The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
prober
Senior Member

Od: 08.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 24.04.2010, 12:04
mikesz napisał(a):Wyświetl post
Apeluję byśmy w końcu przestali zajmować się kibicami z Poznania!! Co drugi post na tym forum dotyczy ich kompleksów. Dziwne tylko, że gdy wchodzę na ich forum posty na nasz temat policzyć można na palcach jednej ręki.
Czy naprawdę sami nie widzicie, że coś tu nie gra?
Wszystko gra, kto się czubi ten się lubi

minigaleria forumowych wynalazków językowych (zbieram kolejne!): Balon, Balonik, Dzida, Dziwnie spokojny, I tyle w tym temacie, Kicha, Miałem przeczucie, Na pałę, Napinka, Nie mam pytań, Oddychać rękawami, Padaka, Pan Basałaj, Pan Cupiał, Parch, Piach, Przypał, Siara, Szrot, Wspomnicie moje słowa
Odpowiedz cytując
Zwitter
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 24.04.2010, 12:04
No właśnie ludzie, przecież to oni mają nóż na gardle, jak przegrają to znów to ich marzenia o mistrzostwie prysną jak bańka mydlana. Jak my przegramy to i tak gramy dalej, wygramy wszyskie spotkania do końca i znów mistrzostwo nasze. Chociaż chyba łatwiej wygrać u siebie z Lechem niż z Legią na Łazienkowskiej, prawda?
Remis też będzie dobry ale postawiłem na Wisłę bo skusił mnie ładny kurs więc musi wygrać
Odpowiedz cytując
WislaOnly
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 24.04.2010, 12:13
Ja myślę, że nasza taktyka ni jak się ima tego co będzie grał Lech. Oni grają 4-5-1- przy naszym 4-4-2 robi to kolosalną różnicę w pomocy. Śmiem twierdzić, że to będzie nasz największy problem w tym meczu. Oby nasze skrzydła coś zdziałały... JJJBG!
Odpowiedz cytując
podszywacz
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 24.04.2010, 12:21
Jestem umiarkowanym pesymistą, liczę na remis 1:1. II linia Lecha ma wielką przewagę, Peszko, Stilic. Skuteczność Lewandowskiego przy własciwie braku skuteczności naszego ataku. Do tego jeszcze nasz bramkarz, bez komentarza.
Раз два трзы, Туск ухади!
Odpowiedz cytując
kolend
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 24.04.2010, 12:22
WislaOnly napisał(a):Wyświetl post
Ja myślę, że nasza taktyka ni jak się ima tego co będzie grał Lech. Oni grają 4-5-1- przy naszym 4-4-2 robi to kolosalną różnicę w pomocy. Śmiem twierdzić, że to będzie nasz największy problem w tym meczu. Oby nasze skrzydła coś zdziałały... JJJBG!
akurat teoretyczna przewaga Lecha na skrzydłach jest ogromna, Kriwiec i Peszko potrafią zagrać takie rzeczy, o których Brożek i Łobodziński nawet nie pomyślą... ale to wcale nie znaczy, że zagrają

obawiam się nudnej kopaniny na 0:0, obym się mylił
Odpowiedz cytując
MCX
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 24.04.2010, 12:24
Walczyć, Wisła, walczyć!
Trzecie mistrzostwo Polski z rzędu to byłoby coś.
Dobrze, że Sobolewski będzie grał, to pozwala pozytywniej myśleć o zneutralizowaniu Poznaniaków w środku pola.
Wierzę w 3 punkty w tym meczu.
Odpowiedz cytując
Kazek K
Member

Od: 11.2002

Stary 24.04.2010, 12:37
Wejdzcie na program TVP http://www.tvp.pl/program-telewizyjny?offset=0 i click na mecz Wisly i co :

Piłka nożna - Ekstraklasa: Wisła Kraków - Lech Poznań ( I poł. )24 kwietnia 2010, godz. 16:00

Kleczkowska dowiaduje się, że Biernacki otrzymał cały majątek po Żmijewskiej.
Magdalena uważa, że skoro Zosia skończyła studia, powinna poszukać sobie stosowniejszego
zajęcia niż praca kelnerki czy opiekunki do dzieci.
Julia tłumaczy Joannie, że Frotecki kocha ją, ale nie potrafi się sprzeciwić własnej matce.
Joanna prosi Julię o upieczenie ciasta. Następnie z jeszcze ciepłym ciastem śliwkowym
składa wizytę mężowi w komisariacie.
Tymczasem Biernacki oprowadza Zalewską po obejściu i nowym domu. Zalewska wszystko
rejestruje kamerą wideo, nie kryjąc radości, że Biernackiemu wszystko tak wspaniale się układa.
Wiesiek obserwuje, jak starannie Marta się maluje. Mówi żonie, że Marita widziała ją
na spacerze z amerykańskim generałem. Marta jest wprawdzie speszona, ale nie zaprzecza.
Wiesiek przychodzi do Tomka i opowiada, że babcia chciałaby wrócić do Złotopolic,
ale jako rezydentka.
Tomek jedzie do Złotopolic i spotyka się z Markiem. Dowiaduje się, że Marek planuje ślub
z dyrektorką banku Joanną Kalwas, ale sprawy majątkowe Złotopolic są bardzo zagmatwane.
Przede wszystkim należy znaleźć w Kazachstanie Andrzeja. Dopiero wtedy będzie można uregulować
sprawy spadkowe.
Kawiarnię Marty odwiedza Marita i kokietuje obecnego tam amerykańskiego generała.
Generał wychodzi z kawiarni, ale po chwili wraca z bukietem dla Marty.
Piłka nożna - Ekstraklasa: Wisła Kraków - Lech Poznań ( I poł. )
Scenariusz:
Jan Purzycki
Wykonawcy:
Piotr Machalica, Anna Milewska, Paweł Wawrzecki, Ewa Ziętek, Małgorzata Rożniatowska, Jerzy Turek, Piotr Szwedes, Małgorzata Zajączkowska

Ciekawe...
Odpowiedz cytując
Proud
Socios Wisła Kraków

Stary 24.04.2010, 12:38
Ja pamiętam pewien mecz...Wisła - Polonia Warszawa. Polonia z Olisadebe w składzie. Polonia miała niezłą passe z Wisłą w tym czasie. Przyjechała jako faworyt. Do przerwy 0:0...a po przerwie skuteczność Wisły i 4:0...Pamiętam do dziś bramkę Olo Moskalewicza Mam nadzieję, że dziś Wiślacy zaprezentują charakter z tamtego meczu!

Panowie, My jesteśmy Wisła Kraków, nieprzystoi nam bać się ligowych przeciwników. Trzeba wyjść jak po swoje.
Odpowiedz cytując
WislaOnly
Senior Member

Stary 24.04.2010, 12:42
kolend napisał(a):Wyświetl post
akurat teoretyczna przewaga Lecha na skrzydłach jest ogromna, Kriwiec i Peszko potrafią zagrać takie rzeczy, o których Brożek i Łobodziński nawet nie pomyślą... ale to wcale nie znaczy, że zagrają

obawiam się nudnej kopaniny na 0:0, obym się mylił
Tak, ale my gramy ze wsparciem obrońców wiec walory ofensywne się zwiększają (co innego przy stracie piłki, może boleć...). Na skrzydłach zagrają dziś Małecki i Kirm ( Łobo), więc nie wygląda to tak źle. A co do Peszki, jest to typ zawodnika jak Janek "Szum" Paulista (moim zdaniem). Możemy gdybać, ale, jeśli nasi znowu oleją tak ważny mecz, lub zobaczę że któryś przechodzi obok meczu to mu te nóżki z dupy trzeba będzie powyrywać!
Odpowiedz cytując
MaG*
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 24.04.2010, 12:53
Według mnie liga jest ciekawsza od kiedy jest Kuchenkorz i jej komiczni fani.
Już nie tylko pasiaki zapewniają kabaret ale również ich psiapsióły z Poznania.

Proper problem pucharów europejskich to problem całej Polski a nie tylko Wisły. Ogólnie poziom europejski to coś co wykracza poza możliwości Polski. Nie rozumiem o czym w ogóle jest to pieprzenie skoro ostatni klub z Polski o którym głośno było w Europie to Wisła Kaspera z bojów z Schalke, Parmą czy Lazio.
Potem też tylko Wisła była o krok o godnego reprezentowania ale niestety nie udało się przebić bram LM.
Bo jak tu coś zdziałać w nierównej walce z potęgami europejskimi ? Ciągle walenie głową w mur.
Wisła miała pod górę, niefarta.Czarę goryczy przelała mega kompromitacja Wisły Skorży, kiedy akurat los uśmiechnął się do nas po tylu niesprzyjających latach. To zabolało całą Polskę a nie tylko Wiślaków , tak samo jak całą Polskę bolało ,że Polacy tak marnie wyglądają na tle europejskim.Wisła nie potrafiła sprostać ogromnych nadziejom jakie w niej były pokładane. Ale czy mistrzowi ktoś pomagał ? Ni huja ale wymagała cała Polska.

Teraz media kreują Lecha na nowego mesjasza Polskiej piłki. Ale ten zbawiciel ciągle ogląda plecy Wisły która tak naprawdę od 10 lat rządzi w tej marnej lidze.
Ostatnio edytowane przez MaG* : 24.04.2010 o godz. 12:55.
Odpowiedz cytując
prober
Senior Member

Stary 24.04.2010, 13:01
Kazek K napisał(a):Wyświetl post
Piłka nożna - Ekstraklasa: Wisła Kraków - Lech Poznań ( I poł. )
Scenariusz:
Jan Purzycki
Wykonawcy:
Piotr Machalica, Anna Milewska, Paweł Wawrzecki, Ewa Ziętek, Małgorzata Rożniatowska, Jerzy Turek, Piotr Szwedes, Małgorzata Zajączkowska
O, nowe twarze w zespole.

minigaleria forumowych wynalazków językowych (zbieram kolejne!): Balon, Balonik, Dzida, Dziwnie spokojny, I tyle w tym temacie, Kicha, Miałem przeczucie, Na pałę, Napinka, Nie mam pytań, Oddychać rękawami, Padaka, Pan Basałaj, Pan Cupiał, Parch, Piach, Przypał, Siara, Szrot, Wspomnicie moje słowa
Odpowiedz cytując
fifi1906
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 24.04.2010, 13:06
MaG* napisał(a):Wyświetl post
Teraz media kreują Lecha na nowego mesjasza Polskiej piłki. Ale ten zbawiciel ciągle ogląda plecy Wisły która tak naprawdę od 10 lat rządzi w tej marnej lidze.

1906% prawdy! Oskar Ci się należy
"Wisła To My!! Lepsza Strona Błoń i Duma Tego miasta!!"
Odpowiedz cytując
thechris
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 24.04.2010, 13:06
Według mnie liga jest ciekawsza od kiedy jest Kuchenkorz i jej komiczni fani.
Już nie tylko pasiaki zapewniają kabaret ale również ich psiapsióły z Poznania.
Masz na myśli ostatnie porażki z Lechem i Cracovią po 0:1? Faktycznie... ubaw po pachy. Żal mi Ciebie.
Odpowiedz cytując
prober
Senior Member

Stary 24.04.2010, 13:18
fifi1906 napisał(a):Wyświetl post
1906% prawdy! Oskar Ci się należy
Yhy.
Oskar - doroczna nagroda przyznawana w dziedzinie filmu.
Pisz nam więcej takich mądrości.

Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 24.04.2010, 13:21

bodajze w studiu LM było, gdy panowie super znawcy m.im Boniek przekomarzali sie kto zostanie MP.

i jak to mowili :lepiej zeby mistrzem byla druzyna ktora mistrzem powinan zostac (czyli Lech) anizeli ta ktora moze zostać(czyli My)

No tak, w koncu Lech gra mega bosko, po 100 strzałow i okazji.
ciekawe ile dzisiaj super Peszko zrobi swoich wrzutkostrzałów.

I jak co roku, oglądamy plecy plecy i plecy
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
MaG*
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 24.04.2010, 13:33
thechris napisał(a):Wyświetl post
Masz na myśli ostatnie porażki z Lechem i Cracovią po 0:1? Faktycznie... ubaw po pachy. Żal mi Ciebie.
Nie nie to mam na myśli.

Myślisz ,że mnie to nie bolało ? To mi Ciebie żal skoro masz taką krótka pamięć i nie pamiętasz co było przed tymi wtopami.
Pamiętaj ,że sezon jeszcze się nie skończył i możemy nieźle się Cracovii odgryźć za tą wpadkę.
Tego ,że od kiedy są w 1 lidze to dostają regularny oklep też nie pamiętasz ?
Odpowiedz cytując
WislaOnly
Senior Member

Stary 24.04.2010, 13:33
I to jest właśnie drodzy Panowie MARKETING. Ciągłe pompowanie balona, nakręcanie ludzi, po to żeby przyszli na stadion. U nas ktoś o tym zapomniał, lub się przyzwyczailiśmy, że jesteśmy najlepsi. Oni srają się, że może w końcu idą na majstra a nam trzeba sukcesów w Europejskich Pucharach. Boże jak ja bym chciał żebyśmy awansowali do LM. Odjechali byśmy w końcu reszcie tej miernoty...
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 24.04.2010, 13:35
Hm, szkoda, że nie zagra Issa Ba. Może i miał parę nieodpowiedzialnych zagrań, ale w momencie, gdy partnerzy więcej się ruszają i wychodza do podań on mógłby na prawde pokazać swój potencjał zamiast kiwać 2 rywali. Co najwazniejsze on chce zrobić akcję i pchnąć ją do przodu, a nie oddawać do najbliższego kolegi. Wg mnie jeśli nie on, to powinien zagrać Mączyński. Lepszy w odbiorze od Jirsaka, a w ataku może dać tyle samo, albo więcej.
..
Odpowiedz cytując
SpoXsteR
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 24.04.2010, 13:36
szprotson napisał(a):Wyświetl post
bodajze w studiu LM było, gdy panowie super znawcy m.im Boniek przekomarzali sie kto zostanie MP.

i jak to mowili :lepiej zeby mistrzem byla druzyna ktora mistrzem powinan zostac (czyli Lech) anizeli ta ktora moze zostać(czyli My)
najlepiej po pierwszym meczu w sezonie przyznac im Mistrza i zakonczyc sezon, i tak rok w rok

jesli powinna to zostanie.. jesli zasluzyli to zostana.. dziwne tylko ze to co by nie pisac inteligentni ludzie mowia..
Ostatnio edytowane przez SpoXsteR : 24.04.2010 o godz. 13:38.
Odpowiedz cytując
DeadOrAlive
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 24.04.2010, 13:49
Niekoniecznie oni są inteligentni, może uczą się po prostu tego, co mają mówić...
Po co iść na łatwiznę, warto czasem złapać bliznę od życia..

We were the Kings and Queens of promise... !
Odpowiedz cytując
jabadabaryba
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 24.04.2010, 14:10
A więc na środku obrony Wisły zagra Mariusz Jop, a w bramce Lecha zagra Krzysztof Kotorowski.
z oficjalnej.
Odpowiedz cytując
kpn
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 24.04.2010, 14:16
Po cichu liczyłem, ze na srodku obrony zagra Diaz. Jop? Lewandowski go wkreci w murawe niestety...
Odpowiedz cytując
63.5 Kg
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 24.04.2010, 14:20
Juz lepiej zagrac w 10...
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 24.04.2010, 14:22
Jop ;/ strach się bać no to pozamiatane........
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
wislakrakow124
Senior Member

Od: 02.2009

Stary 24.04.2010, 14:23
Diaz bedzie chociaz walczyl bo Jirsak w obronie slaby!! Prosze chlopaki 3 pkt niech zostana w Krakowie
JAZDA JAZDA JAZDA BIAŁA GWIAZDA
Odpowiedz cytując
gromaders
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 24.04.2010, 14:25
Jop twoja mać, no to może być masakra w środku obrony
Odpowiedz cytując
Grisza1
Moderator

Od: 05.2005

Stary 24.04.2010, 14:30
Już myślałęm, że się Heniu wyleczył z Diaza w środku, a tu masz Ci los:/
Odpowiedz cytując
konrad1991tsw
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 24.04.2010, 14:34
Nie wiem czemu ale dzisiaj jestem przekonany że Łobo się pokaże z dobrej strony... Musimy dzisiaj wygrać, za długo już trwa ta seria meczów bez wygranej z ważnymi rywalami. Tylko zwycięstwo, Wisełko tylko zwycięstwo !!!
Odpowiedz cytując
kolarz90
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 24.04.2010, 14:36
Diaz może się przydać do rozbijania ataków Lecha, natomiast nie mamy w środku nikogo do kreowania gry.
Wszyscy liczyli na Clebera a tu Jop :( Marcelo będzie miał robotę za dwóch
Odpowiedz cytując
bravelukas
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 24.04.2010, 14:36
jop...........i wszystko jasne.......lewandowski urwie mu sie nie raz i stanie oko w oko z pawełkiem
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów