The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
westersyl
Guest

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 16.05.2010, 17:58
Trzeba zrobić zmiany lecz nie należy kierować się wiekiem zawodników tylko umiejętnościami przy dokonywaniu selekcji ! Dostaliśmy nauczkę pozwalając odejść Zieniowi, Baszczowi Pauliscie. Po pierwsze nie dałaby się zaślepić przekonaniu, że należy za wszelką cene kupować Alvareza ten chłopak robi dużo wiatru a pożytek z tego żadne. Baszczyński był od niego o wiele lepszy, On był jak zwierze atakowal zawodników na połowie przeciwnika i odbierał piłkę. Alvarez nie ma dośrodkowania i takiej "agresji". Owszem ma inne zalety jak klepka na malej przestrzeni ale w meczu z odrą mieliśmy okazję się przekonań że przy mocny soczystym dośrodkowaniu są ta słabe zalety.

Po drugie ŻADNEGO Onyszko ! Kibic Wisły z Dani ma wyrobioną opinie na jego temat: "Jest to człowiek który jest zepsuć atmosferę w zespole" OK może w Odrze dawał sobie radę tam gdzie ma mnóstwo sytuacji do obrony, zagrał dobry mecz przeciwko nam jak kiedyś Mariusz Pawałek ale ludzi Wisła ma już liderów nie potrzebe nam silnych charakterów trzeba nam po prostu porządnego bramkarza na kilka lat.
Widać chyba działania Zdzisławia Kapki.... bo nie wiem kto mógł na to wpaść.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 16.05.2010 o godz. 18:02.
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 16.05.2010, 18:00
Wam to za chuja nikt nie dogodzi. Dajcie sobie na luz z tymi transferami, których nie będzie.
Odpowiedz cytując
patrzal-lca
Member

Od: 04.2007

Stary 16.05.2010, 18:18
westersyl napisał(a):Wyświetl post
Wisła ma już liderów nie potrzebe nam silnych charakterów trzeba nam po prostu porządnego bramkarza na kilka lat.
Z całym szacunkiem ..liderów mówisz?

Nie widziałem żadnego, a silny charakter w szatni ..no tak, było to widać szczególnie podczas meczu z Arką czy Koroną. Mieliśmy takich liderów, że nikt nie potrafił szarpnąć drużyną.
Odpowiedz cytując
bridgeburner
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 16.05.2010, 18:33
westersyl napisał(a):Wyświetl post
...ale ludzi Wisła ma już liderów nie potrzebe nam silnych charakterów trzeba nam po prostu porządnego bramkarza na kilka lat.
....
Bez obrazy ale to jest jedna z najwiekszych głupot napisanych ostatnio na forum
Niczego bardziej nie potrzeba temu zespołowi niż charakternych graczy z jajami
w stylu Kosowskiego z przodu czy kogoś w rodzaju Onyszki w bramce

A kolego Mietek temat o Football Manager 2010 to nie tutaj
Odpowiedz cytując
kibicwisły1906
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 16.05.2010, 18:53
Nie ma co ukrywać Kasperczak powinien odejść - koniec końców to on prowadził w większości spotkań rundy wiosennej ten zespół i przegrał wszystko co mógł przegrać (wyjątkiem jest zakwalifikowanie się do pucharów). Przyszył sezon powinien zostać poświęcony na przebudowę zespołu. Nasi kluczowi zawodnicy mają już swoje lata Sobol, Głowacki etc.. inni zapewne odejdą do lepszych klubów vide Marcelo, jeszcze inni nie nadają się do gry w takim klubie jak Wisła. Dwa razy do tej samej rzeki się nie wchodzi i to stare powiedzenie w przypadku Kasperczaka się sprawdziło co do joty. Niestety, ale zasadniczym błędem było pozostawienie Skorży na stanowisku po odpadnięciu z Levadią - ta porażka cały czas chodziła za nami w ciągu sezonu. Cupiał doskonale wie, że teraz musi wyłożyć duże pieniądze by Wiśle przywrócić blask bo z sezonu na sezon przy obecnym modelu funkcjonowania ten klub będzie staczał się w ligową szarzyznę aż osiągnie totalne dno jak np. Legia obecnie... Tym bardziej właściciel powinien o tym pamiętać w kontekście powrotu na nowy stadion, który jeżeli chce zapełnić kibicami musi zbudować drużynę dostosowaną do wielkości stadionu, swoich ambicji etc.. Trenerem prawdopodobnie będzie młody szkoleniowiec z Włoch z Serii B, z którym rozmawiano już w przerwie zimowej...

Potrzebni nam zawodnicy klasowi, w formie a nie wynalazki, które nie grały w piłkę kilka sezonów vide Ba... Jak można sprowadzać do Wisły zawodników bez formy, czy nie grających w swoich klubach... bez przesady w ten sposób to my nigdy nie zbudujemy przyzwoitej drużyny, której właściciel nie będzie się wstydził.Ja począwszy od klęski z Levadią wciąż się wstydzę, że musiałem oglądać ten zespól tak grający w przekroju całego sezonu po prostu beznadziejnie słabo....
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 16.05.2010, 19:25
Cytat:
Z całym szacunkiem ..liderów mówisz?

Nie widziałem żadnego, a silny charakter w szatni ..no tak, było to widać szczególnie podczas meczu z Arką czy Koroną. Mieliśmy takich liderów, że nikt nie potrafił szarpnąć drużyną.
Cytat:
Bez obrazy ale to jest jedna z najwiekszych głupot napisanych ostatnio na forum
Niczego bardziej nie potrzeba temu zespołowi niż charakternych graczy z jajami
w stylu Kosowskiego z przodu czy kogoś w rodzaju Onyszki w bramce
Macie rację przesadziłem, chodziło mi o to że nie potrzebna goracej głowy w bramce...
Fakt liderów nam potrzeba szczególnie w ofensywie.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 16.05.2010, 19:36
skeba napisał(a):Wyświetl post
To niech lepiej wezmą 5 z kartą w ręku, za których nie trzeba płacić i gitara.
Tyle, że i tak za podpis trzeba coś zapłacić piłkarzowi i menedżerowi.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Worcester
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 16.05.2010, 19:49
W pieniądze na transfery nie wierzę, dlatego według mnie należy brać tych, którzy są darmowi..zresztą jak zawsze. Piłkarze, którym kończą się kontrakty, ale prezentujący odpowiedni poziom i dający gwarancję dobrego poziomu gry.

Bramkarze - Onyszko. Jestem zdecydowanie za tym panem. Bramkarz jest jak wino..Oprócz tego ma charakter, a takich nam trzeba zdecydowanie. Pawełek musiałby podjąć z nim rywalizację, co byłoby dla niego korzystne.
Obrońcy - Głowacki, Cleber, Marcelo, Jop. Mariuszowi podziękować za grę. Jego poziom, ponad który nie wybije się - znamy wszyscy. Jeśli chodzi o mecz derbowy, mamy trzech winowajców. Wymienię ich w nieprzypadkowej kolejności : Pan który Jopa sprowadził do Wisły. Pan który wystawił go na prawej obronie w meczu derbowym. I wreszcie sam zainteresowany, choć jego winię najmniej. Proponuję za Mariusza ściągnąć z Piasta Kowalskiego jako uzupełnienie. Jeśli Marcelo odejdzie, co jest bardzo możliwe konieczny jest transfer klasowego obrońcę - "klasowego", czyli takiego, który wskoczy do pierwszej jedenastki i będzie prezentował solidny poziom jak na nasze polskie warunki. Jeśli chodzi o prawą obronę - wykupić Alvareza, ale za rozsądne pieniądze. 400 tys. euro byłoby wyrzuceniem kasy w błoto. Włosi muszą zejść z ceny, gdyby tego nie zrobili mamy solidnego według mnie Singlara i Burligę jako alternatywę. Za Alvarezem płakać nie zamierzam. Lewa obrona - Piotrek Brożek i Diaz. Juniora nie powinniśmy się pozbywać. Podoba mi się jego nieustępliwość, choć nie zawsze panuje nad nerwami Poza tym jest uniwersalnym piłkarzem.
Pomocnicy - Sobolewski, Garguła - wiadomo. Przedłużyć kontrakt z Ba. Chyba każdy widzi w nim potencjał. Niech przepracuje porządnie okres przygotowawczy. Regularnie stawiać na Krzyśka - może nie od początku, ale gdy jest korzystny wynik powinien wchodzić na zmianę jako pierwszy, jak najwcześniej. Na Łobodzińskiego jesteśmy skazani, bo kto go od nas kupi? Jedynie pozostała nadzieja, że wreszcie "odpali". Kirm - gdy znów założy koszulkę reprezentacji swojego kraju i daj Boże kolejny raz przypomni sobie jak się gra w piłkę w RPA - sprzedać. W zamian pozyskać kogoś innego. Jeśli jednak tak się nie stanie, zostanie. Małecki -w tym momencie nie wyobrażam sobie Wisły bez niego, jako jedyny potrafi wygrać pojedynek "jeden na jeden", a o to w piłce chodzi. Napastnicy - Paweł Brożek, przepracuje cały okres przygotowawczy i da nam wiele radości. Dwukrotnym królem strzelców nawet w naszej lidze frajer nie moze zostać. Ja w niego wierzę. Christow - nie widziałem go ani razu w akcji oprócz meczu w Bełchatowie. Są zawodnicy, którzy noszą miano "królów treningów", są też tacy,którym trzeba dać kilka szans w pełnym wymiarze czasowym. Więcej na jego temat nie powiem, bo nic nie wiem - człowiek zagadka. Boguski - wystawić na listę transferową, niech się Rosjanie, Cypryjczycy wykażą. Słaby fizycznie, nieskuteczny, technicznie - średnia krajowa. Gdyby ta sztuka udałą się, powalczyć o Sobiecha/szukać za granicą. Nowak jest za darmo do wzięcia. Myślę, że jest zdecydowanie lepszym napastnikiem.
Takie ruchy transferowe są możliwe do zrealizowania. Możemy liczyć tylko na modyfikację, bo na wielką gotówkę nie liczę. Zresztą Wisła to nie pieniądze, transfery, gwiazdy. Wisła to kawał pięknej historii. Wisła to MY!
Sprawę trenera pomijam, bo nie mam na ten temat wyrobionego zdania. Byłem przeciwnikiem powrotu Kasperczaka. Jednak drużyna jakość gry w poprawiła, szkoda że nie wystarczyło do obrony tytułu. Na zawsze Wisła!
"O, jakże szybko nastrój prysnął wzniosły!
Albowiem w kraju tym zaczarowanym,
gdzie — jak w złej bajce — ludźmi rządzą osły,
jakież tu mogą być właściwie zmiany?
Tu tylko szpiclom coraz większe uszy
rosną, milicji — coraz dłuższe pałki,
i coraz bardziej pustka rośnie w duszy,
i coraz bardziej mózg się staje miałki.
Tu tylko może prosperować gnida,
cwaniak i k...a, łotr i donosiciel ."
Janusz Szpotański
Odpowiedz cytując
Blacha92
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 16.05.2010, 20:00
Skąd wy wytrzasneliście tego młodego włocha z serie b?
Gdzie o tym było napisane?
Odpowiedz cytując
Arapaho
Senior Member

Od: 06.2004

Stary 16.05.2010, 20:40
Coś prawdziwego o Wiśle- http://sport.interia.pl/felietony/mr...dekady,1479262
...........................
– Panie marszałku, a jaki program tej partii?
– Najprostszy z możliwych. Bić ....y i złodziei, mości hrabio.
Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 16.05.2010, 20:53
Arapaho napisał(a):Wyświetl post
Coś prawdziwego o Wiśle- http://sport.interia.pl/felietony/mr...dekady,1479262
Nie - to tylko wymiot jakiegoś sfrustrowanego nieudacznika, nazywający "frajerami dziesięciolecia" klub, który w rzeczywistości jest najlepszym klubem dekady.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
patrzal-lca
Member

Od: 04.2007

Stary 16.05.2010, 21:22
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Nie - to tylko wymiot jakiegoś sfrustrowanego nieudacznika, nazywający "frajerami dziesięciolecia" klub, który w rzeczywistości jest najlepszym klubem dekady.

Zupełna racja - Wisła jest zdecydowanie klubem dekady. No ale też sposób, w jaki Wisła przegrała mistrzostwo niestety naraża nas na tego typu artykuły pismaków. Proponuję przywołać słowa przyśpiewki "Czy wygrywasz, czy nie..", mocno zacisnąć zęby i przyjąć na klatę - po męsku falę krytyki. Trzeba się z tym pogodzić. Ale to temat woda, zupełnie inny wątek forum.

Transfery - jeśli nie uda nam się skompletować zespołu to pierwszego obozu ..to obawiam się znów klapy.
Próbujemy nazywać się klasowym zespołem, a jednak sposób transferowania ..boli. Czekamy, aż zamknie się okienko transferowe na zachodzie - to upokarzające. Dlatego później kupujemy chłam, którego nikt w Europie nie chce. Jeśli pojawia się ciekawa opcja na rynku - zakontraktujmy takiego zawodnika - stąd nagonka na Onyszko. Czekając doprowadzimy to tego, że ktoś go podkupi.. I znów zostaniemy na lodzie.
Odpowiedz cytując
tylko_na_kilka_dni
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 16.05.2010, 21:56
ten pismak jest tak maly jak jego nazwisko. Nie ma sie czym przejmowac.
Odpowiedz cytując
royalmichael
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 16.05.2010, 22:08
Właśnie, że jest się czym przejmować.. sami możemy mówić że jest źle a inni nie mogą?
W artykule niestety jest wiele prawdy.. nie ma prezesa, marketingu, skautów a baza treningowa to jedno boisko :/
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 16.05.2010, 22:38
royalmichael napisał(a):Wyświetl post
Właśnie, że jest się czym przejmować.. sami możemy mówić że jest źle a inni nie mogą?
W artykule niestety jest wiele prawdy.. nie ma prezesa, marketingu, skautów a baza treningowa to jedno boisko :/
Jest różnica między wytykaniem potknięć, a złośliwością bądź ubliżaniem komuś.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 16.05.2010, 22:39
z tego artykułu wynika że dalej klub będzie ściągał graczy za darmo, bez kontraktów.Czyli status quo.Fajnie że Onyszko przyjdzie, taki charakterny bramkarz jest potrzebny na wczoraj
http://krakow.gazeta.pl/krakow/1,358..._dziennie.html
Odpowiedz cytując
willow
a.k.a. morgenes

Od: 11.2002

Stary 16.05.2010, 22:39
wolfy - pomijając wielce przykre i oczywiście nie prawdziwe określenie "frajerzy dziesięciolecia" - powiedz mi, w którym miejscu swojego felietonu jego autor minął się z prawdą?
Bo ja akurat sądzę, że napisał, bolesną bo bolesną, ale prawdę.

Zresztą wiele tez zawartych w tym felietonie przewija się również przez nasze forum.
Ostatnio edytowane przez willow : 16.05.2010 o godz. 22:42.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 16.05.2010, 23:47
W tej chwili mamy szefa skautów, który zarządza nikim, bo ostatni skaut odszedł z klubu.
Prezesa brak.
Na dobrą sprawę nie wiadomo kto będzie trenerem.

Dlatego radziłbym wstrzymać się z łykaniem transferowych spekulacji. Nie wiem na jakiej zasadzie miałyby być dokonywane, skoro nie wiadomo który trener miałby je opiniować.

A tak swoją drogą, to - zgodnie z moimi obawami - Skorża naprawdę zostawił po sobie spaloną ziemię. Niestety, ale obawiałem się (i pisałem o tym wielokrotnie), że powierzanie trenerowi funkcji menedżera skończy się dla nas totalnym chaosem po jego odejściu. Niestety, Skorży udało się skupić dużo władzy w swoim ręku, ale zanim się nią nacieszył już go nie było. Zostały tylko jego transfery, z którymi nie wiadomo co zrobić.

Błędem było wykastrowanie pionu sportowego pod dyktando złotoustego trenera i teraz, kiedy powinniśmy mieć już jakąś konkretną politykę transferową nie mamy nic. Jasne, pewnie kogoś sprowadzą, z naciskiem na słowo "kogoś". Tylko co z tego? Czy my naprawdę mamy za mało zawodników, czy po prostu za dużo słabych piłkarzy, których nie możemy się pozbyć?

Mam nadzieję, że nie będziemy musieli trzymać tego Hristova jeszcze rundę, bo to że nawet ojciec tego transferu nie wystawiał go do składu przy tragicznej dyspozycji pozostałych napastników o czymś świadczy. To już nawet Beto coś tam pograł, nie wiem jak słaby musi być ten zawodnik...
Alvarez to kolejny zgryz, bo IMHO jest to zawodnik mocno przeciętny i trudno wyrokować, za ile opłacałoby się go definitywnie sprowadzić. Podobnie zresztą w przypadku Baa, tyle że za niego nie trzeba będzie płacić odstępnego.
Kirm to porażka, takiego bumelanta to jeszcze nie widziałem. O ile Łobodziński ewidentnie chce i się stara, ale jest zwyczajnie słaby, o tyle w przypadku naszego Słowaka nie ma wątpliwości, że coś tam umie. Oby pojechał do RPA, oby znalazł tam pracodawcę i obyśmy nie musieli już go tu więcej oglądać.
Jop i Juszczyk - wiadomo, po cichu bałem się że to ten drugi zawali nam mistrzostwo, o dziwo jednak tak się nie stało. Tyle pozytywów, bo obaj są niepewni i po prostu za słabi. No chyba, że mierzymy w środek tabeli.
Mamy jeszcze Łobo i Jirsaka, ale na nich jesteśmy skazani do końca kontraktów. Obaj są słabi, obaj dowiedli tego nie raz i nie dwa. Dwie tragiczne pomyłki Bednarza (przy czym Skorża był wielkim zwolennikiem talentu Łobo, ale to nasz były d.s. podpisał papiery).

Czyli de facto - niemal wszystkie transfery Skorży w plecy, plus dwie wielkie pomyłki Bednarza. Co z tym zrobić?

Jeżeli chodzi o ligę, to nie jest może wielki problem (nie zakłamujmy rzeczywistości - żadnego skoku jakościowego nie będzie, dotychczasowe transfery konkurencji to jeszcze większe porażki), ale w pucharach z czymś takim raczej będzie ciężko. A ewentualne puchary + liga mogą się źle skończyć, choć tu akurat nie martwiłbym się na zapas.

Tak to wszystko wygląda z mojego punktu widzenia.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 17.05.2010 o godz. 00:27.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 16.05.2010, 23:56
W klubie jest prowziorka ale sami na to zapracowaismy,

Powierzenie Skorzy niejako calego pola manewru bylo zbyt duzym ryzykiem bo nie wzieto pod uwage co bedzie jak to nie wypali.

Dzis nie ma Skorzy ,i nie ma wlasnie nic....

Kiedys juz pisalem i to samo co Wolfy myśle,jakim kaleką musi byc ten Hristov ktory nie gral u nas praktycznie nic a przyszchodzil jako 'Snajper z Levskiego"

naprawde ciezkaw jestem jak on do nas trafil ,bo to historia taka ze az ciezko w to uwierzyc kogo my sprowadzamy
to juz Beto cos pokazywal ...
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 17.05.2010, 00:14
Czy my naprawdę mamy za mało zawodników, czy po prostu za dużo słabych piłkarzy, których nie możemy się pozbyć?

.
Oczywiście że to drugie + jeszcze niestety u nas od dawna obowiązuje polityka czekania na cud.To jest takie głupie myślenie - np. daliśmy kasę za Łobo, no jak to tak teraz...za darmo.Niech gra, może się przełamie.No i przełamuje się...stara i tak się starał że przez ponad 25 godzin jakie przebiegł w tym sezonie strzelił.....1 bramkę i zaliczył 1 asystę.
To nawet niestety równie żałosny Kirm był w stanie strzelić 3 gole i zaliczyć 4 asysty i tu jest podobna sytuacja - wystawić go na listę transferową póki w ogóle jest powoływany do tej kadry bo za pół roku to będzie za późno.

Oczywiście można mieć wątpliwości czy ktoś by ich wziął ale jeśli nic się w tym kierunku nie robi, to nawet nie mamy możliwości się o tym przekonać a wg mnie u nas w lidze to się każdego upchnie, bo wszędzie są naiwniacy.

Kolejny 'as' - Pawełek - już dziś powinniśmy zaklepać Onyszkę i jasno dać zrozumieć Pawełkowi że albo znajdzie sobie pracodawce albo następne pół roku posiedzi na ławce w ME.

Klub musi reagować na to co się dzieje na boisku i na siłę starać się pozbyć najsłabszych ogniw ,nawet jeśli żadnej gotówki z tego nie będzie miał, bo jak sobie policzymy ile trzeba wypłacić choćby tej trójce do końca roku+ inne koszty z nimi związane to wyjdzie tego pewnie z 1.5 mln złotych
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
dj_ibutti
Senior Member

Stary 17.05.2010, 00:16
W tej chwili mamy szefa skautów, który zarządza nikim, bo ostatni skaut odszedł z klubu.
Prezesa brak.
Na dobrą sprawę nie wiadomo kto będzie trenerem.

Dlatego radziłbym wstrzymać się z łykaniem transferowych spekulacji. Nie wiem na jakiej zasadzie miałyby być dokonywane, skoro nie wiadomo który trener miałby je opiniować.

A tak swoją drogą, to - zgodnie z moimi obawami - Skorża naprawdę zostawił po sobie spaloną ziemię. Niestety, ale obawiałem się (i pisałem o tym wielokrotnie), że powierzanie trenerowi funkcji menedżera skończy się dla nas totalnym chaosem po jego odejściu. Niestety, Skorży udało się skupić dużo władzy w swoim ręku, ale zanim się nią nacieszył już go nie było. Zostały tylko jego transfery, z którymi nie wiadomo co zrobić.

Błędem było wykastrowanie pionu sportowego pod dyktando złotoustego trenera i teraz, kiedy powinniśmy mieć już jakąś konkretną politykę transferową nie mamy nic. Jasne, pewnie kogoś sprowadzą, z naciskiem na słowo "kogoś". Tylko co z tego? Czy my naprawdę mamy za mało zawodników, czy po prostu za dużo słabych piłkarzy, których nie możemy się pozbyć?

Mam nadzieję, że nie będziemy musieli trzymać tego Hristova jeszcze rundę, bo to że nawet ojciec tego transferu nie wystawiał go do składu przy tragicznej dyspozycji pozostałych napastników o czymś świadczy. To już nawet Beto coś tam pograł, nie wiem jak słaby musi być ten zawodnik...
Alvarez to kolejny zgryz, bo IMHO jest to zawodnik mocno przeciętny i trudno wyrokować, za ile opłacałoby się go definitywnie sprowadzić. Podobnie zresztą w przypadku Baa, tyle że za niego nie trzeba będzie płacić odstępnego.
Kirm to porażka, takiego bumelanta to jeszcze nie widziałem. O ile Łobodziński ewidentnie chce i się stara, ale jest zwyczajnie słaby, o tyle w przypadku naszego Słowaka nie ma wątpliwości, że coś tam umie. Oby pojechał do RPA, oby znalazł tam pracodawcę i obyśmy nie musieli już go tu więcej oglądać.
Jop i Juszczyk - wiadomo, po cichu bałem się że to ten drugi zawali nam mistrzostwo, o dziwo jednak tak się nie stało. Tyle pozytywów, bo obaj są niepewni i po prostu za słabi. No chyba, że mierzymy w środek tabeli.
Mamy jeszcze Łobo i Jirsaka, ale na nich jesteśmy skazani do końca kontraktów. Obaj są słabi, obaj dowiedli tego nie raz i nie dwa. Dwie tragiczne pomyłki Bednarza (przy czym Skorża był wielkim zwolennikiem talentu Łobo, ale to nasz były d.s. podpisał papiery).

Czyli de facto - niemal wszystkie transfery Skorży w plecy, plus dwie wielkie pomyłki Bednarza. Co z tym zrobić?

Jeżeli chodzi o ligę, to nie jest może wielki problem (nie zakłamujmy rzeczywistości - żadnego skoku jakościowego nie będzie, dotychczasowe transfery konkurencji to jeszcze większe porażki), ale w pucharach z czymś takim raczej będzie ciężko. A ewentualne puchary + liga mogą się źle skończyć, choć tu akurat nie martwiłbym się na zapas.

Tak to wszystko wygląda z mojego punktu widzenia.
Czy Ty potrafisz napisać post bez "szyderstw" ze Skorży? Pomijając oczywiście fakt, że wg. Ciebie za koklusz też pewnie Skorża jest odpowiedzialny.
KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 17.05.2010, 00:25
dj_ibutti napisał(a):Wyświetl post
Czy Ty potrafisz napisać post bez "szyderstw" ze Skorży? Pomijając oczywiście fakt, że wg. Ciebie za koklusz też pewnie Skorża jest odpowiedzialny.
Zniżę się do Twojego poziomu i odpowiem tak: gdybym potrafił, to pewnie bym napisał. Świetny żart z tym kokluszem, sam wymyśliłeś?

A teraz wchodzę poziom wyżej - lojalnie ostrzegam, możesz się w nim nie odnaleźć.

Skorża jest odpowiedzialny za transfery, częściowo odpowiedzialny za zmiany struktur klubu. To on de facto odpowiada za oba okienka transferowe. Co gorsza - sprawdziły się moje przewidywania zarówno co do umiejętności menedżerskich Skorzy, jak i chaosu jaki spowoduje ponowne połączenie tych funkcji.
W jednym się pomyliłem - uznałem że Hristov będzie pewnie lepszy od Ćwielonga. Ja nie wiem jak on jest słaby i chyba nie chcę się o tym przekonywać.

Twoja odpowiedź była zwyczajnym, głupim atakiem na moją osobę i w ogóle nie odniosła się do tego, co napisałem. Jeżeli nie umiesz nabrać dystansu do naszego byłego trenera, to może lepiej nie czytaj moich postów? A już na pewno na nie nie odpowiadaj, nie w ten sposób.

Zauważ, że poświęciłem odpowiedzi na Twój post o wiele więcej czasu, niż powinienem. Bo generalnie dwuzdaniową złośliwość powinienem po prostu olać lub usunąć.

1q2 napisał(a):Wyświetl post
Klub musi reagować na to co się dzieje na boisku i na siłę starać się pozbyć najsłabszych ogniw ,nawet jeśli żadnej gotówki z tego nie będzie miał, bo jak sobie policzymy ile trzeba wypłacić choćby tej trójce do końca roku+ inne koszty z nimi związane to wyjdzie tego pewnie z 1.5 mln złotych
Gdyby to było takie proste...
Tylko kto da Łobodzińskiemu taki kontrakt jak my, kiedy wiadomo, że nie zasługuje nawet na połowę tego co zarabia? Kirm i Hristov też raczej za frytki nie grają i na pampersy im starcza. Gdyby można było zwyczajnie kopnąć ich w cztery litery, to nie byłoby problemu - przychodzi nowy trener, patrzy na to, co Skorża naściągał i już następnego dnia chłopaki szukają nowego pracodawcy z kartami na ręku.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 17.05.2010 o godz. 00:34.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 17.05.2010, 00:49

Gdyby to było takie proste...
Tylko kto da Łobodzińskiemu taki kontrakt jak my, kiedy wiadomo, że nie zasługuje nawet na połowę tego co zarabia? Kirm i Hristov też raczej za frytki nie grają i na pampersy im starcza. Gdyby można było zwyczajnie kopnąć ich w cztery litery, to nie byłoby problemu - przychodzi nowy trener, patrzy na to, co Skorża naściągał i już następnego dnia chłopaki szukają nowego pracodawcy z kartami na ręku.
Proste może nie ale na pewno nie nie możliwe.Jeśli dostajemy 200tyś za gościa co kopał się po czole całe lata(Ćwielong) ,jeśli Mauro od kopa łapie angaż - pewnie za podobną kasę jak u nas to nic mnie już nie zdziwi.Za Kirma to nawet pewnie można by dostać więcej niż za Ćwielonga , kontrakt Łobo...gdyby miał jasne powiedziane że albo lekko spuści z tonu albo czekają go 2 lata w ME, to pewnie wybrał by to pierwsze.

Oczywiście to wiele nie rozwiąże bo trzeba mieć też pomysł na pozyskanie kogoś a od klubu gdzie budżet wynosi kilkadziesiąt milionów złotych a pracowników jest mniej niż w osiedlowym markecie, ciężko wymagać by kupili kogoś innego niż kolejnego Beto,Kirma,Łobo czy Hristova.

Smutne to wszystko bo tu nie chodzi o to żeby Boguś po paru szklankach whisky, zdecydował - daje melona albo dwa, bo to najpewniej była by kasa wywalona w błoto - Tu najpierw trza zatrudnić ludzi którzy ogarną to co jest a to są pewnie mniejsze koszty niż kontrakt jednego czy 2 kopaczy.
Ostatnio edytowane przez 1q2 : 17.05.2010 o godz. 00:52.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
For_FuN_
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 17.05.2010, 00:53
Widze, ze Skorzy sa juz przypisywane kompetencje prezesa i RN, a niedlugo pewnie i wlasciciela Wisly ...to juz nawet nie jest smieszne. Manipulacja za manipulacja, do ktorej nawet nie chce sie odnosic. Widac jedynie duzo emocji i wyplywajaca nienawisc do pana Macieja.

P.S - Za wszystko odpowiedzialny jest wlasciciel klubu...wiec te zale do niego.
Ostatnio edytowane przez For_FuN_ : 17.05.2010 o godz. 00:55.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 17.05.2010, 01:29
1q2 napisał(a):Wyświetl post
Oczywiście to wiele nie rozwiąże bo trzeba mieć też pomysł na pozyskanie kogoś a od klubu gdzie budżet wynosi kilkadziesiąt milionów złotych a pracowników jest mniej niż w osiedlowym markecie, ciężko wymagać by kupili kogoś innego niż kolejnego Beto,Kirma,Łobo czy Hristova.

Smutne to wszystko bo tu nie chodzi o to żeby Boguś po paru szklankach whisky, zdecydował - daje melona albo dwa, bo to najpewniej była by kasa wywalona w błoto - Tu najpierw trza zatrudnić ludzi którzy ogarną to co jest a to są pewnie mniejsze koszty niż kontrakt jednego czy 2 kopaczy.
No więc - kiedy u nas rozwalano, zamiast próbować rozbudowywać pion sportowy to generalnie była radość, że naszemu trenerowi nikt już kłód pod nogi rzucał nie będzie i kto to w ogóle widział, żeby istniał jakiś podział kompetencji?

Potem na gwałt ściągano Jarosza, teraz przyszedł Kapka (kolejny strzał w kolano), skautów już nie ma, prezesa jeszcze nie ma, trenerem nie wiadomo kto. Nieważne, ile Cupiał właduje i tak większość funduszy zostanie zmarnowana. Była jakaś polityka transferowa, coś się w niej sprawdzało - to trzeba było wprowadzać korekty, a nie wszystko rozwalać. Można było nawet wymienić Bednarza na Jarosza, ale nie robić taki cyrk.

Więc o jakich transferach my tu mówimy?
Wieczna prowizorka.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 17.05.2010 o godz. 02:00.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
dj_ibutti
Senior Member

Stary 17.05.2010, 01:37
Zniżę się do Twojego poziomu i odpowiem tak: gdybym potrafił, to pewnie bym napisał. Świetny żart z tym kokluszem, sam wymyśliłeś?

A teraz wchodzę poziom wyżej - lojalnie ostrzegam, możesz się w nim nie odnaleźć.

Nie chcę Cię ranić, ale jakoś kiepsko Ci wychodzi trzymanie tego swojego "poziomu", a może jednak to "poziom" nie za wysoki?

Cytat:
Twoja odpowiedź była zwyczajnym, głupim atakiem na moją osobę i w ogóle nie odniosła się do tego, co napisałem. Jeżeli nie umiesz nabrać dystansu do naszego byłego trenera, to może lepiej nie czytaj moich postów? A już na pewno na nie nie odpowiadaj, nie w ten sposób.

Zauważ, że poświęciłem odpowiedzi na Twój post o wiele więcej czasu, niż powinienem. Bo generalnie dwuzdaniową złośliwość powinienem po prostu olać lub usunąć.
Ależ ja umiem nabrać dystans do na naszego byłego trenera, ba nawet do Liczki mam dystans. Ale nie mogę znieść faktu, jak moderator może posługiwać się obraźliwym, prześmiewczym językiem w stosunku do pracownika klubu. Jakby mi się chciało to bym przeszukał Twoje posty i znalazł z tysiąc "złotoustych", "Maciusiów", "wielkich trenerów" itp.

Rozumiem, że fakty w postaci 2 MP i pozostawienia drużyny na 1. miejscu w tabeli (z którego Kasperczak - stosuję Twoją teorie o pełnej odpowiedzialności trenera - zrobił 2.) Cię nie przekonują do tego stopnia, że musisz przypisywać Skorży winę za wszystko. W końcu to "Maciuś" zwolnił Bednarza, poszedł i wybłagał u Cupiała, żeby dał mu pełnie władzy, zwolnił Falka i zniszczył marketing, zwolnił Ochalika, ale potem go ułaskawił, zablokował plany budowy bazy treningowej, lobbował za tym, żebyśmy grali w Sosnowcu, a na końcu powiedział Cupiałowi, że "za pieniądze to każdy może kupić drewno, ja kupię Ci drewno za bezcen".

Doprawdy nie wiem, w jakim Ty Świecie żyjesz, albo w jakim stopniu "poinformowany" jesteś, że przypisujesz winę Skorży za obecną sytuację Wisły. Mogę się zgodzić, że tzw. chemia się wypaliła, że drużyna grała kiepsko stylowo i została źle przygotowana do sezonu. Proszę Cię, przedstaw mi dowody, że co do reszty to też wina Skorży.
KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 17.05.2010, 01:59
Nie chcę Cię ranić, ale jakoś kiepsko Ci wychodzi trzymanie tego swojego "poziomu", a może jednak to "poziom" nie za wysoki?
Hej - ja przynajmniej próbuję. Ty dwie godziny pracowałeś nad odpowiedzią i efekty nie zwalają z nóg (staram się być taktowny żeby Cie nie zniechęcać - mimo wszystko wolę kiedy próbujesz się odnieść do tego co napisałem, niż tylko ośmieszyć i obrazić).

Ależ ja umiem nabrać dystans do na naszego byłego trenera, ba nawet do Liczki mam dystans. Ale nie mogę znieść faktu, jak moderator może posługiwać się obraźliwym, prześmiewczym językiem w stosunku do pracownika klubu. Jakby mi się chciało to bym przeszukał Twoje posty i znalazł z tysiąc "złotoustych", "Maciusiów", "wielkich trenerów" itp.
To nie czytaj moich postów. Nie zamierzam przed nim klękać, mam prawo do własnej oceny jego poczynań, czas chyba po temu też najlepszy z możliwych.

Rozumiem, że fakty w postaci 2 MP i pozostawienia drużyny na 1. miejscu w tabeli (z którego Kasperczak - stosuję Twoją teorie o pełnej odpowiedzialności trenera - zrobił 2.) Cię nie przekonują do tego stopnia, że musisz przypisywać Skorży winę za wszystko. W końcu to "Maciuś" zwolnił Bednarza, poszedł i wybłagał u Cupiała, żeby dał mu pełnie władzy, zwolnił Falka i zniszczył marketing, zwolnił Ochalika, ale potem go ułaskawił, zablokował plany budowy bazy treningowej, lobbował za tym, żebyśmy grali w Sosnowcu, a na końcu powiedział Cupiałowi, że "za pieniądze to każdy może kupić drewno, ja kupię Ci drewno za bezcen".
2 MP mają się nijak do oceny jego działań w tej rundzie - szczególnie jeśli oceniamy zmiany w pionie sportowym i transfery. Czysta demagogia.

W dodatku przypisujesz mi poglądy których nie wyraziłem, co jest po pierwsze chamstwem, po drugie - pod względem merytorycznym jest pospolitą erystyką. Lub wyjątkowo marną ironią - ciężko mi to ocenić.

Doprawdy nie wiem, w jakim Ty Świecie żyjesz, albo w jakim stopniu "poinformowany" jesteś, że przypisujesz winę Skorży za obecną sytuację Wisły. Mogę się zgodzić, że tzw. chemia się wypaliła, że drużyna grała kiepsko stylowo i została źle przygotowana do sezonu. Proszę Cię, przedstaw mi dowody, że co do reszty to też wina Skorży.
Wszystkie dowody? Łącznie z mikrofilmami, nagraniami z "gwoździa", tajnymi raportami moich wtyczek? Niestety - wówczas bym się zdekonspirował. Pozostaje Ci tylko ocenić zawartość merytoryczną moich postów i na jej podstawie wyrobić sobie zdanie co do ich prawdziwości/prawdopodobieństwa. Zakładając, że je w ogóle w całości przeczytałeś.
Mam co do tego swoje wątpliwości.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
kolend
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 17.05.2010, 08:49
AYALA napisał(a):Wyświetl post
z tego artykułu wynika że dalej klub będzie ściągał graczy za darmo, bez kontraktów.Czyli status quo.Fajnie że Onyszko przyjdzie, taki charakterny bramkarz jest potrzebny na wczoraj
http://krakow.gazeta.pl/krakow/1,358..._dziennie.html
fajny z niego chłopak! i żonie potrafi *******nąć!
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 17.05.2010, 08:54
kolend napisał(a):Wyświetl post
fajny z niego chłopak! i żonie potrafi *******nąć!
ale bramek głupich nie puszcza jak Pawełek a co robi Onyszko w domu to już mnie mało interesuje.

Niby Nowak jakby zdrowszy tej wiosny ale .....Uważam że nie warto ryzykowac jednak.Koszta leczenia potem też nie są małe
Ostatnio edytowane przez AYALA : 17.05.2010 o godz. 09:07.
Odpowiedz cytując
Krzyma
Member

Od: 11.2007

Stary 17.05.2010, 08:57
19sebawro06 napisał(a):Wyświetl post
http://ekstraklasa.wp.pl/kat,37360,t...wiadomosc.html
kto to wymyslil? szkło
Ja jestem jak najbardziej na tak, to "szkło" jak go nazywasz strzela w średnim bełchatowie 9/10 bramek na sezon (wykorzystuje sytuacje, rzadko je marnując). Myślę że można go spróbować postawić obok Brożka a Boguskiego dać na ławkę. Tym bardziej, że on nie bedzie kosztował wiele tym bardziej że kontrakt kończy mu się w grudniu.
JESTEŚMY DUMĄ TEGO MIASTA !!
A W NASZYCH SERCACH BIAŁA GWIAZDA !!

Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów