The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Galonek
Senior Member

Od: 05.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 22.04.2010, 15:34
Moim zdaniem będzie remis. Wisła często dostosowuje się poziomem do gry rywala. Ze słabszymi gra gorzej, z silniejszymi lepiej. Myślę, że tak będzie i tym razem.
Odpowiedz cytując
AS82
Banita

Od: 07.2005

Stary 22.04.2010, 15:48
A ja sie boje wysokiej wtopy . Lech zagral bardzo dobry mecz z Legia i Arka , my natomiast nie zachwycalismy nawet na tle beznadziejnego Slaska. Lech sie bankowo zepnie na ten mecz bo porazka praktycznie konczy ich gre o majstra , mam nadzieje ze nasi kopacze W KONCU zagraja na wyzszym poziomie. Lech co prawda nie ma tak dobrego rezultatu w meczach wyjazdowych , ale Wisła przegrała tez 3 mecze u siebie . Mam nadzieje ze gotow do gry bedzie Issa Ba ,bo bez niego srodek pola nieistnieje
Odpowiedz cytując
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Od: 06.2008

Stary 22.04.2010, 15:56
Tylko, że Lech ostatnie spotkanie o punkty rozegrał w piątek 9 kwietnia a my we wtorek i to jesteśmy tu w lepszej sytuacji, bo nie wiadomo jak na Lecha wpłynęła przerwa 2 tygodni bez meczu o punkty.

My jesteśmy gospodarzem tego meczu i to my mamy od początku narzucić swój styl gry i zneutralizować mocne punkty Lecha tak jak to zrobił Inter w meczu z Barceloną, a 3 punkty zostaną w Krakowie.

Przede wszystkim musimy wykorzystywać okazję jakie stwarzamy, bo może się okazać, że nie będzie ich tyle co w poprzednim meczu ze Śląskiem i każda sytuacja będzie na wagę 3 punktów.
W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.

Kraków, 9 marca 2012.

Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 22.04.2010, 16:01
AS82 napisał(a):Wyświetl post
A ja sie boje wysokiej wtopy . Lech zagral bardzo dobry mecz z Legia i Arka , my natomiast nie zachwycalismy nawet na tle beznadziejnego Slaska. Lech sie bankowo zepnie na ten mecz bo porazka praktycznie konczy ich gre o majstra , mam nadzieje ze nasi kopacze W KONCU zagraja na wyzszym poziomie. Lech co prawda nie ma tak dobrego rezultatu w meczach wyjazdowych , ale Wisła przegrała tez 3 mecze u siebie . Mam nadzieje ze gotow do gry bedzie Issa Ba ,bo bez niego srodek pola nieistnieje
Bez Issy Ba środek nie istnieje? Wybacz, widzimy chyba innego zawodnika w innej drużynie. Owszem ma fajne triczki, ze 2 niekonwencjonalne podania, ale w defensywie to jest baaaardzo słabo. Najefektywniej dla niego było by grac za Brożkiem, jako wolny elektron bez zadnych zadan defensywnych.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
AS82
Banita

Stary 22.04.2010, 16:06
szprotson napisał(a):Wyświetl post
Bez Issy Ba środek nie istnieje? Wybacz, widzimy chyba innego zawodnika w innej drużynie. Owszem ma fajne triczki, ze 2 niekonwencjonalne podania, ale w defensywie to jest baaaardzo słabo. Najefektywniej dla niego było by grac za Brożkiem, jako wolny elektron bez zadnych zadan defensywnych.
W ostatnim meczu ze Slaskiem ,nasza gra opierala sie jedynie na skrzydlach (Malecki,Lobodzinski) ,wiem ze Kasperczak lubi tak grac , ale przydaloby sie tez zeby ktos ze srodka potrafil niekonwencjonalnie rozegrac pilke , a Issa to napewno umie
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 22.04.2010, 16:14
czyli nie widziales tego, ze po raz pierwszy chyba w historii, Jirsak zagrał jak na środkowego przystało, miał odbiory a przede wszystkim łaczyl obrone i pomoc. Wychodził do piłek i zagrywał do boku. W środku pomocy w Śląsku zagrał Dudek z Milą czyli naprawde niezli pomocnicy. Byli widoczni etc? Raz im wyszło prostopadłe podanie i tyle.
A mówiąc o Issa Ba ze jest królem środka to spora przesada. Królem to jest Radek, co zapierdala i pracuje cały mecz, aby taki Issa mogl spokojnie niekonwencjonalnie podac.

edit: zeby nie bylo, podoba mi sie gra Issy, ale to za mało by zrobic z niego bożyszcze po 2 meczach.

od kilku dni mówilo sie ze Kotor broni.
Ostatnio edytowane przez szprotson : 22.04.2010 o godz. 16:41.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
AS82
Banita

Stary 22.04.2010, 16:30
No ja rzeczywiscie Jirsakiem zachwycony nie bylem po ostatnim meczu ,wiec wiecej sie spodziewam mimo wszystko po Ba
Odpowiedz cytując
Billy
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 22.04.2010, 16:38
Dobre wieści z obozu rywala: prawdopodobnie nie zagra Buric i Djurdevic :]
- Jasiu , czemu akurat Wisła Kraków ?;.
- Proszę pani, mój pradziadek kibicował Wiśle, mój dziadek kibicował Wiśle,a teraz mój ojciec i brat kibicują Wiśle.
- Ale Jasiu, tak nie można, trzeba mieć swoje własne poglądy, a gdyby twój ojciec był alkoholikiem a matka prostytutką?
- To wtedy kibicowałbym Cracovii proszę pani.
--------------
Samo tebe volim ja i više nikoga to ti kaže tvoja Torcida ! Hajduk Split
Odpowiedz cytując
Cinek1906
Senior Member

Od: 08.2009

Stary 22.04.2010, 16:53
Billy napisał(a):Wyświetl post
Dobre wieści z obozu rywala: prawdopodobnie nie zagra Buric i Djurdevic :]

Jeszcze tylko Lewandowski i Peszko i pozamiatane
FORZA WISŁA
'Gdybym mógł cofnąć czas i pomyśleć nad wyborem, nawet drugi ten raz wybrałbym tą samą droge.'
Odpowiedz cytując
prober
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 22.04.2010, 17:47
Cinek1906 napisał(a):Wyświetl post
Jeszcze tylko Lewandowski i Peszko i pozamiatane
Do kompletu dorzućcie Arboledę, Stilicia i Kriwca. Z rezerwami byłoby łatwiej, nie?

minigaleria forumowych wynalazków językowych (zbieram kolejne!): Balon, Balonik, Dzida, Dziwnie spokojny, I tyle w tym temacie, Kicha, Miałem przeczucie, Na pałę, Napinka, Nie mam pytań, Oddychać rękawami, Padaka, Pan Basałaj, Pan Cupiał, Parch, Piach, Przypał, Siara, Szrot, Wspomnicie moje słowa
Odpowiedz cytując
skttrbrain
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 22.04.2010, 17:56
@prober
napisałem przecież, że mówię o Wiśle w tej formie. Bo jak dla mnie to ona za dobra nie jest. Mecz ze Śląskiem widziałem i za specjalnie nie graliście. A o potencjałach drużyn nic nie wspomniałem.
Odpowiedz cytując
Stavanger
Senior Member

Stary 22.04.2010, 18:12
Cóż, nie mam zamiaru być nieobiektywny, ale Arka całkiem nieźle z wami pogrywała, tylko brakowało jej dobrego wykończenia z przodu ( Joel Tshibamba w tamtym meczu nie błyszczał ) i to nie przełożyło się na bramki. Ja wiem, że wy z Poznania już inną galaktykę reprezentujecie, ale to nie znaczy, że ( według Twoich słów ) mamy obawiać się pyknięcia Wisły przez Lecha. Pamiętaj, to wy musicie,my możemy ( choć wolałbym, żeby tej maksymy nie brali sobie nasi piłkarze do głowy ).

Odpowiedz cytując
crazykaro
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 22.04.2010, 18:55
No i trafiliśmy na sędziego Małka. Ciekawe jak mu to wyjdzie tym razem
Odpowiedz cytując
SpoXsteR
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 22.04.2010, 18:59
Sedziowal dwie ostatnie nasze porazki z Amika w ekstraklasie
Odpowiedz cytując
Zarko42
Senior Member

Stary 22.04.2010, 19:03
do 3 razy sztuka ?
Odpowiedz cytując
saklak1906
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 22.04.2010, 19:08
prober napisał(a):Wyświetl post
Do kompletu dorzućcie Arboledę, Stilicia i Kriwca. Z rezerwami byłoby łatwiej, nie?
No tak Amika to potega i trzeba przed nimi srac w pory, moga wystawic nawet najsilniejszy sklad jak sie naszym bedzie tego dnia chcialo grac to o wynik jestem spokojny.
,
Odpowiedz cytując
Donki
Banita

Stary 22.04.2010, 19:08
No znowu ten Małek ;/
Czy tylko ja go nie trawie
Odpowiedz cytując
Blaszczu16
Koneser

Od: 07.2009

Stary 22.04.2010, 19:09
Ostatni raz wygraliśmy z Lechem 2 lata temu. Czas zmienić tą passę. "Ten mecz musimy wygrać..."
Odpowiedz cytując
SpoXsteR
Senior Member

Stary 22.04.2010, 19:10
Cytat:
Jest szansa, że Jasmin Burić zagra jednak w sobotę z Wisłą Kraków. Piłkarz na pewno pojedzie z zespołem, decyzja zapadnie w ostatniej chwili - informuje "Przegląd Sportowy".

Bośniak doznał urazu mięśnia czworogłowego w meczu z Legią Warszawa. W kolejnym spotkaniu z Arką Gdynia nie wyszedł na boisko i miał też pauzować w sobotę w Krakowie.

- Pojedzie na pewno z nami do Krakowa. Są jeszcze trzy dni do meczu i wlele może się zdarzyć - mówi trener Jacek Zieliński, cytowany przez "Przegląd Sportowy".

Pomimo urazu Burić trenował w tygodniu (ale nie z zespołem) i ponoć z każdym dniem z jego zdrowiem jest coraz lepiej.
wp.pl

ale trzeba pamietac ze to tylko gierki przed meczem.. owszem, dobrze by bylo gdyby polowe zawodnikow nie gralo (z rezerwami najlepiej, a jak..).. bo tu nie czas na wyliczanki i zabawy w fair walki
Ostatnio edytowane przez SpoXsteR : 22.04.2010 o godz. 19:13.
Odpowiedz cytując
SIP
Member

Od: 02.2004

Stary 22.04.2010, 20:16
jak to w końcu jest z kibicami Lecha? wchodzą na sektor czy nie?
ZAWSZE NAD WAMI ....
Odpowiedz cytując
SpoXsteR
Senior Member

Stary 22.04.2010, 20:18
tak, 250 + 50 niewłasciwej strony bloń, o 13 wyruszaja, zbiorke maja niedaleko stadionu Cracovii
Ostatnio edytowane przez SpoXsteR : 22.04.2010 o godz. 20:24.
Odpowiedz cytując
OPTIMUS_(konto_usunięte)
Banita

Od: 09.2007

Stary 22.04.2010, 20:19
Jak będą gryźli trawę a nie chodzili po boisku to o wynik jestem spokojny.
Odpowiedz cytując
farben
Senior Member

Od: 09.2009

Stary 22.04.2010, 21:21
Wisła Kraków podejmuje Lecha Poznań. Jedni i drudzy myślą o wygranej

http://krakow.naszemiasto.pl/artykul...?kategoria=664
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 22.04.2010, 21:26
Michniewicz stawia na remis
http://www.lechpoznan.net/news-7155.html
Odpowiedz cytując
fanfan
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 22.04.2010, 22:13
Ja powiem tylko jedno : zobaczycie w sobotnim meczu ,że Małek będzie gwizdał na korzyść Lecha albo da Lechowi jakiś karny albo wolny z niedalekiej odległości za nic albo nie podyktuje dla nas ewidentnego karnego. Małek w meczu Lech -Jaga pokazał ewidentnie z kim trzyma (i każdy to wie) i nie wiem dlaczego ten arbiter ma sędziować tak ważny mecz i kto to ustala? PZPN czy Ekstraklasa SA? Bo ktoś specjalnie tego sędziego na ten mecz wystawił by pokrzyżować szyki Wiśle. Możecie mi nie wierzyć i nie zgadzać się ze mną ale wspomnicie moje słowa po sobotnim meczu... obym się mylił.
Odpowiedz cytując
Charlie
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 22.04.2010, 22:31
fanfan napisał(a):Wyświetl post
Ja powiem tylko jedno : zobaczycie w sobotnim meczu ,że Małek będzie gwizdał na korzyść Lecha albo da Lechowi jakiś karny albo wolny z niedalekiej odległości za nic albo nie podyktuje dla nas ewidentnego karnego. Małek w meczu Lech -Jaga pokazał ewidentnie z kim trzyma (i każdy to wie) i nie wiem dlaczego ten arbiter ma sędziować tak ważny mecz i kto to ustala? PZPN czy Ekstraklasa SA? Bo ktoś specjalnie tego sędziego na ten mecz wystawił by pokrzyżować szyki Wiśle. Możecie mi nie wierzyć i nie zgadzać się ze mną ale wspomnicie moje słowa po sobotnim meczu... obym się mylił.
Taak, cały kraj spiskuje przeciwko Wiśle Małek został wybrany dla tego, że jest uważany za jednego z najlepszych ligowych arbitrów i przeważnie sędziuje hity w naszej lidze (ewentualnie jeszcze Siejewicz). Naprawdę nie przypominam sobie, żeby jakieś mecze w tym sezonie zostały ewidentnie wypaczone na naszą niekorzyść, więc nie lamentujmy, bo póki co nie ma nad czym.
Odpowiedz cytując
prober
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 22.04.2010, 23:10
Charlie_ napisał(a):Wyświetl post
Taak, cały kraj spiskuje przeciwko Wiśle Małek został wybrany dla tego, że jest uważany za jednego z najlepszych ligowych arbitrów i przeważnie sędziuje hity w naszej lidze (ewentualnie jeszcze Siejewicz). Naprawdę nie przypominam sobie, żeby jakieś mecze w tym sezonie zostały ewidentnie wypaczone na naszą niekorzyść, więc nie lamentujmy, bo póki co nie ma nad czym.
Jak możesz tak pisać? Wiadomo, że jest spisek: wszyscy chcą, żeby liga była ciekawsza. Dlatego sędziowie będą gwizdać przeciwko Wiśle. To pewne, każdy wtajemniczony znawca z tego forum to potwierdzi.
I pamiętaj, że Lech Poznań zawsze strzela fuksiarskie bramki w końcówce. Nie mówiąc już o Legii, która prawie zawsze zdobywa punkty z przypadku i niezasłużenie. Taki Chinyama czy Lewandowski to namiętnie strzelali bramki przedziwnymi zbiegami okoliczności, nie wykazując żadnych ponadprzeciętnych umiejętności (w kadrze Wisły oczywiście by się nie zmieścili).

minigaleria forumowych wynalazków językowych (zbieram kolejne!): Balon, Balonik, Dzida, Dziwnie spokojny, I tyle w tym temacie, Kicha, Miałem przeczucie, Na pałę, Napinka, Nie mam pytań, Oddychać rękawami, Padaka, Pan Basałaj, Pan Cupiał, Parch, Piach, Przypał, Siara, Szrot, Wspomnicie moje słowa
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 22.04.2010, 23:27
saklak1906 napisał(a):Wyświetl post
No tak Amika to potega i trzeba przed nimi srac w pory, moga wystawic nawet najsilniejszy sklad jak sie naszym bedzie tego dnia chcialo grac to o wynik jestem spokojny.

No i takie nastawienie mi sie podoba

Szkoda ze nie ma juz Jasia Paulisty on by wpakował Kuchenkorzowi ze dwie brameczki na samo otwarcie

Trzeba pokazac kto tu jest Mistrzem Polski i tye.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
Proud
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2007

Stary 23.04.2010, 00:30
W tym meczu trzeba zastosować styl o jakim mówił kiedyś Boniek:To jest wojna...walczyć, kopać, gryźć...a rannych liczyć po meczu
Odpowiedz cytując
SpoXsteR
Senior Member

Stary 23.04.2010, 00:34
prober napisał(a):Wyświetl post
Taki Chinyama czy Lewandowski to namiętnie strzelali bramki przedziwnymi zbiegami okoliczności, nie wykazując żadnych ponadprzeciętnych umiejętności (w kadrze Wisły oczywiście by się nie zmieścili).
http://www.youtube.com/watch?v=MgV0bzY3gTs

Małek............
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów