|
|||||||
| Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na: | |||
| Platforma Obywatelska |
|
68 | 10,66% |
| Prawo i Sprawiedliwość |
|
159 | 24,92% |
| Twój Ruch |
|
9 | 1,41% |
| Polskie Stronnictwo Ludowe |
|
6 | 0,94% |
| Sojusz Lewicy Demokratycznej |
|
17 | 2,66% |
| Solidarna Polska |
|
4 | 0,63% |
| Polska Razem |
|
37 | 5,80% |
| Kongres Nowej Prawicy |
|
165 | 25,86% |
| Ruch Narodowy |
|
97 | 15,20% |
| Dziękuje nie głosuje! |
|
76 | 11,91% |
| Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
Pamiętajcie , że musimy być solidarni w dążeniu do jedynego słusznego prawego celu.
Tako rzecze Jan Pospieszalski oraz lud prawy i sprawiedliwy ![]() A jak przypuszczam publiczna nr1 się dopiero rozkręca.
Ostatnio edytowane przez Mareq : 27.04.2010 o godz. 00:48.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
Ja jeszcze jakiś czas temu myślałem tak sobie że to będzie parodia jak on zdecyduje się kandydować - w sensie, w obliczu tej tragedii rodzinnej. Teraz myślę że to szczególnie z psychicznego punktu widzenia dobra decyzja.Zajmie się czymś , będzie miał jakiś cel - pozwoli mu się to jakoś pozbierać. Jednak autentycznie boje się tego że Pis zrobi z tego wszystkiego szopkę jakiej jeszcze nie widzieliśmy Janek już jedzie kompletnie bez trzymanki ![]() ![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
konserwa
Od: 06.2004
Offline |
|
Twierdzisz, że idzie na konfrontacje, owszem wybory są konfrontacją, ale w dobrym tego słowa znaczeniu. Chyba, że chodzi Ci o coś innego ale jak na razie przynajmniej ze strony Kaczyńskiego nie widzę prób zagrywek nie fair. Edit. Dlaczego bez trzymanki
Ostatnio edytowane przez JEDREK76 : 27.04.2010 o godz. 01:01.
|
|
|
|
Звезда изнад свега
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Jedrek - Ty nie widzisz, a inni widzą. Dla Ciebie ogłoszenie (a w zasadzie jego forma) nie były rażące, a np. dla mnie były. I to bardzo.
Z drugiej strony zgadzam się z Tobą. Jeśli polityk nie dąży do władzy to jest z koziej dupy trąba, a nie polityk. Władza to narzędzie w rękach polityka bez którego przecież nic nie może zrobić. Tutaj nadal rozchodzi się o formę i okoliczności. Moim zdaniem bardzo mocno kontrowersyjne. Tak jak pisałem kilka dni temu - JK albo mógł kandydować, albo odejść na polityczną emeryturę. Wybrał (mimo wszystko) to pierwsze. A co do wcześniejszej kwestii wykorzystywania tragedii to już pan Migalski zaczął jechać po bandzie: "Jarosław Kaczyński zdecydował się kontynuować dzieło brata. Bo któż inny mógłby to zrobić lepiej? Jeśli w boju ginie król, to kto inny, jeśli nie jego brat powinien dalej nieść sztandar? Kto inny lepiej nadaje się do tego, by walczyć o te idee i sprawy, za które poprzednik oddał życie? Kto mocniej i godniej trzymać będzie drzewiec z proporcem zmarłego? Dlatego stańmy przy królu wszyscy, którym bliskie były ideały jego zmarłego brata!".
Ostatnio edytowane przez MCDave : 27.04.2010 o godz. 01:10.
![]()
После пада устајем. Никад не одустајем. Јачи постајем. До краја остајем.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Wcale nie jestem taki pewien, że on to wytrzyma. ![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
||
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 05.2005
Offline |
|
natomiast parafrazując słynne powiedzenie ks. Tischnera, to w dzisiejszych czasach są 4 prawdy: Śwint a prawda, Tyz prawda, Gówno prawda i najniżej się lokująca GW - Prawda.......
Ostatnio edytowane przez funkykoval : 27.04.2010 o godz. 09:05.
![]()
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
czyzby NIC? ![]()
Wisła Kraków
|
|
|
|
konserwa
Offline |
|
|
Komentarz do przebiegu śledztwa osoby, którą o sympatię dla PiSu, czy też Kaczyńskich trudno posądzić.
http://fakty.interia.pl/felietony/pi...-lasku,1470357 |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Troche bez sensu argument. Chocby dlatego ze wtedy wypadkow nie bylo. I chocby dlatego ze maszyna ma swoja zywotnosc, za rzadow PIS byla zwyczajnie mlodsza.
Choc obarczanie wina Tuska i Klicha uwazam za przesade to trudno sie nie zgodzic ze nie wyciagnmeli zadnych wnioskow z wczesniejszych wypadkow. Klich do dymisji powinien podac sie juz dawno. ![]()
WISŁA PANY !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2003
Offline |
|
|
Cytat:
Fajna szopka, ale oczywiście, wszelkie próby podważenia tego to oszołomstwo. Rosjanie na pewno po prostu się pomylili! ![]()
Niszcz socjalizm!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Cytat:
Dokument jest tendencyjny .Narzucający widzowi uprawdopodobnienie tezy , jakoby po jednej stronie barykady stał Naród składający się z po pierwsze z tych zawsze prawych(niedoszacowanych przez reżymowe media) i w drugiej kolejności z przebudzonych lemingów a po drugiej stronie barykady okopała się garstka salonowych elyt. Już nie będę się przyczepiał do tego , że autor dokumentu nawet nie próbuje udawać bezstronności . Przynajmniej jest szczery niczym Michael Moor Teza narzucana jest fałszywa . Naród wciąż jest podzielony tak jak był , nie ma NAS i WŁADZY jak za czasów upadku komuny. Może ja też mógłbym wyjść z kamerą na miasto i poszukać ludzi , którzy mają już dość tej całej wzniosłej otoczki związanej z mitologizacją wydarzenia(to już akurat zarzut odnośnie wydarzeń związanych z żałobą a nie samą tragedia) i osoby Prezydenta Lecha Kaczyńskiego. Jakbym był jakimś znanym dziennikarzem , to zapewne nie miał bym większym problemów ze znalezieniem takiej samej liczby osób co Pospieszalski , tylko że wypowiadających się zgodnie co do założeń mojej tezy. Tylko ja nie dostał bym prime time'u w telewizji o największej oglądalności w kraju i tytuł ,,Solidarni przeciwko mitowi- 2010'' raczej by nie przeszedł .
Ostatnio edytowane przez Mareq : 27.04.2010 o godz. 12:18.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 05.2005
Offline |
|
Jedni oglądają JP a drudzy wolą "Szkło kontaktowe". Ci drudzy widzą próby obrażania części Polaków poprzez segregowanie na patriotów i resztę, ale chamstwa i inwektyw w swoim programie nie dostrzegają. Ci drudzy podobno są tolrerancyjni - ale niestety wyłącznie dla osób innych orientacji seksulanych, innej rasy bądż innej orientacji wyznaniowej, natomiast tolerancja dla osób mających inne poglądy polityczne i inny sposób postrzegania patriotyzmu - nie istnieje. Masz szansę - wykaż się pozdrawiam ![]()
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
Najlepszym podsumowaniem stanu w jakim się znalazła obecnie postkomuna ze swoim towarzysko-medialno-biznesowym zapleczem jest wypowiedź jednego z uczestników kolejki, który stwierdził, że to co się dzieje przypomina mu rok 1980, gdzie towarzysze siedzieli wystraszeni w komitetach, a ludzie wyszli na ulice. Taki sam strach padł teraz na to towarzystwo wzajemnej adoracji, ktore nie wie jak wytłumaczyć to co się stało, próbując znowu tłoczyć w swoich goebelsowskich mediach tą samą prymitywną propagandę. Idź do TVN i podaj swój pomysł, żeby ściągneli takie same tłumy oczywiście nie za pieniądze i opowiadali zgodnie. Albo idź do RoMana z GW-na krakowskiego. On napewno to podchwyci. Lubi gejów, koszerny klub z kałuży i płacą mu za to aby lansował takie poglady jak twoje. |
|
|
|
dziarski chłop
Od: 04.2005
Offline |
|
|
Gwiaździsty - kto wie, kto wie - może Mareczek już stał pod Franciszkańską wraz z bojówkami Róży Thun i rozpytywał manifestantów z wysokim poziomem IQ no i rodem z wielkiego miasta oraz wykształceniem ponadprzecietnym ? Nie mów hop - za ksywą Mareczek kryć się może medialna bestia
![]() A oto przykład fenomenalnej obłudy pismaków oraz robienia z ludzi debili tvn24 napisał(a):
czy może mi ktoś powiedzieć jaki błąd popełnili piloci?
Ostatnio edytowane przez sambo : 27.04.2010 o godz. 16:55.
![]()
"Zachowanie się publiczności krakowskiej, a raczej zwolenników Cracovii na ostatnich jej meczach, stało się naprawdę skandalicznem. Tylko ten sędzia jest dobry, sprawiedliwy i obiektywny, który jej dogadza, każdy inny jest "kaloszem", "papuciem", "zbrodniarzem". Doprowadziło to do najzwyklejszego terroru. " Tygodnik Sportowy rok 1924, nr 43
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Może nawet osobiście zna Naczelnego Belzebuba Mediów ? Kiedyś Kraków był wszakże matecznikiem Mumii Wolności i jej pejsatych miłośników oraz wszelkiej maści ćwierć yntelygentów, ktorych kupiono pochlebstwem, że są całymi i w dodatku europejczykami. Co jak co ale naiwna młodzież daje się nabrać na takie błyskotki jak murzyni na świecidełka.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
Szkoda że PiS nie wystawił np.Romaszewskiego.Jarosław Kaczyński choćby był najlepszym politykiem to ma zbyt negatywny wizerunek i ciężko będzie mu wygrać.Myśle że maksimum zakwalifikowanie się do II tury może prezes Prawa i Sprawiedliwości ugrać.A szkoda bo sondaże po tragedii,kiedy Kaczyński nie wypowiadał się publicznie były coraz lepsze dla PiSu i wydawało się że społeczeństwo jest w stanie poprzeć kandydata PiS , a teraz prawdopodobnie jesteśmy skazani na hegemonie PO,chociaż może to i dobrze - przynajmniej nie będzie już tłumaczeń że mało robimy bo " prezydent zawetował" itp.,może to mobilizująco wpłynie na partie Tuska.
![]()
By dostawać więcej od życia, dawaj więcej od siebie.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
konserwa
Offline |
|
|
Ci ludzie też płacą abonament i też mają prawo do tej telewizji w której dziennikarzami poza Pośpieszalskim są także takie osoby jak Lis i Żakowski, których trudno o sympatię do PiSu i Kaczyńskich podejrzewać. Może powinieneś im doradzić aby zeszli wreszcie ze swoich wyściełanych foteli i opuściwszy klimatyzowane hermetyczne studio, wyszli na ulicę zrobić reportaż zgodny z Twoją wizją świata. |
||
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Ta wiedza i tak nie ma znaczenia - największym "sukcesem" ( strasznie to brzmi ! ) po katastrofie jest fakt iż:
"coraz więcej wykształściuchów zakłada moherowe berety" I nie chodzi mi o obrażanie kogokolwiek lecz o stwierdzenie faktu. Nawet po dzisiejszej informacji z Prokuratury potwierdzającej poniekąd ( wcześniej nazywane spikowymi ) teorie wyciągnięte z jednego filmiku, jedna z moich koleżanek w pracy stwierdziła jakże dobitnie: "Trzeba kupować cukier ! " "Po co ? " - zapytała druga "Będzie wojna ..." Co do dziennikarzy - nie myślałem iż to napiszę: Lis szacunek za wczorajsze pytanie: "Jakim cudem ?" Ciekawe rozkminy są w Gazecie Polskiej : http://media.wp.pl/kat,1022943,wid,1...l?ticaid=1a10c Niejako dla potwierdzenia teorii spiskowej: czy ktoś widział, poza 10.04.2010 roku w TVN, materiał gdzie dwóch pracowników chyba warsztatu samochodowego opowiada jak nisko leciał samolot nad ich garażem, jak słyszeli "bum-bum-bum bum-bum" , na co kamerzysta czy też pytający rzekł z przestrachem " o ****a " ? ![]()
...nieczytelny...
|
|
|
|
Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
Zapraszam wszystkich do oddawania głosów na Janusza Korwina Mikkego! Obecnie jedynego, slusznego kandydata. http://prezydentxxi.pl/
![]()
WISŁA VOLA JUSTOWSKA
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
funkykoval , jedrek , wolfy
Zmusiliście mnie abym przeczytał jeszcze raz swój post i upewnił się , czy czasem nie dostałem jakiejś chwilowej niepoczytalności i nie napisałem na końcu czegoś w stylu ,,w przeciwieństwie do merytorycznych i całkowicie bezstronnych dokumentów kręconych np przez dziennikarzy tvn-u'' . Jednak tak nie napisałem , więc nie bardzo rozumiem po co te odniesienia. Coś na zasadzie , że jak u nich biją murzynów to u nas też wolno ? Cytat:
Już sam tytuł (do którego nawiązałem w poprzednim poście) sugeruje do czego dążył , co miał na myśli , autor dokumentu. Cytat:
) , założyłeś już hodowlę ślimaków ?Mam nadzieję , że użytkownicy inteligentni zrozumieli iż przykład z wyjściem do ,,drugiej grupy osób'' nie skupiał się na tym kto to ma zrobić , tylko do jakiego targetu dotrzeć . Gwiaździsty za swój zbyt wysublimowany (jak dla zwykłego leminga , wykształciucha z dużego miasta) język powinien dostać nominację do ignorowanych , ale widzę , że ta opcja nie działa . Wielka szkoda dla mojego zdrowia.
Ostatnio edytowane przez Mareq : 27.04.2010 o godz. 20:42.
|
||
|
|
Senior Member
Od: 09.2009
Offline |
|
![]() Kod:
W czasach powszechnego fałszu, mówienie prawdy jest rewolucyjnym aktem 9 października wywal Tuska do śmietnika !
|
|
|
|
dziarski chłop
Od: 04.2005
Offline |
|
|
zmartwię Cię - ślimak zaiste prawdziwy jest. O prawdziwiości ślimaka nie świadczy jakieś niezidentyfikowane pisemko ale najprawdziwsza prawda z Czerskiej i prawdomównych ust Pochanke
także uważaj z ironią
Ostatnio edytowane przez sambo : 27.04.2010 o godz. 21:24.
![]()
"Zachowanie się publiczności krakowskiej, a raczej zwolenników Cracovii na ostatnich jej meczach, stało się naprawdę skandalicznem. Tylko ten sędzia jest dobry, sprawiedliwy i obiektywny, który jej dogadza, każdy inny jest "kaloszem", "papuciem", "zbrodniarzem". Doprowadziło to do najzwyklejszego terroru. " Tygodnik Sportowy rok 1924, nr 43
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
GieWu i tefałen kłamią , ale nie wtedy kiedy idą po naszej myśli.
Tak jest ! Wykładnia nie-lemingów nigdy nie zawodzi
Ostatnio edytowane przez Mareq : 27.04.2010 o godz. 21:23.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
Sec: Czemu nazywasz oddanie głosu zgodnie ze swoimi przekonaniami jego marnowaniem? Mam głosować na tego na kogo chcę, czy na tego kto ma szanse wygrać? Zagłosuje na Komorowskiego, żeby powiedzieć "zagłosowałem i wygrałem"? ![]() KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Może zbastuj z tą hipokryzją - każda akcja powoduje reakcję. Twoi ideowi koledzy ewidentnie przegięli i teraz następuje efekt odbicia wahadła. I radzę Ci się przyzwyczajać, bo ono jest dopiero na początku drogi powrotnej. A może mi wytłumaczysz, coście sobie wtedy myśleli? Że zawsze tak będzie? Że przewodnia rola partii i wieczysta przyjaźń z mediami? Kiedy ja zwracałem uwagę na degrengoladę debaty publicznej, na jej schamienie: czułeś się dowartościowany, dopieszczony medialnie - prawda? Trzeba było wtedy protestować przeciw "Polsce B", przeciw Palikotowi i Niesiołowskiemu. Teraz Twoje uwagi budzą co najwyżej uśmiech politowania. "Diabeł ubrał się w ornat i ogonem na mszę dzwoni".
Ostatnio edytowane przez wolfy : 28.04.2010 o godz. 00:26.
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jestem pewien, że nigdy nie skrytykowałeś jakiejkolwiek manipulacji atakującej Twoich przeciwników politycznych.
Nie oglądałem programu Pospieszalskiego, nie wiem nawet co w nim było. Jestem jednak pewien, że do poziomu żenady Palikota i akcji "schowaj babci dowód" nawet się nie zbliżyli. Skąd? Takie chamstwo zostałoby na pewno przeciw "oszołomom" wykorzystane. To wasz monopol.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 28.04.2010 o godz. 00:30.
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Być może , ale abstrahując od tego.
Jak to się ma do zacytowanej wypowiedzi , która odnosiła się do posta napisanego przez samba ? Ty również nie skrytykowałeś jakiejkolwiek manipulacji atakującej Twoich przeciwników a nie zabraniam Ci krytykowania przykładowych tefałenów i GieWów. Cytat:
Huhuhue mocne. To wyjaśnijmy sobie , bo trochę nie rozumiem. Ja jestem do tych nie-prawych czy od tych którzy stoją tam gdzie stoi ZOMO ? Hipokryzja by była gdybym tamte zachowania popierał a przeciwko analogicznym z drugiej strony protestował Diabłem dzwoniącym w ornat bym był , gdybym sam brał udział w tych hmm manipulacjach. Proponuję zapoznanie się ze słownikiem zanim wytoczysz po raz kolejny tego typu argumenty.
Ostatnio edytowane przez Mareq : 28.04.2010 o godz. 00:42.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Serio - były jakieś anty-PO manipulacje "GW", TVN-u, ZET-ki czy Newsweeka? Nie potrafię sobie przypomnieć abym o tym słyszał. Dasz jakiś przykład analogicznych działań w liczących się mediach? Znowu Ziemkiewicz, ale on ma chyba najlepszą puentę. Przy okazji widać tę radykalizację, która na salonie 24 była obecna już w dzień po pogrzebie Prezydenta.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 28.04.2010 o godz. 00:42.
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|