|
Banita
Od: 10.2003
Offline |
|
|
Moze mi ktos pomoc bo ja jestem zielony w temacie oprogramowania wirusow itp.
Mianowicie od pewnego czasu jak otwieram jakąkolwiek Przeglądarke internetową i klikne kilka razy cos, przykladowo forum TWSD zmienie kilka razy strone powiedzmy lub otworze jakiegos linka, wyskakuje mi jakis blad i pisze ze Internet explorer wykonal jakis błąd i nastapi jego zamkniecie a potem pyta czy chce przywrocic ostatnia sesje. Z góry dzieki za pomoc, z Wislackim pozdrowieniem! |
|
|
|
Member
Od: 09.2008
Offline |
|
|
czy ktos byłby w stanie doradzić cos na wyciszenie grafiki? bo wyje jak odkurzacz....
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
nowe chłodzenie na grafę(lub wiatraczek) ewentualnie ją wyczyść z kurzu,możesz też kupić maty wyciszające komputer licz się z tym, że temperatura podzespołów się podniesie.
![]()
Piggy oddaj hajs
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
|
@cortezz
zmień przeglądarke!! na cokolwiek, chrome, firefox, opera, safari, czy jakieś bardziej niszowe. Ja polecam pierwsze dwie: chrome bo najszybszy możesz zsynchronizować wszystkie swoje zakładki z kontem google(gmail), a firefox ma bardzo dużo pluginów dodatków. Ja korzystam z tego pierwszego. @sto(7)ica najlepiej jest przedmuchać sprężonym powietrzem, w jakiś sklepie ze sprzętem komputerowym można kupić to w formie spray'u, chyba że masz kompresor odkurzaczem tak dokładnie tego nie przedmuchasz.
Ostatnio edytowane przez Ofsajd : 05.04.2010 o godz. 20:52.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
zmienilem system na laptopie na xp, ale brakuje mi paru sterownikow
wie ktos gdzie znajde takie cuda do asusa x52s ? przekopalem troche neta i ciezko :| ![]() WISŁA KRAKÓW !
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
instalował ktoś kiedyś windows'a xp z pendrive'a? bo dostałem netbooka od kumpla i walczę z tym ale jak narazie dość mocno dostaje po dupie od tego małego wrednego urządzenia bez napędu optycznego...zna ktoś jakąś skuteczną metodę?
korzystałem z usb_multiboot'a ale później miałem problem z hal.dll, a później z jakiegoś zestawu aplikacji i wtedy pojawiły się komplikacje wynikające z braku pliku biosinfo.inf i jak na razie nie mam pomysłu co dalej z tym zrobić. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Może zainstalowanie nowego service packa (chyba 3) załatwi sprawę?
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
Chcę za pomocą programu Foobar zgrać płytę na kompa w formacie flac.
Płytka to oryginał i kiedyś już to robiłem teraz coś jest nie tak. Zaznaczam wszytko co mnie interesuje odnośnie samej konwersji. Później tworze folder gdzie ma ulokować pliki, a później prosi "please locate flac.exe." I tu jest mój problem.Co tu mam dać? Może mi ktoś wytłumaczyć. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Mam problem z urządzeniem wielofunkcyjnym,otóż podczas drukowania drukuje krzywo co zrobić? Powiem szczerze, że mojej starej drukarce też był problem.Urządzenie to HP Deskjet F4180.Co bym nie robił w Word wyjustował czy też dał wyrównaj tekst do lewej drukuje krzywo ;/ Jakieś pomysły
![]()
Piggy oddaj hajs
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Militaris
Offline |
|
|
Kupiłem monitor - Samsung P2250.
Zainstalowałem dołączone oprogramowanie (np. MagicTune) i teraz mam problem. Bo kilkudziesięciu sekundach od włączenia kompa robi się reset. To na bank jest to wina oprogramowania, bo gdy wyłączyłem (a potem odinstalowałem) to wsio pięknie banglało. Jak sobie z tym poradzić? Chciałbym mieć wsio zainstalowane i żeby nie dochodziło do konfliktów.
Ostatnio edytowane przez Krissu : 17.04.2010 o godz. 14:03.
![]()
Pro Fide, Rege, Lege et WISŁA.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
Windows wlasnie z SP 3 juz i nie ma wszystkich sterownikow, ale to normalne przy laptopach.
![]() WISŁA KRAKÓW !
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Ma ktoś z Was po ręką sterowniki do karty graficznej REDEON 9800 PRO ? Przekopałem troszkę neta, ale coś mizernie wyszło i nie dawajcie mi ze strony ATI. z góry dzięki.
![]() Reymonta 22 To Nasza Świątynia, a Wisła Kraków To Nasza Religia!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Cytat:
W innych programach wsio haraszo? edit: tutaj masz nie klikaj na obrazek jak odpowiednio ustawić na monitorach samsung akurat inny model,ale możesz spróbować niestety po eng HTML Code:
http://images.google.pl/imgres?imgurl=http://icrontic.com/images/articles/samsung215tw/215TW_MAGICTUNE1.jpg&imgrefurl=http://icrontic.com/images/articles/samsung215tw/samsung215tw.htm&usg=__cTX9NUsl7F3giZgyYXK6hdxJeO0=&h=449&w=613&sz=52&hl=pl&start=2&um=1&itbs=1&tbnid=Z6HrWw6tmLsb7M:&tbnh=100&tbnw=136&prev=/images%3Fq%3DMagicTune%26um%3D1%26hl%3Dpl%26client%3Dopera%26sa%3DN%26rls%3Dpl%26tbs%3Disch:1 P.s sorry za długość linku ale taki jest,proszę Moderatorów o nie usuwanie posta P.s 2 jakbyś chciał dodatkowe linki pisz na pw
Ostatnio edytowane przez brylant17 : 17.04.2010 o godz. 22:21.
![]()
Piggy oddaj hajs
|
||
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
|
Militaris
Offline |
|
![]()
Pro Fide, Rege, Lege et WISŁA.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2005
Offline |
|
|
Witam. Mam taki komputer Athlon 3000 Xp 64 bit, graficzna Asus 6600 512 mb/128 bit, 3 gb ddr i komp strasznie muli na Viscie i 7 . Windowsy oryginalne nie jakieś ściągane z neta nie wiadomo co
. Czy komp za slaby czy może coś uszkodzone. Aha nie używam żadnych pulpitów 3d, Aero i innych bajerów. Format nic nie daje. Ma ktoś pomysł, czy oddać kompa do serwisu? |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Przyczyn tego moga byc tysiace. Powolna pamiec, zbyt powolny dysk twardy itp itd. Takie cos to jak szukanie igly w stogu siana.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
czyli serwis?
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
serwis, i co oni zrobia? wcisna ci jakis kit za ktory bedziesz musial zaplacic. Wiem bo sam tak robie
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Może masz kable poskręcane np.od dysku a to zawsze zwalnia pracę, lub też dysk jest już stary i powoli umiera.
Krissu napisz czy działa ![]()
Piggy oddaj hajs
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Kable raczej ok bo dwa napędy plus jeden dysk sa na kabelkach SATA tylko jeden dysk na taśmie . Dyski mam takie: Samsung HD200HJ i Seagate ST3802110A.
koyoot akurat serwis do którego bym oddał to serwis znajomego więc naciągać (raczej) mnie nie będzie Tylko czy to ma jakiś sens? System mam na tym dysku 80 gb, ma to jakieś znaczenie? |
|
|
|
Member
Od: 12.2009
Offline |
|
|
Jaki polecacie najlepszy program antywirusowy
![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
maciekmiszcz kurde mysle mysle i wymyslic nie moge powodu. 3gb ramy, dwa dyski twarde. Niby ten procek moglby zamulac choc na samym systemie mi sie nie wydaje. Chociaz...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Fakt ten procek nazywa się 3000+ a faktycznie ma tylko 1.8 GHz. Myślę, że czas na wymianę, ale najpierw chciałbym mieć pewność, że to o to tutaj chodzi
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
A ja mam pytanie : Otóż gdy nagrywam płytkę komputer mi sie resetuje. Na google wyczytałem że to wina zasilacza, acz zaczęło mi się tak dziać dopiero ostatnimi czasy, a nic nowego nie podłączałem. Może ktoś wie co może być grane?
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
mam 64 bitowego Windowsa 7...
Trochę dziwne bo laptopa mam tez 1.8 GHz jakiegoś Turiona, 1 gb ramu i karta graf 128 mb a vista chodzi w miarę ok. Jeszcze spróbuje odłączyć tuner TV bo jak włączam telewizje to komputer zaczyna mulić jeszcze bardziej. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Hmm..
taką konfigurację laptopa szukam: Procesor - Intel i3/i5/i7 Grafika - 1GB (radeon lub geforce) RAM - 4GB HDD - 320GB-500GB System operacyjny Windows 7 Przekątna ekranu - 16 - 17,3'' i bardzo ważne: NAGRYWARKA BLU-RAY Cena - 2800-3500 Co byście radzili? ![]() |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|