The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na:
Platforma Obywatelska 68 10,66%
Prawo i Sprawiedliwość 159 24,92%
Twój Ruch 9 1,41%
Polskie Stronnictwo Ludowe 6 0,94%
Sojusz Lewicy Demokratycznej 17 2,66%
Solidarna Polska 4 0,63%
Polska Razem 37 5,80%
Kongres Nowej Prawicy 165 25,86%
Ruch Narodowy 97 15,20%
Dziękuje nie głosuje! 76 11,91%
Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Mareq
Senior Member

Od: 04.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 28.04.2010, 00:40
Cytat:
Może dlatego, że nie oglądam telewizji już od bardzo dawna? Wszystkie takie informacje docierają do mnie po czasie. Wiesz chyba, jakie były proporcje, prawda?
Serio - były jakieś anty-PO manipulacje "GW", TVN-u, ZET-ki czy Newsweeka? Nie potrafię sobie przypomnieć abym o tym słyszał. Dasz jakiś przykład analogicznych działań w liczących się mediach?
A to nie zatapiałeś platformy z ojcem dyrektorem ?
A Ty podaj po jednym przykładzie manipulacji ze strony GW , TVN-u , ZET-ki i Neewsweeka . Wiem że były ich tysiące , więc wystarczy po jednym . Będę miał przynajmniej jakiś materiał porównawczy , żeby móc wyszukiwać manipulacje innych stron .
Ostatnio edytowane przez Mareq : 28.04.2010 o godz. 00:49.
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 28.04.2010, 00:50
Mareq napisał(a):Wyświetl post
Heh, zabawne że o tym piszesz. Zawsze broniłem "RM" przed manipulacjami, choć nigdy nie słuchałem go na żywo. Powiedzmy tak - nie podoba mi się ich muzyka. Nie, nawet to nie jest prawdą, nie wiem czy tam jest jakaś muzyka. Będę musiał wyrobić sobie na jej temat jakieś zdanie, o to pierwsze pytanie które mi zawsze zadają. Coś pewnie znaczy. Niekoniecznie to, co rozmówcy sobie wyobrażają...

Czy "zatapiałem platformę"? Był taki okres, że zatapiałem, w ramach sprzeciwu przeciw manipulacji - źle czułbym się stojąc w jednym szeregu z niektórymi ludźmi. Gdyby PO zrobiła cokolwiek z tego, co w kwestiach gospodarczych zapowiadała, czułbym się dziś z tym źle. Niestety, oceniłem ją trafnie.

Manipulacje? Wejdź na blog Ziemkiewicza, wkleiłem jeden felieton temu poświęcony. Z pamięci, na szybko? Wanna Wassermana, rura Wassermana - bo były najgłupsze i od razu je zdemaskowano. To były prawdziwe potworki.
Sprawa Sawickiej, szkalowanie agenta CBA - niedawno umorzono proces przeciw niemu (nie był politykiem, ale zgnojono go w ramach politycznej nawalanki)...
Hej - cała ta zabawa w domysły "GW" na temat udziału Prezydenta w katastrofie - to jest dopiero podła manipulacja, nieprawdaż?
Tak na szybko.

Przy czym w jednym się mylisz - nie jestem zaangażowany. Obserwuję to, co się teraz dzieje i co się pewnie wydarzy z boku. Z uśmiechem, ale z boku. Gardziłem tymi ludźmi, doprowadzali mnie do wściekłości, ale nigdy nie potrafili mnie dotknąć. Dlatego nie będę teraz ustawiał się w kolejce

Marqu - mocne akcenty, obawiam się, dopiero nas czekają.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 28.04.2010 o godz. 01:02.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 28.04.2010, 01:03
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Nie oglądałem programu Pospieszalskiego, nie wiem nawet co w nim było. Jestem jednak pewien, że do poziomu żenady Palikota i akcji "schowaj babci dowód" nawet się nie zbliżyli.
.
Dla mnie to są rzeczy nie do porównania - to co opisujesz to happeningi(pomińmy poziom),bądź buractwo - Janek chce wojny z Rosją
94 - Allah Akbar!!
wolfy
Senior Member

Stary 28.04.2010, 01:11
1q2 napisał(a):Wyświetl post
Dla mnie to są rzeczy nie do porównania - to co opisujesz to happeningi(pomińmy poziom),bądź buractwo - Janek chce wojny z Rosją
Wojny z Rosją nie będzie. Co najwyżej domowa

"Happeningi", tak. I jak tu was nie lubić, Panowie?
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
1q2
Socios Wisła Kraków

Stary 28.04.2010, 01:14

"Happeningi", tak. I jak tu was nie lubić, Panowie?
hehe - nie słyszałem wypowiedzi choć jednej babci której zabrano dowód

To już bardziej 'po bandzie' była akcja - Idź na wybory - zmień Polskę.Gdzie powinno to przejść do historii jak we wrogiej TV przemycić informacje która kojarzy się z jednym.
Powód: ć
Ostatnio edytowane przez 1q2 : 28.04.2010 o godz. 01:19.
94 - Allah Akbar!!
wolfy
Senior Member

Stary 28.04.2010, 01:49

To już bardziej 'po bandzie' była akcja - Idź na wybory - zmień Polskę.Gdzie powinno to przejść do historii jak we wrogiej TV przemycić informacje która kojarzy się z jednym.
Cóż, to teraz będzie masa "happeningów". Moja niechęć do rodaków pewnie wzrośnie.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
DysoN
Senior Member

Od: 07.2004

Stary 28.04.2010, 08:02
Nie oglądałem programu Pospieszalskiego, nie wiem nawet co w nim było. Jestem jednak pewien, że do poziomu żenady Palikota i akcji "schowaj babci dowód" nawet się nie zbliżyli.
LOL. Nie widziales, nie ogladales ale i tak wiesz lepiej.

Wolfy, jestes chyba najbardziej zapieklonym i zapalczywym uczestnikiem dyskusji w tym temacie. Stawiasz sam siebie w pozycji oblezonego obroncy (czego?), ktorego atakuja hordy bezmozgich tvnowcow i lojalistow GW
Juz sie wdrapuja na mury, juz podchodza z drabinami ale i tak ich stracasz w dol...

Syndrom "oblezonego miasta" jest zawsze preludium do upadku.
DysoN
orzeu
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 28.04.2010, 09:15

Kiedys znalazlem artykul, ktory opisywal kto stal za akcja "idz na wybory - zmien Polske". Slowo "zmien" gdy rzadzi jakas partia jest oczywistym przekazem. A pieniadze owa organizacja na ta kampanie dostala z budzetu panstwa. Reklama wyborcza za friko, sprytne no nie? :]
WISŁA PANY !!
DysoN
Senior Member

Od: 07.2004

Stary 28.04.2010, 09:31
Delikatna manipulacja z Solidarnymi 2010?
Ocencie sami.

http://www.dziennik.pl/wydarzenia/ar...zalskiego.html
DysoN
orzeu
Senior Member

Stary 28.04.2010, 09:59
Sa tez tacy co widza w Pospieszalskim swoj jedyny ratunek
http://www.dziennik.pl/wydarzenia/ar...l_benzyna.html
WISŁA PANY !!
it
Senior Member

Stary 28.04.2010, 11:09
Wracając chwilę do dyskusji nt lądowania w Tbilisi, wywiad z pilotem:
http://wyborcza.pl/1,75478,7821881,I...as=1&startsz=x
orzeu
Senior Member

Stary 28.04.2010, 11:12
To moze pytanie. Po co do tego wracac teraz?
WISŁA PANY !!
it
Senior Member

Stary 28.04.2010, 11:14
Po to, by wrócić do pytania kto kłamał w tej sprawie.
orzeu
Senior Member

Stary 28.04.2010, 12:05
To rozgrzebmy jeszcze afere Rywina i moze od razu Art-B z rozpedu.
Styl wywiad tradycynie ohydny. Zwlaszcza pytania w stylu:
"Kpt. Protasiuk był przestraszony tą sytuacją?
To miała być nauczka?
Przeżywaliście potem z kpt. Protasiukiem tamto zajście?"
Ostatnio edytowane przez orzeu : 28.04.2010 o godz. 12:10.
WISŁA PANY !!
Proud
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2007

Stary 28.04.2010, 12:13
Dla mnie ochydne to było: 'Jeszcze się policzymy"

oczywiście o ile to była prawda.
Skipper
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 28.04.2010, 12:17
orzeu napisał(a):Wyświetl post
To moze pytanie. Po co do tego wracac teraz?
Jak się nie mylę to chodzi o ten obszerny materiał w Wiadomościach w TVP. Pojechali tam po całości po Wyborczej, a tu chyba jednak GW "miała rację", a raczej prawidłowo opisała zdarzenie.

A styl wywiadu jest raczej normalny...chyba naturalne że jak zwierzchnik ci wydaje rozkaz a ty nie chcesz go wykonać, to na miejscu jest pytanie czy dana osoba czuła się zagrożona/przestraszona.

edit (żeby nie przesadzać z postami) do odp. orzeu poniżej: widzisz, ja to jakoś inaczej odbieram, i te pytania nie wywołały we mnie (retroaktywnego) strachu przed Kaczyńskim. Oddana została natomiast atmosfera jaka tam wtedy panowała - tzn. że kapitan tego samolotu nie miał się zamiaru uginać przed rozkazem Prezydenta RP.
Ostatnio edytowane przez Skipper : 28.04.2010 o godz. 12:36.
everybody on earth wanna rap
orzeu
Senior Member

Stary 28.04.2010, 12:29
Normalne pytania, od kogos kto chce uzyskac odpowiedz nic nie sugerujac i nie probujac kreowac rzeczywistosci, brzmialyby np. tak:
"Co myslal o tym kpt. Protasiuk?"
"Jak pan myśli po co to zrobiono?"
"Czy rozmawailiscie pozniej z kpt. Protasiukiem o tamtym zajsciu?"

Te ktore sa zastosowane w wywiadzie to socjotechnika majaca na celu wytworzenie na czytelniku jakiegos wrazenia (w tym wypadku strachu przed nawiedzonym Kaczynskim, niecheci do niego i wmowienia ze teraz musialo byc tak samo) niezaleznie od odpowiedzi udzielonych przez czlwieka, z ktorym przeprowadza sie wywiad.

Material w wiadomosciach byl z kolei odpowiedzia na szerzace sie artykuly i programy w innych mediach szukajace na sile analogii miedzy Gruzja a Smolenskiem.
WISŁA PANY !!
Mareq
Senior Member

Stary 28.04.2010, 12:48
http://www.youtube.com/watch?v=j0KR7...eature=related

Najlepsze jest pierwsze 45 s tej części .
Przypadkowo spotkani lekko podpici młodzi obywatele(pewnie wykształceni z dużego miasta) a na dodatek jeden ma podwójne obywatelstwo(oczywiście drugie to niemieckie ) , więc ma wyj**ane , bo mu zostało jeszcze 50 % Prezydentów .
Jakiż to kontrast do tych zapłakanych i zatroskanych o Polskę patriotów (bynajmniej nie twierdzę , że takimi nie są , chodzi mi o podkreślenie warsztatu twórców)
Dobrze , że w odpowiednim momencie znalazła się kamera aby nagrać tą scenę .
Kamera porządnego dokumentalisty musi być czujna.
orzeu
Senior Member

Stary 28.04.2010, 13:03
Jak mniemam podobnie zareagowales na filmik z "super partia ****o" i wiele innych gdzie z tlumu ludzi normalnych i wielu stonowanych wypowiedzi zawsze wybierano najbardziej zacietrzewiona zwolenniczke radia Maryja.
Tak samo jak tuz po wypadku pojawilo sie sporo debili z "nie plakalem po Kaczynskim", "stypa party" itp a najwiecej uwagi poswiecono nawiedzonemu klesze spod Przemysla.
Rozbraja mnie to oburzenie na reportaz Pospieszalskiego. Setki takich samych w druga strone - ok, jeden w przeciwna - kurewsko daleko od ok.
WISŁA PANY !!
szczebrzeszcz
Senior Member

Od: 05.2003

Stary 28.04.2010, 13:13
wczoraj np jak przesłuchiwali tego wojskowego w sprawie katastrofy pod Smoleńskiem
jeden z dziennikarzy zadawał pytania w tak tendencyjny sposób jakby usilnie chciał udowodnić jakąś z góry założoną tezę...
orzeu
Senior Member

Stary 28.04.2010, 13:16
W Polsce niestety nie ma obiektywnych dziennikarzy. Najblizej tego i najbardziej zainteresowany nie samym pytaniem ale odpowiedzia na nie jest wg mnie Skowronski. Najlepszym przykladem dziennikarza tendencyjnego jest Zakowski. Pospieszalski przynajmniej probuje stwarzac pozory choc niespecjalnie mu to wychodzi.
WISŁA PANY !!
Mareq
Senior Member

Stary 28.04.2010, 13:27
Cytat:
Jak mniemam podobnie zareagowales na filmik z "super partia ****o" i wiele innych gdzie z tlumu ludzi normalnych i wielu stonowanych wypowiedzi zawsze wybierano najbardziej zacietrzewiona zwolenniczke radia Maryja.
Tak samo jak tuz po wypadku pojawilo sie sporo debili z "nie plakalem po Kaczynskim", "stypa party" itp a najwiecej uwagi poswiecono nawiedzonemu klesze spod Przemysla.
Rozbraja mnie to oburzenie na reportaz Pospieszalskiego. Setki takich samych w druga strone - ok, jeden w przeciwna - kurewsko daleko od ok.
A mnie smieszy jak ,,prawi'' dziennikarze i ,,prawi'' bojownicy oburzają się na metody stosowane przez inne media(w domysle merdia salonowe) a dostajac do reki narzedzia i mozliwosci , robia dokładnie to samo .

Cytat:
gdzie z tlumu ludzi normalnych i wielu stonowanych wypowiedzi zawsze wybierano najbardziej zacietrzewiona zwolenniczke radia Maryja.
A tak przy okazji .
Są na to dowody , czy to tylko sugestie , że spośród kilkudziesięciu merytorycznych i stonowanych wypowiedzi , wybiera się akurat tą jedną dokonaną przez wyjątkowego nerwusa ?

Cytat:
Nie dziwi mnie to , ze więcej uwagi poświęcono księdzu wygłaszającemu homilię w archikatedrze przemyskiej aniżeli jakiemuś zwieszonemu anarchiscie.
Obaj pełnią trochę inne role społeczne i obaj trafiają do trochę różnego (jeżeli chodzi o zakres) odbioru społecznego.
Zreszta nie jestem do konca przekonany , że tej uwagi w stosunku do księdza było zdecydowanie(a tak być powinno) więcej aniżeli do tych kretynów z Poznania.
Ostatnio edytowane przez Mareq : 28.04.2010 o godz. 13:50.
orzeu
Senior Member

Stary 28.04.2010, 15:47
Narzedzia i mozliwosci wszyscy dziennikarze maja od dawna takie same. Jedna opcja manipuluje od lat, druga dotychczas nie sprzedawala tak nachalnie swoich pogladow i gdy nagle przyjela podobne metody to nagle jest to takie straszne zjawisko.
Analogia do Krakowa z poczatku lat 90-tych. Cracovia zaczyna biegac z nozami, Wisla ma do wyboru odpuscic albo przyjac ta same metode aby nie przegrac.

Naprawde potrzebujesz dowodow na to ze sposrod paru milionow wyborcow PIS zawsze w tv pokazuje sie kilkusettysieczny (sluchalnosc) odsetek sluchaczy radia Maryja nie baczac na to ze z tej samej opcji pochodzi wielu ludzi inteligentnych.
WISŁA PANY !!
wolfy
Senior Member

Stary 28.04.2010, 18:20
DysoN napisał(a):Wyświetl post
LOL. Nie widziales, nie ogladales ale i tak wiesz lepiej.
Mam swoje podejrzenia - Pospieszalski działa w innych warunkach, co innego mu wolno zrobić.

DysoN napisał(a):Wyświetl post
Syndrom "oblezonego miasta" jest zawsze preludium do upadku.
Oblężonej twierdzy, jeśli już. Upadku kogo lub czego? Mojego?

Delikatnie rzecz ujmując - nie do końca zrozumiałem te Twoje brednie. Rozwiniesz?
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 28.04.2010, 18:23
te karły szydziły z naszego Prezydenta
http://wiadomosci.wp.pl/kat,119674,t...l?ticaid=1a123
orzeu
Senior Member

Stary 28.04.2010, 19:19
Ten to sie bez wyzwiska obejsc nie potrafi:
Cytat:
Dodaje, że autorami ulotki są te same osoby, które wpisują obelżywe komentarze w internecie. – To wymyśliła grupka dzikich ludzi, nie ma co się nimi przejmować. Zrobić taką ulotkę i wmontować kilka zdjęć każdy głupek potrafi. Takich wybryków w Polsce jest bez liku – akcentuje Żakowski.
Te same osoby. Znaczy zna ich i sprawdzil!

Cytat:
W ostatnich dniach coraz częściej dochodzi do niszczenia tego, co udało się Polakom wypracować, a więc pojednania polsko-rosyjskiego – mówi profesor.
Straszne... :(
WISŁA PANY !!
JEDREK76
konserwa

Od: 06.2004

Stary 28.04.2010, 19:42
Mareq napisał(a):Wyświetl post
A Ty podaj po jednym przykładzie manipulacji ze strony GW , TVN-u , ZET-ki i Neewsweeka . Wiem że były ich tysiące , więc wystarczy po jednym . Będę miał przynajmniej jakiś materiał porównawczy , żeby móc wyszukiwać manipulacje innych stron .
Podam Ci jeden z przykładów najbardziej wydaje mi się chamski, w którym uczestniczyły wszystkie z wymienionych przez Ciebie mediów. Przykład doprawdy godny rynsztoka i najgorszych brukowców do jakich media te wówczas (a i dzisiaj nie jest inaczej) równały. Otóż może przypominasz sobie "zadymę" jaka się rozpętała kiedy w kwietniu 2009 r. Prezydent Lech Kaczyński postanowił odznaczyć prezesa IPNu Janusza Kurtykę. Nagle list do Prezydenta wysłał leczący się psychiatrycznie Krzysztof Hejke mąż dziennikarki Gazety Polskiej sugerując, jakoby ta miała otrzymywać dokumenty IPNowskie w wyniku rzekomego romansu z Januszem Kurtyką. Media salonowe na czele z Radiem Zet i Gazetą Wybiórczą, dziwnym sposobem ten list otrzymały i rzecz jasna opublikowały z odpowiednimi komentarzami i w przypadku GieWu zaopatrzony w wielce sugerujące zdjęcie rzekomej "pary" oczywiście bez opisania sytuacji i okoliczności w jakich zostało ono zrobione.
http://wyborcza.pl/1,75478,6556347,K...dza_zone_.html

Przez kilka m-cy osoby spotwarzone tą insynuacją i ich Rodziny cierpiały hekatombę, chłostane wywiadami z imć Krzysztofem Hejke
http://www.polskatimes.pl/magazyn/11...rada,id,t.html

Rzecz jasna wielce usłużna Prokuratura wszczeła dochodzenie o którego wyniku w/w media nie były już łaskawe poinformować.
http://wzzw.wordpress.com/2009/12/09...lska%E2%80%9D/

Doprawdy przy wybiórczej i całej reszcie Pośpieszalski to jest pikuś. Aha i jeszcze jeśli chodzi o aktorów, to dla informacji tropicieli sensacji w reportażu wypowiadały się jeszcze dwie aktorki, pierwsza to p. Łaniewska (grająca m.in. w "Plebani", w latach 80-tych wspierająca "Solidarność") oraz druga nazwiska nie pamiętam, ale grała w serialu "Dom" żonę Andrzeja Talara. W sumie nie wiedziałem, że aktorzy mają zakaz wypowiadania się na temat swoich odczuć etc.
Zbychu
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 28.04.2010, 20:29
Cytat:
Słowa sugerujące, że rosyjskie służby bezpieczeństwa stały za katastrofą prezydenckiego samolotu wypowiada aktor, znany m. in. z "Klanu" i "M jak miłość".
Jeśli to było zagranie celowe,to tym razem dziennikarze sypatyzujący z PiSem naprawde ostro pojechali po bandzie

Szkoda bo takimi zagraniami tylko słabią Prawo i Spraweidliwość.Jak tak dalej pójdzie to chyba spełni się marzenie michnikowszczyzny aby ludzie przestali ufać TVP1 doszukjąc się analogi z metodami stosowanymi za PRLu

http://wyborcza.pl/1,75478,7823108,_...zy__radny.html
By dostawać więcej od życia, dawaj więcej od siebie.
Kowalski
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 28.04.2010, 20:46
Mnie dziwi co innego. Dotyczy manipulacji medialnej. Jeśli ktoś zakłada, że X robi coś złego to jakim cudem Y robiący to samo robi coś mniej złego albo w ogóle nic złego?
sambo
dziarski chłop

Od: 04.2005

Stary 28.04.2010, 21:22
Zbychu napisał(a):Wyświetl post
Jeśli to było zagranie celowe,to tym razem dziennikarze sypatyzujący z PiSem naprawde ostro pojechali po bandzie

Szkoda bo takimi zagraniami tylko słabią Prawo i Spraweidliwość.Jak tak dalej pójdzie to chyba spełni się marzenie michnikowszczyzny aby ludzie przestali ufać TVP1 doszukjąc się analogi z metodami stosowanymi za PRLu

http://wyborcza.pl/1,75478,7823108,_...zy__radny.html

Trzeba przyznać, że mistrzowskie manipulacyjne rozegranie tematu.

Bo co mamy w tytule ? W tytule mamy cytat wypowiedzi Beaty Kempy....

Kim jest Beata Kempa - normalnie to ta kobieta ma takie samo prawo wypowiadania się o filmie jak każdy inny polityk z każdej innej partii. Nie kręciła go a wiedzę o jego treści posiada tak jak każdy z nas - albo z obejrzenia dokumentu albo z mediów.

Ona jest jednak z PISu -stado wilków ma więc powód aby z ściekłością rzucic się na ofiarę.

Manipulacja tworzyę elegancki związek

Kto tam był? Zwykli ludzie kreaturo z PISu? Tam byli AKTORZY!

I niech mi ktoś powie - co wspólnego ma PIS z gościem opowiadajacym o tym, że Putin ma krew na rękach?

Co ma wspólnego PIS w ogóle z tym stwierdzeniem?

Mamy więc związek - PIS - Kłamstwo - bezpodstawne oskarżenie Putina przez PIS o zabójstwo - lizusostwo pisowskich mediów wobec PIS (bo wolne media to te co tego typu artykuły jak powyżej kreują)

100% goebbelsa
Ostatnio edytowane przez sambo : 28.04.2010 o godz. 21:24.
"Zachowanie się publiczności krakowskiej, a raczej zwolenników Cracovii na ostatnich jej meczach, stało się naprawdę skandalicznem. Tylko ten sędzia jest dobry, sprawiedliwy i obiektywny, który jej dogadza, każdy inny jest "kaloszem", "papuciem", "zbrodniarzem". Doprowadziło to do najzwyklejszego terroru. " Tygodnik Sportowy rok 1924, nr 43

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów