The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Griszka30KR
Senior Member

Od: 06.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 25.04.2010, 15:20
Cytat:
Lech był lepszy a ja się cieszę z remisu. To jest moje zdanie i mam do tego prawo. A nienawidzę hipokryzji i zakłamania. I tyle w temacie.
To chyba Twoje i kibiców Lecha(zdanie).Mecz obiektywnie parzyąc był na remis.Jedną 100% sytuacje miał Lech,za to Wisa miała więcej z ktrórych mogły paśc gole.Jeżeli tacy zawodnicy jak Stilic,Lewandowski,Peszko,Kriviec byli nie widoczni,a wyrózniali się tacy jak Łobodziński,to mozna miec odczucie,ze Wisła była lepsza.Tak naprawdę to mogło byc 2:1.Lecha urotował Kotorowski i Arboleda,nas Pawełek ,który wystraszył Krivca
Ostatnio edytowane przez Griszka30KR : 25.04.2010 o godz. 15:23.
Bednarz=Landryna=......
Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 25.04.2010, 15:49
Incognito2192 napisał(a):Wyświetl post
Ok, była. Ale to jedna. I na cały mecz, tyle kontaktów z piłką?

Faulowali ale wiele razy wrzeszczał jak opętany, a i komentatorzy C+ i Szymek stojący obok nie raz zwracali uwagę, że taki kawał chłopa jak Łobo powinien się trzymać na nogach.
Jasne że nietyle, prostuje tylko to co napisałeś że nie zagrał takiej piłki.

Żeby była janość, zauważam jakąś zmianę na plus u tego zawodnika. Nie na tyle aby go chwalić pod niebiosa ale nie będę aklinał rzeczywistości, że nic nie zagrał i powtarza mecze np z poprzedniej rundy.

Tak samo wrzeszczą piłkarze na wszystkich stadionach tej ekstralkasy, czemu nie mówisz że Gancarczyk też płakał po każdym starciu, że Peszko umiera jak go lekko dotkną, Lewandowski to samo? Sebuś Mila primadonna.

Mielcarskiego ten mecz bolał Słychać było to w tv, nad wyraz dobrze. Tutaj Wisła powinna grać, gramy dalej, faulu nie było męska gra, a amicowiec leży to tak faul był, tu go zachaczył, pociągnął Peszke za koszulke.

Tą ko(s)miczną Amicę powstrzymałą ta cały czas zawodząca Wisła, cóż za szkoda
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe?
jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest.
Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało?
jackass: -Tak, oni to robili.
Odpowiedz cytując
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2008

Stary 25.04.2010, 16:40
bebeto napisał(a):Wyświetl post
Z tego co czytam opinie po meczu to jakieś 80% (jak nie więcej) jest zgodna że Wisła była lepsza,więc zastanów się kto "jak plują to mówi że pada"... Do własnego zdania masz jak najbardziej prawo,ale jak już napisałem permanentne powtarzanie przez Ciebie "lech lepszy,lech lepszy" raczej nie jest zbyt poważne.Ja z perspektywy czasu widzę że mogliśmy 3 pkt zainkasować (z tym wielkim wychwalanym kolejorzem), niestety Kotorowski był dobrze dysponowany, i dlatego ja widzę tylko 1 punkt (nie zauważyłem żebym się "spuścił" ) z którego Ty się tak bardzo cieszysz (do czego masz prawo,ale się chyba nie spuściłeś...).
Lepszy jest ten kto strzela więcej bramek.
Odpowiedz cytując
Jazon
Senior Member

Od: 08.2009

Stary 25.04.2010, 17:17
Bardzo podobała mi się u Wisły nieustępliwość, zajadłość, z jaką nasi piłkarze dopadali Amikorzy, tak, że ci nie skonstruowali w zasadzie żadnej ładnej akcji poza ta z Krivcem. Ta nieustępliwość, pressing, widoczne były zwłaszcza w 1 połowie, bo w drugiej siadły już Wiślakom siły i od którejś minuty zaczęło się w defensywie niezbyt składne wykopywanie piłek. W każdym razie ta postawa Wiślaków (nieustępliwość) była dla mnie dowodem, że ten mecz potraktowali bardzo poważnie. I chwała im za to. Szkoda, że nie byliśmy tacy dobrzy w ataku jak w defensywie, ale z drugiej strony trzeba pamiętać, że z ofensywą mamy poważny problem - Brożek i Boguski są cieniami samych siebie. To Amika miała grać ofensywnie, mają gwiazdorów w wielkiej ponoć formie, również w drugiej linii, a bardziej atakującym zespołem byliśmy o dziwo my. Dlatego mecz generalnie na plus, choć szkoda, że nie udało się tego wygrać. Wiadomo patrząc na tabelę, że ten remis był taką małą porażką Amiki a naszym małym zwycięstwem.

Szkoda że nie graliśmy w przewadze, bo ten idiota z Amiki powinien był zobaczyć czerwony kartonik.
Ostatnio edytowane przez Jazon : 25.04.2010 o godz. 17:19.
Odpowiedz cytując
Rob_Zombie
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 25.04.2010, 18:56
Z całego meczu - Sobol na plus, reszta do przemilczenia. Słaby mecz, można spokojnie o nim zapomnieć. Cieszy jeszcze utrzymanie dystansu nad Amiką.
"(...)Był oskarżony o organizowanie w sezonie 2003/2004 wśród piłkarzy zrzutki pieniędzy, z których później opłacali sędziów pomagających Kolporterowi Koronie w awansie do II ligi. W trakcie śledztwa prowadzonego w ubiegłym roku przez wrocławską prokuraturę obaj przyznali się do winy(...)"
"(...)wciągał w handel meczami i młodych, i starych, i Polaków, i obcokrajowców, i tych, którzy na kupowanie wyników mieli, i tych, którzy nie mieli (tym przecież pożyczał).(...)"
Odpowiedz cytując
Billy
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 25.04.2010, 18:59
Rob_Zombie napisał(a):Wyświetl post
Z całego meczu - Sobol na plus, reszta do przemilczenia. Słaby mecz, można spokojnie o nim zapomnieć. Cieszy jeszcze utrzymanie dystansu nad Amiką.
Jop? Pawełek ? Ci zawodnicy na prawdę miło zaskoczyli. Łobodziński też nie zagrał złego spotkania. Marcelo na swoim wysokim poziomie. Szkoda, że Małecki troszkę zawiódł, bo po meczu ze Śląskiem spodziewaliśmy się "nieco" więcej.
- Jasiu , czemu akurat Wisła Kraków ?;.
- Proszę pani, mój pradziadek kibicował Wiśle, mój dziadek kibicował Wiśle,a teraz mój ojciec i brat kibicują Wiśle.
- Ale Jasiu, tak nie można, trzeba mieć swoje własne poglądy, a gdyby twój ojciec był alkoholikiem a matka prostytutką?
- To wtedy kibicowałbym Cracovii proszę pani.
--------------
Samo tebe volim ja i više nikoga to ti kaže tvoja Torcida ! Hajduk Split
Odpowiedz cytując
bebeto
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 25.04.2010, 19:15
Lepszy jest ten kto strzela więcej bramek.
Brawa za złotą myśl...
Odpowiedz cytując
prober
Senior Member

Stary 25.04.2010, 19:48
Rob_Zombie napisał(a):Wyświetl post
To znaczy chciałeś zakomunikować, że nie masz kompletnie nic ciekawego do powiedzenia w kwestii jednego z najważniejszych meczów Wisły w tym sezonie...

minigaleria forumowych wynalazków językowych (zbieram kolejne!): Balon, Balonik, Dzida, Dziwnie spokojny, I tyle w tym temacie, Kicha, Miałem przeczucie, Na pałę, Napinka, Nie mam pytań, Oddychać rękawami, Padaka, Pan Basałaj, Pan Cupiał, Parch, Piach, Przypał, Siara, Szrot, Wspomnicie moje słowa
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 25.04.2010, 20:01
Cytat:
Ważniejsze ogrywanie Kirma wg Ciebie żeby był w formie na MŚ niż dobro Wisły! Ty jesteś kibicem Wisły czy reprezentacji Słowenii] Nie gniewaj się ale wg mnie ośmieszasz się takimi tekstami.
To ty się ośmieszasz wmawiając mi rzeczy których nie napisałem. Uważam że jedynie że mając na rezerwie tak wartościowego zawodnika jak Andraż nie należy go trzymać 80 minut. Należy go odbudować do takiej dyspozycji jak z pierwszych meczów tej rundy, nawet jesli teraz jest bez formy takie zmiany należny robić szybciej. Gówno mnie obchodzi reprezentacja Słowenii..
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 25.04.2010, 20:38
westersyl napisał(a):Wyświetl post
To ty się ośmieszasz wmawiając mi rzeczy których nie napisałem. Uważam że jedynie że mając na rezerwie tak wartościowego zawodnika jak Andraż nie należy go trzymać 80 minut. Należy go odbudować do takiej dyspozycji jak z pierwszych meczów tej rundy, nawet jesli teraz jest bez formy takie zmiany należny robić szybciej. Gówno mnie obchodzi reprezentacja Słowenii..
Długo myślałeś nad odpowiedzią która tylko przedłuża jałowość dyskusji?

Nawet gdyby był Messi na ławce a był w fatalnej formie to dobry trener nie zaryzykowałby ogrywanie go w takim meczu kosztem drużyny! Jeśli tego nie rozumiesz to świadczy to tylko o zwykłej upartości i chęci postawienia na swoim pomimo braku argumentów.
(Ważny Kirm nie Wisła - jest to logiczna konsekwencja tego co pisałeś, chyba że nie wiesz co piszesz?)
Dla mnie koniec dyskusji z Tobą w tej sprawie.

Żeby niepotrzebnie nie konfrontować - bo szkoda czasu, teraz są 2 mecze w których Heniek będzie mógł dać szansę Andrażowi. Zamiast Małeckiego na lewej pomocy (który powinien grac w ataku zamiast Boguskiego lub Brożka) powinien zagrać na lewej pomocy. Jak nie Piast to Korona. Niektórzy piłkarze mogą być zmęczeni i teraz właśnie kilku zmienników (w tym Kirm) może zabłysnąć. Teraz tak a nie w meczy z Lechem.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 25.04.2010, 20:44
Może ustawić go jako ofensywnego pomocnika. Lubi być pod grą, dobre uderzenie z dystansu no i dobrze się czuje w grze kombinacyjnej. A jak nie to na lewej pomocy.
Na prawej stronie brakuje mu argumentów, nie potrafi zrobić przewagi. Na lewej chociaż schodzi do środka jak Messi
..
Odpowiedz cytując
crapmaster
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 25.04.2010, 20:54
Griszka30KR napisał(a):Wyświetl post
To chyba Twoje i kibiców Lecha(zdanie).Mecz obiektywnie parzyąc był na remis.Jedną 100% sytuacje miał Lech,za to Wisa miała więcej z ktrórych mogły paśc gole.Jeżeli tacy zawodnicy jak Stilic,Lewandowski,Peszko,Kriviec byli nie widoczni,a wyrózniali się tacy jak Łobodziński,to mozna miec odczucie,ze Wisła była lepsza.Tak naprawdę to mogło byc 2:1.Lecha urotował Kotorowski i Arboleda,nas Pawełek ,który wystraszył Krivca

Racja
Pawelek mi ta interwencja bardzo zaimponowal Byle tak dalej Mariusz
A paluszek w kieszeni
Odpowiedz cytując
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Stary 25.04.2010, 21:27
bebeto napisał(a):Wyświetl post
Brawa za złotą myśl...
Nie byliśmy lepsi.
Odpowiedz cytując
Oldpara
Senior Member

Od: 09.2003

Stary 25.04.2010, 21:30
Niektórzy mówią, że nie zawsze wygrywają lepsi.
....Głupota jest niezniszczalna i nieprzenikniona....
Odpowiedz cytując
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Stary 25.04.2010, 21:37
Oldpara napisał(a):Wyświetl post
Niektórzy mówią, że nie zawsze wygrywają lepsi.
Mimo wszystko - mecz był wyrównany i stał na niskim poziomie.
Odpowiedz cytując
Skipper
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 25.04.2010, 21:52
Oldpara napisał(a):Wyświetl post
Prawda jest taka, że Lech ma najlepszy skład od lat... "Wielka Czwórka" Stilic-Peszko-Kriwiec-Lewandowski jest w gazie, gra efoktownie i efektywnie aż......nie trafiła na defensywę Wisły Kraków
"Wielka czwórka" zmienia się w wielkie zero.

Co ten Lewandowski chce zdziałać np. we Włoszech, skoro całkowicie pacyfikuje go Mariusz Jop?

Pisałem już dawno...Pyry mają skład na mistrza, a mistrzem i tak bedzie Wisła.... nawet bez ataku (Brożek i Boguski to cienie zawodników) i bez playmakera.

A za rok? Lech bez Lewandowskiego, bez Peszki, po kolejnej przegranej batalii o "majstra" z przylepioną łatką "wiecznego przegranego" a Wisła z Gargułą i powracającymi do formy napastnikami, z stadionem na 33 tys. Będzie dobrze, tylko dowieźć te 4 pkt przewagi do końca.

P.S Mecz mi się podobał. Jak się nie ma ataku, to czasem cieszy perfekcyjna defensywa. Tym bardziej, że nie graliśmy przeciw ogórkom.
Podzielam zaprezentowane powyżej zdanie. U nas najlepszy na placu Sobol (w końcu bo dotychczas miał niewyraźną rundę), na pewno na plus Dżopik który po meczu pewnie trafił do niejednego notesu. Jopa Lewandowski może z raz ograł w środku pola (i tak było jeszcze daleko do bramki), a poza tym żadnego klopsa nie było.
I trzeci na plus Pawełek, zwłaszcza z wybronienie tej sytuacji z Kriwcem, albo nie tyle wybronienie acz spowodowanie że Kriwiec strzelił bardziej na aut niż w kierunku bramki.

A patrząc na graczy Lecha, Stilic kompletnie niewidoczny (Sobol go zjadł na śniadanie), Peszko walczył w 1 połowie ale później się zniechęcił jak zobaczył że nie ma wsparcia z strony kolegów, Lewy słabo, dobry mecz na pewno Arboledy.
No i trener Zieliński na pewno na minus, bo wyraźnie "przegrał" rywalizację z Kasperczakiem.
everybody on earth wanna rap
Odpowiedz cytując
Oldpara
Senior Member

Od: 09.2003

Stary 25.04.2010, 21:53
Mimo wszystko - mecz był wyrównany i stał na niskim poziomie.
Zgadzam się. I bardzo dobrze.
Na jesieni z Lechem był wspaniały mecz, niepodytkowany karny dla Wisły i pechowe 0:1 w tyłek. Cieszę się, że zmieniliśmy scenariusz.
....Głupota jest niezniszczalna i nieprzenikniona....
Odpowiedz cytując
dj_ibutti
Senior Member

Stary 25.04.2010, 22:35
Oglądałem jeszcze raz tą sytuacje Krivca i powiem Wam, że tak obiektywnie to karniak im się należał...
KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
Odpowiedz cytując
krzywy
Senior Member

Stary 25.04.2010, 22:46
te dj lepiej sie nie ośmieszaj tak obiektywnie to jesteś wstrętnym prowokatorem
od kołyski, aż po grób zawsze ukochany klub WISŁA KRAKÓW
Odpowiedz cytując
Billy
Senior Member

Stary 25.04.2010, 22:47
dj_ibutti napisał(a):Wyświetl post
Oglądałem jeszcze raz tą sytuacje Krivca i powiem Wam, że tak obiektywnie to karniak im się należał...
Tak, nie ma wątpliwości, że rzut karny powinien być dla Lecha. Sędzia jednak mylił się nietylko na naszą korzyść. Gancarczyk powinien czerwoną dostać jak nic. Gdyby "Łobo" nie cofnął nogi to by mu ją złamał..
- Proszę pani, mój pradziadek kibicował Wiśle, mój dziadek kibicował Wiśle,a teraz mój ojciec i brat kibicują Wiśle.
- Ale Jasiu, tak nie można, trzeba mieć swoje własne poglądy, a gdyby twój ojciec był alkoholikiem a matka prostytutką?
--------------
Odpowiedz cytując
szczebrzeszcz
Senior Member

Od: 05.2003

Stary 25.04.2010, 22:49
przecież Kriwiec nie wychodził na czystą pozycję tylko strzelał/podawał

jeden z drugim na siebie wpadli w walce, a że Pawełek inaczej oberwał...
Odpowiedz cytując
dj_ibutti
Senior Member

Stary 25.04.2010, 22:51
Proszę Cię... to zawodnika nie wychodzącego na czystą pozycję, można wyciąć równo z trawą nie dotykając nawet piłki?
KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
Odpowiedz cytując
Billy
Senior Member

Stary 25.04.2010, 22:52
Pawełek wjechał w nogi Krivca jak już był bez piłki, więc ewidentny karny.
--------------
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 25.04.2010, 22:53
Karny był ale sędzia poszedł z duchem gry
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 25.04.2010, 22:53
Billy napisał(a):Wyświetl post
Pawełek wjechał w nogi Krivca jak już był bez piłki, więc ewidentny karny.
Można jeszcze powiedzieć - Krivets i Pawełek wpadli na siebie. Może faul Krivtsa?
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
krzywy
Senior Member

Stary 25.04.2010, 22:56
Kriwiec oddał piłkę parę chwil wcześniej więc nie może być mowy o żadnym karnym
od kołyski, aż po grób zawsze ukochany klub WISŁA KRAKÓW
Odpowiedz cytując
Billy
Senior Member

Stary 25.04.2010, 22:57
Ogryzek napisał(a):Wyświetl post
Można jeszcze powiedzieć - Krivets i Pawełek wpadli na siebie. Może faul Krivtsa?

Proponuję sobie samemu przeanalizować tą sytuację na spokojnie. Dla mnie ewidentny karny, ale czy jest sens sie nad tym dluzej rozwodzic? Najlepiej skonczyc juz ten temat
Ostatnio edytowane przez Billy : 25.04.2010 o godz. 23:00.
--------------
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 25.04.2010, 23:00
krzywy napisał(a):Wyświetl post
Kriwiec oddał piłkę parę chwil wcześniej więc nie może być mowy o żadnym karnym
Ale piłka została w grze - naucz się najpierw przepisów
Karny się należał ale na niego nie zasłużyli(był to faul po strzale a wjazd Mariusza nie przeszkadzał w jego oddaniu) wiec dobrze że tego nie gwizdnął
Tak samo bym zresztą uważał gdyby to była odwrotna sytuacja czyli taki sam faul ich bramkarza na naszym.
Zresztą ze Śląskiem najpewniej był faul na Marcelo i też nie było karnego.
Nie ma o czym gadać
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 25.04.2010, 23:01
dj_ibutti napisał(a):Wyświetl post

Tez obejrzalem sobie na spokojnie ,juz bez emocjii powtorke i to sie zupelnie inaczej oglada.

Bardziej obiektywnie hehe

Pawelek niczym Chuck Norris wjechaj w Kriwetsa ale jak ktos napsial sedzia nie gwizdnal to nic nie bylo

nasz presing w calej perwszej polowie to material szkoleniowy dla kazdego trenera w Polsce i zauwazno to tez w Lidze +.Mowil o tym mi,n Wieszczycki.
Duzo sie mowi o agresji ,nieustepilwosci ,bieganiu ale tak jak biega i nęka przeciwnika Sobol,to chyba nikt tak nie gra

zwroccie uwage na jego pochylona sylwetke gotowy na czworakach nawet odebrac tą pike ,ale gotowy.
Wielki szacunek za gre dla Sobola.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
szczebrzeszcz
Senior Member

Od: 05.2003

Stary 25.04.2010, 23:20
1q2 napisał(a):Wyświetl post
Karny się należał ale na niego nie zasłużyli(był to faul po strzale a wjazd Mariusza nie przeszkadzał w jego oddaniu) wiec dobrze że tego nie gwizdnął

Nie ma o czym gadać
własciwie to o to mi chodziło

przypominam ze jutro zaczyna sie kolejna kolejka
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów