|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
|
![]() .............. przejebane, chlopy nie wiedza co buduja i po co.. A Panowie z Nibylandii uparcie pytaja co ze strategia marketingowa, zagospodarowaniem stadionu etc... a no nic, bo nie wiadomo co i jak, co do czego, co po ile... to juz nawet nie jest smieszne... z poczatku bylo
Ostatnio edytowane przez SpoXsteR : 01.05.2010 o godz. 12:53.
![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2009
Offline |
|
|
Cytat:
ZIKIT nie wie co zrobić aby stadion dokończyć, bo pogubili się w tym co zawarto w przetargach, a czego nie - chyba czekają na to, aż Polimex odda obie trybuny, po czym przejdą się po stadionie, pomyślą i dojdą do wniosku, że brakuje sporo rzeczy, o których pisali internauci. Prezes Polimeksu zapewnia, że stadion będzie w stanie przyjąć kibiców już w lipcu - oczywiście, wejdą sobie na trybunę wschodnią i południową, a że wejdą bez biletów (bo nie będzie kołowrotów), nie obejrzą widowiska (bo stadion bez wyposażenia i łączy nie zostanie dopuszczony do rozgrywek), to już inna sprawa. To, INWESTOR powinien wiedzieć, czy stadion będzie gotowy aby rozgrywać na nim mecze - a nie wie, skoro pytanie prezesa Polimeksu, który pewnie nawet nie widział dokumentacji przetargowej i zakresu prac. Zapewnia on nas tylko o tym, że do lipca skończą trybunę wschodnią w ich zakresie prac - to się zgadza. Nie wiadomo kiedy obiekt będzie gotowy, nic dziwnego że Wisła nie chce go wynająć - nie wie nawet za ile i kiedy. Operator też się tego nie podejmie, bo nie weźmie kota w worku. |
|
|
|
Banita
Od: 09.2009
Offline |
|
|
Dotarłem z dzieciakiem przed 11. Czy coś się paliło w budynku ? Czuć było wyraźnie spalenizną. Można domyślać się że padła wentylacja chyba że ona że ona też tylko jest dla picu a nie działa.
Ogólnie mówiąc "nikt nic nie wie" ;-) Miałem szczęście/nieszczęście przejść się z Pracownikiem Polimexu który chyba został znaleziony z łapanki bo w zasadzie nic nie wiedział jeśli chodzi o szczegóły. Bardzo dużo ludzi przyszło na dzień otwarty i trzeba było odstać od 30 do 45 min. Ogólnie duże zamieszanie. Kolejka wchodziła za plecy piłkarzy którzy podpisywali plakaty, wokół nich osoby chcące otrzymać ich podpisy, temperatura 35 stopni, wilgodność 100% (jak w Afryce), brak tlenu ... Ale o dziwo bardzo spokojna atmosfera, nie było narzekania że trzeba odstać swoje ;-) Jak w Wiślackiej rodzinie ;-) Gdyby od rana była piękna pogoda to dopiero byłby problem żeby wszystkich chętnych pomieścić. A tak jakoś to poszło ;-) Dobrze że coś takiego zostało zorganizowane, ale czy wszystko było dopięte na ostatni guzik to inna sprawa. W każdym pracownicy Wisły bardzo się starali i widać było że im się chce ;-) ps. Jak został przywitany "Pan" Majchrowski ? Po jego kilku wyskokach (noworoczny trening Cracovii, hala Wisły, mataczenie ze stadionem) raczej nie jest personą dobrze widzianą na stadionie Wisły.
Ostatnio edytowane przez krakus76 : 01.05.2010 o godz. 13:56.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Fajna była rozmowa o dwóch kasach. Spytałem o to prezydenta. Prezydent: "nie znam sprawy" i odwrócił się do stojącej obok pani Barbary Janik. Ta, że "to niemożliwe", że to na pewno jakieś przekłamanie, że "to sprawdzą" i "to pewnie tak jak z tymi krzesełkami, że podobno zamówiono inne niż zostały uzgodnione - a to nie prawda".
Na co spytałem czy aby na pewno zamówiono te, które zostały uzgodnione (m.in. na spotkaniu z kibicami). Powiedziała, że "oczywiście". Wtedy spytałem, kto będzie produkował te krzesełka: Megan Seating czy Nowy Styl. Na co p. Janik mówi, że o to trzeba pytać... Polimex. A więc: - pani Janik zapewnia, że będą to identyczne krzesełka jak te zamówione, - nie umie odpowiedzieć kto je dostarczy. To (wyolbrzymiając) tak, jakby powiedzieć, że zostały zamówione takie same trzy mercedesy, jak te, które widzieliśmy w salonie, ale jeszcze nie wiadomo czy wyprodukuje je mercedes czy audi. Oczywiście, krzesełka to nie samochody, ale jeśli coś było prezentowane i wybrane, to były to krzesełka pewnego producenta i to on ma je wykonać. Dwa krzesełka mogą wyglądać identycznie, ale są to zupełnie inne krzesełka, m.in. o zupełnie innej trwałości. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2004
Offline |
|
|
Poza tym co już tu wspomniano:
-ponoć wyposażenie wnętrz zachodniej(szatnie,prasa) jest w zakresie prac -o wykańczaniu północnej nikt nic nie wie,na pytanie czy jeśli im to zlecą w ciągu 2 tygodni to zdążą -odpowiedz - NIE MA SZANS - tych szyb /konstrukcji przy narożnikach - nie będą demontować - z murawą nie powinno być problemu na 15 lipca - czy są prowadzone prace nad tymczasowymi szatniami - NIE SĄ PROWADZONE - telebim nie jest zlecony , nie wiadomo ile trwa zamówienie, szanse na lipiec są : ŻADNE ![]()
...........................
– Panie marszałku, a jaki program tej partii? – Najprostszy z możliwych. Bić ....y i złodziei, mości hrabio. Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2009
Offline |
|
||
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
rav, ależ ta sytuacja idealnie pokazuje, jakie pojęcie o inwestycji ma jej inwestor... |
|||
|
|
Senior Member
Od: 06.2004
Offline |
|
|
Aha no i podobno kołowroty na wschodniej i zachodniej maja zlecone.Tak przynajmniej gośc z Polimexu mówił.
Majchrowski nie wiem czy 30 min był i uciekl jak szczur z tonącego okretu ![]()
...........................
– Panie marszałku, a jaki program tej partii? – Najprostszy z możliwych. Bić ....y i złodziei, mości hrabio. Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej |
|
|
|
Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
a ktoś może pytał o pleksi na D
![]()
pbciderek
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
a czy był Jaśnie Pan Projektant Obtułowicz?
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Cytat:
Cytat:
kosmiczne jaja chyba kazdy widzial chocby na zdjeciach widok przez te szyby.. to jest 30% widocznosci, widok gorszy niz w telewizorze lazuryt 102 z lat 60.. jak oni chca to zostawic i na dodatek wjebac tam kibicow gosci.. bez komentarza jak dotad bronilem klub.. tak patrzac na ich informacje z budowy na oficjalnie watpie czy oni w ogole sie tym interesuja.. mydla na sile oczy kibicom.. probuja wmowic ze wszystko jest ok "Kilka tysięcy osób obejrzało stadion!" "Od godziny 10:00, od kiedy otwarty był stadion Wisły, przy Reymonta pojawiło się kilka tysięcy osób. Tłok był tak duży, że trzeba był zrezygnować z wpuszczania wszystkich grupami, bo oczekujący nie mieścili się w pawilonie medialnym!" niesamowite 20 wykrzyknikow , bujdy o jakichs pytanianiach do pracownikow Polimexu... (bez nawiazania do braku jakichkolwiek odpowiedzi.. szybkie zbaczanie z toru i nawiazka do pilkarzy rozdajacych autografy nic sobie z tego nie robią.. podnieta nie wiadomo z jakiego powodu.. a niech bedzie i 30 tys osob tylko co z tego, napiszcie lepiej ze brak jakichkolwiek przetargow i przestancie mydlic kibicom oczy nie chodzi o najezdzanie na Majchrowskiego itd.. tylko napisanie w sposob OBIEKTYWNY jak wyglada sprawa ze stadionem.. a wyglada BARDZO KIEPSKO!
Ostatnio edytowane przez SpoXsteR : 01.05.2010 o godz. 15:14.
![]() ![]() |
||
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
|
To jak to jest w końcu z tymi wiatrochłonami na D i E....zdejmą czy nie
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
mi na to pytanie odpowiedzieli ze to nie leży w ich zakresie obowiążków i oni tego demontować nie będą, jednak powiedział ze on nie wyobraża sobie zeby to zostało i musi zostać zdemontowane
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Taki drobny OT..
Co by nie mówić to bardzo ładną pracowniczkę ma ten Polimex.. ![]() PS. Tak dla rozluźnienia atmosfery |
|
|
|
Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
A wogóle w czyimś zakresie prac są
![]()
pbciderek
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2007
Offline |
|
|
Nie wiem jakie pytania zadawaliście że nikt nic nie wiedział ale dowiedziałem się wszystkiego co chciałem a co wchodzi w zakres prac Polimexu:
- kopanie murawy 1m w dół zacznie się 10 maja i będzie trwać ok 1 miesiąc dzień i noc, - pierwszy mecz ma sie odbyć w lipcu, natomiast pierwszy z pełnym oświetleniem dopiero w sierpniu, - krzesełka są już w produkcji ale kwestia wzoru jest jeszcze otwarta gdyz te same krzesełka będą na zachodniej więc jeśli coś by się zmieniło to zostanie tam zamontowane - pod betonowym daszkiem na wschodniej ma być tylko barierka betonowa a wyżej stalowa ale jesli policja by coś kręciła głową to jest opcja przeszklenia tej częsci, - tymczasowa szatnia Wisły będzie na E natomiast trzeba by zrobić tymczasową szatnie dla gości - Polimex zajmuje się również monitoringiem na C i ma być on taki sam jak na E ale w lipcu się zmieniają przepisy więc mogą być jakieś problemy. Nie wiem co jeszcze napisać ale jak sobie przypomnę to napisze ![]() Co do murawy to jeszcze nie ma pewności że zrobi to Mostostal ale podobno gdyby to zlecili innej firmie to trzeba by rozdzielić budowę trybuny i kopania murawy i potrzebne by było nowe pozwolenie na budowę przez co nie byłoby szans na wyrobienie sie w terminie. Dodatkowo Polimex będzie robił ul. Reymana i place za trybunami D i E (tymczasowe parkingi). Dodatkowo wszystkie kolowrotki po zakończeniu mają się znaleźć wewnątrz trybun (z tego co zrozumiałem) Jesli wszystko się skończy w terminie to realny jest mecz z Włochami przy 3 trybunach ale największy problem będzie czy wyrobią się z oświetleniem Powód: murawa i zpoza trybunami
Ostatnio edytowane przez crazykaro : 01.05.2010 o godz. 16:11.
|
|
|
|
Joker the Great
Od: 06.2003
Offline |
|
|
Dodam od siebie, wchodziłem koło 12.15 z drugą grupą.
Montaz krzesełek na C zacznie sie za ok 2 tygodnie. Narozniki na końcach zostaną bez przeszkleń tak jak teraz, czyli przeciąg. Dach jeszcze nie jest "wypełniony" to cieknie. Napis na C wg pana z Polimeksu bedzie "WISŁA KRAKÓW" na górze, "1906" na dole, gdzie to zmieści nie wnikałem. Gość oprowadzający był przekonany że w połowie lipca 3 trybuny będą gotowe i można będzie rozgrywać mecze. Umiejscowienie trybuny gości, jeszcze nie jest znane. Fosa wokół i niskie barierki. Murawa obnizona o ok metr . Niewiele nowego, ale fajnie było spędzić godzinę na własnych smieciach, wsród przychylnych ludzi. Na koniec jedna uwaga. Temperatura wewnątrz okrąglaka, a scislej w sali konferencyjnej oscylowała koło 35 stopni, wilgotność chyba ze 100%, koło 200 osób w środku, a nawiewy w suficie stały. Kogoś chyba pojebało. ![]() 90minut.pl o tabeli 2005/2006 napisał(a):
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2004
Offline |
|
|
Chcę zaktualizować animacje z budowy AB...a więc jeśli ktoś ma jakieś screany z kamerki to niech wrzuci na dowolny serwer i podeśle linka na priv.
Aha jak kadrujecie zrzut ekranu to róbcie to tak żeby nie przycinać zdjęcia do wielkości mniejszej jak 640x480 !! |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
ps. podtzymuję atmosfere rozluźnienia. ![]()
dziękuję za uwagę
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
Crazykaro
A do mnie gość z Polimexsu powiedział że pod tym betonowym daszkiem na wschodniej będą szyby już niedługo montować , nic nie wspomniał o jakiś barierkach . Dodał że z tamtego miejsca jest naprawdę bardzo fajny widok na Kraków. To co ja dopytałem : -betony elewacji zewnętrznej stadionu będą szlifowane i malowane farbom w kolorze szaro-niebieskim -dach zachodniej będzie montowany za trybuny jakimś bardzo dużym dźwigiem dużo większym niż ten co był 750 t wykorzystywanym przy budowie wschodniej . Jak mi wytłumaczyła ta ładna pani z foty powyżej nie potrzebny by był tak duży gdyby nie to że przepisy zmuszają aby dźwig był odsunięty na jakąś tam odległość od ściany budowanego budynku i musi mięć z tego powodu duże ramię. A ciekawa sprawa tyczy telebimu na głównej z tego co gość mówił na pewno nie będzie tak samo na środku jak na wschodniej , coś mówił o narożniku a potem o okrąglaku .
Ostatnio edytowane przez filip74 : 01.05.2010 o godz. 18:40.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
![]()
To samo tyczy się narożników - też mogą tam się pojawić plexi tylko jest potrzebny jakiś konkretny argument np. względy bezpieczeństwa
Ostatnio edytowane przez crazykaro : 01.05.2010 o godz. 18:58.
|
||
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
jak ktos bedzie chcial fajny widoczek na Krakow to sie wybierze na kopiec Kosciuszki.. stadion za blisko... pół miliarda złotych (SIC! sam nie wierze ze to pisze) a on w 100% nie bedzie zakryty / zadaszony.. to sa jakies jaja.. wystarczy ze zostawia ochydne szczeliny w naroznikach.. niech chociaz tyly C zakryja (tak jak to jest na D i E) a nie dziura za dziura co dwa kroki rozdupcone na 10 metrow zeby tego bylo malo elewacja gorsza niz na bloku budowanym po 2 wojnie swiatowej.. i zapewne takie sciany zostawiaja (jakie juz sa na D i E) zreszta jak sami widzicie.. jednym mowia co innego, drugim co innego.. mnie ma sensu nawet sie pytac co i jak na to wychodzi.. bo chocby powiedzieli 'tak' to za miesiac sie okaze ze jednak 'nie' i takie bledne kolo filip74 napisał(a):
to bylo by dosc logiczne.. bo ci na srodku na gorze C nie widzieliby telebimu na A/B i na odwrot.. a tak tylko osoby na C nie beda widziec telebimu zamieszczonego na ow trybunie (chyba ze zrobia dwustronny.. obraz na przodzie i na tylach, nie wiem jak to sie fachowo nazywa.. i to jest najlepsze rozwiazanie) no wiec najlepszym rozwiazaniem jest okraglak.. jest tam taki deptak, dosyc spory.. i gra .. bo do naroznika sobie nie wyobrazam.. pol naroznika zaslonilby ... no chyba ze jakis miniaturowy albo zamieszczony na dachu .. zart chyba ze dadza takie telebimy z obrazem na prodzie i tylach.. to nie bedzie problemu zeby go zamiescic na A/B
Ostatnio edytowane przez SpoXsteR : 01.05.2010 o godz. 18:43.
![]() ![]() |
||
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
gwoli jasnosci chodzilo mi o to ze jesli telebim bedzie na przeciwleglej trybunie to osoby na A/B beda mialy taki widok jak osoby bedace w tym miejscu jak na C
http://i39.tinypic.com/2i7u2jb.jpg (na samej gorzy na przeciw niego..) chyba ze zamontuje te telebimy dwustronne to nie bedzie klopotu... bo jesli nie to osoby z miejsca na focie wyzej nie beda nic widziec (chodzi o obraz na telebimie) i tak samo na A/B .. a jesli dadza telebim gdzie indziej najlepiej na ten deptak przy okraglaku to przynajmniej osoby z A/B beda widziec przeciwlegly tel usytuowany na C
Ostatnio edytowane przez SpoXsteR : 01.05.2010 o godz. 19:20.
![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
A po co komu więcej widzieć? Calutkie boisko i jeszcze trochę trybun widać, poza tym zdjęcie robione chyba na stojąco z nawyższego miejsca na C.
Kiedyś ktoś rozrysował to tu bądź na SSC i wyszło że przeciwległęgo telebimu nie będzie widziało 3-5 ostatnich rzędów. Gdyby telebim drugi umieszczono na okrąglaku to nie widziałby go prawie nikt z E |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
A co sobie jeszcze przypomniałem fosy na D i E będą odkopane .
Za fosami nie będzie już żadnych płotów tylko jakieś barierki nie za wysokie przed pierwszymi rzędami trybun coś na styl tych które są teraz na D i E. Spytałem się o ten śmiertelny wypadek w którym miejscu budowy miał miejsce , ale oprowadzający nic nie chciał powiedzieć potem powiedział że tym bardziej nic nie powie bo to był jakiś dobry jego znajomy , trochę głupio mi się zrobiło , ale i to spytałem o ten przypadek z jesieni zeszłego roku z przygniecionym przez drzewo . Z tym gościem jest wszystko w porządku , nic mu nie dolega.
Ostatnio edytowane przez filip74 : 01.05.2010 o godz. 19:50.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
|
ANAJNARAB
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Jak przyjemnie było znowu przekroczyć progi R 22. Mówcie, co chcecie porównujcie do Gdańska Poznania, gdy stanąłem na dole to poczułem dumę i radość, że mamy taki stadion. Jeśli ktoś pamięta jak wyglądał kiedyś to naprawdę to, co jest teraz to jakby porównywać fiata 125 p do Audi TT.
Z tego, co mówił rzecznik to prawie pewne, że do nazwy stadionu zostanie doczepione jakaś Alianz/Dialog/ Telefonika Arena. Zapewniał, że na pewno nie będzie to ani Biedronka ani tym bardziej Comarch .Co jeszcze rzucało się w oczy wśród zwiedzających dużo ludzi starszych małżeństw kobiet a to dobrze prorokuje parząc na pojemność stadionu. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2002
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2007
Offline |
|
|
- Kołowroty na C będą wewnątrz trybuny.
to mi się jeszcze przypomniało. ![]() ps: hehe,to zdj tej ładnej Dziewczyny jest akurat z oprowadzania mojej grupy zresztą Rav też grupę 4 na fotach uchwycił ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
http://stadionwisly.info/fotorelacje...dion_wisly.jpg
zagadka, gdzie jest stadion Cracovii? (a maja ta przewage ze u nas tylko 3 trybuny..) co do wielkosci... to tu musze pochwalic wykonawcow.. trybuna C od zewnatrz sprawia zajebiste wrazenie.. jak jakis 70-tysiecznik
Ostatnio edytowane przez SpoXsteR : 01.05.2010 o godz. 23:47.
![]() ![]() |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|