The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
masterlag
Senior Member

Od: 05.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 06.05.2010, 11:51
*Suarey*- hahah x) Good joke!
Po 1. za większość trzeba zapłacić i to nie mało (jak na nasze możliwości)
Po 2. płace tych ludzi (szcz. takiego Żurawskiego, Kosowskiego, Żewłakowa) również nie na nasza kieszeń. Z Kosą z resztą już były perypetie [pamietne "pampersy"]
Po 3. Lukjanovs za Małeckiego... Przemilczę to
Krakowska Wiślaczka!
Odpowiedz cytując
pan Dudi
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 06.05.2010, 11:53
Ravers napisał(a):Wyświetl post
Ja myślę,że jeśli weszlibyśmy do LM,to za tą kapuchę można by pozwolić na takie szaleństwa.

A za pieniądze z transferów Żurawskiego, Frankowskiego, Szymkowiaka, Dudki, Błaszczykowskiego i Uche (ponad 10 mln €) pozwoliliśmy sobie na jakiekolwiek "szaleństwa"?

Tak Ci się wydaje, chociaż ŻADNYCH racjonalnych podstaw, do tego, by Ci się mogło tak wydawać nie masz. Ale tak Ci się wydaje. Brawo.

Oczywiście nie przejmuj się za bardzo- jesteś jednym z bardzo wielu na tym forum, którzy lubią sobie pogadać dla gadania.
Prawą ręką ci pogrożę, zdrajco, a nie lewą

http://inicjatywa14.net/
Odpowiedz cytując
Ravers
Senior Member

Od: 04.2010

Stary 06.05.2010, 12:02
Taa,a ty myślisz że utrzymanie stadionu,płace po 400 tyś euro kopaczy ,którzy plączą się o własne nogi,np. Gołoś,tyle na niego wydaliśmy i gdzie on teraz jest?Garguła?Dawidowski?

Za to ty jesteś tym,którym się wydaję że Cupiał przychody za transfery chowa w skarpetę ^^.
Odpowiedz cytując
Arturo Qr2nów
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 06.05.2010, 12:15
Za to ty jesteś tym,którym się wydaję że Cupiał przychody za transfery chowa w skarpetę ^^.
Wyobraź sobie, że dokładnie tak jest.
Odpowiedz cytując
pan Dudi
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 06.05.2010, 12:18
Taa,a ty myślisz że utrzymanie stadionu,płace po 400 tyś euro kopaczy ,którzy plączą się o własne nogi,np. Gołoś,tyle na niego wydaliśmy i gdzie on teraz jest?Garguła?Dawidowski?

No, a oczywiście Wisła sama żadnych dochodów nie generuje i wszystko, co mamy to kasa od Cupiała, tak? Myśl.

Wiesz, co się dzieje z kasą, którą Wisła generuje z transferów itp? Jest marnotrawiona przez koleżków Cupiała (za co winę ponosi on sam, bo to on pozwala im panoszyć się w tym klubie), jest rozpierdalana na chujowych piłkarzy, ich agentów i innych pracowników klubu, zamiast wydać ją na coś, co może zagwarantować temu klubowi sukcesy na wiele lat- szkolenie młodzieży, boiska treningowe i profesjonalny sztab.

Co się dzieje z resztą? Domyśl się. Gdzie jest te 10 mln €?

400 000 € ma 1 piłkarz. Gołoś jest na L4 od Bóg wie jakiego czasu i to jest jego osobista tragedia, nie tylko problem finansów ZUSu (bo nie Wisły), to samo było z Dawidowskim- 90% pobytu w Wiśle spędził na L4 i identyczna sytuacja z Gargułą- jak nie trenował, to Wisła mu nie płaciła.

Rozumiem, że Twoje stanowisko jest takie, że Cupiał kasę z transferów zainwestował w nowych piłkarzy. ****a, chciałbym widzieć co Ty i być tak bezmyślnie zachwycony z tego, co się dzieje.

A, no i było kilkuletnie wypożyczenie Kosowskiego jeszcze plus kasa za Gorawskiego- 1 mln $ jeśli dobrze pamiętam.
Ostatnio edytowane przez pan Dudi : 06.05.2010 o godz. 12:25.
Prawą ręką ci pogrożę, zdrajco, a nie lewą

http://inicjatywa14.net/
Odpowiedz cytując
Ravers
Senior Member

Stary 06.05.2010, 12:31
No,może mówisz prawdę,ale po twoim wcześniejszym poście można wywnioskować,że myślisz że utrzymanie kontraktów i ogólnie klubu nie kosztuje nic...

Do tego można dodać:Skąd mamy mieć kasę na transfery,kiedy dostajemy od Levadii i nie mamy szansy dostać kasy za awans do LM?

Dobra więcej nie piszę tutaj postów na temat ile Cupiał daje z transferów,a ile bierze sobie...
Odpowiedz cytując
Suarey
Junior Member

Od: 05.2008

Stary 06.05.2010, 12:50
Dlatego moja propozycja wylądowała w tym temacie a nie w polityce transferowej klubu.
Dla mnie taki skład to minimum żeby myśleć o awansie do LM.
Tylko awans do LM umożliwi nam dalszy rozwój klubu i odjechanie od reszty klubów w Polsce.
Uważam że dawno byśmy mieli taki skład jak by chociaż 35% pieniędzy z transferów naszych kopaczy było przeznaczane na nowych.
Lukjanovs za Małeckiego jak na tę chwile jak najbardziej ponieważ Mały powinien trochę ochłonąć i przestać wymachiwać łapkami i narzekać na zagrania kolegów bo tylu zagrań co on marnuje to w Wiselce nikt tak nie potrafi. Lukjanovs jak dla mnie ( oczywiście każdy ma prawo do swojego) bardzo rokuje na przyszłość ale jako pomocnik nie napastnik i byłby równorzędnym konkurentem Małego.
Odpowiedz cytując
kadziolek1906
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 06.05.2010, 13:02
Cytat:
No,może mówisz prawdę,ale po twoim wcześniejszym poście można wywnioskować,że myślisz że utrzymanie kontraktów i ogólnie klubu nie kosztuje nic...

Do tego można dodać:Skąd mamy mieć kasę na transfery,kiedy dostajemy od Levadii i nie mamy szansy dostać kasy za awans do LM?

Dobra więcej nie piszę tutaj postów na temat ile Cupiał daje z transferów,a ile bierze sobie...

Najpierw Trzeba wydać kasę aby coś zarobić na odwrót raczej się nie da chyba ,że ma się kupę szczęścia.

Odpowiedz cytując
szczebrzeszcz
Senior Member

Od: 05.2003

Stary 06.05.2010, 14:20
kadziolek1906 napisał(a):Wyświetl post
Najpierw Trzeba wydać kasę aby coś zarobić na odwrót raczej się nie da chyba ,że ma się kupę szczęścia.
ale nie w sporcie
możey wydać grubą kasę i dać gruby kontrakt a i tak nic ztego nie będzie
takie wydawanie w sporcie jest bardzo ryzykowne, chyba ze wlascicielem jest szejk ktory nie bedzie sie domagal zwrotu kasy

u nas leży zarządzanie, odpowiednia polityka transferowa, szkolenie młodzieży, skauting a wlasciwie jego brak

chyba ze mowisz o inwestowaniu w infrastrukture, a nie usilne ładowanie w miernych zawodnikow
Odpowiedz cytując
Ravers
Senior Member

Stary 06.05.2010, 14:50
W grudniu 2008 roku mówiło się,że Wisłę mają przejąć szejkowie i wpompować w klub 250 mln zł w ciągu 5-ciu lat.Czytałem to na onecie (to było kiedyś).Ciekawe czy to jeszcze aktualne?
Odpowiedz cytując
Eleusis
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 06.05.2010, 14:58
Suarey napisał(a):Wyświetl post
Dlatego moja propozycja wylądowała w tym temacie a nie w polityce transferowej klubu.
Dla mnie taki skład to minimum żeby myśleć o awansie do LM.
Tylko awans do LM umożliwi nam dalszy rozwój klubu i odjechanie od reszty klubów w Polsce.
Uważam że dawno byśmy mieli taki skład jak by chociaż 35% pieniędzy z transferów naszych kopaczy było przeznaczane na nowych.
Lukjanovs za Małeckiego jak na tę chwile jak najbardziej ponieważ Mały powinien trochę ochłonąć i przestać wymachiwać łapkami i narzekać na zagrania kolegów bo tylu zagrań co on marnuje to w Wiselce nikt tak nie potrafi. Lukjanovs jak dla mnie ( oczywiście każdy ma prawo do swojego) bardzo rokuje na przyszłość ale jako pomocnik nie napastnik i byłby równorzędnym konkurentem Małego.
Lukjanovs to ten mega- skuteczny Łotysz który nie umie trafić na pustą bramkę?
Nie obchodzi mnie to, że bardziej nadaje się na pomocnika, w Lechii gra przede wszystkim na ataku. Twoja propozycja wylądowała tutaj,ponieważ jak dla mnie to z tych zawodników trafić do Wisły może co najwyżej jeden.
Ostatnio edytowane przez Eleusis : 06.05.2010 o godz. 15:01.
Odpowiedz cytując
HEDu
Senior Member

Stary 06.05.2010, 17:48
http://transfermarkt.de/de/joel-tshi...ler_72798.html

znowu strzela gola. w tak słabej Arce gra bardzo dobrze. mysle, ze tanio mozna go wytransferowac!

Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 06.05.2010, 17:57
Niby jest tego murzyństwa na pęczki za granica i lepszych. Ale tak patrząc na to co się w klubie dzieje. Ze oni nie bardzo mają rozeznanie za granicą...byłbym za. Arka spadnie, pewnie będzie chciał kontrakt rozwiązać, więc darmowy gracz. No i młody chłopak, myślałem, że ma z 25. 21 latek ma szansę zrobić postępy, chociaż w polskiej lidze...niekoniecznie
..
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 06.05.2010, 18:38
tofik napisał(a):Wyświetl post
Niby jest tego murzyństwa na pęczki za granica i lepszych. Ale tak patrząc na to co się w klubie dzieje. Ze oni nie bardzo mają rozeznanie za granicą...byłbym za. Arka spadnie, pewnie będzie chciał kontrakt rozwiązać, więc darmowy gracz. No i młody chłopak, myślałem, że ma z 25. 21 latek ma szansę zrobić postępy, chociaż w polskiej lidze...niekoniecznie
A czy On nie jest tylko wypożyczony do Arki na tą rundę z jakiegoś klubu holenderskiego?
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Stary 06.05.2010, 18:47
Nie.
Aha i kontrakt z Arką ma do końca sezonu z opcją przedłużenia. Czyli będzie wolnym zawodnikiem, a nie tak jak pisałem, że będzie rozwiązywał.
..
Odpowiedz cytując
MCX
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 07.05.2010, 06:32
http://www.youtube.com/watch?v=oUL53vcyvEo

http://www.youtube.com/watch?v=6KOMz...eature=related - bramka na 2:0 (Tshibamba)

Rzeczywiście jeżeli facet po sezonie jest wolnym zawodnikiem warto byłoby się nim zainteresować.
W Polsce tak ciężko o dobrego napastnika, że przeoczenie jakiegokolwiek wyróżniającego się piłkarza byłoby niepoważne.
Oczywiście nie uważam, że z miejsca stanie się zbawcą Wisły, ale mamy w ofensywie tak mało argumentów, że trzeba szukać, szukać i jeszcze raz szukać.

http://www.youtube.com/watch?v=-45Jkq_Z0VM - to też warto zobaczyć.
Ostatnio edytowane przez MCX : 07.05.2010 o godz. 06:34.
Odpowiedz cytując
tomasz_19
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 07.05.2010, 08:36
no i ten filmik który zamieściłeś, gdzie Tchibamba nie trafia do pustej bramki tylko kombinuje, mówi o nim wszystko... Wisła potrzebuje egzekutora z krwi i kości, który wykorzystuje sytuacje 100% Ktoś taki jak Franek by nam się teraz przydał...
Odpowiedz cytując
massoud
Banita

Od: 11.2009

Stary 07.05.2010, 09:23
Kilku młodych, zdolnych i nie zbyt drogich zawodników z Brazylii, którym za niedługo wygasa kontrakt:

BRAMKARZE

Lee (bramkarz) Esporte Clube Vitória, lat 22, wzrost 1,88, wartość ok 50.000 €, kontrakt do 30.06.2010

Diogo (bramkarz) Avaí Futebol Clube (SC), 32 lata, wzrost 1,89, wartość ok 50.000 €, kontrakt do 06.05.2010 (wczoraj)

NAPASTNICY

Anderson, Guarani Futebol Clube, 26 lat, kontrakt do 13.12.2010, wartość ok 50.000 €

Diogo, Atlético Clube Goianiense, 19 lat, kontrakt do 31.12.2010, wartość ok 50.000 €

Felipe Cerávolo, Grêmio Prudente Futebol Ltda, lat 21, wartość ok 50.000 €, kontrakt do 30.11.2010

Tony, Ceará Sporting Club, 23 lata, bez kontraktu, wartość ok 300.000 €

Vavá, Ceará Sporting Club, 27 lat, kontrakt do 10.12.2010, wartość ok 50.000 €

Gustavo, Avaí Futebol Clube, 23 lata, wartosć ok 250.000 €, kontrakt do 15.06.2010

Adeílson, Fluminense Football Club, lat 24, wzrost 1,86, wartość ok 750.000 €, kontrakt do 30.06.2010
Odpowiedz cytując
Junior_Battle
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 07.05.2010, 15:23
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/eks...wiadomosc.html ;|
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 07.05.2010, 15:39
Eeee, Maciek się ostatnio pazerny na kasę zrobił, zostanie na Cyprze.
Odpowiedz cytując
Kluvi
Senior Member

Stary 07.05.2010, 15:56
tomasz_19 co Ty pier... ;/;/ bo jedną kację zrąbał to już jest słaby? nie ośmieszaj się proszę...

JarTSW patrząc jak gra Arka to i tak dużo udało mu się strzelić bramek no ale sorry "eksperci" wiecie lepiej.. ;]
Ostatnio edytowane przez Kluvi : 07.05.2010 o godz. 16:13.

Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Stary 07.05.2010, 15:58
Nie jedną, też uważam, że ten gracz jest przeciętny, zresztą, strzelił 4 bramki, więc bez przesady...
Odpowiedz cytując
Wizard
Senior Member

Stary 07.05.2010, 16:22
Ja również uważam, że Tschibamba jest graczem przeciętnym, a szukać napastników powinniśmy raczej gdzie indziej aniżeli w spadkowiczu (najprawdpodobniej) z Ekstraklasy.

A co do Żurawia - mam nadzieję, że Wisła złoży mu ofertę, bo pomimo swojego wieku, nadal jest to gracz z wysokiej półki. A na stan obecnej Wisły i ligi, myslę, że byłby spokojnie jednym z najważniejszych ogniw w drużynie (o ile nie najważniejszym).
Jesteśmy fanatykami, bo tylko fanatycy umieją dokonać wielkich rzeczy. - J. Mosdorf
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Stary 07.05.2010, 16:51
Kosa i Żuraw fajnie, gdyby wrócili. Kiedyś im się nie udało, ale może na starość by nas wprowadzili do LM ?
Kurde niedługo będziemy wracać do tych czasów, jak PZPN do Wembley. Chyba, że się polityka w klubie zmieni.
http://www.youtube.com/watch?v=yowYimnNUIc
..
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Stary 07.05.2010, 17:48
Smolarek rozwiązał kontrakt z Kavalą, może dałoby sie go namówic do gry przy R22 ? Do tego na miejscu P. Kapki ściągnąłbym Janoszke z Ruchu no ale Niebiescy gruuuubo cenią swoje gwiazdeczki
http://www.90minut.pl/news/122/news1...AO-Kavala.html

a tak na serio to chyba powinno sie zaintersowac tymi chłopaki z U-16 i U-15.Wiadomo że na drogie gwiazdy forsy nie ma wiec trzeba inwestowac jak Arsenal w młodzież
http://www.90minut.pl/news/122/news1...16-i-U-15.html
Ostatnio edytowane przez AYALA : 07.05.2010 o godz. 17:55.
Odpowiedz cytując
cfa
Senior Member

Od: 08.2009

Stary 07.05.2010, 21:18
AYALA napisał(a):Wyświetl post
Smolarek rozwiązał kontrakt z Kavalą, może dałoby sie go namówic do gry przy R22 ? Do tego na miejscu P. Kapki ściągnąłbym Janoszke z Ruchu no ale Niebiescy gruuuubo cenią swoje gwiazdeczki

a tak na serio to chyba powinno sie zaintersowac tymi chłopaki z U-16 i U-15.Wiadomo że na drogie gwiazdy forsy nie ma wiec trzeba inwestowac jak Arsenal w młodzież
http://www.90minut.pl/news/122/news1...16-i-U-15.html
Wpierw trzeba by było zainwestować w jakąś infrastrukturę treningową
Odpowiedz cytując
Szarny
Senior Member

Stary 07.05.2010, 22:14
AYALA napisał(a):Wyświetl post
Smolarek to laluś co ciągle stroi fochy, a Janoszka anorektyk. Obaj są zresztą mocno drewniani.

Dziś Czvitkovics i Coulibaly, o których wcześniej pisałem praktycznie zapewnili Debreczynowi mistrza.
Odpowiedz cytując
HEDu
Senior Member

Stary 08.05.2010, 09:33
Musimy szukac lepszych napastnikow od Bamby, a jakos nigdy ich nie znajdujemy. Zawsze mamy gorszych. Więc lepsi tacy (z mozliwoscia rozwinięcia się) niz to co ostatnio nam serwują.

Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Stary 08.05.2010, 17:31
To ja już wolę żadnych, niż kupować chłam, a potem mieć problem, żeby się ich pozbyć.
Uzbiera się 5,6 takich w drużynie i już mamy większy problem i będziemy oglądać to co prezentowała np Legia dziś.
Odpowiedz cytując
tomasz_19
Senior Member

Stary 08.05.2010, 22:04
JarTSW napisał(a):Wyświetl post
To ja już wolę żadnych, niż kupować chłam, a potem mieć problem, żeby się ich pozbyć.
Uzbiera się 5,6 takich w drużynie i już mamy większy problem i będziemy oglądać to co prezentowała np Legia dziś.
dokładnie, lepiej zakupić 2 wartościowych zawodników, gotowych do gry w pierwszej 11 niż nasprowadzać szrotu, który niedość, że obciąży budżet to jeszcze nie wniesie nic nowego do drużyny...
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów