The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Czy uważasz, że nowy, stary trener poradzi sobie i wyciągnie Wisłe z kryzysu?
Tak 433 41,88%
Nie 250 24,18%
Pożyjemy, zobaczymy 351 33,95%
Głosujących: 1034. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
master17
Senior Member

Od: 05.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 15.05.2010, 20:15
Z oceną Kasperczaka powinniśmy poczekać do następnego sezonu gdzie pod jego wodzą kopacze będą mogli przepracować okres przygotowawczy
przemek1902
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 15.05.2010, 23:00
lotnik napisał(a):Wyświetl post
Henio zostaje w Krakowie .Dzieci do szkoły ręce precz od Henia .W pucharach będzie dobrze
Ta mędrzec się znalazł z siwą brodą.. Zamiast pisać nic nie wnoszące do tematu anegdoty skleciłbyś powody, dla których ma zostać. Ja w swojej wypowiedzi bazowałem na słowach Cupiała. Oczywiscie tez bym wolal zeby "Siema Eniuuu" został na Reymonta. Moznaby dać mu szansę zbudowania zespołu wg własnych kryteriów. Tylko nie mam pojecia jak tutaj bedzie funkcjonowac wpolpraca na linii Kapka-Basałaj-Eniuuu (chyba dobrze napisalem?)
Chesteroski
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 15.05.2010, 23:12
Kasperczak powinienien zostać, żaden mierny trener z zachodu a la Schaefer czy Bakero , bo na lepszego nas nie stać, cudu nie zdziała.

Zresztą nam nie potrzeba zmieniać trenera, tylko wzmocnić zespół i podnieść rywalizację.

Każde inne, typowe dla Cupiała zachowanie, skaże nas na kolejny rok dryfowania....
Nie! Jeszcze trochę! Mamy czas! Bo widzicie
Do stracenia nikt z nas nie ma nic - i tyle!
A więc krzyczmy! Krótką chwilę - całe życie!
Nim znikniemy - głośno krzyczmy krótką chwilę!

Kasperczak trzymaj się!!!
DrunkenBear
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 16.05.2010, 01:24
A ja powiem tak, Henio powinien zostać. Bo w Polsce nie znajdziemy lepszego trenera. Niestety. A każdy szanujący się trener z zagranicy, który coś potrafi będzie chciał niezły kontrakt i gwarantowaną sumę na transfery zapisaną w tym kontrakcie i to nie jakieś grosze tylko minimum 3-4 mln euro.
zordon
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 16.05.2010, 01:51
W tej chwili zwolnienie Kasperczaka to jak pretensje do kapitana, który objął dziurawy okręt na środku oceanu o to, że zatonął. Moim zdaniem każdy szkoleniowiec powinien mieć możliwość prowadzenia zespołu przez okres przygotowawczy, kierowanie transferami i dopiero widać, czy ma dobry czy zły wpływ na drużynę. Henio NIE MIAŁ CZASU na naprawienie błędów poprzednika, dlatego nie należy go teraz zwalniać. ale patrząc na ruchy w zarządzie to tylko kwestia dni... obym się mylił
zapraszam fanów trance ---> www.globaltrance.pl
arturasus
Junior Member

Od: 05.2010

Stary 16.05.2010, 07:19
flamengista napisał(a):Wyświetl post
Jeśli Cupiał zaraz po Levadii, przegranych derbach oraz wtopach z Legią i Amiką nie zwolnił Skorży, tylko dał mu kolejną szansę - to nie wyobrażam sobie, by teraz pozbył się Kasperczaka.

Byłem przeciwny zatrudnianiu Henia, ale trzeba przyznać że jest on cichym bohaterem tego sezonu. Uratował nam resztki tego, co się dało uratować. Pewne miejsce w europejskich pucharach, co pod wodzą Skorży było raczej niemożliwe.

Drużyna wyraźnie zaczęła grać bardziej ofensywnie, widać pomysł na grę i przynajmniej cień chęci po stronie kopaczy. To i tak sporo, biorąc pod uwagę sytuację, jaką nasz trener zastał po przyjściu na Reymonta.

Na chwilę obecnąw lidze polskiej nie ma lepszego kandydata na to stanowisko. Ulatowski to Skorża-bis, mi bardziej podoba się Probierz, ale to też niewiadoma.

Chyba, że Cupiał nagle postanawia zrobić kolejną ofensywę transferową i wydać 4-5 mln . Wtedy można pomyśleć o solidnym fachowcu z zagranicy. Ale to mrzonki. W warunkach low-costowych, w jakich się znajdujemy Kasperczak jest właściwym człowiekiem na właściwym miejscu.
2miejsce to uratowanie czegokolwiek jesli objal zespól na 1miejscu,Legia zagrala sezon-kpine no a Ruch itd jest o wiele slabszy?zaczeli grac ladniej to fakt, Lobo lepszy-prawda,ale ogolnie wszystko przecieklo miedzy palcami.wygrana z Lechia,ale za 3dni w łeb w pp,fuks z polonia w,mecz-parodia z Legia.istotnych zwyciestw brak jest za to plama z korona,oddany pp,mecze z ksc-pech i odra nawet pomijam.jak patrzylem na HK na meczach przy ławce to miałem wrazenie,ze bardzo sie zmienil przez te 5lat.nie ma juz tego czegos.żabole i my teraz to nie przypadek.ale Cupiał zrobi co zechce.ew.nastepca z Pl-Fornalak,moze Ulatowski,ale bez inwestycji w druzyne mało to da
timmy
Senior Member

Od: 11.2003

Stary 16.05.2010, 08:26
Chyba już po tylu latach zwalania winy na trenerów powinniśmy się nauczyć że ich ciągłe zmiany do niczego dobrego nie prowadzą. Po pierwsze trener nie może czuć się jak saper na polu minowym a po drugie kolejny który przychodzi tak czy inaczej cudotwórca się i tak nie okaże..

Dajmy ludziom popełniać błędy i dajmy im szanse długofalowo zbudować coś okazałego. Ciągłe zmiany i burzenie pracy "poprzednika" do niczego dobrego nie prowadzi..
t....tt.. Timmyah ?
Reser
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 16.05.2010, 18:14
"Bardzo długo po wczorajszym meczu nie wychodził ze swojego "sky boxa" na stadionie Hutnika właściciel Białej Gwiazdy Pan Bogusław Cupiał.

Człowiek, który prawie 13 lat temu zainwestował w Wisłę po raz kolejny ma ogromny ból głowy. Jego decyzja o ponownym zatrudnieniu Henryka Kasperczaka w roli trenera pierwszej drużyny okazała się totalnym niewypałem.

Przewartościowany szkoleniowiec w krótkim okresie czasu najpierw odpadł z trójkolorową drużyną w 1/4 rozgrywek o PP, a zaraz potem roztrwonił niewielką przewagę punktową nad drugim w tabeli Lechem, przegrywając z poznaniakami walkę o mistrzostwo Polski.

Jeśli szefowi Telefoniki nie zabraknie konsekwencji (to człowiek, który szalenie nie umie przegrywać) Kasperczaka już niebawem w Wiśle nie będzie. Tym bardziej, że niektórzy pracownicy Wisły SA usłyszeli w kuluarach wczoraj wieczorem, iż mają się uczyć języka włoskiego. Czyżby to oznaczało, iż od nowego sezonu wiślackich graczy poprowadzi trener z Półwyspu Apenińskiego? Czas pokaże.

Na tą chwilę nie jest jeszcze w 100% pewne objęcie stanowiska prezesa przez Bogdana Basałaja, który nadal negocjuje jak się okazało wysokość swoich apanaży oraz inne warunki swej ewentualnej pracy przy R22."

Niebawem Kasperczak (po raz 2) może być tylko przeszłością. Sam nie wiem czy to dobrze, czy źle.
PhantomRanger
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 16.05.2010, 18:30
Tharion napisał(a):Wyświetl post
"Bardzo długo po wczorajszym meczu nie wychodził ze swojego "sky boxa" na stadionie Hutnika właściciel Białej Gwiazdy Pan Bogusław Cupiał.

Człowiek, który prawie 13 lat temu zainwestował w Wisłę po raz kolejny ma ogromny ból głowy. Jego decyzja o ponownym zatrudnieniu Henryka Kasperczaka w roli trenera pierwszej drużyny okazała się totalnym niewypałem.

Przewartościowany szkoleniowiec w krótkim okresie czasu najpierw odpadł z trójkolorową drużyną w 1/4 rozgrywek o PP, a zaraz potem roztrwonił niewielką przewagę punktową nad drugim w tabeli Lechem, przegrywając z poznaniakami walkę o mistrzostwo Polski.

Jeśli szefowi Telefoniki nie zabraknie konsekwencji (to człowiek, który szalenie nie umie przegrywać) Kasperczaka już niebawem w Wiśle nie będzie. Tym bardziej, że niektórzy pracownicy Wisły SA usłyszeli w kuluarach wczoraj wieczorem, iż mają się uczyć języka włoskiego. Czyżby to oznaczało, iż od nowego sezonu wiślackich graczy poprowadzi trener z Półwyspu Apenińskiego? Czas pokaże.

Na tą chwilę nie jest jeszcze w 100% pewne objęcie stanowiska prezesa przez Bogdana Basałaja, który nadal negocjuje jak się okazało wysokość swoich apanaży oraz inne warunki swej ewentualnej pracy przy R22."

Niebawem Kasperczak (po raz 2) może być tylko przeszłością. Sam nie wiem czy to dobrze, czy źle.
Jeśli faktycznie go Cupiał zwolni to znaczy, że nie uczy się na błędach z przeszłości i jest niekonsekwentny, bo skoro nie pozbył się Skorży po blamażu stulecia to tym bardzie nie powinien teraz Kasperczaka się pozbywać. On jest dobrym trenerem, ale zespół musi zostać wzmocniony inaczej nic z tego nie będzie.
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
Orson
Senior Member

Od: 09.2003

Stary 16.05.2010, 18:33
Czy ktoś wie jacy włoscy trenerzy są obecnie bez pracy?
Tudzież zakończą pracę w najbliższym czasie?
...coście s....ysyny uczynili z tą krainą?
kibicwisły1906
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 16.05.2010, 18:49
Nie ma co ukrywać Kasperczak powinien odejść - koniec końców to on prowadził w większości spotkań rundy wiosennej ten zespół i przegrał wszystko co mógł przegrać (wyjątkiem jest zakwalifikowanie się do pucharów). Przyszył sezon powinien zostać poświęcony na przebudowę zespołu. Nasi kluczowi zawodnicy mają już swoje lata Sobol, Głowacki etc.. inni zapewne odejdą do lepszych klubów vide Marcelo, jeszcze inni nie nadają się do gry w takim klubie jak Wisła. Dwa razy do tej samej rzeki się nie wchodzi i to stare powiedzenie w przypadku Kasperczaka się sprawdziło co do joty. Niestety, ale zasadniczym błędem było pozostawienie Skorży na stanowisku po odpadnięciu z Levadią - ta porażka cały czas chodziła za nami w ciągu sezonu. Cupiał doskonale wie, że teraz musi wyłożyć duże pieniądze by Wiśle przywrócić blask bo z sezonu na sezon przy obecnym modelu funkcjonowania ten klub będzie staczał się w ligową szarzyznę aż osiągnie totalne dno jak np. Legia obecnie... Tym bardziej właściciel powinien o tym pamiętać w kontekście powrotu na nowy stadion, który jeżeli chce zapełnić kibicami musi zbudować drużynę dostosowaną do wielkości stadionu, swoich ambicji etc.. Trenerem prawdopodobnie będzie młody szkoleniowiec z Włoch z Serii B, z którym rozmawiano już w przerwie zimowej...
Maciuś
bananowy chłopiec

Od: 07.2006

Stary 16.05.2010, 18:50
Orson napisał(a):Wyświetl post
Czy ktoś wie jacy włoscy trenerzy są obecnie bez pracy?
Tudzież zakończą pracę w najbliższym czasie?
Jestes jedynym ktory uwierzyl w te bajeczki.
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 16.05.2010, 18:50
Czyli Eniu był zatrudniony tylko w charakterze strażaka. Tak jak kiedyś już pisałem wg mnie Cupiał zatrudnił Kasperczaka tylko dlatego, żeby się na nim zemścić i go pogonić po sezonie.
willow
a.k.a. morgenes

Od: 11.2002

Stary 16.05.2010, 18:54
tofik napisał(a):Wyświetl post
Czyli Eniu był zatrudniony tylko w charakterze strażaka. Tak jak kiedyś już pisałem wg mnie Cupiał zatrudnił Kasperczaka tylko dlatego, żeby się na nim zemścić i go pogonić po sezonie.
Bez przesady. Ja myślę, że Cupiał go zatrudnił, bo Henio się zobowiązał do nie pobierania apanaży aż nie zdobędzie tytułu.
szczebrzeszcz
Senior Member

Od: 05.2003

Stary 16.05.2010, 18:57
Tharion napisał(a):Wyświetl post
to brzmi tak jakby był jedynym winnym, roztrwonienie zaczęło się już wcześniej...

poza tym znowu spekulacje
a to 20 mln, teraz trener z Włoch
Ostatnio edytowane przez szczebrzeszcz : 16.05.2010 o godz. 19:03.
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 16.05.2010, 18:58
To w końcu Cupiał był na Florydzie czy w "sky boxie" na stadionie Hutnika. Tak w ogóle to jak wygląda ten "sky box"?

Coś mi tu śmierdzi, co nie zmienia faktu że Cupiał to nie jest pragmatyczny biznesmen a emocjonalny furiat jeśli chodzi o kierowanie Wisłą. Każda decyzja możliwa
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
grzesiek632
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 16.05.2010, 19:02
Maciuś napisał(a):Wyświetl post
Jestes jedynym ktory uwierzyl w te bajeczki.
Może i to są bajeczki a może i nie... po zwolnieniu Skorży już mówiło się o trenerze z Włoch.. pamiętam jeszcze że Roman Kołtoń miał "ujawnić" nazwisko tego trenera - gdy uda mu się ustalić kto to.

Więc niekoniecznie Kasperczak może być taki pewny swojej posady, zwłaszcza że miał ściśle określony cel którego jak wiemy niestety nie wypełnił.
"Wisła to nasz nałóg, to nasza heroina
i gdyby nie ONA - świat mógłby się zatrzymać.."

_ukoL
Lokalny Patriota

Od: 05.2005

Stary 16.05.2010, 19:03
Ja tam nigdy nie będę jego zwolennikiem i płakać po Kasperczaku nie będę w przeciwieństwie do wielu z Was. Nowy stadion, nowy trener.
Liga niezwykłych dżentelmenów: Retro Liga

willow
a.k.a. morgenes

Stary 16.05.2010, 19:03
To, że im kazał się uczyć włoskiego może oznaczać, że chce ich wszystkich wypie*****ić na Sardynię

A tak na poważnie... "Młody trener z Włoch z Serie B". Rewelacja. Kolejny trener bez dorobku, który przyjedzie do Krakowa uczyć się na Wiśle.

Jedną z domen ludzi inteligentnych jest umiejętność uczenia się na własnych błędach. Zaczynam wątpić w inteligencję Cupiała.
Pablo84
Senior Member

Stary 16.05.2010, 19:04
Ogryzek napisał(a):Wyświetl post
To w końcu Cupiał był na Florydzie czy w "sky boxie" na stadionie Hutnika. Tak w ogóle to jak wygląda ten "sky box"?

Coś mi tu śmierdzi, co nie zmienia faktu że Cupiał to nie jest pragmatyczny biznesmen a emocjonalny furiat jeśli chodzi o kierowanie Wisłą. Każda decyzja możliwa
Jakiej Florydzie?

Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”):
http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/
Robek
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 16.05.2010, 19:09
Wojtek_Lok napisał(a):Wyświetl post
Ja tam nigdy nie będę jego zwolennikiem i płakać po Kasperczaku nie będę w przeciwieństwie do wielu z Was. Nowy stadion, nowy trener.

I nowa drużyna
Mamba
Senior Member

Od: 02.2008

Stary 16.05.2010, 19:10
Czy zwolnić Kasperczaka? To zależy czy przyszedłby za niego ktoś bardziej wartościowy (trener o klasę lepszy). Jeśli nie, nie ma sensu zatrudnić żadnego Ulatowskiego, świeżaka z zagranicy itp. Oby Pan Cupiał był tego świadom.

Ogryzek
Senior Member

Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 16.05.2010, 19:10
Pablo84 napisał(a):Wyświetl post
Jakiej Florydzie?
Gdzieś się przewijało że jest w USA na Florydzie.

Florydzie w USA. Nie wiem czy to prawda.

morgenes napisał(a):Wyświetl post
To, że im kazał się uczyć włoskiego może oznaczać, że chce ich wszystkich wypie*****ić na Sardynię

A tak na poważnie... "Młody trener z Włoch z Serie B". Rewelacja. Kolejny trener bez dorobku, który przyjedzie do Krakowa uczyć się na Wiśle.

Jedną z domen ludzi inteligentnych jest umiejętność uczenia się na własnych błędach. Zaczynam wątpić w inteligencję Cupiała.
To zawsze ryzyko, może być drugi Bakero a może być drugi Petrescu. Ruletka
Ostatnio edytowane przez Ogryzek : 16.05.2010 o godz. 19:12.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
bridgeburner
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 16.05.2010, 19:12
Dla mnie sprawa jest prosta
Jeżeli zostajemy z obecnym składem plus minus jakies testy i darmowi gracze
to Kasperczak powienien zostać
Jest świetnym szkoleniowcem, o formę i rozwój piłkarzy zadba dobrze
Natomiast motywować, przygotowywać mentalnie, żyć w czasie meczu
i reagować na jego przebieg juz się nie nauczy więc jeśli ma być
nowe rozdanie, z kilkoma znaczącymi transferami to nowy trener z zagranicy
nieznajacy zupełnie piłkarzy byłby najlepszym rozwiązaniem
Druga opcja jest marzeniem wielu z nas ale na ile jest realna...
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 16.05.2010, 19:12
Nowa Wisła, o jakiej marzyłeś
szczebrzeszcz
Senior Member

Od: 05.2003

Stary 16.05.2010, 19:18
tu nie chodzi o lubienie czy nie
ale małe szanse na konkretnego trenera
willow
a.k.a. morgenes

Stary 16.05.2010, 19:27
Jeśli ten Włoch miałby być pokroju Terzottiego, to ja dziękuję bardzo. W końcu też młody i też na dorobku. W takiej sytuacji lepiej zostawić Kasperczaka.
Dać mu 3-4 dobrych zawodników i o wynik byłbym spokojny. Henio pokazał, że mając dobry skład, potrafi wiele z niego wycisnąć.
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 16.05.2010, 20:09
Cytat:
]
A Petrescu to był jakiś doświadczony ta?
Co chwilę się tu przewija brać młodego z zagranicy
To będziecie mieli.
Zobaczymy.
Blacha92
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 16.05.2010, 20:11
Skąd wytrzasneliście tego włocha z Serie B? Było napisane, że Boss kazał się uczyć włoskiego. Równie dobrze, może to być jakiś mniej znany trener z Włoch z Serie A
damians
Member

Od: 05.2010

Stary 16.05.2010, 20:15
Blacha92 napisał(a):Wyświetl post
Skąd wytrzasneliście tego włocha z Serie B? Było napisane, że Boss kazał się uczyć włoskiego. Równie dobrze, może to być jakiś mniej znany trener z Włoch z Serie A
A równie dobrze mogło to być "Uczcie się włoskiego i wypierdalajcie na Sardynię". I w sumie byłoby to lepsze niż trener z Włoch. Do wymiany jest nie tyle Henryk Kasperczak, co cały pion - od finansów, przez marketing, po trenerów i całe zaplecze.

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów