|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
no wlasnie, bzdura wyssana z przegladu sportowego
![]()
Puchar jest na5z!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
mam nadzieje ze z Onyszką to prawda
![]() |
|
|
|
Banita
Od: 06.2008
Offline |
|
|
Kiedy znajdzie się ktoś kompetentny do przeprowadzania transferów? Podobno 1 czerwca Basałaj zostanie prezesem i wtedy kogoś wyznaczy?... Po cholerę jest więc Kapka?
|
|
|
|
Joker the Great
Od: 06.2003
Offline |
||
Najlepiej mieć druzynę złozoną z wychowanków, zakochanych w klubie i gotowych na walke na śmierć i życie. Problem jest taki, że nie ma szkolenia a jest wielkie parcie na wynik. ![]() 90minut.pl o tabeli 2005/2006 napisał(a):
|
||
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
No niby racja, ale w Pogoni grali sprzątacze brazylijskiej Copacabany, a nie profesjonalni piłkarze.
Natomiast w kwestii wychowanków masz 100% racji! |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Szkolenie to zupełnie osoby temat. Moim zdaniem będziemy mogli powiedzieć, że Cupiał poważnie i długofalowo myśli o Wiśle, gdy powstanie sekcja młodzieżowa z prawdziwego zdarzenia z całym zapleczem treningowym. Tak, żeby najmłodsi mogli trenować na trawie (sztucznej lub prawdziwej) 12 m-cy w roku! Do tego czasu całe ruchy transferowe są o kant d... rozbić i jest to krótkoterminowe działanie
|
|
|
|
Piknik
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Widząc to, co się działo w wiślackiej bramce przez ostatnie 2 sezony, pamiętając dramatyczne łapanki egzotycznych bramkarzy i niekończące się testy powoli dochodzę do wniosku, że lepszy Onyszko niż kolejna kopia Juszczyka i Pawełka.
Co do poziomu sportowego Onyszki nigdy nie miałem pretensji i krytycznych uwag. Mnie martwiły aspekty pozasportowe. Jednak patrząc na zachowanie Mariusza Pawełka, a także najdroższego Polaka w polskiej lidze - Pączka Iwańskiego - widać, że w zasadzie żaden polski zawodnik nie gwarantuje odpowiedniego poziomu kultury osobistej (o poziomie sportowym nie wspomnę, bo to oczywiste). Chyba, że nazywa się Rafał Boguski, ale to pociąga za sobą całkowity brak charakterności i wojowniczości. Onyszko, jeśli tylko będzie zdrowy daje gwarancję solidnego sportowego poziomu, zdecydowanie powyżej ligowej średniej. W dodatku to zawodnik charakterny, z jajami, który potrafi na zawodników krzyknąć i zmotywować do lepszej gry. Co z tego, że ma 36 lat? Lehman ma 41, a dopiero w tym miesiącu zakończył karierę. Obyszko na obecnym poziomie spokojnie pogra 2, może 3 lata. W dodatku to bramkarz na naszą kieszeń. Jeśli tylko nie są to niesprawdzone plotki dziennikarskie - to byłby to udany transfer. ![]()
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
Rozumiem, ze teraz kilku chłopcow z łapanki i synowie treneró trenują tylko biegi na 100 metrów od Yakuzy do bram na C. Bez jaj, Chorwacja kraj 10x mniejszy niz My, a nie potrzebuja tam wypasionych boiski i lazurowych piłek. Byłem, widzialem jak trenuja młodzi i gdzie trenuja. Zreszta, mamy taki przykład Irka Jelenia czy Kuby. Z IV lig chłopaki wzięci, dlaczego graja tam gdzie graja? Bo im w głowe nie uderzyło nic, byli ambitni a przede wszystkim pracowali na swoj sukces. Jak przypominam sobie KUbe, co gral w meczu ze złamana kościa środstopia bodajze. A dzis? Połowa to czeka by sie nabawic urazu i isc na chorobowe... Mit o tym ze nie mamy baz szkoleniowych jest o kant dupy rozbic jak dla mnie. ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
Z bazą sie z Tobą zgodze jest dużo lepiej niż 3-5 lat temu ale brakuje wykwalifikowanych trenerów od szkolenia młodzieży bo nie wystarczy tylko rzucic piłke a niestety tak jest w wielu klubach
Ostatnio edytowane przez AYALA : 15.05.2010 o godz. 13:15.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
W najbliższym okienku trzeba będzie pomyśleć o prawym obrońcy, choć osobiście uważam, że należałoby przekwalifikować na tę pozycję Kirma o ile nie uda się go sprzedać po mundialu. Chłop ma najlepszą wydolność w Wiśle, a może nawet w całej lidze więc jest w stanie biegać od pola karnego do pola karnego. Do tego ma dobre warunki fizyczne i jest zwrotny.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2008
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
Jesli ta informacja sie potwierdzi bedzie to jeden z najlepszych transferów Wisły ostatnich lat. i najwazniejsze ze bedzie to w koncu bramkarz a jak sami wiemy ostatnio pozycja bramkarza była naszą najsłabszą formacją.(Jesli Wisła Go wezmie moze na spokojnie szukac młodego bramkarza który za kilka lat bedzie numerem 1)
Oczywiscie Onyszko nie jest zawodnikiem na lata tylko na rok moze i dwa.Natomiast taki zawodnik,z doswiadczeniem,przede wszystkim z jajami był potrzebny Wisle na wczoraj(czyt.kilka lat wczesniej). Jestem jak najbardziej ZA tym transferem! Teraz trzeba wzmocnic skrzydła i przede wszystkim atak. Mam nadzieje ze wszystko idzie w dobrym kierunku i moze w koncu prezesi zaskoczą nas tego lata konkretnymi zawodnikami(mam na mysli piłkarzy którzy nie bedą tylko uzupełnieniem składu a wiodącymi liderami zespołu). |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Dobre posunięcie Wisły. Możemy mieć więc racze pewność (odpukać), że dziś strzelimy jakąś bramkę
![]() Swoją drogą bardzo pozytywnie można ocenić występy Marcina Juszczyka. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Spokojnie: gość ma 36 lat, a jego ostatnie kluby to Odense, FC Midtjylland i Odra Wodzisław
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Onyszko nie zaprzeczyl w C+ czyli jednak od nas z nim sie kontaktowal.
Zreszta to nie chodzi tylk o o to, ze jest dobrym bramkarzem ale nam brakuje lidera w szatni i kogos charyzmatycznego, a Onyszko sprawia wrazenie takiego goscia. ![]()
Puchar jest na5z!
|
|
|
|
Banita
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Kontrakty w czerwcu koncza sie: Pawełkowi,Juszczykowi,Gołosiowi, Jopowi + Alvarez i Ba z ktorymi mozna przedluzyc kontrakt
|
|
|
|
P.N.R.I.
Offline |
|
|
Ile wart jest Alvarez pokazal dzisiaj Peter. Zagral po raz drugi w sezonie, zagral dobrze, zanotowal asyste. A Pablo, gral, gral, gral i gowno z tego wychodzilo.
![]()
Boia chi molla !
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2003
Offline |
|
|
Czyli dostosował się do poziomu reszty. A szkoda,stać go na więcej niż Małeckiego czy Diaza, z których gry również gowno zazwyczaj wychodziło.
![]()
Tylko Wisła!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2003
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
Nie bój się o Małeckiego - obok Marcelo to jedyny kopacz którego ktoś od Nas kupi za większe pieniądze, a że my groszem nie śmierdzimy więc nie będziesz musiał się produkować na temat gry Małego już wkrótce. ![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Joker the Great
Od: 06.2003
Offline |
|
|
Widząc dzisiaj Onyszkę mam tylko jedną myśl, boże dlaczego nas tak karzesz?
Patrząc z perspektywy rundy, można mieć nadzieję że Onyszko coś nam wybroni w następnych rozgrywkach, jeśli nie będzie drugim Gimenezem (idę, idę, może kiedyś dojdę). ![]() 90minut.pl o tabeli 2005/2006 napisał(a):
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Onyszko jest zajebisty i taka jest prawda, mam nadzieje ze faktycznie jest juz dogadany z Wisla. To taki poziom jak Janek Mucha a dalej w polskiej lidze jest dlugie dlugie NIC. A ze 2 lata sezony by pogral jeszcze spokojnie. Sadzac po tym co powiedzial dzis w c+ po meczu mysle, ze jest cos powaznego na rzeczy i ze bedzie w Wisle.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
|
|
Member
Od: 05.2008
Offline |
|
|
Ja bym Juszczyka zostawił. Przede wszystkim jest wychowankiem, myślę że inaczej podchodzi do swych obowiązków niż najemnicy. Wogóle to więcej wychowanków nam trzeba!
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
Onyszko mówi, że gra w Wiśle to zaszczyt. (info na głównej)
Cóż ja jestem zdania, że jeśli Onyszko rzeczywiście zawita w Wiśle będzie to jedna z najlepszych decyzji transferowych. Jasne ma swój wiek... Pytam się co z tego? Są piłkarze w wieku 40+ (najczęściej właśnie bramkarze) i prezentują oni klasę światową. Onyszko w tym sezonie w Odrze pokazał, że wiek go nie przekreśla. Chciałbym również, że jeśli zawita na R22 to nie będzie nic w stylu ''monopol na Pawełka''. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Oby była to prawda Onyszko dobry bramkarz,Pawełek na rezerwe w sam raz jeszcze tylko wymienić kilku czyt Diaz,Jop,Juszczyk i koneicznei kupić napastnika
I błagam niech zostanie Marcelo ![]() ![]()
Ce..... Nas Pojęcie, Którego Wy Nie Znacie <<<<<<<<* WIERNOŚĆ *>>>>>>>> <<< Dzisiaj wrogu Wczoraj Bracie>>>
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|