The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 21.04.2010, 18:57
Po oglądnięciu meczu ze Śląskiem mogę powiedzieć że nie wygramy z Lechem jeśli będziemy mieli tak marną skuteczność. Nie dość tego, stracimy przynajmniej 1 bramkę. Nie jestem optymistą a raczej mam spore obawy. Gramy praktycznie bez Pawła Brożka i "dochodzącego" Boguskiego. Jedyny piłkarz który jest w formie porównywalnej do formy ofensywnego kwartetu Lecha (Lewandowski, Stilić, Peszko, Krivets) to Małecki. 4-1 dla Lecha.... oby nie było powtórki. Nie wiem skąd u niektórych ten potężny optymizm? Chyba nie po meczu z żenująco słabym Śląskiem Remis to będzie nasz sukces.... taka prawda.

Oczywiście Wierzę w zwycięstwo ale rozum mówi co innego.

Remis biorę w ciemno
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
Salamanca
Member

Od: 08.2008

Stary 21.04.2010, 19:03
Po meczu ME :

"Całe spotkanie rozegrał zarówno Peter Singlar jak i Cleber. Wobec absencji Arkadiusza Głowackiego w meczu z Lechem to ważny sygnał dla trenera Kasperczaka. Obaj rozegrali dobre zawody. Szczególnie dużo pracy miał Cleber, który cały czas toczył zacięte pojedynki z Więzikiem – od walki w powietrzu, na pojedynkach w parterze skończywsz"

Napawa to optymizmem
Odpowiedz cytując
martin_6
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 21.04.2010, 19:04
tofik napisał(a):Wyświetl post
Akurat takie kurs nie oznacza, że Wisła jest w tym meczu faworytem. Dla buków to jest mecz 33-33-33.
Może nie zdecydowanym faworytem, ale jednak faworytem.
Podane kursy oznaczają, że bukmacherzy oceniają szanse około 40-30-30.
Dziś tylko wiara pozostała w nas
Że przyjdzie kiedyś taki czas,
Że na drzewach zamiast liści
Będą wisieć komuniści!

UWAGA!!! Z OKAZJI OTWARCIA STADION ZAMKNIĘTY!
Odpowiedz cytując
Dean
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 21.04.2010, 19:12
Z forum Lecha:

Witam,
Czy kibole Kolejorza sami bądź w porozumieniu z kibolami Wisły planują w trakcie meczu uczcić tragicznie zmarłych, np. przez kibicowanie tylko swojej drużynie (bez haseł antywiślackich)?...bo minuta ciszy przed rozpoczęciem meczu, to sprawa oczywista.
pozdrawiam
Mirello

Wiara Lecha:Nie planujemy.

Odpowiedz cytując
mhl_pl
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 21.04.2010, 19:25
Ja to widzę tak : Wygrana Wisły, bo mamy lepszą dojrzalszą i bardziej doświadczoną drużynę niż Kuchenkorz. To że Lech obecnie gra ładniej od nas, to wcale nie oznacza że gra lepiej. Najlepiej świadczyc może o tym tabela ligowa Do zobaczenia na meczu Bracia Wiślacy
Piotrze R. Legendo Kuchenkorza - Pozdrowienia do Więzienia...
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 21.04.2010, 19:29
martin_6 napisał(a):Wyświetl post
Zobaczymy jak będzie to wyglądało w sobotę, bo te pierwsze kursy są robione przez jakiś tam ich analityków a potem to rynek decyduje.Tak mi się wydaje że większość jednak będzie stawiała na Amice co spowoduje wyrównanie się kursów.

A co do meczu.Jak wczoraj miałbym znaleźć chodź jedną konkretną przesłankę przemawiającą za nami to było by ciężko.

Po tym co zobaczyłem wczoraj to można już w coś wierzyć.Śląsk słaby..pewnie tak ale my nawet ze słabeuszami nie potrafiliśmy składnie grać a tu taka ilość składnych akcji, gry z klepki - że można by tym obdzielić chyba wszystkie poprzednie mecze w tej rundzie.

Czy to jednorazowy wybryk czy też stała tendencja - z Amką może się jeszcze nie przekonamy bo z nimi to na pewno będzie mniej fajerwerków, ale czas pokaże.
A sam mecz z nimi - Jak dla mnie faworytem są goście, co akurat jest dobre bo na nich ciąży wielka presja.

Kto za Głowę? - to jest dobre pytanie.Gdyby Cleber normalnie trenował to nie było by żadnego zmartwienia a tak to cholera wie.Jop - gwarantowany zawał, Diaz - wylew.
Nie mam pojęcia co będzie optymalnym rozwiązaniem tak samo jak nie mam pojęcia jaki będzie wynik.
Byle tylko Kasperczak nie wpadł na wystawienie Diaza na lewej bo Peszko będzie nim bardziej zamiatał niż Mały wczoraj.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
WILU TS
Banita

Od: 07.2005

Stary 21.04.2010, 19:33
Dean napisał(a):Wyświetl post
Z forum Lecha:

Witam,
Czy kibole Kolejorza sami bądź w porozumieniu z kibolami Wisły planują w trakcie meczu uczcić tragicznie zmarłych, np. przez kibicowanie tylko swojej drużynie (bez haseł antywiślackich)?...bo minuta ciszy przed rozpoczęciem meczu, to sprawa oczywista.
pozdrawiam
Mirello

Po co znowu minuta ciszy przed meczem ? Czy już zawsze tak się będą mecze zaczynały ?
Odpowiedz cytując
bebeto
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 21.04.2010, 19:38
Dean napisał(a):Wyświetl post
Z forum Lecha:

Witam,
pozdrawiam
Mirello

A skąd "kibole Kolejorza" mają się znaleźć na meczu
Odpowiedz cytując
jabadabaryba
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 21.04.2010, 19:38
Minuta ciszy miała być tylko w 1 kolejce po tragedii, a do końca sezonu granie z opaskami z tego co czytałem na wp.
Odpowiedz cytując
martin_6
Senior Member

Stary 21.04.2010, 20:22
1q2 napisał(a):Wyświetl post
Zobaczymy jak będzie to wyglądało w sobotę, bo te pierwsze kursy są robione przez jakiś tam ich analityków a potem to rynek decyduje.Tak mi się wydaje że większość jednak będzie stawiała na Amice co spowoduje wyrównanie się kursów.
Kursy układają nie "jacyś tam analitycy", tylko specjaliści, którzy koszą ciężką kasę, by kursy jak najlepiej odzwierciedlały rzeczywiste szanse. Ufam im bardziej, niż rozkminkom "specjalistów od futbolu", których jak wiadomo jest w naszym kraju 35 milionów
Chociaż pewnie bukmacherzy spodziewają się, że ludzie będą stawiać na Lecha, co wiąże się z niedoszacowaniem kursu na nich (co oznacza w praktyce, że ich szanse są niższe, niż wynikałoby to z kursów). Podobnie na przykład - kursy na takie Manchestery czy Barcelony są niższe niż powinny być, bo wiadomo, że niedoświadczeni ludzie i tak będą na nich stawiać
Ostatnio edytowane przez martin_6 : 21.04.2010 o godz. 20:25.
Będą wisieć komuniści!

Odpowiedz cytując
Donki
Banita

Od: 05.2009

Stary 21.04.2010, 20:58
bebeto napisał(a):Wyświetl post
A skąd "kibole Kolejorza" mają się znaleźć na meczu
A dla czego ma ich nie byc
Odpowiedz cytując
thechris
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 21.04.2010, 22:21
Ogryzek napisał(a):Wyświetl post
Remis biorę w ciemno
Ja też. Ale niestety takie gadanie nie ma sensu... bo trzeba grać
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 21.04.2010, 22:34
martin_6 napisał(a):Wyświetl post
Może nie zdecydowanym faworytem, ale jednak faworytem.
Tylko z uwagi na atut własnego boiska. Typowy mecz no bet , za dużo może się zdarzyć
..
Odpowiedz cytując
Skipper
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 21.04.2010, 23:01
jabadabaryba napisał(a):Wyświetl post
Minuta ciszy miała być tylko w 1 kolejce po tragedii, a do końca sezonu granie z opaskami z tego co czytałem na wp.
Póki co praktycznie przed każdym naszym meczem w tej rundzie jest minuta ciszy więc kij wie czy znowu coś nie wypadnie.
everybody on earth wanna rap
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 21.04.2010, 23:24
Po oglądnięciu meczu ze Śląskiem mogę powiedzieć że nie wygramy z Lechem jeśli będziemy mieli tak marną skuteczność. Nie dość tego, stracimy przynajmniej 1 bramkę. Nie jestem optymistą a raczej mam spore obawy. Gramy praktycznie bez Pawła Brożka i "dochodzącego" Boguskiego. Jedyny piłkarz który jest w formie porównywalnej do formy ofensywnego kwartetu Lecha (Lewandowski, Stilić, Peszko, Krivets) to Małecki. 4-1 dla Lecha.... oby nie było powtórki. Nie wiem skąd u niektórych ten potężny optymizm? Chyba nie po meczu z żenująco słabym Śląskiem Remis to będzie nasz sukces.... taka prawda.

Remis biorę w ciemno

To jest jeden mecz i wszytsko sie zdarzyc moze.

Oczywsicie mozna zakladac ze bedzie ciezko itd ale nasza gra poprawila sie i mamy jeden mecz po tej dluzszej przerwie wiecej.To moze miec jakies tam znaczenie.

Przeciwko Amce trzeba grac twardo tak jak oni z nami zagrali we Wronkach.

Pewnosc siebie i wiara w ewlasne umiejtenosci.Psychologia ma dzis duuuze znaczenie w futbolu
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
Billy
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 21.04.2010, 23:50
Ja liczę, że to będzie ten mecz. Mówiąc "ten" chodzi mi o spotkanie na, który wszyscy w Krakowie czekamy. W tym sezonie nie mieliśmy jakiegoś wielkiego zwycięstwa i chyba Panowie najwyższy czas. Dodatkowo dawno nie wygraliśmy z Lechem i chyba pora się przełamać. To musi być coś w stylu meczu z Legią z 10.05.2009r. To będzie spotkanie o praktycznie Mistrzostwo Polski i nasi piłkarze chyba wiedzą o co grają. Nasza gra nie jest ostatnio zadowalająca, ale czuję, że w sobotę wzniosą się na wyżyny swoich możliwości.

To napisałem tak można powiedzieć od serca , a realistycznie patrząc to rzeczywiście grając tak jak np ze Śląskiem to Lech nas zmiecie w pył. Jak już jednak mowiłem wierze w naszych. Dadzą chłopaki radę ; )

TYLKO ZWYCIĘSTWO, WISEŁKO TYLKO ZWYCIĘSTWO !
- Jasiu , czemu akurat Wisła Kraków ?;.
- Proszę pani, mój pradziadek kibicował Wiśle, mój dziadek kibicował Wiśle,a teraz mój ojciec i brat kibicują Wiśle.
- Ale Jasiu, tak nie można, trzeba mieć swoje własne poglądy, a gdyby twój ojciec był alkoholikiem a matka prostytutką?
- To wtedy kibicowałbym Cracovii proszę pani.
--------------
Samo tebe volim ja i više nikoga to ti kaže tvoja Torcida ! Hajduk Split
Odpowiedz cytując
TIGERTSW
Member

Od: 09.2005

Stary 22.04.2010, 00:08
Jak dla mnie Cleber za Głowackiego i gra gitara

Uważam że jest jeszcze jedna zagadka, mianowicie Amica nie grała od 2 tygodni i też nie wiadomo jak ta przerwa na nich wpłynie.

TYLKO ZWYCIĘSTWO !!!
TIGERTSW

WIELU NIE ROZUMIE LOGIKI NASZYCH CZYNÓW - NIE MA LITOŚCI DLA S****YSYNÓW
Odpowiedz cytując
Ejdzbiol
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 22.04.2010, 09:58
Wiecie co? Tak mi się wydaje, że zapomnieliście kim był dla nas Cleber To był TYTAN PRACY! Chodził na treningi pracował na 100% i zostawał po nich jeszcze trenować, te dobre nawyki z tego co pamiętam przejął Marcelo. Cleber był zawsze czyścicielem, nie pamiętam jednej główki przegranej przez niego, jeżeli widział, że idzie groźna kontra nie cackał się z odbiorem, ale wywalał piłkę na aut. To był ZAWSZE najpewniejszy punkt naszej obrony, który miał miejsce pewniejsze w składzie od Marcelo, który jest teraz najlepszym obrońcą ligii i zdobył 7 bramek w sezonie. A wy mu nie ufacie? Cleber to doświadczenie, on już widział niejednego takiego piłkarza jak Lewandowski czy Peszko i wie na co ich stać. Moim kandydatem na środek obrony zdecydowanie jest Cleber, przynajmniej w tak ważnym dla nas meczu!
Odpowiedz cytując
rafkur
Socios Wisła Kraków

Od: 10.2007

Stary 22.04.2010, 10:09
Tworzenie mitu, że to "mecz o mistrzostwo" wqrwia mnie. To jest mecz o 3 pkt i tyle. Ważny bo prestiżowy ale nie o mistrzostwo bo to mistrzostwo można stracić chwilę później z np Piastem. Byłoby bardzo źle gdyby piłkarze również uwierzyli w to że to mecz o mistrzostwo bo w przypadku przegranej mogą "pęknąć" przed następnymi meczami a w przypadku wygranej zlekceważyć kolejnego przeciwnika. To jest kolejny mecz ligowy który trzeba wygrać i tyle !
Ostatnio edytowane przez rafkur : 22.04.2010 o godz. 10:16.
Odpowiedz cytując
KOMINEK
ANAJNARAB

Od: 05.2004

Stary 22.04.2010, 10:45
Ejdzbiol napisał(a):Wyświetl post
Wiecie co? Tak mi się wydaje, że zapomnieliście kim był dla nas Cleber

Słusznie używasz słowa był - bo kilka miesięcy leczenia kontuzji sprawia że nie wiemy w jakiej teraz formie jest Clebi
Odpowiedz cytując
mariusz92abg
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2008

Stary 22.04.2010, 11:41
a ja sie boje,ze sedzia moze sie postarac aby liga byla ciekwasza,i przeszkodzic Wisle w zdobyciu 3 pkt.obym sie mylil!!!
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 22.04.2010, 13:04
rafkur napisał(a):Wyświetl post
Tworzenie mitu, że to "mecz o mistrzostwo" wqrwia mnie. To jest mecz o 3 pkt i tyle. Ważny bo prestiżowy ale nie o mistrzostwo bo to mistrzostwo można stracić chwilę później z np Piastem. Byłoby bardzo źle gdyby piłkarze również uwierzyli w to że to mecz o mistrzostwo bo w przypadku przegranej mogą "pęknąć" przed następnymi meczami a w przypadku wygranej zlekceważyć kolejnego przeciwnika. To jest kolejny mecz ligowy który trzeba wygrać i tyle !
ale jak to my zdobędziemy te 3 pkt to inni będą mogli nas pocałować w d...
Do końca pozostanie 5 kolejek w których wystarczą nam 3 wygrane, a może nawet i nie tyle
Odpowiedz cytując
emjot
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 22.04.2010, 13:24
mariusz92abg napisał(a):Wyświetl post
a ja sie boje,ze sedzia moze sie postarac aby liga byla ciekwasza,i przeszkodzic Wisle w zdobyciu 3 pkt.obym sie mylil!!!
o to by liga stała się ciekawsza postarali się
Skorza Maciej i jego ekipa kilkoma wiosennymi wynikami
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
Odpowiedz cytując
MaG*
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 22.04.2010, 13:58
Możemy to wygrać i musimy to wygrać. Lech nie jest zespołem z innej ligi. My też poziomem ich nie przewyższamy ale to my jesteśmy w lepszej sytuacji.
Po pierwsze gramy u siebie, po drugie mamy 4 pkt przewagi i to oni muszą nas gonić.Po trzecie Kuchenki nie wytrzymają ciśnienia.

Trzeba to wygrać bo takie zwycięstwo jak już zauważyliście jest nam w tym sezonie potrzebne. Piłkarze są nam to winni . Nikt mnie nie przekona ,że mając 7 pkt przewagi nad Amicą odwalimy lipę i oddamy im mistrzostwo.
Oni stracą nadzieję , my zaś złapiemy wiatr w żagle.
Ostatnio edytowane przez MaG* : 22.04.2010 o godz. 14:01.
Odpowiedz cytując
skttrbrain
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 22.04.2010, 14:03
FraMat napisał(a):Wyświetl post
a co do tego jak gra Amica... w ostatnim meczu zagrali o niebo ładniej od nas, w przedostatnim zagrali gorzej od nas, więc o co się spierać?
W przedostatnim graliśmy z Legią i zagraliśmy najlepszy mecz za kadencji Zielińskiego. I bez napinki stwierdzam, że tak grającego Lecha Wisła w tej formie nie będzie w stanie zatrzymać. Ale tak naprawdę wszystko siedzi w głowach piłkarzy, bo umiejętności mają, i od tego zależeć będzie, czy będzie im się chcieć, móc i grać na 100%. Jeśli tak, to wygramy, jeśli nie, to remis murowany i MP znowu nie tym razem. Tak ja to na chłodno i subiektywnie widzę.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 22.04.2010, 14:05
jesteś tak dobry jak twój ostatni mecz

TYLKO WISŁA TYLKO WYGRANA
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
prober
Senior Member

Stary 22.04.2010, 14:13
mariusz92abg napisał(a):Wyświetl post
Sędzia ma być nieobiektywny i ma popełniać błędy, bo życzy sobie ciekawszej ligi
Ludzie, opanujcie się.

minigaleria forumowych wynalazków językowych (zbieram kolejne!): Balon, Balonik, Dzida, Dziwnie spokojny, I tyle w tym temacie, Kicha, Miałem przeczucie, Na pałę, Napinka, Nie mam pytań, Oddychać rękawami, Padaka, Pan Basałaj, Pan Cupiał, Parch, Piach, Przypał, Siara, Szrot, Wspomnicie moje słowa
Odpowiedz cytując
felipe
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 22.04.2010, 14:22

Remis biorę w ciemno
Mam tak samo
Odpowiedz cytując
martin_6
Senior Member

Stary 22.04.2010, 15:14
skttrbrain napisał(a):Wyświetl post
I bez napinki stwierdzam, że tak grającego Lecha Wisła w tej formie nie będzie w stanie zatrzymać.
Bez przesady. Gdyby Legia miała trochę więcej (to znaczy, jeszcze więcej) szczęścia, to byłby remis. Możecie atakować na przykład cały mecz i skończyć jak my z Levadią. Poza tym, mam nadzieję, że nasi piłkarze nie pozwolą wam rozhulać się tak jak w meczu z Legią, ale to już wyjdzie w praniu.
Będą wisieć komuniści!

Odpowiedz cytując
prober
Senior Member

Stary 22.04.2010, 15:33
skttrbrain napisał(a):Wyświetl post
I bez napinki stwierdzam, że tak grającego Lecha Wisła w tej formie nie będzie w stanie zatrzymać.
Bzdury pleciesz. Wisła Kraków ma potencjał porównywalny, a nawet większy niż Lech Poznań. Więc nie pisz, że Lech nie będzie do zatrzymania, bo remis jest bardzo prawdopodobny. Nie do zatrzymania była Barcelona na Camp Nou w 2008.

minigaleria forumowych wynalazków językowych (zbieram kolejne!): Balon, Balonik, Dzida, Dziwnie spokojny, I tyle w tym temacie, Kicha, Miałem przeczucie, Na pałę, Napinka, Nie mam pytań, Oddychać rękawami, Padaka, Pan Basałaj, Pan Cupiał, Parch, Piach, Przypał, Siara, Szrot, Wspomnicie moje słowa
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów