The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Telus
Senior Member

Od: 12.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 09.05.2010, 10:01. [29. kolejka] CRACOVIA Kraków - WISŁA Kraków, wtorek 11.05.2010 19.00
Za nami bardzo ważna wygana na Łazienkowskiej nad Legią po trzech golach Pawła Brożka, ale teraz nadszedł czas, by skoncentrować się nad 181. derbami Krakówa. Każdy z Nas mam świadomość jaka jest ranga tego spotkania. W tym meczu oba zespoły będą zdeterminowane, by zdobyć komplet punków. Wiślakom zwycięstwo pozwoli utrzymać pozycję lidera z przewagą jednego oczka nad ekipą z Poznania przed ostatnim meczem z Odrą rozgrywanym w Krakowie. Pasy zdobywając punkty w tym meczu będą raczej spokojni urztymania.

Nasz rywal w walce o MP - Lech Poznań będzie się mierzyć z walczącym o Ligę Europejską Ruchem Chorzów.

Poprzednie derby zakończyły się jednobramkowym zwycięstwem Pasów po golu Michała Golińskiego.

W meczu nie wystąpią zawieszony za cztery kartoniki J.Diaz oraz kontuzjowany Mariusz Pawełek.

Transmisja z meczu będzie w Canal+Sport2, mecz Lecha będzie transmitowany w zwykłym Canal+, natomiast pozostałe mecze na Canal+Sport w postaci Multiliga+ z racji, że jest to przedostatnia kolejka.

Zapraszam do dyskusji.
Ostatnio edytowane przez Telus : 09.05.2010 o godz. 10:35.
Odpowiedz cytując
BRTS39
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 09.05.2010, 10:10
Zdarzyło sie w ostatnich latach by Wisła dwa razy z rzędu straciła punkty w derbach?
Jovanovic - masz plusa.
Odpowiedz cytując
Tom'ash
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 09.05.2010, 10:13
Telus napisał(a):Wyświetl post

Transmisja z meczu będzie w Canal+ w postaci Multiliga+ z racji, że jest to przedostatnia kolejka.

Zapraszam do dyskusji.
Nie do końca multiliga będzie na zwykłym canalu+ (kanał 20 na cyfrze) na sporcie1 będzie mecz Lecha, NASZ mecz na sporcie 2, na testowym sporcie 3 będzie mecz Legii
Odpowiedz cytując
Telus
Senior Member

Stary 09.05.2010, 10:19
BRTS39 napisał(a):Wyświetl post
Zdarzyło sie w ostatnich latach by Wisła dwa razy z rzędu straciła punkty w derbach?
poszedłem na łatwiznę - http://www.wikipasy.pl/Święta_Wojna_(statystyka)

Tom'ash napisał(a):Wyświetl post
Nie do końca multiliga będzie na zwykłym canalu+ (kanał 20 na cyfrze) na sporcie1 będzie mecz Lecha, NASZ mecz na sporcie 2, na testowym sporcie 3 będzie mecz Legii
Fakt, niedokładnie to określiłem, derby będą transmitowane na kanale Sport+2, mecz Lecha na zwykłym Canal+, a na Canal+Sport będzie Multiliga+.
Ostatnio edytowane przez Telus : 09.05.2010 o godz. 10:21.
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 09.05.2010, 10:24
Pytanie jak się fizycznie będzie zespół prezentował. Na odpoczynek niewiele czasu, a dać trzeba z siebie maksa.
Jak dorównamy Cracovii zaangażowaniem, to jestem pewny, że wygramy, bo piłkarsko pejsy to poziom 2( pierwszo) ligowy.
..
Odpowiedz cytując
STARY WIŚLAK
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 09.05.2010, 10:27
To będzie ciężki "wyjazd"

A na poważnie to i jedni i drudzy wyjdą na to spotkanie bardzo zmotywowani...jestem o tym przekonany!!

Cracovia ma swój cel (utrzymanie w lidze) i Wisła ma swój, którym jest zdobycie MISTRZOSTWA POLSKI!!

Dwa cele a jakże różny ciężar gatunkowy.
WISŁA KRAKÓW – MISTRZ POLSKI1927, 1928, 1949, 1950, 1978, 1999, 2001, 2003, 2004, 2005, 2008, 2009, 2011…cdn.
Odpowiedz cytując
RFR
Member

Od: 08.2003

Stary 09.05.2010, 10:30
Chłopaki ale namieszaliście z transmisjami.

W celu uporządkowania:

http://www.canalplus.pl/program?2010.05.11
Wisła Kraków. Widać, kto tu rządzi!
Odpowiedz cytując
Telus
Senior Member

Stary 09.05.2010, 10:33
RFR napisał(a):Wyświetl post
Chłopaki ale namieszaliście z transmisjami.

W celu uporządkowania:

http://www.canalplus.pl/program?2010.05.11
Tak też podałem
Odpowiedz cytując
SlawekS
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 09.05.2010, 11:36
wie ktoś jak wygląda sytuacja kartkowo-lekarska w Cracovii? Z tego comówił Lenczyk mają niewesoło, ale zna ktoś konkrety?
Odpowiedz cytując
satori
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 09.05.2010, 11:50
Ja jestem troche spokojniejszy po tym meczu z Legią. Wiem, że Cracovia broni się przed spadkiem ale broniła się również w tej kolejce i poprzedniej i jeszcze wcześniejszej. Skoro nie potrafi wygrać z Polonią i skoro ma najmniej zdobytych bramek w lidze to nie widzę powodu dla których miała by te punkty odebrać Wiśle. Powiem więcej wydaje mi się, że prędzej Lech straci punkty z Ruchem niż my z Cracovią. Margines błędu został wyczerpany wiemy o co gramy i takie mecze po prostu musimy wygrać. Mamy lepszych doświadczonych piłkarzy i wierze, że to my możemy dyktować warunki i wierze, że wygramy ten mecz.
Pozdrawiam
Odpowiedz cytując
donecki
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 09.05.2010, 11:51
Może kupimy sobie bilety na Wielickiej i przyjdziemy tam w liczbie 4 tysiecy.My jak wygramy będziemy świętować już we wtorek bo coś mi sie wydaje że amica polegnie w Chorzowie
Odpowiedz cytując
shinobi23
Senior Member

Od: 09.2009

Stary 09.05.2010, 11:58
Może w końcu trzeba porzucić zbędną zachowawczość.
Tak to są derby, to jest piłka... walczą (? widziałem ich mecze nie wiem czy to dobre słowo ) o utrzymanie i jest taka opcja, choć nic to pewnego, że się w końcu zmobilizują i podejdą na 100 procent.
ALE
My też walczymy, też podejdziemy na sto procent i nie przyjmuję do wiadomości nic innego, żadne zmęczenie, bo to derby, trudny rywal, deszcz czy słońce...

Jesteśmy sto razy lepsi pod każdym względem !!! mamy wyjść z pianą na pysku i nie oddychać tylko charczeć z woli walki. Mamy ich zmieść jeszcze w szatni ! niech spojrzą nam w oczy i niech ugną im się kolana po tym co zobaczą. Sama temperatura gniewu jaki w nas wzrastał po ostatnich derbach niech im wybije z głowy cokolwiek.
Mistrz Polski - Wielka Wisła ma ukarać jakąś podrzędną drużynę którą okrutny los rzucił jej pod nogi w drodze do mistrzostwa. Mają ich zmieść z boiska, doprowadzić do bezradnej rozpaczy. choćby było 0-10 Nasi mają gryźć trawę i dobijać te łajzy dokąd nie zabrzmi gwizdek.
WOJNA!!!
I mają to zrobić dla NAS. Nie dla punktów, premii , mistrzostwa...
Tego żądam, tego wymagam.
A gdy tak nastawieni wyjdą do tego meczu, kto ma serce w pasy- zapłacze w tym dniu krwawymi łzami.
Odpowiedz cytując
tommiyacht
Senior Member

Od: 09.2004

Stary 09.05.2010, 12:00
Powiedzieć wam dlaczego Rafał Boguski powinien zacząć derby od ławki Absolutnie nie za kare (mecz z Legią). Ale z tego powodu , że w tym momencie, po tym meczu, chłopak ma zrytą psyche, niską samoocenę piłkarską, i ból głowy po tych niewykorzystanych setkach. Dobrze że wygraliśmy bo inaczej popełniłby chyba sportowe harakiri. Na derby Rafał wybiegłby na miękkich kolanach z kupą w gaciach na starcie i nerwami przy każdym kontakcie z piłką. Z takiego zawodnika nie bedzie pożytku w derbach i ja wam to mówie. Mentalnie w tym sezonie Rafał jest spalony. A jak wiadomo, jak w głowie nie masz poukładane to nogi nic nie pomogą.
Odpowiedz cytując
masterlag
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 09.05.2010, 12:08
A ja sama i tak sie boję tego meczu w wykonaniu naszych piłkarzy. Derby to derby, z resztą próbkę wyświechtanego powiedzonka mieliśmy na jesieni...
Mam jednak nadzieję, że nasi będąc na fali po tym łatwym zwycięstwie nad Legią popłyną już tak do końca z tymi dwoma meczami. Choćby mieli wygrywać po 1:0, byleby obronili MP.
Zobaczymy co tam będzie z Cracovią, ale skoro pan Lenczyk mówi, że jest nieciekawie i przyznaje to wprost, to już jest jakiś plusik dla nas [powiedzmy].
Brak Diaza mnie nie boli mówiąc szczerze, bo ten gość irytuje jak mało kto. Brak Pawełka trochę bardziej, choć może wiedząc, że plecami jest Juszczyk nasi obrońcy będą sie bardziej sprężać?
Derby sie nie mogę doczekać, o wynik sie będę obawiać do końcowego gwizdka, ale wiara i nadzieja jest.

Zobaczymy, jak tam znowu się zbiorą kibice Crac. x) Może na derby przyjdą...

*tommiyacht*- poza tym, jak Rafał wchodził z ławki to strzelał.

Edit: http://www.weszlo.com/blog/2 trudno się z panem Kowalczykiem nie zgodzić. Ja tam jednak w Małeckiego wierzę, ale opierdzielić to musi go taki Radek Sobolewski, bo jemu to Mały nie podskoczy
Ostatnio edytowane przez masterlag : 09.05.2010 o godz. 12:47.
Krakowska Wiślaczka!
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 09.05.2010, 12:43
tommiyacht napisał(a):Wyświetl post
Powiedzieć wam dlaczego Rafał Boguski powinien zacząć derby od ławki Absolutnie nie za kare (mecz z Legią). Ale z tego powodu , że w tym momencie, po tym meczu, chłopak ma zrytą psyche, niską samoocenę piłkarską, i ból głowy po tych niewykorzystanych setkach. Dobrze że wygraliśmy bo inaczej popełniłby chyba sportowe harakiri. Na derby Rafał wybiegłby na miękkich kolanach z kupą w gaciach na starcie i nerwami przy każdym kontakcie z piłką. Z takiego zawodnika nie bedzie pożytku w derbach i ja wam to mówie. Mentalnie w tym sezonie Rafał jest spalony. A jak wiadomo, jak w głowie nie masz poukładane to nogi nic nie pomogą.

To samo mowili o Pawle Brożku przed meczem z Legią . Myśle że teraz powinniśmy go oddać do ME, bo ma co drugi mecz słaby więc bez sensu go wystawiac . Zdecydowanie .

W sumie Małeckiego , Ba , Sobola , Alvareza , Marcelo ( bramek nie strzela ) , Piotra Brożka , Juszyka noi oczywiście Boguskiego tez można by na ławce posadzić bo na ich gre nie można patrzeć !

Co do samego meczu , to taki z cyklu ' do pierwszej bramki ' , podobno w obronie Cracovia kuleje , to mecz powinien być rozstrzygnięty do 30 minuty . Jak już ktos tutaj napisał , prędzej Lech straci punkty z Ruchem niż my z Cracovią . Dobrze by było gdyby Ślask wkońcu wygrał w tej kolejce bo Odra powinna wkońcu zapomniec o pozostaniu w lidze .
Ostatnio edytowane przez Karherop : 09.05.2010 o godz. 12:46.
Odpowiedz cytując
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Od: 06.2008

Stary 09.05.2010, 12:55
Jeżeli w mecz wejdziemy z takim animuszem jak na drugą połowę z Legią to o wynik będę spokojny.
Musimy wyjść zmotywowani zdeterminowani i mamy zagrać tak żeby Cracovii się grać odechciało.

Grajmy swoje nie patrząc na inne wyniki bo to i tak nic nie zmieni, to My nadal jesteśmy liderem i to od nas uzależnione jest czy nadal nim będziemy, więc chłopaki do boju, zagrajcie dla nas kibiców, bo przez większość sezonu nas nie rozpieszczaliście więc lepiej późno niż wcale, zmazać chociaż część plamy na honorze.

W tym meczu dla mnie nie będzie się liczył styl tylko wynik końcowy, bo to punkty zdobyte na boisku zostaną nam dopisane do dotychczasowego dorobku a nie styl w jakim je zdobyliśmy.
Odpowiedz cytując
DJ Hazel
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 09.05.2010, 13:22
Sądzę że będzie t zupełnie inny mecz i może być o wiele trudniej.Legia przechodzi załamanie dlatego nie ma co się podniecać.Musimy zmazać plamę z pierwszego meczu!Marzę świętować już we wtorek mistrzostwo!
Odpowiedz cytując
Maćko
Urodzony optymista

Od: 07.2005

Stary 09.05.2010, 13:23
Cytat:
Poprzednie derby zakończyły się jednobramkowym zwycięstwem Pasów po golu Michała Golińskiego.
Nie myślałem, że za mojego życia doczekam takiego dnia jak tamten pamiętny...
Teraz panienki powinny ostro zapierdalać, żeby zmazać(tfu, lekko przykryć raczej!) tę wielką plamę na honorze. Marzy mi się jakieś 0-5(KSC jest gospodarzem), nie mniej jednak, będę zadowolony z każdej wygranej. Inny wynik nie wchodzi w grę, nie z parchami.
Chcesz mieć prawo do komentowania? Rusz dupsko na wyjazd!
Odpowiedz cytując
MCX
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 09.05.2010, 13:42
Maćko napisał(a):Wyświetl post
będę zadowolony z każdej wygranej. Inny wynik nie wchodzi w grę, nie z parchami.
Dokładnie tak.

Nie jestem w stanie wyobrazić sobie wypuszczenia mistrzostwa z rąk w meczu derbowym, to by było za wiele.

Jestem też przekonany, że Ruch nie popuści Lechowi, walczą o puchary w których od dawna nie grali, to dla klubu wielka sprawa.

Wierzę, że we wtorek trzeci tytuł mistrza Polski z rzędu stanie się faktem.
Odpowiedz cytując
MaG*
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 09.05.2010, 13:52
shinobi23 napisał(a):Wyświetl post
Może w końcu trzeba porzucić zbędną zachowawczość.
Tak to są derby, to jest piłka... walczą (? widziałem ich mecze nie wiem czy to dobre słowo ) o utrzymanie i jest taka opcja, choć nic to pewnego, że się w końcu zmobilizują i podejdą na 100 procent.
ALE
My też walczymy, też podejdziemy na sto procent i nie przyjmuję do wiadomości nic innego, żadne zmęczenie, bo to derby, trudny rywal, deszcz czy słońce...

Jesteśmy sto razy lepsi pod każdym względem !!! mamy wyjść z pianą na pysku i nie oddychać tylko charczeć z woli walki. Mamy ich zmieść jeszcze w szatni ! niech spojrzą nam w oczy i niech ugną im się kolana po tym co zobaczą. Sama temperatura gniewu jaki w nas wzrastał po ostatnich derbach niech im wybije z głowy cokolwiek.
Mistrz Polski - Wielka Wisła ma ukarać jakąś podrzędną drużynę którą okrutny los rzucił jej pod nogi w drodze do mistrzostwa. Mają ich zmieść z boiska, doprowadzić do bezradnej rozpaczy. choćby było 0-10 Nasi mają gryźć trawę i dobijać te łajzy dokąd nie zabrzmi gwizdek.
WOJNA!!!
I mają to zrobić dla NAS. Nie dla punktów, premii , mistrzostwa...
Tego żądam, tego wymagam.
A gdy tak nastawieni wyjdą do tego meczu, kto ma serce w pasy- zapłacze w tym dniu krwawymi łzami.
W 100% się zgadzam.
Mamy ich zmiażdżyć. Tylko zwycięstwo !
Mam nadzieję ,że piłkarze wiedzą jak ważny dla kibiców jest ten mecz.

.Coś czuję ,że Amica zgubi punkty z Ruchem.
Odpowiedz cytując
For_FuN_
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 09.05.2010, 13:55
Inny wynik niz zwyciestwo bedzie sensacja...bo Cracovia ma miernych kopaczy, w dodatku ci mierni kopacze sa obecnie zupelnie bez formy...zespol prezentujacy sie jeszcze gorzej od Legii.
Odpowiedz cytując
SpoXsteR
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 09.05.2010, 14:01
mecz meczowi nierowny to raz, dwa derby to derby, rzadza sie wlasnymi prawami..
Icki maja odwiedzic swoich na treningu i zeby do nich zbytnio nie przemowili bo bedzie rzeczywiscie sensacja..
Odpowiedz cytując
Vuko
Senior Member

Od: 08.2009

Stary 09.05.2010, 14:45
A ja mam nadzieję, że przejdziemy po nich, jak walec po pasach. Dyscyplina taktyczna w obronie, szybkość i skuteczność w ataku to klucz do sukcesu. Niby truizmy, ale tak trzeba zagrać.
Odpowiedz cytując
AS82
Banita

Stary 09.05.2010, 14:52
Żeby Nasi gwiazdorzy po meczu z Legia nie uwierzyli ,że sa nie do pokonania ,jak to było po meczu z Piastem i nie wyszli tak zmobilizowani jak na mecz z Korona..Cracovia to druzyna nieobliczalna w tym sezonie potrafili wygrac z Lechem , nami i omal z Legia ,ale oczywiscie ich miejsce w tabeli wskazuje ,że mieli duzo wiecej meczy do d*py ,wiec trzeba ich pokonac. Latwo nie bedzie ,raz ze sie bronia przed spadkiem ,dwa ze to derby .Stawiam 1-0 dla Wisły , po golu najlepiej Małeckiego
Odpowiedz cytując
picasso
Senior Member

Stary 09.05.2010, 15:00
oni już się utrzymali(teoretycznie oczywiście mają szansę na spadek,ale praktycznie jest to niemożliwe),zespól w rozsypce (kontuzje),wiec mam nadzieję,że przeciwnikiem nie będą wymagającym.bardzo bałem się meczu z Korona,nie bałem się z Legią i podobne uczucia mam przed derbami.tu nic nie zależy od starszych braci w wierze,tu wszystko zależy od nas.
dziękuję za uwagę
Odpowiedz cytując
element
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 09.05.2010, 15:14
Wszystkim kibicom Cracovii życzę żeby zwycięskiego gola dla Wisły zdobył Patryk Małecki. I jedynego żeby bardziej zabolało.
"Chuligani Wisły rzucili serpentyny..."
"Kibole Wisły odpalili race. Właśnie dlatego w Polsce nie będzie wielkiej piłki"
"Będziemy zamykać stadiony, żeby ludzie mogli przychodzić na mecze"
"Posunięcia kibiców Wisły przypomniały mi o zamachach na World Trade Center"
cdn..
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Stary 09.05.2010, 15:17
Autorzy postów typu "nie wiem czy wygramy" powinni być banowani z miejsca.

To jest mecz, w którym nie można pytać się czy wygramy ale iloma bramkami.
Tutaj nieważna jest dyspozycja, nieważne jest dziesięć ostatnich wyników.

Najważniejsze jest dokopać im tak żeby jeszcze w 1 lidze nie mogli chodzić!
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
Odpowiedz cytując
Carrot
Member

Od: 10.2006

Stary 09.05.2010, 15:23
Miesiąc temu miałem sen. W śnie suche stawy, ciepły dzień i wracam z meczu Wisła - Odra, który zakończył się wynikiem 0-0. Z tego co się dzieje, i z tego co mówię wynika, że pomimo tego remisu Wisła jest mistrzem Polski.
Kilka razy podobne sny miewałem i okazały się w 100% prorocze.

Wnioskując Wisła derby wygra, mam nadzieję, że wysoko. Bardzo się zawiodłem wynikiem z Sosnowca. Oby tylko Boguski trochę o piłkę walczył, bo od kilku tygodni to nasz najsłabszy zawodnik.
Lech polegnie z Ruchem a zwycięstwo z Lubinem nic mu już nie pomoże (chociaż uważam, że wcale z Zagłębiem nie wygra. Remis murowany.)
Ostatnio edytowane przez Carrot : 09.05.2010 o godz. 15:26.

Odpowiedz cytując
grogoriogreg
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 09.05.2010, 15:26
Ile osób przed sezonem chciałoby wygrać ligę w meczu derbowym? Myślę, że prawie każdy aktywny forumowicz, bo w wakacje ponad połowa osób pisała, że jeśli awansujemy do pucharów grając "na wyjeździe" przez cały sezon, to będą bardzo szczęśliwi. Teraz mamy taką okazję, trzeba grać tak jak z Legią, trzeba grać tak by zmazać plamę z jesieni, trzeba grać tak by choć częściowo zmazać plamę z tego sezonu, by na nowym w 70% stadionie znowu powalczyć w LM ( jeśli będzie można grać w LM na 3 trybunach - z Barcą graliśmy, nie jestem wtajemniczony czy byśmy mieli licencje na rundy eliminacyjne, lub ligę europejską.

Ruch jeśli zagra na 100%, jeśli powalczy o to miejsce w pucharach, może sprawić sporo problemów Lechowi. Nawet jeśli nie uda się Chorzowianom, nie wyobrażam sobie byśmy w tych dwóch meczach nie wyszli na 100%, pierwszy mecz to derby i rewanż za porażkę na jesieni, drugi zaś to ewentualna feta, pożegnanie z kibicami, i kolejny najważniejszy mecz sezonu, oczywiście jeżeli pokonamy Pasy.

P.S. Boguski będzie graczem meczu w derbach.
Odpowiedz cytując
ZoneNh
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 09.05.2010, 15:37
Nie wazne w jakim stylu, nie ważne iloma bramkami, poprostu muszą to wygrać i chodz w cześć zmazac plame z Sosnowca.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów