The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Simao1
Senior Member

Od: 07.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 13.05.2010, 15:59
Daja`n napisał(a):Wyświetl post
Ludzie ocknijcie się jakie my mamy jeszcze szanse na MP?
NIE MAMY ŻADNYCH SZANS!!!
Szanse są. Gorzej z wiarą u niektórych...
Ostatnio edytowane przez Simao1 : 13.05.2010 o godz. 16:02.
Daja`n
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 13.05.2010, 16:13
Simao1 napisał(a):Wyświetl post
Szanse są. Gorzej z wiarą u niektórych...
O jakich szansach mówimy bo ja ich nie widzę.tylko desperat może wierzyć w potknięcie Lecha z Zagłębiem.Jestem realistą a nie fantastą.
Simao1
Senior Member

Stary 13.05.2010, 16:15
O jakich szansach mówimy bo ja ich nie widzę.tylko desperat może wierzyć w potknięcie Lecha z Zagłębiem.Jestem realistą a nie fantastą.
Nazywaj to jak chcesz: desperacją, niepoprawnym optymizmem, whatever... Jestem kibicem Wisły i wierzę do końca. Na tym polega piękno futbolu - wszystko się może wydarzyć.
gianbuffon
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 13.05.2010, 16:18
Lech remisuje lub przegrywa, Wisła wygrywa. Są szanse? Jasne, że są. To, że Ty w to nie wierzysz to już inna sprawa.
Billy
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 13.05.2010, 16:23
gianbuffon napisał(a):Wyświetl post
Lech remisuje lub przegrywa, Wisła wygrywa. Są szanse? Jasne, że są. To, że Ty w to nie wierzysz to już inna sprawa.
Miejmy nadzieję, że nasi piłkarze też w to wierzą... Wkońcu nadzieja umiera ostatnia....
MISTRZ, MISTRZ NASZ TS
Daja`n
Senior Member

Stary 13.05.2010, 16:36
gianbuffon napisał(a):Wyświetl post
Ty mówisz o matematycznych szansach.A ja mówię o życiu,Lech rozjedzie Lubin szybko,łatwo i przyjemnie.Lech nie po to cały sezon gonił Wisłę żeby teraz w ostatnim akcie polec!
Wiślak-1990
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 13.05.2010, 16:43
Mamy taką samą szansę na mistrzostwo jak Odra na utrzymanie, czyli z 1%
T-michal-S
Member

Od: 05.2007

Stary 13.05.2010, 16:43
Powiem wam tak.. Przypuszczalny remis lub przegrana Lecha w porównaniu do tego co sie zdarzyło w minute w meczu Wisła - pasy, i Ruch - Lech jest czymś zwykłym a wręcz bardzo możliwym. Więc nie piszcie tu że nie mamy szansy , nie ma możliwości. Jop snajper w 93 minucie to było możliwe ? Własnie..
"Po burzy słońce wychodzi zza chmur . . ."

Daja`n
Senior Member

Stary 13.05.2010, 16:44
Wiślak-1990 napisał(a):Wyświetl post
Mamy taką samą szansę na mistrzostwo jak Odra na utrzymanie, czyli z 1%
Wreszcie jakiś realista.Brawo.
Hives4
Banita

Od: 06.2008

Stary 13.05.2010, 16:46
Nie jesteście realistami, ale pesymistami. Takimi propyrowymi...
T-michal-S
Member

Stary 13.05.2010, 16:47
Brawo 'realiści' kupcie paluszki i browara i miłego ogladania w canal+ meczu. Ale nie naszego chyba tylko Lecha przeciez to on rozjedzie Zagłębie. A Wisła napewno wygra bo Odra ma 1% szans na utrzymanie.

Daja`n
Senior Member

Stary 13.05.2010, 16:55
T-michal-S napisał(a):Wyświetl post
Brawo 'realiści' kupcie paluszki i browara i miłego ogladania w canal+ meczu. Ale nie naszego chyba tylko Lecha przeciez to on rozjedzie Zagłębie. A Wisła napewno wygra bo Odra ma 1% szans na utrzymanie.
Oj bardzo bym chciał się mylić i świętować 13 MP Wisły ale żyję na tym świecie już parę lat i takie cuda jak porażka w ostatniej kolejce lidera z zespołem środka to dla mnie jest jakieś SF.
T-michal-S
Member

Stary 13.05.2010, 16:56
Ale ta drużyna ze środka tabeli gra o 800tyś zł co na polskie reali może być kluczowe dla klubu.

Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 13.05.2010, 17:04
Realnie patrzac szanse sa male bo oni musza u siebie nie wygrac a my musimy sie podniesc po tej porazko remisowej batalii ale k.. jak ktos mowi ze nie ma szans to ... niedokoncze z grzecznosci. A moze kolego w 92 minucie naszego meczu z Cracovia powiedzialbys ze sa szanse ze my za minute stracimy gola po samoboju Jopa a Lech za minute strzeli gola na 2:1? Czyli ten twoj realizm to o kant dupy rozbic. Oczywiscie jakmowie szanse sa male ale sa a jak niby kibic Wisły pisze ze nie ma szans to ja sie nie dziwie ze raptem na mecz sie nie moze 6 tys ludzi zebrac bo moze zabraknac sukcesu
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Daja`n
Senior Member

Stary 13.05.2010, 17:27
Jaroo1 napisał(a):Wyświetl post
Realnie patrzac szanse sa male bo oni musza u siebie nie wygrac a my musimy sie podniesc po tej porazko remisowej batalii ale k.. jak ktos mowi ze nie ma szans to ... niedokoncze z grzecznosci. A moze kolego w 92 minucie naszego meczu z Cracovia powiedzialbys ze sa szanse ze my za minute stracimy gola po samoboju Jopa a Lech za minute strzeli gola na 2:1? Czyli ten twoj realizm to o kant dupy rozbic. Oczywiscie jakmowie szanse sa male ale sa a jak niby kibic Wisły pisze ze nie ma szans to ja sie nie dziwie ze raptem na mecz sie nie moze 6 tys ludzi zebrac bo moze zabraknac sukcesu
Czy to że jestem kibicem Wisły zabrania mi trzeźwej oceny naszych szans na obronę MP?A co do meczu z Odrą to wali mnie to czy go wygramy czy nie bo to nie będzie miało już żadnego znaczenia.
gianbuffon
Senior Member

Stary 13.05.2010, 17:29
Ty mówisz o matematycznych szansach.A ja mówię o życiu,Lech rozjedzie Lubin szybko,łatwo i przyjemnie.Lech nie po to cały sezon gonił Wisłę żeby teraz w ostatnim akcie polec!
No to pisz od razu, że nie wierzysz w mistrzostwo, a nie, że nie ma szans. Bo to jest duża różnica. Nie takie rzeczy się w sporcie działy. Każdy po derbach jest rozbity, ma żal do piłkarzy i wie, że ciężko będzie zdobyć mistrzostwo, ale gra się do końca i każdy prawdziwy kibic wierzy w swój zespół. Nie mów mi, że nie będziesz oglądał i dopingował Wisły w sobotę. Jeśli nie, to znaczy, że jesteś, sorry, kibicem sukcesu. A jeśli z jakiegoś tam powodu będziesz oglądał, to co powiesz w przerwie meczu przy wyniku 0-1 dla Zagłębia? Pewnie wejdziesz na forum i napiszesz coś w stylu: ''realnie rzecz biorąc to mamy szanse na tytuł. Dawać chłopaki!''
Możesz nie wierzyć, ale szansę jakieś są.
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 13.05.2010, 17:30
ahas czyli trzezwa ocena sytuacji jest taka ze juz nie mamy zadnych szans na zdobycie Mistrzostwa. No to fajnie
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Simao1
Senior Member

Stary 13.05.2010, 17:36
Czy to że jestem kibicem Wisły zabrania mi trzeźwej oceny naszych szans na obronę MP?A co do meczu z Odrą to wali mnie to czy go wygramy czy nie bo to nie będzie miało już żadnego znaczenia.
J.W. Goethe:

"Cud jest najukochańszym dzieckiem wiary".

W sobotę idziemy na rynek, by świętować! A kto nie wierzy, niech podda od razu kolejny sezon.
tomasz_19
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 13.05.2010, 17:57
może skończmy już panowie pieprzyć o tych szansach, wszystko zweryfikuje boisko, jeżeli wygramy z Odrą a Lech zremisuje to 15 maja na rynku będzie niezła bibka... jeżeli się nie powiedzie to nic trudno, świat się nie zawali, życie będzie toczyło się dalej, obetrzemy łzy i powalczymy znów o mistrza także, zapraszam wszystkich na suche stawy, a jak się nie uda to przed TV i dopingujemy naszą Wisełkę do końca! Będzie dobrze, czuję to w kościach!
Arturo Qr2nów
Senior Member

Stary 13.05.2010, 18:11
Oj bardzo bym chciał się mylić i świętować 13 MP Wisły ale żyję na tym świecie już parę lat i takie cuda jak porażka w ostatniej kolejce lidera z zespołem środka to dla mnie jest jakieś SF.
To jak żyjesz tak długo, to powinieneś pamiętać:
http://www.youtube.com/watch?v=C56jp...eature=related

Żeby świętować potrzeba może nawet cudu. Jednak wcale nie aż takiego, jak np. z Saragossą. Nie jest to żadne Science-Fiction.
Ostatnio edytowane przez Arturo Qr2nów : 13.05.2010 o godz. 18:15.
Simao1
Senior Member

Stary 13.05.2010, 18:17
Polecam lekturę:

http://www.gazetakrakowska.pl/sport/...edzi,id,t.html
Wujor
Member

Od: 05.2008

Stary 13.05.2010, 18:46
Simao1 napisał(a):Wyświetl post
Polecam lekturę:

http://www.gazetakrakowska.pl/sport/...edzi,id,t.html
Bądźmy szczerzy - taki obrót sprawy w Poznaniu jaki sie stał na SS jest praktycznie niemożliwy. To coś takiego w kategoriach statystycznych jak rozbicie się samolotu z prezydentem w smoleńsku - praktycznie nierealne...Ale co nam pozostało...Wyobrażacie sobie klub czekający 17 lat na MP (albo i dłużej - bo ten 93' to przekręt był) Jeśli Amika by to oddała to chyba juz nigdy by nei zdobyli MP a klub by rozwiązano zmieniając nazwę na np. Wisła Poznań (tak na szczęscie)
willow
a.k.a. morgenes

Od: 11.2002

Stary 13.05.2010, 19:01
T-michal-S napisał(a):Wyświetl post
Ale ta drużyna ze środka tabeli gra o 800tyś zł co na polskie reali może być kluczowe dla klubu.
Ale to nie 800 tys. wyjdzie na boisko, tylko jedenastu graczy Zagłębia o takich a nie innych umiejętnościach.

Nie pojmuję wpadania przez co poniektórych w takie skrajności. Jak ktoś piszę o realnych szansach Wisły, które wynoszą kilka procent to co? czy to oznacza, że kibicuje Lechowi? Albo jest kibicem sukcesu (nie cierpię tego określenia)? Albo co gorsza stracił wiarę?

Wszyscy wierzymy, ale wiara to jedno, a realna ocena szans to drugie. Ot, cała filozofia.
PhantomRanger
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 13.05.2010, 19:04
Nie ma co się łudzić tylko czekać z kim przyjdzie nam grać 15 lipca . O ile będą wzmocnienia, a nie uzupełnienia, a powinny inaczej nic z tego nie będzie i zakończymy na III czy IV rundzie.
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
MateuszABG
Senior Member

Stary 13.05.2010, 19:21
harthausen napisał(a):Wyświetl post
wiadomo,że Lech punktów z Lubinem nie straci. Tacy frajerzy to oni chyba nie są.
Według mnie amika osiadła na laurach i zremisują a Zagłębię ma ZAJEBIŚCIE duże szanse na remis
Przypominam jak Wisła przegrała z koroną. Mecz można porównać do tego amika-Zagłębie i że stanie sięto samo
mlody_ale_wierny napisał(a):Wyświetl post
To są derby, mecz ważniejszy od wszystkich lig, eurolig i pucharów. Nieważne czy to piłka nożna, koszykówka, podwodne szachy czy k...a zapasy wielbłądów. Derby to derby. Dlatego obowiązek jest stawić się na tym meczu.
SpoXsteR
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 13.05.2010, 19:28
Zaglebie i Zaglebie... nie zapominajcie ze NASI TEZ MAJA MECZ..
bo bedzie ten remis, a my tez zremisujemy i wtedy bedzie kosmos.. po tym co zobaczylem we Wtorek jestem sklonny uwierzyc we WSZYSTKO! DOSLOWNIE WSZYSTKO!, oczywiscie nie ma sensu sie nakrecac.. ale jak pokazal ten dzien w pilce jest wszystko mozliwe.. ktos tu pisze ze to byloby SF.. jesli tak to jak nazwiecie to co bylo we wtorek?
chyba nie bylo nigdy w historii polskiej pilki (w europie?) zeby dwie druzyny walczace o Mistrzostwo rozstrzygnely (na 99%) losy Mistrzostwa (pomijam bledy arbitrow ktore tez zawazyly na tym) w ostatnich 5 sekundach.. i to jeszcze tak nie dziwi.. tylko to ze jedna druzyna traci bramke i to w taki sposob na sekunde przed koncem.. a druga W TYM SAMYM MOMENCIE zdobywa bramke tez na sekunde przed koncem...i gwizdek arbitra.. to jest cos nieprawdopodobnego i trudno to pojac ludzkim umyslem... mimo ze cisnienie ze mnie juz zeszlo to zadaje sobie ciage pytanie - jak to mozliwe, skoro takie rzeczy dzieja sie tylko w filmach..

i teraz zostaje ten 1% ... cud nad Wisla?
WSZYSCY NA SUCHE STAWY!
Ostatnio edytowane przez SpoXsteR : 13.05.2010 o godz. 19:37.
Simao1
Senior Member

Stary 13.05.2010, 19:35
MateuszABG napisał(a):Wyświetl post
Według mnie amika osiadła na laurach i zremisują a Zagłębię ma ZAJEBIŚCIE duże szanse na remis
Przypominam jak Wisła przegrała z koroną. Mecz można porównać do tego amika-Zagłębie i że stanie sięto samo
Otóż to. Widać po lodówko-zamrażarkach wbijających na nasze forum, że 2 dni przed meczem, przypisali sobie trzy punkty. Atak śmiechu, którego dostanę, jeśli amica nie zdobędzie mistrza, będzie dłuższy, niż wszystkie ich dotychczasowe napinki skumulowane w jedną całość.

Lech się już panoszy. Myśli o LM i "podbojach". W TVP też już trwa propaganda, że Kasperczak "nie wierzy" w sukces Wisły, czego w jego słowach nie usłyszałem (przynajmniej nie w tej wypowiedzi).

Mam dobre przeczucie, a rzadko takie mam, że Wisła sobie poradzi z Odrą, a Zagłębie urwie punkty wronieckim.
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Od: 06.2008

Stary 13.05.2010, 19:53
SpoXsteR napisał(a):Wyświetl post
Zaglebie i Zaglebie... nie zapominajcie ze NASI TEZ MAJA MECZ..
bo bedzie ten remis, a my tez zremisujemy i wtedy bedzie kosmos.. po tym co zobaczylem we Wtorek jestem sklonny uwierzyc we WSZYSTKO! DOSLOWNIE WSZYSTKO!, oczywiscie nie ma sensu sie nakrecac.. ale jak pokazal ten dzien w pilce jest wszystko mozliwe.. ktos tu pisze ze to byloby SF.. jesli tak to jak nazwiecie to co bylo we wtorek?
chyba nie bylo nigdy w historii polskiej pilki (w europie?) zeby dwie druzyny walczace o Mistrzostwo rozstrzygnely (na 99%) losy Mistrzostwa (pomijam bledy arbitrow ktore tez zawazyly na tym) w ostatnich 5 sekundach.. i to jeszcze tak nie dziwi.. tylko to ze jedna druzyna traci bramke i to w taki sposob na sekunde przed koncem.. a druga W TYM SAMYM MOMENCIE zdobywa bramke tez na sekunde przed koncem...i gwizdek arbitra.. to jest cos nieprawdopodobnego i trudno to pojac ludzkim umyslem... mimo ze cisnienie ze mnie juz zeszlo to zadaje sobie ciage pytanie - jak to mozliwe, skoro takie rzeczy dzieja sie tylko w filmach..

i teraz zostaje ten 1% ... cud nad Wisla?
WSZYSCY NA SUCHE STAWY!
W końcu, ktoś napisał to co ja już pisałem wcześniej, sami się co po niektórzy nakręcają zapominając o tym, że my te punkty też mamy wywalczyć a nie zostaną nam one przypisane tak ooo.

Pompujemy sobie balon, będąc pewni wręcz że w sobotę wygramy, nikt nie bierze innej możliwości pod uwagę.
Mało razy zostaliśmy już w tym sezonie sprowadzeni na ziemie, ( Levadia, derby, Legia, Arka , Korona)
Bądźmy realistami i na chłodno oceniajmy szansę a nie pod wpływem impulsu, nie ma sensu się wyzywać . Każdy podchodzi inaczej, jasne że bym chciał nawet bardzo utrzeć nosa Wronką które już obwieszczają się Mistrzem Polski, tylko teraz niech Amica remisuje i co będziemy się cieszyć, oglądając mecz a w tym samym czasie Wisła będzie się męczyć z Odrą.

Szansę są, wiara może nadzieja bardziej nikt nikomu nie zabrania marzyć tylko żeby potem nie było rozczarowania jak po derbach, wyzywania piłkarzy, sędziów i innych.

Zdobędziemy Mistrza to zdobędziemy będzie nas w sobotę na meczu 1000 osób i tak się będę cieszył że przyszli ludzie którzy bez względu na wszystko są z Wisłą.
Nie zdobędziemy trudno, 2 miejsce po 30 meczach na wyjeździe też nie jest złe.

Podobnie jak kolegę nic mnie nie zdziwi juz w tej lidze kompletnie nic, jest przygotowany na każdą ewentualność.

Serce mi mówi że będzie dobrze nawet bardzo, jednak rozum podpowiada myśl racjonalnie i oceniaj sytuacje, która nie jest ciekawa.

p.s
Oby któryś z waszych scenariuszy się spełnił.
Powód: dopisek
Ostatnio edytowane przez WISŁAZWE : 13.05.2010 o godz. 20:13.
SlawekS
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 13.05.2010, 19:55
Zagłębie nie jest słabym zespołem. My mogliśmy przegrać z Koroną czy męczyć się z Cracovią, Lech męczył się z Lechią ostatnio to dlaczego nie miałby męczyć się z Zagłębiem? Oczywiście może się zdarzyć, że Lech strzeli 3 bramki przed przerwą, ale jest również możliwe, że Micanski strzeli fartownego gola a amikowcy będą strzelali na wiwat i w ostatniej minucie uda im się tylko wyrównać ... To jest właśnie te 25% szans. Czyli szansa jedna na cztery że będziemy mieć mistrza a nie Poznań majstra, I trzeba w to wierzyć do ostatniego gwizdka.
Hetfield
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 13.05.2010, 20:13
Zagłebie się zepnie jak będą wiedzieli, ile jeden piłkarz dostanie kasy za zwycięstwo nad Lechem. MY nie będziemy mieli łatwiej, bo z taką formą będzie troche problemów z Odrą, która to walczy o utrzymanie i nie będzie w sobote liczyć na remis, tylko będą chcieli wygrać. Jeżeli zdobędziemy mistrza w tym roku to nie zapomne go do końca życia.

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów