The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Pablo84
Senior Member

Od: 03.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 15.05.2010, 18:32
A Amica zasłużyła?Tym, że przez 26 kolejek byli za nami i mimo, że graliśmy żenujący futbol, oraz że zdobyła mistrzostwo dzięki nieuznanej bramce Głowackiego oraz uznanej nieprawidłowej bramce dla zespołu z Wielkopolski w meczu z Ruchem?
Dlatego oni zasługują na tego mistrza?

Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”):
http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/
Odpowiedz cytując
willow
a.k.a. morgenes

Od: 11.2002

Stary 15.05.2010, 18:34
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Wypożyczyliśmy Hristova i Alvareza, kupiliśmy Kirma. Według ciebie na każdego poszło po 200 tys. euro?
Jak ja nie cierpię takich demagogów.

Zresztą - nie podoba się, to sam daj kasę.
wolfy, proszę Cię, nie pitol. Co to znaczy "sam daj kasę"? czy ja jestem właścicielem klubu?
Jak mam swoją firmę, to za nią odpowiadam, a nie mówię, żeby pracownicy czy kienci dawali kasę.
Jeśli Boguś nie ma kasy, co jestem w stanie zrozumieć i nie mam o to pretensji, to niech powie. A nie wymaga od klubu mistrzostwa co roku bez inwestycji.

Zresztą dalszą dyskusję nie na temat meczu proponuję przenieść do odpowiedniego tematu
Odpowiedz cytując
tylko_na_kilka_dni
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 15.05.2010, 18:36
matti123 napisał(a):Wyświetl post
Gratulacje dla Lecha. Nie zasłużyliśmy widocznie na mistrza.
wez chlopie spadaj, co dwa posty piszesz to samo. no dajze spokoj.
Odpowiedz cytując
For_FuN_
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 15.05.2010, 18:37
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Wypożyczyliśmy Hristova i Alvareza, kupiliśmy Kirma. Według ciebie na każdego poszło po 200 tys. euro?
Jak ja nie cierpię takich demagogów.

Zresztą - nie podoba się, to sam daj kasę.
Ty wogole sie orientujesz w sprawach transferowych? Kirm 400 tys., Alvarez i Hristov - 100 tys. euro kazdy. I to w ciagu 2 lat, bo w sezonie 2008/2009 nie wydalismy zlotowki. Demagogiem nazywaj siebie, bo gadasz bzdury o milonie euro(ktora to kwota i tak jest smieszna, patrzac na "normalne" ligi, chocby III bundeslige). Takie "pieniazki" nie wystarczaja zeby zdobyc Mistrza nawet w takiej ogorkowej lidze, jak nasza(o pucharach nie bede nawet wspominal, bo kazdy klub w Polsce gwarantuje w tej chwili kompromitacje). W dodatku o klasie tych pilkarzy nie chce sie wypowiadac, bo kazdy widzi jak graja. A to tylko swiadczy o ludziach zatrudnianych przez Cupiala. Zarzadzanie godne pozazdroszczenia
Odpowiedz cytując
gigant
Joker the Great

Od: 06.2003

Stary 15.05.2010, 18:42
Pablo84 napisał(a):Wyświetl post
A Amica zasłużyła?Tym, że przez 26 kolejek byli za nami i mimo, że graliśmy żenujący futbol, oraz że zdobyła mistrzostwo dzięki nieuznanej bramce Głowackiego oraz uznanej nieprawidłowej bramce dla zespołu z Wielkopolski w meczu z Ruchem?
Dlatego oni zasługują na tego mistrza?
Tak zasłużyła. *******enie o 26 kolejkach jest żałosne. Po to liga ma 30 kolejek, by po tylu własnie rozstrzygnął się mistrz. Równie dobrze możesz napisac że druzyna rozstrzygająca mecz w 92 minucie jest chujowa, bo powinna nastrzelać bramek do 83 minuty.

Tylko dzieki naszej marnej lidze "graliśmy" o mistrza do końca, normalnie koło 23 kolejki powinnismy być jak Bełchatów. Nie mam żalu do zarządu czy maga z Radomia, mam żal do minimalistów w barwach Wisły za s*******enie niemożliwego.
90minut.pl o tabeli 2005/2006 napisał(a):
"Lech Poznań nie wystąpił o licencję na przyszły sezon i został przesunięty na ostatnie miejsce w tabeli. W przyszłym sezonie pod nazwą Lech Poznań występować będzie Amica Wronki."
Odpowiedz cytując
Lemoniadowy Joe
Socios Wisła Kraków

Od: 12.2002

Stary 15.05.2010, 18:53
morgenes napisał(a):Wyświetl post
Jeśli Boguś nie ma kasy, co jestem w stanie zrozumieć i nie mam o to pretensji, to niech powie. A nie wymaga od klubu mistrzostwa co roku bez inwestycji.
no ale przecież wydaliśmy bardzo zbliżone pieniądze co rywale
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 15.05.2010, 18:53
Kopacze dzięki kibicom śpiewajacym "Nic się nie stało ..." od dawna wiedzą, że mogą kompromitować Wisłę do woli i włos z głowy im nie spadnie, a nawet będą przez nich w pełni rogrzeszeni. Po co więc walczyć ? skoro "Nic się nie stało ..." ?
Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Stary 15.05.2010, 19:01
gigant napisał(a):Wyświetl post
Tak zasłużyła. *******enie o 26 kolejkach jest żałosne. Po to liga ma 30 kolejek, by po tylu własnie rozstrzygnął się mistrz. Równie dobrze możesz napisac że druzyna rozstrzygająca mecz w 92 minucie jest chujowa, bo powinna nastrzelać bramek do 83 minuty.

Tylko dzieki naszej marnej lidze "graliśmy" o mistrza do końca, normalnie koło 23 kolejki powinnismy być jak Bełchatów. Nie mam żalu do zarządu czy maga z Radomia, mam żal do minimalistów w barwach Wisły za s*******enie niemożliwego.
Jeden bitwa a cała wojna to zdecydowanie coś innego.Wygrywaliśmy by na sam koniec wysadzić swój bunkier.Mam prawo być się rozczarowany i zdecydowanie nie *******ić, że Lech zasługuje na mistrza.

Odpowiedz cytując
Grisza1
Moderator

Od: 05.2005

Stary 15.05.2010, 19:02
Jakby nie patrzec, co by nie mowic, to vicemistrzostwo zdobyte w 30 meczach wyjazdowych jest sukcesem i to bardzo dużym. A to, że Lech zdobył mistrzostwo w takiej sytuacji pokazuje, że wcale nie są tacy mocni. Gdyby Lech był piłkarskim samograjem, to drużynę grającą 30 meczów na wyjeździe odstawiłby z 15 punktami w plecy. Mamy drugie miejsce, mamy vicemistrzostwo, mamy puchary, wracamy na swój stadion, do swojego domu. Ludzie, mimo wszystko trochę optymizmu. Cieszmy się, ze tego co mamy. Ani Małysz nie wygrywał zawsze, ani Justysia Kowalczyk. Co mają teraz powiedziec w Warszawie? Miał byc nowy stadion, mialo byc mistrzostwo, mialy byc puchary... Jest tylko stadion.
Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Stary 15.05.2010, 19:06
Gwiaździsty napisał(a):Wyświetl post
Kopacze dzięki kibicom śpiewajacym "Nic się nie stało ..." od dawna wiedzą, że mogą kompromitować Wisłę do woli i włos z głowy im nie spadnie, a nawet będą przez nich w pełni rogrzeszeni. Po co więc walczyć ? skoro "Nic się nie stało ..." ?
Spiewają "Nic się nie stało" bo sa kibicami a nie rozpieszczonymi "fetujących kake".Nie zawsze się wygrywa.
A i na potwierdzenie mojego posta, w C+ stwierdzili, że największym rywalem Wisły w tej rundzie, była ona sama.
Ostatnio edytowane przez Pablo84 : 15.05.2010 o godz. 19:10.

Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Stary 15.05.2010, 19:15
Spiewają "Nic się nie stało" bo sa kibicami a nie rozpieszczonymi "fetujących kake".Nie zawsze się wygrywa.
A i na potwierdzenie mojego posta, w C+ stwierdzili, że największym rywalem Wisły w tej rundzie, była ona sama.
Właśnie dzięki takim kibicom kopacze wiedzą, że mogą dalej kompromitować Wisłę. Każdy dobrze wie, ze nie zawsze się wygrywa, ale nie można głaskać ich wtedy kiedy jawnie olewają swoją robotę i klub tak jak ostatnio.
Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Stary 15.05.2010, 19:16
A co mają ****a robić?Myslisz, że oni nie chcieli tego mistrzostwa zdobyć?Nie chcieli dostać premii, sławy, pokazania się w europie?

Odpowiedz cytując
DamianX360_NH
Junior Member

Od: 05.2009

Stary 15.05.2010, 19:19
Niezła żenada "jop, co, mistrzostwo" ... czułem się głupio widzac, te uśmiechnięte mordy kpiące z naszego zawodnika. Wielkie brawa dla pomysłodawcy! Naprawdę pokazaliśmy jak potrafimy unieść na duchu naszego zawodnika!
Odpowiedz cytując
rafkur
Socios Wisła Kraków

Od: 10.2007

Stary 15.05.2010, 19:20
Skończył się ten koszmarny sezon i dobrze - teraz wóz albo przewóz. Albo bawimy się w wielką piłkę albo równia pochyła.

Czując potrzebę do ustosunkowania się do paru przedmówców:

1) Jop nie zawalił nam mistrza - tak może powiedzieć tylko dziecko albo frustrat. Jop nie grał w większości spier.....ch meczów.
2) Amika nie zdobyła mistrza tylko my go straciliśmy - ergo Amika ma takie same żałosne szanse na LM jak my byśmy mieli. Są tak samo słabi jak my.
3) Stadion w Poznaniu ktoś nazwał pięknym - nie twierdzę że nasz jest wspaniały ale ten w Poznaniu niczym naszemu nie ustępuje w kategorii ch...nia architektoniczna.
4) Jeżeli nie "nic się nie stało" po meczu to przepraszam bardzo ale co ? "ch wam w d.?" - kibicem się jest na dobre i na złe - więc nie widzę nic dziwnego w poparciu dla swojej drużyny.
5) Coś dużo krytycznych wpisów na forum podczas meczu - coż może wszyscy mieli daleko na SS.

Moim zdaniem nie Lech zdobył mistrza tylko Wisła go oddała. Czego się można było spodziewać, drużyna zupełnie bez formy przez większość sezonu, pół składu notorycznie kontuzjowane ( tylko nazwiska się zmieniały), cały sezon poza R22.
Większość przed sezonem mówiła, że cudem będzie jak załapiemy sie do pucharów - ok apetyt rośnie w miarę jedzenia ale trzeba mieć trochę umiaru. Nie mamy monopolu na mistrza i mieć go nie będziemy. Kolejny sezon już na własnym stadionie pokaże gdzie naprawdę jesteśmy. Obyśmy byli do tego sezonu przynajmniej przyzwoicie przygotowani - na mistrza powinno wystarczyć. Pytanie czy ktoś jeszcze myśli w klubie o Wielkiej Wiśle czy już tylko kibice o tym marzą...

PS - w obliczu wyników które padły w ostatniej kolejce żałuję tylko że nasi nie wystawili d..... do ruchania przez Odrę i nie spuścili Szparki. Mimo wszystko szkoda mi Odry bo tam cały skład zarabia mniej niż nasz jeden zawodnik a mimo wszystko wcale tak źle nie grali i na przekór wszystkim i wszystkiemu siedzieli 13 lat w tej naszej pseudo ekstraklasie.
Ostatnio edytowane przez rafkur : 15.05.2010 o godz. 19:23.
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Stary 15.05.2010, 19:21
A co mają ****a robić?Myslisz, że oni nie chcieli tego mistrzostwa zdobyć?Nie chcieli dostać premii, sławy, pokazania się w europie?
Widać jak bardzo chcieli, w meczach z Legią w Sosnowcu, parchami, Koroną itp. Może chcieli tylko im się biegać i walczyć nie chciało. Dla przypomnienia w canal+ będą w przerwie między sezonami mecze powtórkowe. Oglądnij je sobie to moze Cię oświeci i zobaczysz jak "bardzo" im się chciało.
Odpowiedz cytując
wislak_92
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 15.05.2010, 19:26
DamianX360_NH napisał(a):Wyświetl post
Niezła żenada "jop, co, mistrzostwo" ... czułem się głupio widzac, te uśmiechnięte mordy kpiące z naszego zawodnika. Wielkie brawa dla pomysłodawcy! Naprawdę pokazaliśmy jak potrafimy unieść na duchu naszego zawodnika!
Dokladnie. W sezonie do rozegrania jest 30 spotkan, do zdobycia 90 punktow, i jak ktos twierdzi, ze przez Jopa nie ma mistrzostwa to naprawde wspolczuje.

Cale szczescie, ze na mecze chodza jeszcze ludzie normalni i od razu wyjechali z 'Wisla Krakow".
Pozdro dla prawdziwych.
"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuście do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych...podania ręki". - Henryk Reyman
Odpowiedz cytując
rafkur
Socios Wisła Kraków

Stary 15.05.2010, 19:30
Widać jak bardzo chcieli, w meczach z Legią w Sosnowcu, parchami, Koroną itp. Może chcieli tylko im się biegać i walczyć nie chciało. Dla przypomnienia w canal+ będą w przerwie między sezonami mecze powtórkowe. Oglądnij je sobie to moze Cię oświeci i zobaczysz jak "bardzo" im się chciało.
Myślisz że oni oddali te mecz z premedytacją? Nie wiem może jestem naiwny ale nie wierzę w to . Myślę że przegrali bo po prostu byli w tych meczach gorsi, przez kontuzję, przez taktykę , przez brak umiejętności. Taki jest sport , nikt nie wygrywa zawsze i wszędzie.

Co do przyśpiewki na Jopa : Publiczne wyśmiewanie własnego zawodnika w chwili kiedy gość jest w czarnej dupie i niewątpliwie przeżywa swój osobisty zawodowy dramat jest poniżej krytyki. Tylko zakompleksione typy mogą coś takiego zrobić. Parę dni temu Jop był cacy bo zatrzymał Lewandowskiego, dzisiaj jest be bo dał d... Ludzie - to nie wina Jopa że gra jak gra , ktoś go tu do tej Wisły ściągnął i kazał mu grać. To tak jakby połowie obrażających Jopa kazać pisać wypracowanie z historii albo egzamin z matematyki .Jakby im kazali pisać za niezła kasę to też by pisali....
Ostatnio edytowane przez rafkur : 15.05.2010 o godz. 19:39.
Odpowiedz cytując
Martineq
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 15.05.2010, 19:36
A może chcieli , tylko mają za małe umiejętności? Najłatwiej tłumaczyć porażki brakiem zaangażowania. Trudniej pogodzić się z tym,że nie ma pieniędzy na lepszych zawodników więc gramy ligowym szrotem. Nigdy chyba w przeciągu ostatnich 10 lat(może poza sławetnym 8 miejscem) nie było sytuacji, żeby tak jak teraz większość zawodników indywidualnie nie wyróżniała się niczym ponad resztę ligi(może poza Marcelo).
Ostatnio edytowane przez Martineq : 15.05.2010 o godz. 19:54.
Odpowiedz cytując
rafal777
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 15.05.2010, 19:36
ULGA!! Nareszcie koniec tego sezonu. Mistrzem Lech, Wisła druga i mamy puchary!! Nareszcie będzie nowy sezon i nowy stadion!! Nowa siła i nowe emocje. Lepsza gra i powrót na mistrzowską ścieżkę!!! Będzie dobrze!! Ja wierzę! Tylko WISŁA!!
Odpowiedz cytując
yoda79
Senior Member

Od: 12.2003

Stary 15.05.2010, 19:41
Szkoda,że nie było transparentu "Nic się nie stało". Jak napisał Gwiaździsty ci grajkowie bez ambicji wiedzą,że mogą lać na wszystko-kontrakty jak na polskie warunki świetne,czego chcieć więcej?
Tak to jest jak kibice mylą miłość do klubu z miłością do grajków.
Tylko Wisła!
Odpowiedz cytując
rafkur
Socios Wisła Kraków

Stary 15.05.2010, 19:42
Martineq napisał(a):Wyświetl post
A może chcieli , tylko mają za małe umiejętności? Najłatwiej tłumaczyć porażki brakiem zaangażowania. Trudniej pogodzić się z tym,że nie pa pieniędzy na lepszych zawodników więc gramy ligowym szrotem. Nigdy chyba w przeciągu ostatnich 10 lat(może poza sławetnym 8 miejscem) nie było sytuacji, żeby tak jak teraz większość zawodników indywidualnie nie wyróżniała się niczym ponad resztę ligi(może poza Marcelo).

Ot cała prawda tylko wielu ciężko się z nią pogodzić. Zaraz zostanę zjechany ale moim skromnym zdaniem to wicemistrzostwo jest w obecnej sytuacji sukcesem. Nie, nie Lech jest taki dobry tylko my byliśmy tak samo słabi jak połowa ligi. Gdyby Legioniści mieli jaja i kibiców być może oni siedzieli by teraz na 2 miejscu.Gramy albo emerytami albo drewniakami tudzież ambitnymi jeźdźcami bez głowy. Czego się spodziewać. Dobry trener może by i coś z tego sklecił ale niestety nie dane nam było mieć dobrego trenera w tym sezonie.
Ostatnio edytowane przez rafkur : 15.05.2010 o godz. 19:47.
Odpowiedz cytując
DamianX360_NH
Junior Member

Stary 15.05.2010, 19:43
rafkur napisał(a):Wyświetl post
Co do przyśpiewki na Jopa : Publiczne wyśmiewanie własnego zawodnika w chwili kiedy gość jest w czarnej dupie i niewątpliwie przeżywa swój osobisty zawodowy dramat jest poniżej krytyki. Tylko zakompleksione typy mogą coś takiego zrobić. Parę dni temu Jop był cacy bo zatrzymał Lewandowskiego, dzisiaj jest be bo dał d... Ludzie - to nie wina Jopa że gra jak gra , ktoś go tu do tej Wisły ściągnął i kazał mu grać. To tak jakby połowie obrażających Jopa kazać pisać wypracowanie z historii albo egzamin z matematyki .Jakby im kazali pisać za niezła kasę to też by pisali....
Te osły co wymyśliły tą durną przyśpiewkę powinny hmm np. wymyślić coś "podnoszącego morale" Boguskiego. W meczu z ległą nie trafił na pusta bramkę i w rundzie wiosennej ogólnie się tak miotał na boisku. Dlaczego po nim nie chcieliście pojechać? Gdyby nasi napastnicy strzelali te 100% sytuacje to Jop mógłby sobie co mecz pykać samobója bez konsekwencji przegranego meczu.
Po prostu zirytowała mnie ta sytuacja, żeby winić za cały sezon jednego zawodnika ... dno panowie ... DNO ... ehh kibice kur..
Odpowiedz cytując
jasnyGwint
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 15.05.2010, 19:46
Jeden bitwa a cała wojna to zdecydowanie coś innego.Wygrywaliśmy by na sam koniec wysadzić swój bunkier.Mam prawo być się rozczarowany i zdecydowanie nie *******ić, że Lech zasługuje na mistrza.
Amika zasługuje na mistrza bo po 30 kolejkach ma najwięcej punktów, proste jak drut.
Zasłużyli, bo w ciągu 13 kolejek odrobili 8 punktów straty a w 4 ostatnich meczach zdobyli komplet punktów.
Płaczesz, że sędzia cos komuś dał, coś komuś zabrał. A czy też płakałes nad losem Piasta jak zdobywaliśmy bramki ze spalonych, albo jak Brożek nie wyleciał z boiska za bronienie rękami w meczu z Koroną?
Czy sędzia stanął na przeszkodzie Ba, aby ten trafił z metra do bramki Cracovii ?
Z 4 ostatnich spotkań wygraliśmy tylko z żałosną Legią, z którą by pewnie wygrał każdy kto by musial, z drużynami które miały motywacje do walki, pokazaliśmy jedno wielkie nic.
Mimo to, dzięki największemu fartowi ostanich lat czyli kępce trawy w Warszawie prawie do końca była szansa na mistrzostwo, stracenie tej szansy to objaw skrajnego frajerstwa, niegodnego mistrza.
Amiki nie znosze, mam nadzieje, że po letniej wyprzedaży pożegnają się z pucharami równie szybko co my (bo jeśli o nas chodzi nie mam żadnych złudzeń), ale to nie zmienia faktów, że z całej ligowej szarzyzny to oni zasłużyli na tytuł.
Odpowiedz cytując
7 kotów
P.N.R.I.

Od: 11.2002

Stary 15.05.2010, 19:46
palladynTS napisał(a):Wyświetl post
ps.Tak sie zastanawiam.Po **** pokazuja w c plus podgląd z dwóch miast?Z Poznania i z Krakowa?
Z Poznania - jak powinna wygladac feta mistrzowska na Rynku.
Z Krakowa - jak powinien wyglądac Rynek.
Boia chi molla !
Odpowiedz cytując
DrunkenBear
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 15.05.2010, 19:53
For_FuN_ napisał(a):Wyświetl post
Oczywiscie, pieniadze na transfery byly...w tym sezonie cale 600 tys euro...a w poprzednim dokladnie 0 . Ostatnie powazne $$ wydalismy w sezonie 2007/2008, w tym te slynne 700 tys. euro za beznadziejnego Jirsaka.
Tu się mylisz, bo np darmowy Marcelo nie był darmowym transferem. Kasa dla menadżera i za podpisanie umowy pewnie niezła musiała być. Zatem żaden darmowy transfer nie jest darmowym. Czy Jirsak był złym transferem teraz trudno powiedzieć. Bo kilka tygodni z innym trenerem i nawet Łobo zaczął się ruszać i coś grać. Kto wie, może nawet Niedzielan u nas by zaczął porządnie grać. Trzeba sobie jedno powiedzieć. Skorża, to przeciętny trener, któremu 2 MP pomogły w promocji. Przecież, to gołym okiem widać, że poziom Wisły w ostatnich 3 latach jest równią pochyłą. Czego dowodzi ten sezon.

Wisła grała piach, Lech gra piach i nie ma trenera. Legia grała piach, a niestety wygrał MP w tym sezonie ten kto miał więcej szczęścia. Jak w normalnej lidze może być, że 3 miejsce w lidze zajmuje drużyna która dostaje wciry 3:0? I z czym my do LM czy LE? To będzie kolejna wielka kompromitacja...
Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Stary 15.05.2010, 19:59
jasnyGwint napisał(a):Wyświetl post
Amika zasługuje na mistrza bo po 30 kolejkach ma najwięcej punktów, proste jak drut.
Zasłużyli, bo w ciągu 13 kolejek odrobili 8 punktów straty a w 4 ostatnich meczach zdobyli komplet punktów.
Płaczesz, że sędzia cos komuś dał, coś komuś zabrał. A czy też płakałes nad losem Piasta jak zdobywaliśmy bramki ze spalonych, albo jak Brożek nie wyleciał z boiska za bronienie rękami w meczu z Koroną?
Czy sędzia stanął na przeszkodzie Ba, aby ten trafił z metra do bramki Cracovii ?
Z 4 ostatnich spotkań wygraliśmy tylko z żałosną Legią, z którą by pewnie wygrał każdy kto by musial, z drużynami które miały motywacje do walki, pokazaliśmy jedno wielkie nic.
Mimo to, dzięki największemu fartowi ostanich lat czyli kępce trawy w Warszawie prawie do końca była szansa na mistrzostwo, stracenie tej szansy to objaw skrajnego frajerstwa, niegodnego mistrza.
Amiki nie znosze, mam nadzieje, że po letniej wyprzedaży pożegnają się z pucharami równie szybko co my (bo jeśli o nas chodzi nie mam żadnych złudzeń), ale to nie zmienia faktów, że z całej ligowej szarzyzny to oni zasłużyli na tytuł.
Według ostatniego wyliczenia weszlo.com...
zestawienie "prezentów" od sędziów wygląda troszkę inaczej.Dla mnie sytuacja jest klarowna.Te mistrzostwo my przegraliśmy/daliśmy Lechowi.W życiu przez gardło by mi nie przeszło, że on na to zasłużył.
Drużyna grała przez cały sezon na wyjezdzie w Sosnowcu na Hutniku, zmieniali się trenerzy, były kontuzje Sobolewskiego ,Głowackiego,Brożka, Boguskiego.Nasz najlepszy snajper zatracił skuteczność, w zarządzie panuje chaos, od paru lat nie mamy klasowego bramkarza, a i tak w 29 kolejce na 10 sek od końcowego gwizdka meczu z żydami jesteśmy mistrzem, gdy nagle zdarza się coś niebywałego i jest koniec.
Dla nie to jest po prostu niesprawiedliwe i za skur wysyna nie przechodzi mi przez gadło, że Lech zasłużył.*******i mnie to, że odrobił ileś tam punktów.Prawda jest taka, że gdyby sędziowanie było na normalnym poziomie, to teraz my byśmy się cieszyli.
Ostatnio edytowane przez Pablo84 : 15.05.2010 o godz. 20:04.

Odpowiedz cytując
<3 Wisla Kraków
Member

Od: 05.2008

Stary 15.05.2010, 20:02
PotiWisla napisał(a):Wyświetl post
Nawet mnie już ten gol dla Odry nie ruszył, i tak było po wszystkim a piłkarze o tym wiedzieli. Wiec możemy podziekować Jopowi !
nóz w kieszeni sie otwiera jak czyta sie takie posty.. za co winic Jopa? trudno wbił samobójczą bramke zdarza sie.. nawet w lidze hiszpańskiej po holederską takie akcje sie zdarzają,ale nasze grajki i tak od samej rundy wiosenej grali pyte od porażki z arka po remis z parachami.. mecz z polonia W. gdyby nie boisko,był by remis-szczescie mielismy.
A teraz ide sie bawic i świetować wicemistrzoswo na rynek,bo nie jestesmy jebanymi kibicami sukcesu
AVE WISŁA !
Cześć.
Odpowiedz cytując
prober
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 15.05.2010, 20:04
rafkur napisał(a):Wyświetl post
1) Jop nie zawalił nam mistrza - tak może powiedzieć tylko dziecko albo frustrat. Jop nie grał w większości spier.....ch meczów.
Oczywiście nie usprawiedliwia to błędów drużyny i błędów trenera, ale trzeba jasno stwierdzić, że akurat w tamtym momencie we wtorek 11 maja wieczorem Jop swoim zagraniem zminimalizował procent szans Wisły na mistrzostwo z ponad 90 do raptem kilku. Mógł zrobić wszystko, miał sto możliwości, a strzelił samobója w ostatniej akcji meczu.

Ktoś powie, że John Terry poślizgnął się przy jedenastce w Moskwie, co odebrało Chelsea zwycięstwo w Lidze Mistrzów. Ale bez sensu jest podsumowywać, że drużyna Chelsea mogła zagrać lepiej. Do ciężkiej cholery: poza tym jest pewna różnica między niestrzeleniem bramki z karnego w decydującym momencie, a wstrzeleniem jej do własnej bramki w niegroźnej sytuacji przez obrońcę (specjalistę od defensywnych zagrań!).

minigaleria forumowych wynalazków językowych (zbieram kolejne!): Balon, Balonik, Dzida, Dziwnie spokojny, I tyle w tym temacie, Kicha, Miałem przeczucie, Na pałę, Napinka, Nie mam pytań, Oddychać rękawami, Padaka, Pan Basałaj, Pan Cupiał, Parch, Piach, Przypał, Siara, Szrot, Wspomnicie moje słowa
Odpowiedz cytując
rafkur
Socios Wisła Kraków

Stary 15.05.2010, 20:14
prober napisał(a):Wyświetl post
Oczywiście nie usprawiedliwia to błędów drużyny i błędów trenera, ale trzeba jasno stwierdzić, że akurat w tamtym momencie we wtorek 11 maja wieczorem Jop swoim zagraniem zminimalizował procent szans Wisły na mistrzostwo z ponad 90 do raptem kilku. Mógł zrobić wszystko, miał sto możliwości, a strzelił samobója w ostatniej akcji meczu.

Ktoś powie, że John Terry poślizgnął się przy jedenastce w Moskwie, co odebrało Chelsea zwycięstwo w Lidze Mistrzów. Ale bez sensu jest podsumowywać, że drużyna Chelsea mogła zagrać lepiej. Do ciężkiej cholery: poza tym jest pewna różnica między niestrzeleniem bramki z karnego w decydującym momencie, a wstrzeleniem jej do własnej bramki w niegroźnej sytuacji przez obrońcę (specjalistę od defensywnych zagrań!).
Boguski, Brożek, Małecki i paru innych zmarnowało jakieś 30 "setek" albo i dużo więcej w tym sezonie. Czy aby to bardziej nie przysłuzyło się temu że teraz mistrz jest w .... ****u? Pawełek dostał parę szmat. Nie , nie chodzi mi tu o konkretne osoby - dupy dała cała druzyna a nie jeden Jop. On to zrobił w tym tygodniu i dlatego wielu po nim jedzie. Na chłodno - w skali sezonu albo czy nawet rundy wiosennej udział Jopa w "wyścigu" o drugie miejsce jest w stosunku do reszty niewielki. Jak ktoś napisał: kto zabronił Ba strzelić gola z 2 metrów ? Można by tak wymieniać długo ale po co. Do zobaczenia na R22 , koniec tułaczki po buraczanych stadionach - mam nadzieję że w przyszłym sezonie znów mistrz wróci na swoje miejsce do Krakowa .

A co do pucharów: w LE również można wiele ugrać i prestiżu i kasy. Lech zagra drugi sezon w pucharach - nawet się cieszę że będą to eliminacje LM. Zobaczą jak to jest miło i przyjemnie. W zeszłym sezonie prześlizgiwali się na fali entuzjazmu, lekceważenia ich przez przeciwników i szczęścia. Ten sezon zweryfikuje ich plany mocarstwowe. Obstawiam że skończy się to dla nich jak dla nas rok temu. I skończy się pierd.....e w mediach że Wisłą jest bleee a Lech to jest cacy i by pokazał. No więc zobaczymy co pokaże. A my róbmy swoje i wyrwijmy większą kasę z LE. Jest to jak najbardziej realne.
Ostatnio edytowane przez rafkur : 15.05.2010 o godz. 20:22.
Odpowiedz cytując
DamianX360_NH
Junior Member

Stary 15.05.2010, 20:20
prober napisał(a):Wyświetl post
Nie. Ja powiem coś innego. Gdyby Boguski, Brożek, Małecki np. jedną z kilku 100% sytuacji wykorzystał w meczu z Koroną to byłyby 3 pkt. Gdybyśmy zremisowali choć jeden mecz z rundy jesiennej takich jak mecz z cracovią, lechem czy legią dzisiaj do Jopa nie byłoby żadnych kpin i zwalania na niego całej winy za utratę mistrzostwa. jakbyśmy mieli skutecznośc większą niż 1 bramka podczas meczu a potem nerwowe końcówki meczów to już dawno byśmy świętowali mistrza.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów