|
|||||||
| Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na: | |||
| Platforma Obywatelska |
|
68 | 10,66% |
| Prawo i Sprawiedliwość |
|
159 | 24,92% |
| Twój Ruch |
|
9 | 1,41% |
| Polskie Stronnictwo Ludowe |
|
6 | 0,94% |
| Sojusz Lewicy Demokratycznej |
|
17 | 2,66% |
| Solidarna Polska |
|
4 | 0,63% |
| Polska Razem |
|
37 | 5,80% |
| Kongres Nowej Prawicy |
|
165 | 25,86% |
| Ruch Narodowy |
|
97 | 15,20% |
| Dziękuje nie głosuje! |
|
76 | 11,91% |
| Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
Jak myślicie czy gdyby Kaczyński został prezydentem byłaby szansa na uzdrowienie w PiSie?
http://prawica.net/opinie/21699 ![]()
By dostawać więcej od życia, dawaj więcej od siebie.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
Skipper chodzilo o wytworzenie wrazenia zastraszonego pilota a nie czytelnika ![]() ![]()
WISŁA PANY !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
|
Hmm ... powiem tak ...
Skoro została rozpoczęta dyskusja dotycząca mediów, to ja proponuje odpowiedzieć na pytanie czym różnią się a czym powinny media PRYWATNE i media PUBLICZNE. Odpowiedź na to pytanie pozwoli zrozumieć czego mamy od Tych mediów oczekiwać. Niektórzy z Was powiem wprost gnoją niektóre prywatne media usiłując wmówić ich manipulację jednocześnie gloryfikując i usprawiedliwiając media publiczne. Może i macie do tego prawo bo żyjemy w wolnym kraju. Chciałbym uświadomić niektórym z Was że media prywatne możecie oglądać ale nie musicie (każdy z nas może wyłączyć TV) niestety gro ludzi w Polsce nie ma takiej możliwości ich jedynym "oknem na świat" jest TV PUBLICZNA. I to od Tej telewizji czy to się Wam podoba czy nie oczekuje się obiektywnego pokazywania rzeczywistości a nie jej kreowania. Niestety TV Publiczna od dłuższego czasu przez działania niektórych dziennikarzy i reporterów rzeczywistość kreuje co z punktu widzenia odbiorcy jest czymś niedopuszczalnym. Oczywiście Macie prawo się nie zgadzać ale ostatnie programy Pana Pospieszalskiego nie przedstawiały rzeczywistości i nie były obiektywne. |
|
|
|
konserwa
Od: 06.2004
Offline |
|
http://fronda.pl/news/czytaj/dorota_...kin_14kwietnia I jeszcze jedno Masz rację, jest to telewizja publiczna, więc nie zapominaj o tym, że także tych ludzi, którzy pod Pałacem Prezydenckim się znaleźli, oczekiwali wiele godzin w kolejce żeby oddać cześć parze Prezydenckiej i pozostałym poległym w tej katastrofie, jest to także telewizja tych ludzi, których wreszcie ktoś zechciał wysłuchać. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Na tvp masz tez programy Zakowskiego, Lisa, lewicowy Punkt Widzenia przy czym cala tvp2 nalezaca do lewicy. Rownowaga zachowana. W radiach publicznych pis przegrywa. Moze troche jest go w jedynce ale w trojce a zwlaszcza w euro w ogole go nie ma. Zreszta radia prywatne docieraja wszedzie, zatem w eterze pis przegeywa z kretesem. Gazety i internet tez docieraja wszedzie. Rola tvp jest o wiele mniejsza niz sadzisz.
I najwazniejsze. O ile Pospieszalski czy tvp sa tendencyjni to nie mozna zarzucic ze klamia czy manipuluja a jedynie przedstawiaja swoj punkt widzenia. Tego nie da sie powiedziec o niektorych gazetach czy programach. Nie ma znaku rownosci miedzy dziennikarstwem a'la Pospieszalski a np. Michnikiem ze o takich wirtuozach klamstwa jak Urban czy Zakowski nie wspomne.
Ostatnio edytowane przez orzeu : 28.04.2010 o godz. 23:51.
![]()
WISŁA PANY !!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
I JAKOŚ NIKT MNIE NIE ZAPYTAŁ co myślę nikt nie podszedł do nas stojących. Proszę nie dajcie TVP monopolu na prawdę bo niestety jej nie mają |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Tam bylo paredziesiat/pareset tysiecy ludzi. Pospieszalski rozmawial z mniej niz procentem. Na tej podstawie wyciagnales sobie wniosek ze byla jakas manipulacja? Zeby sie przekonac wystarczylo podejsc i spytac czy mozesz powiedziec pare slow.
![]()
WISŁA PANY !!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Ostatnio edytowane przez robin hood : 29.04.2010 o godz. 00:26.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Mówisz coś o manipulowaniu, a sam robisz z aktora aktorów...
![]() KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Czepiasz się słówek ale ok rozumiem liczba mnoga tez jest argumentem
aktor Mariusz Bulski aktorka Katarzyna Łaniewska aktorka Halina Rowicka no to już jest liczba mnoga uwierz ja rozumiem Tych ludzi maja prawo wypowiadać swoje poglądy, tylko nie dziw się że podnoszą się później głosy i oskarżenia o manipulację i ustawienie tego co tam było. sam fakt wypowiedzi Pana Bulskiego, gdyby była ona puszczona w jednym ciągu. Niestety została pocięta a to już jest rodzaj manipulacji.
Ostatnio edytowane przez robin hood : 29.04.2010 o godz. 00:48.
|
|
|
|
konserwa
Offline |
|
|
Ja osobiście nie byłem w W-wie, ale rozmawiałem z osobami które były i potwierdzają atmosferę, którą przekazywał ten reportaż, a ponieważ znam tych ludzi i Im ufam, więc wybacz, ale to właśnie Im uwierzę. Tym bardziej, że byłem podczas mszy św. na Wawelu 10 kwietnia, 18 kwietnia na Rynku (nawet nie na Rynku, ale w jednej z bocznych uliczek) i też taka atmosfera wówczas panowała. Na Rynku ludzie gniewem zareagowali na wywiad przeprowadzany przez Miecugowa puszczony na jednym z telebimów, do tego stopnia, że realizatorzy musieli go wyłączyć. robin hood napisał(a):
Oglądałem ten film i nie widziałem tam aby Stankiewicz bądź Pośpieszalski podpowiadali komukolwiek co ma mówić. Film jest na internecie może mi wskażesz w którym momencie coś takiego ma miejsce |
||
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Oj manipulujesz, manipulujesz...
Pan Mariusz jest szerzej nieznany, czy z faktu, że wykonuje zawód aktora wynika iż ma zakaz publicznego wypowiadania się, jako on? Nie jako kreowana postać, ale jako on? Pojawiły się co do niego podejrzenia, że dostał kasę, których "nie skomentował". Czy to oznacza, że dostał? Nie. To oznacza, że "nie skomentował". Natomiast co do Pani Katarzyny, nie pojawiły się nawet drobne głosy o tym, że dostała kasę. Tak więc: Cytat:
Łatwo możesz sprawdzić czy Pani Katarzyna mówiła prawdę czy nie. Mogła mieć takie zdanie, mogła. Mogła je wypowiedzieć? Mogła. Mogli ją zapytać? Mogli. ![]() KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
|
Orzeu: Jesli stawiasz znak rownosci miedzy tym filmem a chocby tym zmasowanym atakiem na Kurtyke opisanym przez Jedrka albo sprawa agenta Tomka ktora po medialnej burzy zakonczyla sie w sadzie wyrokiem mowiacym o prawidlowym postepowaniu cba i wieloma innymi to nic tylko pogratulowac trzezwego spojrzenia na rzeczywistosc.
Widzisz kolego ja patrzę na rzeczywistość dosyć trzeźwo, tym bardziej, że najwyraźniej w odróżnieniu od Ciebie mam możliwość przyglądania się manipulacjom medialnym od dosyć dawna. Możesz mi oczywiście gratulować tego czy owego jakkolwiek zupełnie mnie Twoje gratulacje nie interesują i nie maja dla mnie żadnego znaczenia. Jeśli to Twój "merytoryczny" argument w dyskusji to daruj sobie. Niestety pan Pospieszalski wpisuje się w niezbyt chlubną tradycję i porównania z nielubianymi przez Ciebie innymi (oczywiście również dokonującymi manipulacji) mediami nie ma tutaj nic do rzeczy. Jego program przypomina znacznie gorsze czasy. |
|
|
|
konserwa
Offline |
|
|
Jak już wspomniałem Pośpieszalski to pikuś, Pan Pikuś.
http://www.rp.pl/artykul/468510_Woje...i_szokuja.html |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
robin hood - absolutnie się z tobą zgadzam w sprawie mediów publicznych.Mimo iż ideologcznie z partii parlamentarnych raczej chyliłbym się ku PiSowi,ale nie zmienia to faktu że patrząc obiektywnie to co oni zrobili z TVP jest delikatnie mówiąc przegięciem.
Chyba słowa profesora Uniwersytetu Śląskiego Kazimierza Zgryzka na jednym z wykładów nie były takie całkiem głupie jak mi się pierwotnie wydawało iż PiS stosuje metody państwa policyjnego. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
A i jeszcze jedno ja nie odbieram nikomu prawa do wypowiedzi i nic nie sugeruję chce tylko zwrócić uwagę na to że w TV publicznej nie powinno być miejsca na niedomówienia i wątpliwości Pozdrawiam i miłego dnia |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Co więcej mogli zarobić na tym programie przecież ja im nie bronię Co nie zmienia faktu że ich obecność nie zmniejsza kontrowersji wokół programu ale je zwiększa. cortezz masz racje zamknąć ten temat ta dyskusja nie ma sensu .... Nic Miłego dnia |
|
|
|
Pro Publico Bono
Od: 08.2003
Offline |
|
Ale odmówiłam. Nie chciałam się wypowiadać. Ten argument więc odpada. |
|
|
|
konserwa
Offline |
|
![]() Dobry komentarz dzisiejszej decyzji p.o. prezydenta PO, marszałka Komorowskiego w/s nowelizacji ustawy o IPN http://blog.rp.pl/szuldrzynski/2010/...prezydenta-po/
Ostatnio edytowane przez JEDREK76 : 29.04.2010 o godz. 12:38.
|
|
|
|
Banita
Od: 07.2005
Offline |
|
Oczywiscie ze jest znak równości .Tacy dziennikarze jak wlasnie Pospieszalski,Sakiewicz ,Semka,Ziemkiewicz czy Wildstein to tacy "wirtuozi klamstwa" tylko proPisowskiego |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
czy taka odpowiedź Cię satysfakcjonuje odpowiedz mi jeszcze na jedno pytanie czemu miało służyć wtrącanie do rozmowy wyrazów inteligentny i oszołom a i jeszcze jedno nie uważam że komentarz który cytowałeś jest dobrym komentarzem, jest komentarzem jednej ze stron nic więcej, nie jest obiektywny jak również merytoryczny. Komorowski pełniący obowiązki prezydenta zrobił to co uważał za stosowne i tyle. Skoro Twierdzisz że jest dobry to znaczy że masz takie samo zdanie a jeśli tak to proszę podaj mi dowód na to że Platforma kazała Komorowskiemu coś podpisać, nie domysły, przypuszczenia, teorie, wizje, podaj konkretny dowód. Jeśli go nie masz to proszę nie mówcie mi że ja manipuluję bo właśnie takie rozumowanie i publikowanie (rozumiem że Rzeczpospolita to słuszne medium) chyba nie jest w porządku.
Ostatnio edytowane przez robin hood : 29.04.2010 o godz. 13:57.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
Ci kolesie mają satyryczny program w prywatnej rozgłośni i może Ci się to podobać, może nie , możesz ich do sądu pozwać o obrazę uczuć - natomiast nie porównuj błazenady w zetce do czystej propagandy(na serio) w jedynce. A że film Janka przejdzie do historii, razem z filmami Leni - to dla mnie nie ulega wątpliwości, bo to nie jest film o bólu, utracie tylu osób , tylko de facto film mający pokazać jacy to śmiecie z tych wszystkich co ośmielili się krytykować Kaczyńskiego , jacy zdrajcy ,jak to teraz przyszedł czas by ratować kraj i wybrać wiadomo kogo i jak to przez spisek, podstępnie i zupełnie nieprzypadkowo ZABITO naszego prezydenta. Dlaczego to manipulacja? - dlatego że nie mamy do czynienia z materiałem na żywo, tylko wycinkiem, swoistym 'geatest hits' i oglądając to(a ciężko było) ja nie miałem złudzeń że to było wszystko idealnie przemyślane - Wszystkie demony w głowie Pospieszalskiego znalazły ujście w tym dziele.Zamiast filmu o żałobie mamy plucie na wszystkich w około + próbę wkręcenia jak największej ilości ludzi że mamy do czynienia nie z wypadkiem ale z zamachem w który wszyscy są zamieszani. I do tego piękny sposób na udawanie idioty - Ja tego nie mówiłem, to ludzie mówili.Wiesz to jest tak jak by sobie wziąć kamerę i nakręcić np 10 godzin wypowiedzi różnych kibiców, potem wybrać najlepsze kąski i chcąc udowodnić tezę że kibice to debile - puścić to w TV. Jaka propaganda, jaka manipulacja, przecież sami mówili... ![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Według prawników lepiej się z Rosjanami pogodzić niż procesować w sprawie katyńskiej.Ugoda więcej by dała niż nawet wygrany proces sądowy.
http://www.rp.pl/artykul/468317.html ![]()
|
|
|
|
Banita
Od: 10.2003
Offline |
|
|
Slyszał ktoś ten nmer hahahaha polecam!!!!! Piso***ołki nie beda zachwycone!
http://www.youtube.com/watch?v=FnECifsl43w |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2007
Offline |
|
Dla mnie to jest 2 mega idiotów. Nie lubię PiSu, ale tego typu produkcje to sobie ta dwójka może w dupe wsadzić. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 12.2002
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Odnośnie poziomu tych panów odnoszę wrażenie, że... "Ich sufit jest moją podłogą".
![]() KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
Jak sobie przypomnę ten artykuł, który wkleił orzeu - niech mi ktoś powie, że autorzy tych ulotek nie mieli racji. Rykoszetem oberwie Coca - Cola.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 29.04.2010 o godz. 20:21.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Orzeu jak wiem, że wyciąganie prostych wniosków,generalizowanie, podawanie niczym nie popartych faktów, opieranie się na usłyszanej a nie własnej opinii jest domeną polityków ale nie wiedziałem, że podążasz ich tropem. Proponuję wsłuchać się w słowa Kwaśniewskiego do Dorna: "Ludwiku Dornie, Sabo nie idźcie tą drogą" - cytat z pamięci wiec może niedokładny. Jeżeli uważasz, że trójka nie jet propisowska to albo - wykorzystując frazeologię Dorna- łżesz bo tak Ci wygodnie i to pasuje do Twojej tezy, albo nie wiesz o czym piszesz bo nie słuchasz 3. ja słucham jej od lat. Trojki i tylko trójki pod każdym kierownictwem. Od grudnia 2009 i czasów Jacka Sobali radio jest silnie propisowskie. Natomiast od czasów katastrofy smoleńskiej doprawdy trzeba mieć wyjątkowo złą wolę albo być ignorantem aby tego nie zauważać. Słucham trójki ze względów sentymentalnych, muzycznych i estetycznych. Słucham trójki bo mam centrowo konserwatywne poglądy więc propisowskość mnie nie przeraża a nawet czasem cieszy (nie lubię lewicy w każdym jej przejawie). Ale nazywajmy rzeczy uczciwie. Trójka chce być przeciwwagą dla lewicowych rozgłośni i lewicowych programów. Nie na darmo goszczą tam Ziemkiewicz, Janecki, Wróblewski, Sakiewicz. W porządku. Dobrze. Ale nie wmawiajmy ludziom, że media opanowała lewica i poza niewielkimi obszarami (Pospieszalski, Stankiewicz, RM) wszyscy spychani sa na margines a życie toczy się w Antysalonie. ![]()
ANTY-RABBIN-FRONT
|
|
|