ Wisła przegrała na własne życzenie. Sprowadzić Onyszkę. jednego dobrego obrońcę, wypieprzyć Jopa, Alvarezowi i Łobodzińskiemu kazać trenowac dosrodkowania, Pawla Brozka profilatycznie z***ć i powinno być dużo lepiej. Problem leży w mentalności piłkarzy. Z takim składem i z takimi rywalami Wisła powinna być mistrzem 4 kolejki przed końcem. |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2009
Offline |
|
|
Niestety stało się to co się stało.. no cóż taka piłka. boli najbardziej to , że w takich okolicznościach straciliśmy niemal pewnego majstra.. a 4 października mieliśmy 11 pkt przewagi nad Lechem. Boli to bardzo , ciężko zapomnieć , ale cały czas mam Wisłę w sercu i nic i nikt tego nie zmieni , nie możemy być tylko i wyłącznie kibicami sukcesu. wierzę ,że za rok wrócimy tam gdzie nasze miejsce !!
a teraz mimo wszystko trzeba podziękować chłopakom za ten sezon ! Całemu sztabowi szkoleniowemu na czele z Henrykiem Kasperczakiem oraz także Maćkowi Skorży ! ![]()
'' Nikt nie wymaga od was samych zwycięstw. Czasami i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych podania ręki. ''
Henryk Reyman |
|
|
|
Senior Member
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
![]() ![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2009
Offline |
|
|
No w naszym mieście zawsze !!
![]() ![]()
'' Nikt nie wymaga od was samych zwycięstw. Czasami i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych podania ręki. ''
Henryk Reyman |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|