The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na:
Platforma Obywatelska 68 10,66%
Prawo i Sprawiedliwość 159 24,92%
Twój Ruch 9 1,41%
Polskie Stronnictwo Ludowe 6 0,94%
Sojusz Lewicy Demokratycznej 17 2,66%
Solidarna Polska 4 0,63%
Polska Razem 37 5,80%
Kongres Nowej Prawicy 165 25,86%
Ruch Narodowy 97 15,20%
Dziękuje nie głosuje! 76 11,91%
Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Snow
Ave Wisła!

Od: 09.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 26.04.2010, 14:19
szczebrzeszcz napisał(a):Wyświetl post
taki poważny kandydat a takie problemy z podpisami
to kto będzie na niego głosował

łasy na darmowy klip i nowych wyznawców kupujących jego gazetkę
Gdzie Ty widzisz jakiś problem ze zbieraniem podpisów?
Korwin od kilku lat nie jest właścicielem żadnej gazetki.

PS: W kolejnych już z kolei wyborach prezydenckich nie ma żywcem na kogo zagłosować. :(
JEDREK76
konserwa

Od: 06.2004

Stary 26.04.2010, 14:30
MCDave napisał(a):Wyświetl post
A to jest jeszcze lepsze! Bo to nie misja zmarłego brata tylko misja tragicznie zmarłych ofiar smoleńskiej katastrofy! Wszystkich! Już zaczyna się monopolizowanie kolejnego aspektu życia publicznego. Kiedyś PiS uroił sobie że ma monopol na tworzenie prawa w tym państwie. Teraz zaczyna się budowanie wizerunku kandydata Kaczyńskiego jako jedynego spadkobiercę ofiar katastrofy. Niebawem doczekamy się czarno-białych plakatów wyborczych i uderzania w nutę patriotyczną...

I jeszcze raz powtórzę: nie mam pretensji do niego, bo doskonale go rozumiem i niczym mnie nie zaskoczył. Pochować głowy powinni wszyscy Ci, którzy zarzekali się że nie będzie kandydował, a osoby które sugerowały inne rozwiązanie "nie potrafiły uszanować pamięci zmarłych, nie szanowały dramatu rodziny, atakowały bezpodstawnie prezesa" i jeszcze kilka innych podłych rzeczy na pewno było w ich udziale.
Misja w sensie Prezydentury, celów-planów-zamierzeń PiSu, dla jakich stara się ta formacja polityczna o poparcie społeczne, a nie samej tragicznej podróży do Smoleńska.

DysoN, ale o co ci do cholery chodzi Jeśli mam do Kogoś szacunek piszę o Nim z dużej litery, jeśli nie to z małej, takie własne zasady ortografii. Masz jakiś problem w związku z tym możesz mnie dodać do osób ignorowanych co też ja właśnie z tobą czynię.
arti
Guest

Stary 26.04.2010, 14:48
JEDREK76 napisał(a):Wyświetl post
Przede wszystkim dręczenie kotów pozostawiam Tobie. Zapowiedź to Twoja sugestia, trudno oczekiwać aby nie powoływał się na misję tragicznie zmarłego Brata i pominął główną przyczynę tego, iż zdecydował się kandydować.
A właśnie że pominął...
Bo ta przyczyna nazywa się żądza władzy. Inne nie za bardzo widać...
Jakieś bzdury o misjach do wypełnienia, testamentach i o tym, jak bardzo Polska go potrzebuje itp. to może sobie opowiadać w dobranocce.
Moim zdaniem te wybory będą dużą i ostateczną klęską polityczną JK i bardzo dobrze.
Albowiem polityka dla dobra i rozwoju Polski powinna się moim zdaniem opierać na próbie wypracowania wspólnej polityki kraju przez rozmowy-porozumienie partii reprezentujących pewne-różne grupy, a nie na produkowaniu i próbie narzucania w społeczeństwie swoich chorych wizji i skasowania wszystkich, którzy mają inne zdanie.
Oczywiście zdaję sobie sprawę, że to co napisałem tj. s/f + idealizm, ale może któregoś dnia...
MCDave
Звезда изнад свега

Od: 07.2005

Stary 26.04.2010, 14:59
Misja w sensie Prezydentury, celów-planów-zamierzeń PiSu, dla jakich stara się ta formacja polityczna o poparcie społeczne, a nie samej tragicznej podróży do Smoleńska.
No Ty byś najprawdopodobniej chciał żeby tak było. W 3 cytatach napisane jest wyraźnie: misja OFIAR, ICH testament, dzieło OFIAR. Niedługo JK zacznie przypisywać sobie kontynuowanie misji Szmajdzińskiego, Jarugi-Nowackiej, admirała Karwety i posła Karpiniuka. To jest po prostu niesmaczne i nie w porządku. Jedynie czego mi oszczędzono to początku kampanii w krypcie na Wawelu... choć nie chwalmy dnia...
После пада устајем. Никад не одустајем. Јачи постајем. До краја остајем.
JEDREK76
konserwa

Stary 26.04.2010, 15:10
Arti
gdyby nie tragedia smoleńska to kandydatem PiSu byłby Lech Kaczyński, więc to co sugerujesz jest Twoją wizją, czy też interpretacją działań Jarosława.
Żądzę władzy tudzież brak chęci "wypracowania wspólnej polityki kraju przez rozmowy-porozumienie partii reprezentujących pewne-różne grupy" dostrzegasz jedynie po jednej stronie debaty publicznej
Tusk i Jego kompania to istne anioły dążące do porozumienia... zapewne poprzez propozycję , albo pójdziecie na współpracę albo "wyginiecie jak dinozaury". Wystąpienia Palikota, Sikorskiego, Komorowskiego, Niesiołowskiego i innych z pewnością dążyły do zawierania kompromisów.

Wasza wściekłość z jednej strony jest pocieszająca bo widać, że obawiacie się porażki, z drugiej dołująca bowiem miałem nadzieję, że jednak rozmawiać zarówno na forum jak i w kampanii wyborczej można będzie w inny sposób niż dotychczas.

MCDave
nie bądź "wybiórczy", Kaczyński napisał także
"[...]Odeszli posłowie, senatorowie, ministrowie rządu z innych formacji politycznych, których szanowałem i z którymi współpracowałem.˙Zginęli prezesi najważniejszych instytucji państwowych i wybitni przedstawiciele wielu organizacji i środowisk. Żołnierze, dowódcy Sił Zbrojnych RP. Polska jest z nich dumna"- napisał prezes PiS.[...]"
http://fakty.interia.pl/raport/wybor...ydenta,1469975
Ostatnio edytowane przez JEDREK76 : 26.04.2010 o godz. 15:16.
orzeu
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 26.04.2010, 15:17
A możesz nie odwracać kota ogonem? Nie napisałem że w przytoczonych przykładach jest agresja, ale wyraźna jej zapowiedź, co już teraz wychodzi z komentarzy "na gorąco" w radiu i tv. Na razie nikt nie powoływał się na ofiary katastrofy, ale znalazł się już pierwszy. Ten załamany, pogrążony w rozpaczy, któremu nie w głowie teraz kandydowanie. Nie mam pretensji do niego, bo spodziewałem się tego już kilka godzin po wypadku, za co kilka osób postanowiło mnie (i nie tylko) zwymyślać (z jednym moderatorem na czele).

Ciekawe czy ktoś odpowie Żmijce...
Chcialbym te wyzwiska zobaczyc. Kilka bo od kilku osob i od jednego moderatora. Szukaj :]
Jedyne co znajdziesz to prosby o nie dorabianie teorii i komentowania gdybań, dopoki nie wiadomo jeszcze co sie wydarzy. A jesli nie znajdziesz to miej jaja i przyznaj ze miales jakies urojenia co do tego ze "tlum moderatorem na czele" cie zwyzywal.

I jeszcze jedno. Jakkolwiek niesmaczne by nie bylo samo jechanie na koniku "konczenia misji" to wszyscy przeciwnicy Kaczynskiego nie biora pod uwage mozliwosci najprostszej z mozliwych. On rzeczywiscie mysli ze ma misje do wypelnienia, zwlaszcza kiedy poza polityka, ktora wlasciwie wypelnia cale jego zycie, teraz nie zostalo mu juz nic innego (zginal brat, matka umiera).

Poza kwestia etyczna osobiscie uwazam ze to jest blad taktyczny pisu bo powinien poczekac do wyborow parlamentarnych, zwlaszcza w obliczu zmiany konstytucyjnych uprawnien prezydenta.
WISŁA PANY !!
MCDave
Звезда изнад свега

Stary 26.04.2010, 15:20
MCDave
nie bądź "wybiórczy", Kaczyński napisał także
"[...]Odeszli posłowie, senatorowie, ministrowie rządu z innych formacji politycznych, których szanowałem i z którymi współpracowałem.˙Zginęli prezesi najważniejszych instytucji państwowych i wybitni przedstawiciele wielu organizacji i środowisk. Żołnierze, dowódcy Sił Zbrojnych RP. Polska jest z nich dumna"- napisał prezes PiS.[...]"
No ale co to zmienia? "Odeszli posłowie, senatorowie (...) i JA będę kontynuował ICH misję!". Retoryka żywcem wyjęta z filmów propagandowych, z tanimi sztuczkami które pewnie zadziałają. Nadal jednak przypominam, że Ci święcie oburzeni protestami, nie uszanowaniem śmierci itd. twierdzili że tego nie będzie...

A co do wściekłości - dla mnie na prawdę obojętne czy prezydentem będzie Kaczyński czy Komorowski. Wybór między dżumą a cholerą i wiem że zawsze będę przegrany w wyborach bo zarejestrowali się wszyscy i żaden mi nie pasuje.

Orzeu nie mogę Ci dać ignora bo jesteś moderatorem, proszę więc - nie wtryniaj mi się w rozmowę jeśli nie rozumiesz/nie wiesz o co chodzi.
Ostatnio edytowane przez MCDave : 26.04.2010 o godz. 15:29.
Ela
Pro Publico Bono

Od: 08.2003

Stary 26.04.2010, 15:31
No ale co to zmienia? "Odeszli posłowie, senatorowie (...) i JA będę kontynuował ICH misję!".
Oczywiście, że ich.
Posłow i senatorów PiS-u. Bo Jarosław właśnie z ramienia tej partii kandyduje. I właśnie tą misję ( mdz. in. polityka pamięci i prawdy historycznej ) ma do kontynuowania.

Uważam, że nadinterpretujesz pisząc, że podszywa się pod wszystkich.

Poza tym niczego innego nie oczekiwałam.
Natomiast pisanie kilka dni po tragedii, że rozpoczął kampanię - było przedwczesne.
Kampanię rozpoczął teraz.
A to że odniósł się do zmarłych - to też naturalne. Właśnie dlatego, że zmarli on kandyduje. Podal najważniejszą przyczynę swojej decyzji.

Mam nadzieję, że to pierwszy i ostatni raz.
Poza tym mam podobnie jak orzeu. Uważam , że powinien jednak wystawić kogoś innego.

Przepraszam za "wtrynianie się" do rozmowy :]
arti
Guest

Stary 26.04.2010, 15:35
Arti
gdyby nie tragedia smoleńska to kandydatem PiSu byłby Lech Kaczyński, więc to co sugerujesz jest Twoją wizją, czy też interpretacją działań Jarosława.
Żądzę władzy tudzież brak chęci "wypracowania wspólnej polityki kraju przez rozmowy-porozumienie partii reprezentujących pewne-różne grupy" dostrzegasz jedynie po jednej stronie debaty publicznej
Tusk i Jego kompania to istne anioły dążące do porozumienia... zapewne poprzez propozycję , albo pójdziecie na współpracę albo "wyginiecie jak dinozaury". Wystąpienia Palikota, Sikorskiego, Komorowskiego, Niesiołowskiego i innych z pewnością dążyły do zawierania kompromisów.

Wasza wściekłość z jednej strony jest pocieszająca bo widać, że obawiacie się porażki, z drugiej dołująca bowiem miałem nadzieję, że jednak rozmawiać zarówno na forum jak i w kampanii wyborczej można będzie w inny sposób niż dotychczas.

A kto tu się wścieka Jędrku? Czyjej porażki mam się obawiać i z jakiego powodu?
Czy wygrana lub porażka którejkolwiek strony zmieni to, że muszę pracować na swoje utrzymanie, płacić podatki itd. itp.?
Po prostu nie lubię tego towarzystwa, uważam że nie działa ono na rzecz silnego i zdrowego państwa i dlatego jego upadek w takiej formie w jakiej dziś się prezentuje mnie ucieszy.
A co do wypracowania wspólnej polityki... to obecna sytuacja niestety zupełnie nie wskazuje na takie możliwości nad czym ubolewam.
MCDave
Звезда изнад свега

Stary 26.04.2010, 15:51
Ela napisał(a):Wyświetl post
Oczywiście, że ich. Posłow i senatorów PiS-u.
Nie. Ofiar katastrofy w Smoleńsku. To zasadnicza różnica.

Cytat:
Uważam, że nadinterpretujesz pisząc, że podszywa się pod wszystkich.
Twoje prawo. Mam jednak nadzieję, że nie nad interpretuję stwierdzając, że oficjalnie rozpoczął kampanię wykorzystując to, co się stało. Co było do przewidzenia, choć nie dla wszystkich.

Cytat:
Natomiast pisanie kilka dni po tragedii, że rozpoczął kampanię - było przedwczesne.
Dlaczego tak uważasz? Jako jedyny argument wówczas usłyszałem, że na pewno jest zbyt załamany śmiercią brata, ma chorą matkę na głowie i prawdopodobnie nie myśli w ogóle o polityce. Nigdy nie uwierzę że tak załamany i przytłoczony człowiek może się w tydzień otrząsnąć i przyjąć obciążenie kampanii wyborczej.

Cytat:
A to że odniósł się do zmarłych - to też naturalne. Właśnie dlatego, że zmarli on kandyduje. Podal najważniejszą przyczynę swojej decyzji.
Idąc tym tokiem myślenia Napieralski też mógłby się powołać na ofiary smoleńskiej katastrofy, a jedynie lakonicznie wspomniał o tym, że chce naturalnie kontynuować to, co zaczął Szmajdziński. Z drugiej strony - de facto - wszyscy kandydują dlatego, że zmarł prezydent. To chyba oczywiste.
orzeu
Senior Member

Stary 26.04.2010, 15:57

Orzeu nie mogę Ci dać ignora bo jesteś moderatorem, proszę więc - nie wtryniaj mi się w rozmowę jeśli nie rozumiesz/nie wiesz o co chodzi.

Powiedziales A, powiedz B i pokaz kto cie zwyzywal. Ten ktos dostanie bana. Jesli nie znajdziesz, ty dostaniesz bana za klamstwa na temat innych. Moze byc? :]
Ostatnio edytowane przez orzeu : 26.04.2010 o godz. 16:02.
WISŁA PANY !!
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 26.04.2010, 16:12
orzeu napisał(a):Wyświetl post
Powiedziales A, powiedz B i pokaz kto cie zwyzywal. Ten ktos dostanie bana. Jesli nie znajdziesz, ty dostaniesz bana za klamstwa na temat innych. Moze byc? :]
Mnie pasuje. Dość mam już demagogii.

Poza tym dotąd bardzo pilnowałem, żeby żadne wyzwiska się na tym forum nie pojawiały (a przynajmniej zbyt długo nie wisiały), więc taki zarzut uważam za szczególnie złośliwy i bezczelny. Niech wskaże - kogo pominąłem.

Żeby oszczędzić czasu koledze wklejam swój własny post z tamtego okresu:

wolfy napisał(a):Wyświetl post
Fakt, stracił tylko brata w katastrofie i ma ciężko chorą matkę w szpitalu, która nie wie nawet jeszcze o tej całej tragedii. Na pewno o niczym innym nie myśli jak tylko o wyborach. W końcu jeżeli czegoś nauczyła nas lektura "Gazety Wyborczej" to tego, że Jarosław Kaczyński na miano człowieka nie zasługuje.

Jesteś tak żałosny, że do tej chwili Cię ignorowałem, ale nad tym jednym nie potrafiłem przejść do porządku dziennego. Ich polityczni konkurenci potrafią zachować się godnie (nawet jeżeli robią to tylko na pokaz, w co nie wierzę - też są ludźmi), więc mógłbyś spróbować wziąć z nich przykład. Przynajmniej do czasu pogrzebu.
Bardzo rzadko zdarza się, że ktoś może wziąć przykład kultury i taktu od naszych czynnych polityków, co samo w sobie dużo mówi o Twojej osobie. Masz okazję - wykorzystaj ją.
Widać jednak dalej nie widzi niczego niestosownego w swoich przemyśleniach z czasu żałoby. Ba - czuje się pokrzywdzony, bo przecież "przewidział" co ten straszny Kaczor zrobi.

To teraz czekam na te wyzwiska. Ma rację orzeu - na forum męczenników mamy już dość.

Z innej beczki
Ostatnio edytowane przez wolfy : 26.04.2010 o godz. 16:34.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Ela
Pro Publico Bono

Od: 08.2003

Stary 26.04.2010, 16:21
Nie. Ofiar katastrofy w Smoleńsku. To zasadnicza różnica.
Jeśli tak jest - to tylko ich jednej wspólnej cechy - patriotyzmu, ktory kazal im polecieć tym samolotem aby uczcić pomordowanych w Katyniu.
Choć nadal uważam, że przede wszystkim odnosił się do swoich przyjaciól i wspołpraconików z PiS.

Cytat:
Twoje prawo. Mam jednak nadzieję, że nie nad interpretuję stwierdzając, że oficjalnie rozpoczął kampanię wykorzystując to, co się stało. Co było do przewidzenia, choć nie dla wszystkich.

Idąc tym tokiem myślenia Napieralski też mógłby się powołać na ofiary smoleńskiej katastrofy, a jedynie lakonicznie wspomniał o tym, że chce naturalnie kontynuować to, co zaczął Szmajdziński. Z drugiej strony - de facto - wszyscy kandydują dlatego, że zmarł prezydent. To chyba oczywiste.
Nie wiem jak lakonicznie, ale jednak wspomniał.
I dla mnie to naturalne.
I jeden i drugi kandydują dlatego, że poprzedni kandydaci zginęli. W przeciwieństwie do Komorowskiego i innych, ktorzy nie kandydują dlatego " iż zginąl prezydent " ale oficjalnie byli wystawieni już wcześniej.
Własnie to jest oczywiste

Cytat:
Dlaczego tak uważasz? Jako jedyny argument wówczas usłyszałem, że na pewno jest zbyt załamany śmiercią brata, ma chorą matkę na głowie i prawdopodobnie nie myśli w ogóle o polityce. Nigdy nie uwierzę że tak załamany i przytłoczony człowiek może się w tydzień otrząsnąć i przyjąć obciążenie kampanii wyborczej.
Jak latwo Ci przychodzi przypisywanie Jaroslawowi złych intencji. Ba - odmowienie mu nawet tego, że był/jest zalamany po śmierci brata.
Nie wiem jak Ty - ale w ja uważam, że w pierwszych dniach o takiej tragedii na prawdę nie jest sie w stanie myśleć o czym innym. Pmiędzy trumną brata i przyjaciół a szpitalnym łóżkiem matki...
Obecnie ból na pewno nie jest mniejszy ale naturalnym sie wydaje, że już nie paraliżuje. I aby zapomniec chce sie uciec w pracę.
Poza ty zapominasz - że Kaczyńscy uważają, że mają misję. Zarówno Lech jak i Jarosław.
Oczywiście - jak każdy polityk lubią władzę. Ale uważam, że motorem ich działania jest "polityka pamięci i historii ". Oni wierzą , że najlepiej się do tego nadają.

Tak, wiem - mam idealistyczne podejście do ludzi.
MCDave
Звезда изнад свега

Stary 26.04.2010, 16:28
Tak, wiem - mam idealistyczne podejście do ludzi.
Pewnie dlatego się nie zgodzimy w tym temacie.

A do dwóch panów moderatorów: Zwymyślać, a nie zwyzywać - to raz. Przeglądanie postów to chyba wasze zadanie, a nie moje - to dwa. Człowiekiem żałosnym nieszanującym żałobników nazwał mnie wolfy - to trzy. Ignoruję was już od dłuższego czasu, czego wy niestety nie potraficie - to cztery.
Ostatnio edytowane przez MCDave : 26.04.2010 o godz. 16:41.
massoud
Banita

Od: 11.2009

Stary 26.04.2010, 17:35
http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomos...rezydenta.html

Czy Andrzej Olechowski nadal ma cokolwiek wspólnego z Krakowem, poza miejscem urodzenia?

Czy WIŚLACKO i KRAKOWSKO to nasz najlepszy interes (kandydat) ?
Ostatnio edytowane przez massoud : 26.04.2010 o godz. 17:48.
orzeu
Senior Member

Stary 26.04.2010, 17:40
Sa tacy ludzie, ktorzy z braku argumentow musza przybrac droge ignore'a i pozniej sie tym chelpia urzadzajac pokazowki. Przykre, naprawde przykre.

Takie cos jeszcze sie znalazlo. Ot rajonalny, tolerancyjny, liberalny ateizm :]

WISŁA PANY !!
wisl@k_TS
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 26.04.2010, 18:25
Nie trzeba było być Nostradamusem żeby przewidzieć co powie nowy kandydat PiS na prezydenta RP.

Jarosław Kaczyński - Mister Nie Chcę Ale Muszem
the end
robin hood
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 26.04.2010, 18:42
orzeu napisał(a):Wyświetl post
Sa tacy ludzie, ktorzy z braku argumentow musza przybrac droge ignore'a i pozniej sie tym chelpia urzadzajac pokazowki. Przykre, naprawde przykre.

Takie cos jeszcze sie znalazlo. Ot rajonalny, tolerancyjny, liberalny ateizm :]

OBRAZEK !!!!

Miałem się nie odzywać ale ....... Bardzo Was proszę usuńcie Ten rysunek, bez względu na poglądy jest lekko mówiąc NIESMACZNY żeby nie powiedzieć więcej. Proszę więc moderatorów o jego usunięcie

Oczywiście, że ich.
Posłow i senatorów PiS-u. Bo Jarosław właśnie z ramienia tej partii kandyduje. I właśnie tą misję ( mdz. in. polityka pamięci i prawdy historycznej ) ma do kontynuowania.

Hmm Ela dla mnie jako odbiorcy odezwy, listu, apelu, informacji, oświadczenia, nie ważne jak to nazwać.

Mówienie o "dokończeniu misji" po wymienieniu wszystkich grup tragicznie zmarłych w katastrofie jednoznacznie sugeruje że właśnie wszystkich ma się na myśli na to wskazuje logika. jest jeszcze jedna możliwość ....

(...) "Polska straciła wybitnych Polaków. Tragicznie przerwane życie Prezydenta RP, śmierć elity patriotycznej Polski, oznacza dla nas jedno: musimy dokończyć Ich misję. Jesteśmy Im to winni, jesteśmy to winni naszej Ojczyźnie."

Jeśli został umieszczony tam wyżej przedstawiony cytat to idąc Twoim tokiem rozumowania jeśli Kandydat miał na myśli tylko rodzinę i swoich przyjaciół z PIS to znaczy że reszta z nich nie była Wybitnymi Polakami, nie była elitą .... być może tak można to odebrać niestety byłoby to delikatnie mówiąc niesprawiedliwe i niestosowne.

Pozdrawiam
Ostatnio edytowane przez wolfy : 27.04.2010 o godz. 02:42.
sambo
dziarski chłop

Od: 04.2005

Stary 26.04.2010, 21:02
Sambo
niestety w tekście który przytoczyłeś nie widzę potwierdzenia na słowa Bielana, o tym, iż to Klich polecił lecieć do Tibilisi. Pierwszy raz także od tego czasu słychać o jakimkolwiek teleksie, który miał wysyłać Klich. Obawiam się, że tutaj Bielan dał się sprowokować Wybiórczej. Choć skądinąd ciekawe jest, że Klich zarzucając kłamstwo w tej sprawie Bielanowi, nie zamierza (a przynajmniej o tym nie słychać) sprawy sądowej mu wytoczyć.

hmm odpowiem tak - ten tekst wkleiłem po to aby pokazać obrzydlistwo Klicha. Z tekstu tego nie można wyciągać, że Bielan kłami. Na pewno zaś kłamie Klich. Klich robi to z 2 powodów - włącza się w obrzydliwą kampanię nienawiści - a pobudką jest ratowanie własnej dupy.

Niezlaeżnie bowiem od wyników śledztwa, dziennikarskiego, rosyjskiego, polskiego - osądu historii - sprawcą dramatu państwa jest Bogdan Klich jak również w drugiej kolejności Donald Tusk

Nie ponoszą oni winy za katastrofę samolotu - ponoszą oni winę za stan państwa w wyniku jednoczesnej śmierci czołowych urzędników państwa. Wina ta jest tym większa, iż parę miesięcy temu podobna katastrofa - tylko na mniejszą skalę odbyła się z dowódcami sił powietrznych.

I co? i nic!

Pytanie - gdzie jest ABW - gdzie jest kontrwywiad wojskowy? Kto dopuścił do tego - aby jednym samolotem lecieli co wszyscy?

Jak to się stało, że pozwolono lądować pilotowi bez zająknięcia w takich warunkach? A może to po prostu w tym samolocie leciała ekipa nic nie wartych kartofli

MCDave - widzę, że masz rozgrzaną głowę i to bardzo bardzo. Zważ na to, iż Kaczor miał prawo do tego aby to powiedzieć. Miał prawo jako człowiek przede wszystkim a także jako polityk. Jeśli zaczynasz się ślinić - to dosłownie można to porównać do dzwonka u Pawłowa - soryy ale taka jest prawda

------------------------

Decyzja Kaczora tragiczna - dla niego samego, dla formacji, którą reprezentuje jak również dla tych nieszczęśników, którzy w patriotycznym zrywie pokładają w nim nadzieję
Ostatnio edytowane przez sambo : 26.04.2010 o godz. 21:08.
Sędzia
Senior Member

Stary 26.04.2010, 21:12
z salon24.pl

15 września 2005. Po wycofaniu się Cimoszewicza PBS ogłasza zrobiony dla "Gazety Wyborczej" sondaż, z którego wynika, że Tusk jest już bliski zwycięstwa w pierwszej turze. Ma mieć poparcie 49 proc. wyborców. Lech Kaczyński nie ma nawet połowy tego – popiera go 22 proc. Z badań PBS ma wynikać, że po wycofaniu się Cimoszewicza może on zyskać całe... 2 proc. Jeszcze dalej idzie "Rzeczpospolita", która ogłasza, że lidera PO popiera 51 proc.
Miała być demokracja, a tu każdy ma własne zdanie - Lech Wałęsa
MCDave
Звезда изнад свега

Stary 26.04.2010, 21:15
sambo napisał(a):Wyświetl post
MCDave - widzę, że masz rozgrzaną głowę i to bardzo bardzo. Zważ na to, iż Kaczor miał prawo do tego aby to powiedzieć. Miał prawo jako człowiek przede wszystkim a także jako polityk. Jeśli zaczynasz się ślinić - to dosłownie można to porównać do dzwonka u Pawłowa - soryy ale taka jest prawda
Sorry ale jest to nieprawda. Miał prawo do opowiadania o misji brata i pozostałych członków jego partii ale nie ofiar katastrofy. Dziś już pojawiły się krytyczne opinie o tej wypowiedzi, szczególnie w środowisku SLD i nie ma im się co dziwić. Wrzucił wszystkich do jednego worka i próbuje ustanowić monopol na tragedię. Proste działanie - straciłem najwięcej więc to bardziej moja tragedia niż reszty. I z tym się akurat pogodzić nie mogę. To że startuje - to mnie akurat średnio obchodzi bo jak już napisałem, dla mnie różnicy w prezydenturze Komorowskiego czy Kaczyńskiego nie ma. A tylko oni mają szanse.
sambo
dziarski chłop

Od: 04.2005

Stary 26.04.2010, 21:17
Sędzia - i co z tego? Najlepszym wyjściem obecnie dla Kaczora byłoby przegrać 49% i to z klasą.
Zwycięstwo bowiem będzie dokładnie takie samo jak Pyrrysa pod Asculum.

Prezydent Kaczyński to PIS z poparciem ok. 15% w nastepnych wybnorach parlamentarnych i jeszcze gorszym wynikiem samorządowym

Sorry ale jest to nieprawda. Miał prawo do opowiadania o misji brata i pozostałych członków jego partii ale nie ofiar katastrofy. Dziś już pojawiły się krytyczne opinie o tej wypowiedzi, szczególnie w środowisku SLD i nie ma im się co dziwić. Wrzucił wszystkich do jednego worka i próbuje ustanowić monopol na tragedię. Proste działanie - straciłem najwięcej więc to bardziej moja tragedia niż reszty. I z tym się akurat pogodzić nie mogę. To że startuje - to mnie akurat średnio obchodzi bo jak już napisałem, dla mnie różnicy w prezydenturze Komorowskiego czy Kaczyńskiego nie ma. A tylko oni mają szanse.
ale McDavie - zaczekaj z osądami. Jakie masz podstawy oprócz swoich przypuszczeń wyrobionych na podstawie "obserwacji medialnych" o tym, że bedzie to główne motto kampani?!
Ostatnio edytowane przez sambo : 26.04.2010 o godz. 21:20.
"Zachowanie się publiczności krakowskiej, a raczej zwolenników Cracovii na ostatnich jej meczach, stało się naprawdę skandalicznem. Tylko ten sędzia jest dobry, sprawiedliwy i obiektywny, który jej dogadza, każdy inny jest "kaloszem", "papuciem", "zbrodniarzem". Doprowadziło to do najzwyklejszego terroru. " Tygodnik Sportowy rok 1924, nr 43
harimata
Senior Member

Od: 09.2009

Stary 26.04.2010, 21:41
Dobry dokument na tvp1 był teraz. Trochę pod kampanię wyborczą podchodził.

PS. Zainspirowany protestem kibiców Lecha w Wielkopolsce przeciwko spółce Agora a konkretniej przeciwko Gazecie Wyborczej naszła mnie taka myśl aby coś takiego zorganizować w Małopolsce a potem rozszerzyć na inne kluby i województwa. W końcu walczymy o wizerunek kibica bez podziałów.

Kibice stadionowi to jedna z grup w Polsce, która przywiązuje wartości do patriotyzmu i ojczyzny. Kibice wszystkich klubów potrafią się zjednoczyć na mecz reprezentacji. A patriotyzm Gazecie Wyborczej jest nie na rękę. Dlatego trzeba zaprotestować.

Chciałbym w tej sprawie wystosować pismo do władz SKWK czy uważacie to za dobry pomysł ?
Kod:
               W czasach powszechnego fałszu, mówienie prawdy jest rewolucyjnym aktem

9 października wywal Tuska do śmietnika !
massoud
Banita

Od: 11.2009

Stary 26.04.2010, 21:52
Ja chyba oddam głos na Olechowskiego, ponieważ jest z Krakowa i nasze miasto zawsze będzie oczkiem w głowie i przy nim nie zginiemy. Euro by nas nie ominęło itp...

Proszę tylko kogoś obeznanego o trochę wiadomości o Olechowskim, czy nadal jest związany jakoś z Krakowem?

PS Czy to właśnie Napieralski, najmłodszy kandydat, był kiedyś związany z którąź z grup Ultra w Polsce?
robin hood
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 26.04.2010, 21:52

Niezlaeżnie bowiem od wyników śledztwa, dziennikarskiego, rosyjskiego, polskiego - osądu historii - sprawcą dramatu państwa jest Bogdan Klich jak również w drugiej kolejności Donald Tusk

Nie ponoszą oni winy za katastrofę samolotu - ponoszą oni winę za stan państwa w wyniku jednoczesnej śmierci czołowych urzędników państwa. Wina ta jest tym większa, iż parę miesięcy temu podobna katastrofa - tylko na mniejszą skalę odbyła się z dowódcami sił powietrznych.

Pytanie - gdzie jest ABW - gdzie jest kontrwywiad wojskowy? Kto dopuścił do tego - aby jednym samolotem lecieli co wszyscy?

Jak to się stało, że pozwolono lądować pilotowi bez zająknięcia w takich warunkach? A może to po prostu w tym samolocie leciała ekipa nic nie wartych kartofli

Hola hola Proszę Pana, Troszeczkę się chyba zagalopowałeś, po pierwsze pogrubianie nie jest potrzebne potrafimy czytać ze zrozumieniem i nie Musisz nakierowywać nas na najważniejsze Twoim zdaniem konkluzje. mam nadzieję że na te oskarżenia masz jakieś dokumenty
Jeśli już ponoszą odpowiedzialność za stan Państwa to w takim samym stopniu jak wszystkie ekipy rządzące wcześniej włącznie z wiadomą ekipą ....

Kto dopuścił się aby tym samym samolotem leciał taki skład ? ano chyba organizator a kto nim był powinieneś wiedzieć skoro masz ugruntowane poglądy i wiedzę.

Rozumiem że Klich i Tusk mieli stanąć na Lotnisku i zabronić pilotowi lądować ... w sumie nawet niezły pomysł ...

Naprawdę nie chce nikogo bronić i oskarżać ale bardzo proszę ochłoń troszkę i staraj sie być bezstronny w swoich dywagacjach a tym bardziej oskarżeniach ...

A jeśli już chcesz mówić coś o kłamstwie to proszę wyjaśnij mi kwestię
wniosku Pana Karskiego do prokuratury (o ile dobrze pamiętam) w sprawie ukarania pilota za nie wykonanie rozkazu oraz zapytanie poselskie [nr 2496] 02-10-2008 - posiedzenie nr 23
cyt. "Pilot odmówił zmiany kierunku lotu" "Decyzja pilota doprowadziła do licznych komplikacji w wizycie czterech prezydentów w Gruzji"

i dalej
"Proszę wobec tego Pana Ministra o odpowiedzi na następujące pytania: 1. Czy pilot ma prawo odmówić wykonania rozkazu zwierzchnika Sił Zbrojnych RP?"

i na dodatek

w 2008 r. pytał Lecha Kaczyńskiego dziennikarz "Newsweeka"

- To prawda, że wydał pan wojskowemu pilotowi rządowego samolotu polecenie lotu do Tbilisi?
- Przez generałów Wojska Polskiego, nawet na piśmie. Odmówił. - odpowiedział Lech Kaczyński.

Więc odpowiedz mi proszę kto mija się z prawdą (bo przecież nie kłamie) Pan Karski, czy Może Pan Bielan
A może jeden i drugi a sytuacji takiej nie było ... ale może wtedy kłamie ktoś inny ...

no ale przecież i tak wszystkiemu winny jest Tusk

ehhhh
MCDave
Звезда изнад свега

Stary 26.04.2010, 22:05
ale McDavie - zaczekaj z osądami. Jakie masz podstawy oprócz swoich przypuszczeń wyrobionych na podstawie "obserwacji medialnych" o tym, że bedzie to główne motto kampani?!
Dokładnie takie same jak te, na podstawie których twierdziłem że na pewno wystartuje w wyborach. Dokładnie takie same jak te, na podstawie których mówiłem że będzie się powoływał na niedokończoną misję brata. Analiza informacji medialnej i działania polityków to prosta umiejętność.

A przy okazji - w tym kraju nie trzeba z tego robić głównego motta. Wystarczy nie pozwalać ludziom o tym zapomnieć. PiS ma jednak skłonności do przesady (patrz kampania korupcyjna czyli jeden z najgorszy przykładów marketingu politycznego w historii) i wydaje mi się że skoro JK nie ma skrupułów żeby już się na to powoływać, to tym bardziej nie będzie miał ich później.
MatMario
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 26.04.2010, 23:23
harimata napisał(a):Wyświetl post
Dobry dokument na tvp1 był teraz. Trochę pod kampanię wyborczą podchodził.

PS. Zainspirowany protestem kibiców Lecha w Wielkopolsce przeciwko spółce Agora a konkretniej przeciwko Gazecie Wyborczej naszła mnie taka myśl aby coś takiego zorganizować w Małopolsce a potem rozszerzyć na inne kluby i województwa. W końcu walczymy o wizerunek kibica bez podziałów.

Kibice stadionowi to jedna z grup w Polsce, która przywiązuje wartości do patriotyzmu i ojczyzny. Kibice wszystkich klubów potrafią się zjednoczyć na mecz reprezentacji. A patriotyzm Gazecie Wyborczej jest nie na rękę. Dlatego trzeba zaprotestować.

Chciałbym w tej sprawie wystosować pismo do władz SKWK czy uważacie to za dobry pomysł ?
Tak świetny!

Wystosuj pismo, ładnie się podpisz i już będzie z górki, upadek Gazety na wyciągnięcie ręki.

Tylko popracuj nad tą nazwą "kibice stadionowi" bo może mieć wydzwięk negatywny. Do Bielana jeszcze napsiz pewnie też się podpisze pod tym pismem do SKWK.

Nie rozumiem jak można być takim Jarosław Kaczyński. Dla mnie to człowiek bez żadnej granicy, cel uświęca środki, a celem nie jest jakaś górnolotna "ojczyzna", "Polska" itp a zwykła prozaiczna.... chęć władzy. Przeraża natura tego człowieka.
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe?
jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest.
Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało?
jackass: -Tak, oni to robili.
JEDREK76
konserwa

Stary 27.04.2010, 00:07
Dziwi mnie ilość jadu, jaka jest tutaj sączona wobec tego Człowieka. Tragedia w Smoleńsku części osób niczego nie nauczyła. Zamiast przekonywać do swoich racji, do kandydata najbliższego Waszym przekonaniom za wszelką cenę stosujecie tzw. kampanię negatywną, umniejszając i negując pozytywy konkurenta bądź nawet posuwając się do niewybrednych tekstów, epitetów i życzenia najgorszego. Właściwie niezależnie w jaki sposób zgłosiłby swoją kandydaturę Kaczyński i tak byłoby źle i tak byłby "dążącym do władzy cynikiem". A to już w ogóle jakaś paranoja, bowiem nie ma chyba w świecie polityka, którego celem nie byłaby władza.

Mam wrażenie, że część z was próbuje tutaj sugerować, że Jarosławowi na rękę była śmierć brata i kilku innych polityków PiSu czy pozostałych formacji. Właściwie kilka osób tu zasugerowało, iż mało co ta tragedia Go obeszła i zapewne kilka minut później obmyślał już swoją kampanię wyborczą. Ludzie opamiętajcie się, bo wkrótce dojdzie do tego, że to Jego będziecie oskarżać o zamach i doprowadzenie do katastrofy.
Nikomu z Was nie życzę tego co ten Człowiek musiał i musi w ostatnim czasie przeżywać, a to że startuje, choć jak wszystkie ośrodki badania opini społecznej na chwilę bieżącą wskazują, szans na wygraną nie ma, to dopuście choć do siebie taką myśl, że może to robić z poczucia obowiązku za to co wraz z Bratem stworzyli i w co wierzyli. Naprawdę nie stać Was nawet na próbę zrozumienia tego Człowieka
dragon
Senior Member

Stary 27.04.2010, 00:13
A co jest złego w rzeczonej "chęci władzy"?!?

Ktoś ma pomysł na Polskę, ucziciwe państwo, niższe podatki, silny kraj pamiętający o swojej historii to chce go realizować. To jest kwintesencja polityki.

Władza jest narzedziem do realizacji pomysłów a więc celem i nic w tym złego.
W sercu moim...Wisła!! i na dobre i na złe....
MatMario
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 27.04.2010, 00:35
Zrozumieć Jarosława Kaczyńskiego... Nawet próba tego mi nie wychodzi.

Jarkowi wymiotło pół rodziny i drugą połówkę partii i jakoś daje radę. Szczerze po czymś takim nie ma dobra większego niż spokój a on idzie na konfrontacje. Jak go zrozumieć? Kamikadze? Ja widzę jeden powód takiego kierunku, dla mnie jest to marzenie o władzy.

Dawno przestałem wierzyć w slogany o ojczyźnie, o nowej Polsce. To wszystko przy ogromie tej tragedii to zwyczajne .......enie. Ja nie daje się łapać na to że papa Jarek się poświęca i robi to z przymusu.

Oczywiście można próbować go rozumieć. Wielu było którzy dla większego dobra robili bardzo dziwne rzeczy, czy można ich zrozumieć, pewnie wielu próbuje, są tacy którym się udaje, mi nie.
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe?
jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest.
Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało?
jackass: -Tak, oni to robili.

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów