The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
polska.mysl.szkoleniowa
Senior Member

Od: 03.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 12.05.2010, 17:55
Jedyny grajek z polskiej ligi, którego możemy sprowadzić - ze względów ekonomicznych i sportowych - to Sobiech. Nikt więcej. Żaden Glik, Wilczek, Janoszka, nie, nie, nie i jeszcze raz nie. Mamy swoich Burligów, Mączyńskich, Boguskich, nie potrzeba nam ich słabszych i mniej doświadczonych wersji.
Odpowiedz cytując
patrzal-lca
Member

Od: 04.2007

Stary 12.05.2010, 19:05
Donki napisał(a):Wyświetl post
Tshibamba, Stachowiak zdecydowanie NIE
Stachowiak zdecydowanie NIE - kupiliśmy już młodego obiecującego Pawełka z Odry Wodzisław - niestety facet się na najwyższym poziomie nie sprawdził. Nie potrzebujemy młodego bramkarza, tylko gotowego wejść między słupki i bronić w meczach mistrzowskich. Do nauki Wisła ma młodego Filipa Kurto.

Owszem można sprowadzić w miarę młodego bramkarza, ale niech reprezentuje on odpowiedni poziom. Przykład Tytonia pokazuje, że w Polsce są młodzi utalentowani ..tylko trzeba posiadać sieć scoutingu, o którą u nas trudno. Jestem zdecydowanie za tym, by sprowadzić doświadczonego i ogranego na boiskach europejskich bramkarza, gotowego dać gwarancję obronie krakowskiej Wisły - tymbardziej, że prawdopodobnie Wisłę opuści Marcelo. Sprowadzenie kolejnego Cebanu, a następnie pozbycie się, nie dając mu najmniejszej szansy to totalny idiotyzm! Najbardziej realne wydaję się pozyskanie Onyszko, któremu kończy się kontrakt, i który bez wahania przyjąłby propozycję z Wisły. Polak, ograny w pucharach europeskich, doświadczony - czego chcieć więcej?
Odpowiedz cytując
dymek_nhs
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 12.05.2010, 23:05
anthony09 napisał(a):Wyświetl post
A ja bym pozyskał wolnego Kalu Uche ;D Ochalik coś mówił o niespodziance, więc być może rok powrotów będzie oznaczał powroty Uche, Kosy, Żurawia ;D i stworzenie Los Galacticos
Chyba Los Emerytos
Odpowiedz cytując
Junior_Battle
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 12.05.2010, 23:30
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/hol...wiadomosc.html

moze powalczymy o niego?
Odpowiedz cytując
Sancezz
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 13.05.2010, 21:13
Zawodnicy, których powinno się a nawet trzeba zakontraktować.

Bramkarz
Carlos Fernandes - bramkarz rep. Angoli; Bardzo dobre rozegrane spotkania w lidze portugalskiej; świetne relacje z kibicami

Skrzydłowi:

Tomas Micola - przed sezonem był poruszany jego temat, teraz kończy mu się kontrakt! Banik jest na 2. miejscu w tabeli a Micola ma w tym sezonie w dorobku 7goli

Sebastian Strandvall - najlepszy skrzydłowy fińskiej ligi w poprzednim sezonie; mogą być problemy z jego pozyskaniem, bo niedawno zmienił klub

Napastnik:

Muris Mesanovic - 19latek z Bośni i Harc.; w 2. lidze czeskiej jest wice królem strzelców, kończy mu się kontrakt, to może być złoty interes
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 13.05.2010, 21:59
w Grecji jest kryzys, myśle że można tam teraz poszukac kilku ciekawych zawodników za free oczywiście.

Skoro taki klasowy obnrońca jak Baszczu i pomocnik Zieniu nie maja tam miejsca to myśle że można poszukac przydatnych nam zawodników
Ostatnio edytowane przez AYALA : 14.05.2010 o godz. 08:24.
Odpowiedz cytując
outbreak
Junior Member

Od: 01.2010

Stary 13.05.2010, 22:21
dynek.pl napisał(a):Wyświetl post
Naturalnie Sobiech bylby idealnym wzmocnieniem ale chyba poza naszym zasiegiem dlatego proponowalbym Trytke z Arki - w Gwarku Zabrze strzelal nie mniej niz Piszczek, terminowal troche z zachodnim klubie, wysoki, dobrze sie zastawia, sprawia wrazenie silnego ale przy tym jest tez dosyc dynamiczny. Dobrze gra nogami i glowa oczywiscie.
Potencjal ma.
To oczywiscie moja subiektywna ocena na podstawie tych meczow czy skrotow, ktore widzialem - nie sledze Ary co tydzien,
Pozwolisz ze posluze sie bardzo trafnym cytatem dotyczacym jego wystepow w U23: "W tej kadrze jest Przemysław Trytko. Niestety, ale naszym zdaniem Trytko nie powinien się łapać nawet do reprezentacji rodziny Trytków..."
I mysle ze to jest idealne okreslenie jego poziomu gry ^^ Pozatym nie potrzebujemy kolejnego grajka z iq 50. Wystarczy poczytac jego wypowiedzi.
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Stary 14.05.2010, 08:27
kilkoma chłopakami z tej Reprezentacji U-17 możnaby sie zainteresowac skoro za Sobiechów czy Kiełbów trzeba płacic w milionach.
http://www.90minut.pl/news/123/news1...z-Estonia.html
Odpowiedz cytując
Watts
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 14.05.2010, 08:32
AYALA napisał(a):Wyświetl post
kilkoma chłopakami z tej Reprezentacji U-17 możnaby sie zainteresowac skoro za Sobiechów czy Kiełbów trzeba płacic w milionach.
http://www.90minut.pl/news/123/news1...z-Estonia.html
Nasze doświadczenia z młodymi talentami kończą się tak, że mieliśmy Jonczyka którego oddaliśmy bez żalu do Sandecji i teraz jest tam kluczową postacią,
Odpowiedz cytując
dynek.pl
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 14.05.2010, 09:03
outbreak napisał(a):Wyświetl post
Pozwolisz ze posluze sie bardzo trafnym cytatem dotyczacym jego wystepow w U23: "W tej kadrze jest Przemysław Trytko. Niestety, ale naszym zdaniem Trytko nie powinien się łapać nawet do reprezentacji rodziny Trytków..."
I mysle ze to jest idealne okreslenie jego poziomu gry ^^ Pozatym nie potrzebujemy kolejnego grajka z iq 50. Wystarczy poczytac jego wypowiedzi.
Jesli kogos cytujesz to napisz kogo bo jesli chlopcow ze stronki weszlo (bo brzmi to jakby w ich stylu)
bawiacych sie w dziennikarzy to nie sa oni dla mnie zadnymi autorytetami.
Puchar jest na5z!
Odpowiedz cytując
palladynTS
Banita

Stary 14.05.2010, 10:39
Możecie się z tego śmiać lub nie ale ja uwazam że idealnym napastnikiem do nas byłby Tshibamba z Arki.
Jak Arka spadnie,a jest taka opcja,to jest to zawodnik śmiało do wyjęcia.
Odpowiedz cytując
dynek.pl
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 14.05.2010, 10:52
palladynTS napisał(a):Wyświetl post
Możecie się z tego śmiać lub nie ale ja uwazam że idealnym napastnikiem do nas byłby Tshibamba z Arki.
Jak Arka spadnie,a jest taka opcja,to jest to zawodnik śmiało do wyjęcia.
ja mam przed oczami jego akcje z Polonia Bytom i strzal na pusta bramke, a raczej nad
- jesli Arka spadnie to wlasnie przez ta sytuacje
Puchar jest na5z!
Odpowiedz cytując
Proud
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2007

Stary 14.05.2010, 10:55
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/eks...wiadomosc.html

Szoda że nie zainteresowaliśmy się Tosikiem, bo byłby na prawą obronę jak znalazł. Szkoda.
Odpowiedz cytując
palladynTS
Banita

Stary 14.05.2010, 10:58
dynek.pl napisał(a):Wyświetl post
ja mam przed oczami jego akcje z Polonia Bytom i strzal na pusta bramke, a raczej nad
- jesli Arka spadnie to wlasnie przez ta sytuacje
Pewnie że można się czepiać,ale...
U nas napastnicy robili dokładnie to samo a walczymy o nieco inne priorytety.
Za nim przemawia fakt że grał w słabej drużynie a pomimo tego że nie kazdy mecz w pełnym wymiarze czasowym,kilka waznych goli strzelił,notabene bez których Arka już dawno byłaby w I lidze.
Poza tym to silny,stojący mocno na nogach napastnik.Takiego nam trzeba.
Odpowiedz cytując
Sancezz
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 14.05.2010, 11:06
palladynTS napisał(a):Wyświetl post
Poza tym to silny,stojący mocno na nogach napastnik.Takiego nam trzeba.
Nie ważne czy napastnik/snajper jest silny, czy dobrze stoi na nogach i czy potrafi się zastawiać, grać tyłem do bramki(to akurat jest śmieszny "atut"). Napastnik ma mieć zmysł do szukania sobie dogodnej sytuacji, aby dostać piłkę i szkutecznie wykończyć akcje(czyt. zdobywać gole)
Odpowiedz cytując
fanfan
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 14.05.2010, 11:20
Proud napisał(a):Wyświetl post
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/eks...wiadomosc.html

Szoda że nie zainteresowaliśmy się Tosikiem, bo byłby na prawą obronę jak znalazł. Szkoda.
Nie rozśmieszaj mnie. Tosik jest słaby i nic więcej a w dodatku ostatnio cham. Ja sto razy wolę Alvareza, Singlara czy Diaza albo Piotrka Brożka którzy przewyższają tego toSika.
Odpowiedz cytując
Robert
Junior Member

Stary 14.05.2010, 11:52
A moze by sie tak zainteresowac D.Nowakiem z Belchatowa za niedlugo konczy mu sie kontrakt a i kontuzje przestaly go omijac a to ze bramki potrafi strzelac to wszyscy wiedza
Odpowiedz cytując
MichalD13
Junior Member

Od: 01.2007

Stary 14.05.2010, 11:57
Robert napisał(a):Wyświetl post
A moze by sie tak zainteresowac D.Nowakiem z Belchatowa za niedlugo konczy mu sie kontrakt a i kontuzje przestaly go omijac a to ze bramki potrafi strzelac to wszyscy wiedza
Interesują się nim już dawno. Z Bełchatowa warto byłoby wyciągnąć Cetnarskiego.
Odpowiedz cytując
Dzimi
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 14.05.2010, 11:59
Jako, że dyskusja przeniosła się z innego tematu transferowego tutaj, pozwolę sobie przykleić jednego z moich postów.

Tak jak mówiłem, na 100% odejść muszą: Jop, Brożek Paweł, Brożek Piotr, Kirm, Jirsak, Christow oraz Pawełek i Juszczyk.
Do tego można rozważać też sprzedaż Diaza i Łobodzińskiego, ale ich zostawiłbym do zimy i w zależności od formy i przydatności dla zespołu w rundzie jesiennej, sprzedał lub nie. Trzeba wsiąść pod uwagę lepsze występy Łobodzińskiego w ostatnich meczach, może wreszcie odbudował formę.

Do wyciągnięcia z polskiej ligi są:

1) Kamil Glik - Piast spada z ligi, zainteresowanie klubów zachodnich (Fulham), kapitalna gra i bramka w reprezentacji ze 3 miesiące temu.
2) Micański - napastnik, w tym sezonie 14 goli zainteresowanie klubów zachodnich, dzisiaj wypowiada się o Lechu, widać że go nie lubi.
3) Sadlok - patrz pozycja numer 1.
4) Sobiech - Lech ostrzy na niego pazurki
5) Kiełb - komentarzu nie trzeba.
6) Onyszko - Pawełek może mu piłki podawać, stary, ale na 2 lata starczy.

Do tego do wzięcia za darmo jest Golański ze Steauy Bukareszt oraz Kosowski z Cypru.

Uważam że z tej 8 piłkarzy przynajmniej 5-6 z Onyszką i Glikiem włącznie musimy pozyskać. Skład uzupełnić 1 wybitnym ofensywnym piłkarzem z zagranicy, w miejsce Kirma, Jirsaka i Christowa.

Ogólnie, konieczna jest wymiana minimum 2/5 obecnego składu. Należy co najmniej utrzymać siłę defensywną, dokonać największego wzmocnienia ofensywy od ostatnich 10 lat oraz wzbogacić kadrę o wartościowego bramkarza i wartościowych zmienników.
Odpowiedz cytując
Belzebub
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 14.05.2010, 12:33
Mi sie wydaje ze Sobiech pojdzie do Amiki..Wystarczy popatrzec na jego reakcje(a raczej jej brak) po faulu Bosackiego,zero pretensji do arbitra..Podobnie odbieram jego nonszalancki strzał tez w kocowce..
Odpowiedz cytując
BiałaGwiazda
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 14.05.2010, 12:41
Ja myślę,że trzeba wyciągnąć Grosickiego z Jagi.500 tysięcy euro to całkiem przystępna suma w porównaniu do milionów jakich sobie życzą za Sobiecha.To samo tyczy się Micanskiego - 600-700 tysięcy euro to wcale nie tak drogo.Tymi dwoma zawodnikami bardzo poważnie wzmocnilibyśmy naszą ofensywę,a koszt wyniósłby około miliona euro.
Odpowiedz cytując
patrzal-lca
Member

Od: 04.2007

Stary 14.05.2010, 13:39
Grosicki i Małecki? Mieszanka wybuchowa, ale mogłoby coś z tego wyjść.

Sobiech odpada (a może Polonia?), Janota też. Moim zdaniem wybiorą Amice.
Micanski prawdopodobnie wyjedzie do Bundesligi. Nie wiem, czy nie lubi Lecha ..dziś czytałem, że życzy mu mistrzostwa. Bardziej martwię się o obronę. Jeśli sprzedamy Marcelo ..to zostanie tylko Głowacki i nikt więcej. Cleber ma swój wiek, Good Jop to bez komentarza wogóle. Pamiętajcie, że Wisła powinna jeszcze wykupić Alvareza, więc już część kasy na transfery przepada.

Myślę, że warto by poszukać na Bałkanach. Zawodnika z Dinama Zagrzeb to może nie kupimy, ale kogoś wyróżniającego się można powalczyć. Warto również rozejrzeć się w ligach zachodznich - np. Szwajcaria, Portugalia (słabsze drużyny, bądź II liga). Ameryka Pd także.

Szkoda tylko, że nie mamy skautów, którzy byliby odpowiedzialni za takie rzeczy. Zapewne transfery byłyby zdecydowanie bardziej trafione.

Na chwilę obecną proponuję ot tak, s-f!
Giovanni Moreno - facet jest naprawdę dobry! Oglądałem go w meczu reprezentacji Kolumbii.
Luis Muriel
Ezequiel Óscar Scarione
Ostatnio edytowane przez patrzal-lca : 14.05.2010 o godz. 13:43.
Odpowiedz cytując
Eleusis
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 14.05.2010, 14:01
Co wy macie z tym Grosickim, to ja nie wiem... W rundzie wiosennej jeden pełny mecz(!), w 29 meczach strzelił zawrotną liczbę 4 bramek, tak, na pewno 500 tys. euro to mega- okazja jak za piłkarza który potrafi robić przede wszystkim wiatr na boisku...
Odpowiedz cytując
Robert
Junior Member

Stary 14.05.2010, 14:05
Ludzie zejdzcie na ziemie z tym Grosickim z niego to zaden mega gwiazdor kilka przebiezek wzdluz lini i tyle
Odpowiedz cytując
Baala
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 14.05.2010, 14:37
Kiełb do Lecha
Tosik do Polonii
Dwa nazwiska mniej z listy spekulacji.
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Stary 14.05.2010, 14:43
I git, bo jeszcze komuś z naszych działaczy wpadłoby na myśl, żeby którąś z tych miernot do nas ściągnąć...
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 14.05.2010, 15:07
Baala napisał(a):Wyświetl post
Kiełb do Lecha
Tosik do Polonii
Dwa nazwiska mniej z listy spekulacji.
Skąd informacja, że Kiełb idzie do Poznania?
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...)
"Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze
"
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Stary 14.05.2010, 15:22
weszlo.com
Odpowiedz cytując
biała gwiazda
Senior Member

Stary 14.05.2010, 15:25
JarTSW napisał(a):Wyświetl post
I git, bo jeszcze komuś z naszych działaczy wpadłoby na myśl, żeby którąś z tych miernot do nas ściągnąć...
Im może wpaść pomysł by nikogo nie kupować i przestaniesz się śmiać. Możemy mieć Nowaka za darmo teraz i grzechem było by nie skorzystać przy naszej beznadziejnej sytuacji w napadzie.A on sam w tej rundzie potwierdził że może unikać kontuzji i dobrze grać. Myślę, że Piast zleci i wyciągnął bym Wilczka o którym ostatnio cicho. A oglądałem parę meczy w jego wykonaniu i bardzo wybijał się na tle swojej słabej drużyny, a Piast w I lidze tak dużo za niego nie rzuci.Z kolei Glik okazała się o wiele gorszy w rzeczywistości niż mi się wydawało i myślę, że u nas nie miał by szans(tak jak swego czasu Kowalczyk). Wiele osób psioczy na Alvareza, a moim zdaniem to efekt Baszcza i dlatego wydaje się nam, że Urugwajczyk nie jest tak dobry, a moim zdaniem może się on stać najlepszym prawym obrońcom w lidze. Więc albo go wykupmy i miejmy spokój albo kupmy kogoś dobrego na jego pozycję(Golański?).Dobrym wymiataczem jest Mierzejewski z Polonii, ale pewnie będzie zaporowa cena. Myślę, że powinniśmy wystartować po Cetnarskiego, mamy atut gry w pucharach, a myślę że w Gks będzie wyprzedasz i nie będzie zaporowej ceny. Oprócz tego zwinął bym Pawłowskiego, który tylko z powodu kontuzji nic nie pokazał i o nim ucichło bardzo- więc powinna być mniejsza cena.(a był czas gdy pół ligi go chciało). Z bramkarzem nie mam pojęcia, wiem tylko że obecna 2 nie daje nam spokoju na lata. Skoro przez tyle czasu nikogo nie znaleźliśmy to dajmy szansę Kurto jako 2 bramkarzowi i powolutku wprowadzajmy do pierwszej jedenastki. Z wypowiedzi jakie czytałem wynikało, że ten chłopak ma duży talent.
Ostatnio edytowane przez biała gwiazda : 14.05.2010 o godz. 15:28.
Odpowiedz cytując
massoud
Banita

Od: 11.2009

Stary 14.05.2010, 15:28
http://www.90minut.pl/news/123/news1...-Krysiaka.html

chociaz go przetestujmy
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów