The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 18.04.2010, 10:20
myśle że czas tez pomyślec o nowych środkowych pomocnikach.Z Katowic ściagnąłbym Tomasza Hołote, reprezentanta U-19.
Ostatnio edytowane przez AYALA : 18.04.2010 o godz. 10:27.
Odpowiedz cytując
cfa
Senior Member

Od: 08.2009

Stary 18.04.2010, 10:52
Zobaczymy jak to będzie wyglądało już za +/- 2 miesiące, jak dla mnie dobrymi nabytkami byli by Każmierczak i Gol.
Odpowiedz cytując
WislaOnly
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 18.04.2010, 14:47
Myślę, że w przypadku zdobycia majstra, klub zdecyduje się na wydanie skromnych pieniędzy na zakup jakiegoś kopacza, jednak w przypadku gry w eliminacjach do LE, działacze za przymusem El Nadprezesa sprzedadzą Marcelo i Małeckiego. Czyli będzie jeszcze gorzej niż teraz.
Sam wolałbym jakiegoś Polaka. Za dużo mamy już obcokrajowców w składzie. Może Sobiech...
Propozycja na napastnika zagranicznego:
http://transfermarkt.de/de/azamat-go...ler_89918.html
w ostatnim meczu strzelił hattricka.
Ostatnio edytowane przez WislaOnly : 18.04.2010 o godz. 15:30.
Odpowiedz cytując
koyoot
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 18.04.2010, 15:38
Wiecie ja sie obawiam jednego. Jesli faktycznie zdobedziemy mistrza w tym roku i w koncu awansujemy do tej wysnionej LM to uwierzcie mi. Bez wzmocnien skladu pilkarzami troche drozszymi niz 500 tysiecy Euro. w przyszlym sezonie moze byc baaardzo trudnno o mistrzostwo. I to za sprawa Lecha, ktory moze nie ma wielkich pieniedzy, ale jest dobrze na polskie warunki zarzadzany. Legia jak zwykle bedzie Grozna. I Ruch ktory tez zaczal prowadzic bardzo madra polityke.

Ta sytuacja ma tez swoje dobre strony. Zaczna do polskiej ligi przychodzic lepsi pilkarze, trenerzy i jesli mlodzi beda chcieli przebic sie beda musieli jeszcze ciezej zapieprzac na treningach. Co tylko lepiej dla naszego futbolu.
Odpowiedz cytując
Martinho
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2008

Stary 18.04.2010, 15:57
koyoot napisał(a):Wyświetl post
Wiecie ja sie obawiam jednego. Jesli faktycznie zdobedziemy mistrza w tym roku i w koncu awansujemy do tej wysnionej LM to uwierzcie mi. Bez wzmocnien skladu pilkarzami troche drozszymi niz 500 tysiecy Euro. w przyszlym sezonie moze byc baaardzo trudnno o mistrzostwo.
Jak wejdziemy to zarobimy 10 mln Euro za same występy w LM (nie liczac ewentualnych występów) czyli zwiekszy to nasz budzet dwukrotnie (?) co bedzie znowu przepaścią między resztą ligi
"Gdy nadchodzi burza ludzie pokazują swoją prawdziwą naturę. Jedni chowają się ze strachem. Inni rozpościerają szeroko skrzydła do lotu."
Odpowiedz cytując
pawelwislak
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 18.04.2010, 16:00
Czy Lech nie będzie miał wielkich pieniędzy to się chyba nie zgodzę oni myślę już teraz są bogatsi od nas, bo tak naprawdę nasza że tak powiem "bogatość" zależy od tego czy Boss będzie chciał sypnąć groszem czy nie. A wronki skasują lewego za 4-5 mln co nastąpi na pewno i do tego jest prawdopodobne, że ktoś się skusi Peszkę i już mają 7-8mln na transfery a z taką kasą to już mogą poszaleć chyba...
Odpowiedz cytując
masterlag
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 18.04.2010, 16:11
WislaOnly napisał(a):Wyświetl post
Myślę, że w przypadku zdobycia majstra, klub zdecyduje się na wydanie skromnych pieniędzy na zakup jakiegoś kopacza, jednak w przypadku gry w eliminacjach do LE, działacze za przymusem El Nadprezesa sprzedadzą Marcelo i Małeckiego. Czyli będzie jeszcze gorzej niż teraz.
Sam wolałbym jakiegoś Polaka. Za dużo mamy już obcokrajowców w składzie. Może Sobiech...
Propozycja na napastnika zagranicznego:
http://transfermarkt.de/de/azamat-go...ler_89918.html
w ostatnim meczu strzelił hattricka.
Myślę, że nasza ewentualna oferta i tak nie przebije tej rosyjskiej. Tym bardziej, że nasze europejskie wojaże pewnie jak zwykle się skończa na eliminacjach. Bo zaangażowanie jest zerowe, choc mieli się odkuwać za Levadie...
Sorry za OT
Krakowska Wiślaczka!
Odpowiedz cytując
pawelwislak
Senior Member

Stary 18.04.2010, 16:50
Nie wiemy jak rzeczywistość będzie teraz wyglądać w końcu Heniek miał trochę czasu na pracę z zespołem. Ale tak patrząc po tym co widzieliśmy to koniecznie potrzebni są skrzydłowi i napastnik nie zapominając o bramkarzu. Jak dla mnie Kosa, Onyszko, Sobiech czy też Traore mogliby wnieść troche kopa do squadu bo potrzeba nam wojowników
Odpowiedz cytując
tomasz_19
Senior Member

Stary 19.04.2010, 08:56
Reprezentant Słowacji Juraj Halenar - skuteczny napastnik, wg transfermarktu kończy mu się kontrakt, wypadało by się nim zainteresować.

http://transfermarkt.de/de/juraj-hal...ler_21357.html
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 19.04.2010, 09:48
Ten zawodnik strzelał dla Petrzałki w LM. Z tego co tu widze, to jest również skuteczny w kwalifikacjach LM więc ktoś taki na pewno byłby dla nas wzmocnieniem.
Tylko właśnie, u nas najbardziej kuleje rozeznanie rynku, nie ma kto tego zrobić. Mało jest chęci by faktycznie wyszukać najlepszą opcję dla klubu. Jest tylko chęć dogadać się z menedżerem i przyciąć prowizję.
..
Odpowiedz cytując
tomasz_19
Senior Member

Stary 19.04.2010, 10:04
i trzeba również zwrócić uwagę na to, że trzyma pewien poziom, np. w tamtym sezonie strzelił 10 bramek w lidze... nic tylko się jakoś zaangażować w jego sprowadzenie i za darmo mamy reprezentanta kraju, zapewne też uczestnika mistrzostw świata i przede wszystkim dobrego napastnika.... ale to niestety tylko mrzonki takie kibicowskie...
Odpowiedz cytując
BiałaGwiazda
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 19.04.2010, 15:42
Gdybym był Kasperczakiem zainteresowałbym się zawodnikami z ligi tunezyjskiej(reprezentanci kraju oraz najbardziej obiecujący zawodnicy):

Oussama Darragi (Esperance Tunis) http://www.transfermarkt.de/de/oussa...ler_89687.html

Khaled Ayari (Esperance Tunis) http://www.transfermarkt.de/de/khale...ler_69094.html

Youssef Msakni (Esperance Tunis) http://www.transfermarkt.de/de/youss...ler_69110.html

Syam Ben Youssef (Esperance Tunis) http://www.transfermarkt.de/de/syam-...er_133078.html

Zouhaier Dhaouadi (Club Africain Tunis) http://www.transfermarkt.de/de/zouha...ler_64147.html

Ammar Jemal (Etoile Sportive du Sahel) http://www.transfermarkt.de/de/ammar...ler_66319.html

Ahmed Akaichi (Etoile Sportive du Sahel) http://www.transfermarkt.de/de/ahmed...er_122623.html

Jak wiadomo Henry jest znany i ceniony w tym kraju,więc myślę,że tamtejsi piłkarze byliby chętni aby przybyć do Krakowa.
Odpowiedz cytując
tomasz_19
Senior Member

Stary 20.04.2010, 07:27
Dragan Jelic - 15 bramek w lidze słoweńskiej, kończy mu się kontrakt w czerwcu...
http://transfermarkt.de/de/dragan-je...ler_24268.html

Adin Dzafic - 12 bramek w tym sezonie,20 lat, reprezentant Bośniackiej młodzieżówki, też kończy mu się kontrakt
http://transfermarkt.de/de/adin-dzaf...ler_46211.html
Ostatnio edytowane przez tomasz_19 : 20.04.2010 o godz. 17:32.
Odpowiedz cytując
athar
Junior Member

Od: 08.2008

Stary 20.04.2010, 13:39
Emmanuel Kone
http://transfermarkt.de/de/emmanuel-...ler_39190.html

Bardzo perspektywiczny ofensywny pomocnik z Wybrzeza Kosci Sloniowej,
grajacy w rumunskim Curtea De Arges, marnuje sie tam bo klub jest jednym z kandydatow do spadku a zawodnik w zasiegu finansowym wisly.
Odpowiedz cytując
massoud
Banita

Od: 11.2009

Stary 22.04.2010, 11:58
Gambrinus Liga

Michal Ordoš (Sigma Olomouc ) 27 lat, 190 cm, 9 goli
Pavel Šultes (Sigma Olomouc) 24 lata, 180 cm, 8 goli

Czeska 2. liga

Pavel Černý (Hradec Králové) 25 lat, 185 cm, 13 goli
Richard Veverka (Ústí nad Labem) 22 lata, 181 cm, 11 goli
Richard Kalod (Viktoria Žižkov) 25 lat, 193 cm, 10 goli
Václav Pilař (Hradec Králové) 22 lata, 169 cm, 9 goli
Dvořák Pavel (Hradec Králové) 21 lat, 186 cm, 8 goli
Jakub Hora (FK Banik Most) 19 lat, 176 cm, 7 goli KONTRAKT KOŃCZY MU SIĘ 30 CZERWCA 2010
Muris Mešanovic (Jihlava) Bośniak, 19 lat, 175 cm, 7 goli

Ilośc goli jak dotąd w trwających obecnie rozgrywkach
Odpowiedz cytując
WislaOnly
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 22.04.2010, 13:00
Widzę, że my forumowicze działamy prężniej niż sieć skautów naszego klubu. I tak sobie myślę, że ile byśmy fajnych chłopaków nie znaleźli, i tak wezmą kopaczy z drugiego rzutu (bo za darmo). Kurcze mam nadzieje że nowy stadion to zmieni.
Odpowiedz cytując
massoud
Banita

Od: 11.2009

Stary 22.04.2010, 13:26
jakby jeden z drugim to czytali, to może mieliby więcej pomysłów, a tak kręcą się koło takich miernot jak Hristov
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Stary 24.04.2010, 17:01
Kupił bym a jak by się nie dało wypożyczył Tyrała myślę,że byłby wzmocnieniem i dobrym następcą Sobola łatwo byłby do wzięcia bo rezerwy BVB spadły do IV ligi
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
Baala
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 24.04.2010, 17:21
Tyrała jest tak słaby, że w Arce miałby problem z graniem.
Odpowiedz cytując
masterlag
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 24.04.2010, 17:55
brylant17 napisał(a):Wyświetl post
Kupił bym a jak by się nie dało wypożyczył Tyrała myślę,że byłby wzmocnieniem i dobrym następcą Sobola łatwo byłby do wzięcia bo rezerwy BVB spadły do IV ligi
W odwrotnej kolejności jak już coś: najpierw wypożyczyć, a potem ew. wykupić. Poza tym, Tyrała to nie za Sobola, a raczej kogos ze skrzydła czy tez za Boguskiego. Sobol to taki typowy defensywny poocnik, głównie do twardej gry i przerywania akcji. Natomiast Sebastian, to koleś o przeciwnych walorach...
Krakowska Wiślaczka!
Odpowiedz cytując
anthony09
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 25.04.2010, 13:41
Wyszukiwanie młodych graczy z polskimi korzeniami typu Szetela itp. jest trochę nie na miejscu, bo sądzę że ani on ani Wisła nie są zainteresowani taką współpracą. Na dzień dzisiejszy wydaje mi się za cel nr jeden wyrwanie gracza z Ruchu Sobiecha czy z Jagielloni Grosika, bo są to młodzi perspektywiczni gracze, których za kilka lat można później opchnąć za kilka baniek, trzeba zauważyć że Grosicki jest już doświadczony i tylko jego grze Jaga zawdzięcza taką grę, bo Franek tylko potrafi wepchnąć piłkę ale gdyby nie Kamil to nie miałby nawet okazji do tego.
Odpowiedz cytując
Eleusis
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 25.04.2010, 14:18
Ja bym chciał żeby u nas robiono podobnie jak w Grecji, Cyprze i tym podobnych krajach. Sprowadzanie starszych zawodników o wyrobionej renomie w Europie, znanych po kontuzji to na prawdę dobry pomysł. Zresztą pokazuje to postęp piłki na Cyprze, a coraz gorszy poziom naszej ligi. Tędy droga.
Odpowiedz cytując
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2008

Stary 25.04.2010, 14:32
anthony09 napisał(a):Wyświetl post
Wyszukiwanie młodych graczy z polskimi korzeniami typu Szetela itp. jest trochę nie na miejscu, bo sądzę że ani on ani Wisła nie są zainteresowani taką współpracą. Na dzień dzisiejszy wydaje mi się za cel nr jeden wyrwanie gracza z Ruchu Sobiecha czy z Jagielloni Grosika, bo są to młodzi perspektywiczni gracze, których za kilka lat można później opchnąć za kilka baniek, trzeba zauważyć że Grosicki jest już doświadczony i tylko jego grze Jaga zawdzięcza taką grę, bo Franek tylko potrafi wepchnąć piłkę ale gdyby nie Kamil to nie miałby nawet okazji do tego.
Kpisz? Co Grosicki w tym sezonie ugrał? Ile bramek, ile asyst? A ile Franek? Albo Jezierski?
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Stary 28.04.2010, 16:05
Kavala rozwiązała kontrakt z Sosinem, myśle że Kapka mógłby sie nim zainteresowac.
http://www.90minut.pl/news/121/news1...AO-Kavala.html
Odpowiedz cytując
BiałaGwiazda
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 28.04.2010, 23:19
Swoją drogą to ten Tshibamba z Arki to całkiem niezły napadzior jak na polskie warunki.W tej kolejce walnął kolejną bramę w meczu z Jagą.Myślę,że po sezonie można by go było odkupić za rozsądną cenę,bo Arka raczej nie powinna mieć wygórowanych żądań finansowych,tymbardziej jeżeli spadnie do drugiej ligi.Poza tym jak już ktoś wcześniej wspomniał-brać Grosickiego póki jest w miarę tani.Chłopak ma potencjał i jak się rozwinie to Jaga będzie krzyczęć sobie za niego kilka milionów euro.
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 28.04.2010, 23:26
Takich Czibambów to są setki za darmo do ściągniecia.
..
Odpowiedz cytując
cfa
Senior Member

Od: 08.2009

Stary 29.04.2010, 15:32
WislaOnly napisał(a):Wyświetl post
Widzę, że my forumowicze działamy prężniej niż sieć skautów naszego klubu. I tak sobie myślę, że ile byśmy fajnych chłopaków nie znaleźli, i tak wezmą kopaczy z drugiego rzutu (bo za darmo). Kurcze mam nadzieje że nowy stadion to zmieni.
Odnosząc się do tej wypowiedzi widzę, że wgląd do raportów naszych skautów jest jawny. Mógłbym poprosić jakiś namiar bo też chciałbym się zapoznać z tym
Odpowiedz cytując
TymonPRO
Senior Member

Stary 29.04.2010, 15:34
Jerzego Dudka sprowadzić na R22 i kupić klasowego napastnika albo nawet 2 i widze Wisłe w LM przy dobrym losowaniu

PS:JOP DIAZ i OBYDWAJ Bramkarze też mogli by zmienić klub

Dudek,Alvarez,Marcelo,Brożek,Głowacki(Cleber),Sobo l Garguła(jirsak) Łobo(kirm)Małecki Paweł Brożek i klasowy napastnik

ławka: Pawełek(lub inny bramkarz),Mączynski,Boguski,Issa Ba i reszta
Ostatnio edytowane przez TymonPRO : 29.04.2010 o godz. 15:41.
Ce..... Nas Pojęcie, Którego Wy Nie Znacie <<<<<<<<* WIERNOŚĆ *>>>>>>>> <<< Dzisiaj wrogu Wczoraj Bracie>>>
Odpowiedz cytując
anthony09
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 29.04.2010, 16:42
Dudek to nie tylko znakomity bramkarz ale także prawdziwa bomba marketingowa i jego możliwości sprzedania nazwiska, promocja klubu jest wysoko wyceniana. Również dlatego Real postanowi przedlużyć z nim kontrakt na co pewnie Dudek się zgodzi ;/ No chyba że pół naszego forum napisało by mu jakieś czułe słowka o Wisełce ;d na jego stronie jerzydudek.eu (możeby odczytał xD)
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów