The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na:
Platforma Obywatelska 68 10,66%
Prawo i Sprawiedliwość 159 24,92%
Twój Ruch 9 1,41%
Polskie Stronnictwo Ludowe 6 0,94%
Sojusz Lewicy Demokratycznej 17 2,66%
Solidarna Polska 4 0,63%
Polska Razem 37 5,80%
Kongres Nowej Prawicy 165 25,86%
Ruch Narodowy 97 15,20%
Dziękuje nie głosuje! 76 11,91%
Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 19.04.2010, 23:57
Pewnie że nie ma co Bronka skreślać a już w szczególności wyrokować że jako Prezydent się nie nada, co nie zmienia faktu że wypadł bardzo blado.

Przy 'normalnej' kampanii to on wg mnie dał by radę bo nie jest najgorszy w takich słownych potyczkach a tak by to przebiegało.Można by jechać spokojnie na anty Pisie - co sam Pis najpewniej by ułatwił też nie szczędząc ciosów a teraz jeśli tylko Pis nie przegnie pały i nie zacznie całej kampanii budować na śmierci Prezydenta, koleżanek i kolegów, to PO będzie pod ścianą bo każdy atak będzie odbierany fatalnie a ja Bronka nie widzę jako charyzmatycznego kandydata który będzie miał pozytywny przekaz który może ponieść tłumy a wg mnie to może być kluczem do sukcesu w tych wyborach

W ogóle co jest ironią losu to ta cała katastrofa - mimo bardzo dużych strat w Pisie(przez co rozumiem tak klub jak i Prezydenta + jego ludzi, którzy obiektywnie patrząc byli konkretni i w przyszłości mogli by być bardzo przydatni dla Pisu) to może być wielką szansą Pisu na powrót do gry.Każdy miał możliwość zobaczyć ich ludzką twarz i jeśli tylko nie pojadą po bandzie to mają spore szanse by dogonić PO w sondażach i by jakieś emocje były
Ostatnio edytowane przez 1q2 : 20.04.2010 o godz. 00:05.
94 - Allah Akbar!!
PanPlamka
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 20.04.2010, 00:04
matssman napisał(a):Wyświetl post
bla bla bla... stek bzdur
Boze/moderatorze! Widzisz i nie grzmisz
JEDREK76
konserwa

Od: 06.2004

Stary 20.04.2010, 00:04
Mareq, a nie uważasz, że Jego pierwsza decyzja podjęta jeszcze w sobotę w dniu katastrofy, powołująca na szefa kancelarii Prezydenta, kogoś spoza tejże instytucji była delikatnie mówiąc kontrowersyjna i mocno nie na miejscu
Na razie to jest jedna decyzja (no może dwie, przecież powołał jeszcze szefa BBNu, choć tutaj słychać mniej protestów), ale przed Nim stoją kolejne, jak choćby nowa ustawa o IPN-ie.
matssman
Junior Member

Od: 02.2010

Stary 20.04.2010, 00:08
1q2 napisał(a):Wyświetl post
a ja Bronka nie widzę jako charyzmatycznego kandydata który będzie miał pozytywny przekaz który może ponieść tłumy
Zgadzam się z Tobą. Widać to było chociażby po wystąpieniu na Rynku gdzie mówił stosunkowo długo a zebrał niewspółmiernie mniej braw niż następni mówcy, którym nawet często przerywano wypowiedzi brawami. Zresztą zapewne byliście to sami słyszeliście.. Ogólnie dla Komorowskiego to była ciężka sytuacja, bo oto on, człowiek, który zawsze szydził i jechał po Prezydencie ma nagle mówić o nim w samych superlatywach.
Widać, że Komorowski to taki "filozof chłopski" dużo ładnych frazesów, ale konkretów - zero. Po takiej katastrofie myślę, że Polacy będą spodziewać się Prezydenta energicznego, takiego przy którym czuliby, że Polska pomimo tak olbrzymiej straty jest bezpieczne i stabilna. Że nic jej nie zagraża...

PanPlamka napisał(a):Wyświetl post
Boze/moderatorze! Widzisz i nie grzmisz
Wiesz może moderator w przeciwieństwie do ciebie jest za prawem do sobodnego wyrażania zdań i poglądów.
Jeśli się nie zgadzasz z moją opinią to nie musisz biec do niego z płaczem tylko napisz: "uwazam, ze nie masz racji".
To naprawde nie jest trudne
Ostatnio edytowane przez wolfy : 20.04.2010 o godz. 00:31.
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 20.04.2010, 00:12
Bankowo temu samolotowi ktoś pomógł się rozpieprzyć!
Zdrowy doświadczony pilot, sprawna maszyna.
Poczytaj sobie o katastrofie Casy zamiast banki zaczniesz w to mieszać.Zdrowy doświadczony pilot, sprawna maszyna...tam chyba nawet mgły nie było...i rozjebała się kilometr od pasa - dokładnie jak i ten Tupolew

Poza tym jak ten kolo z Politechniki - bez kompletnie żadnych informacji, wyrokuje o jakimś celowym blokowaniu klap, to na prawdę nie jest to wiarygodna osoba
94 - Allah Akbar!!
MCDave
Звезда изнад свега

Od: 07.2005

Stary 20.04.2010, 00:17
1q2 napisał(a):Wyświetl post
... jeśli tylko Pis nie przegnie pały i nie zacznie całej kampanii budować na śmierci Prezydenta, koleżanek i kolegów, to PO będzie pod ścianą bo każdy atak będzie odbierany fatalnie a ja Bronka nie widzę jako charyzmatycznego kandydata który będzie miał pozytywny przekaz który może ponieść tłumy a wg mnie to może być kluczem do sukcesu w tych wyborach
I to mnie najbardziej interesuje. Abstrahując od tego jakie kto ma poglądy polityczne, to jednak kampanie PiSu w dużej mierze bazowały na agresji i uderzaniu w rywali. Merytoryczne to one bywały rzadko albo wręcz wcale. Nie mówię że PO lepsza - może po prostu troszkę bardziej wygładzona. Musieliby w każdym razie zatrudnić na prawdę błyskotliwych i genialnych PRowców, żeby poprowadzić skuteczną kampanię nie wykorzystując tragedii w Smoleńsku.

Trochę wszyscy chyba zapominają o Tusku, który moim zdaniem zyskał w ostatnich tygodniach. Komorowski - choć mniej charyzmatyczny od niego jest chyba tylko Rafał Boguski - dostanie od premiera pełne poparcie. To może go wykopać na szczyt bez specjalnie błyskotliwej kampanii.
После пада устајем. Никад не одустајем. Јачи постајем. До краја остајем.
kot
Senior Member

Od: 04.2003

Stary 20.04.2010, 00:25
Z perspektywy 20 lat wolnej Polski, w polityce nie zmienia się nic od czasu okrągłego stołu. Nadal Ci sami rycerze okrągłego stołu walczą o władzę. Jedni o III a drudzy o IV RP. Od Olszewskiego polskie piekło się zaczęło, gdy nocna zmiana zwarła szyki wobec niego i w majestacie antymediów, wmówiła narodowi czarną kreskę Mazowieckiego, jako białą, Wałęsę, jako słusznie wypisującego się z Solidarności, pijaka Kwaśniewskiego, jako abstynenta i abstynenta Kaczyńskiego, jako pijaka. Kamiński a nie Miodowicz był przestępcą, bo to Jarucka a nie Cimoszewicz była ofiarą, podobnie jak agent "Tomasz" a nie płacząca poseł czy hazardowi ministrowie Tuska. Fryzjer musi czuć niesprawiedliwość a nawet Rywin czy Lipiec także. Jak w nocnej zmianie Tusk z Pawlakiem, nadal medialnie liczą głosy i ostrzą Palikoty. W międzyczasie padli też towarzysze Kwaśniewskiego. Giertych z Leperem także. Śledcze komisje powstają, badając już śledcze komisje. Aż doszło do tego, że grą w samoloty, których wartość była wielokrotnie mniejsza od kwot przepuszczanych w kolejnych aferach, zostalo obarczone społeczeństwo, którego podobno, rządzący aferałowie się obawiali, aż do czasu gdy skończyło się to tragedią dla nich wszystkich razem a owo społeczeństwo, z trwogą tragedię tą, bez precedensu uszanowało w Polsce , zwłaszcza w Wraszawie i na Wawelu.

Ludzka Solidarność z 1980 czyli prawdziwy bohater naszej wolnej Polski, stał się typową ofiarą własnej rewolucji i biada tym, kiedy mimo biedy i zmęczenia, wreszcie się zbierze do kupy owo solidarnościowe społeczeństwo i zaprotestuje, głosując na tego i tych, kto choć troszkę jeszcze o nich pamięta i Polskę wraz z jej interesami szanuje, kiedy babcie nie pozwolą już wnuczkom zabrać sobie dowodów i to one w miastach a zwłaszcza wsiach, pójdą zbiorczo na wybory a wnuczkowie w tym czasie, zaczną dorastać do własnego zdania.
Ostatnio edytowane przez kot : 20.04.2010 o godz. 00:40.
Nie ma rzeczy niemożliwych.
robin hood
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 20.04.2010, 00:57
Pozdrawiam

Czytam i czytam i jedno jest pozytywne jak by nie patrzeć jest to jedna z najbardziej spokojnych dyskusji jakie widziałem w ostatnich kilku dniach i chwała wam Panowie za to. Być może wynika to z faktu, że większość z Was jest zorientowana w Prawo lub stoicie z boku nie wiem może się mylę.
Ważne w dniu dzisiejszym jest to że od dyskusji jakie by one nie były nie uciekniemy, lecz musimy pamiętać o kilku bardzo ważnych rzeczach, tak jak powiedzieliście. Wiele na najbliższe miesiące i lata zależy od tego jak zachowa się nie tyle PIS co J. Kaczyński. najprawdopodobniej już i tak decyzje zostały podjęte. Niepokojem napawa fakt, że słowa wypowiadane juz nie tylko przez zwolenników, ale przez członków mówiące, że da się na plakatach zdjęcie w sepii ze smutnymi oczami z podpisem i wygra się w pierwszej turze padają w dzień po pogrzebie. Pożyjemy zobaczymy.
Odnośnie teorii spiskowych nie ma się co wypowiadać bo to i tak nie ma najmniejszego sensu. poczekajmy do opublikowania nagrań wyciągnięcia wniosków. I pamiętajmy że w przypadku katastrof lotniczych obowiązuje prawo międzynarodowe. (Mam nadzieję że nie padną jako argument słowa że Rosja i tak tego prawa nie przestrzega).
Dziwią mnie też głosy mówiące że Komorowski popłynął. Ale jak, gdzie i jakim stylem. On nie jest w tym momencie człowiekiem od porywania tłumów, notabene w moim odbiorze uroczystości dzięki tym oklaskom, których to akurat Komorowski nie dostał przeradzały się w prosty wiec polityczny a nie mające charakter hołdu i zadumy uroczystości żałobne. Co do powołania nowych ludzi przez Wyżej wspomnianego. To nie dziw mnie to zupełnie zostały powołane osoby, które w danej chwili były najbardziej potrzebne, ktoś odpowiedzialny za bezpieczeństwo w perspektywie przylotu do kraju zagranicznych delegacji i ktoś do kancelarii (która praktycznie przestała istnieć) w celu zorganizowania a może lepiej pomocy w zorganizowaniu uroczystości (które trzeba przyznać pomijając drobne wpadki i dzięki zasłudze harcerzy udały się nawet nawet, (chociaż wolałbym żeby ich nie musiano organizować). Co do szeroko dyskutowanej kwestii "gówniarzerii" to z całym szacunkiem ale do tej grupy zaliczyliście ludzi z różnych grup wiekowych i społecznych zarówno z prawej jak i z lewej strony. Pamiętajcie że domeną demokracji jest możliwość wypowiedzi i o tą możliwość między innymi Prezydent Lech Kaczyński walczył. I osobiście wcale się tym ludziom nie dziwię byłem, jestem i będę przeciwnikiem chowania (bardzo brzydkie słowo) zarówno Państwa Kaczyńskich jak i kogokolwiek z obecnie żyjących. Moim zdaniem nie ma odpowiedniej osoby. (ale to moje zdanie i mam do niego prawo).
Jeszcze jedna rzecz na wielką Cichą bohaterkę ostatnich dni wyrosła w moich oczach Pani Kopacz (nie będę uzasadniał) możecie się ze mną zgadzać lub nie.
Przepraszam że się rozpisałem ale uważam że skoro staramy się w miarę normalnym tonie ze sobą rozmawiać to i ja wtrącę moich kilka uwag. Pozdrawiam serdecznie z nadzieją na dalszą merytoryczną i spokojną dyskusję

ps. jeszcze dwa zdania do Wolfy.
Zgadzam się z Tobą że Komorowski będzie miał pod górkę, natomiast zupełnie inaczej bym to argumentował. Nie zgodzę się natomiast że źle wypadł. Trzeba zrozumieć okoliczności i kontekst tego co się działo. To że jego wypowiedzi były wręcz chłodne a czasami wyglądające na sztuczne ja odebrałem jako próbę zdystansowania się od upartyjnienia wydarzeń, i próby wypełnienia sztywnie określonych przez Konstytucję RP obowiązków jakie spadły na niego jak grom z jasnego nieba. Wybacz ale jego orędzie nie miało spowodować że wyjdę na ulicę ale miało nieść przekaz mówiący o tym co się stało, co się w Pańswie dzieje i co dziać się będzie i dlaczego tak a nie inaczej. Uwierz mi dopiero podniosły by się krzyki gdyby było inaczej oskarżające go o próbę zbicia kapitału na nieszczęściu jego kontrkandydatów. jednym słowem i tak źle i tak niedobrze jakoś nam Polakom ciężko dogodzić. Powodzenia
Ostatnio edytowane przez robin hood : 20.04.2010 o godz. 01:09.
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 20.04.2010, 01:41
robin hood napisał(a):Wyświetl post
Zgadzam się z Tobą że Komorowski będzie miał pod górkę, natomiast zupełnie inaczej bym to argumentował. Nie zgodzę się natomiast że źle wypadł. Trzeba zrozumieć okoliczności i kontekst tego co się działo. To że jego wypowiedzi były wręcz chłodne a czasami wyglądające na sztuczne ja odebrałem jako próbę zdystansowania się od upartyjnienia wydarzeń, i próby wypełnienia sztywnie określonych przez Konstytucję RP obowiązków jakie spadły na niego jak grom z jasnego nieba. Wybacz ale jego orędzie nie miało spowodować że wyjdę na ulicę ale miało nieść przekaz mówiący o tym co się stało, co się w Pańswie dzieje i co dziać się będzie i dlaczego tak a nie inaczej. Uwierz mi dopiero podniosły by się krzyki gdyby było inaczej oskarżające go o próbę zbicia kapitału na nieszczęściu jego kontrkandydatów. jednym słowem i tak źle i tak niedobrze jakoś nam Polakom ciężko dogodzić. Powodzenia
Z punktu widzenia jego wizerunku to bez znaczenia. Nie twierdzę, że zachował się źle - po prostu był bezbarwny, pozostawił złe wrażenie. Może zabraknąć mu czasu, żeby je zatrzeć - ale jak będzie, tego przecież nie wie nikt.

WTF?
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Kowalski
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 20.04.2010, 06:13
No to już wiem. JK był na pogrzebie Skrzypka, gdzie nawet zabrał głos (jeśli wierzyć mediom). Tym samym nie mógł być na pogrzebie Kaczorowskiego. Dlaczego tak było każdy zapewne wytłumaczy sobie po swojemu.
JEDREK76
konserwa

Od: 06.2004

Stary 20.04.2010, 08:59
robin hood napisał(a):Wyświetl post
[...]Co do powołania nowych ludzi przez Wyżej wspomnianego. To nie dziw mnie to zupełnie zostały powołane osoby, które w danej chwili były najbardziej potrzebne, ktoś odpowiedzialny za bezpieczeństwo w perspektywie przylotu do kraju zagranicznych delegacji i ktoś do kancelarii (która praktycznie przestała istnieć) w celu zorganizowania a może lepiej pomocy w zorganizowaniu uroczystości (które trzeba przyznać pomijając drobne wpadki i dzięki zasłudze harcerzy udały się nawet nawet, (chociaż wolałbym żeby ich nie musiano organizować)...
Robinie
pozwól, że doniosę się tylko do tej części Twojej wypowiedzi. O ile do powołania na stanowisku szefa BBN Kozieja nie mam jakichś większych pretensji, to powołanie Michałowskiego w dniu katastrofy jest dla mnie całkowicie niezrozumiałe. Przecież sprawami prezydenckiej Kancelarii zajmował się znakomicie Jacek Sasin, organizacją uroczystości z ramienia rządu zajmował się (też należy przyznać, że doskonale) ambasador Polski w Paryżu Tomasz Orłowski.
W moim przekonaniu ta decyzja była całkowicie polityczna, Komorowski powinien powołać jako p.o. szefa Kancelarii dotychczasowego zastępcę czyli Jacka Sasina. Właściwie dotychczas nie wiemy czym właściwie przez ten tydzień zajmował się powołany na to stanowisko Jacek Michałowski, choć jeśli przecieki jakie z Kancelarii przekazuje Rzepa są prawdziwie, to sytuacja nie jest zbyt sympatyczna, a całego posunięcia mianem bezstronnego nie sposób nazwać.
http://www.rp.pl/artykul/464179_Spor..._doradcow.html
pan Dudi
Senior Member

Stary 20.04.2010, 09:28
Sędzia napisał(a):Wyświetl post
ps. odpuście trochę Buzkowi, toć to ojciec założyciel PiSu.
Co było a nie jest...

Gość w zasadzie pozbawiony jakiejkolwiek dumy, ślepo zapatrzony w zachód. Idealny kandydat PO na prezydenta.
Prawą ręką ci pogrożę, zdrajco, a nie lewą

http://inicjatywa14.net/
cpc
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 20.04.2010, 09:32
Marszałek napisał(a):Wyświetl post
50/50.
Dzięki za odpowiedź, sam przyznasz, że jednak jest trochę niewiadomych, a sprawa jest szalenie ważna. Myślę, że warto monitorować ten temat aby za kilka lat przynajmniej wiedzieć z miejsca czemu powstała gazowa komisja sledcza to tak pół żartem pół serio.
Ten artykuł(nie licząc wzmianki o oligarchi itp...) to kopia artykułu z onetu, gdzie również było wspomniane o 1% od zysków i jeśli się to potwierdzi to będzie to wtopa na skalę światową.
Dług publiczny przekroczył już w Polsce 50% PKB i czy aby taki gaz nie mógł pomóc nam w jego spłacie

Pozdrawiam
orzeu
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 20.04.2010, 09:40
Sluchajac Komorowskiego czulem ze skads znam ten sposob "przemowy". Ksiadz z ambony? Nie. Nauczyciel z podstawowki? Cieplej. Pan czytajacy dzieciom bajki na dobranoc. Bingo!
"Stala sie recz straszna dla naszego kraju" z akcentem jakby czytal "Czerwony Kapturek szedl sobie przez las z koszykiem pelnym smakolykow".

Co do facebooka, ta grupka "nie na Wawelu" to zaledwie 1% calej spolecznosci polskiej na fb. To tez dobrze pokazuje ze postawy awanturnicze prezentuje margines spoleczenstwa i wiekszosc, niezaleznie czy sie zgadza czy nie, przyjela ta decyje z godnoscia i nie potrzebuje manifestowac tego co o tym sadzi bo wie ze nic nie zmieni.
WISŁA PANY !!
Zbychu
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 20.04.2010, 09:55
Wczoraj u Tomasza Lisa Zbigniew Romaszewski zadeklarował że jest chętny do prezydentury jeśli Jarosław Kaczyński mu pozwoli.Jak dla mnie to obecnie najlepsze wyjście dla PiSu.Jeśli Romaszewski wystartuje w wyborach jestem w stanie go poprzeć.
By dostawać więcej od życia, dawaj więcej od siebie.
crazykaro
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 20.04.2010, 09:56
Może lepiej poczekajmy na jakiś sondaż zamiast wypisywać takie mądre stwierdzenia że na FB grupa "nie na Wawel" to 1% społeczności. Takiego ożywienia jak po informacji że Kaczynski bedzię pochowany na Wawelu to jeszcze nie widziałem i mogę ci zaręczyć że nie jest to ani 1 ani 10 ani 25% tylko przynajmniej 2x więcej
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Stary 20.04.2010, 10:07
crazykaro napisał(a):Wyświetl post
Może lepiej poczekajmy na jakiś sondaż zamiast wypisywać takie mądre stwierdzenia że na FB grupa "nie na Wawel" to 1% społeczności. Takiego ożywienia jak po informacji że Kaczynski bedzię pochowany na Wawelu to jeszcze nie widziałem i mogę ci zaręczyć że nie jest to ani 1 ani 10 ani 25% tylko przynajmniej 2x więcej

Najlepsze sondaże są w Gazecie jak już kiedyś napisali że "Kraków jest przeciwny" - wyszło że Kraków = 1000 mieszkańców
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
orzeu
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 20.04.2010, 10:17
crazykaro napisał(a):Wyświetl post
Proponuje DOKLADNIE przeczytac co napisalem. To tylko dwa zdania.

Jeszcze jedna rzecz. Wypadki lotnicze w ostatnich latach samolotów nierejsowych dają do myślenia odnośnie poziomu wyszkolenia naszych pilotow lub sprzetu na jakim lataja.
Casa, Tupolew, Helikopter Millera, Air Show w Radomiu, wypadek w Nowej Hucie, jesli dobrze kojarze to w Tatrach tez byl jakis wypadek smiglowca. Troche duzo jak na jeden maly kraj z liczba lotow mniejsza niz ma Alaska.
Ostatnio edytowane przez orzeu : 20.04.2010 o godz. 10:34.
WISŁA PANY !!
crazykaro
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 20.04.2010, 10:33
orzeu napisał(a):Wyświetl post
Proponuje DOKLADNIE przeczytac co napisalem. To tylko dwa zdania.
No dobra ale nie możesz uznawać że ta grupka na fb odzwierciedla "postawę awanturniczą".
Gdyby nie chodziło o czyjąś śmierć i tragedię narodową to ilościowo protesty by zupełnie inaczej wyglądały.

Ponadto nie wiem czy protesty można uznawać jako postawę awanturniczą skoro podejmuje się takie a nie inne decyzje odgórnie gdy nie wiadomo tak naprawdę kto ją podjął bo nikt się nie chce przyznać (i proszę nie wypisywać nazwiska jakiegoś nieznanego krakowskiego radnego jako pomysłodawcy). Ciekaw jestem czy gdyby chcieli pochować b. Prezydenta gdzieś w Warszawie to czy znalazła by się taka grupka która by to oprotestowała i sugerowała Wawel Bo chyba nie, a to raczej inicjatywa oddolna powinna być podstawą do pochowania kogoś na Wawelu (jak w przypadku Piłsudskiego) a nie decyzja polityczna.

Kocur napisał(a):Wyświetl post
Najlepsze sondaże są w Gazecie jak już kiedyś napisali że "Kraków jest przeciwny" - wyszło że Kraków = 1000 mieszkańców
Nie wiem o co chodzi z tym sondażem ale sondaż zazwyczaj przeprowadza się na grupie ok 1000 osób
mariusz92abg
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2008

Stary 20.04.2010, 10:48
znalezione w necie......"
Po przekroczeniu granicy rosyjskiej konwój z Jarosławem Kaczyńskim zmierzającym 10 kwietnia do Smoleńska na miejsce katastrofy miał zwolnić, a następnie krążyć po mieście. W tym czasie premier Donald Tusk rozmawiał z Władimirem Putinem.

Według ustaleń Polskiego Radia, trasę z Witebska do granicy białorusko-rosyjskiej konwój z Jarosławem Kaczyńskim, który zmierzał do Smoleńska, by zidentyfikować ciało prezydenta RP, pokonał bardzo szybko. Tuż po przekroczeniu granicy rosyjskiej zwolnił. Pokonanie około stu kilometrów z Witebska na miejsce tragedii zajęło blisko trzy godziny. - Bardzo sprawnie dojechaliśmy do białorusko-rosyjskiej granicy. Tam 40 minut sprawdzano nam dokumenty, mimo że mieliśmy paszporty dyplomatyczne. W drodze do Smoleńska eskortowała nas już rosyjska milicja. Jechaliśmy bardzo wolno, około 25-30 km/h - relacjonował jeden z członków delegacji Adam Bielan. Delegacja pytała konwojujących milicjantów o powody tak wolnej jazdy. W odpowiedzi mieli usłyszeć, że takie mają rozkazy. Jeszcze przed Smoleńskiem pojazd z prezesem PiS został wyprzedzony przez kolumnę z premierem Tuskiem, który na Białorusi wylądował kilkadziesiąt minut po Kaczyńskim. Potem autokar z Jarosławem Kaczyńskim jeszcze krążył po mieście. W tym czasie premierzy Polski i Rosji odbyli spotkanie. Informacje te miał zweryfikować Piotr Paszkowski, rzecznik Ministerstwa Spraw Zagranicznych. Wczoraj jednak nie otrzymaliśmy od niego odpowiedzi."
Zbychu
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 20.04.2010, 13:33
Wywiad z Markiem Jurkiem w którym kandydat Prawicy Przeczpospolitej między innymi dementuje nieprzychylne "newsy" jakoby miał się rzekomo wycofać z wyborów
http://www.radiozet.pl/Programy/Gosc.../Marek-Jurek2/

Tekst Eckardta,wpradzie sprzed 2 miesięcy ale generalnie nadal naktualny
http://www.eckardt.pl/czy-marek-jure...niunkture.html
By dostawać więcej od życia, dawaj więcej od siebie.
Boleck
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 20.04.2010, 14:03
mariusz92abg napisał(a):Wyświetl post
znalezione w necie......"
Podaj linka lubię znać źródło.
MCDave
Звезда изнад свега

Stary 20.04.2010, 14:38
Kocur napisał(a):Wyświetl post
Rozwiń historię tego sondażu bo nie pamiętam takiego.

orzeu napisał(a):Wyświetl post
Sluchajac Komorowskiego czulem ze skads znam ten sposob "przemowy". Ksiadz z ambony? Nie. Nauczyciel z podstawowki? Cieplej. Pan czytajacy dzieciom bajki na dobranoc. Bingo!
"Stala sie recz straszna dla naszego kraju" z akcentem jakby czytal "Czerwony Kapturek szedl sobie przez las z koszykiem pelnym smakolykow".
To jest dobre. Też się zastanawiałem kogo mi przypomina przemawiający Komorowski. Bajka na dobranoc jest w tym wypadku niezłym porównaniem.

Cytat:
Co do facebooka, ta grupka "nie na Wawelu" to zaledwie 1% calej spolecznosci polskiej na fb. To tez dobrze pokazuje ze postawy awanturnicze prezentuje margines spoleczenstwa i wiekszosc, niezaleznie czy sie zgadza czy nie, przyjela ta decyje z godnoscia i nie potrzebuje manifestowac tego co o tym sadzi bo wie ze nic nie zmieni.
Ile jeszcze będziesz zaklinał rzeczywistość? Grupa Wisła Kraków ma na FB - 4,000 fanów. Według Twojej logiki oznacza to że jeszcze mniej ludzi kibicuje Wiśle niż nie zgadza się na pochówek na Wawelu (46,000). Idźmy dalej: "Wyborowa" - 4,200 czyli Polacy nie piją najpopularniejszej wódki w swoim kraju; "Lubię pączki" - 622 fanów, czyli Polacy nie jedzą pączków i fantastyczny przykład (mam nadzieję że również ma tutaj zastosowanie Twój tok myślenia) "TAK dla pochowania Kaczyńskich na Wawelu" - 1,600 fanów czyli 0,03 grupy przeciwników. 0,03 marginesu oznacza kompletny margines.

Boleck napisał(a):Wyświetl post
Podaj linka lubię znać źródło.
Ojciec Rydzyk w Radiu Maryja. Poważnie.
Ostatnio edytowane przez MCDave : 20.04.2010 o godz. 14:41.
szczebrzeszcz
Senior Member

Od: 05.2003

Stary 20.04.2010, 15:04
MCDave napisał(a):Wyświetl post
to i tak składniejsza wypowiedź niż poprzednia
tzn bez słów chyba, gdyby, podobno, ja nie wiem tak mówili

ale poziom argumentacji ten sam...
Boleck
Senior Member

Stary 20.04.2010, 15:07
o żesz, wiedziałem, że nie należy traktować tego serio.
matssman
Junior Member

Od: 02.2010

Stary 20.04.2010, 15:24
"TAK dla pochowania Kaczyńskich na Wawelu" - 1,600 fanów czyli 0,03 grupy przeciwników.
Jest jeszcze taka grupa- wstyd nam za Wojne o Wawel (prawie 11.000), poza tym pamiętaj, że konto na FB mają zazwyczaj ludzie młodzi, raczej rzadko ojcowie rodzin czy zapracowane matki. Więc nie ma się znowu czym jarać. Poza tym niewiadomo ilu z przeciwników to mieszkańcy Krakowa.
MCDave
Звезда изнад свега

Stary 20.04.2010, 15:34
Jest jeszcze taka grupa- wstyd nam za Wojne o Wawel (prawie 11.000), poza tym pamiętaj, że konto na FB mają zazwyczaj ludzie młodzi, raczej rzadko ojcowie rodzin czy zapracowane matki. Więc nie ma się znowu czym jarać. Poza tym niewiadomo ilu z przeciwników to mieszkańcy Krakowa.
Grupa "wstyd nam za wojnę o Wawel" nie oznacza że członkowie są zwolennikami pochówku. Wyciąg z opisu "Mamy nową wojnę domową, jeszcze podczas żałoby - w tej grupie się od tej wojny odcinamy, uważamy ją za żałosną z każdej perspektywy!" czyli zarówno przeciwników jak i zwolenników.

Ja się nie jaram i wręcz przeciwnie - uważam że FB jest platformą komunikacji, a nie jakąkolwiek reprezentatywną próbą społeczeństwa. Drażni mnie jednak obrażanie użytkowników tego serwisu, a szczególnie określaniem ich mianem gówniarzy przed chłopaczków, którzy w większości jeszcze studiów skończyć nie zdążyli.

To czy ktoś jest mieszkańcem Krakowa nie ma żadnego znaczenia w tej całej wojnie o Wawel. Wzgórze i zamek to dobro narodowe, dopóki nie wróci RP Krakowska.
Ostatnio edytowane przez MCDave : 20.04.2010 o godz. 15:36.
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 20.04.2010, 15:42
Drażni mnie jednak obrażanie użytkowników tego serwisu, a szczególnie określaniem ich mianem gówniarzy przed chłopaczków, którzy w większości jeszcze studiów skończyć nie zdążyli.
określenie "gowniażeria facebokoowa" nie ma na celu obrażania użytkowników seriwsu lecz wytknięcie tej częsci spoleczeństwa, która po gówniarsku się zachowuje - rzy okazji też na facebooku.
Aha.
Studia (dwa kierunki) skonczylem dość dawno
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Boleck
Senior Member

Stary 20.04.2010, 15:47
Co to znaczy zachowuje się po gówniarsku bo nie kumam?
pan Dudi
Senior Member

Stary 20.04.2010, 16:01
Cytat:
Drażni mnie jednak obrażanie użytkowników tego serwisu, a szczególnie określaniem ich mianem gówniarzy przed chłopaczków, którzy w większości jeszcze studiów skończyć nie zdążyli.
A co powiesz o obrażaniu i poprawianiu profesora prawa przez "chłopczyków" z małyszówkami pod nosem? Ewentualnie jakie masz zdanie o ludziach kwestionujących decyzje takich ludzi jak np. Dziwisz?
Prawą ręką ci pogrożę, zdrajco, a nie lewą

http://inicjatywa14.net/

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów