The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Czy uważasz, że nowy, stary trener poradzi sobie i wyciągnie Wisłe z kryzysu?
Tak 433 41,88%
Nie 250 24,18%
Pożyjemy, zobaczymy 351 33,95%
Głosujących: 1034. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
polska.mysl.szkoleniowa
Senior Member

Od: 03.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 12.05.2010, 22:13
Ponieważ przez ostatnie dziesięć lat nie sprawdziło się żadne moje futbolowe życzenie - jestem pewien, że Henia zwolnią. Straszna szkoda, straszna, bo to jedyny trener, który jest w stanie zapewnić nam poziom takiej podwórkowej Barcelony. Czyli max, który możemy osiągnąć.
szczebrzeszcz
Senior Member

Od: 05.2003

Stary 12.05.2010, 22:14
nie wierzę żeby zmiana trenera coś dała

no chyba ze ktoś wierzy w wydanie mln na trenera
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 12.05.2010, 22:31
Heniek nie odejdzie. Co zyskałby klub na kolejnej zmianie trenera hm ? Chociaż paradoksalnie jak na złość pewnie będzie inaczej ;/
dymek_nhs
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 12.05.2010, 22:36
szczebrzeszcz napisał(a):Wyświetl post
nie wierzę żeby zmiana trenera coś dała

no chyba ze ktoś wierzy w wydanie mln na trenera
I popieram o nie zwalnianiu Kasperczaka, bo nawet jakby samego Sir Alexa zatrudnili to i tak by nic z tego nie było - Z pustego to i Salomon nawet nie naleje. Puki nie będzie porządnych kopaczy to dalej będziemy oglądali męczarnie w ekstraklasie i porażki z januszami w LM i LE. Ale niestety niektórzy tego nie rozumieją.
DarekK_11
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 13.05.2010, 06:38
Były takie momenty w meczu z Cracovią, że dokładnie było widać "rękę Kasperczaka".
Wychodzenie z akcją z własnej połowy poprzez kilka podań z pierwszej piłki na małym obszarze, częste pokazywanie się do gry.
Nie wiem jak wy, ale ja widzę, że od zwolnienia Skorży całkiem dużo się zmieniło i drużyna wyrabia sobie powoli styl.
Gdyby Kasperczak teraz został zwolniony to była by to chyba najgorsza możliwa decyzja, na prawdę patrzę w przyszłość z optymizmem - niech przepracuje z zespołem cały okres przygotowawczy, a za kilka miesięcy na starcie ligi coś się poprawi
VLEPKI WISŁA ZŁOCIEŃ - SERIA II

http://img411.imageshack.us/img411/3343/wizualh.jpg

Pakiet - 8 PLN

Kontakt:
Facebook: WISŁA ZŁOCIEŃ / Gadu-Gadu: 44162245 / priv tutaj
rozarian
Senior Member

Stary 13.05.2010, 08:18
DarekK_11 napisal:Gdyby Kasperczak teraz został zwolniony to była by to chyba najgorsza możliwa decyzja, na prawdę patrzę w przyszłość z optymizmem - niech przepracuje z zespołem cały okres przygotowawczy, a za kilka miesięcy na starcie ligi coś się poprawi/
Z kim ma przepracować?Z piachu bicza nie ukręci.
Ostatnio edytowane przez rozarian : 13.05.2010 o godz. 08:23.
Crusi
Senior Member

Od: 09.2003

Stary 13.05.2010, 08:33
Taka w sumie ciekawa sprawa. Za pierwszym razem kiedy Kasper obejmowal Wisle po Smudzie tez nie udalo sie zdobyc mistrza. Pozniej Kasper przygotowal druzyne i mielismy swietna gre w PU, czyzby mialo byc podobnie...? O ile oczywiscie nie uda sie tego mistrza wywalczyc bo nic straconego jeszcze
"WHAT DON'T KILL US, WILL MAKE US STRONGER"
THE WHITE STAR DIVISION
willow
a.k.a. morgenes

Od: 11.2002

Stary 13.05.2010, 08:40
Kasperczak powinien zostać, ponieważ jest on zdecydowaniem najlepszym polskim trenerem. Byłbym w stanie zaakceptować jego odejście ale tylko pod tym warunkiem, że przyszedł by w jego miejsce uznany zagraniczny trener. A że na takiego nas nie stać, więc chyba sytuacja jest klarowna.

Mam nadzieję, że jest klarowna również dla Cupiała, bo tego nigdy nie można być pewnym...
thechris
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 14.05.2010, 17:39
morgenes, pełna zgoda.

Wystarczy policzyć ile punktów w kluczowych meczach (Legia, Lech, Cracovia) zdobył Skorża ale ile Kasperczak

Skorża - 0 pkt.
Kasperczak - 5 pkt.

Jak ktoś za Henia to tylko jakiś zajebisty treneiro z zagranicy.
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 14.05.2010, 17:45
morgenes napisał(a):Wyświetl post
Kasperczak powinien zostać, ponieważ jest on zdecydowaniem najlepszym polskim trenerem. Byłbym w stanie zaakceptować jego odejście ale tylko pod tym warunkiem, że przyszedł by w jego miejsce uznany zagraniczny trener. A że na takiego nas nie stać, więc chyba sytuacja jest klarowna.

Mam nadzieję, że jest klarowna również dla Cupiała, bo tego nigdy nie można być pewnym...
To niestety jest najważniejsze, nie racjonalne argumenty a emocje Cupiała. Kto wie co mu w duszy gra po ostatnim meczu?
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
krakfilm
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 14.05.2010, 17:48
Zagraniczny trener to nic dobrego dla polskich kopaczy. Pokazał przykład Benhakkera. Tylko Kasperczak.
masterlag
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 14.05.2010, 18:29
Nie byłam zadowolona z zatrudnienia pana Henia, ale na wiosnę, za jego kadencji Wisła podciągnęła grę (pkty już nie bardzo, skoro raczej na 100% nie obronimy mistrza).
Dziś jednak przeczytałam w "PS" wywiad z naszym trenerem i nie spodobały mi się dwie kwestie:
1. [odnośnie Jopa] "...On po Lazio też był w takiej sytuacji. Nie może przez to zakończyć kariery, czego niektórzy ludzie teraz żądają. Trzeba mu współczuć. Zagrał bardzo dobry mecz, w ostatniej akcji piłka trafiła go w głowę i wpadło. Samo życie."
Panie Kasperczak, pan na pewno ma większe doświadczenie z piłką niż ja, więc tym bardziej nie wiem, czemu pan tak pie***** za przeproszeniem. Współczuć to trzeba nam kibicom, że piłkarze nie umieją sobie poradzić z Koroną czy Cracovią [gdzie mecz powinien być wygrany i już] i nie potrafią obronić MP chociaż mieli się zrehabilitować, mają sporo płacone i mają wiernych kibiców!
A i piłka go nie trafiła i o wpadło tylko do ciężkiej choroby on tak "kapitalnie" się zachował. Tak jak Mrowiec w Gdyni przypadkowo samobója nie strzelił, tak i teraz Mariuszek. A mecz to do tej minuty miał dobry co najwyżej, a nie bardzo dobry. Nie przesadzajmy.
2. [o Lechii G., Polonii B...] "...Nie grają o mistrza, nie bronią się przed spadkiem i robią sobie eksperymenty. Właśnie wtedy! To jest niepoważne. Mówię o Polonii Bytom. Mówię o Lechii, która jak się utrzymała, to nagle przestała grać...".
Otóż panie Heniu Lechia w Poznaniu dała z siebie więcej niż Wisła w meczu z Koroną np. Lechia musiała zrobić pewne eksperymenty, bo miała problemy kadrowe. Biało-zieloni walczyli w tym Poznaniu do końca- sztuka jakiej pan nie raczy[ł] wpoić naszym zawodnikom. Mało wtedy brakowało a jeden z "eksperymentów" Kafarskiego nie strzeliłby gola [goli?] w końcówce.
Poza tym sie z panem zgodzę, że środek u nas to zawsze bez ambicji jest. Przejechał się na tym Śląsk W., bo na wiosnę nie było jednak tak spokojnie.

Na koniec pan Henryk stwierdził, że piłkarze sami sie muszą pozbierać. Owszem- gdyby Sobolewski się odzywał nie tylko na boisku, podobnie jak Głowacki to może by ich zmobilizowali. Szatnia w Wiśle od pewnego czasu to tylko pomieszczenie, co widać, słychać i czuć [w sensie przenośnym]. Może by Małecki coś krzyknął, ale zaraz go zjadą i tyle.

Przez chwilę myślałam, że może by dobrze było zostawić pana Henia na tym stanowisku, ale... Nie wiem. Teraz nie wiem. W tym klubie trzeba albo jakieś "ostrej" (np. śląskiej?) krwi, albo kogoś takiego jak Blacha (nie wiem skąd on był, ale te jaja miał i to on, śmiem twierdzić trzymał Skorży drużynę).
Krakowska Wiślaczka!
yoda79
Senior Member

Od: 12.2003

Stary 14.05.2010, 20:56
Ale szczęście ma Kasperczak,że nazywa się Kasperczak i połowa forum pamięta Schalke i Parmę. Gdyby pan,który haniebnie przegrał nam mistrzostwo nazywał się Skorża forum zjadłoby go z kopytami,a tak... Kasper ok, piłkarze be.
Człowiek ten,który bezhonorowo ciągnął kasę od Cupiała przegrał wygrany sezon w sposób,który przyćmił wyczyn Legii z 97r.
Dymisja bezyskusyjna powinna być,mam nadzieję,że właściciel po Odrze oprócz trenera pogoni Brożków, Kirma,Jopa, bramkarzy, Diaza i utemperuje Małeckiego.
I jak ktos powie,że nie mam prawa tak mówić,ja powiem-mam prawo w imię przejechanych tysięcy kilometrów na mecze Wisły.
Kasperczak odejdź!!
Tylko Wisła!
martin_6
Senior Member

Stary 14.05.2010, 21:02
Ja bym Kasperczaka nie wyrzucał. Co by nie mówić, to nie Heniek przygotowywał zespół do rundy, nie można więc powiedzieć, że w pełni odpowiada za jego grę i wyniki. Chyba, że od początku był uważany za wariant tymczasowy, a klub ma już na oku ciekawszą opcję.
Dziś tylko wiara pozostała w nas
Że przyjdzie kiedyś taki czas,
Że na drzewach zamiast liści
Będą wisieć komuniści!

UWAGA!!! Z OKAZJI OTWARCIA STADION ZAMKNIĘTY!
SpoXsteR
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 14.05.2010, 21:04
chcesz napisac ze byli zmeczeni? nie widzialem tego po nich..
przeciez to nie przez kondyche s*******ili sprawe (tzn chyba s*******a) w takie argumenty to juz na pewno nie uwierze.. dobre to bylo zaraz po zwolnieniu Skorzy, ale nie po kilkunastu meczach.. i tak jak wspomnialem nie widzialem zeby ich mecz meczyl.. bo co ma kondycja do tego ze strzela sie samoboja, nie potrafi z 3 metrow trafi do pustej bramki, trafia w slupek czy poprzeczke z metra, czy rozegrac klepy chocby stojac w miejscu?
yoda ma duzo racji.. gdyby dzisiejszy trener nie mial na nazwisko Kasperczak to wiekszosc by go juz dawno zjechala.. a co by bylo jakby Skorza zostal nie wiadomo.. i nigdy sie nie dowiemy.. bo gdybac sobie mozna.. na dzis dzien Skorza 2 MP , zostawil druzyne na 1 miejscu, i Kasper vice (tfu.. oby nie) a to ze dobrze sobie radzil z druzynami z czolowki nie ma za bardzo duzego znaczenia i przelozenia na koncowy wynik.. wiec to tez zaden argument.. dzis.. z perspektywy czasu, co nam daly te mecze, owszem? fajnie jest i z nimi wygrac.. ale chyba jeszcze lepiej zdobyc MP niz zajac 3 miejsce ale sobie wmawiac na sile ze jacy to my jestesmy super bo wygralismy z Legia (kibice z Poznania taka sama mieli strategie.. gdy zajeli 3 miejsce tutaj ciagle przyypominali o 1-4 w Krakowie i ze niby to wyznacznik sily.. co to tam MP.. a u siebie na forum ch.. ich strzelal i ze wola tak jak Wisla, zdobywac MP wygrywajac z druzynami z dolu tabeli, potwierdzone bo po kazdym wygranym meczu przez Wisle z jakas przyslowiowa Polonia czy Odra zagladalem tam po to wlasnie zeby zobaczyc jacy sa na prawde.. a co pisza tutaj.. ) .. co do Henka niech pracuje dalej, chcialem tylko opisac jak ja to widze.
Ostatnio edytowane przez SpoXsteR : 14.05.2010 o godz. 21:33.
yoda79
Senior Member

Stary 14.05.2010, 21:09
Spoxter im nie przetłumaczysz... Kasperczak to guru tego forum,co by nie sp... i tak jest super.
Tylko Wisła!
willow
a.k.a. morgenes

Od: 11.2002

Stary 14.05.2010, 21:09
yoda79 napisał(a):Wyświetl post
Ale szczęście ma Kasperczak,że nazywa się Kasperczak i połowa forum pamięta Schalke i Parmę. Gdyby pan,który haniebnie przegrał nam mistrzostwo nazywał się Skorża forum zjadłoby go z kopytami,a tak... Kasper ok, piłkarze be.
Człowiek ten,który bezhonorowo ciągnął kasę od Cupiała przegrał wygrany sezon w sposób,który przyćmił wyczyn Legii z 97r.
Dymisja bezyskusyjna powinna być,mam nadzieję,że właściciel po Odrze oprócz trenera pogoni Brożków, Kirma,Jopa, bramkarzy, Diaza i utemperuje Małeckiego.
I jak ktos powie,że nie mam prawa tak mówić,ja powiem-mam prawo w imię przejechanych tysięcy kilometrów na mecze Wisły.
Kasperczak odejdź!!
Nikt nie mówi, że nie masz prawa czegoś pisać. Pisz, jak chcesz, to Twoje zdanie. Ale sugerowałbym najpierw pomyśleć, zanim się coś napisze.
Ja już pomijam to sławetne "ciągnięcie" kasy przez Kasperczaka, bo temat był wałkowany chyba z milion razy. I dalej nikt nie jest w stanie jednoznacznie odpowiedzieć, kto kogo bardziej zrobił w konia, klub Kaspra czy Kasper klub.

Ale co do przegrania mistrzostwa, to nie zostało ono przegrane w przedostatniej kolejce, albo przynajmniej nie tylko. Przegrane zostało przede wszystkim początkiem wiosennej rundy. Kasperczak dostał drużynę tak a nie inaczej przygotowaną i zrobił według mnie z nią to, co mógł. Jaką masz gwarancję, że gdyby został Skorża, nie mielibyśmy teraz 6 albo 8 punktów straty do Lecha? Albo że w ogóle gralibyśmy w pucharach? Sądząc po tym, co pokazywała drużyna Skorży, żadnej gwarancji.

A co d drugiej Twojej tezy "Kasperczak odejdź".
Hm.
Zaproponujesz kogoś lepszego w zamian?
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 14.05.2010, 21:13
Heniu powinien zostac, drugi Petrescu już sie raczej nam nie trafi a jak już to pewnie i tak treningi okazałby sie zbyt forsowne dla nszych graczy i pewnie szybko by go zawodnicy zwolnili.Dlatego Heniek jest jedynym dobrym rozwiazaniem
Ogryzek
Senior Member

Stary 14.05.2010, 21:14
Spoxter im nie przetłumaczysz... Kasperczak to guru tego forum,co by nie sp... i tak jest super.
Tak jak byłem przeciwnikiem pochopnych zmian (Skorża) podobnie uważam teraz z Kasperczakiem. Zmieniając szybko trenerów wprost pokazuje się kopaczom ze trener jest marionetką więc można go zlewać bo i tak zaraz go nie będzie a będzie inny. Druga sprawa to niech Heniek przepracuje chociaż okres przygotowawczy i pokaże coś (cokolwiek) w pucharach i potem będziemy dyskutować czy jest dobrym trenerem czy nie.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 14.05.2010, 21:19
Ja nie wymagam pucharów, niech oni zaczną grać ze sobą w piłkę. Musi się stworzyć drużyna. Bo jak ich oglądam to wydaje mi się, że tylko pozornie grają razem a na dobrą sprawe to każdy sam dla siebie. No i najwazniejsze. Tyle sezonów i w dalszym ciągu brak ofensywnej gry, zrozumienia w ataku. Jeśli nie są w stanie tego wymyślić sami, to może jednak coś trzeba wyćwiczyć ? Będziemy mądrzejsi po okresie przygotowawczym. Chyba, że Cupiał znowu włączy karuzelę do prądu.
yoda79
Senior Member

Stary 14.05.2010, 21:19
Gwarancji żadnej nie mam,ale wiem jedno-Kasperczak od 2003 roku notuje prawie same klęski w futbolu.
Nie moja kasa i nie ja decyduję,ale dałbym szansę na dwa sezony jakiemuś zagranicznemu szkoleniowcowi (oczywiście żadne Okuki),choćby temu Schaferowi-może by zmienił mentalność tym grajkom bez ambicji. Wyobrażasz sobie takie pyszczenie Małeckiego u np.Petrescu?
Tu trzeba kogoś spoza tej zabiedzonej polskiej ligi.
Tylko Wisła!
Ogryzek
Senior Member

Stary 14.05.2010, 21:26
Gwarancji żadnej nie mam,ale wiem jedno-Kasperczak od 2003 roku notuje prawie same klęski w futbolu.
Nie moja kasa i nie ja decyduję,ale dałbym szansę na dwa sezony jakiemuś zagranicznemu szkoleniowcowi (oczywiście żadne Okuki),choćby temu Schaferowi-może by zmienił mentalność tym grajkom bez ambicji. Wyobrażasz sobie takie pyszczenie Małeckiego u np.Petrescu?
Tu trzeba kogoś spoza tej zabiedzonej polskiej ligi.
Sądzę że Małecki przez swój charakter to właśnie przypadłby do gustu Petrescu wszak na boisku walczy

Gorzej z za przeproszeniem z (pusiami) typu Jirsak czy niestety Kirm.

PS
Jak przychodził Kasperczak wielu "medrców" pisało - przy Heńku Jirsak i Kirm jako tzw techniczni będą rządzić a nie "machający" rękami Małecki. I rządzą ale na ławce rezerwowych
Nie zweryfikujemy tego bo Petrescu nie wróci ale sądzę że byłoby podobnie przy Danie. Po prostu dobry kopacz to dobry kopacz więc zostaw tego Małeckiego.
yoda79
Senior Member

Stary 14.05.2010, 21:31
Ogryzek napisał(a):Wyświetl post
Sądzę że Małecki przez swój charakter to właśnie przypadłby do gustu Petrescu wszak na boisku walczy

Gorzej z za przeproszeniem z (pusiami) typu Jirsak czy niestety Kirm.

PS
Jak przychodził Kasperczak wielu "medrców" pisało - przy Heńku Jirsak i Kirm jako tzw techniczni będą rządzić a nie "machający" rękami Małecki. I rządzą ale na ławce rezerwowych
Nie zweryfikujemy tego bo Petrescu nie wróci ale sądzę że byłoby podobnie przy Danie. Po prostu dobry kopacz to dobry kopacz więc zostaw tego Małeckiego.
Nie zostawię-zawodnik charakter powinien pokazywac w najcięższych momentach,a nie machać z byle powodu rękami. Takich to idoli się doczekaliśmy... Walnie ręką w herb i wszyscy orgazm. Dobra,zostawmy to,rozgoryczenie przeze mnie przebija-2 noce spać nie mogłem po tym wtorku i dalej boli.
A co do trenera - jak nie jakiś gość zagraniczny to moze jakiś Wiślak... Kulawik, Moskal-trochę doświadczenia już mają.
Tylko Wisła!
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 14.05.2010, 21:50
Ogryzek napisał(a):Wyświetl post
To niestety jest najważniejsze, nie racjonalne argumenty a emocje Cupiała. Kto wie co mu w duszy gra po ostatnim meczu?
Podejrzewam,że mu nic nie gra. Jak dla mnie Cupiał chciałby mieć ciastko i zjeść ciastko,czyli sprzedać Wisłę i ją mieć. A czemu?bo nie ma chyba tyle kasy jaka by była potrzebna aby klub się rozwijał, i co gorsza nie ma kasy na zatrudnienie zarządzających z prawdziwego zdarzenia. No i żal mu się pozbywać klubu,ot sentyment. A podejrzewam,że jakby wystawić Wisłę na sprzedaż to kliku kupców by się znalazło, sądzę. Obecnie klub wymaga inwestycji rzędu milionów euro w przeciągu kilku lat,aby to dalej hulało jako tako. Na wczoraj potrzeba wzmocnień,bez tego może być różnie. A to tylko w kontekście druzyny,a gdzie budowa pionów marketingu,PR itd. A Kasperczak powinien zostać,nie ma nikogo lepszego na krajowym podwórku. Na zagranicznego nas nie stać.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
masterlag
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 14.05.2010, 22:06
No właśnie... Kasperczak out, ale.. kto in? Niby w czerwcu Ulatowski będzie wolny, ale cały czas myślę, ze w Wiśle potrzeba człowieka z twardą ręką (choćby jako II trener). Kraków i Wisła to specyficzne miejsce, a teraz pan Boguś już nie sypie kasą jak na początku.
Z kolei zagraniczny trener (tylko taki prawdziwy, a nie coś jak powrót do PL Okuki) to jest duże ryzyko- zagranicą w pelni znane jest pojecie "profesjonalizmu",a u nas to szwankuje.
Także, pana Henia ja nie wywyższam, za guru nie uważam, ale są dwie strony medalu...
Krakowska Wiślaczka!
krakfilm
Senior Member

Stary 14.05.2010, 23:51
Wyniki Skorży w tym sezonie (po pełnym przepracowaniu dwóch - letniego i zimowego - okresów przygotowaczych):

41 / 60 pkt = 68% możliwych punktów, a w tym 5 porażek
Strzelone bramki: 30 / 20 meczów = 1,5 gola / mecz
Stracone bramki 15 / 20 meczów = 0,75 gola / mecz
Porażki z największymi rywalami: Wisła 0:1 Cracovia, Lech 1:0 Wisła, Wisła 0:1 Legia + z Arką i Bełchatowem

Wyniki Kasperczaka w tej rundzie (po objęciu drużyny, która zanotowała dwie porażki z rzędu i remis, bez gola na wiosnę)

20 / 27 pkt = 74% możliwych punktów, a w tym 1 porażka
Strzelone bramki: 16 / 9 meczów = 1,77 gola / mecz
Stracone bramki: 4 / 9 = 0,44 gola / mecz
Bilans z największymi rywalami: Wisła 0:0 Lech, Legia 0:3 Wisła, Cracovia 1:1 Wisła
Powód: dodałem bilanse bramkowe
Ostatnio edytowane przez krakfilm : 15.05.2010 o godz. 00:07.
SpoXsteR
Senior Member

Stary 15.05.2010, 00:01
krakfilm napisał(a):Wyświetl post

Wyniki Kasperczaka w tej rundzie (po objęciu drużyny, która zanotowała dwie porażki z rzędu i remis, bez gola na wiosnę)

20 / 27 pkt = 74% możliwych punktów, a w tym 1 porażka
Bilans z największymi rywalami: Wisła 0:0 Lech, Legia 0:3 Wisła, Cracovia 1:1 Wisła

+ Wisla 0-1 Korona, odpadniecie z pucharu Polski + prawdopodobnie.. 2 miejsce na koniec, a miejsce zajete na koniec jest najwazniejsze a nie wygrane z czolowka..
Ostatnio edytowane przez SpoXsteR : 15.05.2010 o godz. 00:03.
krakfilm
Senior Member

Stary 15.05.2010, 00:08
SpoXsteR napisał(a):Wyświetl post
+ Wisla 0-1 Korona, odpadniecie z pucharu Polski + prawdopodobnie.. 2 miejsce na koniec, a miejsce zajete na koniec jest najwazniejsze a nie wygrane z czolowka..
Skorża:
+ międzynarodowa kompromitacja z Levadią
+ przegrany Superpuchar z Lechem.

Nawet się nie licytuj, bo widać czarne na białym, jak drużyna grała pod wodzą którego trenera.
Areo
Senior Member

Od: 04.2010

Stary 15.05.2010, 00:10
masterlag napisał(a):Wyświetl post
W tym klubie trzeba albo jakieś "ostrej" (np. śląskiej?) krwi, albo kogoś takiego jak Blacha (nie wiem skąd on był, ale te jaja miał i to on, śmiem twierdzić trzymał Skorży drużynę).
Ten to może sobie potrenować jakąś drużynę więzienną. Jaja może miał, ale do kręcenia pod stolikiem.

Kasperczakowi wiele brakuje do ideału. Jednak z Polskich trenerów nie widzę lepszego na horyzoncie, a na zagranicznego nie ma co liczyć. Dlatego niezależnie od sobotnich wyników Heniek powinien dostać szansę przepracowania przynajmniej jednego okresu przygotowawczego.
Ostatnio edytowane przez Areo : 15.05.2010 o godz. 01:52.
SpoXsteR
Senior Member

Stary 15.05.2010, 00:23
Nie licytuje tylko chce zebys zamieszczal info obiektywne , nie lubisz Skorzy Twoja brocha, ale nie zaklamuj samego siebie.. a nie podawaj wscibsko "+ Arka i Belchatow" zapominajac o Henrym i jego Koronie, odpadnieciu z PP i zajeciu .. 2 miejsca , na dzis dzien
chocbys nie wiem jak sie uparl to druzyna (druzyna Wisly) jest rozliczana za koncowy wynik... nie za wygranie z Legia czy Amika (takie wygrane moga byc sukcesem dla Odry czy Piasta.. ale dla Wisly priorytetem rok w rok jest Mistrzostwo Polski..)

to w tym superpucharze Lewandowski pomogl sobie reka po czym strzelil gola? chyba w tym.. ale nie wazne, niech bedzie i superpuchar.. ale to taki drugi puchar ekstraklasy ala sparing
Ostatnio edytowane przez SpoXsteR : 15.05.2010 o godz. 00:32.

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów