|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Brawo dla Adamka za wygraną.Pojedynek wyrównany jednak miałem wrażenie ,że jakby Arreola się mocno wkur***ł to Adamek skończyłby jak Najman z Pudzianem.Tomek musi przybrać na wadze i przede wszystkim wyrobić sobię mocniejsze uderzenie bo miałem wrażenie,że Arreola nie odczuwał ciosów.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 05.2007
Offline |
|
|
Człowieku przemyśl przynajmniej to co masz zamiar napisać. Denerwuje mnie jak czytam takie posty ludzi, którzy udają wielkich znawców. Zazdrościsz mu czy co? Wygrał bo był lepszy. Tyle w temacie.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Cytat:
Edit No prosze sam Arreol przyznał ze dostal wpierdziel. Morda poobijana, kontuzja reki. Jego druga w karierze przeboksowana walka na dystansie 12 rund. Ale oczywiscie wilu ts jest madrzejszy i wie lepiej od 99,9 % ludzi jaki powinien byc werdykt buhehhehhe
Ostatnio edytowane przez Jaroo1 : 25.04.2010 o godz. 06:50.
![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
Można uważać że Tomek powinien przegrać ale argument "boks polega na zadawaniu ciosów" świadczy tylko o wiedzy danej osoby.
No chyba że Areola liże dupe Adamkowi i dlatego mówi dla HBO że "dostał lanie" i przegrał zasłużenie? Pewnie kłamie ;] |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
Rozumiem ze dzis wolalbys zeby Wisla strzelila 14 bramek, mimo ze Lech strzelilby ich 15? Jak masz pisac takie gowniane posty to lepiej idz spac. Jak sie takie cos czyta to tylko sie czlowiek w****ia zamiast cieszyc, ze swietnej postawy Polaka. Teraz dopiero zauwazyem, ze napisales ze to walek na miare Holy - Valuev. Ogladales wogole tamta walke? Przeciez tam Holyfield obkoczyl Valueva jeszcze bardziej niz dzisiaj Adamek Arreole. Sprawdz statystyki ciosow dzisiejszej walki. Zmartwie Cie ale to Adamek zadal duzo wiecej ciosow niz Arreola. BTW. Ludzie z HBO komentujacy boks od 40 lat, czy chocby Lennox Lewis to jednak mniejsi eksperci niż Ty. Dlatego chyba jednak zgodze sie z Twoim zdaniem. Jeszcze jedno. Skoro wspomniales o Holydieldzie i smiesznosci Adamka w wadze ciezkiej. Holyfield w walce z Vaulewem wazyl mniej niz Adamek dzisiaj i jest od Polaka nizszy. Dziekuje dobranoc.
Ostatnio edytowane przez sqallpl : 25.04.2010 o godz. 07:07.
|
|
|
|
Piknik
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Wspaniała walka, oglądało się to z przyjemnością.Tempo niesamowite, mnóstwo ciosów - zupełnie jak nie waga ciężka. Wielkie brawa zarówno dla Adamka (za mądrą postawę, świetną realizację założeń taktycznych), jak i Areoli (za waleczność, widowiskowość i wielką klasę po ogłoszeniu werdyktu).
Ja liczyłem się z remisem, szczególnie że walka odbywała się na terenie Areoli. Nie przejmowałem się jednak tym zbytnio, bo liczył się styl. Całe USA oglądało tą walkę i Adamek zrobił świetne wrażenie. Ale miło, że i sędziowie zachowali się fair. Adamek faktycznie robi postępy w wadze ciężkiej - mimo przybrania na wadze zachował swój główny atut - szybkość. Nie wiem tylko, jak to pogodzić z pracą nad siłą - a jest to konieczne. Bo ciosy Tomka są zbyt słabe jak na tą kategorię. Wygrana z Areolą to wielkie osiągnięcie, eksperci widzieli w Latynosie faworyta. To z resztą bardzo fajny zawodnik i z przyjemnością oglądnę jego kolejną walkę. Gdyby jeszcze się zdyscyplinował i 20 kg zbędnego sadełka przerobił na mięśnie... ![]()
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
Trzeba się cieszyć, że wygrał Polak. Ale jak wcześniej ktoś napisał, nie moglibyśmy się obrazić, jeżeli zwyciężył by Areola. Jak na swoją wagę i wylewający się tłuszcz, Arreola mnie zdziwił, tym że nadawał praktycznie cały czas tępo. Adamek sie zachował mądrze i próbował punktować. Jeżeli prawda jest w tym że od czwartej rundy bolała Areole ręka, to wynik mógłby być inny. Przed pojedynkiem stawiałem, że Adamek znokautować nie znokautuje, bo ciosu kończącego nie ma, ale jeżeli doprowadzi do konca zostanie oceniony lepiej przez sędziów. Amen
![]() ![]()
... To My Młoda Wiiara Domniemani Przestępcy Pierwsi Do Życia A Ostatni Do Śmierci...
|
|
|
|
sssssssss..
Od: 10.2003
Offline |
|
|
"Tomasz Adamek pobił olbrzyma"-media
właśnie w tym problem, że teraz będą pięściarze którzy byli przy meksykańcu olbrzymami tak jak ukraińcy mam nadzieję, że Adamek da soobie przynajmniej jeszcze trochę czasu a nie za kolejne 2 miechy walka o tytuł chociaż z drugiej strony póki co wychodzi mu ten plan w 100% jeszcze jakby kogoś na topie znokautował byłby gwiazdą w mediach ))![]()
|
|
|
|
semper fi
Od: 09.2003
Offline |
|
|
Gratulacje dla Tomka bo wygrana niezależnie w jakim stylu jest wygraną.
Mam apel do piszących o Kliczce czy walce o mistrzostwo świata za 2-4 tygodnie - odstawcie alkohol / narkotyki czy to tam bierzecie. ![]() Polecam oglądnąć jakąkolwiek walkę Kliczki będącego w słabszej dyspozycji a potem pisanie o mistrzostwie świata. ![]()
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Wow, nie spodziewałem się. Brawo dla Adamka. Wreszcie mamy dobrego boksera, którego cenią eksperci na całym świecie!
Ps. Będzie powtórka ? ![]()
.
. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
Walka dość wyrównana i myślałem, że jednak sędziowie będą za Arreolą. Na szczęście stało się inaczej i duże brawa dla Adamka. Mądrze punktował, Arreola boksował chaotycznie.
Przydałoby się jednak, żeby Tomek poprawił siłe ciosu. Ciężko sie przebudzić w niedziele o 6 rano i 12 rund oglądać, lepszy byłby nokaut w 3-4 rundzie |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
|
|
teraz z rana bedzie jakas powtorka czy dopiero wieczorem?
ogladalem walke, ale obejrzalbym jeszcze raz, bo jest na co popatrzec.. jak na wage ciezka to walka stala na wysokim poziomie
Ostatnio edytowane przez SpoXsteR : 25.04.2010 o godz. 08:53.
![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
powtorka za chwile sie zaczyna na polsacie sport
![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2005
Offline |
|
|
Jedynym minusem z tej walki jest to ze pomimo celności i ilości uderzeń nie przełożyło się to na siłę tych ciosów. Technicznie zajebiście ale jednak uderzenia nie na wagę ciężką (mam nadzieję ze to jakoś nadrobi). Widać że coraz lepiej czuje się w królewskiej kategorii.
Brawo! ![]()
I
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2006
Offline |
|
|
BRAWO ADAMEK, teraz walka z Hayem, a późeni z Kliczko. Wierze w ciebie, możesz pokonać każdego
![]() ![]() |
|
|
|
Urodzony optymista
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Cytat:
![]()
Chcesz mieć prawo do komentowania? Rusz dupsko na wyjazd!
|
||
|
|
Banita
Offline |
|
|
Nie napisalem ze znam go lepiej - nie wciskaj mi słów których nie wypowiedzialem , moja sprawa czy go lubie czy nie,dla mnie sprawia takie wrażenie i tyle,a co do tego że nie powinien wygrać to takie pierwsze odczucia po walce miałem i nie tylko ja.
Gdyby np Brożek powiedział że jest najlepszy i jest mistrzem to nie przyjąłbyś tego jako zarozumialstwo rozumiem ? |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
czlowieku takich jak Brozek to sa setki tysiecy a Adamek to jest scisła swiatowa czołowka. Ale co tu z toba gadac jak i tak cos sobie ubzdurales i to dla ciebie juz jest swiete.
![]()
drozd:
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Ma ktoś linka do walki?
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Maćko przytoczył to co właśnie chciałem napisać
![]() Statystyki związane z ciosami zamykają usta przeciwnikom Adamka. Mam nadzieje że zrobiono jest obiektywnie a nie pod Polaka;] |
|
|
|
Urodzony optymista
Offline |
|
|
WILU,
Cytat:
http://dariuszjaron.blog.interia.pl/?id=1835209 , polecam. ![]()
Chcesz mieć prawo do komentowania? Rusz dupsko na wyjazd!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2008
Offline |
|
![]()
"Chyba serce by mi pękło, gdyby człowiek któremu tak wiele zawdzięczam występował w ekipie największego rywala mojej ukochanej Wisły" - Kuba Błaszczykowski
|
|
|
|
Banita
Od: 09.2007
Offline |
|
|
Jak ktoś widział zdjecia Areoli po walce to niech nie gada bzdur że nic nie poczuł , teraz w wywiadach sam mówi zę Adamek byl lepszy . Swoją drogą spoko z niego chłop
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Piękna walka w wykonaniu Adamka. Tak walcząc może na prawdę dużo zdziałać w ciężkiej. Aby tylko udało mu się zakontraktować Haya
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Również miałem okazje poznać pana Tomka, nawet pojechałem mu wtedy trochę po ambicji(pewnie nie jeden kopacz by się obraził za takie coś), ale chłop przyjął to normalnie, a potem poszliśmy na browarka do Loży Aktora. Jeśli chodzi o jego tzw. ,,kozaczenie" to wtedy właśnie powiedział mi pare słów które wyrobiły u mnie duży szacun dla niego. Chciałbym żeby nasi piłkarze czerpali wzorce z jego podchodzenia do wykonywanego zawodu, wtedy LM mielibyśmy już od dawna. Walka dobra i czekam na kolejną
![]()
Semper Fidelis
,, Spadochroniarze nie umierają, tylko idą do piekła aby się przegrupować''
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Brawo Adamek!
Trzecia walka w wadze ciężkiej, ale tak naprawdę pierwsza dająca miarodajny wyznacznik umiejętności Polaka. Zdał egzamin na ocenę plus dobry - wypunktował było nie było groźnego rywala (przegrał wcześniej tylko z Kliczką). I to dość wyraźnie, czego nie widziały tylko dwie osoby na świecie - jeden z sędziów punktujący remisowo i niejaki Wilu TS z forum TWSD. Jest wytrzymały, świetny technicznie. Mimo tego, że mocno "przykoksił" nie zatracił nic ze swego refleksu. Świat stoi przed nim otworem - gala w HBO, "Let's get ready to rumble" - to gwarant, że walkę tę oglądął cały świat. I cały świat zobaczył pięściarza widowiskowego (co w obecnej wadze ciężkiej zdominowanej przez Wałujewów, Ruizów itp jest ewenementem) - o jego przyszłość wypada być zatem spokojnym. Czemu "tylko" plus dobry? Bo wciąż do poprawy jest siła ciosów. Owszem, zadał ich mnóstwo, owszem zrobił (cytując samego Arreole) mu twarz Shreka. Brak mu jednak argumentu by posłać rywala na deski. A jako pretendend do przyszłych tytułów mistrzowskich będzie zmuszony do wygrania przez KO, trudno bowiem spodziewać się że aż tak bardzo zdominuję np. Kliczkę by sędziowie punktowali na jego korzyść. Jest to obszar do poprawy, poza tym świetnie. Jeszcze raz - gratulacje Tomasz, dzięki za te emocje. Wielki sportowiec to ten, który podnosi się po chwilach grozy (jak te z 4-5-6 rundy). Wygrać walkę kontrolowaną potrafi każdy. Brawo. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
Sporo osob Adamka u nas w kraju nie lubi, tak jak piszecie, ze wzgledu na jego pewnosc siebie. Przyjelo sie u nas, ze kazdy w wywiadach (kazda dyscyplina) pierdzi o sile rywala, dyspozycji dnia i innych czynnikach.
Nikt nie ma jaj zeby powiedziec "przyjechalismy tutaj i wygramy to spotkanie, bo jestesmy o wiele lepsi" - po prostu. Adamek po raz kolejny pokazal, ze kiedy jest przygotowany to jest w stanie walczyc z kazdym. Jesli dostanie Vitka to bedzie bardzo ciezko go wypunktowac. Jesli natomiast bedzie to Haye, to polozy sie po ktoryms z kolei ciosie Tomasza. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Co do tej jego pewności, to nie jestem przekonany. Zauważmy że boks zawodowy, to w dużej mierze schow które muszą kręcić zawodnicy, przed walką aby podnieść oglądalność HBO. Wszyscy bokserzy są zarozumiali, bo o to w tym wszystkim chodzi.
![]()
... To My Młoda Wiiara Domniemani Przestępcy Pierwsi Do Życia A Ostatni Do Śmierci...
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Może głupi przykład ale nie wierzę żeby Najman nie miał pewnej klauzuli w kontrakcie. Jakby mi zapłacili to też bym mówił że rozniose Pudziana.
Taki schow;] |
|
|
|
Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
zakompleksience wlasnie tak rozumuja. jak ktos jest inny od nich, jest pewny siebie, to on dla nich jest cwaniczkiem, kozakiem.
zakompleksience chcieliby zeby ludzie byli jak oni, strachliwi, zakompleksieni, bez wiary w siebie. zakompleksience oto link dla was: http://funciak.blox.pl/2008/06/Zakom...one-bydlo.html |
|
|