|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
Cytat:
http://www.90minut.pl/news/123/news1...-czesc-II.html Chociaż jeśli Witek zamieści swoją to też chyba się nie obrazimy... ![]() ![]()
By dostawać więcej od życia, dawaj więcej od siebie.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
|
|
A co jesli tylko jeden z tych warunkow bedzie spelniony?
tez beda rozstawieni? ![]() sorry, nie znam sie zbytnio na tym.. i dwuznacznie mozna to odebrac Powód: dzieki
Ostatnio edytowane przez SpoXsteR : 13.05.2010 o godz. 21:07.
![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
No napisane jest "jezeli zostaną spełnione dwa warunki". Czyli muszą zostac spełnione oba naraz zeby byli rozstawieni , gdyby było inaczej to napisaliby " jezeli zostanie spełniony jeden z warunków" .. tak mi sie wydaje
![]() edit: było jedno "nie" za duzo, wiec wymazałem ..
Ostatnio edytowane przez Fuks : 13.05.2010 o godz. 21:09.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
Cytat:
W tej chwili jest 9 zespołów z lepszym dorobkiem punktowym niż zespół z Poznania . Jeżeli do tego grona dołączy Sparta Praga , albo Fc Basel , to Lech spada na 11 miejsce , czyli jest pierwszym(ewentualnie drugim jeżeli zarówno Sparta jak i Fc Basel wygrają swoje ligi) zespołem nierozstawionym.
Ostatnio edytowane przez Mareq : 13.05.2010 o godz. 21:09.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2007
Offline |
|
|
Lech już nie jest rozstawiony
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
I z czego się ****a cieszycie? Chcecie kolejnej polskiej kompromitacji w pucharach? Ja *******ę, co za kraj. Też nie życzę Lechowi Mistrzostwa, też wolałbym, żebyśmy to my zagrali w el.LM. Ale jak już ten polski klub gra, choćby się go nienawidziło, to jakaś "sympatia" i "jedność" być powinna. Zwłaszcza, że w sobotę też, za nienawidzone Zagłębie, kciuki chyba cała wiślacka brać będzie trzymać.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
jak to jest zdobyć mistrza ( ewentualnie ) przez błędy sędziów? Przecież tak naprawdę to powinniśmy MY być już mistrzem. Przy stanie 1:0 dla Ruchu ewidentny karny dla Ruchu i czerwona dla Bosackiego - dajmy na to, że Grzyb strzela i jest 2:0 i pewnie po ptokach. Wisełka w najgorszym wypadku wygrywa 2:1, prawidłowo zdobyta bramka Głowackiego, nie powinno być wolnego w ostatniej sytuacji meczu(tu nie jestem do końca pewien), po której padła bramka dla Prymitywów z drugiej strony błoń. Także apeluję do Lechitów "Nigdy nie będziemy za Waszymi plecami" - jesteśmy lepsi, może zawaliliśmy wiele meczy, nie do końca zasługujemy na Majstra, ale jesteśmy lepsi w perspektywie całego sezonu. W Poznaniu takie obyczaje są, Piłkarze Lecha mecze sprzedają, Więc jeśli tylko chcesz zakupić jakiś mecz, Do Piotrka Reissa musisz zgłosić się. TYLKO WISŁA |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Człowieku ogarnij się.
Natomiast żal pozostaje, i smutek też. Serce krwawi jak cholera. Te okoliczności (już nie chodzi o te sędziowskie błędy - tylko o to, że te gole wpadły w doliczonym czasie gry, kiedy już nic nie można odwrócić!)... Ale jest i nadzieja, że jednak w sobotę może zdarzy się cud i wszyscy wykrzykniemy : "Mistrza już mamy, na Ligę Mistrzów czekamy!" |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2007
Offline |
|
|
Poza tym kradzione nie "tuczy"![]() A Jagielloni (mam nadzieję) i Ruchowi jak najbardziej będę kibicował
|
||
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Sparta mistrzem Czech, tym samym Lech nie bedzie rozstawiony w 3 rundzie kwalifikacji LM, o ile tam awansuje.
(swoją drogą znowu zabawnie bedzie wygladac ten ich herb na stronie UEFA, z trzema wronami haha |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Cytat:
Cy Polska zasluguje na to zeby w LM miec 1 zespol a w LE 3? Jesli nie bedziemy miec 3-4 dobrych zesplow to o kant dupy rozbic te wszystkie rankingi krajowe. Powiedzmy ze Wisla i Lech powalcza w pucharach ale juz Ruch, Legia, Jaga, Pogon czy te zespoly cos moga zaprezentowac? Chyba jedynie farta albo heroiczny boj z lepszymi rywalami. Na te chwile Polski nie stac nawet na 3 zespoly w pucharach europejskich wiec po co nam 4 czy 5,6 ktore bysmy chieli...![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Zanim zacznie się (jak co roku) szerzenie szczytnej idei kibicowania w pucharach polskim drużynom, a w szczególności tym, których delikatnie mówiąc na codzień się nie szanuje..
..proponuję prześledzić sytuację np. w Szkocji. Mamy tam dwie mocne ekipy i resztę ligi, którą można sobie o kant dupy obić. Co takim Aberdeenom, Kilmarnockom i innym daje dobra gra czołowej dwójki w pucharach? Całe gówno. I tak. Mamy dwie możliwości. Jeżeli Wisła zbuduje przyzwoity zespół, który rozegra 3 dobre sezony w Europie, będziemy mieli powiedzmy te 20-30 pkt. Nie będziemy musieli się oglądać na innych, bo na swoje sami zapracowaliśmy. Patrząc w drugą stronę, czyli sytuacja, w której Wisła stacza się coraz niżej, a taka np. Amika gra przyzwoicie w pucharach i ugrywa w 3 sezony te 20-30 pkt. Co z tego mamy? Całe gówno. Bo oni w tej wirtualnej przyszłości grają dobrze, zdobywają punkty, a my gramy słabo i nawet mając dodane te 30% od ogólnej zdobyczy polskich zespołów w pucharach nic nam nie daje. Bo to nie punkty rankingowe grają tylko piłkarze. Reasumując. Kibicowanie drużynom, którym na codzień w lidze życzy się źle to nic innego jak zwykłe kurestwo ![]() Ja naprawdę nie potrafię pojąć całego tego zajarania rankingami, tego jak nisko z roku na rok Polska spada. Gówno mnie to obchodzi. Dobra drużyna na swoje zapracuje. Słaba nawet będąc rozstawiona w którejś tam rundzie, dzięki tym punktom zdobytym przez innych i tak będzie srała w majty przed wicemistrzem Andory, a na mecz z 3 drużyną z Kazachstanu ze strachu nie wyjdzie. Jaki ma sens kibicowanie np. Amice w pucharach? Chyba tylko taki, żeby razem z Poznaniakami dzielić radość z ewentualnej dobrej gry polskiej drużyny w Europie. Dla mnie to jest totalnie niepoważne podejście do sprawy. Potrafię zrozumieć kibiców okazjonalnych, którzy sportem interesują się tylko, gdy gra reprezentacja albo klub. Dla takich nie ma znaczenia czy to Wisła, Legia, czy Amika. Wyobrażacie sobie kibiców Cracovii i Amiki, siedzących w pubie i cieszących się po awansie Wisły do kolejnej rundy jakiegoś z pucharów? I taki apel na koniec, bo mnie poniosło Drogi Kibicu Wisły Kraków. Dla "dobra polskiej piłki" kibicując wrogom, ****isz się. ![]() |
|
|
|
Rankingowy ekspert
Od: 03.2003
Offline |
|
Zresztą polecam lekture tego posta http://wislakrakow.com/forum/showpos...5&postcount=58 Troche innymi słowami napisane... Gdy klubom wliczało się do rankingu klubowego 50% punktów z rankingu krajowego wtedy ranking krajowy miał ogromne znaczenie dla klubu. Ranking krajowy Poslki miał duże znaczenie dla rankingu klubowego WIsły. Teraz gdy tylko 20% rankingu krajowego wlicza się klubom to tak jak napisał Szarny Bo gdy gramy słabo i nawet mając dodane te 20% od ogólnej zdobyczy polskich zespołów w pucharach to nic nam to nie daje. Jeśli Wisła ma być silnym klubem to nieważne dla niej będzie to czy startuje od II czy od III rundy kwalifikacji. Dla Wisły ważne jest to by miała na tyle dużo punktów by była rozstawiona bo wtedy w losowaniu prawie jest pewne że trafi na słabszą od siebie drużyne i dzięki temu łątwiej ją przejdzie. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
|
|
|
Lokalny Patriota
Od: 05.2005
Offline |
|
|
A te ogórki i tak by ogoliły Naszych gwiazdorów, bo biegają 10 razy więcej, 10 razy ambitniej i 10 razy szybciej niż Ekstraklasa. Tam chociaż ambicję widać, a tutaj wyjdzie jeden z drugim dostaną kontrakt po 200 tys. euro i już mu się wydaje, że jest piłkarzem. Ogórem jest i to kiszonym, a nie piłkarzem.
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
![]() A taki Szachtar. Liga mocno przeciętna, ale klub, w który włożono sporo kasy. I sukces jest. Razem z Dinamem przerastają tą lige, grają na codzień z leszczami, a nie zapomnieli jak się gra na wysokim poziomie. Puchar UEFA zdobyli mimo przeciętnej ligi. Moim zdaniem tu nie o ligę chodzi. Tylko o poziom zaangażowania w stosunku do umiejętności. Gdyby piłkarze Szachtara olewacko podchodzili do swoich ligowych rywali to nie mieli by szans na zdobycie pucharu. Powtórzę się. Chodzi mi tylko o bycie fair z własnym sumieniem ![]() Nie wyobrażam sobie sytuacji, w której jednego dnia myślę sobie o nielubianej na codzień drużynie "Sztilicz, sztilicz, podaj ****a.... jest gol!!! Super, są punkty", a kilka dni później, gdy liga gra wszystko wraca do normy. Jak ktoś tak myśli to niech sobie sam znajdzie odpowiednie słowo pasujące do takiego podejścia. I nie, wcale nie o patriotyzm chodzi ![]() Z mojej strony koniec tematu. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2007
Offline |
|
Brakuje go już od kilku ładnych lat...i nie mówię tu o jakimś pojedynczym meczu ligowym. Nigdy nie będę kibicował Lechowi w pucharach. Tak jak pisze Szarny, byłoby to sztuczne z mojej strony i niezgodne z moim sumieniem . |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2003
Offline |
|
|
http://ekstraklasa.wp.pl/kat,32288,t...l?ticaid=1a2c9
Ciekawe, czy promocja stadionów Euro 2012 przez UEFA skończy się na informacjach o takowych, jak powyżej, czy też Amica jest szczęściarzem stulecia polskiej piłki i wybrańcem UEFA oraz naszych decydentów krajowych i promocja potrwa aż do samych ME 2012, co oznaczać by mogło, że Amica już mogaby liczyć kasę i spijać miód z tej promocji czyli z udziału w grupach LM ?
Ostatnio edytowane przez kot : 16.05.2010 o godz. 10:53.
![]()
Nie ma rzeczy niemożliwych.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
http://ekstraklasa.wp.pl/kat,32288,t...l?ticaid=1a2c9
Rany Boskie jakie kompleksy ![]() WOW! NAPISALI O NAS! ZDZISIEK, WIDZIALES? PISZA O NAS W EŁROPIE !! Ja powtorze to samo co trzeba przypominac co rok. Jesli ktos chce kibicowac Amice czy Ruchowi w Pucharach - niech robi to w zaciszu domowym. Tutaj jest forum kibicow Wisly Krakow, w jakis sposob miejsce reprezntatywne dla nas wszystkich i nie beda tolerowane orgazmy po bramce czolowego zlamasa polskiej ligi Arboledy na stadionie gdzie pare tysiecy ludzi wrzeszczy "Wisla to stara k..." i buja sie w bluzach "krucjata przeciw frajerstwu". Ewentualny sukces Amiki czy Ruchu w pucharach NIE MA ZADNEGO PRZELOZENIA na druzyne Wisly Krakow.
Ostatnio edytowane przez orzeu : 16.05.2010 o godz. 10:06.
![]()
WISŁA PANY !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Nie jestem pewien, ale - Panathinaikos, Dinamo Zagrzeb, Sparta Praga, Litex Lovech, Partizan, FC Copenhagen no i kilka innych
![]() to w 3 rundzie
Ostatnio edytowane przez tofik : 16.05.2010 o godz. 10:13.
|
|
|
|
Rankingowy ekspert
Offline |
|
|
W drugiej rundzie rywalami Lecha będzie któryś z poniższych zespołów
Rywalem w III rundzie Lecha będzie któraś z tych drużyn
Ostatnio edytowane przez Wit.Ek. : 16.05.2010 o godz. 10:27.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
Ci rywale w III rundzie to Ci rozstawieni?
No to faktycznie ładnie jako Polska lecimy na dno:| Ciekawe jak wyglądają Ci nierozstawieni razem z Lechem... Co do LE to czy czy Ruch jest rozstawiony w 2 rundzie? I czy Wisła jest rozstawiona w 3? Przynajmniej sprawa Jagi/Pogoni w 3 rundzie jeśli chodzi o rozstawienie jest dla mnie jasna;] |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2003
Offline |
|
|
Wisła rozstawiona w 3 Ruch balansuje na krawedzi rozstawienia
|
|
|
|
Rankingowy ekspert
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Niezłe ogóry. Faktycznie mistrz Polski w elitarnym gronie
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2004
Offline |
|
|
W sierpniu bedzie juz po pucharach dla polskich druzyn. Ruch i Pogon/Jagiellonia odpadna juz ze swoimi pierwszymi rywalami, a Wisla i Lech w III rundach(w IV rundzie Ligi Europy nie beda rozstawieni, wiec trafia na potege). Stawiam na to duze pieniadze. O jakies szokujace transfery do Lecha sie nie martwie, bo pieniadze za Lewandowskiego czy Peszke trafia do kieszeni wlasciciela(jak to jest w Wisle i Legii). Bez powaznych inwestycji nie ma szans na jakiekolwiek sukcesy.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nie bede wdawal sie w zadne dyskusje. Co innego komentowac wystepy, co innego sie nimi ekscytowac i cieszyc z wygranych naszych wrogow.
Kibicujcie im w domu jesli potraficie. Ja nie potrafie. http://www.youtube.com/watch?v=zLGNUnDc6_Y ![]()
WISŁA PANY !!
|
|
|
|
P.N.R.I.
Offline |
|
|
Kibicowac w pucharach to ja moge Lechii czy Slaskowi czy Jagielloni. A im wczesniej jakies Ruchy czy Amiki dostana w dupe, tym lepiej i smieszniej.
![]()
Boia chi molla !
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|