The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Fidzi
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 15.05.2010, 18:01
Tak jak napisał PiotrG Wisła powinna wygrać 5-0 a zremisowała. Znając życie w przerwie Wisła sprzeda Isse Ba, Alvareza i Marcelo bo są za dobrzy na polską ligę i pójdą na zachód, sezon się skończył i drużyna Wisły musi zmotywowac się do eliminacji do LE i nowego sezonu
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

Stary 15.05.2010, 18:01
"nic się nie stało..." - brawo ****a...
Odpowiedz cytując
vaazon
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 15.05.2010, 18:02
Lech ma mistrza, Lecha ma pieniądze na transfery, Lech ma zadatki na granie w LM.
W Poznaniu powstaje piękny stadion, nie to co ten kloc w Krakowie.

Taka jest teraz różnica między nami, a Lechem.

A jeszcze tak niedawno wszyscy śmiali się z Rotkowskiego, że planuje zdobyć z Lechem mistrza do 2012 roku.
Odpowiedz cytując
d44
Junior Member

Od: 05.2010

Stary 15.05.2010, 18:02
Przed sezonem wielu mówiło, że nie ma co o podium marzyć. A tu proszę, gdyby nie Jop i sędziowie byśmy mistrza świętowali.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 15.05.2010, 18:03
Zwitter napisał(a):Wyświetl post
I bardzo kur** dobrze, może coś się zmieni w tym klubie po tym sezonie. Jakbyśmy zdobyli mistrza (na którego nie zasłużyliśmy ) to by dalej ściągano zawodników z łapanki za free. Niech się otrząsną.
Ani Kirm, ani Hristow, ani Łobodziński, ani Diaz, ani Jirsak, ani nawet Alvarez nie przyszli za darmo. Kosztowali - jak na nasze warunki - poważne sumy.

Za darmo byli na przykład Singlar, Marcelo i Ba - w mniejszym lub większym stopniu dają radę.

To nie jest tak, że nie wydawaliśmy pieniędzy - wydaliśmy całkiem sporo. W tym sezonie zaciąg Skorży kosztował nas mocno ponad milion euro na same kwoty odstępnego - a dwóch z trzech piłkarzy jest tylko wypożyczonych.

Jasne, ściągaliśmy też miernoty za darmo, ale to swoją drogą.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
till
Member

Od: 05.2007

Stary 15.05.2010, 18:03
Najsmutniejszy sezon od dawna, te mecze w Sosnowcu, gra Wisły i końcowy wynik...
Czego sobie życzę i Wam wszystkim to, aby Pan Cupiał podjął jedną z tych dwóch decyzji:
a) poddaje się i oddaję Wisłę w dobre ręce
b) spina poślady, wykłada kasę, rewolucja w składzie i dążenie do sukcesu
nie wyobrażam sobie kolejnego sezonu wegetacji.
Odpowiedz cytując
Witoldon
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 15.05.2010, 18:04
Brawa dla Rafała, grą w kilku ostatnich spotkaniach zasłużył sobie na następny sezon w Młodej Ekstraklasie. Nie wiem co się z nim stało, ale przypuszczam, że zostały mu wprowadzone dwa drewniane implanty w miejsce nóg, bo fizycznie jest nie możliwe, żeby piłka tak się odbijała od ludzkiego ciała.
"Jeżeli Wisła trafi w eliminacjach do Ligi Mistrzów na drużynę z jednej z pięciu najsilniejszych lig Europy, to niezależnie od transferów będzie to walka gołej d*** z batem."
Tomasz Hajto
Odpowiedz cytując
Fidzi
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2009

Stary 15.05.2010, 18:05
Dużo by teraz mówić było minęło trzeba się przygotować do następnych meczy i oby Wisełka je wygrywała
Odpowiedz cytując
Denethor
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 15.05.2010, 18:05
Qrna, najbardziej boli "święto" we Wronkach...
Maksymalnie zrypany cały sezon. Chciałbym wierzyć, że z tego syfu wnioski zostaną wyciągnięte a winni zostaną odpowiednio potraktowani (czyt. wywaleni na zbity pysk).
A to jak Pana Cupiała kopacze zapakowali, to go jeszcze długo będzie piekło ;/
Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Stary 15.05.2010, 18:06
Czy moderatorzy mogli by zamknąć chociaż na parę godzin ten temat?Jak czytam posty np vaazona to mnie trzepie.

Przypomnę tylko pewną wypowiedź Rosomaka -kibica przez wielkie K.

Cytat:
Bierzcie przykład ze "szczęśliwego"! Mówię bardzo poważnie! Widzicie jak niewiele do szczęścia potrzeba? Jak widać sukces to pojęcie względne. Wam (co niektórym) woda sodowa do głowy uderzyła. Nie szanujecie piłkarzy, nie szanujecie klubu, nie szanujecie tradycji i historii wiślackiej! Mam wrażenie, że za sukces wielu z was dało by się sprzedać, tak jak to zrobił Lech sprzedając się Amice.
Przeżyłem z Wisłą kupe lat. Przeżywałem latami codzienny marazm pierwszoligowy oraz gorycz dwukrotnego spadku do II Ligi. Ale przeżywałem też sukcesy jakimi był dwukrotny powrót do ekstraklasy. Przeżyłem też podłożenie się Legii, i mimo, że rzesza "zagorzałych" fanów obraziła się na Wisłe i na jakiś czas od niej odeszła, ja i wielu mnie podobnych trwało przy niej cały czas.
Dlaczego?
Bo Wisła to poteżny i piękny kawałek historii, w który wpisują się też porażki i upadki.
Teraz osiagnęliśmy wielki sukces, puchary europejskie, ale wam i tak mało!
Czasem sobie myślę, że przydał by się nam kubeł zimnej wody w postaci kilkuletniego dołowania gdzieś w ogonie tabeli. Wtedy wykruszyło by się to nasze grono "pseudokibiców" tzn. kibiców sukcesu i podniosła by się jakość szeregów Armii Białej Gwiazdy. Tak, tak to właśnie ta "ekipa" ma najwięcej do powiedzenia jak przychodzą niepowodzenia. Wstyd mi za was.
Myślicie, że ja nie jestem rozczarowany i rozgoryczony? Jestem, ale wiem, że życie płata różne figle. Wylewacie pomyje na Jopa, nie tędy droga. Tak na prawdę Wisła przegrała Mistrza meczami z Arką, Koroną i Cracovią. Jeśli przegrywa się mecze z takimi drużynami to nie może być mowy o sukcesie jakim jest Mistrz Polski.
Przyjmijcie porażkę z podniesioną głową a nie z jazgotaniem i wylewaniem żali w miejscu publicznym. Wystawiacie świadectwo nam wszystkim w tym wielu moim kumplom dla których Wisła to nie tylko sukcesy ale kawał pięknej historii! Dla niej właśnie żyją, ją właśnie kochają i z nią zawsze będą! Bo to klub magiczny, był, jest i będzie!
Pokory ludziska, pokory!
Co nas nie zabije to nas wzmocni!

Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”):
http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/
Odpowiedz cytując
skeba
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 15.05.2010, 18:08
Cytat:
Znając życie w przerwie Wisła sprzeda Isse Ba,.... bo jest za dobry na polską ligę
Jego strzal z 2 metrów w poprzeczkę w meczu z Cracovią - istny majstersztyk.
Odpowiedz cytując
Ravers
Senior Member

Od: 04.2010

Stary 15.05.2010, 18:09
Nadzieję straciłem po 2 bramce Lecha,ale gol odry na 1:1 mnie dobił...
Odpowiedz cytując
grzesiek9000
Member

Od: 03.2010

Stary 15.05.2010, 18:09
Szkoda, że Skorży nie dali dograć sezonu do końca.
Teraz pewnie zwolnią Kasperczaka, bo w końcu zastał drużyne liderem, a skończył sezon w mało imponującym stylu. Oby jednak został, bo nie tu problem leży - tylko w piłkarzach bo moim zdanie większośc z nich jest już wypalona.
Odpowiedz cytując
Jazon
Senior Member

Od: 08.2009

Stary 15.05.2010, 18:10
bravelukas napisał(a):Wyświetl post
cupiał na pewno nie da kasy.......trzeba było wygrac z arka lub korona
Jak nie da kasy, to Amikolech nam już niebezpiecznie odjedzie i będzie po ptokach z budowaniem silnego klubu, na czym pewnie Prezesowi zależy, bo inaczej dałby sobie już dawno siana. Wprawny biznesmen na pewno zdaje sobie z tego sprawę. Wie, że nie można ciągle się obrażać na sytuację i nie dawać kasy licząc, że wyniki przyjdą same na przekór wszystkiemu, że dalej będziemy skupować piłkarski szrot za grosze i że ten szrot zapewni sukcesy. Nie chcę przez to krytykować Cupiała, bo przez ostatni rok miał prawo obrazić się na Wisłę - przegrana z Levadią to było kuriozum po którym można było stracić cierpliwość. Poza tym gdyby Cupiał nie ukarał w jakiś sposób Wisły, to w klubie dalej byłaby samowolka - czy są sukcesy czy wtopy kasa zawsze jest. A tak być nie mogło i ja tu Cupiała rozumiem.
Teraz natomiast mamy inną już piłkarską rzeczywistość. Amika zasłużenie czy nie zdobywa mistrzostwo i trzeba odpowiednio do tej sytuacji się dostosować. Albo się dostosujemy, albo zginiemy. Wydaje mi się, że Cupiał przystąpi do ofensywy, bo inaczej postąpić tu nie można i on czuje tego bluesa. Poniekąd jest to ekscytująca sytuacja dla właściciela klubu, dla kogoś, kto zbudował swoje imperium, fascynująca bowiem nie jest tyle przewaga, ale jej budowanie.
Przez ostatnie wiele lat dominowaliśmy. Raz wprawiona machina leciała siłą swego pędu i wiele z tym klubem nie trzeba było robić - i tak byliśmy najlepsi. To wielu uśpiło, popełniono wiele błędów po drodze, aż przewaga stopniała i wyrósł nam nagle znikąd nowy konkurent w osobie "KKS'a", który niczym feniks z popiołów powstał po bankructwie i upadku WKP Lecha Poznań i przejęciu go przez Amikę.
Teraz trzeba budować od nowa, tym bardziej, że wiele rzeczy w klubie po prostu nie funkcjonuje - pion sportowy, marketing i tak dalej. Liczę na to, że Cupiał nie pozwoli swojemu klubowi zginąć, a nowa sytuacja podrażni jego ambicje oraz po prostu popchnie do pewnych koniecznych działań, dla dobra Wisły Kraków.
Inaczej być po prostu nie może.

edit: Remis z Odrą podsumowuje dobrze ten sezon. Do domu, odpocząć, "grubą krechą" odkreślić ten ostatni rok, by za niedługo wziąć się do roboty i pracować już na nowe konto. Liga Europejska czeka.
Odpowiedz cytując
willow
a.k.a. morgenes

Od: 11.2002

Pablo84 napisał(a):Wyświetl post
Czy moderatorzy mogli by zamknąć chociaż na parę godzin ten temat?Jak czytam posty np vaazona to mnie trzepie.

Przypomnę tylko pewną wypowiedź Rosomaka -kibica przez wielkie K.
Tak? A w którym momencie vazoon napisał nieprawdę?
Odpowiedz cytując
PotiWisla
Senior Member

Od: 12.2008

Nawet mnie już ten gol dla Odry nie ruszył, i tak było po wszystkim a piłkarze o tym wiedzieli. Wiec możemy podziekować Jopowi !
"Chyba serce by mi pękło, gdyby człowiek któremu tak wiele zawdzięczam występował w ekipie największego rywala mojej ukochanej Wisły" - Kuba Błaszczykowski
Odpowiedz cytując
BRTS39
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 15.05.2010, 18:11
Tacy ludzie powinni pisać artykuły na stronach wiślackich.
Jovanovic - masz plusa.
Odpowiedz cytując
PiotrG
Senior Member

Od: 10.2009

Stary 15.05.2010, 18:13
Cytat:
To nie jest tak, że nie wydawaliśmy pieniędzy - wydaliśmy całkiem sporo. W tym sezonie zaciąg Skorży kosztował nas mocno ponad milion euro na same kwoty odstępnego - a dwóch z trzech piłkarzy jest tylko wypożyczonych.
I to był nasz problem, pieniądze na transfery w tym i poprzednich sezonach były? Były! Tylko transfery do niczego. Kirm, Hristov, Łobodziński to masa kasy wyrzuconej w błoto.
Tutaj wprost trzeba kilku dobrych skautów, aby znaleźć zawodników, a nie opierać się na filmikach z YT. Trzeba budować pion marketingu i zarządzania drużyną, Wisła oparta jest na starym systemie "działaczy", który w obecnych czasach się już nie ma prawa sprawdzić. Sezon był lepszy niż można było się spodziewać przed nim, ale utrata mistrzostwa z własnej nieporadności boli, bardzo boli. Piłkarze zostali tragicznie przygotowaniu do rundy wiosennej, zmiana trenera dała tylko to, ze nie przegraliśmy wszystkich spotkań w tej rundzie, a na to się zapowiadało. Sezon, biorąc pod uwagę uwarunkowania był bardzo dobry, gramy w eliminacjach LE, gdzie będziemy mogli się wykazać. Teraz trzeba zmian w składzie, klubie i powrotu na R22, aby to wszystko załapało.
Odpowiedz cytując
Jazon
Senior Member

Od: 08.2009

Stary 15.05.2010, 18:13
vaazon napisał(a):Wyświetl post
Lech ma mistrza, Lecha ma pieniądze na transfery, Lech ma zadatki na granie w LM.
W Poznaniu powstaje piękny stadion, nie to co ten kloc w Krakowie.

Taka jest teraz różnica między nami, a Lechem.

A jeszcze tak niedawno wszyscy śmiali się z Rotkowskiego, że planuje zdobyć z Lechem mistrza do 2012 roku.
Amika ma zadatki na grę w LM?
Przecież gdyby nie sędziowskie prezenty w 29 kolejce, to mistrzem dalej byłaby Wisła, słaba i żałosna w tym roku jak nigdy w ostatnich 11 latach. Popatrz na to przez ten pryzmat. W tamtym roku wszyscy mówili, że mistrz jest wyjątkowo słaby (to było jeszcze przed Levadią oczywiście), ale w tym roku jest jeszcze gorzej. I stałbym na tym stanowisku oczywiście również wtedy, gdybyśmy to my tego mistrza mieli.
Amika jest słaba i tylko łut szczęścia może jej dać wejście do LM w tym roku.
Papierów na LM nie mają, ale może im się jakoś uda.
Ostatnio edytowane przez Jazon : 15.05.2010 o godz. 18:15.
Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Stary 15.05.2010, 18:14
morgenes napisał(a):Wyświetl post
Tak? A w którym momencie vazoon napisał nieprawdę?
A w którym ****a napisał prawdę? Przegrywać też trzeba umieć.Ja wiem że boli, ale nie mamy patentu na mistrzostwo.Amica zdobyła swojego "majstra", ale w życiu przez usta by mi nie przeszło, że to majster zasłużony, zwłaszcza w kontekscie ostatniej kolejki.
Niektórzy przez sezonem 2 miejscie brali w ciemno.

Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”):
http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/
Odpowiedz cytując
thechris
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 15.05.2010, 18:15
A można było spuścić Arkę zamiast Odry... Bez sensu. 1:1 czy 1:2... bez znaczenia w meczu towarzyskim.
Odpowiedz cytując
For_FuN_
Senior Member

Stary 15.05.2010, 18:16
Oczywiscie, pieniadze na transfery byly...w tym sezonie cale 600 tys euro...a w poprzednim dokladnie 0 . Ostatnie powazne $$ wydalismy w sezonie 2007/2008, w tym te slynne 700 tys. euro za beznadziejnego Jirsaka.
Odpowiedz cytując
Denethor
Senior Member

Stary 15.05.2010, 18:17
PotiWisla napisał(a):Wyświetl post
Nawet mnie już ten gol dla Odry nie ruszył, i tak było po wszystkim a piłkarze o tym wiedzieli. Wiec możemy podziekować Jopowi !
A ty znowu swoje...
Jop nie grał z Koroną i Arką a te spotkania były niezwykle istotne. Dupy dała cała drużyna najemników.
A, że samobóje w arcy ważnych meczach " lubią" Jopa (casus mecz z Lazio) to inna sprawa.
Odpowiedz cytując
w0lno.
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 15.05.2010, 18:19
Cytat:
Bierzcie przykład ze "szczęśliwego"! Mówię bardzo poważnie! Widzicie jak niewiele do szczęścia potrzeba? Jak widać sukces to pojęcie względne. Wam (co niektórym) woda sodowa do głowy uderzyła. Nie szanujecie piłkarzy, nie szanujecie klubu, nie szanujecie tradycji i historii wiślackiej! Mam wrażenie, że za sukces wielu z was dało by się sprzedać, tak jak to zrobił Lech sprzedając się Amice.
Przeżyłem z Wisłą kupe lat. Przeżywałem latami codzienny marazm pierwszoligowy oraz gorycz dwukrotnego spadku do II Ligi. Ale przeżywałem też sukcesy jakimi był dwukrotny powrót do ekstraklasy. Przeżyłem też podłożenie się Legii, i mimo, że rzesza "zagorzałych" fanów obraziła się na Wisłe i na jakiś czas od niej odeszła, ja i wielu mnie podobnych trwało przy niej cały czas.
Dlaczego?
Bo Wisła to poteżny i piękny kawałek historii, w który wpisują się też porażki i upadki.
Teraz osiagnęliśmy wielki sukces, puchary europejskie, ale wam i tak mało!
Czasem sobie myślę, że przydał by się nam kubeł zimnej wody w postaci kilkuletniego dołowania gdzieś w ogonie tabeli. Wtedy wykruszyło by się to nasze grono "pseudokibiców" tzn. kibiców sukcesu i podniosła by się jakość szeregów Armii Białej Gwiazdy. Tak, tak to właśnie ta "ekipa" ma najwięcej do powiedzenia jak przychodzą niepowodzenia. Wstyd mi za was.
Myślicie, że ja nie jestem rozczarowany i rozgoryczony? Jestem, ale wiem, że życie płata różne figle. Wylewacie pomyje na Jopa, nie tędy droga. Tak na prawdę Wisła przegrała Mistrza meczami z Arką, Koroną i Cracovią. Jeśli przegrywa się mecze z takimi drużynami to nie może być mowy o sukcesie jakim jest Mistrz Polski.
Przyjmijcie porażkę z podniesioną głową a nie z jazgotaniem i wylewaniem żali w miejscu publicznym. Wystawiacie świadectwo nam wszystkim w tym wielu moim kumplom dla których Wisła to nie tylko sukcesy ale kawał pięknej historii! Dla niej właśnie żyją, ją właśnie kochają i z nią zawsze będą! Bo to klub magiczny, był, jest i będzie!
Pokory ludziska, pokory!
Co nas nie zabije to nas wzmocni!

POST ROKU!

http://www.youtube.com/watch?v=r7bBv...eature=related
Ostatnio edytowane przez ewcia : 15.05.2010 o godz. 22:32.
Odpowiedz cytując
willow
a.k.a. morgenes

Od: 11.2002

Stary 15.05.2010, 18:19
Pablo84 napisał(a):Wyświetl post
A w którym ****a napisał prawdę? Przegrywać też trzeba umieć.Ja wiem że boli, ale nie mamy patentu na mistrzostwo.Amica zdobyła swojego "majstra", ale w życiu przez usta by mi nie przeszło, że to majster zasłużony, zwłaszcza w kontekscie ostatniej kolejki.
Niektórzy przez sezonem 2 miejscie brali w ciemno.
Jak byś czytał moje posty a nie walił bezmyślnie w klawiaturę ze spuszczoną głową, to byś wiedział, jakie mam zdanie na ten temat. A powtarzać się nie będę.
Odpowiedz cytując
BRTS39
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 15.05.2010, 18:27
Miejmy nadzieje ze gorzej byc nie może. W 2002 tez było VICE a potem sukcesy w Europie. Basałaj wraca, jakieś transfery wyjebać tych co poprostu są słabi i heja. I obserwujcie co sie bedzie działo jak Lewy i Peszko odejdzie.
Jovanovic - masz plusa.
Odpowiedz cytując
matti123
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 15.05.2010, 18:27
Gratulacje dla Lecha mistrzostwa. Nie zasłużyliśmy na ten zaszczyt. Wielkie dzięki chłopaki za walkę piękna pierwsza połowa. Kasperczak zostaje i będzie pięknie!
Maciej Skorża najlepszym trenerem jest.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 15.05.2010, 18:28
For_FuN_ napisał(a):Wyświetl post
Oczywiscie, pieniadze na transfery byly...w tym sezonie cale 600 tys euro...a w poprzednim dokladnie 0 . Ostatnie powazne $$ wydalismy w sezonie 2007/2008, w tym te slynne 700 tys. euro za beznadziejnego Jirsaka.
Wypożyczyliśmy Hristova i Alvareza, kupiliśmy Kirma. Według ciebie na każdego poszło po 200 tys. euro?
Jak ja nie cierpię takich demagogów.

Zresztą - nie podoba się, to sam daj kasę.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Zespół mentalnie zdemoralizowany. Grali , wtedy kiedy im się chciało. Bez ambicji i honoru w wyjątkowo frajerski sposób oddali MP. Swoją postawą w tym sezonie znacznie przerzedzili trybuny nowego stadionu w przyszłym sezonie. Kto oprócz grupy zapaleńców bedzie chciał ogladać takich skończonych frajerów ?
Sprzedaż karnetów będzie niewypałem.
Od lat zapowiadane jest wietrzenie składu, ale niestety nic z tego nie wynika.
Lepiej ogladać nieznane nazwiska walczące jak lew na boisku niż zblazowane gwiazdeczki biorące za to ciężką kasę.
Odpowiedz cytując
matti123
Senior Member

Od: 01.2006

Gratulacje dla Lecha. Nie zasłużyliśmy widocznie na mistrza.
Maciej Skorża najlepszym trenerem jest.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów