The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
TRNKRN
Senior Member

Od: 07.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 28.04.2010, 13:24
No dokładnie, niech ujawni się ten, któremu tak na sercu leży dobro Legii. Ja nie jestem za Cracovią, wiele razu przy kumplach po nich jechałem od najgorszych, ale jeśli są w pewnych miejscach ustanawiane jakieś zasady, to powinny być przestrzegane. I o to tu chodzi. Chodzi o to, żeby niektórzy admini (Tudzież moderatorzy) nie dawali banów za tak błahe rzeczy, skoro sami robią tak samo, ot co. Ban to powinna być ostateczność, a niektórzy przesadnie z niej korzystają, nie wykorzystując nawet możliwości upominania kogoś na privie, a to przecież nie takie trudne, i rodzi mniej niejednoznacznych sytuacji.
Odpowiedz cytując
KOALIK
Banita

Od: 02.2004

Stary 28.04.2010, 14:27
Byłoby najlepiej, gdyby użytkownik 7 kotów został zbanowany.
Odpowiedz cytując
rav
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2002

Stary 28.04.2010, 15:00
Chodzi o okazywanie szacunku nazwom własnym, historycznym, polskich klubów.

Uszczypliwości w rodzaju "koszerni", "parchy", "kuchenkorz", "Amica" nie są tępione. W sumie to przydałoby się jakieś dowcipne określenie na Legię Może "truskawki"? ;p

Natomiast wywalamy za takie określenia jak Legła, Sracovia czy Zdech. Identycznie traktujemy pisanie nazw klubów z małej litery.

Craxa - jak wcześniej podano - to określenie, które sami kibice Cracovii zwykli używać.

Sugestie o miłości adminów / moderatorów do Legii muszą powstać w naprawdę chorych umysłach...
Odpowiedz cytując
Kordel_Walker
Banita

Od: 07.2006

Stary 28.04.2010, 15:58
rav napisał(a):Wyświetl post
Chodzi o okazywanie szacunku nazwom własnym, historycznym, polskich klubów.

Uszczypliwości w rodzaju "koszerni", "parchy", "kuchenkorz", "Amica" nie są tępione. W sumie to przydałoby się jakieś dowcipne określenie na Legię Może "truskawki"? ;p
Czy koszerni, parchy, kuchenkorz, amika to tylko "uszczypliwości"? Raczej to twoje subiektywne widzimisie. Obiektywnie rzecz biorąc to takie samo obrażanie klubu jak pisanie Legła.
Proszę was nie wmawiajcie nam użytkownikom forum, że Legła to nie wiadomo jakie forumowe przestępstwo, które musi być karane trzytygodniowym banem a np. parchy czy naplety już nie. Szanujmy się trochę i nie róbmy z siebie idiotów. Poniosło trochę 7kotów i teraz go musicie bronic, że niby on źle nie zrobił bo to uszczypliwości...Zgoda uszczypliwość ale taka sama jak Legła. Nie mówcie, że nie bo się coraz bardziej pogrążacie. Temat był już praktycznie zakończony i niepotrzebnie rav rozdrapałeś strupy. Chciałeś, żeby wyszło na wasze, ale tak nie jest.Jeśli myślisz, że jesteśmy idiotami, którzy uwierzą, że to uszczypliwość a Legła to wielka obraza to wybacz. Masz tu trochę inteligentniejszych userów.
Wy tu oczywiście rządzicie i jeśli chcecie to dalej sobie banujcie za Ległe a za reszte nie, ale nie prościej by było przymykać na to oko? Myślicie, że kim my jesteśmy na forum Legii? Wielką Wisłą? Armią Białej Gwiazdy?
Także nas obrażają (a nie szczypią ) tekstami typu Gts, czy milicjanci. Wszyscy jesteśmy kibicami. Do wielkiej kultury nam daleko. Nie róbcie jakiś ideologii i nie szukajcie wytłumaczenia dla słowa Legła, parchy,śledzie czy pejsy..

7kotów przetarł szlak jakim powinniśmy iść. Legia także powinna się tam znaleźć.

Proponuję w regulaminie forum pozostawić wpis, żeby nie przekręcać nazw drużyn i nie używać wulgaryzmów, ale żeby moderatorzy nie zwracali aż tak na takie głupoty i błahostki uwagi. Jest to forum kibicowskie a nie religijno-kulturalne.

Powiedz rav jakie jest wg. ciebie dowcipne/uszczypliwe określenie na Wisłę na innych forach a jakie jest obraźliwe? GTS, Milicjanci, Skisła?
Jeśli znajdziesz jakieś dowcipne to powiedz. Pośmiejemy się razem.

Mam nadzieję, że nie dostanę bana za używanie słów typu Legła, GTS, Milicjanci, slisła, itp. Ale zobaczymy czy post przetrwa..
Odpowiedz cytując
orzeu
Senior Member

Stary 28.04.2010, 16:05
Ło Jezusku drogi.
Naprawde nie widzisz roznicy miedzy "Amica" czy "koszerni", a "zwisła, legła, sracovia" ?

W ogole co za dyskusja. Na forum internetowym KIBICOW czyli grupy ktora z wersalem nie ma wiele wspolnego. Jesli na meczu nigdy nie zdarzylo ci sie przeklac to naprawde podziwiam. Ale cos mi sie zdaje ze sposrod 15 tys kibicow przeklina... 15 tysiecy.
WISŁA PANY !!
Odpowiedz cytując
Ela
Pro Publico Bono

Od: 08.2003

Stary 28.04.2010, 16:08
rav napisał(a):Wyświetl post
Sugestie o miłości adminów / moderatorów do Legii muszą powstać w naprawdę chorych umysłach...
To prawda !

Planc lubi Widzew

Odpowiedz cytując
orzeu
Senior Member

Stary 28.04.2010, 16:09
On byl zawsze dziwny
WISŁA PANY !!
Odpowiedz cytując
pchelas
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 28.04.2010, 16:12
Panie Kordel, nie przesadzaj Pan zbytnio w drugą stronę. Szacunek (na tyle na ile jesteśmy w stanie) być musi, ale to nie salon.
Odpowiedz cytując
Kobieta_Wislak
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 28.04.2010, 16:15
No muszę dodać, muszę bo się uduszę ;-) że portal jest "prywatną firmą" ... a w prywatnych firmach to właściciel ustala zasady, i albo sie na nie godzisz (niezależnie czy są sprawiedliwe czy nie, słuszne czy nie) i korzystasz z usług tej firmy, albo szukasz innej z ktorej usług skorzystasz...
"... Bo to miłość, pasja, To mój sposób na życie,
Mam trójkolorowy świat i innego nie chcę widzieć nigdzie..."
Odpowiedz cytując
Kordel_Walker
Banita

Stary 28.04.2010, 16:16
orzeu napisał(a):Wyświetl post
Ło Jezusku drogi.
Naprawde nie widzisz roznicy miedzy "Amica" czy "koszerni", a "zwisła, legła, sracovia" ?

W ogole co za dyskusja. Na forum internetowym KIBICOW czyli grupy ktora z wersalem nie ma wiele wspolnego. Jesli na meczu nigdy nie zdarzylo ci sie przeklac to naprawde podziwiam. Ale cos mi sie zdaje ze sposrod 15 tys kibicow przeklina... 15 tysiecy.
Nie wierzę że jesteś idiotą więc pewnie na szybko przeczytałeś mój post bez zrozumienia treści.
Wg. mnie na tym forum powinniście zezwolić na pisanie Amika, Kuchenkorz, Parchy, Sraxa, Pejsy, naplety, śledzie....i także wyobraź sobie Legła
Jak najbardziej wskazane także przekleństwa. Nie mam nic przeciwko..sam często niestety używam.
Nie róbmy z siebie bab. "O mój Boze on napisał Legła oj oj oj ban na trzy tygodnie.."

Kobieta_Wislak napisał(a):Wyświetl post
No muszę dodać, muszę bo się uduszę ;-) że portal jest "prywatną firmą" ... a w prywatnych firmach to właściciel ustala zasady, i albo sie na nie godzisz (niezależnie czy są sprawiedliwe czy nie, słuszne czy nie) i korzystasz z usług tej firmy, albo szukasz innej z ktorej usług skorzystasz...
Jak już taka jesteś mądra to wyobraź sobie, że dla firmy najważniejszy jest klient. Jeśli tacy jak ja odejdą bo dostaną bana na trzy tygodnie za Ległe to mogą zapomnieć o tej stronie i "prywatna firma" splajtuje.
Ja dla was naprawdę nie chcę źle ale nie wmawiajcie ludziom, że Legła jest zła a naplety dobre.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 28.04.2010 o godz. 17:32.
Odpowiedz cytując
SpoXsteR
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 28.04.2010, 16:21
"Legła" "Sracovia" "Zdechł" w ogole nie pasuje... zbyt banalne, proste i dziecinne (chcac na to zezwolic zrobi sie drugie forum Pasów)
tu chodzi o humorystyczne przydomki jak Naplety, Icki, Truskawki (), Amika (choc tu 100% racji) itd..
to pierwsze jest obraza
to drugie zlosliwoscia
Ostatnio edytowane przez SpoXsteR : 28.04.2010 o godz. 16:23.
Odpowiedz cytując
trial
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2007

Stary 28.04.2010, 16:22
Kordel_Walker napisał(a):Wyświetl post
Czy koszerni, parchy, kuchenkorz, amika to tylko "uszczypliwości"? Raczej to twoje subiektywne widzimisie. Obiektywnie rzecz biorąc to takie samo obrażanie klubu jak pisanie Legła.
Proszę was nie wmawiajcie nam użytkownikom forum, że Legła to nie wiadomo jakie forumowe przestępstwo, które musi być karane trzytygodniowym banem a np. parchy czy naplety już nie. Szanujmy się trochę i nie róbmy z siebie idiotów. Poniosło trochę 7kotów i teraz go musicie bronic, że niby on źle nie zrobił bo to uszczypliwości...Zgoda uszczypliwość ale taka sama jak Legła. Nie mówcie, że nie bo się coraz bardziej pogrążacie. Temat był już praktycznie zakończony i niepotrzebnie rav rozdrapałeś strupy. Chciałeś, żeby wyszło na wasze, ale tak nie jest.Jeśli myślisz, że jesteśmy idiotami, którzy uwierzą, że to uszczypliwość a Legła to wielka obraza to wybacz. Masz tu trochę inteligentniejszych userów.
Wy tu oczywiście rządzicie i jeśli chcecie to dalej sobie banujcie za Ległe a za reszte nie, ale nie prościej by było przymykać na to oko? Myślicie, że kim my jesteśmy na forum Legii? Wielką Wisłą? Armią Białej Gwiazdy?
Także nas obrażają (a nie szczypią ) tekstami typu Gts, czy milicjanci. Wszyscy jesteśmy kibicami. Do wielkiej kultury nam daleko. Nie róbcie jakiś ideologii i nie szukajcie wytłumaczenia dla słowa Legła, parchy,śledzie czy pejsy..

7kotów przetarł szlak jakim powinniśmy iść. Legia także powinna się tam znaleźć.

Proponuję w regulaminie forum pozostawić wpis, żeby nie przekręcać nazw drużyn i nie używać wulgaryzmów, ale żeby moderatorzy nie zwracali aż tak na takie głupoty i błahostki uwagi. Jest to forum kibicowskie a nie religijno-kulturalne.

Powiedz rav jakie jest wg. ciebie dowcipne/uszczypliwe określenie na Wisłę na innych forach a jakie jest obraźliwe? GTS, Milicjanci, Skisła?
Jeśli znajdziesz jakieś dowcipne to powiedz. Pośmiejemy się razem.

Mam nadzieję, że nie dostanę bana za używanie słów typu Legła, GTS, Milicjanci, slisła, itp. Ale zobaczymy czy post przetrwa..
Niech inni na swoich forach nazywają nas jak sobie chcą. Nie znaczy to, że my mamy się zniżać do ich poziomu i używać nazw obraźliwych. Popieram, że określenia jak "parchy", "koszerni", "Amica" są do przyjęcia, bo można powiedzieć, że każde z nich ma swoją historie i nie jest bezpodstawne. Za to "Legła" razi. I na koniec najważniejsze. To my jesteśmy Mistrzem Polski i my powinniśmy pokazywać innym co to kultura. Nie patrzeć na fora innych klubów i mówić, że skoro oni tak robią to my też możemy. To inni powinni się od nas uczyć i naśladować.
Odpowiedz cytując
crazykaro
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 28.04.2010, 16:22
jak się piszę "sraxa" to źle a jak moderator pan_premier pisze że Pawełek to ciota to jest dobrze?
Odpowiedz cytując
Kobieta_Wislak
Senior Member

Stary 28.04.2010, 16:24
Jak już taka jesteś mądra to wyobraź sobie, że dla firmy najważniejszy jest klient. Jeśli tacy jak ja odejdą bo dostaną bana na trzy tygodnie za Ległe to mogą zapomnieć o tej stronie i "prywatna firma" splajtuje.
Ja dla was naprawdę nie chcę źle ale nie wmawiajcie ludziom, że Legła jest zła a naplety dobre.
jak widać na załączonym obrazku nawet tacy nie odchodzą ....
Odpowiedz cytując
gigant
Joker the Great

Od: 06.2003

Stary 28.04.2010, 16:39
... Jeśli tacy jak ja odejdą bo dostaną bana na trzy tygodnie ..
Daj Boże.

Juz kiedys chciałeś zlikwidować konto, zalogowałeś się na forum Amiki, wylałeś tam swoje żale i wróciłeś. Jesteś jak Kapka, zawsze wracasz.

Chyba pogoda źle wpływa na psychę niektórych, bo od rana same żale w tym temacie.
90minut.pl o tabeli 2005/2006 napisał(a):
"Lech Poznań nie wystąpił o licencję na przyszły sezon i został przesunięty na ostatnie miejsce w tabeli. W przyszłym sezonie pod nazwą Lech Poznań występować będzie Amica Wronki."
Odpowiedz cytując
Kordel_Walker
Banita

Stary 28.04.2010, 16:40
Zgadzam się, że zasady na forum nie są i nie będa sprawiedliwe ale chodzi o to żeby były przynajmniej jasne. Dlaczego użytkownik TRNKRN miał wiedzieć, że wg. was Legła to wielka obraza? Widział na forum pełno Kuchenkorzy, śledziów, napletów, parch więc przeniósł ze stadionu również Ległę. I co go czeka? ban! Sprawiedliwie? Nie. Dlaczego? Bo nie ma jasnych zasad. Zaznaczcie w regulaminie, że można używać słowa kuchenki, amika, sraxa, śledzie...a nie można Legła. Jasne punkt w regulaminie, jasne zasady. Inaczej za pare miesięcy znów ponowiona bedzie ta dyskusja, którą już kiedyś przerabiałem i dostałem bana na uciszenie.
Wiem, że nie przyznacie się do błędu i trzymacie się razem jak komuniści w zepsutym systemie, ale po czasie gdy dyskusja ostygnie spróbujcie przymykać oczy na Ległę, albo karajcie za śledzi i naplety także.
Niech te forum się rozwija a nie powielane są cały czas te same błędy i tematy.

gigant napisał(a):Wyświetl post
Daj Boże.

Juz kiedys chciałeś zlikwidować konto, zalogowałeś się na forum Amiki, wylałeś tam swoje żale i wróciłeś. Jesteś jak Kapka, zawsze wracasz.

.
Dobrą masz pamięć tak było. "Jestem jak Kapka - zawsze wracam"
Jestem jak ostatni sprawiedliwy z jajami który ma odwagę wskazać błędy i walczyć samotnie z waszą kliką, która nie potrafi przyznać się do błędu. Taki gość jak ja przydał by się by naprawić PZPN, który także widzi czubek własnego nosa w "prywatnej firmie" gdzie jedni mogą robić to za co drudzy mają Wrocłąw. Towarzystwo wzajemnej adoracji.
Czy jedynie mi zależy na rozwoju tego forum? Powtórzę - ja nie chcę źle. Jedynie wskazuję błąd, który któryś raz powraca a przez twardogłowych wróci pewnie kolejne razy...ale po co? Lepiej oszukiwać się że jest ok?
Ostatnio edytowane przez wolfy : 28.04.2010 o godz. 17:33.
Odpowiedz cytując
rav
Socios Wisła Kraków

Stary 28.04.2010, 16:57
Jeśli chodzi o regulamin.
12. (...) Niedopuszczalne jest również obraźliwe przekręcanie nazw innych klubów. Użycie wielkiej litery w nazwie Legia lub Cracovia naprawdę nie zepsuje klawisza <SHIFT> na Twojej klawiaturze.

Nie widzę powodu uściślania tego jeszcze bardziej. Sprawa jest jasna, to zasada obowiązująca na tym forum praktycznie od jego powstania, będzie już z 7-8 lat. Z całym szacunkiem - nie widzę powodu zmieniania tej zasady dla "widzimisię" osób zarejestrowanych w 2006 czy 2008 roku.

Inne fora, zwłaszcza że chodzi o fora innych klubów mnie nie interesują.
Odpowiedz cytując
Kobieta_Wislak
Senior Member

Stary 28.04.2010, 17:02
wiesz... jest taka zasda Panie Ostatni Sprawiedliwy... Że chwalimy publicznie, a upominamy na osobności...
Szczególnie w takiej sytuacji, jak wspólne brudy zechciałeś publicznie prać - to się nie dziw że "swoi" Cię objechali ... Bo tak się zwyczajnie nie robi i tyle...

PS. Kurde, jeżeli ban dla admina/moda ma włynąć na rozwój tego forum to mi brakuje argumentów, poddaję się, mam za mały móżdżek żeby takie rzeczy pojąć ....
Odpowiedz cytując
TRNKRN
Senior Member

Stary 28.04.2010, 17:28
No cóż, a może by nie przyjąć, że Legła jest przekręceniem nazwy, tylky określeniem takim samym jak np naplety? Też z czegoś się bierze (że (po)legła)? Nie ma takowej nazwy na Legię, a się utarła w środowisku i przyjęła więc po co to zmieniać podciągając pod przekręcanie nazwy? I naprawdę, nie wystarczy ostrzec najpierw tylko dawać bana na 3 tygodnie? To tak trudne, zwłaszcza wobec użytkownika, który nie miał jeszcze żadnych problemów z regulaminem?
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 28.04.2010, 17:31
Ela napisał(a):Wyświetl post
To prawda !

Planc lubi Widzew

Ale masz wyczucie czasu. My tu o poważnych sprawach

A tak w ogóle, to należy mi się medal za przeniesienie dyskusji tutaj
Ostatnio edytowane przez wolfy : 28.04.2010 o godz. 17:35.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 28.04.2010, 17:33
TRNKRN napisał(a):Wyświetl post
No cóż, a może by nie przyjąć, że Legła jest przekręceniem nazwy
Weź już skończ - jak Ci się nie podoba to po prostu nie pisz a nie drąż głupio tematu bo nic Ci to nie da.
Mamy tu 'gości' z Wawy i choćby dla nich Legły nie będzie, tak jak u nich najpewniej nie ma Zwisły.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
orzeu
Senior Member

Stary 28.04.2010, 17:39
Nie wiem w jakim srodowisku sie nazwa "Legła utarła". Nie znam ani jednej osoby ktora by tak mowila w realu. Moze za stary jestem, nie wiem.
WISŁA PANY !!
Odpowiedz cytując
rav
Socios Wisła Kraków

Stary 28.04.2010, 17:40
TRNKRN, ale dlaczego mamy coś pod coś podciągać, coś przyjmować? Przekręcanie nazw drużyn jest poniżej pewnego poziomu, a my nie chcemy aby był on przekraczany. Dla zakładających to forum wiele lat temu była to kwestia oczywista. Stwierdzenie w regulaminie nie pozostawia wątpliwości.

Zgodzę się z Tobą w jednym: użytkownik, który uważa jak pisać, stara się zachowywać zgodnie z netykietą i zasadami tego forum, a raz coś przeskrobie, zazwyczaj ma przewalone.

Dzieje się tak dlatego, że interwencji na forum mamy całe mnóstwo. Aktywny moderator, podczas zwykłego dnia, w trakcie którego nic się nie dzieje, zwykle interweniuje kilka - kilkanaście razy. W dniach większej aktywności ta ilość rośnie wielokrotnie. W takiej sytuacji ciężko zorientować się, komu się wypsnęło, a kto nagminnie łamie regulamin. Nie prowadzimy takiego rejestru, bo nie mamy do tego dogodnego narzędzia. Bany mają charakter prewencyjny - osoby rozsądne nigdy nie popełniają tego samego przewinienia drugi raz.

Zatem, rozumiem Twoją sytuację, ale zrozum też i moderatorów.
Odpowiedz cytując
TRNKRN
Senior Member

Stary 28.04.2010, 19:00
Staram się. W każdym razie dzięki za szczere chęci wyjaśnienia tej sprawy. Myślę tylko, że w takich sprawach należy roztropniej ferować wyroki. A co do 7 kotów, to akurat jemu się nie wymsknęło, tylko wielokrotnie i to bardzo mocno przekraczał pewną granicę stosując wulgaryzmy. Co do Legii w takim razie muszę zmienić swoje nazwenictwo, może Ludowe Wojsko Polskie? Zaproponujmy jakąś nazwę, która by się przyjęła. A co do twej wypowiedzi Orzeu, chociażby w taki sposób jak na stadionie, gdzie 15 tysięcy gardeł śpiewa Legła Warszawa. Moim zdaniem to i tak grzeczniejsze niż "żydowskie ****y". Warto się zastanowić też nad niektórymi zwrotami, które również powodują schodzenie poniżej pewnego poziomu.
Powód: lierówka
Ostatnio edytowane przez TRNKRN : 28.04.2010 o godz. 19:22.
Odpowiedz cytując
prober
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 30.04.2010, 18:46
Reset hasła i zablokowanie IP za niezgodność z jego "jedynie słusznymi poglądami" to bardzo miły gest ze strony któregoś z moderatorów (i tutaj uwaga do tego mądrego, który anonimowo pokazuje swoją siłę siedząc przed pulpitem moderatorskim: przyjemnego tarzania się dalej w swoim płytkim bajorku).
Regulaminu w ani jednym punkcie nie naruszyłem, ale widzę, że widzimisie jest tutaj ponad zasadami. Apeluję do rozsądku!

minigaleria forumowych wynalazków językowych (zbieram kolejne!): Balon, Balonik, Dzida, Dziwnie spokojny, I tyle w tym temacie, Kicha, Miałem przeczucie, Na pałę, Napinka, Nie mam pytań, Oddychać rękawami, Padaka, Pan Basałaj, Pan Cupiał, Parch, Piach, Przypał, Siara, Szrot, Wspomnicie moje słowa
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 30.04.2010, 22:21
Mam pytanie do moderatorow, administratorow i Bog wie kogo. Czy mozna cos zrobic z wiecznie narzekajacymi osobami i kibicami sukcesu? Tak wiem powtarzam sie ale chyba po raz kolejny sytuacja nas przerasta. Przegralismy z Korona, zagralismy chujowo chyba kazdy widział i wie. Jesli ktos troche przeanalizuje rozsadnie gre, napisze posta na ten temat, posta z krytyka to mnie takowy w oczy nie razi ale czemu na forum musza przebywac te wstretne nic nie potrafiace oprocz zalenia sie płaczki. Jak mozna pisac ze dzis przegralismy mistrza skoro tak naprawde nadal jak najbardziej mamy na niego szanse, ok gralismy zle, moze to nie napawa optymizmem ale do chuja pana to jest forum kibicow WISŁY KRAKÓW a nie przeciwnikow Wisły Kraków wiec niech na tym forum skoncza sie te wszystkie czarnowidztwa! Moze mistrza nie zdobedziemy, Bóg tylko wie i wtedy ten placzek mi powie "a nie mowilem". Ale to nie dowodzi temu ze mial racje tylko temu jak sie potoczy los. Ja moge napisac w tej chwili ze napewno zdobedziemy Mistrza i tez powiem (jesli go zdobedziemy) "a nie mowilem"- po prostu takie wypisywanie ze bedzie dobrze czy zle to 50% szans na odgadniecie prawdy, tylko ze o ile optymizm to taka fajna strona zycia to tych pesymistow juz czytac nie moge. I to sa kibice, co po kazdej porazce zasmiecaja to forum stekiem bzdur, płaczow. Zeby troche przyblizyc temat podam kilka przykladow:

thechris:
"
Wynik nie oddaje przebiegu gry. Do przerwy Korona powinna prowadzić 0:3 + czerwona dla Brożka. To była różnica klasy. Co z tego, że w całym meczu zasłużyliśmy na 1 bramkę jak Korona powinna strzelić cztery?"
"... Kielczanie pokazali traktorzystom jak się gra w piłeczkę. Zwycięstwo Korony w 100% zasłużone."
oczywiscie wieczny placzek zali sie na nasza gre, spuszcza sie piszac te swoje placze ale jak zajrzec w statystyki i na chlodno podejsc do sprawy to prawda jest taka ze Korona powinna nam wbic te 3 bramki ale w drugiej polowie Korona nie istniala a mecz zycia grał Malkowski. Tak Korona jak i my mielismy dzisiaj ze 3 setki do zdobycia bramek. I statystyki:
Wisła - Korona
- sytuacje: 20 - 10
- strzały: 18 - 9
- posiadanie piłki: 56% - 44%
- faule: 11 - 14
- dośrodkowania: 42 - 15
- rzuty rożne: 8 - 4
Ale oczywiscie Korona powinna wygrac 3:0 i pokazala nam jak sie gra w piłeczke!
Rozumiem zagralismy slabo ale czy to powod do tego zeby az tak wyolbrzymiac gre ktora mimo wszystko patrzac na statystyki i przebieg calego meczu nie byla az taka tragiczna jak to niektorzy widza?
DN!:
"Niestety ku uciesze całej Polski Amica zdobedzie majstra!"
Oczywiscie, pozostaje sie tylko zgodzic! Jutro Lech odbiera Puchar za zdobycie majstra!
AS82:
Ekspert w dziedinie pilki noznej i calego sportu. Wybitny znaFca ktory wszystko wie najlepiej.
"Kasperczak przejal beznadziejnie fizycznie przygotowana Wisłe po Skorzy ,minelo kilka kolejek ,a nadal wiekszosc pilkarzy wyglada fatalnie pod wzgledem kondycyjnym i technicznym,to co mialo dac zatrudnienie Kasperczaka, moze trzeba zwolnic Bahra ,skoro przygotowuje on tak pilkarzy ,ze goscie z Korony wygladaja 3 razy lepiej od naszych"
"Tego goscia to nawet mi sie za wiele cytowac nie chce, chyba najwiekszy placzek i narzekac na forum, bleee!

Juz mi sie nie chce ponownie przebijac przez to morze placzu, z tego co pamietam to dodam jeszcze ze padaly komentarze ze Bogus to panienka, jak on gra i w ogole, szkoda tyle ze trzy dni temu po dwoch bramkach to by go w pyte pocalowali, tacy kibice o przepraszam choragiewki. Aaa i jeszcze jedno, koles napisal jeden ze doping zly, to chyba konczy sprawe i ukazuje ze placzki musza przyczepic sie do wszystkiego, WSZYSTKIEGO!
Krytyka owszem ale sensowna i konstruktywna. Nie robmy sobie z mordy dupy!!!!!!!!! Jesli kochasz Wisle to kochaj ja na zawsze, wierz w nia do konca!!! Jesli 3 dni temu Bogiem był dla ciebie Boguski to jak smiesz dzisiaj na niego narzekac zanadto!? Jesli wczoraj krzczales ze Pawelek to **** i słabo broni to dzis nie pisz "oj jednak sie myliłem, oj, oj Pawelek wroc". Badz mezczyzna nie rob ze swojej mordy dupy a z siebie wiecznego placzka i znawcy bo kazdy jest kozak przez neta, kazdy wie ze Pawelek nie powinien grac itd a pozniej pie.. ze Juszczyk jeszcze slabszy. Czy teraz moderatorzy przewiduja jakas akcje uwolnienia forum od wiecznego pesymizmu i placzu?
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
WislakWiDoK
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 01.05.2010, 10:39
http://wislakrakow.com/forum/member.php?u=58036
ɐɪʌoɔɐɹɔ
Odpowiedz cytując
Eternit
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 01.05.2010, 11:47
Może warto by, tematy meczowe zamykać na czas trwania meczu i otwierać trochę po jego zakończeniu gdy emocje już nieco opadną. Zmniejszy to liczbę głupich wpisów, a i modzi będą mieli mniej do roboty i banowania
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 01.05.2010, 11:53
Cytat:
Może warto by, tematy meczowe zamykać na czas trwania meczu i otwierać trochę po jego zakończeniu gdy emocje już nieco opadną. Zmniejszy to liczbę głupich wpisów, a i modzi będą mieli mniej do roboty i banowania
jestem za. Mysle ze jest to najlepszy przepis na ograniczenie placzkow. Wystarczy poprzegladac tematy meczowe w trakcie trwania meczow i widc tam zero rozsadku i pomyslunku w wiekszosci postow. Jesli przegrywamy to jest placz i lament, jak tylko wyrownamy to juz jacy to fajni sa Ci pilkarze, jak dobrze zagrali, jak wygrywamy to zapominaja o tym ze przed chwila Boguskiego nazywali dziewczynka a o Brozku pisali ze jest bez formy, itd...
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Od: 06.2008

Stary 01.05.2010, 12:22
Wywalcie tego spamera wyżej bo głowa boli w każdym temacie.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów